Log in

View Full Version : Ще остане ли Русия, след 10 год. единствено убежище за християни?

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20

ivan dimitrov
14-06-2017, 23:58
За теб специално постнах ладата да не се вкамениш.....

Не бъркай машината на времето, с времева капсула. То дори и Тардис да ползвам, пак ще се срещна със Сааб, ако не искам да предизвикам времеви парадокс. С Ладата какво се променя? Дали ще се вкамениш щото си видял най грозното нещо на светът, или щото си се срещнал с "Развитият социализъм" разлика няма. Ефектът е един и същ.

Orm
15-06-2017, 13:54
Днеска обиколих 2-3 сервиза, разбра се че едните не могат, другите могат но след седмица, третите трябвало да търсят в интернет какво да правят, че тази картерна вентилация е ъпгрейдната и има два маркуча повече и.т.н Ядосах се, хванах си таблета и баща ми (да има кой да ми дудне на главата и да дава съвети) и я подкарах сам. Добре че са руснаците, дали са подробно къде, какво и как. Та, повъргалях се под колата, изпуснах един болт в картера..... добре че бях взел бащата. Извади отнякъде от скритите си инструменти магнит и след третия опит като по чудо извадих болтчето. Наистина чудо.... Та, като я сглобих и я запалих, все едно не е моята кола, много по спокойно работи двигателя, а оборотите седят бетонирани..... Така че, днеска съм доволен от себе се и няма да псувам запада :)

P.S - Каква толкова важна работа върши тази вентилация че дава такава огромна разлика в работата на мотора?

ecotronic
15-06-2017, 14:25
P.S - Каква толкова важна работа върши тази вентилация че дава такава огромна разлика в работата на мотора?

Картерната вентилация има за цел:

1 - Да изравнява налягането в картера с атмосферното.
2 - Правейки 1, когато има картерни газове, които трябва да се пратят някъде за да не се повишава картерното налягане, системата ги вкарва във всмукателния колектор.

Когато въпросната вентилация не е наред е възможно във всмукателния колектор да постъпва атмосферен въздух вместо картерни газове. Това количество въздух не се отчита от дебитомера и това бърка сметките на компютъра за смесообразуването, откъдето и влошената работа на мотора.

Orm
15-06-2017, 14:53
Картерната вентилация има за цел:

1 - Да изравнява налягането в картера с атмосферното.
2 - Правейки 1, когато има картерни газове, които трябва да се пратят някъде за да не се повишава картерното налягане, системата ги вкарва във всмукателния колектор.

Когато въпросната вентилация не е наред е възможно във всмукателния колектор да постъпва атмосферен въздух вместо картерни газове. Това количество въздух не се отчита от дебитомера и това бърка сметките на компютъра за смесообразуването, откъдето и влошената работа на мотора.

Не знаех че е толкова важна тая работа...

ecotronic
15-06-2017, 15:02
Не знаех че е толкова важна тая работа...

Екология - к'во да правиш.....

На Мускал паша, като започнеха да му се цапат свещите от картерните газове и хватката беше да извадиш маркуча от отдушника и да го пуснеш да цапа вселената вместо свещите.

Orm
15-06-2017, 15:14
Екология - к'во да правиш.....

На Мускал паша, като започнеха да му се цапат свещите от картерните газове и хватката беше да извадиш маркуча от отдушника и да го пуснеш да цапа вселената вместо свещите.

За това сме на това дередже :) Така става когато всеки си вади наляво и надясно маркучу

546
15-06-2017, 23:21
Моя принос в модифицирането на картерната вентилация беше да пусна маркуча с картерните газове в пластмасова бутилка от два литра и съответно от там да ги изведа обратно до кутията на въздушния филтър с друг маркуч,като маслото се събираше в бутилката. От Рено бяха предвидили една тенекиена кутийка колкото сапунерка да обира маслото и да го оттича обратно в картера,но не вършеше работа.Верно,че и мотора беше на половин милион км. и духаше толкова здраво ,че се събираше по над литър масло и кондензирана водичка от смяна до смяна и това ставаше след стоковия маслоуловител .Резултата беше чисти свещи и филтър.

Orm
16-06-2017, 15:58
Другата седмица ако не вали :) продължавам със семеринга на коляновия вал и една лапа дет държи двигателя, че "майсторите" ми скъсаха резбите и двигателя рипа катл пощурял..... са трябва да свалям ролки, алтернатори, глупости дето са завряни в на..... айде нема да псувам. Ех, само да имах едно гаражче, щях и веригата да си я сменя сам. За толкова години не можах да намеря един свестен майстор, дет да съм сигурен в него. Всеки път(айде не всеки ама 70-80% от случаите) след майстори си я дооправям сам. Дори при познати да я закарам, няма как да съм сигурен че са сменили всички чарколяци от комплекта.... Накрая ще се ядосам и ще си довлека двигателя га терасата да го правя..... Като на 145-та...

ecotronic
16-06-2017, 17:40
Другата седмица ако не вали :) продължавам със семеринга на коляновия вал и една лапа дет държи двигателя, че "майсторите" ми скъсаха резбите и двигателя рипа катл пощурял..... са трябва да свалям ролки, алтернатори, глупости дето са завряни в на..... айде нема да псувам. Ех, само да имах едно гаражче, щях и веригата да си я сменя сам. За толкова години не можах да намеря един свестен майстор, дет да съм сигурен в него. Всеки път(айде не всеки ама 70-80% от случаите) след майстори си я дооправям сам. Дори при познати да я закарам, няма как да съм сигурен че са сменили всички чарколяци от комплекта.... Накрая ще се ядосам и ще си довлека двигателя га терасата да го правя..... Като на 145-та...

Тъй, тъй. Човек ще ставаш. Няма само да ми висиш в балалайка.RU.

Млад шофьор се учи на стара кола и млад мъж - на стара мома.

:)

Orm
16-06-2017, 20:00
Тъй, тъй. Човек ще ставаш. Няма само да ми висиш в балалайка.RU.

Млад шофьор се учи на стара кола и млад мъж - на стара мома.

Ех, къде го тля млад шофьор?!?!? Шофьора като беше млад, вдигаше двигатели от алфи на 10-ти етаж. Като реши да смени съединител, оп ладичката на две колела и няма ядове.. А ся с тоя тумбак отпред докат се заврем под колата и вече съм решил че всъщност 200кинта (примерно) не са чак толкова много и заминавам в сервиза........ Не че после в повечето случаи не се налага да се завирам пак де, ама вече с 200лв по малко в джоба :)

ivan dimitrov
16-06-2017, 20:29
Ех, къде го тля млад шофьор?!?!? Шофьора като беше млад, вдигаше двигатели от алфи на 10-ти етаж. Като реши да смени съединител, оп ладичката на две колела и няма ядове.. А ся с тоя тумбак отпред докат се заврем под колата и вече съм решил че всъщност 200кинта (примерно) не са чак толкова много и заминавам в сервиза........ Не че после в повечето случаи не се налага да се завирам пак де, ама вече с 200лв по малко в джоба :)

Оф, бях тръгнал да ти пиша, че всъщност можеш и да смениш марката. Пак ще се троши таралясникът, пак ще трябва да оправяш след "майстори", ама поне няма да е толкова грозна пущината. Добре че Цвети Пиронкова направи добър мач, въпреки че падна, та се отказах да ти пиша.
Тумбак имат някой тъмни балкански събекти, ти от доста време си европеец и имаш еърбек.
Сигурноста преди всичко!
Дано Конта бие(също европейка), че току виж сим решил все пак да ти пиша, това което бях тръгнал.

ecotronic
16-06-2017, 20:57

Ъъъъ - какво да кажем ние с гайдите? :)

Мммм?

На твоите години един мотор го свялях и качвах (сам) по 2 пъти за една нощ (щото нямах време през деня).

dimitar_vd62
16-06-2017, 21:05

Мммм?

На твоите години един мотор го свялях и качвах (сам) по 2 пъти за една нощ (щото нямах време през деня).

Не бе,призна че при соца нагъваше кюфтета по БДС,ся демокрацията ти изпи силите с евростандарти.

ecotronic
16-06-2017, 21:10
Някой друг и нагъвал кифтетата, та сега се сополиви по тях.

Мен ме караха в районното омазан до уши в масло, да обяснавям, защо работя по колата си нощно време.

dimitar_vd62
16-06-2017, 21:34
Ооо, десидент...

ivan dimitrov
16-06-2017, 21:44
Не бе,призна че при соца нагъваше кюфтета по БДС,ся демокрацията ти изпи силите с евростандарти.

Ще ме убиеш с тия заключения! Това м/у кои редове го прочете? Имай предвид, че ако нещо прилича на патка, ходи като патка, кряка като патка, има вкус на патка, то.... вероятно е патка. Патка е събирателно м/у гъска и юрдечка, пояснявам щото май има нужда.

dimitar_vd62
16-06-2017, 21:50
А ни съ напъвай да го разбереш.

ecotronic
16-06-2017, 21:53
Що го няма филма на Оливър Стоун за Путин?

Заради некви авторски права или пак заради масоните?

dimitar_vd62
16-06-2017, 21:57
Щот руските хакери са го откраднали.

ivan dimitrov
16-06-2017, 22:07
Що го няма филма на Оливър Стоун за Путин?

Заради некви авторски права или пак заради масоните?

Масони, еврей, гейове.....все тая. В края на краищата хамериканците са виновни. Първи закон на Путин.

Orm
16-06-2017, 22:12

Мммм?

Матор , ама на жигулка или на москвич (където всичко е измислено в твоя полза, а от инструментите ти трбват два ключа и чук) :)
Я ела да изкараш мАтора на саавчето за една нощ :)
Боксерчето си спомням не толкова ваденето на двигателя ме измъчи, а вкарването обратно докат го нампаснах със скоростната кутия , легнал под колата се изкривих .... такива псувни изкарвах , каквито не съм очаквал че мога.....

dimitar_vd62
16-06-2017, 22:16
Матор , ама на жигулка или на москвич (където всичко е измислено в твоя полза, а от инструментите ти трбват два ключа и чук) :)
Я ела да изкараш мАтора на саавчето за една нощ :)

За 5 минути с едно въже и дърво.Даваш газ до ламарината и излиза с полуоските.https://www.youtube.com/watch?v=DSKZ0HWRKbM
Или по нашенски - https://www.youtube.com/watch?v=qdj1ca90ycs

Orm
16-06-2017, 22:33
За 5 минути с едно въже и дърво.Даваш газ до ламарината и излиза с полуоските.https://www.youtube.com/watch?v=DSKZ0HWRKbM
Или по нашенски - https://www.youtube.com/watch?v=qdj1ca90ycs

Нямах предвид за винаги да го махна :)

dimitar_vd62
16-06-2017, 22:43
Ся първо да го извадим после ще мислим.

Orm
17-06-2017, 06:39
Чей че още нещо смешно е станало....
https://ria.ru/world/20170617/1496708597.html

boris037
17-06-2017, 10:24
Боксерчето си спомням не толкова ваденето на двигателя ме измъчи, а вкарването обратно докат го нампаснах със скоростната кутия , легнал под колата се изкривих .... такива псувни изкарвах , каквито не съм очаквал че мога.....

Боксерът си е много лесен за манипулация - целият се държи на пет болта, но без канал не знам как изобщо си се хванал да се тормозиш.

ecotronic
17-06-2017, 11:02
Чей че още нещо смешно е станало....
https://ria.ru/world/20170617/1496708597.html

Оная сграда дет изгоря в Лондон е по-смешна, бе. :bash:

Orm
17-06-2017, 12:03
Оная сграда дет изгоря в Лондон е по-смешна, бе. :bash:

Не, над загинали хора няма да се смеем

Ето ти ново строителство в Китай, тука вече не знам дали са толкова добри че блока е паднал цял или за нищо не стават че е паднал :) Или геодезистите за нищо не стават а строителите са железарки

http://www.arqhys.com/wp-content/fotos/2012/05/Cae-edificio-en-china-.jpg

ecotronic
17-06-2017, 13:21
Не, над загинали хора няма да се смеем

Ето ти ново строителство в Китай, тука вече не знам дали са толкова добри че блока е паднал цял или за нищо не стават че е паднал :) Или геодезистите за нищо не стават а строителите са железарки

Т'ва е новата китайска строителна технология. Правят блока на земята и накрая го изправят.

Мисля да си поръчам едно апартаментче от алиекспрес. Само трябва да се разбера с Фън-Дъвкова, къде да го сложа :)

dimitar_vd62
17-06-2017, 13:32
Ооо, атлантиците, що не черпите бе скръндзи такива, или още не са ви превели парите от оня кенеф "америка за България".Извадихте ли си членски книжки.http://www.pan.bg/view_article-49-391638-Atlanticheskiyat-syvet-Putin-nyama-rabota-v-Bylgariya-za-3-mart.html

ecotronic
17-06-2017, 13:44
Ооо, атлантиците, що не черпите бе скръндзи такива, или още не са ви превели парите от оня кенеф "америка за България".Извадихте ли си членски книжки.http://www.pan.bg/view_article-49-391638-Atlanticheskiyat-syvet-Putin-nyama-rabota-v-Bylgariya-za-3-mart.html

Това е демокрацията бе, Бай-онзи. Още ли не го разбра?

У нас всеки може да си говори, каквото си иска и да си прави, каквито иска сдружения, стига това да не противоречи на закона.

Като правейки това, не е нужно да се самообесва, самозастрелва и пр. все естествени неща.

http://terminal3.bg/ubitite-ruski-zhurnalisti/

dimitar_vd62
17-06-2017, 14:00
И тука трябва да стане така.Пък и вече сме го разисквали тоя въпрос и не ясно кой кого ма за по лесно - Путин.ПХък и тва е целта де.И айде успокойте се,Русия няма ни строи заводи и да ни взема под крилото си заради стари чувства и мили очичики. - http://pogled.info/avtorski/Georgi-Vatsov/uspokoite-se-nebratya-i-bratya-rusiya-na-nikogo-nishto-ne-dalzhi.86786

Ма нищо не казвате за белия фосфор на краварите.И за турските журналисти - шшшт, тихо да не обидим Ердоган.

ecotronic
17-06-2017, 14:07
За Ердоган и преди съм ти го казвал - Гледай, какво става в Турция след като тя бе върната 30 г. назад от демокрацията и продължавай да си дуднеш срещу нея.

Историята с Путин не е много по-различна. Разликата е, че той е малко по-умен и поради това използва и не тъй биещи на очи похвати.

Поинтересувай се например за срещата на Путин (на 4 очи) със Саркози.

Orm
17-06-2017, 14:17
Това е демокрацията бе, Бай-онзи. Още ли не го разбра?

У нас всеки може да си говори, каквото си иска и да си прави, каквито иска сдружения, стига това да не противоречи на закона.

Като правейки това, не е нужно да се самообесва, самозастрелва и пр. все естествени неща.

http://terminal3.bg/ubitite-ruski-zhurnalisti/

“Човек е невинен до доказване на противното, поне в нашата страна. Не е доказано, че той е убивал журналисти.”

Не ти ли прави впечатление че всички цифри, проучвания и всички експерти са от САЩ? Какво очакваш да напишат? Че се опитвали да промиват мозъци в Русия като в Бг по телевизията и чрез "неправитлствени" организации и не им се е получило?
Според тези изчисления в момента Навални трябваше да е обесен, изчезнал, изнасилен и забравен, ама не е....
Събира незаконни митинги, след което го прибират за 2-3 дена, и медиите на запад почват да тръбят как Путин подтискал опозицията. В САЩ и ЕС при такива случаи се стреля на месо, използват се газ, вода, палки... Ама за това статии няма нещо
Я да те питам къде е сега движението "Occupy Wall Street" (добре че е Вова та да се сетя за тях, и всичко живо е забравило). И още един въпрос, колко от тия 34 журналисти са убити от мафията? А от американските корпорации?
PS - Сметни моля те колко години Меркел е на власт, Хелмут Кол колко години е бил? За сенаторите на САЩ пък съвсем мълча , там са доживот, само си сменят клоуните, наречени "Президент"

dimitar_vd62
17-06-2017, 14:21
Интересни са коментарите под статията.Явно и западняците не вярват на фобиите.http://www.dailystar.co.uk/news/latest-news/621880/EU-army-war-world-war-three-Europe-Vladimir-Putin-US-tanks-troops

Orm
17-06-2017, 14:23
Т'ва е новата китайска строителна технология. Правят блока на земята и накрая го изправят.

Мисля да си поръчам едно апартаментче от алиекспрес. Само трябва да се разбера с Фън-Дъвкова, къде да го сложа :)

Ма в комплекта влизат ли китайчета дет да ти изправят апартамента?

ecotronic
17-06-2017, 14:23
“Човек е невинен до доказване на противното, поне в нашата страна. Не е доказано, че той е убивал журналисти.”

Не ти ли прави впечатление че всички цифри, проучвания и всички експерти са от САЩ? Какво очакваш да напишат? Че се опитвали да промиват мозъци в Русия като в Бг по телевизията и чрез "неправитлствени" организации и не им се е получило?
Според тези изчисления в момента Навални трябваше да е обесен, изчезнал, изнасилен и забравен, ама не е....
Събира незаконни митинги, след което го прибират за 2-3 дена, и медиите на запад почват да тръбят как Путин подтискал опозицията. В САЩ и ЕС при такива случаи се стреля на месо, използват се газ, вода, палки... Ама за това статии няма нещо
Я да те питам къде е сега движението "Occupy Wall Street" (добре че е Вова та да се сетя за тях, и всичко живо е забравило). И още един въпрос, колко от тия 34 журналисти са убити от мафията? А от американските корпорации?
PS - Сметни моля те колко години Меркел е на власт, Хелмут Кол колко години е бил? За сенаторите на САЩ пък съвсем мълча , там са доживот, само си сменят клоуните, наречени "Президент"

И от марсианците да са сведенията, умният човек пак би си задал въпроса, защо аджеба в Русия толкова много журналисти гинат?

Навални казваш.....

Ами помисли малко бре..... Ако го освиткат, кой - какво и колко ще спечели или загуби.

Така се е случило някога и със Солженицин. Една система, която иначе е пращала милиони незнайни хора на смърт и заточение, решава, че един от всичките (най-противния) е просто враг на държавата и го гони от нея, без и косъм да падне от главата му.

Orm
17-06-2017, 14:30
Боксерът си е много лесен за манипулация - целият се държи на пет болта, но без канал не знам как изобщо си се хванал да се тормозиш.

Нали казвам, бях млад и готов за подвизи. Отне ми около 8 часа да го наместя легнал под колата и сам.... :)

ecotronic
17-06-2017, 14:35
Нали казвам, бях млад и готов за подвизи. Отне ми около 8 часа да го наместя легнал под колата и сам.... :)

Аре стига си се хвалил.

Добре че е баща ти да ти оправя поразиите.

Ако не беше той с онова магнитче, сега щеше да пърхаш около Сааба вместо да драскаш глупости по форумите.

:tooth:

Orm
17-06-2017, 14:47
И от марсианците да са сведенията, умният човек пак би си задал въпроса, защо аджеба в Русия толкова много журналисти гинат?

Навални казваш.....

Ами помисли малко бре..... Ако го освиткат, кой - какво и колко ще спечели или загуби.

Така се е случило някога и със Солженицин. Една система, която иначе е пращала милиони незнайни хора на смърт и заточение, решава, че един от всичките (най-противния) е просто враг на държавата и го гони от нея, без и косъм да падне от главата му.

Добре де, как така взимаш нещо за чиста "истина" само защото ти харесва версията? Кой е тоя Солженицин? С какво се е занимавал докато е бил в съюза? Защо си сигурен че в книгата си не лъже? ЗАщо си сигурен че не е бил някой бандит? Като Солженицин има още хиляди изселени извън СССР, просто той е написал книга, и запада го възнесе в небесата, а ние вярвахме на всичко каквото ни каже запада едно време (ти още им вярваш :) ).
Тия десетки милиони избити от Сталин се оказаха пак лъжа, помисли сам, как се убиват 30-50 милиона души??? Не казвам че е нямало изселвания и разстрели, казвам че всеки "историк" на който каквато цифра му дойде в главата я изстрелва. Някой написал ли е примерно че татарите са изселвани от Крим защото масово са минавали на страната на Германия в момент , когато СССР е заплашен от изчезване?!?! Не , казват само - татарите са изселени и точка по въпроса,
Има разсекретени архиви от ония времена и като доказателство могат да служат само те , според мен, всичко друго е нечие мнение. Та, според тези документи , репресирани са около 3 милиона души (репресирани, не разстреляни). Като не се знае колко от тях са политически затворници а колко са просто бандити и убийци. В момента по затворите в САЩ има над 2 мииона души .... за сравнение.

---------- Post added at 11:47 ---------- Previous post was at 11:45 ----------

Аре стига си се хвалил.

Добре че е баща ти да ти оправя поразиите.

Ако не беше той с онова магнитче, сега щеше да пърхаш около Сааба вместо да драскаш глупости по форумите.

И ти си прав :)
Баща ми ги прави тънките работи по двигателя и главата, аз само го извадих и го монтирах после :)

dimitar_vd62
17-06-2017, 14:52
Абе земи една каса бира, закарай саапа под една сенчеста слива и свиркай да го вадим тоя матор бе.Че ти подаря магнитчета секви.

ecotronic
17-06-2017, 14:53
Добре де, как така взимаш нещо за чиста "истина" само защото ти харесва версията? Кой е тоя Солженицин? С какво се е занимавал докато е бил в съюза? Защо си сигурен че в книгата си не лъже? ЗАщо си сигурен че не е бил някой бандит? Като Солженицин има още хиляди изселени извън СССР, просто той е написал книга, и запада го възнесе в небесата, а ние вярвахме на всичко каквото ни каже запада едно време (ти още им вярваш :) ).
Тия десетки милиони избити от Сталин се оказаха пак лъжа, помисли сам, как се убиват 30-50 милиона души??? Не казвам че е нямало изселвания и разстрели, казвам че всеки "историк" на който каквато цифра му дойде в главата я изстрелва. Някой написал ли е примерно че татарите са изселвани от Крим защото масово са минавали на страната на Германия в момент , когато СССР е заплашен от изчезване?!?! Не , казват само - татарите са изселени и точка по въпроса,
Има разсекретени архиви от ония времена и като доказателство могат да служат само те , според мен, всичко друго е нечие мнение. Та, според тези документи , репресирани са около 3 милиона души (репресирани, не разстреляни). Като не се знае колко от тях са политически затворници а колко са просто бандити и убийци. В момента по затворите в САЩ има над 2 мииона души .... за сравнение.

---------- Post added at 11:47 ---------- Previous post was at 11:45 ----------

И ти си прав :)
Баща ми ги прави тънките работи по двигателя и главата, аз само го извадих и го монтирах после :)

Ти чел ли си нещо от Солженицин?

Съмнявам се.

Ако прочетеш "Раково отделение" има да се чудиш, с какво аджеба е бил враг на системата?

Ами "Един ден на Иван Денисович" от която дори Хрушчов се е прехласвал....

Ама само дотолкова, че да подкрепи плюенето си по Сталин.

После става неудобен, защото в тая страна има все пак немалко хора, които могат да съберат 2 и 2.

Иначе западът го мани.

Защо и у нас бяха забранени тези книги? Само заради волята на големия брат ли?

Айде вземи да мислиш най-накрая.

Orm
17-06-2017, 22:28
Ти чел ли си нещо от Солженицин?

Съмнявам се.

Ако прочетеш "Раково отделение" има да се чудиш, с какво аджеба е бил враг на системата?

Ами "Един ден на Иван Денисович" от която дори Хрушчов се е прехласвал....

Ама само дотолкова, че да подкрепи плюенето си по Сталин.

После става неудобен, защото в тая страна има все пак немалко хора, които могат да съберат 2 и 2.

Иначе западът го мани.

Защо и у нас бяха забранени тези книги? Само заради волята на големия брат ли?

Айде вземи да мислиш най-накрая.

Не съм го чел, щот когато беше хит бях малък за тия неща, сега пък ми е антипатичен тоя човек. Основно заради това че съм почти сигурен че не е такава невинна жертва каквато се изкарва.
По са ми симпатични хора като Булгаков и Висоцки, когато говорим за дисиденти....

Orm
17-06-2017, 23:14
какво е дала Русия на света - https://www.youtube.com/watch?v=q2EcMFqG-FI

ecotronic
18-06-2017, 10:51
Дизайна на Сааб забрави :)

Добре че има такива татуирани "експерти" да ни го обясняват отвреме навреме.

:rotfl:

За който не знае, не помни или просто е омагьосан от руската пропагандна машина, ето малко по-сериозно четиво за да стъпи отново на земята:

http://www.capital.bg/blogove/dosieta/durjavna_sigurnost/2010/08/29/952929_durjavna_sigurnost_chast_21_nauchno-tehnicheskoto/

dimitar_vd62
18-06-2017, 17:28
И това какво трябва да промени.Май някои други са омагьосани от западната пропагандна машина.Достатъчно е да падне някоя панда от клона и Путин е виновен.Въпросът е какво ни донесе запада - http://pik.bg/скандално-ядем-боклуци-министър-разкриче-храната-ни-е-с-различно-качество-от-продаваната-н-news667920.html А стига са пъни, никой вече не ви вярва.

dimitar_vd62
19-06-2017, 16:07
"Правителството обяви, че, с оглед на политическата си позиция,
ще промени емблемата си с нова: презерватив.
Презервативът ограничава производството, унищожава
следващото поколение и Ви дава усещане за сигурност,
докато всъщност Ви прекарват. "

ivan dimitrov
19-06-2017, 17:45
Отива Путин при врачка, и тя му казала:
- Остава ти само още едно лято като президент, после няма да те преизберат.
- Ами, значи вече няма да има лято! - отговорил сухо той.

Дневникът на обикновения руснак:
- Днес станах както обикновено, сипах си двеста грама водка за закуска и пуснах телевизора да видя Путин. Вместо него обаче даваха Алла Пугачова. "Тоже неплохо", помислих си аз, допих водката, намигнах на портрета на Сталин на стената, облякох се и тръгнах за работа. Във входа срещнах съседа Серьога. "Крым наш!" - поздравих го аз. "Воистина наш!" - отговори той и извади една бутилка водка да полеем събитието. На улицата беше минус 50 градуса и ладата запали едва от втория опит. Подкарах я внимателно между дупките и мечките. Особено досадни бяха последните – като видят кола, тичат да си изпросят нещо за ядене. Уж кметът все обещава да направи нещо с бездомните мечки, но нищо не се случва и те все така си обикалят около кофите за боклук. После минах покрай една от най-голямите дупки, където на дъното лежи предишната ми кола. Впрочем, вероятно и двадесетина други. Местните власти чакат да паднат още пет-шест и като се напълни, после да асфалтират отгоре. Малко по-нататък ме чакаше полицейски патрул. По навик посегнах към калашника, но видях в ръцете на единия лека картечница и се отказах. Полицаите ми взеха десет долара, но почерпиха по една водка с кисели краставички, а служебната им мечка ми изтанцува ламбада. Разделихме се като приятели. На работа бригадирът беше купил пет бутилки водка и кило сельодка. Изпихме всичко, като пяхме песни за войната и за победата. После съм заспал. Привечер се събудих и тръгнах за в къщи. На улицата беше минус 70 градуса и дори мечките бяха с шапки и шалове. Помислих си, че е време да сложа зимните гуми. Вечерта най-после дадоха Путин по телевизията и аз отворих една бутилка водка по този случай. Стана ми малко студено, та слязох до мазето да подсиля малко ядреният реактор. Навремето го свих от военния завод, в който работех и сега не давам пари за отопление. Вярно, на няколко години трябва да му се сменя урана, но иначе си работи. Посвирих малко на балалайка, а после си легнах. Малко преди да заспя си напомних, че вече цял месец не съм ходил в мавзолея на Ленин…

Orm
19-06-2017, 18:11
https://youtu.be/cAbunRuOQfo

ecotronic
19-06-2017, 18:17
https://youtu.be/cAbunRuOQfo

Автопаркът кърти :)

Щеше да е добре да има и някой Сааб, ма дори в Русия няма пълно щастие.

ivan dimitrov
19-06-2017, 18:28
Щеше да е добре да има и някой Сааб, ма дори в Русия няма пълно щастие.

Дори да звучи невероятно - руснаците имат вкус към красивото. Какъв такъв Сааб!?
Я си представи че Путин скучайно го види....
Ше си отиде цяла една империя, ей така.... за нищо.

Orm
19-06-2017, 18:47
Не знам за Путин ма вас явно честичко саабите ви правят смешни по пътищата, та сте се озлобили :)

Мене пък ме кефи оператора..... Той си снима раритетната техника....

dimitar_vd62
19-06-2017, 18:55
http://www.webcafe.bg/lifecafe/zhivotat/id_1160588244_Smushtavashto+mnogo+amerikantsi+smya tat%2C+che+shokoladovoto+mlyako+idva+ot+kafyavi+kr avi

ecotronic
19-06-2017, 20:16
Не знам за Путин ма вас явно честичко саабите ви правят смешни по пътищата, та сте се озлобили :)

Не трябва да имам някакви кой знае колко особени причини да да преценя, дали нещо е грозно. Или красиво.

Ма щом така ти отърва, тъй да бъде :)

---------- Post added at 20:16 ---------- Previous post was at 20:13 ----------

Дори да звучи невероятно - руснаците имат вкус към красивото. Какъв такъв Сааб!?
Я си представи че Путин скучайно го види....
Ше си отиде цяла една империя, ей така.... за нищо.

Всъщност на въпросния клип най-вероятно има и накой Сааб макар и извън кадър.
Мечките щяха ли тъй панически да се катерят по дървото, ако нямаше ? :)

ivan dimitrov
19-06-2017, 20:20

Мене пък ме кефи оператора..... Той си снима раритетната техника....

Мене всички ме правят смешен по пътищата. Ако щеш вярвай, но и трабанти ме изпреварват даже. И толкова много съм се озлобил от тоя факт, че чак не го забелязвам.

Orm
19-06-2017, 20:37
Мене всички ме правят смешен по пътищата. Ако щеш вярвай, но и трабанти ме изпреварват даже. И толкова много съм се озлобил от тоя факт, че чак не го забелязвам.

Ти да не си с колело?

---------- Post added at 17:37 ---------- Previous post was at 17:35 ----------

Не трябва да имам някакви кой знае колко особени причини да да преценя, дали нещо е грозно. Или красиво.

Ма щом така ти отърва, тъй да бъде :)

---------- Post added at 20:16 ---------- Previous post was at 20:13 ----------

Всъщност на въпросния клип най-вероятно има и накой Сааб макар и извън кадър.
Мечките щяха ли тъй панически да се катерят по дървото, ако нямаше ? :)

Хахаха, това за мечката беше добро. Или е тоя вариант дето ти казваш, или е подгонила собственика на сааб-а

ecotronic
19-06-2017, 20:42
Русия - мечтата на истинския мъж.

https://www.youtube.com/watch?v=wWEsMKDcNz8

ivan dimitrov
19-06-2017, 20:44
Ти да не си с колело?

Не, просто мисля че правилата са за всички и трябва да се спазват.

dimitar_vd62
19-06-2017, 21:10
Ако карам с 60 ме дюдюкат, ако карам с над 60 закъде бързаш, ако карам в дясната лента на платното не ми дават да се престроя в ляво - бил съм без предимство ша чакаш!Ако съм в лявата лента и искам да се престроя в дясно съм тарикат.Дюдюкат ме и ако откажа да мина на жълто клонящо към червено....

ivan dimitrov
19-06-2017, 21:29
Ако карам с 60 ме дюдюкат, ако карам с над 60 закъде бързаш, ако карам в дясната лента на платното не ми дават да се престроя в ляво - бил съм без предимство ша чакаш!Ако съм в лявата лента и искам да се престроя в дясно съм тарикат.Дюдюкат ме и ако откажа да мина на жълто клонящо към червено....

Е,и!? Има правила които си ги пише черно на бяло. Спазвам си ги. Изпреварват ме, бързат, слаломират, газ - спирачка и...... на следващият светофар пак са точно пред мен(понякога и зад мен). Втрещен съм, че шоферите на градският транспорт ми благодарят с аварийни, като "ги пропусна". Някой ахаааа да ми влязат в багажника, с надеждата че ще ускоея - не, намалям, така и трябва, след като тоя отзад не мисли, аз трябва да го правя и заради него. Дюдюкат някой, псуват.......
Е,и!? Винаги карам с два до пет км под ограничението, който иска ме изпреварва, не преча, но и не се влияя от "бързаци". Точка!
Не ме сърбят раменете, няма да ми никнат крилца, но и не мисля че съм идиот, да спазвам правилата когато малцина го правят.Имам си "собствено виждане".

dimitar_vd62
19-06-2017, 21:46
Ааа, не може така, всеки индивид има право на изява.Как иначе ще те забележат ако не креташ с 30 в лявата лента и настояваш за десен завой току на светофара....или излизаш от неква пресечка на булеварда и хоп в лявата лента току под носа на някой който поставяш в трудната дилема мантинелата или бмв-то което те застига отдясно...и си се влачим на втора щот сме изчислили че така ще фаним светофара на зелено и нема абим феродо и съединител.Нищо не моиш му кажеш, нарушаваш му правата.А те са над правилника.Обаче в Европътъ не правим така щот отнекъде изниква полицай и ти вземат евра.Даже още награницата ти изтръгват антирадара пишат ти 200 евра и ако искаш влизай ако искаш недей.

ivan dimitrov
19-06-2017, 21:56
Ааа, не може така, всеки индивид има право на изява.

Може, може. Всеки индивид има право да се изявява в рамките на правилата. Който иска ги нарушава и има нечестно предимство, но това е риск, който всеки сам решава дали ще приеме. При правилно функционираща съдебна система, тия които го правят са малко.

boris037
19-06-2017, 22:17
Във вечния спор между Ванката и Митака, ще си позволя да се присламча от страната на Ванката. Не за друго, но просто защото и аз мисля, че правилата са за спазване.

Въпреки, че има едно голямо НО - и то е да се кара безопасно. А в селото, в което карам аз, понякога е най-безопасно да се движиш с колоната.

И в тази връзка ако разрешите да питам - на вас кога ви остава време да следите скоростомера в тая лудница?

dimitar_vd62
19-06-2017, 22:23
Ма то и аз съм в съгласие с Ванката по въпроса за правилата.Интересното е че в няколко пъти бях в София и ме беше по лесно да карам, дадеш ли мигач ти правят място.Явно са разбрали че така е по лесно и по-бързо.Софианци миже би имат друго мнение, но Варна е отвратителна откъм шофери.

ecotronic
19-06-2017, 22:28
Ма то и аз съм в съгласие с Ванката по въпроса за правилата.Интересното е че в няколко пъти бях в София и ме беше по лесно да карам, дадеш ли мигач ти правят място.Явно са разбрали че така е по лесно и по-бързо.Софианци миже би имат друго мнение, но Варна е отвратителна откъм шофери.

Във Варна не преобладавам често и нямам спомени дали дюдюкат, но за София не си само ти с това впечатление.

Има разбира се и келеменца, но добрата новина е, че като цяло шофоьорите стават все по-етични и мисля, че делът на тези, които спазват правилата расте.

boris037
19-06-2017, 22:33
Варна е отвратителна откъм шофери.

Оптимист! Ела в Пловдив.

Последните три лета не пропускам възможност да разгледам Варна и градът си е много хубав!

Шофьорите са си нормални. Не мога да кажа същото за Филипополис, за съжаление. Тук е по-зле отколкото при вас.

П.С.

Подкрепям ecotronic

dimitar_vd62
19-06-2017, 22:38
Честно казано в Пловдив не съм бил от последната екскурзия в гимназията.Там наоколо обрисах почти всичко даже в Гоце Делчев беше последната спирка на бившата белисима.

ivan dimitrov
19-06-2017, 22:44
като цяло шофоьорите стават все по-етични и мисля, че делът на тези, които спазват правилата расте.

Това е хубаво. Само дето София не е в България. Точно така - не е. Столицата е в Европа, останалата част от държавата е в.... и аз не заная, може би....Анадола. Зимата бях склонен да се съглася с такова заключение. Рядкост е да видиш как двама спорят, кой да мине през тясната пролука в снегът и единият да настоява - ти мини пръв, а другият - не ти, тук е по широко. По безопасно ще е. Зимата обаче свърши. Никой, ама абсолютно никой, не може да ме убеди, че е нормално да не включиш мигач когато мислиш(или не мислиш, но "така ти е дошло") да се престрояваш. Няма да повярвам и че е нормално да затвориш частен паркинг, щото няма къде да спреш, а си и за "само пет минути". И то при полужение че на паркингът има три места. Но видиш ли, ако спреш там, може да те "затворят" собствениците.

dimitar_vd62
19-06-2017, 22:56
То кат гледам сапунката на жена ми в Анадола са по културни....

Orm
19-06-2017, 22:57
Ей....само светци тука :)
И аз гледам да карам по правилата по възможност. Като казвам по възможност имам предвид.... Карам си днеска съвсем спокойно, по правилата, излизам от кръговото на 4-ти километър за Дружба, и точно на тясното където чакат идващите от локалното на Окръжна болница.... едни бибиткания, фарове отзад отдясно, чак се стреснах. Нормален човек не може да си помисли че точно там, някой ще реши да те изпреварва и то отдясно..... Как да е, изпревари ме един чисто нов ситроен С5 с пловдивски номера :) нареди се пред мен, скочи на спирачките.... и газ към Пловдив.... Е тука ми падна пердето, глупакът си мислеше че няма как да го настигна (с тая грозна кола).... Та имаше лек слалом на цариградско и притискане на глупака към мантинелите, мислех да го спра и да го вадя от колата за един образувателен разговор с елементи на ръкоприкладство, ма като видях какъв льольо беше кацнал зад волана се отказах... Един класически зубър на 20-22 със стърчащи зъби, очилца и тежащ 40 кила с мокри гащи..... Помахах му елегантно със средния пръст за довиждане, ама ония беше пребледнял и не гледаше към мен. Има ги такива дето смятат че ако не те гледат и не виждат че ги псуваш - не се брои.... Та, има случаи в които нарушавам... ама сте прави, в София са все по-малко тези случаи....

ivan dimitrov
19-06-2017, 23:05
То кат гледам сапунката на жена ми в Анадола са по културни....

Ммм, дали!? Първо - сапунката визира европейската част, второ - то ако гледаш тв то - ние сме вързали, та цъфнали(или обратното(май, юни,юли)). Друго си е да имаш собствен поглед. И трето, но не по важност - скоро и в европейска Турция ще е като в провинциялна България. Освен ако военните там, не спазят традицията.

dimitar_vd62
19-06-2017, 23:07
Ванка, тоя трабант ли те изпревари - http://www.moreto.net/novini.php?n=353746:innocent:

ivan dimitrov
19-06-2017, 23:18
Ванка, тоя трабант ли те изпревари - http://www.moreto.net/novini.php?n=353746:innocent:

Може и тоя да е бил. От къде да зная. Като си карам според правилата, ме изпреварват всякакви. Няма да се очудя и каруца да ме изпревари. Все ми е тая, кой, кога и как. За мен е важно да ми е чиста съвеста. Щото имам. Може да е антагонизъм, но ми е останала и властва.
На Аксаковският баир обаче, рядко ме изпреварват.

п.п. Малко ми е съвестно, дето се заяждам с дизайнът на Сааб, ама малко. Все пак - не аз съм сътворил тая грозотия. И слава Богу, инак сигурно щях да се гръмна, с воден пистолет, пълен с......водка.

dimitar_vd62
19-06-2017, 23:39
Че на аксаковския баир не спазваш ли правилата.

ivan dimitrov
19-06-2017, 23:51
Че на аксаковския баир не спазваш ли правилата.

Стриктно. Обаче веднага след табелката за край на населено място, натискам педалът за газта, на 5-та, на първият завой вече отнемам, щот съм с 90 и така до края на баирът. Някой се "натискат" и им виждам задниците. По вечето осдтават отзад. Има и такива, дето на вторият завой ми секът пътя, щото не могат да го вземат. Не ги блъскам странично, намалявамм, но често и те остават отзад.
Не се "бъзикайте" с боксер на баир, при остри завои! Това трябва да го пише на първа страница на наръчникът на градският рацер.

myato
20-06-2017, 09:46
Аре и аз да се включа. Ко ви се участва в слалом, бите у наше село. Вчера една кифла даже се пробва от лявата ми страна да се шибне пред мен в кръговото, щото е с гоуФ, па аз джиткам с деуто в село. Е да, ма греда. Имаше практическо упражнение по пласиране от Ф1:bangin:
Предната седмица пристигнах на място минути след захлупването на Кайена и разгледах ситуацията. Еми, кво да ви кажа? Мила родна картинка. Шибани пътни условия. Самоуверена шаферка. Мощен жип. Никаква култура на движение и :priest:
Народа масово у изтъпял. Ръчка се като говедо и гледа със същия "умен" поглед.
А като шибано движение, само Филибето мога да сравня с наше село.

dimitar_vd62
20-06-2017, 12:02
http://www.pan.bg/view_article-49-392025-Evrogejstvo-v-dejstvie-Focus-Frakcionniyat-lider-na-Zelenite-v-EP-predlo.html :machinegunner::machinegunner:

alfa racer GTA
20-06-2017, 12:28
От тази година започва "образователното" практическо упражнение = повече ПТП-та = по-висока цена на застраховката "Гражданска отговорност" .

На доста хорица ще им се секне лай**то ...

Ама трябва и да има по-тежки наказания за водачи на МПС които са причинили ПТП и нямат сключена застраховка "Гражданска отговорност" - за такива по 2-3 години ежемесечни удръжки между 15% до 25% от заплатата в полза на държавата ...

Друга начин няма братя.Един не го възпитали родителите му, защото и тях не ги били възпитали техните родители.Друг не го била възпитала детската градина, забавачката, училището от 1 до 12 клас ... и ето сега държавата ще трябва да го възпитава ... поне да не е за наша сметка(на данъкоплатеца) това "възпитаване", а да си е за негова сметка както е в белите държави ...

dimitar_vd62
20-06-2017, 18:35
И как ще образаваш една простакеса дето днес 1- паркира на пешеходна пътека на кръстовище. 2- колата от средните колонки към багажника беше в мойта лента.3- една полицейска кола просто я заобиколи изпреварвайки мене.На такива трябва да им се пише акта веднага с трицифрена сума като първото число е по-голямо от 1.Да тръгва да обжалва след което да плати хонорара на адвоката , разноските по делото + глобата.Мечти....а такива полицаи дето си разхождат гумите трябва като в лелеяните юесей да ги пратят за известно време пешаци.

Orm
20-06-2017, 22:38
Да поговорим малко за изолацията на Русия....
https://ria.ru/economy/20170620/1496870435.html

dimitar_vd62
20-06-2017, 23:00
Доообре бе, как се броят комари бе мааму деба!http://pik.bg/куриоз-дават-над-един-милион-лева-за-броене-и-райониране-на-комари-по-дунава-news668583.html

Orm
20-06-2017, 23:22
Доообре бе, как се броят комари бе мааму деба!http://pik.bg/куриоз-дават-над-един-милион-лева-за-броене-и-райониране-на-комари-по-дунава-news668583.html

Ахахахахахаха..... ма после сигурно ще дойдат от еврокомисията да проверят дали са ги преброили правилно и не са пропуснали някой...

Orm
21-06-2017, 11:31
Ето ви каране по правилата.....

https://youtu.be/cwnQF2coZ3M

ecotronic
23-06-2017, 16:03
Ей....само светци тука :)
И аз гледам да карам по правилата по възможност. Като казвам по възможност имам предвид.... Карам си днеска съвсем спокойно, по правилата, излизам от кръговото на 4-ти километър за Дружба, и точно на тясното където чакат идващите от локалното на Окръжна болница.... едни бибиткания, фарове отзад отдясно, чак се стреснах. Нормален човек не може да си помисли че точно там, някой ще реши да те изпреварва и то отдясно..... Как да е, изпревари ме един чисто нов ситроен С5 с пловдивски номера :) нареди се пред мен, скочи на спирачките.... и газ към Пловдив.... Е тука ми падна пердето, глупакът си мислеше че няма как да го настигна (с тая грозна кола).... Та имаше лек слалом на цариградско и притискане на глупака към мантинелите, мислех да го спра и да го вадя от колата за един образувателен разговор с елементи на ръкоприкладство, ма като видях какъв льольо беше кацнал зад волана се отказах... Един класически зубър на 20-22 със стърчащи зъби, очилца и тежащ 40 кила с мокри гащи..... Помахах му елегантно със средния пръст за довиждане, ама ония беше пребледнял и не гледаше към мен. Има ги такива дето смятат че ако не те гледат и не виждат че ги псуваш - не се брои.... Та, има случаи в които нарушавам... ама сте прави, в София са все по-малко тези случаи....

Изглежда, че и бат ти Бойко те е видял някъде да летиш с таралясника ти, щом е седнал да говори със шведите за звездолети Сааб. :)

dimitar_vd62
27-06-2017, 00:35
Мълчим нещо а....http://www.lentata.com/page_9599.html

dimitar_vd62
27-06-2017, 13:28
Я някой да ми обясни - не поканихме МИГ или СУ за оферти за самолети, защото Русия е враг и е санкционирана, в същото време "Рособоронекспорт" печели търг на НАТО за ремонт на руски вертолети по рано доставени от Русия в Афганистан с пари от Пентагона - http://www.pan.bg/view_article-1-393007-Rosoboroneksport-specheli-tyrg-na-NATO-za-remont-na-afganski-Mi-.html:sheep:

ecotronic
27-06-2017, 14:01
Я някой да ми обясни - не поканихме МИГ или СУ за оферти за самолети, защото Русия е враг и е санкционирана, в същото време "Рособоронекспорт" печели търг на НАТО за ремонт на руски вертолети по рано доставени от Русия в Афганистан с пари от Пентагона - http://www.pan.bg/view_article-1-393007-Rosoboroneksport-specheli-tyrg-na-NATO-za-remont-na-afganski-Mi-.html:sheep:

Ами ние, ако още не си разбрал, сме член на ЕС. И като такъв се солидаризираме със санкциите срещу Русия.

Ето ти добър повод да разсъждаваш върху често споменавания от теб израз "EC и НАТО"

Ти какво точно искаш? Lockheed да ремонтират руски хеликоптери или Рос-брос-експорт-импорт-сов-тех да ремонтират F ХХ ?

.......

Или просто си търсиш под вола телето.

А иначе на въпроса, защо пентагонът купува руски хеликоптери за страни от третия свят, би могъл и сам да си отговориш. Ако не успееш, попитай бай ти Гугъл.

dimitar_vd62
27-06-2017, 17:53
А тогава защо отказахме на МиГ да ремонтира самолетите ни.В обстановка на санкции САЩ дават пари за руски вертолети вместо да доставят свои или други.НАТО допуска Русия до търг ние - не.Ся остана да кажеш че като партньори на НАТО респективно САЩ, трябва да се солидаризираме с подкрепата за ИГИЛ против Иран.Това последното как точно става - хем се "борим" с ИГИЛ в Сирия, хем ще ги толерираме в Иран.Междувремено пак засънувахте хим.атаки на Асад.

п.п.Не всички в ЕС подкрепят санкциите ма ний сме най-големите натегачи.

dimitar_vd62
27-06-2017, 18:08
Ааа, вдянах.НАТО чрез трета страна си е купило руски хеликоптери....щот иначе от къв зор НАТО ще организира конкурс за ремонт на руски хеликоптери на трета страна която не е член на ЕС и НАТО.

ecotronic
27-06-2017, 18:16
Опитвам се да ти обясня, че ЕС и НАТО са 2 различни неща!

За справка - Франция.

Няма да ти е излишно и да се поинтересуваш, защо Швеция и Финландия не членуват в НАТО.

А защо САЩ купуват руска бойна техника за държави от третия свят, си има много проста причина:

http://www.duma.bg/node/2020

И след като вече са я закупили, тя се нуждае и от подръжка. И като така, е съвсем логично да провеждат търгове по въпроса с руско участие.

А руснаците що участват в тези търгове, че ги и печелят? Нали са много ербап? Що просто не участват?

dimitar_vd62
27-06-2017, 18:33
Ми че то и нашите генерали са обучени в съветски школи, и летците ни са свикнали с руска техника и не мисля че и на нас може да ни се гласува доверие.В НАТО ни приеха не щото народа е искал а за плоцдарм срещу Русия.Както и Черна гора и Македония по бързата процедура.Само сърбите се опъват.

Па нали не вярвате на комунистически вестници.Или викаш кръвта вода не става.:pokey:

ecotronic
27-06-2017, 20:32
Ми че то и нашите генерали са обучени в съветски школи, и летците ни са свикнали с руска техника и не мисля че и на нас може да ни се гласува доверие.В НАТО ни приеха не щото народа е искал а за плоцдарм срещу Русия.Както и Черна гора и Македония по бързата процедура.Само сърбите се опъват.

Па нали не вярвате на комунистически вестници.Или викаш кръвта вода не става.:pokey:

The Washington post, добре ли е, другарю страдащ комсомолец?

https://www.washingtonpost.com/world/national-security/congress-fuming-over-us-purchase-of-russian-helicopters-for-afghanistan/2013/07/12/33aecde0-ced0-11e2-8f6b-67f40e176f03_story.html?utm_term=.ed3943703cf6

dimitar_vd62
27-06-2017, 21:03
Ем чети и коментарите на потребителите отдолу.Мноо ма кефят.Особено този -
FranknErnest
7/15/2013 2:13 PM GMT+0300
we continually do that -- we never stopped. "one man's terrorist is another man's freedom fighter" - the U.S. plays that game all the time. but we play it like strip poker, and we always end up with our pants down around our ankles and our junk in our hands. now, can you explain why that happens over and over and over again? are we retarded or just stuck on stupid?

Няма ти го превеждам, би трябвало да знаеш английски иначе няма те вземат на работа господарите ти.

п.п.Всички бяхме чавдарчета,пионерчета, комсомолчета но не всички бяхме партийни членове.Познавате се по това че се опитвате да замажете миналото си.

ecotronic
27-06-2017, 21:09
Ем чети и коментарите на потребителите отдолу.Мноо ма кефят.Особено този -
FranknErnest
7/15/2013 2:13 PM GMT+0300
we continually do that -- we never stopped. "one man's terrorist is another man's freedom fighter" - the U.S. plays that game all the time. but we play it like strip poker, and we always end up with our pants down around our ankles and our junk in our hands. now, can you explain why that happens over and over and over again? are we retarded or just stuck on stupid?

Няма ти го превеждам, би трябвало да знаеш английски иначе няма те вземат на работа господарите ти.

п.п.Всички бяхме чавдарчета,пионерчета, комсомолчета но не всички бяхме партийни членове.Познавате се по това че се опитвате да замажете миналото си.

Такива платени мърморковци, като теб, пишат коментари навсякъде. Нали за това ви плащат? :)

Ще трябва да те разочаровам, но аз член на БКП никога не съм бил.

Ако искаш да заложим по едни 10К на това ми твърдение?

Има цял АР форум от свидетели.

Стиска ли ти, или само приказките ти гоуеми?

dimitar_vd62
27-06-2017, 21:21
Ами приспадни си твоите твърдения и сме на нула.

ecotronic
27-06-2017, 21:27
Ами приспадни си твоите твърдения и сме на нула.

Не си спомням да съм твърдял, че си бил член на БКП, просто защото няма откъде да знам това.

Но винаги съм твърдял, че си комунист. Защо смятам така, е една дебела тема, но това е моето впечатление.

Надявам се правиш разлика между двете.

За разлика от това ти твърдиш (и в предпоследния си пост) че аз съм бил член на партията. Освен, ако използвайки израза "Познавате се по това че....." нямаш впредвид мен.

dimitar_vd62
27-06-2017, 22:10
Но пък твърдиш че съм платен нали и че съм комунист.Що, щото съм за партньорство с Русия.Виж ся не ми дреме кой какъв е бил, а какъв е сега.Криминалните не ги броя.И сега виждам хора които упорито работят за заличаването на 1300 години история.Виждам хора които мерят различно в условията на демокрация и пазарна икономика.Какво стана със светлото бъдеще.Само след две години през България няма да минава и грам транзитен газ и ще се молим на Турция и ЕС за газчица и ток. Преди няколко години Русия ни предложи да построи сама и със свои средства и АЕЦ „Белене“ и Южен поток. Без България да даде и една стотинка за тези стратегически за България енергийни проекти, които щяха да превърнат страната ни в енергиен разпределителен център за цяла Европа. А постепенното изплащане на нашата част от строежа на двата проекта щеше да става за сметка на постъпленията от тяхната бъдеща експлоатация.Ние страдаме само и само да се подмажем на Брюксел и Вашингтон.За какво за бога.За бананите, за колите 2-3 ръка, за скъпия ток от американските централи, за обезлюдяването на България.За свободното ходене из Европа...мерси, с тия чалми и секва измет нямам желание.Отиваме все по надолу и по надолу.Как беше, който ни освободи той ще ни пороби.Е, ЕС ни освободи.

Айде сега, обясни ми какво бъдеще виждаш за България от висотата на евроатлантическите си ценности.

п.п. На някои взе да им се изяснява картинката - http://bgjournal.info/leonid-kutchma-evropa-postavya-ukrayna-na-kolene-razpadame-se-stavame-surovinen-pridatak/

п.п.2 Направи си труда да прочетеш това. http://pogled.info/avtorski/Georgi-Vatsov/uspokoite-se-nebratya-i-bratya-rusiya-na-nikogo-nishto-ne-dalzhi.86786

dimitar_vd62
27-06-2017, 23:23
Ето ми членската книжка.

Orm
27-06-2017, 23:41
Банджо.US - специално за Еко

https://www.youtube.com/watch?v=jdP8TiKY8dE

ДТИванов
28-06-2017, 08:48
Ей, русначетата тук, как пък никой не каза добра дума за другаря Карпов? Как никой не го защити от своеволията на Бат Бойко, дето не благоволи да го приеме (да му се ненадяваш). Или всичко дето не ви отърва, се правите, че не е било?

ecotronic
28-06-2017, 11:52
Банджо.US - специално за Еко

https://www.youtube.com/watch?v=jdP8TiKY8dE

Потрай само още малко. Са закриват Ал Джазира, след това ще закрият CNN, DW, Reuters и още няколко, докато остане само ТАСС.

Тогава вече гордо ще можете да заявите, че сте информирани молодцы.

---------- Post added at 11:52 ---------- Previous post was at 11:46 ----------

Ето ми членската книжка.

Бе знаех си, че имаш жълта книжка, ма чак пък Гъз...........:rotfl:

dimitar_vd62
28-06-2017, 14:03
Еми като слушам за скалъпените новини по CNN....то между впрочем всичката ви е скалъпена, Асад пак ЩЯЛ да залива с хим оръжия цивилни и деца най-вече, обаче доказателствата са строго секретни....пак.За белия фосфор обаче нито дума.ЕС ни тъпче с храни второ качество ние им лижем задника защото са ни партньори.Ценностната ви система няма ценности.

Не прочетох визията на Любо за светлото бъдеще на България.Ако нямаш такава се кандидатирай за депутат.

Сакън дума не обелвайте за това, че ще обидим малцинствата - http://dnes.dir.bg/news/romi-poboy-asenovgrad-25974719?nt=9 Жалко че нямаме такива хора вече - https://frognews.bg/obshtestvo/minalo/kak-legendarniiat-gen-chochoolu-napada-stolipinovo.html

ecotronic
28-06-2017, 14:26
Ми що слушаш скалъпени новини? Слушай ТАСС. Там е истината.

Аз съм си направил живота такъв, какъвто съм искал и визии не са ми необходими.

Визиите са за такива като теб, за да има за какво да се тръшкат.

Не ставам за депутат, защото от всяко лайно депутат не става. :)

Вместо да дращиш по форумо, грабвай пушката и ходи да трепеш мангали. Така ще те запомним, като Митоолу :)

dimitar_vd62
28-06-2017, 14:42
Мда, така си и мислех.Важна е далаверата майната и на България.Пушката за такива като вас няма да фащам, НАТО ще ви защити.Аз имам здрав гъз.

ecotronic
28-06-2017, 14:56
Това, каква е България зависи в най-голяма степен от хората в активна възраст. Накратко - тези, които хранят сами себе си и плащат данъци.

Това само големият глупак го нарича далавера!

Застани на някоя голяма пътна артерия по време на празници или отпускарски сезон и ще видиш, как няма жива душа, щото същите тия хора си налягат парцалките вкъщи, четат дезинформациите на CNN и примират пред балалайка.RU, която им обяснява на какво се дължи лошото им ежедневие и как все по-лошо ще става то, щом сме с ЕС и НАТО.

546
28-06-2017, 16:29
Кво се дъднете ,според мен с циганите трябва да се действа точно по метода на Bella спрямо нейните питомци,иначе сме безотговорни развъдчици.
То и за другите породи важи.

ecotronic
28-06-2017, 16:42
Кво се дъднете ,според мен с циганите трябва да се действа точно по метода на Bella спрямо нейните питомци,иначе сме безотговорни развъдчици.
То и за другите породи важи.

Ела да ти подаря един циганин с всичките клаузи, които е описала колежката. Най-вече с тази, че ще ми го върнеш при определени обстоятелсва.

Нема да стане! :)

546
28-06-2017, 16:51
Е ,ако е обезпаразитен,ваксиниран,не напада хора и други животни т.е. социализиран и изпълнява основните команди що не.
Колко зъба има? И предварително да те уведомя ,че не поемам разходите по кастрацията...

ecotronic
28-06-2017, 17:12
Е ,ако е обезпаразитен,ваксиниран,не напада хора и други животни т.е. социализиран и изпълнява основните команди що не.
Колко зъба има? И предварително да те уведомя ,че не поемам разходите по кастрацията...

2 горни и 2 долни, но са симетрично разположени и става за перфоратор. Демек - притежава офис способности :)

За кастрирането пари няма да ти искам. Ще ти харижа 2 тухли. Само ще внимаваш с пръстите :)

546
28-06-2017, 17:18
Ами имаме сделка.Аз ще се погрижа да му изградя хигиенни навици и да свикне да живее в апартамент,та ако си го поискаш обратно няма да имаш никви ядове.
Паспорт и чип има ли?

ecotronic
28-06-2017, 17:30
Ами имаме сделка.Аз ще се погрижа да му изградя хигиенни навици и да свикне да живее в апартамент,та ако си го поискаш обратно няма да имаш никви ядове.
Паспорт и чип има ли?

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS5PuN1X57qjcJgoHcUVOBIO72cL27jD 6d-T2_cQXOi6PBzFjuguw

Паспорта му е в полицията. Иначе чеп има :)

546
28-06-2017, 17:49
Само едно ме притеснява,дали ще стане за пазач,или да търся някоя немска порода?
Немски циганин имаш ли?

ecotronic
28-06-2017, 17:59
Само едно ме притеснява,дали ще стане за пазач,или да търся някоя немска порода?
Немски циганин имаш ли?

Става за пазач, разбира се. Особено ако няма нищо за крадене.

За какво ти е немски, само да ти се лигави?

Този е ориджинал от Столипиново.

Orm
28-06-2017, 19:22
Малко по темата. Коя марка съединител да взема SASCH или LUK? Няма голяма разлика в цената, просто да знам кои се водят по-добри. А и лагера, който ми предлагат е Valeo, дали е добро и то?

dimitar_vd62
28-06-2017, 20:53
Това, каква е България зависи в най-голяма степен от хората в активна възраст. Накратко - тези, които хранят сами себе си и плащат данъци.

Това само големият глупак го нарича далавера!

Застани на някоя голяма пътна артерия по време на празници или отпускарски сезон и ще видиш, как няма жива душа, щото същите тия хора си налягат парцалките вкъщи, четат дезинформациите на CNN и примират пред балалайка.RU, която им обяснява на какво се дължи лошото им ежедневие и как все по-лошо ще става то, щом сме с ЕС и НАТО.

Еми да, като гледам къде са другите и къде ние...верно, каквито хората такива и държавата.Хляб и зрелища.

dimitar_vd62
28-06-2017, 22:34
Така трябва - http://pik.bg/в-асеновград-става-страшно-рокери-налазиха-циганската-махала---напрежението-ескалира-снимк-news670950.html

ecotronic
29-06-2017, 10:18
Така трябва - http://pik.bg/в-асеновград-става-страшно-рокери-налазиха-циганската-махала---напрежението-ескалира-снимк-news670950.html

Така не трябва!

Саморазправата е действие на безизходица.

Това, което трябва е държавните органи, които хрантутим да си вършат работата и така да заслужат заплатите си.

Ако манго знаеше, че за кражба на ток, вода или за каквото и да било друга противозаконно действие, твърдо се отива в затвора или следват други неприятни наказания, вероятно и поведението му щеше да е друго.
Докато държавата си затваря очите за подобни неща, у него ще расте и чувството за безнаказаност и ще върши това, което виждаме.

Защо събарят незаконни постройки и цели гета? Къде спаха институциите, когато ги строяха? За какво получаваха заплатите си?

Накратко - когато конят вече е в реката, винаги е трудно да се поправят нещата.

myato
29-06-2017, 17:14
Така не трябва!

Саморазправата е действие на безизходица.

Това, което трябва е държавните органи, които хрантутим да си вършат работата и така да заслужат заплатите си.

Ако манго знаеше, че за кражба на ток, вода или за каквото и да било друга противозаконно действие, твърдо се отива в затвора или следват други неприятни наказания, вероятно и поведението му щеше да е друго.
Докато държавата си затваря очите за подобни неща, у него ще расте и чувството за безнаказаност и ще върши това, което виждаме.

Защо събарят незаконни постройки и цели гета? Къде спаха институциите, когато ги строяха? За какво получаваха заплатите си?

Накратко - когато конят вече е в реката, винаги е трудно да се поправят нещата.

Много е лесно, ма как да пипат електората?
Остава саморазправата.:torch:

546
29-06-2017, 18:15
Много е лесно, ма как да пипат електората?
Остава саморазправата.:torch:
Тънкия момент тук е как саморазправата да придобие законов облик.

Orm
29-06-2017, 19:13
Тънкия момент тук е как саморазправата да придобие законов облик.

Взимаме пример от Украйна, ЕС ще помогнат....

ecotronic
29-06-2017, 20:14
Взимаме пример от Украйна, ЕС ще помогнат....

Що пък от Украйна? Доколкото помня, последният, който поиска помощ беше Асадчо. А Путя само това чака.

dimitar_vd62
29-06-2017, 21:30
То па ваште даже не чакат зов за помощ, направо се втурват.И резултата винаги е един и същ.

alfa racer GTA
29-06-2017, 21:46
Беларус.Там Путя помага вече една камара години.

Ама чичко Лукашенко вече му няма доверие на Путя след като последният анексира Крим...

Току виж утре решил, изпратили "самьие вежливие зельоние човечета"- провел референдум в Беларус и белаРусите гласували за присъединяване към Путя...

К'во че прави чичко Лукашенко тогаз???На коя държава ще е президент???

dimitar_vd62
29-06-2017, 21:51
Споко бе рацер, сащиянците ще измислят една атака с химическо оръжие и ще ги освободят.

Orm
29-06-2017, 22:10
Що пък от Украйна? Доколкото помня, последният, който поиска помощ беше Асадчо. А Путя само това чака.

Нещо почнахте да пишете несвързани неща
Ти чете ли какво съм и писал и на какво съм отговорил, или си имаш заготовки и само ги постваш?

---------- Post added at 19:10 ---------- Previous post was at 19:08 ----------

Беларус.Там Путя помага вече една камара години.

Ама чичко Лукашенко вече му няма доверие на Путя след като последният анексира Крим...

Току виж утре решил, изпратили "самьие вежливие зельоние човечета"- провел референдум в Беларус и белаРусите гласували за присъединяване към Путя...

К'во че прави чичко Лукашенко тогаз???На коя държава ще е президент???

Ти май също не четеш , само отговаряш....

dimitar_vd62
03-07-2017, 15:48
А у нас никой нищо....https://riamo.ru/article/220930/zavod-mercedes-v-podmoskove.xl:frown:

myato
04-07-2017, 12:18
А у нас никой нищо....https://riamo.ru/article/220930/zavod-mercedes-v-podmoskove.xl:frown:

У нас такого не бивает:rotfl:

pavlin
09-07-2017, 05:34
Санкциите се усилват, какво да се прави.

---------- Post added at 02:34 ---------- Previous post was at 02:30 ----------

Нещо почнахте да пишете несвързани неща
Ти чете ли какво съм и писал и на какво съм отговорил, или си имаш заготовки и само ги постваш?

---------- Post added at 19:10 ---------- Previous post was at 19:08 ----------

Ти май също не четеш , само отговаряш....

Нет, он не читател, он писател.

ecotronic
09-07-2017, 22:23
Eй го тук още един изперкал путофил.....

https://offnews.bg/medii/volgin-napalno-odobriavam-palezha-na-demontirashtia-kran-kraj-ndk-660124.html

"Напълно одобрявам повреждането на крана, който трябваше да демонтира паметника при НДК. Това е легитимен акт на съпротива срещу престъпните действия на властите в София. Одобрявам и радикалните действия на протестиращите в Хамбург. Легитимна съпротива срещу капиталистическата система. Колкото повече такива действия, толкова по-голям шанс за разбиване на статуквото."

Това момченце плаче за някой по-як легитимен пердах, за да си седне на омазания журналистически гъз.

dimitar_vd62
10-07-2017, 01:35
За паметника не знам....никога не съм го харесвал.... можеше да се ремонтира и да се осъвремени,имало е няколко проекта за реконструкция, все пак 1300 годишнина не е всеки ден.То и какво значение има, след 10-15 години никой няма се сеща за нас.По скоро онуй бетонно недоразумение наречено паметник на българо-съветската дружба във Варна трябва де се махне.Просто е грозно, въпросната дружба е можело да се символизира с нещо по-скромно.Понеже си имаме Пантеон това нещо някой с креативна мисъл трябва да го префасонира в нещо полезно за гражданите и гостите.Ако го съборат някой бивш комунист и настоящ евроатлантик ще си построи къща с хубава гледка на "реституиран " терен.То и тоя паметник дето уж ще го въстановяват на мястото на 1300 години, ще се окаже офис сграда, ма ще видим.Малко в последния момент се присетиха уж заради председателството на ЕС, сякаш че не го знаят отдавна.

Че е изперкал изперкал е но що да е путофил, какво общо има с Путин, непонятно ми защо свързвате Путин с комунизъм.Колкото и да го повтаряш никой не ти вярва.Като не ви се получават нещата ви наляга злоба от безсилие.Палежа накрана не е решение, ще докарат друг.Само дето някой е 1 млн. евро назад.

Ма за Хамбург мълчите, виж ако руската полиция биеше и заливаше протестиращи мале къв вой настава.Иначе демокрация, свобода на словото дрън дрън ярина.

Е ти един изперкал, лайното не потъва все изплува отгоре - http://www.pan.bg/view_article-6-394528-Maniyata-za-svetovnata-konspiraciya-vse-po-silno-trese-Plevneliev.html

ecotronic
10-07-2017, 08:10
Толкова е просто, но само трябва да помислиш.....

Защо Путин?

Ами защото врагът на моя враг е мой приятел.

Изобщо не става въпрос за паметници и за тяхното място в историята ни.

Става въпрос за това, че един журналист.... и то такъв, който минава за водещ журналист....и то такъв от национална медия, казва публично, че палежът е нещо легитимно!

PS:

Кои сме тия "ние", дето мълчим за Хамбург?

Ти новини гледаш ли? Или само се правиш, че гледаш?

myato
10-07-2017, 10:43

Защо Путин?

Става въпрос за това, че един журналист.... и то такъв, който минава за водещ журналист....и то такъв от национална медия, казва публично, че палежът е нещо легитимно!

PS:

А паленето по "майданите" беше "легитимно"?!!

Путин ти е враг?
Той въобще не те отразява, за което трябва да си доволен.;-)

ecotronic
10-07-2017, 11:04
А паленето по "майданите" беше "легитимно"?!!

Путин ти е враг?
Той въобще не те отразява, за което трябва да си доволен.;-)

Путин не ми е враг. Защо умозаключи подобно нещо?

Аз нямам врагове. На вас - путофилите са ви необходими такива, за да обясните с тях мизерното си битие.

Това, че по света се случват нелегитимни неща, не е основание, у нас публични личности да квалифицират подобни неща, като легитимни.

Очевидно казаното от Волгин ти допада, щом се пънеш да го защитаваш.

Пази Боже от подобни сънародници!

dimitar_vd62
10-07-2017, 13:04
Ами мизерното ни битие е следствие от ограбването на държавата.Същата оная Русия която плюете ни остави заводи, танкове, самолети които се нарязаха и рязпродадоха.Така като гледам имотните декларации на политиците ни то излиза че са по бедни и от пенсионерите.На нас ни пречи слугинажа на чужди интереси за да се измие комунистическото минало на някои ревностни евроатлантици.Е да гледам телевизия, споменават бегло за безредици ма такива като Ал Йо, Инджев и подобните им мълчат, нищо не казват за нарушаване на човешките права, и точно по новините на една телевизия дадоха как полицай е яхнал един протестант и го налага в главата, и колко имаше вързани със свински опашки....пък Динко дет върза със свински опашки двам мигрантите къв вой беше.Обаче тишина, ем няма как да хапеш ръката която те храни.Пречи ми вмешателството във българската политика че без Брюксел или Вашингтон не моем да пръднем даже камо ли самолети да си купим.И ся Путин не ти е враг...след срещата на Путин - Тръмп май не знаеш какво да мислиш.Ма и те само казаха че са доволни от срещата, та слугинажа да се чуди накъде духа вятъра.

ecotronic
10-07-2017, 13:45
Митак, нещо си объркал пак тревата или си прекалил с печенето на haarp?

myato
10-07-2017, 15:04
Путин не ми е враг. Защо умозаключи подобно нещо?

Аз нямам врагове. На вас - путофилите са ви необходими такива, за да обясните с тях мизерното си битие.

Това, че по света се случват нелегитимни неща, не е основание, у нас публични личности да квалифицират подобни неща, като легитимни.

Очевидно казаното от Волгин ти допада, щом се пънеш да го защитаваш.

Пази Боже от подобни сънародници!

Ми не аз написах: "Защо Путин?

Ами защото врагът на моя враг е мой приятел."
Никого не оправдавам, а се дразня от двойния аршин, с който се мерят събитията.
А за "битието" ми, не се притеснявай. То далеч не е "мизерно". Това обаче не е причина да бъда социално дебелокож.

ecotronic
10-07-2017, 17:23

А за "битието" ми, не се притеснявай. То далеч не е "мизерно". Това обаче не е причина да бъда социално дебелокож.

Какви събития, какви аршини, какви 5 лева, бе???

Един журналист заявява публично, че палежът е легитимен акт.

А вие се скъсвате да го овъртате по килифарски.

Какво толкова сложно има за разбиране???

Утре някой друг лумпен ще каже, че побоищата над лекари също са легитимен акт.

Пак ли така усърдно ще го овърташ?

myato
10-07-2017, 18:51
Какви събития, какви аршини, какви 5 лева, бе???

Един журналист заявява публично, че палежът е легитимен акт.

А вие се скъсвате да го овъртате по килифарски.

Какво толкова сложно има за разбиране???

Утре някой друг лумпен ще каже, че побоищата над лекари също са легитимен акт.

Пак ли така усърдно ще го овърташ?

Е, те от това се дразня. Кога "палят" правилните е "легитимно" и всичкото "демократично журналист се опитва да ме убеждава в това. Когато обаче "неправилните" палят и един журналист е казал, че щом едни могат да го правят "легитимно", значи и другите могат, орева орталъка.
За мен и двата случая са престъпление и не правя разлика.
Пък за побоищата над лекари, не виждам и там някой да се е трогнал. Точно обратното. От всякаде чувам: "Бийте ги, мамка им." Е, хубаво. Накрая ще ви "лекуват" бръснарите, врачки и баячки. Пука ми. На мен, който ми посегне, мамка му ще разплача. Другите пък ще си хванат шапката и те така.
Както виждаш, скоро либерастията ще ни изяде главите на всички. "Малцинствените" вече дерзаят.

ecotronic
10-07-2017, 19:57
Е, те от това се дразня. Кога "палят" правилните е "легитимно" и всичкото "демократично журналист се опитва да ме убеждава в това. Когато обаче "неправилните" палят и един журналист е казал, че щом едни могат да го правят "легитимно", значи и другите могат, орева орталъка.
За мен и двата случая са престъпление и не правя разлика.
Пък за побоищата над лекари, не виждам и там някой да се е трогнал. Точно обратното. От всякаде чувам: "Бийте ги, мамка им." Е, хубаво. Накрая ще ви "лекуват" бръснарите, врачки и баячки. Пука ми. На мен, който ми посегне, мамка му ще разплача. Другите пък ще си хванат шапката и те така.
Както виждаш, скоро либерастията ще ни изяде главите на всички. "Малцинствените" вече дерзаят.

Щом претендираш затова, че си социално тънкокож, следва да осъждаш противозаконните прояви, винаги и без значение, кой ги върши.

Противното е това, което ти самият наричаш - мерене с двоен аршин.

ivan dimitrov
10-07-2017, 22:00

След като си толкова социално чувствителен, сигурно ще можеш да ми припониш - къде в нашата социална социалистическа държава, имаше ескалатор за инвалидни колички. Щото в либерастките държави ги имаше, нищо че бяха "социално дебелокожи". В либерастките държави пенсионните фондове осигуряваха на бабите пенсионерки възможност да летуват в други държави, пък тоя на социалната ни държава ...... не зная, може и да ми кажеш - къде се намира. И......какви са тия "малцинствени"? Тия не са ли социална прослойка? Не беше ли социалната ни социалистическа държава тая, която ги отгледа в гета? Социалната ти чувствителност проявява избирателна пропускливист майче.
Що пак намесвам миналото!? Ами защото историята би трябвало да ни учи. Да явно няма, но......

dimitar_vd62
10-07-2017, 22:01
Хахаха, това ми хареса - http://www.pan.bg/view_article-6-394673-Benovska-G-n-Borisov-nauchete-se-ot-Putin-kak-ako-shte-stavate-svetoven-p.html
Да бе наистина защо у нас има 5 бази на НАТО, в Турция една, а в Гърция - нула. Я, жокер -" На военния полигон ще се изгради Център за логистична поддръжка, който ще е временен. В района ще се разположат химически тоалетни, контейнери за чиста и отпадна вода и за събиране на битови отпадъци. След напускането на чуждестранните военнослужещи, българските им колеги ще имат грижата да почистят полигон “Николово”, става ясно още от отговора на вицепремиера." - http://epicenter.bg/article/6000-chuzhdi-voenni-i-1200-edinitsi-boyna-tehnika-shte-minat-prez-Iztochna-Balgariya/131474/2/0 По голямо унижение за българския войник здраве му кажи, сякаш няма фирми които да се заемат с това.
После защо нямало желаещи да постъпят в армията - http://www.pan.bg/view_article-49-394692-General-lejtenant-Andrej-Bocev-Nyama-kandidati-za-vojnici.html

"Как се приема военен бюджет"
"Денят, часът и мястото, където ще се проведе заседанието са строго засекретени. Потайно в уреченото време пристигат членовете на комисията. В трепетно очакване пият кафе и пушат. От съображения за сигурност тези от опасната партия не са уведомени. Не са дошли още и тези от братската партия - празнуват байряма. Нищо, ще почакаме да се повеселят. Без тях заседанието не може да започне. Големият брат (оня отвъд океана) ще ни издърпа ушите. А обръчът от фирми ще затегне кесията.
Блиндираната и звукоизолирана врата се отвори. А такааа... Кой им каза пак на тези... Пак са разбрали къде ще се заседава. Шефът на спецотряда за охрана клепа с очета през открехнатата врата и обяснява мимически: "Членове на комисията са, няма как да ги спра...".
Очите на Председателя бълват червено. "Абе, членове на комисията са, обаче бива ли пък за всяко заседание да знаят, да идват, че и да се месят. Дур бе джанъм! Тъкмо се научихме да стоим наведени и хайде сега - някакви приказки за национална гордост и чест. Ами че това е вредно нещо! Я тихо там!".
Тези от братската партия дойдоха. Почерпиха с баклава и заседанието започна.
- Абе, къде е министърът? - изгърмя гласът на най-дейния член, полковник от резерва.
- Информацията е строго поверителна и външни лица не се допускат! - смъмри го Председателят.
Думата взе член от опозицията, бивш манекен и ТV звезда:
- Господа, пред вас са папките с проекта за военен бюджет. Слава на Америка! Слава на НАТО!
- Да живее великата и непобедима американска армия! Да живее Големият брат! - в хор отговориха мнозинството.
- Господа, тук е наша земя и разглеждаме бюджета на нашата армия! Ние служим на нашия народ, а не на американците! - протестираха от опасната партия.
- Фашисти! - изсъска член от управляващите, счетоводител-пенсионер.
- Не! Те са крайно леви екстремисти! - озъбиха се от опозицията.
Наложи се тридесетминутно отклонение от темата, за да се изясни каква е опасната партия - крайно леви или крайно десни. Накрая спорещите се измориха, запалиха по цигара, да се успокоят. Явно това ще е вечният въпрос - каква точно е опасната партия. Впериха погледи в папките.
Полковникът от резерва подскочи, избърса си очилата, разтърка си очите и пак заразлиства папките:
- Чи квой туй? Едно време, кат' бях командир на полк, един старшина на рота разполагаше с повече пари!
Останалите го разглеждаха учудено.
- Бюджетът е оскъден, защото скоро тук ще има американски бази. Те ще ни пазят! От тях ще се леят потоци долари към нашия народ! Ще потекат реки от инвестиции към нашата икономика! Ние ще станем... започна патетично да рецитира някой, но бързо се сконфузи. Тук всички бяха наясно с условията за базите.
- Господа, да започваме! Какво е положението с авиацията?
- Ами... старите самолети продадохме за скрап, за нови - пари няма. Но бюджетът позволява летците да се преквалифицират като таксиметрови шофьори. Всеки от тях ще мине през еднодневен курс. Управниците щедро обезщетяват своите воини!
- А с какво ще купят такситата?
- Ще ипотекират жилищата си. Не слушате ли рекламите по радиото, не гледате ли телевизия?
- Така, добре... Флотът?
- Ами... старите кораби продадохме за скрап, за нови - пари няма. Съюзниците обаче обещаха един рециклиран кораб, вярно 50-60-годишен, но е хубав. Моряците, които освободихме са доволни. Тръгнаха да плават на чужди кораби, под чужд флаг. Обикалят света, вземат добри пари.
- Да, управниците са щедри към своите воини!
- Какво е положението със сухопътните войски?
- Ами... танкът е долу-горе добре, но гориво за следващата година няма да има. Много поскъпна. Но за сметка на това с парите от бюджета ще купим две джипки на старо и резервни гуми, втора употреба.
- Отлично! А войниците?
- Пускаме ги често в отпуск, така че парите за храна ще стигнат.
- Идеално.
Полковникът от резерва пак подскочи и избоботи с мощния си глас:
- Абе, господа, кво'й туй нещо? На времето, като бях командир на полк, за един ден изстрелвахме снаряди и патрони за пет такива бюджета! С кво ще гърми войската?
- Снаряди, патрони? Стига глупости - обади се бившият ТV водещ.
- Такааа... А сега - последната, най-секретна част. Нашите момчета, бранещи стратегическите американски..., извинете, нашите интереси в далечни страни. За тях са предвидени ХХL милиарда годишно.
- Нали ги изтегляме - опонираха опасните.
- Ами, Големият брат е забравил. Така че остават от здравеопазването да ни дадат парите за онкоболните. Нашите стратегически интереси в далечни страни са несравнимо по-важни от лекарства за болните! Който иска да се лекува, да си купува!
- Защо грешни пари отиват за чужди интереси, за чужда кауза? - попитаха опасните.
- Как чужда кауза? Как, как? Та това е наша, родна кауза! Фашисти!
- Фашист е Големият брат! - отговориха опасните.
- Големият брат не е фашист! Той е само подпалвач на войни. Но това са демократични войни, благородни войни. Войни в името на американските икономичес..., пардон, в името на демокрацията!
Бог знае откъде пък точно сега ми дойде в ума текстът на стара песен: "Велик е нашият войник..." Беше! Но, ние сме длъжни пак да го направим велик. На всяка цена."

ivan dimitrov
10-07-2017, 22:13
Хахаха, това ми хареса - http://www.pan.bg/view_article-6-394673-Benovska-G-n-Borisov-nauchete-se-ot-Putin-kak-ako-shte-stavate-svetoven-p.html
Да бе наистина защо у нас има 5 бази на НАТО, в Турция една, а в Гърция - нула. Я, жокер -" На военния полигон ще се изгради Център за логистична поддръжка, който ще е временен.

Я, наистина имаш нужда от жокери. Всяка военна база в натовска държава е натовска база. Отново си противоречиш - временен полигон наричаш база. Самият ти. Вземи се "подреди" малко поне.

dimitar_vd62
10-07-2017, 22:40
На ротационен принцип....САЩ няма да инвестират 60млн долара току така.Приказки за наивници
Да го кажем сащиянски бази.В Турция една и Германия вече се изнесе от там, САЩ разкараха атомните бомби като разхвърлиха из Европа, в Гърция нито една.

ivan dimitrov
10-07-2017, 22:53
На ротационен принцип....САЩ няма да инвестират 60млн долара току така.Приказки за наивници
Да го кажем сащиянски бази.В Турция една и Германия вече се изнесе от там, САЩ разкараха атомните бомби като разхвърлиха из Европа, в Гърция нито една.

Ако си разбрал какво написа - разясни ми моля. Като за хора които не ги "тресе путинофилията". Написа че в Гърция няма натовски бази, все още ли го твърдиш?
Изказът ти ми е доста труден за "асимилиране", но ако правилно съм разбрал - имаш предвид американски бази. Сега ако те питам - къде у нас има американска база, пак ще почнеш да "четеш м/у редовете" и да "гледаш м/у кадрите". Та се чудя, да те питам ли, да не го ли правя.....
И твоята не е лесна......

dimitar_vd62
10-07-2017, 23:22
Добре бе Иване, щом у нас няма американски бази а само такива за съвместно ползване спрете да пищите че в Донбас има руски войски.

https://bivol.bg/wlusbasing.html
Особено ми хареса това - "Споразумението се придружава и с неписана клауза за стандартни отговори в медиите (talking points) от американска и българска страна, като синхронното медийно говорене трябва да допринесе за обръщане на общественото мнение по най-чувствителните въпроси."

myato
10-07-2017, 23:40
Щом претендираш затова, че си социално тънкокож, следва да осъждаш противозаконните прояви, винаги и без значение, кой ги върши.

Противното е това, което ти самият наричаш - мерене с двоен аршин.

Явно имаш нужда от очен преглед. Прочети цитата, който си копирал в поста си. Конкретно петото изречение.

След като си толкова социално чувствителен, сигурно ще можеш да ми припониш - къде в нашата социална социалистическа държава, имаше ескалатор за инвалидни колички. Щото в либерастките държави ги имаше, нищо че бяха "социално дебелокожи". В либерастките държави пенсионните фондове осигуряваха на бабите пенсионерки възможност да летуват в други държави, пък тоя на социалната ни държава ...... не зная, може и да ми кажеш - къде се намира. И......какви са тия "малцинствени"? Тия не са ли социална прослойка? Не беше ли социалната ни социалистическа държава тая, която ги отгледа в гета? Социалната ти чувствителност проявява избирателна пропускливист майче.
Що пак намесвам миналото!? Ами защото историята би трябвало да ни учи. Да явно няма, но......

Пак бъркаш "социална" със "социалистическа". Това, което преписваш на "социалистическата", всъщност е реалността в днешната "социална" държава.
А "майче" е умалително обръщение към майка.

Ако си разбрал какво написа - разясни ми моля. Като за хора които не ги "тресе путинофилията". Написа че в Гърция няма натовски бази, все още ли го твърдиш?
Изказът ти ми е доста труден за "асимилиране", но ако правилно съм разбрал - имаш предвид американски бази. Сега ако те питам - къде у нас има американска база, пак ще почнеш да "четеш м/у редовете" и да "гледаш м/у кадрите". Та се чудя, да те питам ли, да не го ли правя.....
И твоята не е лесна......

По договор, в България има точно бази на САЩ, а не на НАТО. Конкретно 5 броя.
Колкото до "тресенето". Вас ви "тресе" путинофобия. За мен Путин е лидер на достойна държава и световна сила. Това предполага уважение, също кокто и към Тръмп, когото маскарят либерастите. В същност маскарят САЩ с изцепките си.

ivan dimitrov
10-07-2017, 23:51
Добре бе Иване, щом у нас няма американски бази а само такива за съвместно ползване спрете да пищите че в Донбас има руски войски.

Нерде Ямбол, нерде Стамбол!
Ако нейде из дебрите нетски(например тук) напиша че си фашист, и ти дам линк към това си писание, това ще го приемеш ли за довод?
Има ли американски бази у нас? Не питам дали някой дето го тресе параноята, или нещо от сорта, е съчинявал нещо по темата. Питам - има ли американски бази у нас. Твърдеше че в Гърция няма натовски бази, е, има или няма? А в Турция, базата една ли е?

---------- Post added at 23:51 ---------- Previous post was at 23:45 ----------

Пак бъркаш "социална" със "социалистическа". Това, което преписваш на "социалистическата", всъщност е реалността в днешната "социална" държава.
А "майче" е умалително обръщение към майка.

Нищо не бъркам. Ако нямаш какво да отговориш по същество, просто не отговаряй.
Според кой договор в България има 5 американски бази и кои са те?

dimitar_vd62
10-07-2017, 23:59
Спри да се правиш на ударен.Говоря за бази на САЩ.

Какво за нета, Асандж да не е на почивка в Русия.Целия нет лъже щот така му изнася на Иван.Я вземи едно огледало и продължи диалога.

myato
11-07-2017, 00:03
Нищо не бъркам. Ако нямаш какво да отговориш по същество, просто не отговаряй.
Според кой договор в България има 5 американски бази и кои са те?

1. Ново село
2. Безмер
3. Граф Игнатиево
4. Айтос
5. Сарафово, като тук наистина е малко спорно.

Приказките за наивници за "съвместно ползване" си ги разказвайте помежду си.

ivan dimitrov
11-07-2017, 00:05
Спри да се правиш на ударен.Говоря за бази на САЩ.

Какво за нета, Асандж да не е на почивка в Русия.Целия нет лъже щот така му изнася на Иван.Я вземи едно огледало и продължи диалога.

Изобщо не се вълнувам кой е в Русия. Интересува ме къде са тия американски бази у нас. Свободните съчинения не ме впечатляват, липсва им ниво.

1. Ново село
2. Безмер
3. Граф Игнатиево
4. Айтос
5. Сарафово, като тук наистина е малко спорно.

Приказките за наивници за "съвместно ползване" си ги разказвайте помежду си.

Сложи поне един емотикон, инак някой може да помисли че си сериозен.

546
11-07-2017, 01:18
Единствената изградена чужда база на територията на България е Руска,намира с в близост до устието на р.Камчия,казва се "Радуга" и не е военна ,а почивна.;)

Orm
11-07-2017, 05:54

Защо Путин?

PS:

Когато цяла Европа казваше (с поведението и с избора си на страна) че паленето на полицаи в центъра на Киев е нещо легитимно, ти къде беше ?????

pavlin
11-07-2017, 06:42

По време на социалната социалистическа държава нямаше такова беззаконие, циганите работеха, ходеха на училище и имаха уважение към закона и към институциите. Ескалатор за инвалидни колички дори и тук САЩ не съм виждал.

myato
11-07-2017, 12:11
Сложи поне един емотикон, инак някой може да помисли че си сериозен.

Ха, ха, ха.

Единствената изградена чужда база на територията на България е Руска,намира с в близост до устието на р.Камчия,казва се "Радуга" и не е военна ,а почивна.;)

Продадоха я.

alfa racer GTA
11-07-2017, 13:59
Пауза.

Тест : http://www.celebritytypes.com/chart.....6&n3=0&n4=2.8 (http://www.celebritytypes.com/chart.php?n1=0&n2=30.6&n3=0&n4=2.8)

Социал либерастите са най-страшни.

И постнете снимка/изрезка на резултата от теста за вас.Да не ви изненада :-)

Признайте пред себе си какви сте, не боли много ;-)

546
11-07-2017, 19:47
В средата на червения съм,а очаквах да съм в горния десен ъгъл.Снимка с таблета не знам как да направя,сори.;)
С по една идея съм по ляв от Рони и по-либерален от Буш,това вероятно е заради религиозните ми виждания,хехе . И част от въпросите са плоски и повърхностни според мен което изкривява резултатите.

ecotronic
11-07-2017, 19:49
http://www.celebritytypes.com/graph.php?n0=1&n1=2.8&n2=0&n3=27.8&n4=0

alfa racer GTA
11-07-2017, 20:43
Еку, ти си бил Опасен Дзвер бре.

Светло син ляв социал либерал :smackbum:под прикритието на хиляди постове на либерал дрсен демократ :tooth:

Нормално е колкото повече одъртявате, толкова повече да "потъвате" в червеният сектор :starwars: и най-накрая :priest:

ecotronic
11-07-2017, 20:49
Еку, ти си бил Опасен Дзвер бре.

Светло син ляв социал либерал :smackbum:под прикритието на хиляди постове на либерал дрсен демократ :tooth:

Нормално е колкото повече одъртявате, толкова повече да "потъвате" в червеният сектор :starwars: и най-накрая :priest:

Що бе? Ти какво очакваш - може би това: :tooth:

http://www.celebritytypes.com/graph.php?n0=1&n1=100&n2=0&n3=0&n4=100

dimitar_vd62
11-07-2017, 20:59
След първия отговор не ме пуска нататък.....

ecotronic
11-07-2017, 21:03
След първия отговор не ме пуска нататък.....

Значи са те разкрили :tooth:

alfa racer GTA
11-07-2017, 21:03
Това го очаквам от едни други пишещи в темата :comphits: някои от които емигрирали в :usaflag:ама влюбени в

ivan dimitrov
11-07-2017, 21:28
По време на социалната социалистическа държава нямаше такова беззаконие, циганите работеха, ходеха на училище и имаха уважение към закона и към институциите.

Това е вярно в не малка степен. Подробностите обаче правят живота интересен.
Социалната ти чувствителност вероятно, не позволява да забележиш ескалаторите за инвалидни колички. Или локацията ти. Все едно. По онова време нямаше инвалиди, според държавата(нашата). Щото място за паркиране на инвалиди нямаше. Да, ти може и "да не помниш", но аз помня. Ти си ходил прав под масата, по времето за което говорм. Аз съм живял до циганско гето, по това време, половината от съзнателният си живот. Добре е да ми обясняваш кое, как е било. Току виж ти повярвам.

ecotronic
11-07-2017, 21:43
Павлинчо, ако се върнеш още по-назад във времето и ще разбереш, че при Хитлер проблемите с циганите са били още по-малко.

546
11-07-2017, 21:48
Що бе? Ти какво очакваш - може би това: :tooth:

http://www.celebritytypes.com/graph.php?n0=1&n1=100&n2=0&n3=0&n4=100

Това място е резервирано за Митака ;)

ivan dimitrov
11-07-2017, 22:28
Това място е резервирано за Митака ;)

Нц, другият ъгъл. Там може на мен да попаднеш(евентуално).

546
11-07-2017, 22:44
Как бе,Митака мрази либерастите и е с лява ( почти комунистическа) политическа ориентация,аз съм дясната консерва тука.

ivan dimitrov
11-07-2017, 23:00
Как бе,Митака мрази либерастите и е с лява ( почти комунистическа) политическа ориентация,аз съм дясната консерва тука.

Това "почти", вероятно е за благозвучие.
Моя грешка, гледах цветовете на аватарът си. На тия, координатната система им куца доста. В цветово отношение, да отбележа.

Orm
11-07-2017, 23:30
https://scontent-frx5-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/fr/cp0/e15/q65/19894911_980907352050976_5194863757503332960_n.jpg ?efg=eyJpIjoidCJ9&oh=3977489010579df0d8f8ebfda8ed1c50&oe=5A0C1E5F

546
12-07-2017, 00:09
Това "почти", вероятно е за благозвучие.
Моя грешка, гледах цветовете на аватарът си. На тия, координатната система им куца доста. В цветово отношение, да отбележа.

Е,не е за благозвучие.И се бъзикам с позиционирането. Според мен е умерено ляв и по-либерален от мен например.Все пак не съм видял да се застъпва за идеи от сорта на "Диктатура на пролетарията" или национализация на икономиката.

ivan dimitrov
12-07-2017, 00:17
национализация на икономиката.

Я да си каже сам.
То ако не е това, за какво харесва Путин, мислиш?
Трябваше да му напомням даже, че и у нас има държавни фирми, все цъфнали, та вързали.

546
12-07-2017, 01:07
Ми да си каже наистина.
Идеята на Путин е екстремно дясна икономика с крайно консервативно управление.Ако беше по либерален в икономическо отношение вероятно темпа на растеж на БВП би се увеличил,но това би довело и до либерализация и в управлението,а това до какво ще доведе бедна ми е фантазията,особено като се вземе под внимание ценностната система на руския капиталист или инвеститор както е модерно да се наричат сега индивидите от тази порода.
Та Путин си им е таман по мярка и Митака го кефи как държи нещата под контрол за разлика от нашите управляващи които до сега са се показали като едни обикновенни пеликани и нищо повече.
Лично аз не съм фен на методите на Путин,но човека толкова е учил и толкова може.А и в края на краищата не е важен цвета на котката,стига да лови мишки.

alfa racer GTA
12-07-2017, 12:37
На сериозните държави успехът ум се дължи на системата - там успяват да станат управляващи само успешни хора.

У нас и в държави като Русия няма система, а има единствено "махленски бой" в политиката и който покаже по здрави тупаници той става главатар.

А простите хора опростачват държавата, хората започват да живеят просташки живот и са недоволни защо не били живели като в САЩ, Обединеното кралство, Германия, Франция и ... Е, как да живеете като там - избирате Бареков, а искате резултатите на Чърчил, Маргарет Тачър, Рейгън, Клинтън ...

Няма как - избирате Бареков = живеете живота който Бареков счита че заслужавате да живеете ...

================================================

На Путин такива са му възможностите - бива го за тайните операции по анексирането на чужди територии- това са го научили в КГБ.
Икономиката им за 3 години е намаляла с 1/3 .

Да видим докъде ще я докара.

То през 2009 година да си спомним, че и Баце Боко "прати агенти на ДАНС в енергодружествата", ама някоя телевизия направи ли една съпоставка от "изпращането на агентите на ДАНС от ББ" до настоящият момент с колко % се увеличи тока???

И двамата пренасят техният си "челен опит" в политиката...Ама като гледам нито ББ, нито на Путин това ще им помогне за икономиката.

България засега печели както от ситуацията която Русия създаде, така и от тази която Ердоган създаде. И в двата случая при нас идват инвестиции които иначе биха отишли в тези държави.

Най-видно е това в туризма - западните туристи не искат да ходят в Турция заради нестабилната политика на Ердоган.

Една камара фирми за авточасти отвориха заводи у нас.Иначе щяха да са или в Турция или в Русия.

В Турция например ФИАТ има завод от 1986 година.Сега вече изнасят фиат за САЩ.Там набират скорост използването на така наречените "баничарки" и всякакви автомобили от този тип, включително лекотоварни автомобили.

Междувременно: https://www.vesti.bg/sviat/evropa/v-rusiia-otchaianie-i-sliapa-nadezhda-za-chudo-6071345

Русия тихомълком премести границата си с Грузия
https://nova.bg/news/view/2017/07/12/187518/%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D1%82%D0%B8%D1%85%D0%BE%D0%BC%D1%8A%D0%BB%D0%BA%D 0%BE%D0%BC-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0%D1%82%D 0%B0-%D1%81%D0%B8-%D1%81-%D0%B3%D1%80%D1%83%D0%B7%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8/

dimitar_vd62
12-07-2017, 18:34
Я заеби тия статистики, че според тях безработицата намалява пък средната заплата над 1000лв.Да ти припомня че Русия е под санкции.И чи положението го създаде не Русия, ма да тя не искаше да се надупи та и създаха сума ти провокации.Да ти припомня Югославия, Ирак, Сирия, дето имаше едни измислени химически оръжия.Даже Тони Блеър го обвиняват че е действал прибарзано без доказателства.Последния път номера с химията не се получи.Сравнявай държави които са поставени в еднакви условия.Ако някой конкурент ти праща проверки през ден и ходи при клиентите ти да злослови срещу теб със сигурност няма ти върви бизнеса.Едно е да произвеждаш авточасти, друго е да произвеждаш коли - http://www.avtovzglyad.ru/avto/avtoprom/2017-05-31-kamaz-pomozhet-mercedes-benz-postroit-zavod-v-rossii-/

"Автопарк Калуга" включва 15 града в Русия. В него присъстват "Пежо", "Рено" и "Мицубиши". И над 30 от лидерите в автомобилния бранш - гумите "Континентал" и "Пирели", щатският производител на автоматични трансмисии "Зет Еф", двигателите "Къминс", електрически компоненти "Магнети Марели", "Бош" и "Валео", резервни части "Федерал могул" и други.

Какво стана с завода на Мерцедес във Видин.
В Унгария Мерцедес строи втори завод.
Сърбия - http://www.segabg.com/article.php?id=849421
България е рай за инвеститори от офшорки и единствената полза е работните места, избягват плащането на данъци и пренасочват печалбите си и оснтовнта тежест се пада на населението.
Карфур и Пикадили фалираха, що де им са парите.

Според БНБ
"Преките чуждестранни инвестиции в страната през март намаляват с цели 206,2 млн. евро спрямо тяхно повишение с 55,5 млн. евро година по-рано и от началото на годината се понижават с 106 млн. евро при увеличение на преки чуждестранни инвестиции с 217,2 млн. евро през януари - март 2016-а година. Най-големите нетни преки инвестиции в нашата страна за първите три месеца на годината са дошли от Норвегия (за 17,8 млн. евро или 16,7% от общия им размер), следвана от Малта (за 15 млн. евро или 14,2%) и Холандия (за 12,3 млн. евро или 11,6%)."

И като гледам и слушам къф туризам се вихри на Слънчев бряг, голяма гордост.

Да ти припомня че Според форбс Путин е признат за най-влиятелна личност. https://nova.bg/news/view/2016/12/15/168016/според-форбс-владимир-путин-е-най-влиятелната-личност-в-света/ Тъй че няма как да сравняваш Бойко с Путин.Прав че най-успешните хора успяват.Прочети линка.

dimitar_vd62
12-07-2017, 18:55
Ванка, как мислиш, подарък за приятели или....а да за съвместно постоянно ползване :grin: http://www.pan.bg/view_article-49-394871-faktibg-SASht-postroiha-deset-obekta-na-poligona-Novo-selo-VIDEO-SNIMK.html

Та помоля за една услуга, докат ловиш риба ако видиш прелитащи калибри а пишеш у форумо да гледаме.

ecotronic
12-07-2017, 19:51
Митак, ти да не би да си некъв пенсиониран ЗКПЧ? :tooth:

ivan dimitrov
12-07-2017, 21:54
Митак, ти да не би да си некъв пенсиониран ЗКПЧ? :tooth:

Интересна хипотеза! Не бях се стил за подобна възможност.

---------- Post added at 21:54 ---------- Previous post was at 21:48 ----------

Ванка, как мислиш, подарък за приятели или....а да за съвместно постоянно ползване :grin: http://www.pan.bg/view_article-49-394871-faktibg-SASht-postroiha-deset-obekta-na-poligona-Novo-selo-VIDEO-SNIMK.html

Та помоля за една услуга, докат ловиш риба ако видиш прелитащи калибри а пишеш у форумо да гледаме.

Само няколко човека с които комуникирам, са в състояние в даден спор сами да оборват тезите си. Нямаш равен в това отношение.

mordohy
13-07-2017, 00:57
Санкциите наложени на Русия са логично продължение и няма никакво шибано значение как са обосновани. Русия я искат на парчета. Лошата новина е, че след нея ние и Гърция сме наред

pavlin
13-07-2017, 01:04
На Путин такива са му възможностите - бива го за тайните операции по анексирането на чужди територии- това са го научили в КГБ.
Икономиката им за 3 години е намаляла с 1/3 .

Да видим докъде ще я докара.

И как разбра че икономиката на Русия е намаляла с 1/3.

dimitar_vd62
13-07-2017, 01:28
Начи преводача на страницата не работи коректно, на български не сменя въпроса, но отчита натискането на бутона.Та с копи пейст в чичко гугъл се оправи работата.На втората графика дадох права на пеерасите и съм против държавата да предоставя безплатно лечение.Всъщност пеерасите да си се женят да работят квото искат да правят но да осиновяват деца и да въздействат на сексуалната им ориентация не съм съгласен.Да си се възпроизвеждат по естествен път.За лечението държавата трябва да поеме скъпоструващи операции и консумативи особено за децата, не да се разчита на СМС - и.Така че двете графики с противоположни отговори на тези въпроси.

pavlin
13-07-2017, 01:30
Това е вярно в не малка степен. Подробностите обаче правят живота интересен.
Социалната ти чувствителност вероятно, не позволява да забележиш ескалаторите за инвалидни колички. Или локацията ти. Все едно. По онова време нямаше инвалиди, според държавата(нашата). Щото място за паркиране на инвалиди нямаше. Да, ти може и "да не помниш", но аз помня. Ти си ходил прав под масата, по времето за което говорм. Аз съм живял до циганско гето, по това време, половината от съзнателният си живот. Добре е да ми обясняваш кое, как е било. Току виж ти повярвам.

Не знам на кого вярваш, ама когато съм ходил прав под масата и в САЩ не е имало паркинг места за инвалиди. По една справка в Google излиза че такива се появяват през 1990г. след като в САЩ се приема някакъв закон за правата на инвалидите.
The History of Handicapped Parking. by James Rada, Jr. Handicapped parking has been around since 1990, but its roots are in the 1960s civil.
За циганите няма нужда да ми разказваш, нещата бяха далеч по-добре контролирани и такова беззаконие и престъпност не е имало.

546
13-07-2017, 02:12
Начи преводача на страницата не работи коректно, на български не сменя въпроса, но отчита натискането на бутона.Та с копи пейст в чичко гугъл се оправи работата.На втората графика дадох права на пеерасите и съм против държавата да предоставя безплатно лечение.Всъщност пеерасите да си се женят да работят квото искат да правят но да осиновяват деца и да въздействат на сексуалната им ориентация не съм съгласен.Да си се възпроизвеждат по естествен път.За лечението държавата трябва да поеме скъпоструващи операции и консумативи особено за децата, не да се разчита на СМС - и.Така че двете графики с противоположни отговори на тези въпроси.

Малии,Обама се оказа по голям левичар от теб.Утре ще седна на компа да кача и аз снимка,ще се учудиш колко сме близо според този тест,въпреки ,че имаме коренно различни възгледи.;)

И как разбра че икономиката на Русия е намаляла с 1/3.
Тук се самобичуват точно по този въпрос,колко е верно не знам,все пак не е независим източник,но го погледни все пак https://news.bg/economics/rusiya-ikonomikata-kato-toyaga-ili-efektat-na-bumeranga.html
Дори и да се компенсира спада в самото му начало с увеличаване на производителността и съответно увеличение на печалбите,и съотвенто данъците които събира Путин на тази база да са се увеличили,както и дори и да има реално увеличение в обема на приходната част на ДБ,то тези суми в рубли се обезпечават или за сметка на резерви или със дълг. Компенсиране на спада на рублата на база постоянно търсене на рубли за плащане по кредити реално няма .Не се използва и за разплащателно средство между трети страни и международния интерес към нея е нисък,че няма как това да има влияние както при Долара курса да се поддържа и от такъв интерес..Пазарно курса може да се поддържа спекулативно за кратък период с намесата на държавата,но в дългосрочен план лъсва истината,че се печатат пари не за да се поддържа конкурентна цена на експорта,а за да се попълва дупката в разходната част.Тоест Русия е надвишила дозата лекарство което може да поеме и започва натравянето .В резултат на отслабването на позицията на рублата спрямо останалите валути се влошава и баланса дори и там където сделките не са на база трета валута,а са база на валутите на контрагентите или бартер,което води до натиск върху търговците които реализират продажби в рубли,докато износителите е възможно и да увеличат обичайните си печалби на база отложено плащане,естествено това е за сметка печалбите от производството. Дефекта в цялата тази дивотия е,че рано или късно се стига да свиване на обемите продукция,тоест БВТ отива надолу ,тъй печелят реално само износителите,но за сметка на доставчиците.
И тъй като ресурса натрупан в тях не остава в местната икономика,а по правило с оглед да се укрепят позициите на вече завзетите пазари се инвестира най-често навън се заформя чудна спирала.Спирането на този процес става или с външно финансиране(бързо,но скъпо,но пък Путин може и освен това да спечели обичта на кредиторите) или с ограничение на износа на капитали(нищо не струва,но е бавен процес и определени кръгове ще го обичат една идея по-малко,но все пак нали са патриоти в името на родината ще им се наложи го преживеят някакси,иначе смятам знаеш :) ,а финансовите институции даже ще го намразят). Когато няма валута за внос на потребителски стоки се стимулира производството им и се появяват даже и чуждестранни инвеститори.
Има и трети вариант,но мисля ,че до там няма да се стигне.

pavlin
13-07-2017, 18:37
Лаладжийски истории за Руската икономика от някакъв си платен журналист.

dimitar_vd62
13-07-2017, 18:52
А да оставим Русия, да видим защо не сме като Унгария например.Защо не можем да имаме такива политици и такова национално чувство.

http://pik.bg/само-в-пик-георги-марков-ексклузивно-унгарците-са-твърди-че-няма-да-оставят-сорос-да-се-см-news674710.html

http://a-specto.bg/ungaria-problemat-na-zapada/

546
13-07-2017, 20:21
Лаладжийски истории за Руската икономика от някакъв си платен журналист.

Безплатни журналисти не съм чул да са се появили някъде,но цифрите отговарят.Реално положението не е толкова лошо .
Щастието не се измерва с пари,може да си и малко по-беден и пак да си я караш весело,стига да не пречиш на другите,всичко е шест.

pavlin
14-07-2017, 01:11
Безплатни журналисти не съм чул да са се появили някъде,но цифрите отговарят.Реално положението не е толкова лошо .
Щастието не се измерва с пари,може да си и малко по-беден и пак да си я караш весело,стига да не пречиш на другите,всичко е шест.

Цифрите не отговарят и статията е изключително подвеждаща.

546
14-07-2017, 03:10
Няма да споря ,вярвам ти и считай, че ти имам пълно доверие,но да ти споделя,че други цифри не можах да намеря.Навсякъде са тези.
В Америка като напишеш в търсачката "БВП Русия" може би те праща към сайтове с други цифри,но от мойто село имам достъп до сайтове само с тези цифри. Вероятно щото ми е слаб интернета и не стига до всички сайтове,ма така е на село.
А сега сериозно:
Съгласен съм,че статията е подвеждаща, реалната мощ на икономиката на Русия е изкривена през курса на рублата към долара,а това създава илюзията ,че огромни количества стоки и услуги които се търгуват на вътрешния пазар са със смешна стойност в долари.
Но методиката на изчисление е такава.
Ползва се само от журналисти,политици и драскачите като нас.
Реално анализите са по отрасли,пазари ,инвестиции,,обеми ,динамика,и куп други параметри и ги списват хора които са врели и кипели в съответните сфери на икономиката.За това понякога им се плащат сериозни суми и подобна информация струва скъпо.
Та може да си плещим тук глупости до безкрайност,но истината си остава някъде другаде и е голяма заблуда,че хората като попрочетат някой друг учебник,понаучат това-онова от тук и там и задъвчат тези теми казват нещо смислено.С подобни приказки най-много да станат депутати и министри,или популярни в медийния бизнес.И тогава става не само голем смех,ама и резил.
Ай остани си със здраве и много поздрави на свободния американски народ.

ДТИванов
17-07-2017, 08:38
Ами мизерното ни битие е следствие от ограбването на държавата.Същата оная Русия която плюете ни остави заводи, танкове, самолети които се нарязаха и рязпродадоха.Така като гледам имотните декларации на политиците ни то излиза че са по бедни и от пенсионерите.На нас ни пречи слугинажа на чужди интереси за да се измие комунистическото минало на някои ревностни евроатлантици.Е да гледам телевизия, споменават бегло за безредици ма такива като Ал Йо, Инджев и подобните им мълчат, нищо не казват за нарушаване на човешките права, и точно по новините на една телевизия дадоха как полицай е яхнал един протестант и го налага в главата, и колко имаше вързани със свински опашки....пък Динко дет върза със свински опашки двам мигрантите къв вой беше.Обаче тишина, ем няма как да хапеш ръката която те храни.Пречи ми вмешателството във българската политика че без Брюксел или Вашингтон не моем да пръднем даже камо ли самолети да си купим.И ся Путин не ти е враг...след срещата на Путин - Тръмп май не знаеш какво да мислиш.Ма и те само казаха че са доволни от срещата, та слугинажа да се чуди накъде духа вятъра.

Приятелю, свали розовите очила на носталгията. Какви точно заводи ти остави СССР, че не се сещам? Кремиковци, Дебелт, Автоелектроника, Тракторния във Ведраре, Завод за пишещи машини и хиляди други. мъртви още преди да заработят. Отделен е въпросът, че нищо не ти е "оставено", всичко е плащано като за топ технология, а то беше по-зле и от скрап.
За танковете и самолетите само мога да предполагам на какво ниво са били, знаейки каква скръб бяха прочутите балистични ракети. 1987 г. да пускаш метео сонда с радиолампи не е каменна ера, ами не знам какво. 1988 г. ги смениха с такива с чипове и транзистори ментета на американските (тогава им казвахме "аналози"). От три сонди минимум една беше мъртво родена (разбирей дефектна).
Където имаше що-годе читава технология 99,99999999999%:hehehm: беше западна, обикновено внесена по втория начин, за да заобиколи ембаргото (сигурно си спомняш КОКОМ).
Не ме разбирай погрешно. С това по никакъв начин не оправдавам разграбването и разсипването на малкото читаво, което имахме в икономиката. Ние може би сме единствените от бившия соц. лагер. които допуснахме такъв брутален грабеж. Затова и сме на този хал (като държава). И западните "демокрации" не са цвете за мирисане, но към момента не се е родила по-добра алтернатива. Дай Боже да е по-скоро .
Не просто Путин, цялата руска държава ни е враг и то от ранните средни векове. И преди да почнете да плюете ми отговорете кой е опустошил Плиска при падането ни по византийско робство. Така, че Русия ще ни бъде враг, дотогава докато гледа на България като на задунайска губерния. И понеже гледам си от Варна, кажи, ама честно, не се ли държат арогантно и нагло руснаците по морето (разбира се далеч не всичките, но мнозинството)?

ecotronic
18-07-2017, 10:35
И едните и другите винаги са дърпали чергата към себе си.
След края на ВСВ, СССР силно се е надявал на това, мизерията и разрухата в западна
Европа да доведе до идването на власт на комунистическите партии. САЩ прекрасно са осъзнавали тази възможност и поради това са задействали плана Маршал. И не само. Например, убедителната победа на християн демократите пред комунистите в Италия, едва ли щеше да е толкова убедителна, ако не са били действията на ЦРУ. Счита се, че тези действия са били само началото от една голяма поредица от неявни вмешателства в много други региони.

alfa racer GTA
18-07-2017, 13:28
Ти остави това "кой е победил", а виж през 1989 година когато се разпада комунизма в Европа какви са били заплатите и жизненото равнище в капиталистическите държави в Европа и какви са били в бившите комунистически държави.

И най-напредналата комунистическа държава е по-назад от най-изостаналата капиталистическа държава ....

Ако СССР са искали да "победят" загниващият капитализъм да бяха влагали пари в държавите от комунистическия блок в Европа.

Само с мускули и желязо не става.

И сега отново им предстои за втори път този урок ...

Соцподдержку получают 65% россиян, в том числе 84% малоимущих.

https://www.vedomosti.ru/economics/articles/2017/07/18/724183-sotsialnih-viplat

ecotronic
18-07-2017, 14:00
Ти остави това "кой е победил", а виж през 1989 година когато се разпада комунизма в Европа какви са били заплатите и жизненото равнище в капиталистическите държави в Европа и какви са били в бившите комунистически държави.

И най-напредналата комунистическа държава е по-назад от най-изостаналата капиталистическа държава ....

Ако СССР са искали да "победят" загниващият капитализъм да бяха влагали пари в държавите от комунистическия блок в Европа.

Само с мускули и желязо не става.

И сега отново им предстои за втори път този урок ...

Соцподдержку получают 65% россиян, в том числе 84% малоимущих.

https://www.vedomosti.ru/economics/articles/2017/07/18/724183-sotsialnih-viplat

Както се казва - влакове много. А това, колко бързо ще се придвижваш и колко удобно ще пътуваш, зависи от това на кой от всичките си се качил. :)

dimitar_vd62
18-07-2017, 22:11
Приятелю, свали розовите очила на носталгията. Какви точно заводи ти остави СССР, че не се сещам? Кремиковци, Дебелт, Автоелектроника, Тракторния във Ведраре, Завод за пишещи машини и хиляди други. мъртви още преди да заработят. Отделен е въпросът, че нищо не ти е "оставено", всичко е плащано като за топ технология, а то беше по-зле и от скрап.
За танковете и самолетите само мога да предполагам на какво ниво са били, знаейки каква скръб бяха прочутите балистични ракети. 1987 г. да пускаш метео сонда с радиолампи не е каменна ера, ами не знам какво. 1988 г. ги смениха с такива с чипове и транзистори ментета на американските (тогава им казвахме "аналози"). От три сонди минимум една беше мъртво родена (разбирей дефектна).
Където имаше що-годе читава технология 99,99999999999%:hehehm: беше западна, обикновено внесена по втория начин, за да заобиколи ембаргото (сигурно си спомняш КОКОМ).
Не ме разбирай погрешно. С това по никакъв начин не оправдавам разграбването и разсипването на малкото читаво, което имахме в икономиката. Ние може би сме единствените от бившия соц. лагер. които допуснахме такъв брутален грабеж. Затова и сме на този хал (като държава). И западните "демокрации" не са цвете за мирисане, но към момента не се е родила по-добра алтернатива. Дай Боже да е по-скоро .
Не просто Путин, цялата руска държава ни е враг и то от ранните средни векове. И преди да почнете да плюете ми отговорете кой е опустошил Плиска при падането ни по византийско робство. Така, че Русия ще ни бъде враг, дотогава докато гледа на България като на задунайска губерния. И понеже гледам си от Варна, кажи, ама честно, не се ли държат арогантно и нагло руснаците по морето (разбира се далеч не всичките, но мнозинството)?

Абе дай да се върнем чак каменната ера, а най-добре в мига на сътворението.Добре поне че за разграбването сме на едно мнение.Не ме интересува каво е било преди, интересно е какво става сега.Защо прословутите учения са на територията на източноевропейските страни.От НАТО го казаха тия дни - за война с Русия.И за трети път ще семе от страната на булката.Защщото както се договориха Сталин и Рузвелт така и сега ще се договорят САЩ и Русия.САЩ няма да воюват тука, само ще "оглавяват" коалицията.Русия ще прегази Европа и след това САЩ със съхранени сили ще се "договаря " с Русия.И си мислиш че запада прави нещо за нас...наивник.Точно така трябва да мислиш де.Като си такъв историк сигурно знаеш за балканския фронт на Чърчил, дето е искал Турция да вкара 10-15 девизии в България за да спре настъплението на Червенат армия на юг.Добре че турците са успели да запазят неутралитет.България не трябваше да се замесва в тази история с Русия сега.Стига сте раздухвали че по-тесни връзки с Русия ще ни върнат във времето на ладите на цветните руски щайги и т.н.Сякаш не можеш си поръча Самсунг Хюндай айфони и каквото си сетиш.И да има руснаци във Варна, пазаря си от техни магазини доста храни вместо еврепойските второкачествени.Хора със самочувствие са и има защо.На ясно са че настоящето отношение към тях се дължи на шепа продажници, като ги питаш защо са ни изоставили ти отговарят - ми защо да ви издържаме, ако искате да търгуваме заповядайте ако не искате можем и без вас.Нали сме с Европа, а защо на разговорите в Унгария за "турската" тръба всички около нас разговаряха с представители на Газпром само ние не.Щото сме солидарни с Европа а защо тези европейски страни не са солидарни с нас.Защото всеки си гледа интереса и хвърля толкоз пушилка колкото да не е без хич.Ма пусто българско натегачество.За туй сме на тоя хал щото не знаем колко да се дупим.За туй бат Бойко миткосва я Брюксел, я Стамбул я Париж ту пуска некъв фейк към руснаците за ЮП, та напоследък говори и за балкански съюз с Гърция,Сърбия и Македония.Преди слушахме Москва,сега слушаме Брюксел, преди като не слушахме1 Москва пращаше танкове1 ся та "приемат" в НАТО или ти спират парите, де ше идеш че няма им играйш по свирката, преди Москва ни даваше самолети и танкове, сега ни карат да си купуваме стари на цената на нови, преди врагът беше на запад, сега е на изток.преди тези които ни четяха лекции за загнилия капитализъм и агресора НАТО, същите тезисе га ни обясняват колко лош е бил СССР...а ние и преди и сега сме си същите балъци.

546
19-07-2017, 00:34
Ква тръба те мъчи пак,докато няма гаранции,че ще се изплати подобна инвестиция ,я от купувача на газ,я от продавача никой няма да сипе,всички се точат нашата държава да е гарант по кредита,но да го изпълнят чужди фирми. Даже и Шиши побегна с двеста в обратна посока като разбра кво става.Всички викат направете тръбата,ама риска си е ваш.Ти би ли се подписал под такъв проект?
Всъщност май ти единствен твърдиш,че риск няма.
Що от руска страна не съм видял такъв оптимизъм.
Даже и Путин каза ,че е възможно нарастването на цената на проекта да направи нерентабилна инвестицията.
И дори от руска страна го обявиха като най-големия подарък за ЕС.Демек въпреки ,че делаверата е с отрицателен знак,но щото ни налагате санкции заради някакви си там конфликти, ние пък ще ви правим подаръци.За доста пари става дума.
Италианците се отказаха заради оскъпяването ,от ЕК пък се заинтересуваха кво праим в тоя момент и се оказа,че не играем по правилата ,та се стигна до решението за спиране.

В нета има доволно много информация ,та може да проследиш хронологията на събитията по проектите за транзит през България,с динамиката на цифрите,участници,избор на финансиране,инвеститори,изпълнители квото още се сетиш и като проследиш сагата сам ще стигнеш до извода,че е имало първоначално съвсем добри намерения ,които са се трансформирали в нещо друго .Сега не са ми ясни и не се наемам да търся причините за това,но може би ти ще ми кажеш .
И като се подсигурим с още един източник ,дали ще стане цената на газа такава,че да си сложиш котел на газ за да се топлиш.По вероятно е други да се топлят ефтино за твоя сметка.
С атомната е почти същия филм.С разликата,че не е проблем кой е чорбаджията и ще стане ако има кой да плати,като риска си е за него.

ecotronic
19-07-2017, 10:28
Абе дай да се върнем чак каменната ера, а най-добре в мига на сътворението.Добре поне че за разграбването сме на едно мнение.Не ме интересува каво е било преди, интересно е какво става сега.Защо прословутите учения са на територията на източноевропейските страни.От НАТО го казаха тия дни - за война с Русия.И за трети път ще семе от страната на булката.Защщото както се договориха Сталин и Рузвелт така и сега ще се договорят САЩ и Русия.САЩ няма да воюват тука, само ще "оглавяват" коалицията.Русия ще прегази Европа и след това САЩ със съхранени сили ще се "договаря " с Русия.И си мислиш че запада прави нещо за нас...наивник.Точно така трябва да мислиш де.Като си такъв историк сигурно знаеш за балканския фронт на Чърчил, дето е искал Турция да вкара 10-15 девизии в България за да спре настъплението на Червенат армия на юг.Добре че турците са успели да запазят неутралитет.България не трябваше да се замесва в тази история с Русия сега.Стига сте раздухвали че по-тесни връзки с Русия ще ни върнат във времето на ладите на цветните руски щайги и т.н.Сякаш не можеш си поръча Самсунг Хюндай айфони и каквото си сетиш.И да има руснаци във Варна, пазаря си от техни магазини доста храни вместо еврепойските второкачествени.Хора със самочувствие са и има защо.На ясно са че настоящето отношение към тях се дължи на шепа продажници, като ги питаш защо са ни изоставили ти отговарят - ми защо да ви издържаме, ако искате да търгуваме заповядайте ако не искате можем и без вас.Нали сме с Европа, а защо на разговорите в Унгария за "турската" тръба всички около нас разговаряха с представители на Газпром само ние не.Щото сме солидарни с Европа а защо тези европейски страни не са солидарни с нас.Защото всеки си гледа интереса и хвърля толкоз пушилка колкото да не е без хич.Ма пусто българско натегачество.За туй сме на тоя хал щото не знаем колко да се дупим.За туй бат Бойко миткосва я Брюксел, я Стамбул я Париж ту пуска некъв фейк към руснаците за ЮП, та напоследък говори и за балкански съюз с Гърция,Сърбия и Македония.Преди слушахме Москва,сега слушаме Брюксел, преди като не слушахме1 Москва пращаше танкове1 ся та "приемат" в НАТО или ти спират парите, де ше идеш че няма им играйш по свирката, преди Москва ни даваше самолети и танкове, сега ни карат да си купуваме стари на цената на нови, преди врагът беше на запад, сега е на изток.преди тези които ни четяха лекции за загнилия капитализъм и агресора НАТО, същите тезисе га ни обясняват колко лош е бил СССР...а ние и преди и сега сме си същите балъци.

В резюме твоят ферман гласи, че и едните и другите са маскари а ние сме на този хал, защото все се дупим на маскарата под чието влияние се намираме......

Да допуснем, че съм съгласен с това.

Не съм съгласен с това, че някак много детински сравняваш двете форми на влияние - икономическото, което САЩ оказваше върху западна Европа и силовото, което СССР оказваше върху източна Европа.

Разликата между двете е огромна и ти можеш сам да прецениш, стига да искаш.

Това за "подаръците" които ни правел СССР са приказки за наивници.....

Ако ти продам един трабант за жълти стотинки, а ако все пак ти решиш да си купиш един сносен автомобил за доста повече пари, ти пратя танковете..........Подарък ли ти правя, що ли?

Явно за толкова ти стига акъла, та не се сещаш, какво да му кажеш онзи руснак.

dimitar_vd62
19-07-2017, 14:03
Ква тръба те мъчи пак,докато няма гаранции,че ще се изплати подобна инвестиция ,я от купувача на газ,я от продавача никой няма да сипе,всички се точат нашата държава да е гарант по кредита,но да го изпълнят чужди фирми. Даже и Шиши побегна с двеста в обратна посока като разбра кво става.Всички викат направете тръбата,ама риска си е ваш.Ти би ли се подписал под такъв проект?
Всъщност май ти единствен твърдиш,че риск няма.
Що от руска страна не съм видял такъв оптимизъм.
Даже и Путин каза ,че е възможно нарастването на цената на проекта да направи нерентабилна инвестицията.
И дори от руска страна го обявиха като най-големия подарък за ЕС.Демек въпреки ,че делаверата е с отрицателен знак,но щото ни налагате санкции заради някакви си там конфликти, ние пък ще ви правим подаръци.За доста пари става дума.
Италианците се отказаха заради оскъпяването ,от ЕК пък се заинтересуваха кво праим в тоя момент и се оказа,че не играем по правилата ,та се стигна до решението за спиране.

В нета има доволно много информация ,та може да проследиш хронологията на събитията по проектите за транзит през България,с динамиката на цифрите,участници,избор на финансиране,инвеститори,изпълнители квото още се сетиш и като проследиш сагата сам ще стигнеш до извода,че е имало първоначално съвсем добри намерения ,които са се трансформирали в нещо друго .Сега не са ми ясни и не се наемам да търся причините за това,но може би ти ще ми кажеш .
И като се подсигурим с още един източник ,дали ще стане цената на газа такава,че да си сложиш котел на газ за да се топлиш.По вероятно е други да се топлят ефтино за твоя сметка.
С атомната е почти същия филм.С разликата,че не е проблем кой е чорбаджията и ще стане ако има кой да плати,като риска си е за него.

И що всички около нас се натискат за тая тръба, като е толкова нерентабилна.Очевидно без газ не можем, но друго си е да го купиш тоя газ от Турция на ердогански цени ама нали няма руска тръба да минава през Бг.Ами нали всички искаха диверсификация, да има няколко доставчици и цената да пада.За туй бат Бойко размахва некъф хъб дето щели да се вливат тръби с газ.Газпром беше съгласен да поеме строителството на тръбата без да дадем стотинка като инвестициите ще се изплащат от печелбата от транзита, за нас беше договорена цена с 30 на сто по-ниска.Това че ние не сме си изиграли картите като трябва, си е друга бира, ама получихме потупване от Меркел като лоялен партньор.Аре кат тръгне турски поток и транзита през България за Турция който е около 14млрд куб.м. спре, Булгаргаз от какво ще се издържа - от държавата, сиреч от мене и тебе.Не знам що искаме да печелим ама друг да го построи, еми влагаш изплащаш печелиш.Информациата от нета е все невярна, руска пропаганда.Като американските въглища за Украйна дето миналата година бяха около 75 долара за тон сега са над двеста долара.Газ няма си сложа щото не ми трябва друг монополист като парното например.Щото трябва си купя и оборудване от доставчика непременно и да го изплащам една сюрия време и после дама цакат със загуби сградни инсталации и бог знае какво.Енергото, ВиК и мобилните оператори ми стигат.Пък и според Ванката ток имаме в излишък.Вместо да поддържаме студен резерв от архаични тецове със замръзнали въглища дето им се плаща за да не работят, можехме да имаме екологично чист източник, да не говорим че ако Куневица не беше затворила Козлодуй нямаше да има Белене.Ами виж колко реактора работят из ЕС и колко се строят още, щото някой му светна че ветъро не е надежден източник, за да е постоянен тока от тях трябва ги качиш на минимум 2000 метра.То на нас нищо не трябва, ни газ ни ток ни заводи.То затуй и инвеститорите ни заобикалят.Така като консуматори сме си най-добре, ЕС ще ни даде.Ми ако ес спре евросредствата, колко ли бързо ще се обърнем на изток.Най-добре ни пасва на мързела, по лесно е да спечелиш от далавера отколкото от инвестиции.В тая държава всички те убеждават как еди какво си не може да стане.Ще ти дам един пример до нас има две автомивки, единият вложи сума ти пара,построи нови клетки, изля 100 кв бетон, направи бар, офис и т.н работи денононщно, другия ми е авер, само цоца, има един работник, няма покрив над клетките,от пода стърчат арматури, машините му са амортизирини, цените му те отказват още на входа, според него всички крадяли ток и вода и затова били на печалба иначе ходи на фитнес и масажи и си прай татуси за 1500 лв.И същия този ме убеждава как всички му пречат.Наскоро се смях два дена като ми каза че ще си продава бизнеса за 100 бона и щял да заминава в Канада.Така е и държавата, цоца се до последно, чака се на евро средства, от нищо нещо ма и печалба да изкараме.Нямаме армия, икономика..гола вода сме.Ма иначе персонално всеки е добре, ден за ден заработва пие идна ракия неколко пъти и замезва с политика.Най -лесно се успокояваш каквото за мен такова и за другите и ай наздраве - http://www.pan.bg/view_article-64-395519-Hora-predupredete-blizkite-si-Novite-promeni-sa-zhestoki-Ako-se-razboleet.html

alfa racer GTA
19-07-2017, 14:05
Явно за толкова ти стига акъла, та не се сещаш, какво да му кажеш онзи руснак.
На него така му харесва ...

Да е постоянно надупен към руснаците, а те да му "четат морал" и "лекции", а той да има мокри фантазии с руснаци и за Русия ...

==============================

Тя "приказката" на руснаците като македонците "У Македонио сливите са кат праскови, прасковите са кат дини ..."

Ама дошли в България бизнес да "въртят" с нагъзинчета, въпреки че в Русия всичко им е ОК ...

===================================

Всеки с неговите си фантасмагории ...

==========================================

Най-голямата цел и призвание на българските политици е да направят всеки един от нас относително енергийно независим и от ток и от газ и от американци/западно европейци и от руснаци ...

В момента в който това стане, се открива възможността България да бъде енергийно независима от всеки един бил той руснак или западняк ...

Ама не виждам все още никой с такъв акъл и възможности на сцената ...

dimitar_vd62
19-07-2017, 18:38
И как ще станем енергийно независими от руснаци/американци/западняци.Освен ако не текне отнякъде нефт и газ.Нямаме такива находища, нека бъдем реалисти.Пък дори и да имаме какъв е проблема през наша територия да минава някаква тръба и да си вземаме транзит от нея, пък да си харчим нашия си газ.Виж Турция, взема газ от Русия, взема газ от Азарбейджан, ся искат да инвестират в някаква тръба от Крит май беше, правят си некъф микс и продават.Ма пред переспективата да купуваш руски газ от Турция вместо да си първи на тръбата мисля че второто е по изгодно.Общо взето пръднахме на уя на Русия.Докато тука ревем с цяло гърло против Русия другите се възползват от нея.Колкото до руснаците, еми на мен ми е така изгодно, всеки се дупи дето му харесва.Що трябва да се дупя там дето на вас ви харесва.Не знам за Македония, ма руската сметана, руския хайвер, кашкавала и колбасите нямат нищо общо с това в Лидъл, Кауфланд и прочие.Както и сирене, масло и сладко си поръчвам от Родопите.Само зеленчука малко ми бега.Колкото до последното ти изречение....има такива хора ма те не са бивши комунисти и доносници или техни роднини и няма как да се появят на политическата сцена.А дори и да се появят, ще ни обвинят в диктатура, ще ни изровят химическо оръжие или ние сами ще си постнем снимки от някоя детска пиеса осмиваща Хитлер.Щото първо това статукво ни харесва, не за друго ами с минимум усилия преживяме, по лесно е да чакаш някой да ти внесе икономически растеж отколкото сам да си го направиш, всеки гледа колегата или другите да надигнат глас и ако стане нещо да се възползват, ако не стане поне няма да изгорят те, ами другите.И ти се хили, е видя ли аз поне вземам 400 лв пък теб те уволниха.После те пита отде пари за кола, отде пари за туй онуй, нал си безработен....ми куре ти докат работеше за едната ракия и боб и продаде нивите или апартамента на родителите си за да си донадиш и сланинка към боба аз ги дадох под наем и аренда и те така.Щото на времето инвестирах в образование на детето си вместо в айфони и сега може си купи какъвто айфон иска, инвестирах собствено време за да дам възможност на жена си да се отдаде на това което беше започнала вместо да си губя времето с такива като тебе за 400-500 лв и да и по скоро да и преча отколкото да са прая на мъж с бира на крак пред денонощния.И накрая ако доживейш пенсия вземаш некви си 200-300 кинта за 40 и кусур години работа.Демек ако интерпретираме семейство - общество, ако всеки си гледа кариерата и заплаттата кой колко носи и колко харчи нямаме здраво семейство ами съжителство по договаряне.Поставяме личността над семейството-обществото.Ако обаче личния просперитет е обвързан с цел по добро бъдеще за семейството това не пречи на индивида да се развива но от това ща има полза семейството-обществото.Нищо не пречи индивида да се развива според целите си но той трябва да е обвързан с обществения живот.Ако Мерцедес наемат един работник те го обучават, инвестират в него средства и време за да се изгради специалист и когато табелка с неговото име стои на двигателя на луксозен мерцедес той е щастлив.Че се еразвил в насоката която иска, от това печели и фирмата, печели и държавата под формата наданъци които инвестира в здравеопазване, образование, инфраструктура и т.н.Докато тука иска ме диплома веднага ама ако може да не излизаме от дискотеката, тати ще плати, после искаме да сме мениджър с хубава заплата, щот не може с диплома да сглобяваш двигатели на мерцедес, отделно работодателя никога не е доволен, плаща ти жълти стинки, добре е поне ако здравните ти плаща, от къв зор да те обучава другия чака на вратата, ходим на работа щото трябва да се ходи, да минат 8 часа и беж я на дискотека я на евтина бира с комшийте или ако решиш да правиш кариера колегите почват те дърпат че си натегач, за къде бързаш и утре е ден, щото са мързеливи и са се намърдали на неква службичка и ги е страх да не ги накарат да работят както трябва.Шефа обаче на всички се кара еднакво щот него е еня кой каква производителност има, интересуват само парите щот в къщи чекат за фризьор, маникюр, за мола иначе нема му пуснат.Чак като не платят няколко месеца са сещаме за държавата, ма чекайте бе хора коя държава, къде беше държавата когато не ви плащаха месец,два три....чекахте некой друг да се обади и като се намери такъв и дойдат репортери или се крием кат мишки или всички бълват като стадо пуйки ма то чак когато и тъй и тъй ще се мре и нема накъде.Ми тая държава е такава каквато ние си я направихме с бездействието и егоизма си.То затова и не се намериха 4-5 яки българи да ошамарят заптиета и да спасят Левски.Ей го, цумгейт няма виновни, за пореден път няма виновни, Цацата не вижда нищо нередно че е бил на среща с обвиняемите,тя била частна.Бисеров - невинен, За КТБ да не говорим, стенограмите били секретни, що, щото всички на дерат пладнешки а ний им вярваме че Русия пречи и ни баламосват с евроцености и либарална демокрация.Демокрацията е една, кат вземат се роят леви десни центристки демокрации пиши ги у девета глуха.Начи Турция като натовска държава може да си купи руски С-400, ние не можем да си купим даже къв да е натовски самолет, нищо че пък Иран например лети и на Миг 29 и на Ф14 - пълна загадка е как ги съвместяват. Тя и Хърватия оня ден обяви конкурс и нищо чудно да си купи самолети преди нас.Ма тук не етака, ниесме уникална нация на вечно онеправдани, вечно заробени, само да не дойде ден когато ще плюем ЕС и ще слугуваме на рязаните, еле пък за Русия да не говорим - ма те наподведоха изнудваха....и пак същите ще са.Само на нас Украйна и Полша ни пречи Русия, само ние викаме най усърдно,като за първо място се двуомя за Порошенко или ние.Другите си се взеха в ръце че и албанцитне ни минаха, а навремето им се смеехме.Само че другите си отстояват позициите пред ЕС.Тука европейците идват само за риди евтините курви и алкохола и ако не бяхме на тоя кръстопът Европа щеше да свършва на западната ни граница, не си мислете че сме заслужили нещо, просто им трябваме.Ако ЕС и НАТО бяха спазили уговорката здане се разширяват на изток сега щяхме да си сме в един друг ЕС, който щеше да е по щедър към нас конкурирйки се с Русия за пазари, ама алчноста е диагноза и няма лечение.Затуй ударно ни приеха в НАТО с подходящите демократично избрани правителства, насадиха американски бази и изведнъж оп - Европа на две скорости.За всеки здравомислещ човек това трябва да е сигнал, както казват руснаците - нас обманули.Даже и украинците взеха да проумяват че са ги изпилзвали, щото тука дават само когато Порошенко се мазни на Тръмп и Меркел да проси ама руската телевизия дават дебати и в украинския парламент и някои депутати питат - Европа ни обеща това и това а на практика примерно експортираме 400 000т пшеница при възможност за 2 млн тона, 40 000 тона царевица при възможност за 1,5 млн., прекратихме връзките с Русия с обещание да ни купуват продукцията а какво стана?Танковият им завод в Лвов фалира, а обещаваха помощ във военната индустрия под формата на технологии вместо това им предлагат да им купуваме остарялата техника, и т.н.Ма тия неща са фалшиви новини на балалайка.ру, нема значение че предаването е на живо, депутата е купен от Кремъл.Аре сега чекам пумията.

dimitar_vd62
19-07-2017, 20:21
После Майдана - Экс-министр экономики Украины Виктор Суслов
https://www.balkans.kp.ru/daily/26703/3728053/

546
19-07-2017, 22:36
Митак, ти запозна ли се с хронологията?
Ще ти отнеме ден- два максимум.;)
Или трябва да те информирам аз,все пак предпочитам изводите сам да си ги направиш.Факт е ,че въпреки сериозните разноски руската страна няма никакви претенции към нас. Е има приказки от този и онзи ,но даже и Путин сам казва ,че в така създадената ситуация България вина няма.
И не забравяй ,че Турция е страна извън ЕС и ако направи газопровод по схемата която не сработи тук ,това ще е още една пречка за присъединяването .Ердоган и без това дава индикации,че това не му е важно,та има голям шанс Турски поток да го има.Човека може да предпочете тръбата един вид.
Даже ако съм на негово място бих определил държавна дотация на транзита.

"И що всички около нас се натискат за тая тръба, като е толкова нерентабилна "
А сети се. Наистина е така. Всеки има своите причини.Като за начало думата " диверсификация" е достатъчна като жокер.Гледам че пишеш нещо ,че и цената щяла да пада.Ти си го написал ,не аз.

Би ли пуснал един водопровод от вас до нас ,та ако ми спрат водата да не ходя не къпан.,ама водата и по него да я пускат от ВиК.А ако го финансира и направи ВиК по тънкажна ли ще е цената. И на проекта, и на водата. Абе дай тръби да има пък после ще му мислим,нали не плащаме ние.

В един от либерализационните пакети на ЕС има регламент за тръбите .Са либерастите ли,консерваторите ли не знам ,ама явно след като се е случвало да пият понякога по една студена вода се събрали и са решили нещо. Наясно ли си за какво говоря?
Хъба е по правилата на тая дивотия.

dimitar_vd62
19-07-2017, 23:38
И няма да сбърка.А ида влезе в Европа много бързо ще им тегли една майна, щото не обича да му казват какво да прави.Европа е цел за него колкото да тръгнат турците свободно из Европа и да я ислямизират.Иначе прекрасно се справят и без Европа.И в двата случая ще държи кранчето за газта на половин Европа.Каква хронология да чета - лично от устата на вожда - https://news.bg/politics/pravim-vsichko-za-sasht-obyavi-borisov-pred-amerikanskiya-biznes.html , след дъжд качулка, ББ подари южен поток на турците.И докато Бъчварова се чуди имали нямали полза от тези проекти - http://glasove.com/categories/politika/news/bychvarova-bojko-borisov-sprq-tri-golemi-energijni-proekta - комшийте се натиснаха за тях.
Обобщено тва е положението http://bgjournal.info/koshmaren-evro-apokalipsis-vrahlita-balgariya-gerb-v-panika/

Ее я ми обясни жокера, че нещо не вдянах.Ще диверсифицират руски газ с руски.

dimitar_vd62
20-07-2017, 00:05
Митак, ти запозна ли се с хронологията?
Ще ти отнеме ден- два максимум.;)
Или трябва да те информирам аз,все пак предпочитам изводите сам да си ги направиш.Факт е ,че въпреки сериозните разноски руската страна няма никакви претенции към нас. Е има приказки от този и онзи ,но даже и Путин сам казва ,че в така създадената ситуация България вина няма.
И не забравяй ,че Турция е страна извън ЕС и ако направи газопровод по схемата която не сработи тук ,това ще е още една пречка за присъединяването .Ердоган и без това дава индикации,че това не му е важно,та има голям шанс Турски поток да го има.Човека може да предпочете тръбата един вид.

"И що всички около нас се натискат за тая тръба, като е толкова нерентабилна "
А сети се. Наистина е така. Всеки има своите причини.Като за начало думата " диверсификация" е достатъчна като жокер.Гледам че пишеш нещо ,че и цената щяла да пада.Ти си го написал ,не аз.

Би ли пуснал един водопровод от вас до нас ,та ако ми спрат водата да не ходя не къпан.,ама водата и по него да я пускат от ВиК.А ако го финансира и направи ВиК по тънкажна ли ще е цената. И на проекта, и на водата. Абе дай тръби да има пък после ще му мислим,нали не плащаме ние.

Ами ако ти пусна една тръба от нас до вас, ще ти туря такса за да си избия инвестициите и надценка на водата която пак ще е от вик.А и няма да вложа пари в тръба която евентуално ще ползваш.Ще искам гарантирани количества, и ако не ги ползваш ще плащаш неустойки.Ако искаш я пълни в бидони, мий улицата твой проблем.Ако искаш по евтино влагаш твои пари в тръба до некой друг доставчик/ако има/, тургаш си водомер и плащаш колкото харчиш.щото и другия доставчик нема се бръкне за водопроводна мрежа за негова сметка без гарантирано потребление.

546
20-07-2017, 00:09
Ами ако ти пусна една тръба от нас до вас, ще ти туря такса за да си избия инвестициите и надценка на водата която пак ще е от вик.А и няма да вложа пари в тръба която евентуално ще ползваш.Ще искам гарантирани количества, и ако не ги ползваш ще плащаш неустойки.Ако искаш я пълни в бидони, мий улицата твой проблем.Ако искаш по евтино влагаш твои пари в тръба до некой друг доставчик/ако има/, тургаш си водомер и плащаш колкото харчиш.щото и другия доставчик нема се бръкне за водопроводна мрежа за негова сметка без гарантирано потребление.
Сега си предсави на теб да ти спрат от ВиК водата и да искаш аз да ти я пусна,а тия от ВиК да ми откажат .Голем кеф ще е да ми идваш на гости и сутрин докато режа салатата да те гледам гол.
Батман играе на сигурно в случая,въпросът е колко му е голям.;)
Виж края на горния ми пост ,че го дописвах

alfa racer GTA
20-07-2017, 00:42
И как ще станем енергийно независими от руснаци/американци/западняци.Освен ако не текне отнякъде нефт и газ.Нямаме такива находища, нека бъдем реалисти.

Като опростят максимално законодателно включването към енергомрежата и позволят на частни абонати да продават енергия добита от тях - аз ще съм един от първите който е готов да похарчи 8-12 до 15 хил лева за слънчеви панели на покрива и почти няма да ползвам външно добита ел.енергия.

Газовете им тръби не ме интересуват откъде планират да минават- ако ще е през наша територия или да си платят, или да ги построят за тяхна сметка

И как ще станем енергийно независими от руснаци/американци/западняци.Освен ако не текне отнякъде нефт и газ.Нямаме такива находища, нека бъдем реалисти.Ако ЕС и НАТО бяха спазили уговорката здане се разширяват на изток сега щяхме да си сме в един друг ЕС, който щеше да е по щедър към нас конкурирйки се с Русия за пазари, ама алчноста е диагноза и няма лечение.Затуй ударно ни приеха в НАТО с подходящите демократично избрани правителства, насадиха американски бази и изведнъж оп - Европа на две скорости.За всеки здравомислещ човек това трябва да е сигнал, както казват руснаците - нас обманули.

Ама ти още ли не си разбрал в кои държави емигрираха младите хора на България?

:big_whoops:

А знаеш ли какво искат децата ти, или просто ти вземаш решенията без да се интересуваш как те ще им се отразят на живота ?

:screwy:

Не е важно какво искат те, а какво ти смяташ за правилно за техния живот.:mf_Flush::smackbum:

Пък после имало 1 милион емигрирали българи навън в чужбина ...

546
20-07-2017, 00:55
.....

Газовете им тръби не ме интересуват откъде планират да минават- ако ще е през наша територия или да си платят, или да ги построят за тяхна сметка

...
Ти може и да си самарянин,а моите 2% къде са?
Знаеш ли ,че имам заеми да връщам?

alfa racer GTA
20-07-2017, 11:18
Не съм.Ама Бойко Борисов е самарянин,комсомолец, комунист, пожарникар,милиционер, мутра, "полицай и главен секретар на МВР", кмет, политик, министър председател и всичко до което се докопа, стига да е власт и/или пари, дори за това да се налага да е съдружник с мутри, убийци, измамници ...:
"Газпром" тихомълком започна да строи втора тръба за "Турски поток"
http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/07/...ba_za/?ref=rss (http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/07/20/3009998_gazprom_tihomulkom_zapochna_da_stroi_vtora _truba_za/?ref=rss)

В българската политика е имало много лайнца, ама такова мазно, горделиво, егоцентрично и смрадливо като Борисов не е имало нито преди 1989 година нито след 1989 година ...

================================================== =====
Кръволокът Путин :
http://dnes.dir.bg/news/krav-putin-elen-rusia-putin-26091108

ecotronic
20-07-2017, 17:56
Рацер, не пиши такива работи за Боко, че ако види, какво си написал, ще върне и този мандат :tooth:

546
20-07-2017, 23:08
Той е като Слънцето,изгрява и залязва когато си иска.

dimitar_vd62
22-07-2017, 22:59
Като опростят максимално законодателно включването към енергомрежата и позволят на частни абонати да продават енергия добита от тях - аз ще съм един от първите който е готов да похарчи 8-12 до 15 хил лева за слънчеви панели на покрива и почти няма да ползвам външно добита ел.енергия.

Ама ти още ли не си разбрал в кои държави емигрираха младите хора на България?

:big_whoops:

А знаеш ли какво искат децата ти, или просто ти вземаш решенията без да се интересуваш как те ще им се отразят на живота ?

:screwy:

Не е важно какво искат те, а какво ти смяташ за правилно за техния живот.:mf_Flush::smackbum:

Пък после имало 1 милион емигрирали българи навън в чужбина ...

Имам една дъщеря на 30 г и решенията си взема тя, така съм я възпитал.Зетя е чудесен и със сватовете въобще не им се месим.Ние сме доволни че знаят какво искат и как да го постигнат.И двамата работят в чужди фирми тя на изпити в софия той на обучение в САЩ.Младите хора са емигрирали там където могат да се реализират, за твое учудване предполагам, имам познати работещи в Русия, 7-8 човека, авиоинжинер, заваръчен инженер, в банки и др.
Та единият от тези дето работи в Русия/заваръчен инженер, 1 месец на платформа 1 месец на сушата - 110000$ годишна/ си направи на вилата фотоволтаик и соларно отопление.Не се изискват разрешителни, освен ако не искаш да се включиш в мрежата.Дерзай.Ако не живеех в блок досега да съм пльоснал поне фотоволтаика.

За тръбата не се прав, ако не минава през България нищо не хващаме, дори и ний да я построим трябва да си плащат за транзита.Ма това в България няма как да стане с тия политици.За туй я "подарихме" на Турция.Познай защо украинците пищят а Ердоган потрива ръце.

Не съм.Ама Бойко Борисов е самарянин,комсомолец, комунист, пожарникар,милиционер, мутра, "полицай и главен секретар на МВР", кмет, политик, министър председател и всичко до което се докопа, стига да е власт и/или пари, дори за това да се налага да е съдружник с мутри, убийци, измамници ...:
"Газпром" тихомълком започна да строи втора тръба за "Турски поток"
http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/07/...ba_za/?ref=rss (http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/07/20/3009998_gazprom_tihomulkom_zapochna_da_stroi_vtora _truba_za/?ref=rss)

В българската политика е имало много лайнца, ама такова мазно, горделиво, егоцентрично и смрадливо като Борисов не е имало нито преди 1989 година нито след 1989 година ...

================================================== =====
Кръволокът Путин :
http://dnes.dir.bg/news/krav-putin-elen-rusia-putin-26091108

Едно нещо за което сме на едно мнение.

Не се излагай с тая статия за Путин, в рогата няма кръв.Лили Иванова сигурно е ходила там.

Нямам идея как го правят, самолетите не летят така, най-интересното е на 3,35 и 6,50. - https://www.youtube.com/watch?v=eTyT0OfPq1k

ecotronic
22-07-2017, 23:24
Що смятат заплати в USD бе, Митак?

Да не би пък в САЩ техните да ги смятат в рубли? :dunno:

Путин се къпе в кръв, пък Боко нагъва тонове суджуци..........

Бе секи луд си има номер :tooth:

dimitar_vd62
22-07-2017, 23:52
Ми така казва, той си ги смята или така му плащат.Тоз същия преди това работеше на платформа в ЮАР, за 160 000, ма нещо не му хареса, как го дръпнаха руснаците не знам.Знам че е някаква търсена специалност работи с рентгенови и ултразвукови апаратури и други такива за диагностика на заварки, има сертификати по ЛОЙД и още някакви за около 30 000 евра.Авиоинженера пък работеше в Бг съкратиха го, известно време работеше като охрана после и той замина за Русия, а е учил авиоинженерство в Русия и Италия.Ма нали тука търсят спациалисти по на 25 г с опит....Когато замина беше на 43-45 години.1-2 са женени/омъжени там, 1-2 са ми съученици имаха фирми тургуваха с руснаци след санкциите се изнесоха там не съм ги чувал от тогава.Не знам как точно са отишли защото изискванията на руснаците са тегави, може би техни познати/партньори са им помогнали....не знам, ако 2020 дойдат за среща на випуска ще кажат, ако Путин не ги убил или пратил в Сибир.:hump:

ivan dimitrov
22-07-2017, 23:59
Що смятат заплати в USD

Щото БРИКС ще събори доларът до година, догодина....в период. Ако смятат в рубли - трябва да измислят нови калкулатори. Ако смятат в евро - лесно ще се види, че обикновен заварчик в Германия, без да се катери по платформи, взима двпйно.
Какво значение има, в каква валута ти изчисляват заплатата? Важното е че звучи доста сериозно, направо се шашнах! Нищо че елтехниците в Русия, масово взимат по малко откокото тук. Много се впечатлих, максимум до ....никога, ще емигрирам в Русия.

dimitar_vd62
23-07-2017, 00:17
Щото БРИКС ще събори доларът до година, догодина....в период. Ако смятат в рубли - трябва да измислят нови калкулатори. Ако смятат в евро - лесно ще се види, че обикновен заварчик в Германия, без да се катери по платформи, взима двпйно.
Какво значение има, в каква валута ти изчисляват заплатата? Важното е че звучи доста сериозно, направо се шашнах! Нищо че елтехниците в Русия, масово взимат по малко откокото тук. Много се впечатлих, максимум до ....никога, ще емигрирам в Русия.

Нали си от Варна, може да помисля да те заведа на по бира на гости във вилата им, ще си поприказвате белким повярваш.Може се уреди към септември, когато ще е тука.

ivan dimitrov
23-07-2017, 00:29
Нали си от Варна, може да помисля да те заведа на по бира на гости във вилата им, ще си поприказвате белким повярваш.Може се уреди към септември, когато ще е тука.

Не само ти имаш познати. Преди време ти постнах статистически данни на самите руснаци. Дали пък градът го избрах случайно?
Инак - той и Бил Гейтс взима прилична заплата....
Е, не го познавам лично, даже и човек с доход околу 100000 долара не познавам май. Ама такива, работещи/работили в Русия познавам. Стигат ми познатите "русофили". Даже са ми в по вече.

ecotronic
23-07-2017, 00:37
Е то висококвалифицираните вземат добри пари почти навсякъде, в т.ч. и у нас. Изключение прави с. Корея.

Въпросът е средностатистическият труженик, какво си докарва.

dimitar_vd62
23-07-2017, 00:38
Или да му отидем на гости или спри да приказваш.Градът няма значение както и ника.

ivan dimitrov
23-07-2017, 00:50
Или да му отидем на гости или спри да приказваш.Градът няма значение както и ника.

Ще спра да пиша когато преценя, или някой с права прецени вместо мен. Градът има огромно значение, щото ако тук казваме че София не е в България, то там нещата са още по зле.

546
23-07-2017, 01:12
Що смятат заплати в USD бе, Митак?

Да не би пък в САЩ техните да ги смятат в рубли? :dunno:

Бе секи луд си има номер :tooth:
Въпрос на вероизповедание е .
Настанаха времена,когато Вярата в Голямото зелено чудовище завладява света и християнските ценности отиват на заден план.
Но така е устроен човек,без вяра не може.:bouncing_smiley:

dimitar_vd62
23-07-2017, 01:13
Ами предлагам ти доказателства за думите си, ма както винаги сценарият е ясен.Това че някой работи или е женен в Русия не значи че е русофил.ЮАР му идва далеко за прибиране, за това се е отказал предполагам от по голямото заплащане, не че е пил водка с Путин и се къпал в кръв от еленови рога в Алтай. Иначе в демократична Европа мъжете вземат повече от жените - http://www.economic.bg/bg/news/8/kakva-zaplata-vzimat-zhurnalistite-v-bbc.html

ivan dimitrov
23-07-2017, 01:36
Ами предлагам ти доказателства за думите си, ма както винаги сценарият е ясен.Това че някой работи или е женен в Русия не значи че е русофил.ЮАР му идва далеко за прибиране, за това се е отказал предполагам от по голямото заплащане, не че е пил водка с Путин и се къпал в кръв от еленови рога в Алтай. Иначе в демократична Европа мъжете вземат повече от жените - http://www.economic.bg/bg/news/8/kakva-zaplata-vzimat-zhurnalistite-v-bbc.html

Доказателство за кои думи? Че градът няма значение? Изобщо не се съмнявам че някой, някъде в Русия взима голяма заплата. Аз имах предвид средните доходи. Демек - масовите.
Кой сценарий ти е ясен? Трябваше да се впечатля че видиш ли някой, някъде в Русия вадел пачки. И понеже не го намирам впечатляващо - сценарий......
Ами....разбери колко получава ръководител полети у нас.
РВД е също държавна фирма. Нищо че може и да не си личи, като се разровиш. Упс! Познавам няколко РП-та май. Може и да поизлъгах по горе.

dimitar_vd62
23-07-2017, 02:15
Имам комшия ръководител полети,също съученик ама от друг клас, няма що да ровя.Сценарият е ясен, стане ли дума за Русия.Ако бях спрял до ЮАР нямаше да има коментари.Всъщност въпросът не засягаше конкретно Русия, коментарът беше че хората емигрират кой където може да се реализира.Им и колега бивш бакшиш последно въртеше сладкарница в центъра на Лондон,едни комший заминаха за Доминика....съученичка да дъщерята е Англия в частна детска градина, пък е икономист.Ако не се лъжа някакъв далечен братовчед/в края на казармата разбрахме че сме такива/ доколкото чух е в Чили...Колегата попита риторично къде са имигрирали младите, по подрозбиране в зарадна Европа и аз огтоварям че кой където намери, не есамо в Европа макар че повечето са там.Голяма час т само работат там, голама част не са преуспели а работят ннискоквалифициран труд, но са по-добре платени отколкото с висококвалифициран труд тука.А е ся се сещам за още двама, бивше ортак на един приятел метач в метрото в Лондон и един друг чисти риба в Норвегия, жена му е анестизиолог в Терапията.Ти изчете ли как тръгна разговора още от оня ден или просто прочете Русия и захапа.Който има желание и образование може да се реализира навсякъде.Един младеж по телевизията го каза много ясно - на запад всеки ден израстваш тука никой не те забелязва.И тук и там работи в една и съща сфера.Само че тука в българската фирма така и ще се пенсионира на същото работно място.Само че такива са малко, повечето отиват да вържат двата края и съвсем не са преуспели в живота и професията, ама по презумция отидеш ли на запад си фанал господ за шлифера.Тъй че според тебе по-добре заварчик на запад отколкото мениджър в Русия.

alfa racer GTA
23-07-2017, 18:54
Не се излагай с тая статия за Путин, в рогата няма кръв.

1.Не се излагам.Провокирам.
Не му пука в какво се къпе Путин.Ако ще в слонска сп**ма да се къпе, все ми е тази.Днес е тук/жив, утре го няма- на годинки си е вече.

2.И аз имам познат който е завършил инженер в МЕИ/техническия и работи точно това на платформа в Нигерия.Заплатата е поне $10 000 US/месец. Ама смени и жената... с негърка ...

-В Русия има сигурност,в Нигерия, ЮАР и други африкански държави няма сигурност- има нападения на петролни платформи от разни местни племена с взимане на заложници и искане на откуп от фирмата собственик на платформата.Затова отиват в Русия.

3. Да си се "реализирал" професионално, не означава само да работиш по професията си, а и да получаваш прилично възнаграждение.За прилично възнаграждение спрямо западните стандарти е това с което на всеки 5-7 години можеш да си купиш нов автомобил за около 40 000€ -70 000€.

В България в огромния брой случаи това не се случва най-вече заради не наказаната корупция.Тя изяжда доходите.За последно четох че трактори купувани с евросубсидии стрували 245 000€, а след приключване на програмата с евросубсидиите цената им "спаднала" на 160 000€ ... https://www.fermer.bg/agro-tv (https://www.fermer.bg/agro-tv)

4.Единственият начин България да оцелее и да я има е "Запада" където избягаха/емигрираха всички тези хора да "дойде тук", тоест да го направим тук.В противен случай работоспособните ще продължат да емигрират...И не става въпрос САМО за пари, а за пари, сигурност, предвидимост, спокойствие, перспектива...Хората са съгласни да останат дори за 25% от доходите на запад, НО ако ги има другите неща след парите и има перспектива и работа и професионално развитие и за увеличаване на заплащането в посока настигне постепенно за 20-25 години на доходите в страните към които има масова емиграция.

-------------------------------------------

Това което Тиквун& Сие не разбират е, че "ерата" на магистралите приключи - от 2020 година до 2022 г. постепенно ще спрат парите от кохезионните фондове предназначени да ни помогнат да настигнем западняците.

На хоризонтът са проблемите на правосъдието, справедливостта, законността ...без тях, парите които получаваме или самите ние плащаме за магистрали или каквито и да е публични разходи ще "попиват" като вода в пясък и ефектът ще е минимален...

Проблемът е че не виждам "кой" може да направи необходимото за България ...

Единствено се надявам преди да "дойдат електрокарчетата", да имам и покарам една червена QV 508+ кончета.След това ще съм дърт(или поне сега така си мисля) и ще ми е все едно дали карам електрокарче или "то кара мен" ...

==================================

Уж Борисов " не видял и един суджук" от 3/те тона, ама истината лъсна - "Даваш ли даваш бизнесмене суджуци за изборната кампания на ГЕРБ?!!!" :eat::mrgreen: :

ecotronic
23-07-2017, 22:20
.....Уж Борисов " не видял и един суджук" от 3/те тона, ама истината лъсна - "Даваш ли даваш бизнесмене суджуци за изборната кампания на ГЕРБ?!!!" :eat::mrgreen: :

То в това е голeмият проблем - че нито един не е стигнал до него. :tooth:

546
24-07-2017, 00:04
Ако някой политик се яви на среща с избирателите с полиграф вместо скара дали ще има толкова усмивки?

myato
24-07-2017, 00:10
То в това е голeмият проблем - че нито един не е стигнал до него. :tooth:

Лакома сган!!!

Ако някой политик се яви на среща с избирателите с полиграф вместо скара дали ще има толкова усмивки?

Къв полиграф? Тия лъжат, както дишат.

546
24-07-2017, 04:41
Викаш и серум на истината да им бият се тая ;)

alfa racer GTA
24-07-2017, 10:35
Гергов призна, че е действал за коалиция БСП-ГЕРБ-По думите на Гергов такова управление е възможно, щом в Европа го правят. Според него при такава коалиция премиер можел да бъде „трети човек”.

http://www.mediapool.bg/ambitsiyata-na-georgi-gergov-bila-da-napravi-koalitsiya-bsp-gerb-news267010.html

По думите на Гергов, Корнелия Нинова е разговаряла с него, като му предложила „компенсация”.

„Корнелия ми каза: Жоро, аз разбирам, че не си виновен, какво да направя, за да се компенсирам”, твърди Гергов.

Отдавна "големите" партии в България превърнаха политиката в гротеска ...

ecotronic
24-07-2017, 15:21
Аз пък винаги съм се чудел, как се съвместяват понятията "социалист" и "милионер".

myato
25-07-2017, 11:26
Аз пък винаги съм се чудел, как се съвместяват понятията "социалист" и "милионер".

Те за това, политик, ерго милионер няма да станеш:-D

---------- Post added at 11:26 ---------- Previous post was at 11:24 ----------

Викаш и серум на истината да им бият се тая ;)

Е, те ша ти кажат "истината", ма тяхната:upsidedwnsmiley:

dimitar_vd62
30-07-2017, 11:17
Я гледай, ВВС на САЩ щели да лекуват руснаците - https://russian.rt.com/world/article/413080-voennye-ssha-obrazcy-rnk-rossiyan
Не е лоша идея да ги попритеснят на техния континент - https://infox.sg/others/news/rossiya-delaet-iz-nikaragua-ukrainu-dlya-ssha15/?utm_source=russian.rt.com&utm_medium=exchange&utm_campaign=904&id=russian.rt.com&utm_term=regnum.ru А и някъде попрочетох че щели да връщат ракетите в Куба, ако не са ги върнали вече.Китай си е поставил за цел да създаде най-мощната армия, С.Корея ги притеснява с ракети....на тази страна и симпатизирам дотолкова доколкото може да допринесе пролапса наречен САЩ да се прибере в собственото му анално отверствие, иначе крайно време е някой да ги извади от хипнотичния транс в който са изпаднали.

Едно време питахме Москва ся питаме Брюксел - http://www.moreto.net/novini.php?n=356389&c=04
Газовият хъб е убаво нещо, кеф ти газ от Азербайджан, кеф ти от Израел, кеф ти от Египет, дет отиде Бойко все се връща с една торба "ЩЕ..." - http://www.moreto.net/novini.php?n=356466&c=04 я форумните топ специалисте ми обяснят как ще дойде газ от Израел или Египет и колко по-евтин ще е от руския
А това просто не мога да го асимилирам - http://www.pan.bg/view_article-6-396905-Top-idiotiya-ES-zabrani-gaz-direktno-ot-Rusiya-i-pozvoli-gaz-prez-oshte-edin.html - дет са вика каквото сам си направиш никой не може да ти го направи."За България е изключително важно, поне това трябва да бъде наш национален приоритет е България да остане фактор на газовата карта на Европа. Ние не трябва да допускаме по никакъв начин да бъдем заобиколени от големите инфраструктурни проекти, които се развиват или ще се развиват около нас, каза Теменужка Петкова." - защо проектите са около нас а не у нас.И какво стана с евроценностите та Бойко се почувства предаден, как така изведнъж загубите за България станаха огромни, нали нищо нямаше да печелим от тая тръба - http://www.moreto.net/novini.php?n=356469&c=04

ecotronic
30-07-2017, 12:38
Добре би било да проумееш вече едно основно положение - това, че за големите играчи, по-изостаналите страни се явяват едно ловно поле на което всеки се стреми да отстреля, колкото се може повече дивеч.

Времето си минава, историята си остава. А ако я поразгледаш, ще видиш, че често пъти едни играчи са били първи приятели а после - първи врагове.

Единственото, което не се променя, това е връзката между умственото развитие и желанието за господство над останалите.

Ако искаш да си независим, работи преди всичко над себе си, развивай технологии, придобивай способности, които другите не притежават. Всичко останало е следствие от това.

Един от най-добрите примери, илюстриращ това за което говоря е държавата Израел.

Изкуствено създадена и то с благословията на СССР, заради собствената си сигурност впоследствие се е сприятелила пък със САЩ. На по-късен етап пък е лъгала приятелите си и е създавала нови, когато е трябвало да става ядрена сила.

В крайна сметка е станало така, че една иначе малка държава, се е превърнала в един световен играч, когото никой не може да си позволява да не зачита.

Всичко това се е получило заради сплотеността на населението и, заради невероятно високата му степен на обществено съзнание и заради качеството на демократично избираните от него управници.

Та такива ми ти работи, Митре. Народът ни вече го е казал:

Лозето иска мотика, не молитва.

dimitar_vd62
30-07-2017, 19:36
Дет са вика бит и такован не си признават.Ма за другото си прав, той и бизнеса сутринта каза че отглеждаме търтеи.
Както и да е, още нещо на което от сума ти време не мога да си отговоря, защо когато някои са недоволни от нещо затварят някое кръстовище или път и скандират исканията си.Няма лошо, ама така пречат на другите като тях докато на общинаря или депутата си го мести в другия крачол че някои си искат нещо.Защо не идат да блокират общината парламента или друга държавна институция, така по може да им обърнат внимание.Сбъркан народ сме.

dimitar_vd62
30-07-2017, 22:34
На ТВ журналистка веднъж и разказали за един много стар евреин, който в продължение на много, много години, всеки ден, по два пъти ходил до Стената на плача за да се моли. Тя решила да поговори с него. И когато стигнала до Стената на плача, тя веднага го видяла да върви бавно с малки старчески стъпки към святото място.

Около 45 минути тя чакала, докато старецът завърши молитвата си, и когато той се обърнал и бавно, подпрян на бастуна си, си тръгнал, тя отишла при него за да направи интервю.

– Извинете, сър, аз съм Ребека Смит, от телевизията. Как се казвате?
– Мойсей Файнбърг, – казал той.
– Кажете ми, сър, колко години вече ходите до Стената на плача за да се молите?
– 70 години, не по-малко.
– 70 години! Това е страхотно! Ще ми кажете ли за какво се молите на Бога?

– Моля се за мир между християни, евреи и мюсюлмани. Да няма войни и омраза между хората. Моля се, нашите деца да живеят в безопасност и да станат хора, които се обичат помежду си и са отговорни за своите действия.
Моля се на Бог политиците винаги да казват истината и да поставят интересите на хората над своите собствени.

– И какво е вашето усещане след 70 години молитви?
– Усещането е, че аз говоря със стена!

ecotronic
30-07-2017, 23:06

Ето нещо интересно (действителна случка от мемоарите на Сър Франк Робъртс - съветник на Чърчил от времето на ВСВ).
През декември 1941, когато вермахтът бил на 19 км от Москва, на среща с британеца, Сталин му връчил план, който той трябвало да предаде на Чърчил и според който балтийските държави и Полша трябвало да останат в сферата на СССР след победата.....
Робъртс попитал Сталин, не трябва ли първо да помислим за победата?

Да, да - отговорил Сталин. Тя е ясна. Аз държа да изясним и това, което ще става след нея още от самото начало....

dimitar_vd62
02-08-2017, 18:42
Виж ти, после аз съм бил комунист,в Русия било комунизъм.... - http://www.pan.bg/view_article-3-397552-Franciya-nacionalizira-edinstvenata-korabostroitelnica-koyato-mozhe-da-stroi.html

ecotronic
02-08-2017, 20:58
Мда. Под национализация в случая се разбира, държавата да притежава мажоритарния дял.

Няма почти никаква разлика с комунистическите национализации. само някакви си 49 % :tooth:

dimitar_vd62
02-08-2017, 21:35
Ем нали и аз това разправям, че в някои предприятия държавата трябва да държи 51 %.Ма не ви се чуваше.Ако новината иде от Европа много бързо вдявате.Затуй сега БМФ поръчва 6 кораба на Китай, вместо да ги правят у нас.

546
03-08-2017, 01:44
Ем нали и аз това разправям, че в някои предприятия държавата трябва да държи 51 %.Ма не ви се чуваше.Ако новината иде от Европа много бързо вдявате.Затуй сега БМФ поръчва 6 кораба на Китай, вместо да ги правят у нас.

Хехе,тоя филм кога вървеше по кината най-интересното което си спомням от сюжета беше ,че в търговските отношения между две държавни фирми неизменно се появяваха услужливо посредничащи частни компании.В резултат държавните фирми се налагаше да бъдат спасявани с периодични финансови инжекции ,ма не си спомням вече от частни или държавни банки идваше финансирането.Но пък финала винаги бе изпълнен с драматизъм.;)
Дай са да одържавим БМФ и Булярд и само след година и половина ще са в медиите на първа страница,като нал се сещаш ,че заглавието ще започва с думичките " пред фалит",после приватизация и най-накрая Графа пее " общо взето, всичко общо е взето".

pavlin
03-08-2017, 02:19
Как се случи разграбването в България според бившия първи.

http://duma.bg/node/150259

546
03-08-2017, 04:32
Е са на Тато глупостите нали ти е ясно ,че нема как да минат пред бивш комсомолец и потомък на повече от едно - две поколения комунисти като мен.;)
Брат ,истината и за тая система е ,че е сбъркана,сега се връщаме бавно към старата,не че тя е по-хубава,но поне се самовъзпроизвежда. И да ти кажа според мен читава система няма да има,освен ,ако специалистите по генетика не вземат нещата на сериозно.
Според някои,Господ ни е създал по свой образ и подобие ,а сега ние трябва да се оправяме с дефектите в продукта,а кажи са това що за безобразие е ,въобще на кво прилича и честно ли е?
А и още нещо:
Ако си бяхме все още в Соца ,по примера на Северна Корея сега на чело на Партията и Държавата щеше да е Малък Тошко и не знам дали щяхме да живеем по- добре или по-зле,но поне държавния глава щеше да ни разсмива качествено.Ти щеше да си живееш във Флорида,аз да карам Дачия- такси във Варна,а Митака да е русофил.Така,че нищо кой знае какво не е станало.
Извинявам се предварително на модераторите,че трябва да ни четат простотиите,но никой не ги е карал да стават такива;)

ecotronic
03-08-2017, 10:40
Не е зле, държавата да държи контролните пакети на стратегическия бизнес.

Лошото е, когато държавната машина е силно корумпирана.

Случайно някой да знае, че по времето на войната в Афганистан, САЩ са купували руско оръжие от соц. държавите, в т.ч. и от съветската армия в Афганистан за да въоръжават с него муджахидините?

546
03-08-2017, 18:10
Не е зле, държавата да държи контролните пакети на стратегическия бизнес.

Лошото е, когато държавната машина е силно корумпирана.

Случайно някой да знае, че по времето на войната в Афганистан, САЩ са купували руско оръжие от соц. държавите, в т.ч. и от съветската армия в Афганистан за да въоръжават с него муджахидините?
Напротив ,зле е.
И причината е както казваш ти заради факта ,че по демократичен начин в управлението навлизат кадри със съмнителен морал и компетентност.
Според мен проблема с корупцията си е важен,но нали си наясно ,че чрез преливането на финансиране от един сектор в друг накрая пак се стига до няколко големи играча в сектор ,които са наясно със ситуацията и доста бързо се наместват във взаимно изгодни позиции на пазара с оглед извличането на печалба ,без да хабят ресурс да се изкупуват или ликвидират взаимно.
Това щом го постигнат ,веднага започват да извличат свръх печалби и тези средства се използват отново за диверсификация на бизнеса .Навлизат в сектори където конкурентността е голяма ,печалбите са ниски и с продължителна работа на минимална печалба отсраняват малките играчи . Те или фалират ,или биват изкупени от по-мощните във финансово отношение.
И като добавим сливането на гиганти от време на време,с оглед повишаване на нивото взаимната им сигурност сам можеш да си направиш изводите кво става.
В нашето село сме далече от тази схема,тук си правим ташак с държавата ,като избираме за управници смелчаци,които се бъркат в тези процеси къде от алчност ,къде от глупост и се стига до неестествено проспериране на икономически субекти които нямат качествма да издържат в гореописаната реално чисто икономическа обстановка.Точно по тази причина в Българските компании няма чуждестранни мениджъри,предпочитат се хора със съответните контакти на местно ниво и си правим делаверки ,а не реален бизнес. Естественото развитие на един бизнес е свързано с повишаване на конкурентоспособността му и реализирането на печалби. И когато достигне ниво да е в без особено големи перспективи за инвестиране в някой пазар,се оглежда за друг ,често и в друга държава с по-ниска степен на развитие на тези процеси и там нещата се повтарят.А когато става дума наливане на особено голям финансов ресурс в някое село като нашето се изискат и гаранции,че селските тарикътлъци които се правят от местните играчи приключват.Това става обикновенно или чрез директен силов натиск на държавно ниво или пазаруване на местните племенни вождове на едро,викат му лобиране.
А тук сме тръгнали да си говорим за държава с мажоритарен дял в стратегически сектори на бизнеса.
Реално държавата обслужва бизнеса,получава си данъците и ако кинтите не достигат взима на заем от същия този бизнес. Обратния вариянт е изначално сбъркан ,това дори и на бившия първи му е станало ясно в някъв момент.Както и на бая други ,и някои от тях просто са взели мерки да не си загубят работата ,като овреме са се ориентирали да заемат най-добрите позиции на старта,че има и стартирали даже преди сигнала.

ecotronic
03-08-2017, 21:23
Частният интерес е добър стимул за развитие на бизнес, но далеч не е достатъчен за съществуването на една държава, просто, защото той често се разминава с глобалните интереси на държавата.

За справка - как са устояли Франция и как СССР на немското нашествие.

Накратко - и децентрализираната икономика и централизираната си имат своите плюсове и минуси.

Съчетаването на добрите страни от двете е и доброто решение.

Това, че едно държавно управление е корумпирано означава, че трябва да се лекува.
Не означава, че само, защото е държавно, не трябва да участва във важния бизнес.

546
04-08-2017, 00:15
Не съм наясно какво точно имаш в предвид под децентрализирана икономика.
В една развита в икономическо отношение държава това,че има голям брой работещи икономически субекти въобще не е гаранция за децентрализирано управление.
Това е характерно за слабите икономики по-скоро,където всеки си прави квото му падне и накрая всички духат супата.
Ще ти дам пример с темата която зачеса Митака.
Значи ако имаше смисъл франсетата да притежават дела на корейците в корабостроителницата докато корейците бяха о.к. ,щяха да я национализират още тогава.Държавата се намеси когато корейците олекнаха.Това си е чисто централизирано управление и контрола си е налице,въпреки ,че не е явен. И най-вероятно са предвидили и поръчки за няколко години напред.Като се стабилизира предприятието и се появи инвестиционен интерес към него ще се отърват с печалба и само ще си прибират данъците от една печеливша фирма. Е това ,ако не е централизирана врътка здраве му кажи.

dimitar_vd62
04-08-2017, 11:33
Виж ся, как се приватизира предприятие, примерно корабостроителния.Примерно 25 000 т кораб произвеждаме за 10млн.Същия кораб в Италия е 15 млн.От конкуретната фирма се договарят с директора да съобщи 20млн като за това ще получи 1 млн в швейцарска банка.Потенциалния клиент се отказва от нашите услуги и дава поръчката на конкурента.И така нататък.Естествено завода фалира, появява се купувач който го купува за жълти стинки нарязва и разпродава оборудването и е милионер.Купувача може да е вчера създадена фирма на директора.В много западни страни стратегически отрасли се държат изкъсо от държавата.Ако не работиш майната ти, дават го на друг.Това направи и Путин и затова го мразят.В Англия приватизираха частните железници защото не подържали инфраструктурата и оборудването и създавали предпоставки за катастрофи.Ако това се беше случило в България сега щуяхме да правим кораби, двигатели за нещо си, и т.н. Ся имаш молове които си превеждат парите в офшорки и държавата нищо не фаща, имаш жилищни комплекси на купена на безценица земя....общо взето почти 30 години ни убеждават как еди какво си не става, а в другите държави не знам защо става.Щото бързо разбраха че сме алчни и продажни.Във Варна пък всичко е купено от тимаджиите иди чакай инвеститор.А иначе всички бяха много щастливи че държавата ще им санира блоковете, вместо да се бръкнат в джоба и а си оправят фасадите.Щот за момента е келепир, ма след време ще реват тока скъп водата скъпа и т.н.Ма нали останаха пари за ракийка тва е важното, квот за мене такова и за другите.А наздраве.Ама с нищо самолети и кораби не се купуват, а НАТО не дава а продава втора употреба.Не мога да намеря български праскови но пък добрутрото пазари важно некви праскови донът кат понички демек, нищо че са гумени ма не са прости български праскови.Е в тоа форум са най големите специалисти по икономика, финанси, демокрация ....а ся да си го кажем - преебани сме.Ма не от Русия и от Европа ми от нас самите.Предлагам пак да изберем Бойко или Курнелия и да сложим Куневица за министър по всичко.600 кинта ми излезе лечението на един зъб по здравна каса - това е една заплата, ма и аз бунак, не се жабурих с ракия.......е ся предполагам никой няма да каже че с ракия не става.Къвто народа такава и държавата.До 9 часа не мога да се свържа с никоя фирма/майстор да дойде да ми види хладилника - Аристон, тамън преди месец му изтече гаранцията, руския ЗИЛ на майка ми работи от 85-а година ма тва е друга ракия.Та от 9 насам въртя телефони и всеки ме убеждава как не можело да ми ремонтират хладилника в къщи, ако било климатик - да, ама хладилник не, трябвало да им го занеса.Тъй кат се замисля, май у нас всичко е по мед и масло, гледам гърците протестират кат за последно, турците и те де за правата на жените де за свобода на медиите де за друго, а у нас тук таме 20-30 ще затворят някое кръстовище или ще протестират в обедната почивка.А и Бойко каза че вече нямало безработица....така, седаме на ракийка да чекаме някой да ни оправи и че работим за пенсия...да има за единия боб и леб.....наздрраве...мамка им депутати и олигарси само за себе си мислят нищо не дават....жина...ко стана със салатата МА!?

546
05-08-2017, 00:53
Напрегнал си се нещо.

alfa racer GTA
05-08-2017, 01:29
Та от 9 насам въртя телефони и всеки ме убеждава как не можело да ми ремонтират хладилника в къщи, ако било климатик - да, ама хладилник не, трябвало да им го занеса.

Звънкаш на ей тия : http://www.bosch-home.bg/service/repair-service/book-engineer-online , ама от твоят град.

При мен идването беше 10лв+10лв ремонт на пералня Уърпул или Канди(не помня -жената оперира с нея) .

Слагат си калцуни и си носят един куфар инструменти.

Останах много доволен - пералнята беше блокирала и единствено мигаше нещо.

Оказа се че от варовика във водата на едно място има много насъбрал се варовик и беше запушил някъде вътре в пералнята една пластмасова част, като я беше напълнил с варовик и беше станало непроходимо за входящата вода...

Изчисти го човека и пералнята тръгна.Всичко това за около 40 минути, с чакането по "приемането" и изпращането около 50 минути до 1 час.

Нямаше никаква мръсотия след него нито друго-след приключване на работата всички остатъци ги сложи в една найлонова чанта или плик и си ги прибра, като след като излезе в нея сложи и свалените калцуни ...

А бре като си помисля още не ми се вярва че точно това се случи ...

---------- Post added at 01:29 ---------- Previous post was at 01:18 ----------

Това за дребни поправки/ремонти.

Ако е сериозна работата вече ремонта отива в сервиза ...

ecotronic
05-08-2017, 11:26
Митак, хладилници и перални не поправям, но дегустирам ракия по домовете с материали на клиента. :tooth:

dimitar_vd62
05-08-2017, 22:03
У нас може да дегустираш само бира.Намерих фирма дойде некъф младок смени две термозащити и един датчик и....хладилника пак размразява заедно със замразяването.И го питам аз защо с новите части дава същия дефект и не трябва ли като изгори термозащита нещо да спре да работи а не всичко да си работи.Ми тоз модел бил дето не му влияели защите....а де.Щял да сменя платка....земай викам куфара и да та изпроводя по живо по здраво.Откачих нагревателя от платката и ся работи ма трябва ръчно да го размразявам.На платката има нещо което прлилича на мощен транзистор и на изхода има 136 волта постоянно.Дилемата ми е това нещо ли е изгоряло/утре ще го разчитам/ или нещо друго щото доколкото разбрах има терморегулатор и два таймера, единия му казва през 24 часа да се включи другия му казва да работи примерно 30 минути а термото да не топли с повечеот 25 градуса.Обаче ако нещо от тия трите е дало фира нема надежда щото са микроскопични елементите.Туй намерих по форумите.На снимките ,куплунга с четирите кабела, черен, кафяв, бял, син , като черния и кафявия са за вентилатора, белият и синият са за нагревателя.Некъф акъл.Нова платка е 200 кинта, с пишман ремонта става 270 което обесмисля купуването и.По добре още толкова и нов.

ecotronic
05-08-2017, 22:12
Опитай се да установиш, къде е температурният сензор с който управлението мери онези 25 гр. и дали е здрав. Проблемът може да е в него. Така нагревателят да стои постоянно включен, защото мозъкът не знае, че е достигната температурата на изключване.

Да разбирам ли, че на нагревателят се подават онези 136 V, когато не си го откачил? Ако да, цъкни една ясна снимка на въпросния елемент и обозначи кой от изводите му е свързан към нагревателя.

Пак добре, че си попаднал на "майстор" дето сменя само платки. Има и такива, дето сменят направо хладилници. :)

От мен да го знаеш - Колкото по-голям е майсторът, толкова по-малки компоненти сменя и обратното.

ivan dimitrov
06-08-2017, 12:56
Има известна разлика м/у термопредпазител и термозащита.
След като има електроника, разумният вариянт е да го занесеш за ремонт в базата и да си го вземеш изправен, с гаранция. Инак рискуваш да привикваш десетки "чантаджии", които да подменят елементи и платки до "второ пришествие" и пак да нямаш хладилник. На заснетата платка не виждам контролер, което означава че или има и друга платка, или не е снимано както трябва. Силовите елементи в тоя тип машини, най често са симистори или тиристори и те най рядко са причина за дефектът. Подменят се и елементи с размери 0,5Х1мм, проблемът е да се установи - кой е дефектният.
Наближава моментът, в който ремонтирането на апарати ще бъде забранено със закон, нещо, което мисля че Кларк беше предрекъл в зборник разкази. Може и да бъркам авторът(старост - нерадост).