View Full Version : Ще остане ли Русия, след 10 год. единствено убежище за християни?
Pages :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
[
20]
Ама свършиха мъките почти....
164082
164083
164084
ivan dimitrov
23-06-2018, 19:59
Майко мила! Добре че не съм убеден(а само протоколен) християнин. Щото ако тая грозотия е единственото убежище за християните - пиши ме.... абе..... всичко друго....(казвам ти - дъще, "сещай се" - снахо).
Майко мила! Добре че не съм убеден(а само протоколен) християнин. Щото ако тая грозотия е единственото убежище за християните - пиши ме.... абе..... всичко друго....(казвам ти - дъще, "сещай се" - снахо).
Ти па исчезваш и само дебнеш някоя снимка на сааб-а, да се включиш с твоите религии .... :)
ivan dimitrov
23-06-2018, 20:33
Ти па исчезваш и само дебнеш някоя снимка на сааб-а, да се включиш с твоите религии .... :)
Не съм особено религиозен. Религията обаче, ми забранява да гледам подобни извращения в тая тема. То не само в тая де, ама... все пак....
А-а-а, да! Разбрах! Самата тема е недоразумение!
Верно!
Пускай снимки смело.
Ако искаш и на наколно жилищ....упс....мост....пускай.
Давай!
Не съм особено религиозен. Религията обаче, ми забранява да гледам подобни извращения в тая тема. То не само в тая де, ама... все пак....
А-а-а, да! Разбрах! Самата тема е недоразумение!
Верно!
Пускай снимки смело.
Ако искаш и на наколно жилищ....упс....мост....пускай.
Давай!
Тука май мисълта ти надцени възможностите ти за печатане .... :)
ivan dimitrov
23-06-2018, 20:57
Тука май мисълта ти надцени възможностите ти за печатане .... :)
След тия снимки......какво се очаква!?
Група Съветски учени са установили че най доброто средство за получаване на свръх проводник е.......изчакаййй.....снимка на ..... (точно така)Сааб!
Даже електроните замръзват пред визията на.... бррррр!
ecotronic
23-06-2018, 21:23
След джантите, дисковете и интериора, е крайно време да обърнеш внимание и на елементите на мотора.
Буталата и клапаните със сигурност имат нужда от лъскане :)
След джантите, дисковете и интериора, е крайно време да обърнеш внимание и на елементите на мотора.
Абе ако много лъскаш буталото.....
ivan dimitrov
23-06-2018, 21:49
Абе ако много лъскаш буталото.....
има по малко триене.
Прекаленото "лъскане", води до износване. До момента на износването, лъскането е голям плюс. Което пак ни връща....(къде!?) до .....балансът.
"Идеята" да "дращиш" цилиндъра с фина шкурка и да очакваш полужителен резултат няма никакъв смисъл. Никакъв!
Това че по новите цилиндри, навремето, имаше следи от хонинговането, далеч не означава че това е оптималното състояние на цилиндрите.
Това ако търсим връзка с заглавието на темата, е много показателно.
Русия не може да бъде ничие убежище. Тя е "бежище"(нова дума, запазвам си правата), хората бягат от там, не "на там".
Готов съм и за това...... :)
https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/36137083_1185349471606762_8275548595160088576_n.jp g?_nc_cat=0&oh=0b7025fb45ba1116e48557b6811e889e&oe=5BB9C7CE
ecotronic
24-06-2018, 22:21
Малииии..... ти се гласиш да векуваш с тоя самолет :)
Тоя е нечовек , или "невъзможен ремонт"
https://www.youtube.com/watch?v=QYwHGylzYC8
ДТИванов
11-08-2018, 20:06
Тоя е нечовек , или "невъзможен ремонт"
https://www.youtube.com/watch?v=QYwHGylzYC8
Верно е извънземен! И все пак никой не може да ме убеди, че колата е "като нова"!
ecotronic
25-08-2018, 11:19
Още малко руски високи технологии.....
Красота!
https://img.bg.sof.cmestatic.com/media/images/640x360/Aug2018/2111695375.jpg
https://btvnovinite.bg/bulgaria/izh-sreshtu-tesla-kalashnikov-sazdadoha-prototip-na-elektromobil.html
ivan dimitrov
25-08-2018, 12:45
Тесла, тесла' - все тая. Важното е че се работи и е мощнУ.
След 50 г, като купят лиценз от Тесла и външен вид ще има и ще изкарва двойно с едно зареждане. Ако не го издялат с тесла де(като москвича за който бленува...еди кой си). Е, може да струва три пъти по вече, но ще е независимо...нещо.
Понеже пак ще стават "важен играч на пазарът", я да взема да видя, колко байкалчета са продали.
п.п. Хм, или не смогват с продажбите, та няма време за рекламка или е държавна тайна продажбата на това сигурно съоръжение.
Намерили са му и приложение - https://clubz.bg/44436-pyrvi_ruski_printer_katyusha_izliza_prez_2018_g
Айдеее, още едни 10 милиона за разработка. След 2-3г, като намерят китаец да го произваде, ще го имплантират в следващият танк, да си разпечатват целите на него.
Тесла, тесла' - все тая. Важното е че се работи и е мощнУ.
След 50 г, като купят лиценз от Тесла и външен вид ще има и ще изкарва двойно с едно зареждане. Ако не го издялат с тесла де(като москвича за който бленува...еди кой си). Е, може да струва три пъти по вече, но ще е независимо...нещо.
Понеже пак ще стават "важен играч на пазарът", я да взема да видя, колко байкалчета са продали.
п.п. Хм, или не смогват с продажбите, та няма време за рекламка или е държавна тайна продажбата на това сигурно съоръжение.
Намерили са му и приложение - https://clubz.bg/44436-pyrvi_ruski_printer_katyusha_izliza_prez_2018_g
Айдеее, още едни 10 милиона за разработка. След 2-3г, като намерят китаец да го произваде, ще го имплантират в следващият танк, да си разпечатват целите на него.
Имат - харчат....
---------- Post added at 17:13 ---------- Previous post was at 17:06 ----------
Още малко руски високи технологии.....
Красота!
https://img.bg.sof.cmestatic.com/media/images/640x360/Aug2018/2111695375.jpg
https://btvnovinite.bg/bulgaria/izh-sreshtu-tesla-kalashnikov-sazdadoha-prototip-na-elektromobil.html
Това е прототип, серийната ще изглежда така...
https://static.fakti.bg/news2011/25055/93f3a22d38d1cf1f2a4c8a48e756863d_big.jpg
ecotronic
25-08-2018, 20:23
Ъъъъ - това е красиво почти, колкото Сааб-а, бре :)
Ъъъъ - това е красиво почти, колкото Сааб-а, бре :)
Имам вече и друга красавица...... бемве е61, събрал съм ги тука пред блока.... двете черни перли... Саавчето скоро влиза за нов двигател... беемвето ще го видим скоро какво ще каже...
ecotronic
25-08-2018, 20:35
Като не си взе една Лада, сега ще се мъчиш с разни барутарници :tooth:
ivan dimitrov
25-08-2018, 21:12
Ами тя е същата, но визията която предполагаш ще се докара след фейслифт. Ще трябва време да хромират старите маски наново, че то им ставаше на кадаиф хромът на втората година. А сега, налиии....сериозен играч.....
Като не си взе една Лада, сега ще се мъчиш с разни барутарници :tooth:
Не може просто така да вземеш и да купиш съвършенството.... Към него трябва да се стремиш, да го разбереш и чак след това да го притежаваш... Все едно ей ся да вземат и да ти подарят Ай Фоня 10 ли е 20 ли е вече...какво ще го правиш освен че ще си отваряш бирите с него? Аз в бемвето съм така , от екстрите ползвам само ел. стъклата и климатика, за другите неща тряя си возим програмист с мене...
---------- Post added at 18:20 ---------- Previous post was at 18:19 ----------
Ами тя е същата, но визията която предполагаш ще се докара след фейслифт. Ще трябва време да хромират старите маски наново, че то им ставаше на кадаиф хромът на втората година. А сега, налиии....сериозен играч.....
Тая кола е печелила ралита веее
ecotronic
25-08-2018, 21:23
Не може просто така да вземеш и да купиш съвършенството.... Към него трябва да се стремиш, да го разбереш и чак след това да го притежаваш... Все едно ей ся да вземат и да ти подарят Ай Фоня 10 ли е 20 ли е вече...какво ще го правиш освен че ще си отваряш бирите с него? Аз в бемвето съм така , от екстрите ползвам само ел. стъклата и климатика, за другите неща тряя си возим програмист с мене...
---------- Post added at 18:20 ---------- Previous post was at 18:19 ----------
Тая кола е печелила ралита веее
Чеки малко, силиконците да се докопат до чертежите на Байкаля. Тогава ще видиш екстри :tooth:
Чеки малко, силиконците да се докопат до чертежите на Байкаля. Тогава ще видиш екстри :tooth:
Руснаците са измислили уникална екстра която никой не може да повтори до ден днешен...ай са да видим дали ще се сетите за какво говоря....
ecotronic
25-08-2018, 22:36
Напиването с одеколон!
Напиването с одеколон!
Само за пиене мислиш ей.... Не, дупката в пода на зазката за зимен риболов :)
Не може просто така да вземеш и да купиш съвършенството.... Към него трябва да се стремиш, да го разбереш и чак след това да го притежаваш... Все едно ей ся да вземат и да ти подарят Ай Фоня 10 ли е 20 ли е вече...какво ще го правиш освен че ще си отваряш бирите с него?
Викаш стоково ще е с тая екстра,а?http://gsm-mall.eu/sites/default/files/imagecache/bigimg/download%20%287%29_1.jpg
Викаш стоково ще е с тая екстра,а?http://gsm-mall.eu/sites/default/files/imagecache/bigimg/download%20%287%29_1.jpg
https://www.youtube.com/watch?v=bc43aJT_9lg
https://www.youtube.com/watch?v=bc43aJT_9lg
:)))....образно казано...нищо ново под слънцето..
ivan dimitrov
05-12-2018, 00:46
Ехооо, има ли живи ? :)
Ако няма - ще си последният човек на Земята.
Дали е най добрата участ?
Мен не ме брой, аз съм само наблюдател.
Не ме разбирай грешно. Интересно ми е - дали човек е готов да приеме отговорът, на въпросът който зададе. Който и да е той.
Ако няма - ще си последният човек на Земята.
Дали е най добрата участ?
Мен не ме брой, аз съм само наблюдател.
Не ме разбирай грешно. Интересно ми е - дали човек е готов да приеме отговорът, на въпросът който зададе. Който и да е той.
:) Оооо майсторът на словесната мъгла :)
https://www.vesti.bg/sviat/sasht-se-ottegliat-ot-dogovora-za-raketite-v-evropa-rusiia-otgovori-6089562
alfa racer GTA
05-12-2018, 07:20
Голям ПРАЗ.
К'вото има да става ще стане и без нас.
Така или иначе от нас нищо не зависи, а и никой не ни пита- нито руснаците някога когато бяха СССР, нито американците сега.
Наслаждавайте се на шоуто докато си живеете живота, защото е кратък и няма да има "повторение на класа" ...
ivan dimitrov
05-12-2018, 07:55
:) Оооо майсторът на словесната мъгла :)
Забърши си стъклата. Мъглата се разнесе преди години.
ecotronic
05-12-2018, 10:13
https://www.vesti.bg/sviat/sasht-se-ottegliat-ot-dogovora-za-raketite-v-evropa-rusiia-otgovori-6089562
Ти гледа ли разговорите на Путин с Оливър Стоун?
Ти гледа ли разговорите на Путин с Оливър Стоун?
Не съм, ама знам че тоя е доста про руски настроен :)
ecotronic
06-12-2018, 16:45
Не съм, ама знам че тоя е доста про руски настроен :)
Изгледай го, ще ти хареса. Долавя се нюанс на проруско настроение, но обективизмът и безпристрастието са доста повече.
А и ще научииш доста интересни подробности от устата на Путин, като например тази, че договор (черно на бяло) за неразширяването на НАТО на изток не съществува и никога не е съществувал.
Накратко - и пропаганда да е, е няколко класи над соловьовата :)
Това с договора да не е мерак да се присъединят към алианса?:devil:
ecotronic
06-12-2018, 20:04
Това с договора да не е мерак да се присъединят към алианса?:devil:
И такова нещо е имало, според Путин, но хамериканците са го отхвърлили.
ivan dimitrov
06-12-2018, 20:12
"А как се превежда това на руски"!?
Не е важно кой какво говори.
Важно е кой какво прави.
"По делата ще ги познаете".
Знам че не имало договор за това, но има видео с обещание за това. Още преди години , преди Крим и всичките истории Путин им предлагаше да участват и те в евро - ПРО-то, отказаха му. Не е трудно дори за дете да си направи изводите. Човека си защитава държавата срещу доста по силен враг (мисля че вече е ясно че е враг а не противник). Слугите на САЩ се опитват да навият руснаците да се отпуснат и да се наслаждават на изнасилването, както го правят те (и ние), ама те не искат. Това е цялата история.
Имам 2 лели, които от 25 години живея там и ми гостуваха миналия месец. Не съм виждал подобни зомбита. САЩ е рай, САЩ иска всички да живеят добре, кога си виждал САЩ да воюва с някой, защо Путин уби Скрипал (нищо че Скрипал е жив), оооо и вие имате КИА - това също е американско...... Расказваха как братовчед ми като чуе руски му призлява, мразел руския език.... Аз си мълчах заради семейните връзки.... :) не исках да им развалям малкия рай в главите..... Това са хора, които не са се родили там, представям си какво им е в главата на истинските американци....
ecotronic
07-12-2018, 10:28
Ми той и наш Павлинчо, като ваш'те лели :tooth:
Стремежът към материалното на никого не прощава.
Ми той и наш Павлинчо, като ваш'те лели :tooth:
Стремежът към материалното на никого не прощава.
Са четох че арестували дъщерята на хуйуей ли хайвай ли .... и се радвали че ще я изплзват срещу Китай..... Скоро страната на свобадата ще се превърне в опасно място за всеки един НЕамериканец ...
ecotronic
07-12-2018, 14:52
Мхм аз пък чух, че и за антихамериканска пропаганда вече щели да пращат на електрическия тиган.
Щели да започнат от Флорида :tooth:
ivan dimitrov
07-12-2018, 15:14
Не съм виждал подобни зомбита.
Не се ли бръснеш поне?
Светът е такъв - какъвто го възприемаш.
Очаквах нещо за Крим да обясниш, нещо за една "Тънка червена линия". А то....... пак за "Извечният Враг" ставало дума.
Приказките за изнасилване може би нямат нужда от коментар. Тъкмо сега, когато се заговори за създаването на единна европейска армия, от подобни простотии няма да събереш дивиденти.
Не се ли бръснеш поне?
Светът е такъв - какъвто го възприемаш.
Очаквах нещо за Крим да обясниш, нещо за една "Тънка червена линия". А то....... пак за "Извечният Враг" ставало дума.
Приказките за изнасилване може би нямат нужда от коментар. Тъкмо сега, когато се заговори за създаването на единна европейска армия, от подобни простотии няма да събереш дивиденти.
Мактон заговори за европейска армия.... Париж беше чудесен последната седмица. Вместо елхи палеха коли :)
А какво има за обясняване за Крим? Ако имаш предвид украинските корита, то не е станало в Крим а баш в руските води дето още преди Крим бяха руски. Това ако бяха американци дали щяха да си играят с тея тъпанари 7 часа за да няма жертви? Нещо ми подсказва че на 2та минута щяха да са на дъното на морето...
---------- Post added at 19:29 ---------- Previous post was at 19:21 ----------
Мхм аз пък чух, че и за антихамериканска пропаганда вече щели да пращат на електрическия тиган.
Щели да започнат от Флорида :tooth:
Ще ги правят на палачинки ?!? Нищо чудно :)
ivan dimitrov
07-12-2018, 21:59
Вместо елхи палеха коли :)
Това ли е целта ти? Да се палят коли вместо елхи?
Ако очакваш че след протестите там, ще настане социализъм - заблуждаваш се. Въпреки че точно Франция май е най ляво ориентираната страна в ЕС. Това което може да се случи, е това което се случи в Обединеното Кралство. Което е - да дойдат на власт хора, чийто поглед е не по малко замъглен от твоят.
Ако и германци, французи и ингилизи да могат да оцелеят самосиндикално, в настоящите икономически условия, останалите европейски страни - не могат. Добре де, малко е крайно, нека да е възможно оцеляването, но в условия от преди век.
Постоянно демонстрираш неприязън към щатите, и като ти се напомни че ЕС е замислен като опонент тъкмо на тях, се правиш на ударен. Това че междувремено се появи нов опонент на изток и той налага съвместно с щатите "умуване", изобщо не означава че конфликтът е решен.
Не-е-е. Не става въпрос за Русия. Путинова Русия е "бита карта". Путин освен война, нищо друго не може да донесе на светът. На него винаги му е необходим враг, щото освен "да пази страната си" друго не умее. Аз се чудя обаче - кой ще опази Русия от него. Но това си е въпрос на който отговорът не ми е важен.
Ей го на един въпрос, който ми е важен - как си представяш развитието на България в идните 10г? Най общо.
Напускаме ЕС и НАТО, затваряме границите и се присъединяваме към Руската федерация?!
Или палим коли по улиците, купуваме си калашници, изтрепваме всички които не ни кефят, с надеждата че така животът ни ще се подобри. Упс! Това вече е пробвано.
Това ли е целта ти? Да се палят коли вместо елхи?
Ако очакваш че след протестите там, ще настане социализъм - заблуждаваш се. Въпреки че точно Франция май е най ляво ориентираната страна в ЕС. Това което може да се случи, е това което се случи в Обединеното Кралство. Което е - да дойдат на власт хора, чийто поглед е не по малко замъглен от твоят.
Ако и германци, французи и ингилизи да могат да оцелеят самосиндикално, в настоящите икономически условия, останалите европейски страни - не могат. Добре де, малко е крайно, нека да е възможно оцеляването, но в условия от преди век.
Постоянно демонстрираш неприязън към щатите, и като ти се напомни че ЕС е замислен като опонент тъкмо на тях, се правиш на ударен. Това че междувремено се появи нов опонент на изток и той налага съвместно с щатите "умуване", изобщо не означава че конфликтът е решен.
Не-е-е. Не става въпрос за Русия. Путинова Русия е "бита карта". Путин освен война, нищо друго не може да донесе на светът. На него винаги му е необходим враг, щото освен "да пази страната си" друго не умее. Аз се чудя обаче - кой ще опази Русия от него. Но това си е въпрос на който отговорът не ми е важен.
Ей го на един въпрос, който ми е важен - как си представяш развитието на България в идните 10г? Най общо.
Напускаме ЕС и НАТО, затваряме границите и се присъединяваме към Руската федерация?!
Или палим коли по улиците, купуваме си калашници, изтрепваме всички които не ни кефят, с надеждата че така животът ни ще се подобри. Упс! Това вече е пробвано.
Как успя да омешаш всичко в една каша?!??!!?! До колкото разбрах най важния ти въпрос е как ще се развиа Бг следващите 10г. Отгоеора е елементарен, както кажат господата, таке ще се развиваме или деградираме.... Ще си изберем Бойко за още 15 мандата и ще сочиме с пръст към руснаците че живеят под Путиновото иго, ще купуваме газ 2 пъти по скъпо от господата (просто щото е по-демократична газ). Абе, каквото ни кажат, това ще изпълняваме.
PS. Моята цел е да изпуша една демократична цигарка и да си сипя малко от контрабандното вино на баджанака....
ecotronic
07-12-2018, 22:53
След 10 г вероятно Великобритания и Франция ще са напуснали EC. Това ще е добре дошло за САЩ, но да видим, дали ще успеят да попречат на Русия да влезе в него. Това е истинският им кошмар.
След 10 г вероятно Великобритания и Франция ще са напуснали EC. Това ще е добре дошло за САЩ, но да видим, дали ще успеят да попречат на Русия да влезе в него. Това е истинският им кошмар.
:rotfl::rotfl::rotfl:
ecotronic
07-12-2018, 23:12
Ти напи ли се бре, другарю хамерикански разузнавач? :)
Като си иде Путин, ако на негово място дойде някой по-трезвомислещ и либерален, точно това ще се опита да направи, защото това е единственият шанс за Русия да се противопостави на САЩ.
ivan dimitrov
07-12-2018, 23:21
Как успя да омешаш всичко в една каша?!??!!?! До колкото разбрах най важния ти въпрос е как ще се развиа Бг следващите 10г. Отгоеора е елементарен, както кажат господата, таке ще се развиваме или деградираме.... Ще си изберем Бойко за още 15 мандата и ще сочиме с пръст към руснаците че живеят под Путиновото иго, ще купуваме газ 2 пъти по скъпо от господата (просто щото е по-демократична газ). Абе, каквото ни кажат, това ще изпълняваме.
PS. Моята цел е да изпуша една демократична цигарка и да си сипя малко от контрабандното вино на баджанака....
Много ми е лесно да забъркам кашата, защото ако не си забелязал, всичко е свързано.
Кои господа очакваш да ти кажат как ще живееш?
Демократичната газ ще е по скъпа, докато не се появи и друг доставчик, или не договорим нови цени. Ти да видиш, след като дойде момент за предоговаряне, се оказа че тръбичката можело и да "кривне" леко. Ама то май можело и по вечко да кривне.....
Сега трябва да "отгатнем" - от какво зависи.
Мислиш ли че плюенето по западът ще промени нещо? Какво точно(щото не намирам друго обяснение за подобно поведение) очакваш да се промени? Като изберем Корнелия и ..... какво?
...,
......
Няма ли да е по-правилно да се присъединим към ОАЕ? А най-добре е да ги анексираме или те нас.
И тогава и американците и руснаците и ЕС ще има да ни дишат праха.
Много ми е лесно да забъркам кашата, защото ако не си забелязал, всичко е свързано.
Кои господа очакваш да ти кажат как ще живееш?
Демократичната газ ще е по скъпа, докато не се появи и друг доставчик, или не договорим нови цени. Ти да видиш, след като дойде момент за предоговаряне, се оказа че тръбичката можело и да "кривне" леко. Ама то май можело и по вечко да кривне.....
Сега трябва да "отгатнем" - от какво зависи.
Мислиш ли че плюенето по западът ще промени нещо? Какво точно(щото не намирам друго обяснение за подобно поведение) очакваш да се промени? Като изберем Корнелия и ..... какво?
По никой не съм плювнал още... Констатирам факти. Кое не е така от това което съм написал? МОжеш ли да го опровергаеш? Можеш ли да се сетиш за последното самостоятелно решение на Боко през коя година се състоя? Аз до колкото се сещам последното такова е решението да подари куче на Путин.
Газта ще кривне ако ни разрешат свише. Защо приемащ жест на добра воля като слабост? Какво губят или печелят руснаците ако кривне или не кривне тръбата? Капацитета е същия.
ivan dimitrov
08-12-2018, 00:01
По никой не съм плювнал още... Констатирам факти. Кое не е така от това което съм написал? МОжеш ли да го опровергаеш? Можеш ли да се сетиш за последното самостоятелно решение на Боко през коя година се състоя? Аз до колкото се сещам последното такова е решението да подари куче на Путин.
Газта ще кривне ако ни разрешат свише. Защо приемащ жест на добра воля като слабост? Какво губят или печелят руснаците ако кривне или не кривне тръбата? Капацитета е същия.
Е как искаш да взимаш самостоятелни решения, като си част от общност. Когато се решават въпроси засягащи общото, решенията трябва да са общи. Инак, последното самостоятелно решение на Боко е да вдигне данъците на старите автомобили.
Не можем да се разберем за добрата воля и слабостите нещо.
Сега ми кажи, какво щеше да се случи, ако не ни бяха забранили да строим ЮП и Путин прекара тръбичката на Ердоган и на гърците. Толкова ли е трудно да се проумее че няма логика да строиш тръба, по която друг да си продава газта. Или някой все още не е прозрял, че Газпром всячески иска да избегне плащането на транзитни такси и конкуренция. То си е логично де , нелогично е обаче да искаш сам "да се закопаеш".
Няма ли да е по-правилно да се присъединим към ОАЕ? А най-добре е да ги анексираме или те нас.
И тогава и американците и руснаците и ЕС ще има да ни дишат праха.
Късничко е за това струва ми се. Докато реализираме "проектът" и ... електромобили.
Е как искаш да взимаш самостоятелни решения, като си част от общност. Когато се решават въпроси засягащи общото, решенията трябва да са общи. Инак, последното самостоятелно решение на Боко е да вдигне данъците на старите автомобили.
Не можем да се разберем за добрата воля и слабостите нещо.
Сега ми кажи, какво щеше да се случи, ако не ни бяха забранили да строим ЮП и Путин прекара тръбичката на Ердоган и на гърците. Толкова ли е трудно да се проумее че няма логика да строиш тръба, по която друг да си продава газта. Или някой все още не е прозрял, че Газпром всячески иска да избегне плащането на транзитни такси и конкуренция. То си е логично де , нелогично е обаче да искаш сам "да се закопаеш".
Те за това немците се борят със зъби и нокти за тая тръба, баба ти Меркел дори си счупи самолета за да не се среща с Доналд Дък...
ivan dimitrov
08-12-2018, 00:32
Те за това немците се борят със зъби и нокти за тая тръба, баба ти Меркел дори си счупи самолета за да не се среща с Доналд Дък...
Това не го разбрах. Ако е намек за Северен поток, то имаме точната поговорка за случаят - "видяла жабата че подковават коня и тя вдигнала крак". Турция, Германия и Газпром имат интерес от тия тръби. Когато се озовем в ситуацията на Германия и Турция по отношение на Газпром и аз ще искам тръбичка. За сега съм благодарен че я спряха.
https://www.youtube.com/watch?v=kN8liydVVYw
ecotronic
10-12-2018, 17:55
Много по-лесно за едни властимащи е да изродят формата под която масата хора иска нещо, отколкото да удовлетворят исканото нещо.
Това сме го виждали вече.
Кефи ме как преди всяко що годе важно решение ни посещават представители на висшата раса и ние рязко разбираме колко сме се лъгали и си сменяме мнението.....
IwAR0qI6EB0lg1lGMVZL5DbSvcr2nn0Lvg0gsG0jwg7JVd0lUa 9qIltPPjJ1o
ПП: Да са ви джингълнати белсите!
alfa racer GTA
25-12-2018, 11:05
Нито при съветите, нито сега имаме кой знае какъв избор- целият ни военнопромишлен комплекс работеше за производството на руско оръжие и руснаците определяха нашият дял в общото военно производство на СИВ както и пазарите на които ни позволяват мда изнасяме и сега е същото.
Ако не правят това което отърва на американците, няма да изнасяме наше оръжие и боеприпаси от военните заводи за Саудитска Арабия, останалите арабски съюзници и Украйна и САЩ няма да плащат част от тази продукция, тоест ще има съкращения и безработица в тези населени места в които да заводите...
Е, аз лично считам че Грипен бешр по добрият за нас вариант, но ББ си има своите политически съображения...
Все още считам, че дори и да закупим Ф-16 няма пречка да купим и Грипен.На по-късен етап.
ecotronic
25-12-2018, 12:15
Кефи ме как преди всяко що годе важно решение ни посещават представители на висшата раса и ние рязко разбираме колко сме се лъгали и си сменяме мнението.....
IwAR0qI6EB0lg1lGMVZL5DbSvcr2nn0Lvg0gsG0jwg7JVd0lUa 9qIltPPjJ1o
ПП: Да са ви джингълнати белсите!
Разбирам те. Ако правителството предпочете сделка с БМВ вместо с Алфа Ромео, и аз ще мрънкоря :tooth:
Сега сериозно.....
Подобен избор се базира на огромен брой фактори и те далеч не са само технически. Съществуват множество явни и неявни мотиви. Подобен избор предполага и огромен брой гледни точки и тълкования.
Съвсем нормално е, подобен избор да бъде повод и за много сериозни политически атаки.
На този, който е "на пангара" му се е "паднала честта" да го извърши и е съвсем нормално, "кучетата да си лаят".
ecotronic
06-02-2019, 09:58
Поздрав за русофилите: :)
https://img-cdn.dnes.bg/d/images/photos/0401/0000401279-article2.jpg
ДТИванов
08-02-2019, 16:53
Поздрав за русофилите: :)
https://img-cdn.dnes.bg/d/images/photos/0401/0000401279-article2.jpg
И във връзка със заглавието на темата:
https://www.faktor.bg/bg/articles/ruski-veshtitsi-se-molyat-za-putin-proklinat-vragovete-mu
Жалко,че на нашите вещици Корнелия, Илияна и Елена не им запалили метлите и закъснели за този изключителен християнски форум
Боже, тези са съвсем изтрещели.
https://www.youtube.com/watch?v=HOoxAnCYSNs&t=1s
ecotronic
12-02-2019, 17:02
https://www.youtube.com/watch?v=HOoxAnCYSNs&t=1s
Това руската версия на "бричка" ли трябва да е?:gruebel:
http://carfrance.ru/wp-content/uploads/2018/01/salon-granta-1.jpg
Каквото плащаш това получаваш.
ecotronic
12-02-2019, 17:18
Във видеото молодецът въртеше чакръка за стъклото на вратата а пък на снимката стъклата са електрически.
Явно има версии за бедни и за богати :)
Ето още руски технологии:
https://www.dnevnik.bg/sviat/2019/02/12/3389061_rusiia_probno_shte_se_izkljuchi_ot_interne t/
:tooth:
ivan dimitrov
12-02-2019, 20:35
Във видеото молодецът въртеше чакръка за стъклото на вратата а пък на снимката стъклата са електрически.
Явно има версии за бедни и за богати :)
Ето още руски технологии:
https://www.dnevnik.bg/sviat/2019/02/12/3389061_rusiia_probno_shte_se_izkljuchi_ot_interne t/
:tooth:
Мислиш ли че ще се впечатли Павлинчо?
Човечецът, съвсем характерно за хора с неговият профил, даже не се е опитал да си обясни към какво пуска линк. За него всички са овце, които партията трябва да управлява. Той съди по себе си, предполагам.
Сега ще изпищи че му слагам думи в устата. Обаче като го попитам защо го пусна тоя линк - няма да може да даде смислен отговор. Бръсначът на Окам......
Ти очакваш да види това което е очевидно, но все пак не е очевадно.
В смисъл, не очаквам Павлинчо да види очевадното, то ако беше способен на такива подвизи, в тоя раздел отдавна нямаше да се пише. Интересно ми е - нима ти е останал оптимизъм все още!?
ecotronic
12-02-2019, 20:47
Всичко си идва на мястото. Американците създадоха Интернет заради руснаците а пък сега руснаците го спират, щото им вреди на здравето :)
ivan dimitrov
12-02-2019, 20:56
Всичко си идва на мястото. Американците създадоха Интернет заради руснаците а пък сега руснаците го спират, щото им вреди на здравето :)
Е не го спират, правят го независим. И изведнъж става ясно - за какво са им независимите процесори.
Не е ясно как ще ги поръчват при "жълтите" и как/дали Рено ще управлява фабриката си, бълваща руски технологии, но.....
Е, то в Сибир сови много.....и елени имат......
Мислиш ли че ще се впечатли Павлинчо?
Човечецът, съвсем характерно за хора с неговият профил, даже не се е опитал да си обясни към какво пуска линк. За него всички са овце, които партията трябва да управлява. Той съди по себе си, предполагам.
Сега ще изпищи че му слагам думи в устата. Обаче като го попитам защо го пусна тоя линк - няма да може да даде смислен отговор. Бръсначът на Окам......
Ти очакваш да види това което е очевидно, но все пак не е очевадно.
В смисъл, не очаквам Павлинчо да види очевадното, то ако беше способен на такива подвизи, в тоя раздел отдавна нямаше да се пише. Интересно ми е - нима ти е останал оптимизъм все още!?
Добре че светът не се ограничава с твоя примитивизъм. Повече няма какво да ти обяснявам, ти сам си се охарактеризирал с това което си написал. Няма да изпищя, ама направо ми се вика:
“То бива простотия ама чак толкова на нищо не прилича”.
9400111298370790020140
ivan dimitrov
12-02-2019, 22:26
Добре че светът не се ограничава с твоя примитивизъм. Повече няма какво да ти обяснявам, ти сам си се охарактеризирал с това което си написал. Няма да изпищя, ама направо ми се вика:
“То бива простотия ама чак толкова на нищо не прилича”.
9400111298370790020140
Наясно съм че няма какво да обясняваш. Няма как да обясниш защо даваш линк, към нещо произведено е завод на Рено в Русия, в момент в който протестираш против ограбването на американски компании във Венецуела.
И според мен простотията прескочи оная "тънка червена линия".
Още не си видял простотията ми. Това предстои.
Това руската версия на "бричка" ли трябва да е?:gruebel:
Руската версия на Бричка :) В сравнения с нашия единствен блогър там правят доста по качествени неща :) (Имам предвид клипчетата не БМВ-то :) )
https://www.youtube.com/watch?v=BG4hJcFvs9I
https://www.youtube.com/watch?v=VP7kmo9z8-w
https://www.youtube.com/watch?v=TemjVNp8R9w
Това горе са любители ютубъри.....
Кравички....
https://www.youtube.com/watch?v=zWNrfsj2x8I
ivan dimitrov
01-03-2019, 12:54
кравички (https://www.youtube.com/watch?v=FavUpD_IjVY)
кравички (https://www.youtube.com/watch?v=FavUpD_IjVY)
Тия хамерикански ще да са....
ivan dimitrov
01-03-2019, 22:21
Тия хамерикански ще да са....
Точно руски. По скоро са сициалистиески.
Имаше един филм, нашенски.
Кит.
Гледай и се кефи.
Изпреварили сме руснаците с много.
Що го гледа тоя клип?
Аз не гледам тия към които пускаш линкове. С някой изключения. Например оня с маскирания.
Що!? Ами щото съм се нагледал на слабоумие. Ако не ме касае пряко, няма начин да отворя линк към руски клип.
И към хамериканските имам същото отношение.
Иначе казано - ако имаш да заявиш нещо - моля. Ако имаш задръжки - въздържай се. Дано си схванал(надявам се).
dimitar_vd62
03-03-2019, 19:45
Глей ти руската, по точно съветската бричка МИГ21 свалила великият Ф16. и нещо млъкнаха родните медии за сделката за ф-ките.И онова севернокорейско човече тегли една майна на Тръмпчо.Даже и Путин не е правил така.Нещо губите форма бре.
п.п.Идва Столтенберг и Бат Бойко заявява Искаме диалог с Русия но с превес на НАТО.Ай наздраве.
ecotronic
03-03-2019, 20:05
Глей ти руската, по точно съветската бричка МИГ21 свалила великият Ф16.....
Мда. Така казват индийците а ти ще загинеш от кеф :tooth:
Да беше потърсил и малко по-обективна информация по въпроса.
https://www.bellingcat.com/news/rest-of-world/2019/03/02/falcon-vs-bison-verifying-a-mig-21-wreck/
dimitar_vd62
03-03-2019, 20:13
Точно па тия ли намери, щот пакистанците друго казват ама нейсе.
ecotronic
03-03-2019, 20:18
Точно па тия ли намери, щот пакистанците друго казват ама нейсе.
Аз не знам, каква е истината. Просто съм по-критичен, когато медиите ме заливат с помия.
Друг е въпросът, че дори и да е вярно това, миг - ът е свалил ф-16, това все още нищо не означава, щото аз ако пилотирам F-35, сигурно и с лък ще ме свалят. :)
dimitar_vd62
03-03-2019, 20:24
Пак и трябва да изчистят имиджа на марката, сделки предстоят.Апропо пилота на ф15 дето избяга от руския су, го предложили за медал.Предотвратил бил конфликт, а що чини до руски правителствен самолет е друга бира.Не се сещам руски изтребители да са се приближавали до американски правителствени самолети.Кой ся търси провокации.
---------- Post added at 20:24 ---------- Previous post was at 20:21 ----------
Аз не знам, каква е истината. Просто съм по-критичен, когато медиите ме заливат с помия.
Друг е въпросът, че дори и да е вярно това, миг - ът е свалил ф-16, това все още нищо не означава, щото аз ако пилотирам F-35, сигурно и с лък ще ме свалят. :)
Е то пък като свалят руски самолети пилотирани от пампайци не го забелязвате, пхросто руските самолети за нищо не стават.Помията идва от запад.Ся са чудим с жената как шса разбираме кой Родител 1 и кой 2.
Ае лека че ми се доповръща.
ecotronic
03-03-2019, 20:29
Имиджите на марките са за наивниците. На умните хора отдавна е ясно, че и едните и другите умеят да правят самолети.
Разликата е в контекста, който често пъти се оказва по-важния.
За нашенският казус Грипен - Ф-16 например, щеше да е далеч по-добре за всички, ако някой правителствен тюфлек беше казал истината на хората.
А истината е, че годишно изнасяме оръжие на стойност няколко $млрд с "благословията" на САЩ.
dimitar_vd62
03-03-2019, 21:52
Начи, те руснаците го обясниха много добре ма не ми се рови пак за детайли.Пакистанския ф16 е блок 52, оригинал миг 21 мое го свали ако оригинал тъпак кара ф-ката.Индийския 21-бизон е бил модернизиран до доста високо ниво по отношение на радар и въоръжение, като в някои отношение дори превъзхожда въпросния ф16.Въпроса опира кой кого първи ще види и кой по грамотно ще използва възможностите на техниката.Иначе другото е просто планер и двигател.Та белингкаст са използвали материали от индийски и пакистански източници.На територията на Пакистан са паднали два самолета и двамата пилоти са живи,Ф16 и мигът на индийците.Просто са съшили нещо.
Ся не разбрах, нали тия глупости не ни трябваха и бяха губещи проекти.....?!?!?
https://m.dir.bg/dnes/politika/borisov-polaga-ni-se-da-uchastvame-v-gazoprenosa-i-trabite-ni-da-sa-palni?fbclid=IwAR0sIOKtMkJnKj6ZzsJn-6b0hDMkqphMMw5vfSBbKn-NCZ_7VnYN7VO0wSU?fbclid=IwAR0sIOKtMkJnKj6ZzsJn-6b0hDMkqphMMw5vfSBbKn-NCZ_7VnYN7VO0wSU
ecotronic
04-03-2019, 20:01
За гъзовите тръби не знам, но ако тая централа бъде построена, ще бием всички рекорди по цена на мощност.
dimitar_vd62
04-03-2019, 20:58
Ся не разбрах, нали тия глупости не ни трябваха и бяха губещи проекти.....?!?!?
https://m.dir.bg/dnes/politika/borisov-polaga-ni-se-da-uchastvame-v-gazoprenosa-i-trabite-ni-da-sa-palni?fbclid=IwAR0sIOKtMkJnKj6ZzsJn-6b0hDMkqphMMw5vfSBbKn-NCZ_7VnYN7VO0wSU?fbclid=IwAR0sIOKtMkJnKj6ZzsJn-6b0hDMkqphMMw5vfSBbKn-NCZ_7VnYN7VO0wSU
Ми зависи кой ти е на гости и какво дава.Легнаха си комунисти, събудиха се евроатлантици....Аз имам съмнения че в крайна сметка тръбата ще мине през Сърбия ама през Гърция.След Медведев очаквам гост отвъд океана.
Имиджите на марките са за наивниците. На умните хора отдавна е ясно, че и едните и другите умеят да правят самолети.
Разликата е в контекста, който често пъти се оказва по-важния.
За нашенският казус Грипен - Ф-16 например, щеше да е далеч по-добре за всички, ако някой правителствен тюфлек беше казал истината на хората.
А истината е, че годишно изнасяме оръжие на стойност няколко $млрд с "благословията" на САЩ.
Не е само това!
Ф-16 е един наистина много добър самолет. Като авионика отстъпва единствено на Су-27, но нещата са несравними. Су-27 е три пъти по-голям от него. Ф-16 е правен за изнежени мамини детенца. Има релсова система за погасяване на натоварванията и няколко други глезотии, дето останалите ги нямат. Това е самолет, който е проектиран за много дълбоки модернизации. Последните модели имат много малко общо с първообраза.
Качествата са му са заложени още там , в началото на 70-те, когато хората са мислели.
Нито Грипен, нито Тайфин, Торнадо или някоя друга помпозна кочина могат да се сравняват с Ф-16.
За нас Ф-16 е като да се качиш от 33-ка на Джулия!
dimitar_vd62
04-03-2019, 21:13
Честно казано любимия ми самолет е Ф4 Фантом.
Иво, Су 27 е тежък изтребител.Миг 29 и производните му са от категорията на Ф16.Су 27 - 35 са от категорията на Ф15.
Ще отбележа че САЩ съжаляват дето са извадили от употреба ф14 томкат, който също е тежък изтребител.Не случайно наново започват производство и на ф15.Некоректно е да се сравняват различни класове самолети.Освен това нито САЩ нито Русия изнасят това което е на въоръжение в техните армии.Всички са на принципа днешния приятел утре може да ми е враг.Единствено пряк сблъсък на руски и американски самолети със съответните пилоти може да покаже кой е по-по-най.И пак има условности щото ние си представяме некъф рицарски двубой всъщност нещата опират до подли номерца.Тия като Списаревски Фон Ритхофен и т.н. са отминала романтика.Сигурен съм че асовете от миналото ще разкажат игрите на всеки съвременнен пилот ако ги качиш на месершмити спитфайери и так далше без радари компютри и прочие.
Честно казано любимия ми самолет е Ф4 Фантом.
Иво, Су 27 е тежък изтребител.Миг 29 и производните му са от категорията на Ф16.Су 27 - 35 са от категорията на Ф15.
Много си прав! Аз обаче дадох Су-27, защото е по-познат . МиГГ-29 от последните модификации е със същите сопла на двигателите и е от категорията на Ф-16.
Има нещо по-важно, което не щат да си кажат. Дори Ф-16 и МиГГ 29 вече могат да управляват наземните ПВО, както и да се стрелят от 200-400 километра.
Иначе са работяги, там на бойното поле!
Аз съм за Ф-16!
Но не съм сигурен, че нашите дебили, които също са за него се ръководят от моите аргументи!
ecotronic
04-03-2019, 21:35
Абе с 5 самолета и с тая "армия", дето имаме, е все тая дали ще са F16 или Миг-17.
Трябваше да вземем най-евтиното, колкото да отбием номера.
Аз си правя сметката и като не мога да си позволя Джулия, си налягам парцалките. :)
dimitar_vd62
04-03-2019, 21:41
Ми нали това се мъча да обясня.Самолета е просто планер и двигател.Оборудвай един Миг 21 с най новите системи и ще върши същата работа като един ф-35 примерно без стелта.Демодернизирай един ф-35 до ниво ф-16 от първите и имаш едно голямо нищо.Демек тури им само по едно оръдие и им гледай сеира.
---------- Post added at 21:41 ---------- Previous post was at 21:36 ----------
Абе с 5 самолета и с тая "армия", дето имаме е все тая дали ще са F16 или Миг-17.
Трябваше да вземем най-евтиното, колкото да отбием номера.
Абе прав си, обаче не ме е яд че купуваме ф16, яд ме е че не вземаме решенията сами и го купуваме от скъпо прескъпо.
ecotronic
04-03-2019, 21:44
... яд ме е че не вземаме решенията сами и го купуваме от скъпо прескъпо.
Е - нали уж твърдят, че на Грипена, като му добавиш въоръжението, подръжката и сите салтанати и излизал, колкото хамериканските.
Силно се надявам тая бакалска сметка да я видим един ден черно на бяло.
dimitar_vd62
04-03-2019, 22:04
Абе и аз искам да знам що Бахрейн купува 16 самолета за същите пари и що чехите ли бяха словаците ли вземат 12 за по малко пари.Да не говорим че Китай за 2 млрд купи 24 СУ 35, пък ние 8.И кво ще напрайм с тия 8 супер турбо дупер Вампири.Май по-щедрия печели конкурса.И не на последно място кой ще ги кара, то всъщност има кой да ги кара ама с 20-тина часа годишно мое само се вози не да воюва.И в крайна сметка ще имаме 8 самолета за возене както имаме едни вертолети без въоръжение само за пърхане над зрителите за деня на морето.
Няма значение дали Грипен,Ф16 или друго железо.Въпросът е някой да каже каква е стратегията на армията, от какви типове самолети има нужда и да се купи съответната техника.Не да ми идва некъф от 10000 км и на другия ден - Ф16 е самальота.Първо ще ги платите, щот комисионните са дадениы после чекайте.А преди време един важно разправяше как никой не плащал самолети топтан а ми било на вноски и т.н. дрън дрън.Царе сме при пазарлъка за комисионната, народа да плаща.
А има и нещо друго, доколкото разбрах ф-16 идва комплект с оръжието после прайшучебни стрелби изразходваш го и си купуваш пак и само от американците скъпо оръжие.Докато за грепена можеш да купиш от кой да е европейски производител и по евтино.Американците не дават лиценз за производство на оръжията а грипен след втората ли третата ли година дават.
Малко размисли на емигрант https://www.youtube.com/watch?v=_aVMNTvveE8
dimitar_vd62
24-03-2019, 23:12
Я каква долна путинска инсинуация - https://x-true.info/80710-kto-i-kak-pridumal-povod-dlja-raschlenenija-jugoslavii.html - евроатлантиците, не ви ли се празнува.А Милошевич трибунала в Хага го оправда, ма нещо си премълчахте по въпроса.
А, щях дая забравя да питам компетентните по всичко, Русия ще признае ли Голанските възвишения, че гледам САЩ ги признаха.Не че нещо ама и те са анексирани от Израел през 81-ва ама още се смятат за част от Сирия.
Нещо си на вълна етно-поп-фолк?
Само ша те светна ,че това са изконни македонски територии още от времето на Александър Македонски,та кой какво признава е абсолютно без значение в случая.
https://www.youtube.com/watch?v=10maSVPGYJ0
https://www.thetimes.co.uk/article/obituary-marshal-joseph-stalin-0zbdtrxcmfq
ivan dimitrov
30-08-2025, 17:37
5 дни до денят Х! Предполагам че всички християни вече са се пренесли в убежището.....
Как е, бива ли?