PDA

View Full Version : Ще остане ли Русия, след 10 год. единствено убежище за християни?

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20

alfa racer GTA
28-04-2017, 21:11
Ти пък на такива не служили в казармата гейове ли се връзваш ???

Иначе щедро лепят наляво и надясно етикети "еврогейове", ама не осъзнават, че меките неслужили в кармата китките са самите те според собственото си самоопределение...

dimitar_vd62
28-04-2017, 21:11
Преди доста време в някоя от темите споменах че в Македония се подготвят размирици, Лавров дори уточни че се готви и подялба на Македония между България и Албания.Заявихте че това е руска, че съм истерясъл... пропаганда.http://tass.ru/politika/3436406 Е, случи се.Дано не се стигне до поредната подялба, макар да нямам нищо против да присъединим малко свежа кръв.И без туй съм за Балкански съюз със Сърбия и Македония.Юесей и ЕС естествено подкрепиха "правилния избор".
Иначе, поздравления, американското чудо показа че може да лети, ако най новият им самолет не може да впечатли за къф да им купуваме старите боклуци.Дано поне да е Грипен, новия, че гледам прислугата пак почна да шушне за комисиони в неправилния джоб.
А и още една радостна новина, България е извадена от всички транзитни газови трасета.
п.п.Най-добрата защита от НАТО е да си член на НАТО.

.

Orm
28-04-2017, 21:20
Тука некъв младеж, дето не е виждал и казарма вероятно, ми казва че съм бил жалък. Щото видите ли - Руското оръжие е непобедимо. Ами.... добре! От сърце Ви пожелавам "другарю" Орм, да ви се сбъднат мечтите, и да поживеете в системата за която бленувате. Половината ми живот мина в "светлото бъдеще", още няколко години ще устискам. Струва си, за да видят диванета като теб, колко е хубаво.

Хех, отдавна не са ме наричали младеж.... мерси за което.
Иначе пак си чел но не си разбрал.... Отдавна съм спрял да определям кое оръжие е по-непобедимо, защото няма смисъл , винаги има по-по и най-най... Не си разбрал най важното обаче, че жалките ви опити да определяте цяла държава с няколко картинки или с някакъв нещастен случай са ЖАЛКИ !!!! Винаги са падали самолети и са потъвали кораби, дори понякога са потъвали и самолети (е виж за паднали кораби не съм чувал), и то не само руски , а всякакви. И само наши не са , щото ги нямаме. ЖАЛКИ са опитите ви да се смеете на държава , която има толкова кораби самолети влакове и танкове че едва ли ще се поберат на територията на Бг, при положение че нашата най нова техника (военна или гражданска) е , сигурно, новия джип на Бойко....

dimitar_vd62
28-04-2017, 21:25
Това го имаше и по късно бе! Аз като бях юнуша бледен, на входа на Морската Градина, групичка "отрядници" на ОФ, раздаваха "морал" щедро.
Намаляха ми поведението заради дълга коса, веднъж и заради системно не носене на униформа в.......училище. За неизвинените отсъствия, си бяха прави да ми намалят поведението. Иначе "другарите" бяха мнооого морални. Няма да ми стигне сървара на който е качен сайта, да опиша колко мнооооого морални бяха. То те и сега са толкова морални де. Въобще, ляво ориентираните хора са все много морални. В Румъния например, след като видяха че ако не спазваш правилата и крадеш те опандизват, съвсем морално решиха да сменят правилата. Не мина номерът, щото Румъния не е България. Но пък инак - тук демокрацията е виновна, отне им много........
Тука некъв младеж, дето не е виждал и казарма вероятно, ми казва че съм бил жалък. Щото видите ли - Руското оръжие е непобедимо. Ами.... добре! От сърце Ви пожелавам "другарю" Орм, да ви се сбъднат мечтите, и да поживеете в системата за която бленувате. Половината ми живот мина в "светлото бъдеще", още няколко години ще устискам. Струва си, за да видят диванета като теб, колко е хубаво.

Ванка, брада нося от уволнението си през 83 година.И никой не ме е стригал, носех дънки в гимназията под тъмно синьото сако и никой не ми е намалявал поведението.Косата също ми беше въздлъжка но и тя не пречеше...кой не скача е червен.Още няколко години ще устискаш да викаш за втори път 45 години стигат...кой не скача е червен.

Orm
28-04-2017, 21:27
Ти пък на такива не служили в казармата гейове ли се връзваш ???

Иначе щедро лепят наляво и надясно етикети "еврогейове", ама не осъзнават, че меките неслужили в кармата китките са самите те според собственото си самоопределение...

Сигурно твоите "не служили" роднини са гейове , ама това не значи че всички са така.

ecotronic
28-04-2017, 21:31
.......ЖАЛКИ са опитите ви да се смеете на държава , която има толкова кораби самолети влакове и танкове че едва ли ще се поберат на територията на Бг, при положение че нашата най нова техника (военна или гражданска) е , сигурно, новия джип на Бойко....

Никой не се смее на Русия. Смеем се на простотията, пък била тя и в Русия.

Останалото е в твоята глава.

Orm
28-04-2017, 21:42
Никой не се смее на Русия. Смеем се на простотията, пък била тя и в Русия.

Останалото е в твоята глава.

Да да, нещо не те видяхме, за тия няколко години, да се посмееш над американската простотия... ма нема , те са перфектни и носят мир и демокрация на децата....

ecotronic
28-04-2017, 21:48
Да да, нещо не те видяхме, за тия няколко години, да се посмееш над американската простотия... ма нема , те са перфектни и носят мир и демокрация на децата....

Виноват!

Шъ са попрая. Оттук насетне започвам зорко да търся всичко хамериканско що става за майтап.

Ей ся таман щях да се смея на F35, ма той пък Митака, каза, че можел да лети.

:)

ivan dimitrov
28-04-2017, 21:53
Хех, отдавна не са ме наричали младеж.... мерси за което.
Иначе пак си чел но не си разбрал.... Отдавна съм спрял да определям кое оръжие е по-непобедимо, защото няма смисъл , винаги има по-по и най-най... Не си разбрал най важното обаче, че жалките ви опити да определяте цяла държава с няколко картинки или с някакъв нещастен случай са ЖАЛКИ !!!! Винаги са падали самолети и са потъвали кораби, дори понякога са потъвали и самолети (е виж за паднали кораби не съм чувал), и то не само руски , а всякакви. И само наши не са , щото ги нямаме. ЖАЛКИ са опитите ви да се смеете на държава , която има толкова кораби самолети влакове и танкове че едва ли ще се поберат на територията на Бг, при положение че нашата най нова техника (военна или гражданска) е , сигурно, новия джип на Бойко....

Има някой неразбрал тука, но кой е той е въпросът.
Много ми е интересно - кой се опитва със картинки да определя цяла държава!? Аз ли поствах снимки на мечка на фонът на установки за изстрелване на ракети, аз ли бях тоя дето цвъка тук снимки на произведени в Китай брандирани инструменти, или аз заливам пространството тук със снимки на "процъфтяваща" Русия? Когато става въпрос за Русия никога не се смея, плаче ми се. Запомни го, моля те. В областа в която си вадя хлябът, братята руснаци са ми опора винаги. Обръщам внимание че няма кавички в предното изречение. Това не е случайно.
Виждал съм на живо нашят флот, и руският черноморски от онова време, от непосредствена близост. Изградил съм си мнение. Ти ми казваш че съм жалък. Добре! Ти си велик! Успя да видиш това което аз не успях. Браво! Пожелавам ти да ти се получи, един ден да се събудиш в условията на "равенство". Когато всички са равни(някой по равни от другите).
П.п. Ппонеже съм добронамерен, да те предупредя - стане ли това - прибирай си чистачките вечер. Онова в твотрчеството на Тодор Колев не е метафора.

Ванка, брада нося от уволнението си през 83 година.И никой не ме е стригал, носех дънки в гимназията под тъмно синьото сако и никой не ми е намалявал поведението.Косата също ми беше въздлъжка но и тя не пречеше...кой не скача е червен.Още няколко години ще устискаш да викаш за втори път 45 години стигат...кой не скача е червен.
И понеже при теб така, аз да си изтрия половината живот ли!?
Няма да стане!
Аз преди и сега нямам НИТО ЕДИН акт. Ти имаш ли?
Това има ли някакво значение?
Или ме наричаш лъжец!?

Orm
28-04-2017, 22:11
Има някой неразбрал тука, но кой е той е въпросът.
Много ми е интересно - кой се опитва със картинки да определя цяла държава!? Аз ли поствах снимки на мечка на фонът на установки за изстрелване на ракети, аз ли бях тоя дето цвъка тук снимки на произведени в Китай брандирани инструменти, или аз заливам пространството тук със снимки на "процъфтяваща" Русия? Когато става въпрос за Русия никога не се смея, плаче ми се. Запомни го, моля те. В областа в която си вадя хлябът, братята руснаци са ми опора винаги. Обръщам внимание че няма кавички в предното изречение. Това не е случайно.
Виждал съм на живо нашят флот, и руският черноморски от онова време, от непосредствена близост. Изградил съм си мнение. Ти ми казваш че съм жалък. Добре! Ти си велик! Успя да видиш това което аз не успях. Браво! Пожелавам ти да ти се получи, един ден да се събудиш в условията на "равенство". Когато всички са равни(някой по равни от другите).
П.п. Ппонеже съм добронамерен, да те предупредя - стане ли това - прибирай си чистачките вечер. Онова в твотрчеството на Тодор Колев не е метафора.

Трима други другари се забавляваха , та не знам ти защо се включи към групичката и гордо узурпира званието "ЖАЛЪК".....
А това че искам нещо си да се връща (онееези години) това са ваши измишльотини. А чистачките , до сега някои си ги вадят вечер ;) А тия дет не го правят да благодарят на комунистическия Китай :)

546
28-04-2017, 22:14
Виноват!

Шъ са попрая. Оттук насетне започвам зорко да търся всичко хамериканско що става за майтап.

Ей ся таман щях да се смея на F35, ма той пък Митака, каза, че можел да лети.

А,не може така! За Големия Брат само добро!
Туй дет летело не е за нас,щот с паричките за две ескадрили Ф-35 Бат Бойко ще ни напраи и второкласните пътища на магистрали,а В.Симеонов на всеки стълб по границата ще тури и по един ротвайлер.

.....
А и още една радостна новина, България е извадена от всички транзитни газови трасета.

.
Я раздуй за какво иде реч,че не съм в час.
Нал газов хъб щяхме да ставаме? Или италянците са изобретили добив от нови алтернативни източници на енергия?

ivan dimitrov
28-04-2017, 22:30
Трима други другари се забавляваха , та не знам ти защо се включи към групичката и гордо узурпира званието "ЖАЛЪК".....
А това че искам нещо си да се връща (онееези години) това са ваши измишльотини. А чистачките , до сега някои си ги вадят вечер ;) А тия дет не го правят да благодарят на комунистическия Китай :)

Включих се, понеже не споделям възгледите ти. Аз твърдо съм еврогей(понеже обобщаваш), съответно съм и жалък.
Все тая.
А като не искаш да се връща "онова", даваш ли си сметка че Путин е "Последният Мохикан", на тая система? И подръжниците му, къде явно, къде не, все на там дърпат?
Тия си прибират чистачките по навик(втора природа), то и аз два дни в годината ги прибирам и сега(да не замръзнат).
На Митака НИКОГА не са му крали чистачките. Аз лъжа!

Orm
28-04-2017, 22:46
Включих се, понеже не споделям възгледите ти. Аз твърдо съм еврогей(понеже обобщаваш), съответно съм и жалък.
Все тая.
А като не искаш да се връща "онова", даваш ли си сметка че Путин е "Последният Мохикан", на тая система? И подръжниците му, къде явно, къде не, все на там дърпат?
Тия си прибират чистачките по навик(втора природа), то и аз два дни в годината ги прибирам и сега(да не замръзнат).
На Митака НИКОГА не са му крали чистачките. Аз лъжа!

Еврогейове не съм ви наричал никога, защото знам че въпреки че се правите на западняци, и защитавате всякви перврзии, дълбоко в себе си сте все още почтенни хора - резултат на оноваааааа образование и култура.
Не съм съгласен за Путин и Русия, защото всички обвинения на запада са голословни, те просто ти казват - "това е факт, вярвайте ни, имаме информация от надежден източник". Гледам руски предавания на живо, където има представители на всякакви националности и възгледи и ги дават в пряк ефир. Украинците , например, по най големата руска телевизия изливат тонове помия в адрес на Русия, и нищо, живи и здрави са. Няколко пъти помолих колегите за някой западен аналог на такова предаване - нямам за сега отговор. За последните 3 години не видях едно твърдение на CNN, BBC и разните там цици-та, подкрепени с факти. За това пък видях томове изписани лъжи и то такива лъжи. Путин може да е крал , не знам , това е проблем на руснаците, но за външната политика не съм видял някакво агресивно действие на Русия не предизвикано от западните амбиции и апетити....

ivan dimitrov
28-04-2017, 23:46
Еврогейове не съм ви наричал никога, защото знам че въпреки че се правите на западняци, и защитавате всякви перврзии, дълбоко в себе си сте все още почтенни хора - резултат на оноваааааа образование и култура.
Не съм съгласен за Путин и Русия, защото всички обвинения на запада са голословни, те просто ти казват - "това е факт, вярвайте ни, имаме информация от надежден източник". Гледам руски предавания на живо, където има представители на всякакви националности и възгледи и ги дават в пряк ефир. Украинците , например, по най големата руска телевизия изливат тонове помия в адрес на Русия, и нищо, живи и здрави са. Няколко пъти помолих колегите за някой западен аналог на такова предаване - нямам за сега отговор. За последните 3 години не видях едно твърдение на CNN, BBC и разните там цици-та, подкрепени с факти. За това пък видях томове изписани лъжи и то такива лъжи. Путин може да е крал , не знам , това е проблем на руснаците, но за външната политика не съм видял някакво агресивно действие на Русия не предизвикано от западните амбиции и апетити....

Е, утре ще се върна назад във времето, и ако не намеря употребено от теб определението "еврогейове", съвсем официално и тържествено ще се извиня.
Никкога не съм защитавал НИКАКВИ перверзии. Съзнавам че това е доста разтегливо понятие. Понятието - морал, е не по малко еластично. За да избегнем недоразумения - хомосексуализмът, за мен е противоестествен, точно колкото и комунизмът. Да, съществуват животни практукуващи ги, но това са изключения от правилото. Аз не съм типичен възпитаник на "онова" общество. Със сигурност е оставило отпечатък в мен, но зрелият ми живот "хвана" само "щастливият" му завършек. Не се отричам от миналото си, но имах възможност да избера, дали да се специализирам в нещо, или да бъда всестранно развита личност(специалист по всичо и нищо). Друг е въпросът, колко правилен е бил изборът ми. Не питай!
Кои обвинения на западът намираш голословни? Не беше ли едно от първите неща, които направи Путин, да национаслизира няколко предприятия?
Крим независим ли е, или се "приобщи" към РФ? Не се ли радвахте, когато американците "се насраха" на Кук?
Мислиш ли че сега ще опитат отново да докарат разстройство, на хамериканците при поредното планирано учение?
Аз следя новините по България он еър и е пълно с плюещи по управленците. А сме на последно място по свобода на словото. И няма загинали. Инак, някъде по безбройните канали, има предаване, дето претендира да е риалити, а е очевадно че е режисирано, та.......

546
28-04-2017, 23:47
Кат стана дума за CNN оня ден дъвчеха ,че в Афганистан талибаните са се преориентирали напоследък към руски пушкала. Дали си ги купуват или са им подарък,как мислиш,а Ормчо?

ivan dimitrov
28-04-2017, 23:54
Кат стана дума за CNN оня ден дъвчеха ,че в Афганистан талибаните са се преориентирали напоследък към руски пушкала. Дали си ги купуват или са им подарък,как мислиш?

Аааааако се окажат наше производство(пак), отново западът ще е виновен, щото не се е намесил. Инак е виновен когато се меси, но както вече стана въпрос - всяко правило си има изключения.

546
29-04-2017, 00:28
То ако са наши ,щяха да го съобщят по руските медии.;)
Абе наши,ваши няма,важното е оборот да става си мисля.
Тия там като не щат да се кефят на Слънцето,що да не им помогнем да се озоват на по- добро място.

Orm
29-04-2017, 00:34
Е, утре ще се върна назад във времето, и ако не намеря употребено от теб определението "еврогейове", съвсем официално и тържествено ще се извиня.
Никкога не съм защитавал НИКАКВИ перверзии. Съзнавам че това е доста разтегливо понятие. Понятието - морал, е не по малко еластично. За да избегнем недоразумения - хомосексуализмът, за мен е противоестествен, точно колкото и комунизмът. Да, съществуват животни практукуващи ги, но това са изключения от правилото. Аз не съм типичен възпитаник на "онова" общество. Със сигурност е оставило отпечатък в мен, но зрелият ми живот "хвана" само "щастливият" му завършек. Не се отричам от миналото си, но имах възможност да избера, дали да се специализирам в нещо, или да бъда всестранно развита личност(специалист по всичо и нищо). Друг е въпросът, колко правилен е бил изборът ми. Не питай!
Кои обвинения на западът намираш голословни? Не беше ли едно от първите неща, които направи Путин, да национаслизира няколко предприятия?
Крим независим ли е, или се "приобщи" към РФ? Не се ли радвахте, когато американците "се насраха" на Кук?
Мислиш ли че сега ще опитат отново да докарат разстройство, на хамериканците при поредното планирано учение?
Аз следя новините по България он еър и е пълно с плюещи по управленците. А сме на последно място по свобода на словото. И няма загинали. Инак, някъде по безбройните канали, има предаване, дето претендира да е риалити, а е очевадно че е режисирано, та.......

За голословните обвинения на запада - примери колко искаш, като почнеш от шишенцето на Колин Пауъл, минеш през процеса над Милошевич и стигнеш до сваления самолет над Украйна, "убийствата" на Путин и химическото оръжието на Башар Асад. Ако знаеш за предоставени доказателства.... моля да ми ги покажеш.
А за действията на Путин, като ги подредиш нещата в хронологичен ред , ще видиш че нещата , които си написал са следствие а не причина. Национализира предприятия , защото те се източваха преди това, Крим се присъедини към Русия , защото заплашиха базата, а Кук се понаака също в Черно море а не в Карибско.
Колкото и да търсиш, не можеш да намериш пример от 91-ва година насам пример за непредизвикана руска агресия някъде по света. Те винаги играят втори номер (голяма грешка според мен), тоест - отговарят !!!

---------- Post added at 21:34 ---------- Previous post was at 21:32 ----------

Кат стана дума за CNN оня ден дъвчеха ,че в Афганистан талибаните са се преориентирали напоследък към руски пушкала. Дали си ги купуват или са им подарък,как мислиш,а Ормчо?

Че кога талибаните са използвали нещо друго освен калашников ?!?!?!?
Иначе не руски а съветски пушкала се изнасят в момент от Украйна. В момента "патриотите" са заети с това - плячкосване и разграбване ..... нормалния европейски път дет се вика

ivan dimitrov
29-04-2017, 00:38
То ако са наши ,щяха да го съобщят по руските медии.

Ами то това доста по късно става ясно. Първо се вика - ураааа, после - упс.
Нещо като Великобритания и брекзит. Което пък е като на бай Пешо мерцедеса - то не било мерцедес, ами москвич, и не го е купил ами го е продал, но да, вярно е.

---------- Post added at 00:38 ---------- Previous post was at 00:36 ----------

За голословните обвинения на запада - примери колко искаш, като почнеш от шишенцето на Колин Пауъл, минеш през процеса над Милошевич и стигнеш до сваления самолет над Украйна, "убийствата" на Путин и химическото оръжието на Башар Асад. Ако знаеш за предоставени доказателства.... моля да ми ги покажеш.
А за действията на Путин, като ги подредиш нещата в хронологичен ред , ще видиш че нещата , които си написал са следствие а не причина. Национализира предприятия , защото те се източваха преди това, Крим се присъедини към Русия , защото заплашиха базата, а Кук се понаака също в Черно море а не в Карибско.
Колкото и да търсиш, не можеш да намериш пример от 91-ва година насам пример за непредизвикана руска агресия някъде по света. Те винаги играят втори номер (голяма грешка според мен), тоест - отговарят !!!

Ти северен елен виждал ли си? Е, нищо общо!

Orm
29-04-2017, 00:45
Май обърка пословицата.....

546
29-04-2017, 00:59
....

Че кога талибаните са използвали нещо друго освен калашников ?!?!?!?
Иначе не руски а съветски пушкала се изнасят в момент от Украйна. В момента "патриотите" са заети с това - плячкосване и разграбване ..... нормалния европейски път дет се вика
Няма такова нещо като плячкосване и разграбване,казва се Преразпределение.
По едно време братушките се жалваха,че им свалят вертолетите,а това няма ка да стане с калашников или РПГ. А сега муджахидините пълнят количката на другия щанд. Дето вика попа" Неведоми са пътищата Господни" .Руснаците да не са по-тъпи ,в края на краищата се оказва ,че са едни добри християни и те.

Orm
29-04-2017, 01:01
ето за това говорим. The Sun излиза със заглавие расизъм в Русия на мач на Динамо Киев и Шахтьор......

https://cdn3.img.ria.ru/images/149327/21/1493272153.jpg

След 2 дена си оправя заглавието (може дори да са се извинили)

https://www.thesun.co.uk/video/football/dynamo-kiev-fans-produce-shock-racially-aggravated-display-in-defeat-to-shakhtar-donetsk/

Но за редовния грейт британец, който не знае география, статията вече е излязла и е направила нужното впечатление. той си прави изода Руснаците са расисти !
Както и за самолета - Руснаците са го свалили , и след това 2-3 години разследване , и дори да докажат че не са те, тяхното стадо вече знае че Путин е винове.... Такива примери хиляди...

ivan dimitrov
29-04-2017, 01:03
Май обърка пословицата.....

Въобще не съм. То е виц. И не, не съм сбъркал.
Първо - понятието - "източване" на частна фирма не съществува.
Второ - ако ще и на Марс да е, международното право си е право.
Трето - базата не беше руска а украинска, заплахата дойде от "газовата война". М/у другото, в нещо подобно много им се иска да ни вкарат и нас(на путинофилите).
Четвърто - нямам никаква представа за какво шишенце става въпрос
Пето - какво за Милошевич? Оправдаха го. Западните медии мълчат по въпроса, но пък италиански медии "ни осведомяват", според сайтовете завършващи на .ru. Е, като преместиш Италия "на изток", тогава повдигай въпросът. За мен е ясно - косовари се давеха в надуваеми лодки, в опит да "спасят кожата". Или "високият морал" изключва различните!?
Ти северен елен виждал ли си!? Нищо общо!

Orm
29-04-2017, 01:10
Няма такова нещо като плячкосване и разграбване,казва се Преразпределение.
По едно време братушките се жалваха,че им свалят вертолетите,а това няма ка да стане с калашников или РПГ. А сега муджахидините пълнят количката на другия щанд. Дето вика попа" Неведоми са пътищата Господни"

А , ти за тия пушкала говориш.... да , така беше със стингърите.
Лесно се определя, гори един склад военен (като при нас) и после терористите с оръчия с Бг етикети. В Украйна в момента е рай за търговия ... сори за ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ на складирани съветски екземпляри....

---------- Post added at 22:10 ---------- Previous post was at 22:05 ----------

Въобще не съм. То е виц. И не, не съм сбъркал.
Първо - понятието - "източване" на частна фирма не съществува.
Второ - ако ще и на Марс да е, международното право си е право.
Трето - базата не беше руска а украинска, заплахата дойде от "газовата война". М/у другото, в нещо подобно много им се иска да ни вкарат и нас(на путинофилите).
Четвърто - нямам никаква представа за какво шишенце става въпрос
Пето - какво за Милошевич? Оправдаха го. Западните медии мълчат по въпроса, но пък италиански медии "ни осведомяват", според сайтовете завършващи на .ru. Е, като преместиш Италия "на изток", тогава повдигай въпросът. За мен е ясно - косовари се давеха в надуваеми лодки, в опит да "спасят кожата". Или "високият морал" изключва различните!?
Ти северен елен виждал ли си!? Нищо общо!

А понятието частна фирма източва богатствата на държавата? Съществува ли ? Говорим за подаръците на Горбачев и Елцин.
Естествено че нямаш представа защо почна войната в Ирак.
А милошевич го оправдаха и сега си живее щасливо.... а , не , първо май го обвиниха , е...ха майката на Сърбия , оправдаха го и го убиха.... супер, мега - европейско...

546
29-04-2017, 01:23
Ще стигнем накрая до Голямото зелено Чудовище,дето нито е Руско,нито Американско или Европейско. Май всички му се кланят,даже и тия дето си мислят ,че Аллах е велик. Накъдето и да погледне човек,се едно и също. Пълна тъпня според мен. По разумни ми се виждат цивилизациите на мравките и пчеличките.

ivan dimitrov
29-04-2017, 01:35
А , ти за тия пушкала говориш.... да , така беше със стингърите.
Лесно се определя, гори един склад военен (като при нас) и после терористите с оръчия с Бг етикети. В Украйна в момента е рай за търговия ... сори за ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ на складирани съветски екземпляри....

---------- Post added at 22:10 ---------- Previous post was at 22:05 ----------

А понятието частна фирма източва богатствата на държавата? Съществува ли ? Говорим за подаръците на Горбачев и Елцин.
Естествено че нямаш представа защо почна войната в Ирак.
А милошевич го оправдаха и сега си живее щасливо.... а , не , първо май го обвиниха , е...ха майката на Сърия , оправдаха го и го убиха.... супер, мега - европейско...

А-а-а, шишенцеее. Ами там - не зная. Имало, нямало.....каква е връзката с Русия?
Съжалявам че на Сърбия и се наложи да понесе последствията от управление на "патриоти". Сърбия НИКОЙ не я оправдава за това което направи. Упс, май Тръмп я оправда, отчасти, неясно или май не. Ама това беше преди да се закълне, та.......
Милошевич го оправдаха, понеже е изпълнявал заповеди, и пак няма разумна връзка с Русия и Путин.
Това което има връзка с горните две, е нарушаването на въздушното пространство на чужди държави, анексиряането на чужди територии, нарушаването на маждународното право......
Според "левите" добивът на злато, от източници които не съдържат такова, според общоприетите норми е "ограбване на ресурси". Според други хора е иновативна технология, извличаща общи ползи. Посочи ми една сфера от живота, в която има "обществени средства", в която да няма източване, и ще "замлъка завинаги". Та-а-а, я пак ми обясни, какви бяха първите действия на Путин!?

Orm
29-04-2017, 01:47
А-а-а, шишенцеее. Ами там - не зная. Имало, нямало.....каква е връзката с Русия?
Съжалявам че на Сърбия и се наложи да понесе последствията от управление на "патриоти". Сърбия НИКОЙ не я оправдава за това което направи. Упс, май Тръмп я оправда, отчасти, неясно или май не. Ама това беше преди да се закълне, та.......
Милошевич го оправдаха, понеже е изпълнявал заповеди, и пак няма разумна връзка с Русия и Путин.
Това което има връзка с горните две, е нарушаването на въздушното пространство на чужди държави, анексиряането на чужди територии, нарушаването на маждународното право......
Според "левите" добивът на злато, от източници които не съдържат такова, според общоприетите норми е "ограбване на ресурси". Според други хора е иновативна технология, извличаща общи ползи. Посочи ми една сфера от живота, в която има "обществени средства", в която да няма източване, и ще "замлъка завинаги". Та-а-а, я пак ми обясни, какви бяха първите действия на Путин!?

:depressed: Каквоооооо ????????

Човече , ще почна като тебе да отговарям и се правя на ударен....
За кои първи действия на Путин говорим ? Точно след раждане или в училище ?
Какво анексиране? Народа на Крим го избра.....
А ако не си запознат, отдавна вече няма такова понятие като международно право.... И го няма заради Путин или не , я кажи ???? Бомбардиране на суверенна държава без съгласието на ООН какво се води ???? Уийството на законни президенти на суверенни държави какво са??? Агитиране в полза на един или друг кандидат в сувверенна дъжава как се казва???? Подслушване на всичко живо и полуживо (фрау Меркел имам впредвд) какво се води ? Та за кое международно право говорим ????

ivan dimitrov
29-04-2017, 02:17
:depressed: Каквоооооо ????????

Човече , ще почна като тебе да отговарям и се правя на ударен....
За кои първи действия на Путин говорим ? Точно след раждане или в училище ?
Какво анексиране? Народа на Крим го избра.....
А ако не си запознат, отдавна вече няма такова понятие като международно право.... И го няма заради Путин или не , я кажи ???? Бомбардиране на суверенна държава без съгласието на ООН какво се води ???? Уийството на законни президенти на суверенни държави какво са??? Агитиране в полза на един или друг кандидат в сувверенна дъжава как се казва???? Подслушване на всичко живо и полуживо (фрау Меркел имам впредвд) какво се води ? Та за кое международно право говорим ????

Момче! Говорим за писаното право. Ако щеш вярвай, но това че някой друг не спазва правилата, не е повод и ти да не ги спазваш. Понеже сме в автомобилен форум - давай мигач ако ще сменяш посоката. Спирай на стоп и "червено", щото като те спрат полицаите, те ще са прави. Дословно, буквално и дефакто.
Иде реч за първите дейсрвия на Путин като взе власта, упс, като му я дадоха. В конституцията на Украйна, предвидено ли е с референдум, част от населението да "напусне" пределите на държавата, барабар с територията? Ако да - то съм в дълбока грешка, признавам си. Това с агитирането не го разбрах. Ако имаш предвид това което направи турският Доган тук - егати и двойният стандарт! Ами тоя ако реши да прави референдуми у кас!? А как се води избиването на маса народ, щото са от друг етнос? Нали за морал си говорехме по "едно време"? А сфера в която "медът" е общ и някой да не се "облажи", можеш ли да посочиш?
На никакъв не се правя. Ако ти изглеждам "ударен", значи съм такъв. Ако прилича на патка, кряка като патка, ходи като патка.........

Orm
29-04-2017, 03:13
Не, имах впредвид Маккейн и Нуланд на площада в Киев...
Та, за автомобилните правила - когато този отсреща минава на червено, ти спираш на зелено за да не се претрепеш и нарушаваш пак правилата.
Не знам дали ерферендумите се пишат в конституцията , но знам със сигурност че свалянето на правителство с оръжие в ръка също не го пише в конституцията. В момента на преврата в Киев , автономията Крим имаше напълно законно правителство, което реши да проведе референдум.

546
29-04-2017, 08:20
Айде,законно,морално,некво си там международно и не знам си още какво Право,тия ка си ги приказваме да бехме и на по двайсе години,ма май не сме.
Правото винаги е било и ще бъде на страната на тия които могат да го защитят.

ДТИванов
29-04-2017, 23:48
Де да имах акъла на българина,ама този който му идва отпосле- турска поговорка ;)

Не, имах впредвид Маккейн и Нуланд на площада в Киев...
Та, за автомобилните правила - когато този отсреща минава на червено, ти спираш на зелено за да не се претрепеш и нарушаваш пак правилата.
Не знам дали ерферендумите се пишат в конституцията , но знам със сигурност че свалянето на правителство с оръжие в ръка също не го пише в конституцията. В момента на преврата в Киев , автономията Крим имаше напълно законно правителство, което реши да проведе референдум.
Нещо да ни просветлите по въпроса за Грузия? Там кому го дирят ушанките и как го вписвате в правно отношение?
А в Крим освен автономно правителство имаше и доста зелени човечета, ама кво от това? Важното е да се плямпа нещо там.

546
30-04-2017, 02:54
Нещо да ни просветлите по въпроса за Грузия? Там кому го дирят ушанките и как го вписвате в правно отношение?
А в Крим освен автономно правителство имаше и доста зелени човечета, ама кво от това? Важното е да се плямпа нещо там.

Руската или Грузинската версия не ти е ясна? Сепаратистка драма най-общо казано.
По принцип ние чакаме да дойде газ от азерите през Грузия и Турция до няколко години,даже наскоро среща се прави някаква..
Ма Митака вчера или оня ден писа нещо ,че сме аут от всякъкви нови газови трасета.
Иначе няма лошо да поразнообразим списъка с доставчиците леко,че ако стане нещо с Украинците да имаме парно зимата. За в бъдеще може би ще има румънски шистов или наш от морето,като опция,но за сега нищо сигурно няма.
Даже имаше някво решение на Европейско ниво всяка държава да се подсигури с повече от един доставчик.Стратегически добре,но това както и да го погледнеш са няколко милиарда разход с неясна възвращаемост.
Толко от мен,аз съм таксиметров шафьор,виж Митака може би знае повече.

ДТИванов
30-04-2017, 12:40
Руската или Грузинската версия не ти е ясна? Сепаратистка драма най-общо казано.
По принцип ние чакаме да дойде газ от азерите през Грузия и Турция до няколко години,даже наскоро среща се прави някаква..
Ма Митака вчера или оня ден писа нещо ,че сме аут от всякъкви нови газови трасета.
Иначе няма лошо да поразнообразим списъка с доставчиците леко,че ако стане нещо с Украинците да имаме парно зимата. За в бъдеще може би ще има румънски шистов или наш от морето,като опция,но за сега нищо сигурно няма.
Даже имаше някво решение на Европейско ниво всяка държава да се подсигури с повече от един доставчик.Стратегически добре,но това както и да го погледнеш са няколко милиарда разход с неясна възвращаемост.
Толко от мен,аз съм таксиметров шафьор,виж Митака може би знае повече.
Извинявайте, въпросите ми основно бяха към Орм. Иначе за разнообразието от доставчици на каквато и да е стока или услуга нямаме никакви разминавания с Вас.

Orm
30-04-2017, 13:15

Какво за Грузия не ти е ясно? След разпада на съюза останаха много спорни територии като Абхазия, Южна осетия, Нагорни карабах и Преднистровието. Имаше руски миротворци от десетилетия там (бивша вече Грузия) , съвсем законни и признати от всички. След като Саакашвили реши да геройства и изтрепа сумати миротворци, си изяде боя. Запада, между другото, призна че войната я започнаха грузинците.
А азерите нямат толкова газ да заменят руския. Доколкото знам, единствената алтернатива е Катар..... но сам се сещай дали от там е възможно в близкото бъдеще да дойде газ.

dimitar_vd62
30-04-2017, 19:04
А бе хора, говорите че ЕС казал всяка страна да си подсигури допълнителни доставчици.А защо ЕС със собствени средства не вземе да пусне една тръбичка от Северо море до България, нали сме едно цяло.И как си я предстявяте тази диверсификация.Начи прайм един хъб до Варна примерно и чакаме навалица от желаещи да си прекарат неколко хиляди километра тръби за тяхна сметка и ако искаш азерски газ ако искаш руски ако искаш некъв друг.Е няма такива луди.Всяко трасе се проучва дали ще има потребление колко ще бъде то, сключват се договори за години напред и ако не изкупуваш договорените количества плащаш неустойки.Другия въриант е сам да си пуснеш тръбички за твоя си сметка, ма пак няма да е като в някоя кръчма кеф ти Хайнекен кеф ти Каменица.Проблема е че тези които договарят го правят заради комисионните в джоба си а не за българската икономика.Е ся Полша щяла да пуска по тръбите американски газ, ама цената му била тайна.

546
30-04-2017, 19:24
Ам че нал на Бат Бойко точно туй му е замисъла с хъба,Европата да кихне,че да има газчица за Всички от Всякъде и в Всички направления.
Са остава се тиражира сумата,и ние ще си земем нашето,но само ,ако не се омажем със срокове,процедури,проекти и там още каквото може да осерем.
А комисионните от изграждането са ясни,даже за една бира на Ред Рок се фащам на бас,че и бенефициентите ги знаеш.
После посредници,поддръжка и квото им роди фантазията и не е забранено със закон ,кат я има кацата,кой как се дореди на пазарен принцип,и донякъде и според изборните резултати,с краткосрочни договори съобразени с продължителността на мандата,за да има прозрачност и справедливост(ако им стигне пипето,че иначе ша са ритат яко по кокалчетата)сметам ,че в тази област тайни за това кое как става няма да има,щото всичко ще е на разположение на публиката ,хехехе ;)

dimitar_vd62
30-04-2017, 19:33
И какво е виновна тука Русия.А инак американците не ги плюем за договорите с двете "американски централи" дето са така сключени че има специална клауза с гарантирана печалба от мисля 17%, и става така че когато платят данъци ние им връщаме парите че и отгоре за да се спази тази клауза.И няма що да ги плюем тях щото и те си гледат интереса, ама когато стана на въпрос един черен циганин се подхилваще мазно от екрана на тивито и само щото неам пари за нов/телевизор/, не му разбих мутрата.

dimitar_vd62
30-04-2017, 20:22
Вече ще си позволя да Ви нарека ГЛУПАК. Бъдете убеден, че от ракети разбирам достатъчно. И пак да питам кое точно за ракетните комплекси не е вярно. Руснаците гордо заявиха "Небето над Сирия" е затворено, още като се включиха в бомбандировките преди две години. Да, ама янките ги изненадаха и крилатите ракети минаха под земята явно. Сори, ама няма друго обяснение, как великите руски ПРУ-та не свалиха Пейтриътите до петата минута (според руските хвалби). Та те така мили ми глупчо от Флорида.

И какво разбираш от ракети, като не правиш разлика между Пейтриът и Томахоук.
Първо затвориха небето над Сирия след инцидента с руския Су24 свален от турски ф16.Второ не са очаквали че САЩ ще се намесят с крилати ракети по този начин.Е вече са взели мерки, щото явно не може да се вярва на НАТО и споразумения.Първо се информирай какво е това радиохоризонт и как се разпространяват лъчите на радара.Праволинейно.Което значи че поради естественат кривина на земята радиохоризонта е на 22-25 км от излъчватела ако е на морското равнище.След него можеш да виждаш високо летящи обекти а не нисколетящи томахавки на 25-30 метра от земята.За да ги видиш ти трябват АУАКСИ, други постове зад хоризонта, янките ползват дори аеростати.Освен това дори според руснаците, крилати ракети следващи релефа е изключително трудно да се свалят, заглушат или прихванат.Не си мисли че не са в час.Почти невъзможно е да заглушиш радара на ракета който следва релефа, първо защото има много слабо излъчване и второ насочен е вертикално надолу.Освен това имат и GPS.Дори и той да излезе от строя има вградена карта на месността/фотопамет/ с отправни точки.В този случай се издига за кратко на стотина двеста метра за да се коригира по тези отправни точки/планина, скала, неща които се открояват и са постоянни, не сграда която я я има или няма/.Няма значение дали е Томахоук, Калибър, Брамос или нещо друго от сорта.За сваляне на крилата ракета се изисква пълноценна отбрана каквато там не е развърната.Освен около руските бази.Сега колко са долетели колко са свалени аз и ти няма да научим от СМИ.Сега си задай въпроса защо руснаците не отговориха.Защото те оказват помощ на Асад в борбата с терористите.Руснаците не са във война със САЩ.Те нападанаха обекти на Сирия и ако руснаците бяха отговорили на томахавките това би означавало война със САЩ.Те не са в конфликт със САЩ, те и сирийците по принцип не са, ноти те мъдро или посъветвани от Русия не отговориха, защото първо нямат ресурса за война със САЩ второ ако бяха отговорили или Русия трябваше да се намеси или да напусне театъра на военни действия зада не бъде принудена да се намеси.Друг е въпроса ако САЩ бяха обстреляли руските бази в Тартус или Хмеймни.От масиран удар на крилати ракети няма пълноценно спасение, а и никой няма седне ти преследва стотици крилати ракети из джендемите ми ще гръмне приносителите им.Във войната в Югославия са истреляни над 700 ракети и само 50-60 от тях са свалени...и то с техника от 70-те....и некой друг невидим Стелт...Още никой не е истрелвал руски крилати ракети срещу САЩ и сие че да имаме база за сравнение чии ракети или отбрана са по-добри.Другото е дразнене.

---------- Post added at 20:22 ---------- Previous post was at 20:14 ----------

Айде,законно,морално,некво си там международно и не знам си още какво Право,тия ка си ги приказваме да бехме и на по двайсе години,ма май не сме.
Правото винаги е било и ще бъде на страната на тия които могат да го защитят.

http://politikus.politikus.politikus.ru/v-rossii/93732-sergey-lavrov-nikakih-pravil-bolshe-net.html

546
30-04-2017, 20:42
---------- Post added at 20:42 ---------- Previous post was at 20:39 ----------

[/COLOR]
И какво е виновна тука Русия.А инак американците не ги плюем за договорите с двете "американски централи" дето са така сключени че има специална клауза с гарантирана печалба от мисля 17%, и става така че когато платят данъци ние им връщаме парите че и отгоре за да се спази тази клауза.И няма що да ги плюем тях щото и те си гледат интереса, ама когато стана на въпрос един черен циганин се подхилваще мазно от екрана на тивито и само щото неам пари за нов/телевизор/, не му разбих мутрата.

Русия нищо не е виновна,ако Путин държи да има участие вади 5 кинта от бюджета,регистрира си едно търговско дружество в Горно Нанадолнище и се конкурира на всеки един етап и на всяка една позиция с другите играчи.
Между впрочем ограничения няма, та и ти можеш да се пробваш.Аз съм пас,но 5 кинта за начален капитал мога да ти осигуря,ако ти се свидят.

А и Газпром в последствие ще е на делавера,че няма да го бъзикат за злоупотреба с монополно положение и да се пробват да го източват с милиарди,които да се арчат за проекти в Източна Европа
Колкото до сделките на Костов,вероятно те са причината сега публиката да не му ръкопляска на изборите. И "американските централи" са само донякъде американски,не, че има значение за цената на тока,ама все пак дай да сме коректни.

http://politikus.politikus.politikus.ru/v-rossii/93732-sergey-lavrov-nikakih-pravil-bolshe-net.html
Митак,Лавров е старата школа,много му се радвам на изказа,жалко ,че представителите на този вид са на изчезване.Много елегантно напомня ,че отговорността не е само на САЩ и Русия,а и останалите трябва да поемат своя дял,а не да гледат сейр,че лошо им се пише иначе.

ДТИванов
30-04-2017, 23:52
Какво за Грузия не ти е ясно? След разпада на съюза останаха много спорни територии като Абхазия, Южна осетия, Нагорни карабах и Преднистровието. Имаше руски миротворци от десетилетия там (бивша вече Грузия) , съвсем законни и признати от всички. След като Саакашвили реши да геройства и изтрепа сумати миротворци, си изяде боя. Запада, между другото, призна че войната я започнаха грузинците.
А азерите нямат толкова газ да заменят руския. Доколкото знам, единствената алтернатива е Катар..... но сам се сещай дали от там е възможно в близкото бъдеще да дойде газ.
Това беше яко! Ако ушанките са някъде, са "МИРОТВОРЦИ", но ако са янките, са окупатори. Хайде по-сериозно ако е възможно.

Orm
01-05-2017, 09:00
Това беше яко! Ако ушанките са някъде, са "МИРОТВОРЦИ", но ако са янките, са окупатори. Хайде по-сериозно ако е възможно.

Ами, до колкото ми е известно, чужди войски в трети страни има само 2 варианта да са законни. Или решение на съвета на сигурност или покана от въпросната страна. Не мога сега да го намеря а и не ми се търси, но факт е че бяха международно признати миротворци, и факт е че имаше атака срещу казармите.....
А американците не знам какво са, но не държат особено на правилата на ООН от как Съюза се разпадна, общо взето правят каквото решат.... Е, сега освен тях има и други, които решиха че щом САЩ могат и те могат. И кактл се оказа, наистина могат. Не говоря за Русия само, виж ги турците, Израел, СА, Катар всеки си прави каквото си иска....

ДТИванов
01-05-2017, 09:30
Ами, до колкото ми е известно, чужди войски в трети страни има само 2 варианта да са законни. Или решение на съвета на сигурност или покана от въпросната страна. Не мога сега да го намеря а и не ми се търси, но факт е че бяха международно признати миротворци, и факт е че имаше атака срещу казармите.....
А американците не знам какво са, но не държат особено на правилата на ООН от как Съюза се разпадна, общо взето правят каквото решат.... Е, сега освен тях има и други, които решиха че щом САЩ могат и те могат. И кактл се оказа, наистина могат. Не говоря за Русия само, виж ги турците, Израел, СА, Катар всеки си прави каквото си иска....
"Не мога сега да го намеря а и не ми се търси, но факт е че бяха международно признати миротворци" - ясно е, че не можеш да го намериш, защото "миротворците" ти са международно признати от Северна Корея, Венецуела и др. такива "международни". Папагал!

И какво разбираш от ракети, като не правиш разлика между Пейтриът и Томахоук.
Първо затвориха небето над Сирия след инцидента с руския Су24 свален от турски ф16.Второ не са очаквали че САЩ ще се намесят с крилати ракети по този начин.Е вече са взели мерки, щото явно не може да се вярва на НАТО и споразумения.Първо се информирай какво е това радиохоризонт и как се разпространяват лъчите на радара.Праволинейно.Което значи че поради естественат кривина на земята радиохоризонта е на 22-25 км от излъчватела ако е на морското равнище.След него можеш да виждаш високо летящи обекти а не нисколетящи томахавки на 25-30 метра от земята.За да ги видиш ти трябват АУАКСИ, други постове зад хоризонта, янките ползват дори аеростати.Освен това дори според руснаците, крилати ракети следващи релефа е изключително трудно да се свалят, заглушат или прихванат.Не си мисли че не са в час.Почти невъзможно е да заглушиш радара на ракета който следва релефа, първо защото има много слабо излъчване и второ насочен е вертикално надолу.Освен това имат и GPS.Дори и той да излезе от строя има вградена карта на месността/фотопамет/ с отправни точки.В този случай се издига за кратко на стотина двеста метра за да се коригира по тези отправни точки/планина, скала, неща които се открояват и са постоянни, не сграда която я я има или няма/.Няма значение дали е Томахоук, Калибър, Брамос или нещо друго от сорта.За сваляне на крилата ракета се изисква пълноценна отбрана каквато там не е развърната.Освен около руските бази.Сега колко са долетели колко са свалени аз и ти няма да научим от СМИ.Сега си задай въпроса защо руснаците не отговориха.Защото те оказват помощ на Асад в борбата с терористите.Руснаците не са във война със САЩ.Те нападанаха обекти на Сирия и ако руснаците бяха отговорили на томахавките това би означавало война със САЩ.Те не са в конфликт със САЩ, те и сирийците по принцип не са, ноти те мъдро или посъветвани от Русия не отговориха, защото първо нямат ресурса за война със САЩ второ ако бяха отговорили или Русия трябваше да се намеси или да напусне театъра на военни действия зада не бъде принудена да се намеси.Друг е въпроса ако САЩ бяха обстреляли руските бази в Тартус или Хмеймни.От масиран удар на крилати ракети няма пълноценно спасение, а и никой няма седне ти преследва стотици крилати ракети из джендемите ми ще гръмне приносителите им.Във войната в Югославия са истреляни над 700 ракети и само 50-60 от тях са свалени...и то с техника от 70-те....и некой друг невидим Стелт...Още никой не е истрелвал руски крилати ракети срещу САЩ и сие че да имаме база за сравнение чии ракети или отбрана са по-добри.Другото е дразнене.

---------- Post added at 20:22 ---------- Previous post was at 20:14 ----------

Единственото, за което сте прав, е че съм допуснал грешка за типа ракета. Приемете, че съм допуснал "печатна грешка", а и няколко поста по-нагоре съм писал какви са ракетите. Ракети съм гледал и пипал в продължение на две години и съм убеден, че разбирам повече от Вас и повечето, да не кажа всички русофилистичета тук. Да ми обяснявате за радиохоризонт, принцип на работа на радиолокацията, геопозиционирането и други технически подробности е меко казано смешно. Може да впечатлите някого тук, но не съм аз човека.
Според самите ушанки (постнал съм Ви и линк по-рано в темата) С400 е "затворила небето в Сирия, и врабче не може да прехвръкне". Ми те врабчетата изпопадаха от смях след атаката с томахавките.
И за последно да Ви просветля за "радиохоризонта": Томахавките са "хвърлени" от МОРЕТО. Кой точно хребет, планина или долина в морето пречеше на ВЕЛИКАТА С400, че не се сещам. Имате проблем с ОПОРНИТЕ ТОЧКИ.
И ако още Ви се чете за великите С400 ето Ви РУСКИ източници:http://svpressa.ru/war21/article/166554/

Orm
01-05-2017, 10:33
Добре, ти си прав, и съм сигурен че ще ни намериш подтвърждение на думите си

Orm
01-05-2017, 11:01
Ето ги.... да видим сега какво ще измислиш....

https://www.google.bg/amp/s/ria.ru/amp/politics/20080827/150715465.html

https://ru.m.wikipedia.org/wiki/Сочинское_соглашение

ivan dimitrov
02-05-2017, 00:17
Упс! Грешка!
Доста страници прегледах и след като не нацелих пост на Орм(в тая тема), в който да поставя така звучият етикет - "еврогей", приемам за нужно да се извиня.
Официално и тържествено се извинявам!

Orm
02-05-2017, 02:10
Упс! Грешка!
Доста страници прегледах и след като не нацелих пост на Орм(в тая тема), в който да поставя така звучият етикет - "еврогей", приемам за нужно да се извиня.
Официално и тържествено се извинявам!

Респект !
Ма нямаше нужда :)

546
02-05-2017, 03:10

До един момент бяха миротворци с определен по численост контингент.Разтърваваха малоумниците и само чакаха и най-малката издънка.После отупаха грузинците набързо,раздадоха руски паспорти на осетинците и сега е мирно и тихо. Тия там вместо да се хванат заедно да си оправят държавата решиха ,че са големи и сега са цъфнали и вързали. Абе тъй става като не са прочели това в подписа на Морди за въртенето на задника .

Orm
02-05-2017, 03:13
До един момент бяха миротворци с определен по численост контингет.Разтърваваха малоумниците и само чакаха и най-малката издънка.После отупаха грузинците набързо,раздадоха руски паспорти на осетинците и сега е мирно и тихо. Тия там вместо да се хванат заедно да си оправят държавата решиха ,че са големи и сега са цъфнали и вързали. Абе тъй става като не са прочели това в подписа на Морди за въртенето на задника .

Това е и другата разлика :) Където са руснаците е тихо и мирно, където са минали американците....

546
02-05-2017, 03:14
Бързо,качествено и ефтино,когато искат го могат.
Македонците са късметлии,че граничат с нас,а не с руснаците,досега на албанците да са им раздали руски паспорти,а макетата щяха да се купчат на половин футболно игрище.

Orm
02-05-2017, 03:44
Бързо,качествено и ефтино,когато искат го могат.
Македонците са късметлии,че граничат с нас,а не с руснаците,досега на албанците да са им раздали руски паспорти,а макетата щяха да се купчат на половин футболно игрище.

Не знам кое е по добро, да избиваш стотици хиляди (а може и милиони да са вече) само и само да защитиш начертани линии (граници) от някои хора, или да не им даваш да се избиват на всяка цена.... Според мен , по-малко смърт - по-добре. Прекрасен пример има в Украйна. Донецк и Луганск десетки хиляди убити от двете страни, Крим 1 или 2 жертви и то случайни, тройно - четворно по високи пенсии и заплати ....
Кат ги оставим спорните и сложни международни процеси, за малкия човек май е по добър втория вариант.

546
02-05-2017, 04:32
Не съм съгласен с теб,но друг път ще спорим,че съм гроги тази вечер.
Салама си е салам,верно засища,но само глада.Хората не са говеда ,имат и други потребности.

Orm
02-05-2017, 05:01
Не съм съгласен с теб,но друг път ще спорим,че съм гроги тази вечер.
Салама си е салам,верно засища,но само глада.Хората не са говеда ,имат и други потребности.

Е, аз имам още 2 часа да бачкам :) ....
Нали абхазите (май така се казват) и осетинците ги имат същите тези потребности за които говориш. Една от грешките е че територии са се раздавали с идеята е че съветския съюз ще е вечен. И в повечето случаи си има обяснение . Например Ленин е дал на труците и азерите арменски земи, резултат - конфликта в Нагорни Карабах. Сталин (грузинец) е включил Абхазия и ЮО в състава на Грузия, Хрушчов (украинец) подарл Крим на Украйна.... и.т.н Пълна глупост , както и правите черти по границите в близкия изток, а и тези в Африка рано или късно ще направят проблем, просто за сеа си имат други проблеми там....

546
02-05-2017, 05:18
Хрусчов и Ленин може и да са чертали линии по картите,но Сталин къвто мегаглобалист е бил ,май гумичката му е била по-важна.Сорос е направо пеленак в сравнение с Бащата на Народите. Добре ,че не ни е включил цяла източна Европа в СССР.
Като казвам за други потребности на хората,не изключвам нуждата да се избиват едни други,не ме разбирай като някъв особено голям хуманист,щот не съм. :devil:
Може би заради това не съм фен на Путин

Orm
02-05-2017, 05:32
Хрусчов и Ленин може и да са чертали линии по картите,но Сталин къвто мегаглобалист е бил ,май гумичката му е била по-важна.Сорос е направо пеленак в сравнение с Бащата на Народите. Добре ,че не ни е включил цяла източна Европа в СССР.

Знае ли човек вече кое е истина и кое не е. Всеки втори е историк и драска каквото му скимне.....
А в реално време вече е по ясно от ясното че досегашната система почва да отказва и трябва да се измисли как ще се живее от тук нататък. Старата система издържа 70 години без големи войни в Европа (а и по целия свят) , явно е дошло време за някаква промяна....

ivan dimitrov
04-05-2017, 00:10
явно е дошло време за някаква промяна....

Давай идеи. Какво, как! Ама ако ще даваш идея да правим от хората ангели, по добре - недей. Няма да се получи, от сега ти го казвам. Свободен си да не ми вярваш, естествено. Всеки сам не се учи от грешките си(няма грешка в изречението, проверих два пъти).

546
04-05-2017, 05:07
То май промяната е настъпила вече,ама ние не си намираме мястото...

Orm
09-05-2017, 16:30
https://ria.ru/world/20170509/1493922277.html

Охохохо.... да се посмеем заедно....

ecotronic
09-05-2017, 17:12

Ти по-добре ни осветли, защо тайнственото средство на ушанките за въздействие върху климата се е сгрухало баш за парада.

:tooth:

Orm
09-05-2017, 17:27
Ти по-добре ни осветли, защо тайнственото средство на ушанките за въздействие върху климата се е сгрухало баш за парада.

Не знам за такова средство... може би ще ни разкажеш за него....

Ама първо се посмейте, виж колко забавно...

---------- Post added at 14:27 ---------- Previous post was at 14:18 ----------

Може би това имаш впредвид?!?!?
http://m.mir24.tv/news/society/12522257
А защо не са го направили...... пускаш едно писмо до мерията на Москва и ще ти отговорят..... може би... ако не са ти чели драсканиците тука :)

ecotronic
09-05-2017, 17:34
Не знам за такова средство... може би ще ни разкажеш за него....

Ама първо се посмейте, виж колко забавно...

Значи не си запознат с изявленията на другаря Жириновски.

Сигурен съм, че и сам можеш да си ги намериш :)

---------- Post added at 17:34 ---------- Previous post was at 17:27 ----------

......
А защо не са го направили...... пускаш едно писмо до мерията на Москва и ще ти отговорят..... може би... ако не са ти чели драсканиците тука :)

Ей ся сядам за пиша запитването.
Ама първо да си го преместя в другия крачол :)

Orm
09-05-2017, 17:41
Значи не си запознат с изявленията на другаря Жириновски.

Сигурен съм, че и сам можеш да си ги намериш :)

Ти па, другаря Жириновски, той искаше да мести остта на земята.... Ама нема се плашиш, неговите предсказания се сбъдват обикновенно след 20 -25 години

---------- Post added at 14:41 ---------- Previous post was at 14:36 ----------

Ти пиши, после ще си го местиш.....

ecotronic
09-05-2017, 18:06

Така и не разбрах, кое точно му е смешното, освен начина по който любимата ти балалайка.RU поднася информацията.

https://news.usni.org/2017/05/09/cruiser

Orm
09-05-2017, 18:25
Така и не разбрах, кое точно му е смешното, освен начина по който любимата ти балалайка.RU поднася информацията.

https://news.usni.org/2017/05/09/cruiser

Сори, моя грешка, трябваше да е кораб с говеда, за да е смешно. А, и военния кораб трябваше да е руски...

Точно там ви е проблема, че разбирате половинчато..... само частта, която ви изнася....

ecotronic
09-05-2017, 18:29
Сори, моя грешка, трябваше да е кораб с говеда, за да е смешно. А, и военния кораб трябваше да е руски...

Точно там ви е проблема, че разбирате половинчато..... само частта, която ви изнася....

Какво трябва, според теб да направи един военен кораб (без значение чий), когато един пиян боцман е решил да забие коритото си в него? Да потопи коритото ли?

Orm
09-05-2017, 18:43
Какво трябва, според теб да направи един военен кораб (без значение чий), когато един пиян боцман е решил да забие коритото си в него? Да потопи коритото ли?

Некак си не си задавахте такива въпроси с предния случай...... направо минахте към веселата част.... та за това. Аз и сега не смятам че нещо смешно или необичайно се е случило, инциденти са ставали всякакви и пак ще стават. Въпроса е да си видите реакцията за един и същи инцидент, и с всаичко сте така...

ecotronic
09-05-2017, 20:58
Некак си не си задавахте такива въпроси с предния случай...... направо минахте към веселата част.... та за това. Аз и сега не смятам че нещо смешно или необичайно се е случило, инциденти са ставали всякакви и пак ще стават. Въпроса е да си видите реакцията за един и същи инцидент, и с всаичко сте така...

Кой "преден случай" имаш впредвид?

Orm
10-05-2017, 01:13
Кой "преден случай" имаш впредвид?

Един преден случай, е верно не го беше постнал ти. просто вашата агитка обсъждаше колко са зле руснаците и как военната им техника не ставала за нищо....

ecotronic
10-05-2017, 10:27
Един преден случай, е верно не го беше постнал ти. просто вашата агитка обсъждаше колко са зле руснаците и как военната им техника не ставала за нищо....

https://www.youtube.com/watch?v=hnkEM_iZJHA

myato
10-05-2017, 12:05

Хората си казаха, че шест самолета са работили по "изваляването", но плътността и влажността на фронта е била твърде висока за пълноценно "изваляване". Ако прекалят с въздействието, ще се получат токсични нива на агентите.

ДТИванов
10-05-2017, 15:54
Малко материал за размисъл за русофилистиците:
www.faktor.bg/bg/articles/ot-redaktora/predi-100-godini-balgarskata-armiya-razbiva-ruskite-okupatori-v-zavoya-na-reka-cherna-v-makedoniya

myato
10-05-2017, 16:48
www.faktor.bg/bg/articles/ot-redaktora/predi-100-godini-balgarskata-armiya-razbiva-ruskite-okupatori-v-zavoya-na-reka-cherna-v-makedoniya

Браво!
Авторът на статията, като един "истински Българин", открива топлата вода.
Може обаче и да се поинтересуваш от последвалите действия на "съюзниците" ни. Към оня момент Българската войска е била в положение да "закрие" Балканския фронт. Сещаш ли се обаче, какво се случва при това положение със Западния фронт?
Айде стига демагогски изстъпления. Нито Русия ни е виновна, нито "западняците" умират за нас. Като четеш. Чети всичко и до край.
Вземете и се научете, че "дим без огън" няма.
Както е казвал Гьобелс: "Истината и само истината, но никога цялата". Перфектна пропаганда.

pavlin
10-05-2017, 17:11

Абе Иванов, знаеш ли какво следва след тази велика победа. Следва Войнишкото Въстание, причина за което е окаяното състояние на Българската Армия, без продоволствия без поддръжка и т.н. След това Войнишкото Въстание е потушено с помощта на Немската Войска, която никога не била присъствала в България. Ама тогава царят бил един велик българин, казвали му Фердинанд и Третия Райх му симпатизирал.

Orm
11-05-2017, 02:35
https://ria.ru/syria/20170510/1494003731.html

Ами ако са 160 ?!?!?

ivan dimitrov
11-05-2017, 19:03
https://ria.ru/syria/20170510/1494003731.html

Ами ако са 160 ?!?!?

Ами ако са били 1600?!?!
После се чуди що се смеят на изцепките им. Помисли къде е иронията. Дали самият инцидент провокира смехът, или вдъхновението, предизвикано от непобедимото руско оръжие.
Ония два случая, които толкова те възмутиха нямат нищо общо. Едно е да си удариш главата в камък, друго е някой да те уцели с камък.
Едно е да се възмущаваш от външната политика на САЩ, друго е да обясняваш как Русия си взела Крим, щото може, пък той и без това си бил Руски, а и го взела демократично, за да не го вземат демократично САЩ.

Orm
11-05-2017, 21:29
Ами ако са били 1600?!?!
После се чуди що се смеят на изцепките им. Помисли къде е иронията. Дали самият инцидент провокира смехът, или вдъхновението, предизвикано от непобедимото руско оръжие.
Ония два случая, които толкова те възмутиха нямат нищо общо. Едно е да си удариш главата в камък, друго е някой да те уцели с камък.
Едно е да се възмущаваш от външната политика на САЩ, друго е да обясняваш как Русия си взела Крим, щото може, пък той и без това си бил Руски, а и го взела демократично, за да не го вземат демократично САЩ.

Я пак кажи къде си прочел че руснаците са се ударили а пък американците са ги ударили ?????
Не ти ли омръзна с твоите небивалици???
Както казах и преди , щом не е руски кораб не е смешно....
P.S Русия не е взела нищо , народа на Крим е решил така ;) Съвсем спокойно можеш да почнеш да се възмущаваш от външната политика на Русия , която е приела резултатите от референдума.

ivan dimitrov
11-05-2017, 22:40
Я пак кажи къде си прочел че руснаците са се ударили а пък американците са ги ударили ?????
Не ти ли омръзна с твоите небивалици???
Както казах и преди , щом не е руски кораб не е смешно....
P.S Русия не е взела нищо , народа на Крим е решил така ;) Съвсем спокойно можеш да почнеш да се възмущаваш от външната политика на Русия , която е приела резултатите от референдума.

Омръзна ми бе. Ама какво от това, след като на теб не ти е омръзнало?
Разузнавателен кораб се блъсна в гемия - виц. Нищо друго.
Даааа, народът на Крим е решил така, така реши и народът на Виетнам, навремето. Така реши и народът на Сирия.... Народът все така решава....
Обяснявай ми колко е всесилно руското оръжие, и чакай да не се смея после.
Няма да се получи! Винаги ще се смея, когато на площадът не могат да подкарат танкът, обаче ми обясняват как ми демонстрират извличане от бойното поле(което също създаде проблеми). Ако бяха казали че се е скапала новата машина изненадващо, нито щях да се смея, нито да се учудя. На всички може да се случи...
Смея се когато др Путин отиде да "открива" нов модел на Лада, пък тя не пали. Абсолютно съм сигурен че във всяка фирма, произвеждаща автомобили е имало случай на отказ. Ама я опитай да се сетиш - кога и къде, нов модел на кола се "представя" на най високо държавно ниво. Подозирам че се сещеш защо са и въпросите - "оня" строй ли искаш да връщаш. Обаче като го задам - отговаряш не. Като питам - какво толкова се прехласвате по Русия, ми се отговаря нещо от сорта на - само Русия спира наглите западняци да ни унищожат. Тъжната истина е че ако днес, западът реши да унищожи Русия, ще му отнеме4 24 часа. Русия е умряла, трябва само това да се обяви публично. Митака ми се възмущава че му предлагали заплата околу 500лв, в Русия, колегите му бачкат за околу 300. Това в Русия, не в Уганда!
И това при народ пълен с гении, толкова че на можеш да ги ринеш с лопата, щото няма да ти стигне живота. И с фадрома да ги ринеш, пак няма да ти стигне.
Руснаците обаче казват че на тях им трябва Путин. Добре, щом казват, кой съм аз да споря с тях!? Като ги питам обаче какво точно направи за вас, мрънкат....
Взе печелившите фирми от едни, за да ги даде на други.
Харчи пари за "борба със зависимоста от западът", като купува допотопна технология от него, а после плаща да му я произведът "на изток". Доктрината за "външният враг" работи, не се съмнявам, сам съм изпитал силата и, но винаги идва момент в който се спъва.
Оф, наистина ми омръзна!

Orm
11-05-2017, 23:13
Омръзна ми бе. Ама какво от това, след като на теб не ти е омръзнало?
Разузнавателен кораб се блъсна в гемия - виц. Нищо друго.
Даааа, народът на Крим е решил така, така реши и народът на Виетнам, навремето. Така реши и народът на Сирия.... Народът все така решава....
Обяснявай ми колко е всесилно руското оръжие, и чакай да не се смея после.
Няма да се получи! Винаги ще се смея, когато на площадът не могат да подкарат танкът, обаче ми обясняват как ми демонстрират извличане от бойното поле(което също създаде проблеми). Ако бяха казали че се е скапала новата машина изненадващо, нито щях да се смея, нито да се учудя. На всички може да се случи...
Смея се когато др Путин отиде да "открива" нов модел на Лада, пък тя не пали. Абсолютно съм сигурен че във всяка фирма, произвеждаща автомобили е имало случай на отказ. Ама я опитай да се сетиш - кога и къде, нов модел на кола се "представя" на най високо държавно ниво. Подозирам че се сещеш защо са и въпросите - "оня" строй ли искаш да връщаш. Обаче като го задам - отговаряш не. Като питам - какво толкова се прехласвате по Русия, ми се отговаря нещо от сорта на - само Русия спира наглите западняци да ни унищожат. Тъжната истина е че ако днес, западът реши да унищожи Русия, ще му отнеме4 24 часа. Русия е умряла, трябва само това да се обяви публично. Митака ми се възмущава че му предлагали заплата околу 500лв, в Русия, колегите му бачкат за околу 300. Това в Русия, не в Уганда!
И това при народ пълен с гении, толкова че на можеш да ги ринеш с лопата, щото няма да ти стигне живота. И с фадрома да ги ринеш, пак няма да ти стигне.
Руснаците обаче казват че на тях им трябва Путин. Добре, щом казват, кой съм аз да споря с тях!? Като ги питам обаче какво точно направи за вас, мрънкат....
Взе печелившите фирми от едни, за да ги даде на други.
Харчи пари за "борба със зависимоста от западът", като купува допотопна технология от него, а после плаща да му я произведът "на изток". Доктрината за "външният враг" работи, не се съмнявам, сам съм изпитал силата и, но винаги идва момент в който се спъва.
Оф, наистина ми омръзна!

Е спри да пишеш глупости като ти е омръзнало, всеки един пример който даде е полуистина прочетена от твоя милост от нашите с извинения "медии". И аз мога да ти пусна хиляди клипове с излагащи се велики американски войници и техника, и какво доказва това?

ecotronic
11-05-2017, 23:25
Е спри да пишеш глупости като ти е омръзнало, всеки един пример който даде е полуистина прочетена от твоя милост от нашите с извинения "медии". И аз мога да ти пусна хиляди клипове с излагащи се велики американски войници и техника, и какво доказва това?

Ами военщината нищо не доказва. Тя само ни тежи на врата. Де да имаше начин да я няма.

Накратко - много свалихме нивото на аргументацията си. Почти до яслите.

Ако ще ми доказваш нещо, започни с нещо от сорта на Церн, Касини, Вояджър,ITER, LIGO, VIRGO, квантови компютри, методи за борба с рака и диабета...........

И за да не си напъваш излишно шишарката, се опитай да си отговориш на далеч по-лесния въпрос:

Защо светът познава личности като Джон Атанасов или Джордж Гамов и не познава нито един Джон Смитович.

myato
12-05-2017, 00:22
Ами военщината нищо не доказва. Тя само ни тежи на врата. Де да имаше начин да я няма.

Накратко - много свалихме нивото на аргументацията си. Почти до яслите.

Ако ще ми доказваш нещо, започни с нещо от сорта на Церн, Касини, Вояджър,ITER, LIGO, VIRGO, квантови компютри, методи за борба с рака и диабета...........

И за да не си напъваш излишно шишарката, се опитай да си отговориш на далеч по-лесния въпрос:

Защо светът познава личности като Джон Атанасов или Джордж Гамов и не познава нито един Джон Смитович.

Sorry, ма най-мощният квантов компютър е у Китай. В Русия има не един, а няколко ускорителя, с по-малки размери, но не и по-малка мощност. Ползват ги и нашите учени, безплатно, щото няма кой да им плати на завалиите, но руснаците не са глупаци, да губят компетентни сътрудници. Космически апарати да искаш и от Русия и от Китай, че и от Индия. Ракът го борят по-успешно тези, горните та и "дребна" Куба. Диабетът си е тук и за сега няма някакви особени постижения в боренето му.

Светът познавал Джон Атанасов викаш? Я помисли пак.

ivan dimitrov
12-05-2017, 00:27

Кое е полуистина? Това че "инвестираха" в разработката на " нвзависим" процесор ли. Тоя за чиято "разработка" бяха похарчени милиони и с хиляда зора намериха няйой да го произведе(щото е безумие). Или е полуистина че всъщност това си е няколко допотопни лицензни ядра в един корпус.
Полуистина е че доходите на електротехниците вън от Москва са даже по ниски от тия на колегите им в провинциален град в България? Кое е полуистина?
Ако мислиш че "прехласвяането" по руското въоръжение ме кара да се смея е полуистина, то си в грешка. Аксолютна истина е. Подчертавам - не самото въоръжение или въоръжени сили - величаенето им.
Хайде поразрови се в раздела, и намери пост, в който някой е тръгнал да обяснява колко велико е нато, без това да е отговор на нещу безумно, като линкът и коментарът от постът ти(оня по горе). В какво трябваше да ни убеди тоя ти пост? Че неминуемо Руснаците ще ни изтрепят ли? Щото нали сме част от вражеският съюз, значи сме застрашени. Или какво? Ако са били 160 руснака - край с мюсулманите и различните? Какво трябваше да ни внуши? Нещо в което липсва абсолютно всякаква логига, го прасваш и искаш разбиране. Също като с ония снимки на Шарапова и Серина. Под които пише - тя взима допинг, тая не. После ми обясняваш че сме прилагали двоен стандарт. Няма да ми повярваш, но стщо толкова смешно ми беше, като свалиха стелт с "базука". И като ме обвиняваш че съм чел нещо в нашите медии, дали можеш да намериш мой пост, в който ей така, от нищото съм дал линк към "новина", която да докаже възгледите ми? Идея нямам защо си решил че руските медии са по надежден источник от нашите, но те уверявам че ако нещо не съм го въдял аз, го приемам за истина само ако двама(поне) с противоположни интереси го твърдят. Естествено се позовавам и на логиката си, понякога(моята, разбира се).

Sorry, ма най-мощният квантов компютър е у Китай. В Русия има не един, а няколко ускорителя, с по-малки размери, но не и по-малка мощност. Ползват ги и нашите учени, безплатно, щото няма кой да им плати на завалиите, но руснаците не са глупаци, да губят компетентни сътрудници. Космически апарати да искаш и от Русия и от Китай, че и от Индия. Ракът го борят по-успешно тези, горните та и "дребна" Куба. Диабетът си е тук и за сега няма някакви особени постижения в боренето му.

Най мощмият квантов комп верно е в Китай, остава само да работи по дълго от необходимото време за една операция. Тия ускорители в Русия ги има, или ще ги има в бъдеще(неизвестно)? Като си говорим за частици, си говорим за маса, и там размерът май има значение. А това за българските учени, да не излезе наобратно накрая?

ecotronic
12-05-2017, 00:32

Аз (и още доста) не знаeм да има вече построен квантов компютър а ти вече знаеш, къде е и най-мощният :)

Очевидно си много напред с мат'ряла :)

pavlin
12-05-2017, 01:00
Абе, колкото и да се обяснявате, фактът е че 16 руски войника, обърнали в бягство 300 брадатковки обучавани и въоръжавани от западните партньори.

ivan dimitrov
12-05-2017, 01:02
Аз (и още доста) не знаeм да има вече построен квантов компютър а ти вече знаеш, къде е и най-мощният :)

Очевидно си много напред с мат'ряла :)

Изостанал си доста. По нашите медии го съобщиха. Направили и прототип даже, или макет. Все тая. Важното е че ще работи, вероярно(или не).

Абе, колкото и да се обяснявате, фактът е че 16 руски войника, обърнали в бягство 300 брадатковки обучавани и въоръжавани от западните партньори.

Верно ли бе!? Факт!? Ти там ли беше? Видя ли го, помириса ли го, или просто го сънува. Да не излезе накрая като случая с фрегатите и гемиите, или като оня с мерцедеса и москвича на Пешо. Да допуснем за миг че е факт. Е - и!? Какво трябва да ни говори това? Какво трябва да ни говорят и ония снимки на Шарапова и Уилямс? Хубаво е да взимаш допинг ли? Какво!? Какво "роди" бедното ти въображение, та ги изтипоса тук преди? Ако ти е по лесно - обясни снимката на мечка с водка, на фона на установки за изстрелване на балистични ракети, когато става въпрос за икономика.

ecotronic
12-05-2017, 01:14
Изостанал си доста. По нашите медии го съобщиха. Направили и прототип даже, или макет. Все тая. Важното е че ще работи, вероярно(или не).

Ъ-хъ. Нашите медии още не са чували за D-wave. Още по-малко за спекулациите им. :)

Orm
12-05-2017, 02:25

Уффф, тука как се изложи.....
И следващия път говори за себе си не за света :)

---------- Post added at 23:19 ---------- Previous post was at 23:17 ----------

Верно ли бе!? Факт!? Ти там ли беше? Видя ли го, помириса ли го, или просто го сънува. Да не излезе накрая като случая с фрегатите и гемиите, или като оня с мерцедеса и москвича на Пешо. Да допуснем за миг че е факт. Е - и!? Какво трябва да ни говори това? Какво трябва да ни говорят и ония снимки на Шарапова и Уилямс? Хубаво е да взимаш допинг ли? Какво!? Какво "роди" бедното ти въображение, та ги изтипоса тук преди? Ако ти е по лесно - обясни снимката на мечка с водка, на фона на установки за изстрелване на балистични ракети, когато става въпрос за икономика.

А ти сигурно си ловял цаца наблизо когато руския (полски) военен кораб се ударил челно с говедата....

---------- Post added at 23:25 ---------- Previous post was at 23:19 ----------

Обясняваха тука колко е зле руското въоръжение, аз им дадох пример как същото това оръжие позволява на 16
души да удържат натиска на 300. Не съм виновен че колегата реши че мечтая да ни нападнат руснаци и да ни изтрепят....
Иначе съгласен, тази енергия и мозъци биха могли да се използват за други , по важни цели от уничтожаването на живота на планета Земя...

546
12-05-2017, 05:19
Айде още от този месец,ако някой знае и за други може да отворим отделна военноморска тема
https://ria.ru/world/20170511/1494121596.html
https://www.thelocal.it/20170511/italian-submarine-rams-cargo-ship-in-rare-accident

Orm
12-05-2017, 05:23
Айде още от този месец,ако някой знае и за други може да отворим отделна военноморска тема
https://ria.ru/world/20170511/1494121596.html

Това накрая ще се окаже някъв морски ритуал :)

pavlin
12-05-2017, 06:20

Факт е разбира се. Даже войниците официално са получили държавни награди.

ivan dimitrov
13-05-2017, 10:13
А ти сигурно си ловял цаца наблизо когато руския (полски) военен кораб се ударил челно с говедата....

Цаца се лови с мрежи, не с въдица, а аз съм въдичар.
Първо - не сеъм бил там, но пък съм присъствал на подобни случки навремето, верно не съм сигурен дали не беше украинец командира на кораба от Черноморският флот. Обаче е сигурно че точно руски параход опита да излезе на жп линия, пак в "онова време" вярно.
Второ - нито съм пускал инфо за случката, нито съм се ровил да търся злепоставящи Русия факти, или такива величаещи НАТО. Опитах да ти обясня защо се получава такава реакция, от тия които не мислят като теб.

Павлинчо, не съм се съмнявал че нещо подобно се е случило. Съмнявам се че въпросните 300 брадатковци са били въоръжени от западните партнери. Къде мога да прочета нещо в тая връзка?

Orm
13-05-2017, 14:16
Цаца се лови с мрежи, не с въдица, а аз съм въдичар.
Първо - не сеъм бил там, но пък съм присъствал на подобни случки навремето, верно не съм сигурен дали не беше украинец командира на кораба от Черноморският флот. Обаче е сигурно че точно руски параход опита да излезе на жп линия, пак в "онова време" вярно.
Второ - нито съм пускал инфо за случката, нито съм се ровил да търся злепоставящи Русия факти, или такива величаещи НАТО. Опитах да ти обясня защо се получава такава реакция, от тия които не мислят като теб.

Павлинчо, не съм се съмнявал че нещо подобно се е случило. Съмнявам се че въпросните 300 брадатковци са били въоръжени от западните партнери. Къде мога да прочета нещо в тая връзка?

Всякакви случки се случват.....

https://m.youtube.com/watch?v=4WxU65CrIgM

Orm
13-05-2017, 17:32
Ето това е смешно.... или тъжно

http://warnet.ws/news/razdevalka_yuventusa_i_piterskogo_zenita_998

ivan dimitrov
13-05-2017, 18:54
Наистина ли не разбра какво ти казвам?
Това че всякакви случки се случват е абсолютно вярно.
Случва се например, някой да постне снимка на съблекалня, и да очаква светът да онемее, неясно от кое. Вероятно от стойноста на строителството, щото добре исглеждащи на снимка(а и на живо) згради, дал бог. Тоя филм със снимките нали го гледахме вече? Като решиш дали е смешно или тъжно това от последният линк, обяви го, за да коментираме. На мен ми е все тая, в смисъл - не ме касае.

Orm
13-05-2017, 19:28
Наистина ли не разбра какво ти казвам?
Това че всякакви случки се случват е абсолютно вярно.
Случва се например, някой да постне снимка на съблекалня, и да очаква светът да онемее, неясно от кое. Вероятно от стойноста на строителството, щото добре исглеждащи на снимка(а и на живо) згради, дал бог. Тоя филм със снимките нали го гледахме вече? Като решиш дали е смешно или тъжно това от последният линк, обяви го, за да коментираме. На мен ми е все тая, в смисъл - не ме касае.

Ахаха.... ти май си опозиция във всичко, постнах съблекалнята на Юве за 180 милиона и тази на Зенит за 1млрд, Май изобщо не гледаш за какво става дума, само и само да възразиш.

ivan dimitrov
13-05-2017, 19:41
Ахаха.... ти май си опозиция във всичко, постнах съблекалнята на Юве за 180 милиона и тази на Зенит за 1млрд, Май изобщо не гледаш за какво става дума, само и само да възразиш.

Не схванах идеята просто. Не забравяй че мислим различно. Обясни накратко моля.

Orm
13-05-2017, 19:49
Не схванах идеята просто. Не забравяй че мислим различно. Обясни накратко моля.

Ами това един от основните проблеми на Русия - нагледен пример. Зенит е на Газпром. 10 години го строиха този стадион като цената му се получи 1млрд долара и като го сравниш със стадион за
180 млн. Става ясно колко са цоцали от Газпром само с този строеж....
Което наистина е смешно, за разлика от случая с кораба

ivan dimitrov
13-05-2017, 20:09
Ами това един от основните проблеми на Русия - нагледен пример. Зенит е на Газпром. 10 години го строиха този стадион като цената му се получи 1млрд долара и като го сравниш със стадион за
180 млн. Става ясно колко са цоцали от Газпром само с този строеж....
Което наистина е смешно, за разлика от случая с кораба

Да сравняваш два строежа, и цените им въз основа на снимки от съблекалните им, ми се вижда доооста странно.
Аз поне не мога да правя такива сравнения. Само един подвижен покрив примерно, доста вдига цената, доколкото съм чувал. Въобще - сравненията със снимки ми са непонятни. Понеже съм на тенис вълна и тъкмо ще гледам финалът в Мадрид, можеш ли да дадеш обяснение на онова сравнение м/у Шарапова и Серина? Зная че не ти ги изтипоса, но ако можеш да го обясниш = ще съм благодарен.

Orm
13-05-2017, 20:17
Да сравняваш два строежа, и цените им въз основа на снимки от съблекалните им, ми се вижда доооста странно.
Аз поне не мога да правя такива сравнения. Само един подвижен покрив примерно, доста вдига цената, доколкото съм чувал. Въобще - сравненията със снимки ми са непонятни. Понеже съм на тенис вълна и тъкмо ще гледам финалът в Мадрид, можеш ли да дадеш обяснение на онова сравнение м/у Шарапова и Серина? Зная че не ти ги изтипоса, но ако можеш да го обясниш = ще съм благодарен.

Ами хората се чудеха на конските мускули на "чистата" Серина и я сравняваха с Шарапова, какво да ти обяснявам повече? После излязоха и двете страници от препарати, които ги взима Серина, само че със специалното разрешение на ВАДА. Лекарите казваха че трябва да е на смъртно легло за да взима толкова препарати.... Общо взето това пък е основния проблем на запада, двойните стандарти...

ivan dimitrov
13-05-2017, 20:45
За никого не е тайна че професионалните спортисти се "подкрепят" здраво. Двоен стандарт според мен би било, ако на Серина са разрешили препарат, за който наказаха Маша. Тая си е манекенка, и до Кузнецова да я наредиш, пак ще се получи същата картинка. Все така не проумявам.
Инак предпочитам да не виждам Серина на корта, не за това как изглежда, а заради мъжкият тенис който играе.

Orm
13-05-2017, 22:25
Да, ние всички знаем че запада няма кусури, как беше - света вода....

ivan dimitrov
13-05-2017, 23:00
Да, ние всички знаем че запада няма кусури, как беше - света вода....

Има, много, но много по малко от тия на изток.

Orm
13-05-2017, 23:34
Глупости, Меркел и Оланд като вървят заедно и дърветата покрай тях почват да цъвтят.....

ecotronic
14-05-2017, 18:32
Глупости, Меркел и Оланд като вървят заедно и дърветата покрай тях почват да цъвтят.....

И освен, че не цъфтят, ами не никнат и yota - домофони по клоните им.

Гнусни западняци!

ivan dimitrov
14-05-2017, 19:45

Може би, може би не, но пък Путин върви по вода.
Обама, Путин, Б.Б и Папата се возят в лодка. Лодката спира на 100м от брегът, Обама прекрачва борда и....шляп,шляп...отива до брегът и се разплува на плажът. Путин го поглежда....шляп,шляп...и той до него, следва Б.Б. Накрая Папата гледа, ПАК ГЛЕДА и.....цоп, пляска, пляска и изчезва в дълбините. Путин строго поглежда Борисов - абе ти каза ли на Папата за камъните!
Б.Б. - какви камъни!?

Orm
14-05-2017, 22:27
Може би, може би не, но пък Путин върви по вода.
Обама, Путин, Б.Б и Папата се возят в лодка. Лодката спира на 100м от брегът, Обама прекрачва борда и....шляп,шляп...отива до брегът и се разплува на плажът. Путин го поглежда....шляп,шляп...и той до него, следва Б.Б. Накрая Папата гледа, ПАК ГЛЕДА и.....цоп, пляска, пляска и изчезва в дълбините. Путин строго поглежда Борисов - абе ти каза ли на Папата за камъните!
Б.Б. - какви камъни!?

:) това е добро, а и е истина...

ivan dimitrov
14-05-2017, 22:40
:) това е добро, а и е истина...

А кое беше полуистина? Попитах, но пропусна в суматохата. "Зная че нищо не зная" ми е мото отдавна, та не пропускам да се информирам. Не ми спирай развитието, моля.

Orm
15-05-2017, 08:32
Ами за танка, за ладата, за 24-те часа на запада да унищожи Русия.... Аз прочетох за танка и за ладата поне по 4 версии и не знам коя от всичките е истина, но ти някак си сигурен..... полуистина защото и двете случки са факт но причините не са. А за 24-те часа на льоман.... сори на ЕС, интелигентен човек си, сигурно знаеш че и Наполеон и Хитлер бяха на твоето мнение.... Да им създаде усложнения може, да ги унищожат..... хм :)
Та и това е полуистина за мен.... като за усложненията за самия ЕС не говорим...

ivan dimitrov
15-05-2017, 15:04
Тоест - смяташ че на парада, оная пародия беше истина? Демонстрираха извличане на техника от бойното поле. Смяташ че не е вярно че Путин не можа да запали ладата, той просто се правеше на интересен(като мен). Или историите с падащи огледала и дръжки са нагласени, за да заблудят светът за реалното качество на руската техника.
Написах "западът", не ЕС. И нямах предвид във военно отношение. Написах и че това време е необходимо за да се оповести фактът просто.
Многократно писах и че и да наречем бялото черно, реално, коефициентът на пречупване на светлината си остава същият.

Orm
15-05-2017, 22:33
Ти чете ли какво съм написал?
Ето ти колко са версиите за ладата
http://news.drom.ru/16554.html
За танка имаше също няколко версии от блокирало нещо си там, през неопитен танкист и до демонстрация на евакуция....
Ти можеш явно да определиш истината, аз не мога

ecotronic
15-05-2017, 23:15
Чшшшшш - за Лада - та или добро или нищо.

А това, че Путя не знае что такое - електронная газ си е негов проблем.

Не е трябвало да оглавява таз нация техническа.

ivan dimitrov
15-05-2017, 23:34
Ти чете ли какво съм написал?
Ето ти колко са версиите за ладата
http://news.drom.ru/16554.html
За танка имаше също няколко версии от блокирало нещо си там, през неопитен танкист и до демонстрация на евакуция....
Ти можеш явно да определиш истината, аз не мога

Мдаа, явно действително не разбираш какво казвам.
Доста ясно според мен написах че не отказът на Ладата е най важен, важното в случая е това че главата на държавата цъфва на представяне на нов модел автомобил.
Това е достатъчно показателно, също като лентичките на Бат Бойко.
За танка нямаше версии. По време на парада, говорителят обяви че демонстрират евакуация и това направи картинката жалка. Не зная какво всъщност се е случило с невероятният танк, вероярно нещо невероятно. Все едно, ще се повторя - ако бяха казали че се е скапало нещо - никой нямаше да се смее. Нова техника, стават такива неща, но не....
Неопитен танкист на парада, в гоедоста на Русия.....
Ако останеш без работа, можеш да заработваш здраво в някоя хумористична медия. То и сега можеш де, отдава ти се, а и имаш време явно.....
Полуистини казваш......мдааа, добре.

ecotronic
15-05-2017, 23:48
......ако бяха казали че се е скапало нещо - никой нямаше да се смее. Нова техника, стават такива неща, но не....
........

Ти очевидно не познаваш необятната руска душа и разните и странности.

Каквото и лошо да се случва, то не може да се случва в Русия.

Като се започне с Чикатило и се свърши с Курск.

Orm
15-05-2017, 23:56
Мдаа, явно действително не разбираш какво казвам.
Доста ясно според мен написах че не отказът на Ладата е най важен, важното в случая е това че главата на държавата цъфва на представяне на нов модел автомобил.
Това е достатъчно показателно, също като лентичките на Бат Бойко.
За танка нямаше версии. По време на парада, говорителят обяви че демонстрират евакуация и това направи картинката жалка. Не зная какво всъщност се е случило с невероятният танк, вероярно нещо невероятно. Все едно, ще се повторя - ако бяха казали че се е скапало нещо - никой нямаше да се смее. Нова техника, стават такива неща, но не....
Неопитен танкист на парада, в гоедоста на Русия.....
Ако останеш без работа, можеш да заработваш здраво в някоя хумористична медия. То и сега можеш де, отдава ти се, а и имаш време явно.....
Полуистини казваш......мдааа, добре.

Първо , случката беше от репетицията на парада, второ или аз не разбирам руски, или ти льжеш
https://www.youtube.com/watch?v=X8eVEqTdjFE
и трето Путин не е ходил в самара само заради ладата (въпреки че за такова чудо си струва и на край света да отидеш) , и това че Меркел или Оланд не изпробват реното и майбаха , не значи че всички трябва да са така, изобщо нищо не значи това, само за тебе е важно...

---------- Post added at 20:56 ---------- Previous post was at 20:49 ----------

Ти очевидно не познаваш необятната руска душа и разните и странности.

Каквото и лошо да се случва, то не може да се случва в Русия.

Като се започне с Чикатило и се свърши с Курск.

Я дай пример с някоя държава дето не е така.... освен Германия , която си призна вината под натиска на целия свят, аз за друга държава не се сещам дето да си признава кусурите.... Сигурно ти знаеш, просветли ни , о светило на светилата.... А чакай , и Русия призна действията на Сталин за престъпни, осъди ги на официално ниво и се извини.....

ivan dimitrov
16-05-2017, 00:02
Първо , случката беше от репетицията на парада, второ или аз не разбирам руски, или ти льжеш
https://www.youtube.com/watch?v=X8eVEqTdjFE
и трето Путин не е ходил в самара само заради ладата (въпреки че за такова чудо си струва и на край света да отидеш) , и това че Меркел или Оланд не изпробват реното и майбаха , не значи че всички трябва да са така, изобщо нищо не значи това, само за тебе е важно...

---------- Post added at 20:56 ---------- Previous post was at 20:49 ----------

Я дай пример с някоя държава дето не е така.... освен Германия , която си призна вината под натиска на целия свят, аз за друга държава не се сещам дето да си признава кусурите.... Сигурно ти знаеш, просветли ни , о светило на светилата.... А чакай , и Русия призна действията на Сталин за престъпни, осъди ги на официално ниво и се извини.....

Аха,ха,ха,ха.......ха. Добрееее! Якооооо!

ecotronic
16-05-2017, 00:03

Всяка една държава в която има свобода на словото, го прави. Искаш примери? Те са много. Ето ти последния:

Един от аргументите на Льо Пен срещу Макрон беше това, че на скорошно посещение в Алжир той се бил извинил на алжирците заради варварствата, които е творила страната му там.

Orm
16-05-2017, 00:17
Всяка една държава в която има свобода на словото, го прави. Искаш примери? Те са много. Ето ти последния:

Един от аргументите на Льо Пен срещу Макрон беше това, че на скорошно посещение в Алжир той се бил извинил на алжирците заради варварствата, които е творила страната му там.

Не говорим за отделен политик, че такива и в русия има хиляди .... Пример за държава....
Като например:
САЩ се извини за Хирошима и Нагъзянги
Турция се извини за арменския геноцид
Полша се извини за разпарчатосването заедно с Хитлер на Чехословакия....

ecotronic
16-05-2017, 00:31
Не говорим за отделен политик, че такива и в русия има хиляди .... Пример за държава....
Като например:
САЩ се извини за Хирошима и Нагъзянги
Турция се извини за арменския геноцид
Полша се извини за разпарчатосването заедно с Хитлер на Чехословакия....

Не виждам, защо САЩ трябва да се извиняват на японците. Те са им дали алтернатива, но японците са я отхвърлили.
И тогава е трябвало да се направи избор:

200К американски живота срещу 100К японски.

Ти, ако беше на мястото на Труман, кое щеше да избереш?

Orm
16-05-2017, 00:57
Не виждам, защо САЩ трябва да се извиняват на японците. Те са им дали алтернатива, но японците са я отхвърлили.

Естествено атомна бомба върху мирното население, какво друго....не съм и очаквал че ще дадеш пример. То е толкова естественно за вас. Като няма отговор или се оказва че не сте прави , дай да сменим темата , да видим тоя Орм на мястото на Труман какво щеше да направи.....

Ето поне се насладете на победите на Оланд...
https://bgr.news-front.info/2017/05/14/oland-legalizirahme-gej-brakovete-vv-frantsiya-a-tova-si-e-pobeda/ :)

---------- Post added at 21:57 ---------- Previous post was at 21:41 ----------

https://www.facebook.com/TimeToSmile.lol/videos/1768638633386685/

ecotronic
16-05-2017, 00:59
Естествено атомна бомба върху мирното население, какво друго....не съм и очаквал че ще дадеш пример. То е толкова естественно за вас. Като няма отговор или се оказва че не сте прави , дай да сменим темата , да видим тоя Орм на мястото на Труман какво щеше да направи.....

Много често в живота се налага да се избира по-малкото зло.

Очевидно не си запознат с историята на двете бомби.

Преди първата е имало ултиматум за безусловна капитулация.

Следва отказ.

Пускат тази над Хирошима и отново поставят ултиматума.

Отново отказ.

Пускат втората.

Японците капитулират.

Американците са си направили сметката, че приключването на войната с конвенционални средства е щяло да им коства още около 200К жива сила.

Хайде сега си напъни гънката и кажи, кой е действителният виновник за жертвите на двете бомби.

Orm
16-05-2017, 01:28
Много често в живота се налага да се избира по-малкото зло.

Очевидно не си запознат с историята на двете бомби.

Преди първата е имало ултиматум за безусловна капитулация.

Следва отказ.

Пускат тази над Хирошима и отново поставят ултиматума.

Отново отказ.

Пускат втората.

Японците капитулират.

Американците са си направили сметката, че приключването на войната с конвенционални средства е щяло да им коства още около 200К жива сила.

Хайде сега си напъни гънката и кажи, кой е действителният виновник за жертвите на двете бомби.

Според логиката ти навсякъде след това е трябвало да мятат бомби, а са ти си напъни гънката

Orm
17-05-2017, 03:50
Ето ви още от проблемите на Русия , мисля че малко прилича на нашите
1 - https://www.youtube.com/watch?v=XF-i9bba1nA
2 - https://www.youtube.com/watch?v=z8e83guKVhg

P.S Автора са го вкарали в затвора (не съм сигурен дали законно или не, това е друга тема)

Orm
20-05-2017, 02:53
Нещо някой тука говореше за лада......

https://www.youtube.com/watch?v=Jvkw5Dr7gsQ

mordohy
20-05-2017, 08:45

Еко, тая "теория' много отдавна е отхвърлена. Основните части на Японските въоръжени сили са в Манджурия. Сиам, Аютая, Корея и по островите. Япония се задушава. Тя няма нито гориво, нито друг ресурс за воюване. Само месец блокада и е на колене.
Обаче СССР вече е отпразнувала "Денят на Победата", а маршал Малиновски е разбил напълно японците. Родийон Яковлевич в август минава през пустината Гоби и неговите танкове смачкват японската гордост. След 6-та японска армия, това е най-големият разгром над японците през ВСВ. Курилските острови биват превзети един по един от съветските войски и нищо не им пречи да завземат и цяла Япония. Трябва да се демонстрира сила. Иначе сега японците щяха да пишат на кирилица.
От военна гледна точка бомбардировките са провал. Освен това са имали само тия две бомби. Сигурен съм, че ако са имали термоядрена и нея да са я хвърлили. Нахлуват в Япония и съсипват културното и наследство, както навсякъде по света.
Можеш да съкрушиш морските, можеш въздушните войски, но не победиш ли сухопътните, то ти не си направил нищо.
Сухопътните войски са съкрушени от Малиновски.
За това си "деяние", той получава три звезди:
Маршалска за пълководческите си умения.
Златна на Герой на СССР
Брилянтната на орден "Победа"
Ядрените бомби са хвърлени, за да се покаже Труман като "Велик" президент. Точно както сегашния петел бомбардира авиобазата в Сирия, без всякаква нужда и без абсолютно никакъв резултат, освен , че се опозори навеки. Пак се оказа, че няма никакви химически оръжия, освен в буйните фантазии на оглупели маразматици.

ДТИванов
24-05-2017, 09:47
Еко, тая "теория' много отдавна е отхвърлена. Основните части на Японските въоръжени сили са в Манджурия. Сиам, Аютая, Корея и по островите. Япония се задушава. Тя няма нито гориво, нито друг ресурс за воюване. Само месец блокада и е на колене.
Обаче СССР вече е отпразнувала "Денят на Победата", а маршал Малиновски е разбил напълно японците. Родийон Яковлевич в август минава през пустината Гоби и неговите танкове смачкват японската гордост. След 6-та японска армия, това е най-големият разгром над японците през ВСВ. Курилските острови биват превзети един по един от съветските войски и нищо не им пречи да завземат и цяла Япония. Трябва да се демонстрира сила. Иначе сега японците щяха да пишат на кирилица.
От военна гледна точка бомбардировките са провал. Освен това са имали само тия две бомби. Сигурен съм, че ако са имали термоядрена и нея да са я хвърлили. Нахлуват в Япония и съсипват културното и наследство, както навсякъде по света.
Можеш да съкрушиш морските, можеш въздушните войски, но не победиш ли сухопътните, то ти не си направил нищо.
Сухопътните войски са съкрушени от Малиновски.
За това си "деяние", той получава три звезди:
Маршалска за пълководческите си умения.
Златна на Герой на СССР
Брилянтната на орден "Победа"
Ядрените бомби са хвърлени, за да се покаже Труман като "Велик" президент. Точно както сегашния петел бомбардира авиобазата в Сирия, без всякаква нужда и без абсолютно никакъв резултат, освен , че се опозори навеки. Пак се оказа, че няма никакви химически оръжия, освен в буйните фантазии на оглупели маразматици.
Да започнем отзад напред: само няколко Ваши поста по-рано страдате по чистотата на българския език. Само да вметна, че според Българския тълковен речник дума маразматик НЯМА! Думичката е руска и горе-долу ще рече, че говорите за оглупели глупаци (според разговорното й значение).
Дали и доколко Труман е велик президент не се наемам да давам оценки, но доводите на Екотроник са железни. Фактът, че Япония капитулира пред Щатите и без сухопътна офанзива, съпроводена със съответното количество жертви, напълно оборва теорията Ви. Никъде не казвате подвизите на Малиновски и компания в колко стотин хиляди съветски (не руски) живота се измерват.
А доколко в Япония щяха да говорят руски или пишат на РУСКА азбука (питайте любимия Ви Путин кой е създал азбуката ни), може да се съди от това, че навсякъде в Полша, Чехия, Унгария, Румъния, Словакия това е любим език за всички "освободени". Ако попитате някого нещо на улицата или в магазин на руски най-често не Ви отразяват (меко казано). Ако ушанките бяха окупирали Япония, третата сега икономика в света най-вероятно щеше да води тежка борба за 133-то място с Тринидад и Тобаго (примерно). И те такива ми ти работи.

Orm
26-05-2017, 00:35
За особенно "одарените" истерици...

https://www.youtube.com/watch?v=YOyrXbiNor8

ecotronic
26-05-2017, 10:40

Мария Захарова. Какъв коментар очакваш да направи, бе македонец?

Аз пък твърдя, че руската писменост идва от динозаврите. В географски смисъл.

До такава степен сте литнали по Путя, че и майките си ще продадете, путофили.

ДТИванов
26-05-2017, 11:08

Жалка картинка!
Да гледаш русофилистичетата как се гърчат като глист на слънце - БЕЗЦЕННО! (по една реклама).

ПП. И понеже сме на тема български и азбука, добре е да знаете, че се пише особеНо. Език свещен.

Orm
26-05-2017, 13:00
Дадох ви официалният отговор на министерството на външните работи на Русия.

Май само вие двамата се гърчите и се правите на малоумни и на неразбрали разликата между "македонска земя" и "Република Македония"....

Ето ви НЕ Мария Захарова

https://sputnik.bg/bozhidar-dimitrov-obyasni-izkazvaneto-na-putin/

https://sputnik.bg/putin-e-prav-bukvite-sa-ot-makedonskata-zemya/

P.S - Явно за вас двамата Солун и Охрид са тука у шопско, малко след Сеславци..... Клоуни...

ecotronic
26-05-2017, 13:11
Дадох ви официалният отговор на министерството на външните работи на Русия.

Май само вие двамата се гърчите и се правите на малоумни и на неразбрали разликата между "македонска земя" и "Република Македония"....

Ето ви НЕ Мария Захарова

https://sputnik.bg/bozhidar-dimitrov-obyasni-izkazvaneto-na-putin/

https://sputnik.bg/putin-e-prav-bukvite-sa-ot-makedonskata-zemya/

P.S - Явно за вас двамата Солун и Охрид са тука у шопско, малко след Сеславци..... Клоуни...

Виж ся. На езика на дипломацията, изказването на Путин се квалифицира по 2 възможни начина:

1 - Гаф

2 - Добре обмислено изказване, имащо точно определена цел.

Първото са го правили много политици, буди основно насмешка и в общи линии е безобидно.

Второто е доста по-сериозно и изводите от него са доста по-неприятни.

..............

Скромното ми мнение е, че в конкретния случай се касае за второто.

Orm
26-05-2017, 13:26
Виж ся. На езика на дипломацията, изказването на Путин се квалифицира по 2 възможни начина:

1 - Гаф

2 - Добре обмислено изказване, имащо точно определена цел.

Първото са го правили много политици, буди основно насмешка и в общи линии е безобидно.

Второто е доста по-сериозно и изводите от него са доста по-неприятни.

..............

Скромното ми мнение е, че в конкретния случай се касае за второто.

Добре де, още докат бях студент 2-3 курс, професорите ни събраха и обявиха че най на края московският университет е признал че няма старославянски език и че езикът е бил старобългарски. На държавно ниво официално са признали също че писменноста им идва от България. Почти същото го казва и Захарова.
"Македонска земя" не означава за мен Македония и не знам защо вие сте го приели така. Колкото украинците са отделен народ и държава толкова и македонците. Повярвай ми, ако искаше Путин да каже Македония за да ни обиди, щеше да го направи....

ecotronic
26-05-2017, 13:33
Добре де, още докат бях студент 2-3 курс, професорите ни събраха и обявиха че най на края московският университет е признал че няма старославянски език и че езикът е бил старобългарски. На държавно ниво официално са признали също че писменноста им идва от България. Почти същото го казва и Захарова.
"Македонска земя" не означава за мен Македония и не знам защо вие сте го приели така. Колкото украинците са отделен народ и държава толкова и македонците. Повярвай ми, ако искаше Путин да каже Македония за да ни обиди, щеше да го направи....

Ако все още не си разбрал, един политик (в случая Путин) си позволи да използва най святото за един народ за да си насочи политическите далавери в определена посока.

Въпреки този жалък опит, Македония пак ще стане член на ЕС и НАТО, Путин пак ще остане с пръст в г*з, но обидата за моя народ ще си остане.

Orm
26-05-2017, 13:52
Ако все още не си разбрал, един политик (в случая Путин) си позволи да използва най святото за един народ за да си насочи политическите далавери в определена посока.

Въпреки този жалък опит, Македония пак ще стане член на ЕС и НАТО, Путин пак ще остане с пръст в г*з, но обидата за моя народ ще си остане.

Само недей да говориш от името на народа...

ecotronic
26-05-2017, 14:07
Само недей да говориш от името на народа...

Аз съм българин. Родил съм се, живея и работя в България. Плащам си данъците в България. Служил съм в българската армия и съзнателно и отговорно съм положил клетва за вярност към България.

Към настоящия момент считам, че България следва правилния път на развитие.

За разлика от разни отрепки, аз не се сополивя по чужди държави и не защитавам всячески чужди интереси.

Поради всичко това, ти няма да ми казваш от чие име да не говоря. А и междувпрочем аз не правя друго освен да говоря от свое име. Само използвах израза "моят народ" в което, с оглед на горенаписаното, не виждам нищо нередно. Ма тя, тиквата ти е толкова промита, че дори и това не можеш да осмислиш.

Orm
26-05-2017, 15:08
Аз съм българин. Родил съм се, живея и работя в България. Плащам си данъците в България. Служил съм в българската армия и съзнателно и отговорно съм положил клетва за вярност към България.

Към настоящия момент считам, че България следва правилния път на развитие.

За разлика от разни отрепки, аз не се сополивя по чужди държави и не защитавам всячески чужди интереси.

Поради всичко това, ти няма да ми казваш от чие име да не говоря. А и междувпрочем аз не правя друго освен да говоря от свое име. Само използвах израза "моят народ" в което, с оглед на горенаписаното, не виждам нищо нередно. Ма тя, тиквата ти е толкова промита, че дори и това не можеш да осмислиш.

А, не ти харесва когато проаменям смисъла на казаното..... странно....
Не защитавам нито Русия нито Путин, защитавам моя народ от такива като теб и тия глупаците от господари на ефира, които трият коментарите, щот не ги харесват. Та, такива като теб търсят причина под дърво и камък да насаждат омраза и неразбирателство. Всяка една дума може да се изкриви (както ти показах нагледно) и ти се занимаваш точно с това. От руска страна не е казана една дума, която да е лъжа, или която да обижда България и българите, но вашата порода е длъжна да изкриви всичко по свой си начин. Враждебноста и омразата никога не са водели до нищо хубаво.

ecotronic
26-05-2017, 15:24
Ако това ти е защитата, пази Боже!

Странно, защо Путя се занимава със ситни македонски цаци, вместо да каже на Тръмп, че най-големият американски щат е такъв заради Русия.

Очевидно толкова си може.

Orm
26-05-2017, 15:31
Ако това ти е защитата, пази Боже!

Странно, защо Путя се занимава със ситни македонски цаци, вместо да каже на Тръмп, че най-големият американски щат е такъв заради Русия.

Очевидно толкова си може.

Всички видяхме какво може, единственият който може нещо срещу САЩ и единствения срещу който САЩ не могат. А с дребните цаци винаги се е занимавал и не виждам нищо лошо в това....

ecotronic
26-05-2017, 15:36
Всички видяхме какво може, единственият който може нещо срещу САЩ и единствения срещу който САЩ не могат. А с дребните цаци винаги се е занимавал и не виждам нищо лошо в това....

....срещу когото....

Ся остава и да изясниш, какво разбираш под "можене".

Orm
26-05-2017, 15:50
....срещу когото....

Ся остава и да изясниш, какво разбираш под "можене".

Това ли можа да измислиш само

Orm
26-05-2017, 16:11
Ся... не мога щото карам и пиша по светофарите, и ми се бъркат мислите, а ти си естет и не търпиш своеволия в текста

ecotronic
26-05-2017, 16:16
Карай си там и гледай да не направиш някоя поразия, че пак ЕС и НАТО ще са виновни.

Не се притеснявай за мислите си. Те, по-объркани от това, няма накъде да стават.

Orm
26-05-2017, 16:27
Карай си там и гледай да не направиш някоя поразия, че пак ЕС и НАТО ще са виновни.

Не се притеснявай за мислите си. Те, по-объркани от това, няма накъде да стават.

За всичко е виновен запада, дори и колорадския бръмбар и той е от там...

ecotronic
26-05-2017, 16:31

Даже и средството посредством което сега комуникираш.

Междувпрочем - то е било създадено пак заради Русия (СССР).

Orm
26-05-2017, 16:32
Даже и средството посредством което сега комуникираш.

Междувпрочем - то е било създадено пак заради Русия (СССР).

Ето, само плюсове от Русия и СССР :)

ecotronic
26-05-2017, 16:35
Дали това са плюсове или минуси, е една много обширна тема.

Orm
26-05-2017, 18:28
https://ria.ru/world/20170526/1495169239.html

А това е отношението към "цацата" на големият брат.... Да си знаете мястото....

https://m.youtube.com/watch?v=RoHL5wy0RQo

Orm
26-05-2017, 19:43
И вашите приятели....
https://m.vesti.bg/sviat/kak-sauditska-arabiia-izigra-donald-trymp-6069616

ivan dimitrov
26-05-2017, 19:47

Колорадският бръмбар е от там, откъдето са и картофите. От Русия ни полази комунизЪма. Много е полезен, ако искаш да спреш времето. За момента, друг способ за такова влияние върху времепространството, не е измислен.
След като според теб, Крим си е руски, щото...нали....история...
То, като патриот, сигурно смяташ Македония за българска, щото...нали.....история......
Е, как се връзва това с географията?
И понеже си русофил, сигурно следиш връзките ни с тая страна изкъсо. Та, тая изцепка за пръв път ли се получава?
Има една известна македонска поговорка - едно л...о, колкото по вече го ръчкаш, толкова по вече мирише.
Основният ми въпрос е - що ти трябва да ръчкаш, какво очакваш?

Orm
26-05-2017, 20:13
Колорадският бръмбар е от там, откъдето са и картофите. От Русия ни полази комунизЪма. Много е полезен, ако искаш да спреш времето. За момента, друг способ за такова влияние върху времепространството, не е измислен.
След като според теб, Крим си е руски, щото...нали....история...
То, като патриот, сигурно смяташ Македония за българска, щото...нали.....история......
Е, как се връзва това с географията?
И понеже си русофил, сигурно следиш връзките ни с тая страна изкъсо. Та, тая изцепка за пръв път ли се получава?
Има една известна македонска поговорка - едно л...о, колкото по вече го ръчкаш, толкова по вече мирише.
Основният ми въпрос е - що ти трябва да ръчкаш, какво очакваш?

Че кой го ръчка те или ние? Ония го казал, и не е казал лъжа, щото трябва се обменят с любезности, ние тука го раздухме до небесата, вмечто да се радваме че Путин е признал че Македония а Българска :) А той признае ли че нещо е на някого, нали знаеш няма 5-6 при него :)

P.S - Стига си го вмъквал тоя коммунизЪм за щяло и нещяло, няма го от почти 3 десетилетия, успокой се вече..

ivan dimitrov
26-05-2017, 20:24
Че кой го ръчка те или ние? Ония го казал, и не е казал лъжа, щото трябва се обменят с любезности, ние тука го раздухме до небесата, вмечто да се радваме че Путин е признал че Македония а Българска :) А той признае ли че нещо е на някого, нали знаеш няма 5-6 при него :)

P.S - Стига си го вмъквал тоя коммунизЪм за щяло и нещяло, няма го от почти 3 десетилетия, успокой се вече..

Ами бръмбара е тук от стотици години, което не ти попречи да го намесиш. Аз що да се ограничавам?
Питах ти що ръчкаш? Темата никой друг не я повдигна, при все че няма как останалите да са пропуснали "събитието". То, както намекнах, не е и прецедент.
Е, какво очакваш?

Orm
26-05-2017, 20:32
Ами бръмбара е тук от стотици години, което не ти попречи да го намесиш. Аз що да се ограничавам?
Питах ти що ръчкаш? Темата никой друг не я повдигна, при все че няма как останалите да са пропуснали "събитието". То, както намекнах, не е и прецедент.
Е, какво очакваш?

Пак не си гледал внимателно, не съм аз този дето повдигна темата....

ivan dimitrov
26-05-2017, 20:36
Пак не си гледал внимателно, не съм аз този дето повдигна темата....

Шах! Ами кой!?

Имах предвид темата с отношението на Русия към историята на България, и географията де.

Orm
26-05-2017, 20:43
ДТИванов - " питайте любимия Ви Путин кой е създал азбуката ни" - Мат

ecotronic
26-05-2017, 20:48
https://ria.ru/world/20170526/1495169239.html

А това е отношението към "цацата" на големият брат.... Да си знаете мястото....

https://m.youtube.com/watch?v=RoHL5wy0RQo

Тия хамериканци нямат ли си някой "Алеко Константинов" да им увековечи 45 - тия президент? :)

ivan dimitrov
26-05-2017, 20:58
Мат

Неприятно, но факт!
Понеже цитираното е в кавички, вмъкнато в съвсем друго съдуржание(не без връзка обаче), даже на съм го забелязал. А ти написа - истерици, та.......
Както и да е - извинявам се(взе да ми става навик май), фактите са си факти. Считай въпросите ми за безпочвани и неоснователни.

Orm
26-05-2017, 21:58
Тия хамериканци нямат ли си някой "Алеко Константинов" да им увековечи 45 - тия президент? :)

Тоя Тръмп ще се окаже един от най идиотските избори на хамериканците, ама пък алтернативата беше лейди смърт. Май си е по добре идиот отколкото садист.... Ма ние европейците пък се излагаме квто..... как па не се немери един президент с ташаци измежду двайсет и кусур държави в старата еаропа адна баби, педали и гернотофили, а новата се надпреварват кой по напред ще се наведе.... дееби и цирка...

---------- Post added at 18:58 ---------- Previous post was at 18:57 ----------

Неприятно, но факт!
Понеже цитираното е в кавички, вмъкнато в съвсем друго съдуржание(не без връзка обаче), даже на съм го забелязал. А ти написа - истерици, та.......
Както и да е - извинявам се(взе да ми става навик май), фактите са си факти. Считай въпросите ми за безпочвани и неоснователни.

Няма проблеми, другите изобщо не си правят труда да търсят кой прав кой крив....

546
26-05-2017, 22:29

Абе азбуката ни не беше ли създадена от Светите Братя с цел да се отцепят някои провинции заселени със славяни от бившата Западната Римска Империя и пишещи на латински и съответно подчинени на римската църква и след като номера там не се получил ,княз Борис се светнал ,че продукта може да се внедри по нашите земи и врътнал схемата вече успешно,та в резултат го заврял на ромеите като ги прецакал с заместването на книжовния език от гръцки на български,а същевременно с приема на християството народа се обединява под една вяра и още по натам се обособява и независима българска патриаршия с което се решава и проблема българските владетели да не се коронясват от външни религиозни организации,тоест няма как да ги ебават на тема дали са богоугодно царуващи.
По късно руските князе мултиплицират челния български опит и те така се сдобиват с нашата азбука и те.
Путин да вземе да се пообразова малко,че съвсем е заприличал на Буш младши.

ДТИванов
27-05-2017, 00:41

Добре би било да видиш датата и часа на това, което цитираш. Когато го писах, джуджето още не беше се изходило по "македонскиот вопрос". Там визирах по-старо негово проникновение, че видите ли, ние сме пишели на ТЯХНАТА азбука и сме изповядвали ТЯХНАТА вяра разбираш ли. Тогава, за разлика от сега всички институции и големи партии мълчаха като п..ки. И съм далече от мисълта, че е толкова неграмотен, че да не знае истината. Прави го от едната безкористна любов към България:evil:
И приемането на Черна гора в НАТО е поредната победа на руската дипломация и политика. Мдаа.

Orm
27-05-2017, 10:23
Добре би било да видиш датата и часа на това, което цитираш. Когато го писах, джуджето още не беше се изходило по "македонскиот вопрос". Там визирах по-старо негово проникновение, че видите ли, ние сме пишели на ТЯХНАТА азбука и сме изповядвали ТЯХНАТА вяра разбираш ли. Тогава, за разлика от сега всички институции и големи партии мълчаха като п..ки. И съм далече от мисълта, че е толкова неграмотен, че да не знае истината. Прави го от едната безкористна любов към България:evil:
И приемането на Черна гора в НАТО е поредната победа на руската дипломация и политика. Мдаа.

И са какво? Кой на кого трябва да се извини? Ще си омешаме извиненията.....
Колкото до черногорския президент, вчера отнесе една плесница от господаря си, да си знае мястото...
А иначе съм склонен да се обидя на рашките, стига да ми кажете къде е лъжата, а и не е зле да дадеш линк към това заявление, дето си визирал. Не че не ти вярвам, просто съм чул някъде да казва че ние сме взели от тях буквите или вярата...

alfa racer GTA
27-05-2017, 13:31
То па ти досега има ли случай да си видял или чул лъжа изречена от устата на "рашките"???

Дай линк към твое мнение ако си видял такава лъжа и си я констатирал в този твой пост?!!

Или казваш "рашките" и Путину только истину говорит.

Orm
27-05-2017, 14:24
Ето ви още от проблемите на Русия , мисля че малко прилича на нашите
1 - https://www.youtube.com/watch?v=XF-i9bba1nA
2 - https://www.youtube.com/watch?v=z8e83guKVhg

P.S Автора са го вкарали в затвора (не съм сигурен дали законно или не, това е друга тема)

Има и още ама сам ще търсиш....

pavlin
28-05-2017, 17:20
Абсолютно измислен проблем е този с изкаването на Путин. Целта е да се създават интриги между руснаци и българи. Русия официално заяви че никога не е поставяла под съмнение приноса на Българската Държава в създаването и разпространението на славянската азбука.

ДТИванов
29-05-2017, 00:18
Абсолютно измислен проблем е този с изкаването на Путин. Целта е да се създават интриги между руснаци и българи. Русия официално заяви че никога не е поставяла под съмнение приноса на Българската Държава в създаването и разпространението на славянската азбука.

Жалка картинка! Целта е да се създават интриги - не може дори да се сетиш колко си прав!
„В.Путин: Уважаемый господин Президент! Позвольте Вас сердечно поприветствовать в Кремле. Знаю, что Вы приехали в Россию в необычный день и по необычному поводу – по случаю вручения Вам награды православного фонда единства православных народов. Сегодня и в России торжественный день – День славянской письменности, а письменность пришла к нам как раз с македонской земли. Прежде всего хочу поздравить Вас с этой наградой.” Ако не можеш да си го преведеш ще ти помогна, само кажи.
Идвала азбуката от македонските земи, и това го казва пред "македонскиот прецедател (президент)". Това ако не е опит за създаване на интрига - здраве му кажи. Ама на джуджето това му остана - да се опитва да прави интриги на Балканите. Но все по - малко му вървят номерата - последен шамар (за сега) изяде от Черна гора. Мъката е голяма, водката е малко и е скъпа, пак ще трябва да се порка лосион за баня.

Orm
29-05-2017, 00:49
Жалка картинка! Целта е да се създават интриги - не може дори да се сетиш колко си прав!
„В.Путин: Уважаемый господин Президент! Позвольте Вас сердечно поприветствовать в Кремле. Знаю, что Вы приехали в Россию в необычный день и по необычному поводу – по случаю вручения Вам награды православного фонда единства православных народов. Сегодня и в России торжественный день – День славянской письменности, а письменность пришла к нам как раз с македонской земли. Прежде всего хочу поздравить Вас с этой наградой.” Ако не можеш да си го преведеш ще ти помогна, само кажи.
Идвала азбуката от македонските земи, и това го казва пред "македонскиот прецедател (президент)". Това ако не е опит за създаване на интрига - здраве му кажи. Ама на джуджето това му остана - да се опитва да прави интриги на Балканите. Но все по - малко му вървят номерата - последен шамар (за сега) изяде от Черна гора. Мъката е голяма, водката е малко и е скъпа, пак ще трябва да се порка лосион за баня.

Щом така се успокояваш вечер, така да бъде...

ДТИванов
29-05-2017, 00:56
[QUOTE=Orm;1523146]Щом така се успокояваш вечер, така да бъде...[/
Това ли успя да измислиш? Или не са спуснали опорна точка още?

Orm
29-05-2017, 14:53
Меркел - „Мога само да кажа, че ние, европейците, наистина трябва да вземем нашата собствена съдба в собствените си ръце, разбира се, в приятелство със Съединените щати, Великобритания и в добросъседски отношения, когато е възможно, с Русия и други страни”.

Значи все пак съдбата ни не е била в нашите ръце.....

Малко по малко май ще стигнат до позицията на Вова (или джуджето, както му викате)....

ecotronic
29-05-2017, 15:06
Меркел - „Мога само да кажа, че ние, европейците, наистина трябва да вземем нашата собствена съдба в собствените си ръце, разбира се, в приятелство със Съединените щати, Великобритания и в добросъседски отношения, когато е възможно, с Русия и други страни”.

Значи все пак съдбата ни не е била в нашите ръце.....

Малко по малко май ще стигнат до позицията на Вова (или джуджето, както му викате)....

Много задълбаваш в "дипломатическия жаргон", ми се чини :)

Тези хора са добре обучени да говорят много, без да казват нищо.

Orm
29-05-2017, 15:11
Много задълбаваш в "дипломатическия жаргон", ми се чини :)

Тези хора са добре обучени да говорят много, без да казват нищо.

Да, ама явно нещо става, днеска изолираното джудже е във Франция, след няколко дена пък бабата пътува за Русия.... Поведението пък на Тръмп на G7 беше ебати унижението за останалите велики 6.... Е виж при арабите даже танцуваше арабски танци с мечове.... Стават някакви неща, които и аз (великият политолог) не разбирам до край....

Грешка, Меркел вече беше в Москва в началото на месеца

ДТИванов
30-05-2017, 00:01
Да, ама явно нещо става, днеска изолираното джудже е във Франция, след няколко дена пък бабата пътува за Русия.... Поведението пък на Тръмп на G7 беше ебати унижението за останалите велики 6.... Е виж при арабите даже танцуваше арабски танци с мечове.... Стават някакви неща, които и аз (великият политолог) не разбирам до край....

Грешка, Меркел вече беше в Москва в началото на месеца

Джуджето е във Франция, но Макрон ясно му даде да разбере, че няма да има отстъпки по въпросите на Украйна и Сирия. Нарита хубаво RT и Sputnik (едни от руските хибридни бълвочи). Хубавото е,че новоизбраният президент каза, че ще се търси решение за Сирия, без да се разсипва държавата като такава. Явно си дават сметка европейските лидери какво последва от разсипването на Либия и други арабски държави и не смятат да се спъват в този камък пак. Този Макрон и на Тръмп не се даде, въобще ще излезе, че е корав пич. Почти му ставам фен.

Orm
30-05-2017, 02:13
Джуджето е във Франция, но Макрон ясно му даде да разбере, че няма да има отстъпки по въпросите на Украйна и Сирия. Нарита хубаво RT и Sputnik (едни от руските хибридни бълвочи). Хубавото е,че новоизбраният президент каза, че ще се търси решение за Сирия, без да се разсипва държавата като такава. Явно си дават сметка европейските лидери какво последва от разсипването на Либия и други арабски държави и не смятат да се спъват в този камък пак. Този Макрон и на Тръмп не се даде, въобще ще излезе, че е корав пич. Почти му ставам фен.

Колкото и странно да звучи напълно съм съглсен с теб. Макрон ме изкефи и мене с поведението си и с Тръмп и с Путин. Въпреки че не съм съгласен за спутник и РТ, въпроса е че го каза в прав тест , като мъжете, без лигави истории и без увъртания. Каза и за санкциите като мъж и получи достоен отговор. За Сирия повтори позицията на Москва от началото на конфликта. Не глупавото "Асад трябва да си ходи", а че с хаос в региона ще е още по зле. За първи път от доста време някой европейски лдер да изкаже позиция, която не е общ шаблон а е наистина позиция.
Мисля че с подобен подход може да се решат много проблеми и задачи. Всмисъл цялата среща протече не в духа на "Ние сме европейци, САЩ ни е татко, и значи сме богопомазани и винаги прави" а "Аз съм Франция и Франция мисли така". При това положение с донякъде отстъпки и някъде компромиси от двете страни може да се стигне до обща позиция, докато в първия случай е абсолютен бълвоч на безгръбначна марионетка - Меркел стайл.
Дано се окаже наистина такъв пич какъвто изглежда.

546
30-05-2017, 02:18
Я дайте линк кво е казал Макрон,че нямам време да ровя,а ми стана интересно

Orm
30-05-2017, 02:25
Я дайте линк кво е казал Макрон,че нямам време да ровя,а ми стана интересно

Заповядай

Английски:
https://www.youtube.com/watch?v=VgTE4B_mg7w

Руски:
https://www.youtube.com/watch?v=K0c_J-sH_es

P.S - Имаше един тънък но много важен момент - "Ще уведомя Меркел че трябва да активизираме нормандската 4-ка" :)

546
30-05-2017, 03:13
Хехе,и на мен почва да ми става симпатичен. :)

Orm
30-05-2017, 03:20
Хехе,и на мен почва да ми става симпатичен. :)

Железарка изглежда :) Дано не успеят да го превъзпитат по западен стандарт....

potrebitel22
30-05-2017, 16:02
По темата : Не, няма да остане :biggrin:

Защото 1. Статистически религията ислям ще измести християнството като брои последователи чак около 2070, така че до тогава ще има достатъчно други страни с това
И второ защото може да няма Русия до тогава :biggrin: Когато навлезнат масово алтернативни източници на енергия, страните, разчитащи изцяло само на износ на петрол и газ ( Русия,Иран, Нигерия, Венецуела, Сирия и някои други ) вероятно ще имат големи икономически кризи :)

ПС: голям спор сте спретнали, и тук ли има платени тролове за агитация :biggrin:

Orm
30-05-2017, 16:33
По темата : Не, няма да остане :biggrin:

Защото 1. Статистически религията ислям ще измести християнството като брои последователи чак около 2070, така че до тогава ще има достатъчно други страни с това
И второ защото може да няма Русия до тогава :biggrin: Когато навлезнат масово алтернативни източници на енергия, страните, разчитащи изцяло само на износ на петрол и газ ( Русия,Иран, Нигерия, Венецуела, Сирия и някои други ) вероятно ще имат големи икономически кризи :)

ПС: голям спор сте спретнали, и тук ли има платени тролове за агитация :biggrin:

Не, тука сме си мазохисти - доброволци....

Религията ислям вече е най многобройната...
А че Русия до 2070-та няма да я има.... ами историята знае много хора и то доста по известни от мен и от теб, които са предвиждали краха на Русия, ама те са вече 2 метра под земята а Русия ей я.... зад локвата....
Твоята теория има право на съществуване при 2 условия, до 2070-та съвсем да се откажем от нефта и газта и второ, Русия следващите 53 години да спре да се развива.....

ecotronic
30-05-2017, 16:44
Не, тука сме си мазохисти - доброволци....
....

Тия приказки вече сме ги слушали, другарю хамерикански разузнавач :)

ДТИванов
30-05-2017, 16:48
Колкото и странно да звучи напълно съм съглсен с теб. Макрон ме изкефи и мене с поведението си и с Тръмп и с Путин. Въпреки че не съм съгласен за спутник и РТ, въпроса е че го каза в прав тест , като мъжете, без лигави истории и без увъртания. Каза и за санкциите като мъж и получи достоен отговор. За Сирия повтори позицията на Москва от началото на конфликта. Не глупавото "Асад трябва да си ходи", а че с хаос в региона ще е още по зле. За първи път от доста време някой европейски лдер да изкаже позиция, която не е общ шаблон а е наистина позиция.
Мисля че с подобен подход може да се решат много проблеми и задачи. Всмисъл цялата среща протече не в духа на "Ние сме европейци, САЩ ни е татко, и значи сме богопомазани и винаги прави" а "Аз съм Франция и Франция мисли така". При това положение с донякъде отстъпки и някъде компромиси от двете страни може да се стигне до обща позиция, докато в първия случай е абсолютен бълвоч на безгръбначна марионетка - Меркел стайл.
Дано се окаже наистина такъв пич какъвто изглежда.

Не подценявайте Меркел! Бабето нито е слабохарактерно, нито е глупаво. Далеч съм от мисълта, че е безгрешна (кой човек е?), но самият факт, че млати всичко по избори в Германия вече толкова години е показателен. А избори в Германия не е като избори в Русия, нито дори в САЩ.

Orm
30-05-2017, 16:58
Тия приказки вече сме ги слушали, другарю хамерикански разузнавач :)

Вие па КГБистите да не сте по добри....

ecotronic
30-05-2017, 17:20
Вие па КГБистите да не сте по добри....

http://www.img-share.eu/f/images/362/16yyAIci.jpg

Orm
30-05-2017, 17:21
http://www.img-share.eu/f/images/362/16yyAIci.jpg

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Orm
30-05-2017, 21:56
https://scontent.fsof3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/18740046_952397278235317_6414937062146991457_n.jpg ?oh=8db93e1ee1c57ce9653beee24a798238&oe=59AD6D40

ivan dimitrov
30-05-2017, 22:02
Изглежда трябва да ви търся работа. Има тука две мотики 12 номер, някой трябва да им намери копчето за включване. Аз не успях.

ecotronic
30-05-2017, 22:57
https://scontent.fsof3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/18740046_952397278235317_6414937062146991457_n.jpg ?oh=8db93e1ee1c57ce9653beee24a798238&oe=59AD6D40

https://cdn.meme.am/cache/instances/folder825/52210825.jpg

Orm
30-05-2017, 23:05
https://cdn.meme.am/cache/instances/folder825/52210825.jpg

http://1.bp.blogspot.com/-fwLV1qrlaz4/VczdgmDogPI/AAAAAAAACVc/TwhZZjcQU6Y/s1600/we-want-you%2B-%2BCopy.png

ecotronic
30-05-2017, 23:26
http://promo.media-sfera.com/upload/iblock/efd/bdi1.jpg

myato
31-05-2017, 12:48
Изглежда трябва да ви търся работа. Има тука две мотики 12 номер, някой трябва да им намери копчето за включване. Аз не успях.

Консултирай се с евреин:prescription:

546
31-05-2017, 20:11
Консултирай се с евреин:prescription:
Сакън!
Ще го излъже,нал тъй ги учи Талмуда...
После мотиката ще има да го праска по челото ;)

Orm
02-06-2017, 20:03
Като сте толкова умни, я кажете от какво един бензинов турбо мотор може да вади пушек ама само при максимални натоварвания към 5-6 К обороти? На място, при форсиране го няма пушека..... Аз измислих 3 варианта: Картерна вентилация, турбина и сегменти..... Като последния вариант само докат го напиша ми прескочи сърцето 3 пъти.....

ecotronic
02-06-2017, 21:28
Добре е да се премери компресия. Записваш си отчетеното на всеки цилиндър, след което се наливат по около 10 гр. масло в цилиндрите и пак се мери.
Ако компресията от второто измерване е по-висока от тази при първото (с 10 или повече %), нещата отиват към сегменти.

Orm
02-06-2017, 22:09
Добре е да се премери компресия. Записваш си отчетеното на всеки цилиндър, след което се наливат по около 10 гр. масло в цилиндрите и пак се мери.
Ако компресията от второто измерване е по-висока от тази при първото (с 10 или повече %), нещата отиват към сегменти.

Аз са ще сменям верига са, та едва ли ще хванат нещо с моята разтегнатата :)

546
02-06-2017, 22:29
Ми пусни картерните газове в някое шише от минерална вода с помоща на маркуче ,покарай известно време така и виж дали се събира масло,малко миризлива история става...

Orm
02-06-2017, 22:36
Ми пусни картерните газове в някое шише от минерална вода с помоща на маркуче и виж дали се събира масло,малко миризлива история става...

Утре ще видя какво ще направя, въпреки че съм поръчал комплекта вериги и някаква ъпгрейдната версия на картерната вентилация (реших да я сменя за всеки случай) че саабите имали проблем с тях:)
Ама то ще се разбере чак след като ми я сменят :)

Orm
02-06-2017, 22:57

Питах за това, ма майсторчето каза че нищо няма да разберем така. Ако горяла била масло, щяла да има компресия..... Не можах и аз да разбера защо.... само предавам думите :)
А и сега се сетих че няма как да извадят едната свещ и да запалят колата :)

546
03-06-2017, 04:55
Като мерят компресията не палят колата, само връртят на стартер с отворен дросел,свещите са вън ;)

ecotronic
03-06-2017, 10:46
Питах за това, ма майсторчето каза че нищо няма да разберем така. Ако горяла била масло, щяла да има компресия..... Не можах и аз да разбера защо.... само предавам думите :)
А и сега се сетих че няма как да извадят едната свещ и да запалят колата :)

Ми не. Много неща могат да се разберат по тоя способ, дори и това ако има изгорели клапани.

Вярно е това, че когато един мотор гори масло, компресията е висока именно, защото маслото преминава покрай износените сегменти и уплътнява. Но това става при работещ мотор а не докато върти на стартер.

ivan dimitrov
03-06-2017, 13:59
В какъв цвят пуши? Дори да има нормална компресия, пак може да гори масло заради сегменти. Маслообиращите не оказват значимо влияние на компресията, но недобре работещи, могат да повишат разходът на масло. На тоя мотор, колко са му номиналните обороти?

Ако си говорим сериозно обаче - това е Сааб, ти какво очакваш? Толкова е грозно това, че даже компресията бяга далеч от него, какво остава за течностите.

ecotronic
03-06-2017, 14:06
.....Ако си говорим сериозно обаче - това е Сааб, ти какво очакваш? Толкова е грозно това, че даже компресията бяга далеч от него, какво остава за течностите.

Не го бъзикай!

Няма пари за Лада, човекът и затова си е купил неква грозна западна кола.

Orm
03-06-2017, 15:06
:) Грозната шведка е боядисана (въпреки че, както се очакваше майстора си остави ръцете тук таме), газифицирана, с нови унироялки, графитени джанти и.т.н. Мислех да почна седалките да ги оправям, ама ето на, изненада :)
Та, днеска се оказа че един маркуч излизащ от картера има дупка с размерите на еднолевка, и цялата кола отдолу чак до резервоара е в масло, явно при повечко натискане се е изливало масло по гърнетата, сменихме го с някакво измислено маркуче, докат дойде новия комплект. Понатисках из цариградско тука и не видях да има пушеци.... Тия дни ще накарам някой да кара след мен и да гледа......... въпреки че аз като дам газ и правя времеви тунел и хората виждат само изчезващи силуети.....:)
Иначе савчето 1-1,5 литра на 10К уж се води за нормален разход..... Са така и така ще вадят главата да сменят веригата, та направо и главата ще я закарам да я постегнат, да сменят гумичките, ще сменя и гарнитурите и семерига на коляновия вал и след това едва ли ще има кой знае каква загуба на масло...

---------- Post added at 12:06 ---------- Previous post was at 11:54 ----------

Не го бъзикай!

Няма пари за Лада, човекът и затова си е купил неква грозна западна кола.

Ехххх ладичката..., не мога да си я позволя.....

ecotronic
03-06-2017, 15:13
Ехххх ладичката..., не мога да си я позволя.....

Ако бях на мястото на кремълския ти приятел, щях да ти подаря една.

Ти такъв труд му хвърляш.

Досега си си честно заработил поне една.

Ако ти трябват някакви атестации, само свиркай :)

ivan dimitrov
03-06-2017, 17:04
Не го бъзикай!

Няма как, всеки е свободен да избира и да има собствен вкус, но това винаги носи последствия. Иначе казано - има си цена, която се плаща неминуемо. Както аз свикнах да ме бъзикат за ходовата част на Алфата, така и Орм трябва да свикне с коментарите за външният вид на изтребителя. Който ако беше стелт, щеше да е поносим( м/у другото). Това предното е в сила, в случай че технологията е активна както отвън, така и отвътре, разбира се. Ей го на - гумено съединение, хванато със скоби от двете страни, пак намира начин да избяга от това изчадие. В Рим има статуя на Медуза, разправят че това е самата Медуза, видяла Сааб "на живо".

ecotronic
03-06-2017, 17:18
Няма как, всеки е свободен да избира и да има собствен вкус, но това винаги носи последствия. Иначе казано - има си цена, която се плаща неминуемо. Както аз свикнах да ме бъзикат за ходовата част на Алфата, така и Орм трябва да свикне с коментарите за външният вид на изтребителя. Който ако беше стелт, щеше да е поносим( м/у другото). Това предното е в сила, в случай че технологията е активна както отвън, така и отвътре, разбира се. Ей го на - гумено съединение, хванато със скоби от двете страни, пак намира начин да избяга от това изчадие. В Рим има статуя на Медуза, разправят че това е самата Медуза, видяла Сааб "на живо".

Зачакай Сухой да спрат да произвеждат самолети и да минат на ширпотреба, да видиш какво ще се появи на пазара :)

Orm
03-06-2017, 17:30

Много си ми е убаво саавчето, с един черен цвят на мерцедес, мисля че космо щварц се казваше или нещо такова със сини и лиляви перли.... Остава само да и затъмня стъклите и да боядисам апаратите и да взема вентилирани дискове и накладки редстаф и да и сменя съединителя после и...... сигурно нещо друго и съм готов :)

Не знам дали да я чипосам или не, в големи размисли съм изпаднал, от една страна 230кс и 360Mm не са малко, а и цялата кола измислена за тази мощност, от друга пък страна с една джиджавка на Maptune и колата става 275-280 кс..... Голяма дилема....

---------- Post added at 14:30 ---------- Previous post was at 14:24 ----------

Зачакай Сухой да спрат да произвеждат самолети и да минат на ширпотреба, да видиш какво ще се появи на пазара :)

Советские часы "Ракета" - самые быстрые часы в мире.....

ecotronic
03-06-2017, 17:33
Първият saab на който съм се возил беше този на един приятел (средата на 80 - те):

http://www.swadeology.com/wp-content/uploads/2014/04/saab-v4.jpg

Беше му сложил мотор от Варен-бук, щото оригиналният беше предал Богу дух, пък в ония години части за западни таралясници - йок.

Возеше, като лодка.

Orm
03-06-2017, 17:47
Първият saab на който съм се возил беше този на един приятел (средата на 80 - те):

http://www.swadeology.com/wp-content/uploads/2014/04/saab-v4.jpg

Беше му сложил мотор от Варен-бук, щото оригиналният беше предал Богу дух, пък в ония години части за западни таралясници - йок.

Возеше, като лодка.

Нали не е имало западни коли :) Какви са тия връзки? Защо не св те пратили в Сибир да сечеш борчета?
Иначе този модел не ми харсва определено, дори и зьа ретро кола, като имаме впредвид какви алфи са произвеждали тия години.... а и жигулки е имало.... Абе яка конкуренция....

ecotronic
03-06-2017, 17:59
Нали не е имало западни коли :) Какви са тия връзки? Защо не св те пратили в Сибир да сечеш борчета?
Иначе този модел не ми харсва определено, дори и зьа ретро кола, като имаме впредвид какви алфи са произвеждали тия години.... а и жигулки е имало.... Абе яка конкуренция....

Кой е казвал, че не е имало западни коли? Имаше, но нямаше по-голям кошмар от това да караш стар западен таралясник у нас, освен ако не си тираджия.

Поради това не-веднъж съм казвал на сегашните отворени майсторчета, че сега е лесно. Само трябва да определиш причината и да подмениш старата част с нова.

Някога, що се касае до западните коли, това въобще не беше достатъчно. Трябваше си висш технически пилотаж за да можеш да преправиш дадена част с такава от соц-кола.

Знаеш ли как се присаждат жигулови шарнири на фордови носачи?

Дай това на някоe днешно майсторче да го направи.

ivan dimitrov
03-06-2017, 18:02
Много си ми е убаво саавчето, с един черен цвят на мерцедес, мисля че космо щварц се казваше или нещо такова със сини и лиляви перли.... Остава само да и затъмня стъклите и да боядисам апаратите и да взема вентилирани дискове и накладки редстаф и да и сменя съединителя после и...... сигурно нещо друго и съм готов :)

Не знам дали да я чипосам или не, в големи размисли съм изпаднал, от една страна 230кс и 360Mm не са малко, а и цялата кола измислена за тази мощност, от друга пък страна с една джиджавка на Maptune и колата става 275-280 кс..... Голяма дилема....

---------- Post added at 14:30 ---------- Previous post was at 14:24 ----------

Советские часы "Ракета" - самые быстрые часы в мире.....

Не ти трябва допълнително мощност. За да стигнеш най бързо от точка А до точка Б, това с което разполагаш в момента е предостатъчно. Екстра мощност трябва на тия, които искат да не виждат другите отпред, а в крайните случаи - и в огледалото. Ти нямаш такива проблеми, не зная някой да може да се "дърпа" със затворени очи.

Оправи ли се с фурнира?

Orm
03-06-2017, 18:13
Кой е казвал, че не е имало западни коли? Имаше, но нямаше по-голям кошмар от това да караш стар западен таралясник у нас, освен ако не си тираджия.

Поради това не-веднъж съм казвал на сегашните отворени майсторчета, че сега е лесно. Само трябва да определиш причината и да подмениш старата част с нова.

Някога, що се касае до западните коли, това въобще не беше достатъчно. Трябваше си висш технически пилотаж за да можеш да преправиш дадена част с такава от соц-кола.

Знаеш ли как се присаждат жигулови шарнири на фордови носачи?

Дай това на някоe днешно майсторче да го направи.

О, слушал съм разкази от баща ми за тия работи :) Как за негов приятел са търсили стъкло за фар за мерцедес и накрая в някаква работилница са им направили 2 такива че не могли да намерят :) Много подобни истории има .... Спомени нямам но знам за какво говориш :) Ама виж комунизма само с един шарнир колко е радвал хората.... Даже сигурно сте били горди след тия процедури :)

---------- Post added at 15:13 ---------- Previous post was at 15:08 ----------

Не ти трябва допълнително мощност. За да стигнеш най бързо от точка А до точка Б, това с което разполагаш в момента е предостатъчно. Екстра мощност трябва на тия, които искат да не виждат другите отпред, а в крайните случаи - и в огледалото. Ти нямаш такива проблеми, не зная някой да може да се "дърпа" със затворени очи.

Оправи ли се с фурнира?

Какъв такъв фурнир?
Ако става дума за таблото, то реших че по добро от оригиналдъ няма как да направя и си купих от една разпарчатосана и то панелчето е по светло от моето, точно както исках, вътре остава да видя седалките как ще ги оправям иначе всичко съм сменил :)

ecotronic
03-06-2017, 18:16
О, слушал съм разкази от баща ми за тия работи :) Как за негов приятел са търсили стъкло за фар за мерцедес и накрая в някаква работилница са им направили 2 такива че не могли да намерят :) Много подобни истории има .... Спомени нямам но знам за какво говориш :) Ама виж комунизма само с един шарнир колко е радвал хората.... Даже сигурно сте били горди след тия процедури :)

Като каза стъкло - се сещам, че имаше един в Орландовци, който правеше много сериозна пачка от челни стъкла за западняци. Човекът си имаше направени шаблони от арматурно желязо за повечето видове коли и по шаблона правеше калъп в който в една пещ огъваше стъклото (най-обикновен джам).

Бедна ти е фантазията за какво "качество" идеше реч. Не се сещам, къде дремеха контролните органи, но този си беше жив убиец.

Ама и хората висяха денонощно пред работилницата му.

К'во да правиш - социализЪм.

Такова немане, каквото тогава имаше, никъде го нема :)

ivan dimitrov
03-06-2017, 18:26
Какъв такъв фурнир?
Ако става дума за таблото, то реших че по добро от оригиналдъ няма как да направя и си купих от една разпарчатосана и то панелчето е по светло от моето, точно както исках, вътре остава да видя седалките как ще ги оправям иначе всичко съм сменил :)

За това идеше реч, но да знаеш(по принцип) че нещо ако не е китайско - не е оригинално.

Orm
03-06-2017, 18:27
https://m.youtube.com/watch?v=UlAbMlyqHZo

ivan dimitrov
03-06-2017, 18:32
Такова немане, каквото тогава имаше, никъде го нема :)

Абе имаше го бе. На запад, по онова време недостиг нямаше. До толкова го нямаше, че цените на плодове и зеленчуци сутрин и следобед се различаваха доста. За риби да не говорим. Там и сега е така, смущаващото е че при нас е като "едно време".

Orm
03-06-2017, 18:35
За това идеше реч, но да знаеш(по принцип) че нещо ако не е китайско - не е оригинално.

Е да де, някъв шведски боклук взех, иначе ако се бях разтърсил, съм сигурен че щях да намеря добър китайски вариант че и с LED розова цветомузика...

---------- Post added at 15:35 ---------- Previous post was at 15:34 ----------

Абе имаше го бе. На запад, по онова време недостиг нямаше. До толкова го нямаше, че цените на плодове и зеленчуци сутрин и следобед се различаваха доста. За риби да не говорим. Там и сега е така, смущаващото е че при нас е като "едно време".

Има бе, взимаш кредит за 10 години и си имаш каквото поискаш..... Някои на запад още изплащат имането от 80-те години....

ecotronic
03-06-2017, 18:45
https://m.youtube.com/watch?v=UlAbMlyqHZo

А аз си мислех, че само ние си ги знаем тия вицове.

ivan dimitrov
03-06-2017, 18:47
Е да де, някъв шведски боклук взех, иначе ако се бях разтърсил, съм сигурен че щях да намеря добър китайски вариант че и с LED розова цветомузика...

---------- Post added at 15:35 ---------- Previous post was at 15:34 ----------

Има бе, взимаш кредит за 10 години и си имаш каквото поискаш..... Някои на запад още изплащат имането от 80-те години....

Някой на запад още изплаща бойлер или телевизор от 80-те!? Ако намериш такъв, аз ще му покрия оставащите вноски. Знаеш ли друг начин да имаш всичко "на мига", без да плащаш лихва на гадните есвреи/банкери. Банкерите са гадни веднъж - като искаш кредит и не ти отпуснат, втори път - като ти отпуснат но искат да си приберат и лихвите. Оди в Гърция - ще срещнеш разбиране.
Аз кредит бих взел, само ако ще изкарам двойно за един месец, чрез него. И ще съм благодарен на системата че ми го позволява, за разлика от "оная", която не го позволяваше.

Orm
03-06-2017, 19:02
Някой на запад още изплаща бойлер или телевизор от 80-те!? Ако намериш такъв, аз ще му покрия оставащите вноски. Знаеш ли друг начин да имаш всичко "на мига", без да плащаш лихва на гадните есвреи/банкери. Банкерите са гадни веднъж - като искаш кредит и не ти отпуснат, втори път - като ти отпуснат но искат да си приберат и лихвите. Оди в Гърция - ще срещнеш разбиране.
Аз кредит бих взел, само ако ще изкарам двойно за един месец, чрез него. И ще съм благодарен на системата че ми го позволява, за разлика от "оная", която не го позволяваше.

Абе мани ги тия банки, първо постоянно ми звъняха - "вземи пари, вземи пари..." навиха ме, са постоянно звънят - "дай пари, дай пари...."....
Не говорех за бойлери и тостери, а за това, което ти си имаш и не ти трябват пари :) Само не ми разказвай че имаш международен бизнес с диаманти и си си купил жилището с честно изкарани с кръв и пот монголски тубрици.... Но, съгласен съм с теб че дори и да ти взимат лихви и да те дразнят, банките ти дават възможности сега на момента, което не е зле по принцип. Аз както се знам какъв съм "мистър пестеливия" щях да събирам пари за апартамент 300 години....

ivan dimitrov
03-06-2017, 19:30
Абе мани ги тия банки, първо постоянно ми звъняха - "вземи пари, вземи пари..." навиха ме, са постоянно звънят - "дай пари, дай пари...."....
Не говорех за бойлери и тостери, а за това, което ти си имаш и не ти трябват пари :) Само не ми разказвай че имаш международен бизнес с диаманти и си си купил жилището с честно изкарани с кръв и пот монголски тубрици.... Но, съгласен съм с теб че дори и да ти взимат лихви и да те дразнят, банките ти дават възможности сега на момента, което не е зле по принцип. Аз както се знам какъв съм "мистър пестеливия" щях да събирам пари за апартамент 300 години....

Не разбрах. Бизнесът ми е плод на моят избор. До толкова ми е добър изборът, та се налага да работя и втора работа. Обаче не системата ми е виновна - собственият ми избор е. Ако въобще може да се нарече вина това де. Аз съм си щастлив и така. Мога да "дръпна" кредит и да се возя на "жипка", като "батка", обаче не ме вълнува тая оферта. Аз гледам себе си, преди и сега. Сега мога да дръпна и кредит, да закупя апаратура и да си повиша месечните доходи с 10 процента приблизително, с перспектива да се уваеличат, но не ми се рискува. За това не ми е виновен западът, даже Русия не ми е виновна сега. Предишната Русия(СССР) може би има вина, но това е минало. Е, каква е връзката с миналото и имането? Това че раздаваха навремето панелки на съпартийците ли е голямата разлика? Ако си сметнеш разходите по собствено жилище и тия ако си под наем на запад, при техните условия, дали ще искаш да имаш собствено жилище?

Orm
03-06-2017, 19:47
Ти па все си недоразбрал, а и ми нарече колата грозна...

ivan dimitrov
03-06-2017, 20:01
Ти па все си недоразбрал, а и ми нарече колата грозна...

Ами, аз съм плод на "оная" система - специалист по всичко и......нищо. Така че диагнозата - "недоразбрал", при мен е хронична.
Притеснително е че и ти май не падаш по долу. Не съм наричал колата ти грозна, нарекох я - МНОГО ГРОЗНА.
Нормално не бих обърнал внимание на такива подробности, ама .... да се напъвам аз тука, да съм максимално описателен, да си товаря въображението, а ти така да неглижираш напъните ми.....

Orm
03-06-2017, 20:35
Еко , Capital Fort дето са милионери могат да си позволят само задницата и то на жигулка, а ти ме караш цяла лада да купувам......

https://scontent.fsof3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/18814250_954698264671885_8389835442718365946_n.jpg ?oh=14439893c77d48dfeddf234a522898d9&oe=59AE7550

---------- Post added at 17:35 ---------- Previous post was at 17:33 ----------

Ами, аз съм плод на "оная" система - специалист по всичко и......нищо. Така че диагнозата - "недоразбрал", при мен е хронична.
Притеснително е че и ти май не падаш по долу. Не съм наричал колата ти грозна, нарекох я - МНОГО ГРОЗНА.
Нормално не бих обърнал внимание на такива подробности, ама .... да се напъвам аз тука, да съм максимално описателен, да си товаря въображението, а ти така да неглижираш напъните ми.....

Ама тя с това ме радва, като скъсам някоя S класа на магистралата и те хората вътре се чудят как па тая "МНОГО ГРОЗНА" кола ни направи смешни пред хората ....
Иначе, бъди сигурен, оценявам твоите старания и поетични пориви ....

ecotronic
03-06-2017, 20:56
Еко , Capital Fort дето са милионери могат да си позволят само задницата и то на жигулка, а ти ме караш цяла лада да купувам......

Тия са дзифтари!

Могло е да си позволят поне задника на "пръдливия Ханс" :)

http://www.img-share.eu/f/images/364/1Injx3ef.jpg

Orm
03-06-2017, 21:00
Тия са дзифтари!

Могло е да си позволят поне задника на "пръдливия Ханс" :)

http://www.img-share.eu/f/images/364/1Injx3ef.jpg

Оооо с такова съм се удрял в икарус , ама странично де...
На "Александър Малинов" така излезе от спирката тоя че ме хвърли в насрещното (преди разширяването беше)....

dimitar_vd62
07-06-2017, 17:31
Мноо сте са размекнали нещо, мислех да ви постегна, ма чета че бат Бойко ша на прай №1 в газоразпределението с трета тръба на Турски поток и газовото си хъбче.Гледам и тръбите от пристанището намаляват, мое пък Милер да не знае още, знам ли....:prescription:

Orm
09-06-2017, 17:04
Чакай поне тука с вас да се порадвам на новата вентилация и вериги, че жената каза че съм луд да давам толкова пари за два маркуча и няколко железа. Малкия реши че може да сглоби добър спинър от цялата работа. Само щерката се изкефи яко, ама тя се кефи на всичко що е ново и е в кашон че е на годинка и половина....

https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t31.0-8/fr/cp0/e15/q65/19023521_958608360947542_8407437435656552772_o.jpg ?efg=eyJpIjoidCJ9&oh=93bf29b225322cf8b77508b9c94b0b01&oe=59E56BD3

ecotronic
09-06-2017, 17:28
Кажи на жена ти, че от тези части в много голяма степен зависи сигурността на пътя и сама ще те юрка да купуваш. :)

Orm
09-06-2017, 17:52
Баси грамадната снимка е станала :)
Жената от коли разбира колко да отвори вратата и да се качи, безсмислено е :)

ecotronic
09-06-2017, 18:00
Баси грамадната снимка е станала :)
Жената от коли разбира колко да отвори вратата и да се качи, безсмислено е :)

Точно това се опитвам да ти обясня, ма не вдяваш. Обясни и например, че този гуменият маркуч държи предните колела и ако не е наред, те могат да се откачат в някой завой. :)

Orm
09-06-2017, 18:03
Ахахха :) Аз това й го обясних като боядисвах колата

ДТИванов
10-06-2017, 17:18
Много силен ход!:roll2:

ivan dimitrov
10-06-2017, 19:07

Интересно. Чувал съм че моторите на тия грозотии са от Опел. За пръв път чувам че и тенекетата са от там.
Иначе - има логика, като създадеш нещо толкова грозно, логично е да се надяваш, ръждата да го изяде преди някой да го види.

Orm
12-06-2017, 10:43
Интересно. Чувал съм че моторите на тия грозотии са от Опел. За пръв път чувам че и тенекетата са от там.
Иначе - има логика, като създадеш нещо толкова грозно, логично е да се надяваш, ръждата да го изяде преди някой да го види.

Нямаше капка ръжда по колата имаше драскотини, просто съм естет разбиишш ли ;), а и мотора няма нищо общо с опел... Абе чувал си ама сигурно за друга кола, може би за дизелите, дет нямат нищо общо със сааб... Аз кат купувах алфата се наслушах на такива експерти, дет били чули :)

ivan dimitrov
12-06-2017, 17:36
Нямаше капка ръжда по колата имаше драскотини, просто съм естет разбиишш ли ;), а и мотора няма нищо общо с опел... Абе чувал си ама сигурно за друга кола, може би за дизелите, дет нямат нищо общо със сааб... Аз кат купувах алфата се наслушах на такива експерти, дет били чули :)

Даваш подвеждаща информация. След като си призна, че си обяснил как боята държи предницата, логично беше да направя "връзката" с Опел. Инак не бъркам, бензинов мотор от Вектра казаха че се вгражда в Сааб. Авера имаше такъв, та.... Е, може би модификацията е била друга, той беше без турбина.

Orm
12-06-2017, 20:27
Даваш подвеждаща информация. След като си призна, че си обяснил как боята държи предницата, логично беше да направя "връзката" с Опел. Инак не бъркам, бензинов мотор от Вектра казаха че се вгражда в Сааб. Авера имаше такъв, та.... Е, може би модификацията е била друга, той беше без турбина.

Хм.... За пръв път чувам за общ бензинов мотор... Освен да става дума за по нови модели....Щото тия години (около 2000-на) опелите бяха с екотек и туинкам некакви.... Еееее... ще ме накараш да се обърна към бай ти гугъл пак....

А междувременно, ето ви информацийка
https://ria.ru/accents/20170611/1496234174.html

---------- Post added at 17:27 ---------- Previous post was at 17:16 ----------

"На трилитровия дизел маслото се сменя заедно с двигателя..... Всеки път като тръгваш за някъде трябва да си носиш билетче за градския транспорт и амулет, за да не те остави по пътя дали заради лошо мазане, дали от прегряване. Исузу е мотора, не е опелски. Важно е да се знае, че трябва да се сипват 8 литра масло, а не 6 , както пише в книжкате на потребителя. Опелски е бензиновия 3 литров мотор, но по-добре саабски 2.3 или 2.0 бензин - харчат по-малко и вървят осезаемо по-добре."

Това е от форумф на сааб, като началото го оставих че е с яко описание :). А иначе прав си, има някъв общ 3-литров мотор се оказва....
Ма моята си е 2.3Turbo, истински сааб ;) и истинско Aеро.

dimitar_vd62
12-06-2017, 21:39
Туй са фалшиви новини, за това не се говори, както и е долна лъжа на руските хакери че когато Крим не беше руски кмета на Севастопол не са го избирали а са го назначавали от Киев....щот при 80% руско населрение нал са сещаш.

ecotronic
12-06-2017, 21:54
Е то кое не е лъжа? Да се изтъпани министъра на отбраната и да говори за инцидента с хеликоптера.....

Прощавайте, ма аз сигурно щот съм много прост знам само за 3 причини заради които пада хеликоптер:

1 - Техническа неизправност
2 - Пилотска грешка
3 - Свален принудително.

Ма не било нито едно от трите.

Някой ако се сеща за друго да обади.

Orm
12-06-2017, 21:56
Е то кое не е лъжа? Да се изтъпани министъра на отбраната и да говори за инцидента с хеликоптера.....

Прощавайте, ма аз сигурно щот съм много прост знам само за 3 причини заради които пада хеликоптер:

1 - Техническа неизправност
2 - Пилотска грашка
3 - Свален принудително.

Ма не било нито едно от трите.

Някой ако се сеща за друго да обади.

Писаха за порив на вятъра :)

ecotronic
12-06-2017, 22:00
Писаха за порив на вятъра :)

Това е ясно, ма пориви на вятъра по света, дал Господ, пък не падат хеликоптери.

Значи просто пилотът или не е бил подготвен за такъв порив, или не е водил машината така че и да възникне такъв, да не станат поразии.

В Русия, където очевидно има доста по-квалифицирани от нашите пилоти, хората решиха да махнат авио парада, като опасен.

Но тук са само асове.

Orm
12-06-2017, 22:43
Това е ясно, ма пориви на вятъра по света, дал Господ, пък не падат хеликоптери.

Значи просто пилотът или не е бил подготвен за такъв порив, или не е водил машината така че и да възникне такъв, да не станат поразии.

В Русия, където очевидно има доста по-квалифицирани от нашите пилоти, хората решиха да махнат авио парада, като опасен.

Но тук са само асове.

Най гадното беше изказването на Боко тиквата, че освен човешки живот сме загубили 50 милиона...

ecotronic
12-06-2017, 22:51
Най гадното беше изказването на Боко тиквата, че освен човешки живот сме загубили 50 милиона...

Не виждам, кое му е гадното. Това си е истината а тя не винаги е приятна.

Можеш да бъдеш сигурен, че заради 50 - те милиона с които ще се закупи друга машина, ще се затрият много повече от 1 живот.

Не ме разбирай погрешно. Лека му пръст на човека. Не се съмнявам, че е направил всичко по силите си. Колкото е можал. А за това, колко е можал, до голяма степен е виновна държавата, т.е - всички ние.

Гадна работа. Станалото, станало. Яд ме е, че пак ни баламосват. Отново и отново.

Orm
12-06-2017, 22:57
Абе я, така и така разбирате от всичко освен от политика, ми обяснете едно нещо за боята на колата. Тоз моя бояджия ми разказва че ако искам да махна ефекта "портокалова коричка" трябва водно шкурене и пастиране. Тъй като съм пастирал 3-4 години като студент и съм сигурен че ще си я пастирам по добре от някой "майстор" мога да я подхвана (пастирал съм но не съм пастирал след водно никога), но не ми е ясно едно нещо. Като пастирахме с 3 -те пасти на 3М им казвахме на клиентите че ще държи 3-4 месеца пастата, следователно си правя извода че пастата не е вечна. Ся ако си изшкуря колата да не се окаже че трябва да я пастирам през 3 месеца?
Щот знам че бояджиите и те шкурят и пастират та не мога да направя връзката :)
Да не е да има разлика между козметично пастиране и пастирането след боядисване?

ecotronic
12-06-2017, 23:04
Много ли е портокалова? Ако не е, карай си я така. Иначе (може и да бъркам) но все ще трябва да я пастираш периодично за да подържаш гланца.
Предишният ми таралясник беше с матирана боя. Пастирането държеше около година.

Orm
12-06-2017, 23:27
Много ли е портокалова? Ако не е, карай си я така. Иначе (може и да бъркам) но все ще трябва да я пастираш периодично за да подържаш гланца.
Предишният ми таралясник беше с матирана боя. Пастирането държеше около година.

Абе той човечеца каза че по-новите коли нарочно така се боядисват, и като ги загледах, верно, всичките го имат (специално гледах 1-2 до 5 годишни коли. Та бих кащал че е с малко по груба "коричка" :) а и е черна и по й личи. Аз за това се чудя дали има смисъл да шлайфам лака... Или просто без водно да я пастирам с трите пасти... То и без това 1-и номер е абразив и пак сваля от лака...

---------- Post added at 20:27 ---------- Previous post was at 20:11 ----------

Или само 2-ри и 3-ти номер без абразива....

dimitar_vd62
13-06-2017, 20:17

Но тук са само асове.

Що ще тоз хеликоптер толкова близо до кораба че да удари мачтата.Доколкото знам нямаме кораб с палуба за кацане.Такава опасна близост говори за умишлена маневра да впечатли някого и ети фала.

Абе той човечеца каза че по-новите коли нарочно така се боядисват, и като ги загледах, верно, всичките го имат (специално гледах 1-2 до 5 годишни коли. Та бих кащал че е с малко по груба "коричка" :) а и е черна и по й личи. Аз за това се чудя дали има смисъл да шлайфам лака... Или просто без водно да я пастирам с трите пасти... То и без това 1-и номер е абразив и пак сваля от лака...

---------- Post added at 20:27 ---------- Previous post was at 20:11 ----------

Или само 2-ри и 3-ти номер без абразива....

Шкуриш с водна шкурка 1000 до 2000. и после с пастите без абразивната.Шкурката използвай така че да не претриеш лака.Когато боядисвам искам поне 2 ръце лак.

Orm
14-06-2017, 07:38
Шкуриш с водна шкурка 1000 до 2000. и после с пастите без абразивната.Шкурката използвай така че да не претриеш лака.Когато боядисвам искам поне 2 ръце лак.

Лесно е да кажеш така :) а как се шкури биз да се махне лака? :) А и после с Еко стигнахме до това, че ще трябва да се пастира периодично, което май не ми харесва като идея.... Знам ли, ще го мисля това.....

Тези признания на Тилерсон май ясно показват колко е "независим" ЕС и как е "изолирана" Русия...
http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/4334198

dimitar_vd62
14-06-2017, 11:00
Купуваш си една подложка от корк с размерите на кутия за цигари.Шкуриш без да натискаш и без да се търкаш дълго на едно място.За капака на старата кола исках най-твърдия лак и не се налагаше периодично пастиране.Няколко години нямаше и цвънки от камъчета.За финал използвай една паста за заличаване на драскотини, има я в Бриколаж в различни цветове в туба като паста за зъби.Не се сещам как се казваше.Използвай вълнен парцал или кече.Когато боядисвам броните използвам спрей боя и лак и тогава поне веднъж годишно се налага пастиране, щото лака в спрея е мек и се заносва а някои даже се лющят от слънцето.Най-близо по твърдост и качество до лака за пистолет е спрея на систар.Като го шкуриш даже не замазва като вери уел и космос и някои други.Но пък вери уела се разлива по добре и ако имаш ръка може и да не полираш.Систара става на портокал и си иска шкурене и полиране, но е по качествен.Да не се счита реклама само споделям опит.Също така ползвам дюзи за спреьовете които разпръскват струята на метла а не на точка.Максималния размер на качествено боядисване със спрей за моя опит е заден капак.1 спрей боя и 2 спрея лак, със шкурки пасти - 50-55лв.От там нататък нема смисъл разходите стават близки до цената на бояджията а таван и преден капак няма начин със спрей да станат.Особено ако е сребрист металик става на черга колкото и да се стараеш.Със черно-синия/космос блуе/ металик на старата беше по лесно и ефекта на чергата го нямаше или не се забелязваше.Голяма хоризонтална повърхност със спрей не се боядисва качествено поради наклона на спрея, в един момент почва да плюе защото засмуква ту боя ту въздух и всичко става мармалад.Шкуриш и пак наново и съжаляваш що не си дал 150 лв на бояджия.Заден капак, брони, преден калник, тва е разумния максимум със спрей.Толкоз е моя опит.

Колкото до истерията с Русия, нелепо ми се струва да се говори за мерки за ограничаване на вредните емисии, глобалното затопляне и т.н, когато същите тия водят света към унищожение.Крайно време е да започнат да уважават избора на народите как да живеят да спрат с тия мултиетнически експерименти, измислени диктатори и химически оръжия/естествено там дето има петрол се пръква диктатор, ако не играеш по свирката наСАЩ се пръква народно недоволство, без референдум/, да си стиснат ръцете и да приключат с тероризма и да влагат парите в нещо по полезно.В условията на демокрация и пазарна икономика не можеш да си купиш какъвто искаш самолет.В момента Европа е един кенеф.Мулти етнически, мулти сексуален, олигархичен кенеф.

Orm
14-06-2017, 14:01
Само не разбрах защо реши че съм си я боядисал със спей колата :)
Иначк ся я загледах, ами както се предполагаше, пастата на места е почнала да пада, и си личи къде е шкурил бояджията. Демек глупостите с вечната паста са си глупости :) Май ще трябва да си пастирам както аз си знам през 4-5 месеца.
Иначе за материали платих към 450лв. Марката е LECHLER. Съдейки по цената би трябвало да е добра, знам ли.....

dimitar_vd62
14-06-2017, 18:57
Не съм решил, просто ти споделих опита си.Между полиране и пастиране има разлика.Между впрочем трее си боядисам тавана и търся бояджия, та некакъв днеска при един авер се обади че боядисвал и вика кажи кога да дойда да ти взема колата, и след седмица ти я връщам.Настоявам аз да я закарам и да я взема, той не работил така.Викам, резервоара пълен ли да е.... :grin:

Orm
14-06-2017, 21:26
Не съм решил, просто ти споделих опита си.Между полиране и пастиране има разлика.Между впрочем трее си боядисам тавана и търся бояджия, та некакъв днеска при един авер се обади че боядисвал и вика кажи кога да дойда да ти взема колата, и след седмица ти я връщам.Настоявам аз да я закарам и да я взема, той не работил така.Викам, резервоара пълен ли да е.... :grin:

Ахахаха, остави му и ключоаете от вас, като ти я върне колата да си почине човечеца, да си сипе една гроздова :)

---------- Post added at 18:26 ---------- Previous post was at 18:24 ----------

https://scontent.fsof4-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/fr/cp0/e15/q65/19105880_862819433856390_8982087865906330306_n.jpg ?efg=eyJpIjoidCJ9&oh=3883e9c41ee73bd3fb060c0c15ce4760&oe=59D7B9E7

ecotronic
14-06-2017, 22:03
http://www.swedecar.com/images/photos/saab_large/9-3%20Viggen.jpg

Orm
14-06-2017, 22:28

Ето, за каква грозотия говорим в случая? Самолет до самолет, даже истинския е по грозен :)

ivan dimitrov
14-06-2017, 22:57

Сега остава да постнеш снимки на мен и на Медуза. Мммм да де, на статуята на Медуза. Тая се вкамени, като видя това от снимката.
Навремето, когато Мойрите предели нишката на съдбата, стигнали до момента в който се пръква Сааб, като го видели се втрещили. Решили че такава грозота няма място под слънцето, резнали нишката и я поставили в кутия. Кутията дали на едно моме, да я пази, с уговорката никой никога да не отваря кутията. Пандора обаче......била любопитна......

Orm
14-06-2017, 23:21
За теб специално постнах ладата да не се вкамениш.....