Известие
Collapse
No announcement yet.
Общи приказки за газта и проблемите ни
Collapse
X
-
155 осем хиляди клапана 16 вериги
0884650778 токи4а
http://www.youtube.com/watch?v=JLPSY...eature=related
-
Газовите ми дюзи не затварят добре... Минал съм с тях над 80000 като са обслужвани само веднъж...
Как и да е.. Чудя се дали разхода на гориво се влияе съществено от този пропуск на газ?!
(другото негативно е ,че като преседи малко колата после пали трудно защото е задавена от газта която си отива в колектора)sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Да се вдига, да се вдига...........с колко да се вдига?
Само с 1 % да ти се увеличи разходът заради кофти дюзи, за 80К пробег това са към 100 л газ преразход.
Демек - цената на една нова рейка.
Така че - вземай мерки.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеДа се вдига, да се вдига...........с колко да се вдига?
Само с 1 % да ти се увеличи разходът заради кофти дюзи, за 80К пробег това са към 100 л газ преразход.
Демек - цената на една нова рейка.
Така че - вземай мерки.
Ще пиша като покарам малко...sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Всички се борят да направят "бързи" дюзи. Това означава да направят максимално-малко времето за отваряне - затваряне и съответно да прецизират оптимално впръскването и сместа.
На база казаното, дали има значение, че някоя дюза не затваря?0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727
Comment
-
Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщениеВсички се борят да направят "бързи" дюзи. Това означава да направят максимално-малко времето за отваряне - затваряне и съответно да прецизират оптимално впръскването и сместа.
На база казаното, дали има значение, че някоя дюза не затваря?
Надувах ги с крачна помпа като потапях изхода на всяка в чаша с вода и теч поне в момента няма... Ще покарам малко и ще се види какво съм направил...
И пак се чудя колко ли ми е вдигнала разхода!? Маи ще се окаже повече отколкото съм предполагал... Ще мине време и ще се разбереLast edited by mimouzunov; d.m.y г., 22:01.sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Хубаво си направил.
МисълТъТ ми беше, че няма начин да не оказва влияние на разхода.0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727
Comment
-
Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщениеХубаво си направил.
МисълТъТ ми беше, че няма начин да не оказва влияние на разхода.
Смених мембраните и гумичките на клапаните на изпарителя и го регулирах задоволително, тоест пали и не гори 15 на сто!
Козата си сака пръч!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщениеНа около 40000 пробег едната ми дюза го направи това като проблем.. Отворих я, и внимателно напаснах чрез мноого финно изпилване двата метала които реално деистват като клапан... Сега след още 40000+ другите 3 дюзи са малко по-зле от тая която съм пипал преди... Прочистих сега всичките 4 и пак чрез супер внимателно и прецизно изпилване ги напаснах...
Надувах ги с крачна помпа като потапях изхода на всяка в чаша с вода и теч поне в момента няма... Ще покарам малко и ще се види какво съм направил...
И пак се чудя колко ли ми е вдигнала разхода!? Маи ще се окаже повече отколкото съм предполагал... Ще мине време и ще се разбере
Изобщо след всякакви интервенции по дюзите е добре да се проверят и регулират на стенд.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеТова, че си напаснал повърхностите за да затварят хубаво е добре. Но сега е важно и колко отварят, когато намотките са под напрежение. Това също влияе на разхода и на работата на двигателя.
Изобщо след всякакви интервенции по дюзите е добре да се проверят и регулират на стенд.
При мен хода на буталцето вътре е ограничен и в двете му посоки. С пиленето и препасването отклонението от заводските писания е на практика пренебрежимо малко.Сутрина запали пак с една идея повече въртене на стартера... Махнах ги пак и ги разглобих, старателно ги огледах и видях реално кое ме бъзика...
Почвам да се оглеждам за някакви нови/втора ръка инжектори...
Снимката се е смалила незнам защо, но има пукнатина...sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Разглеждай дюзите като консуматив на газовата уредба с живот около 100k. На твое място бих се ориентирал към нови дюзи, защото дюзи втора употреба вече си имаш и виждаш какви са проблемите с тях. Инвестицията в нови дюзи не е толкова голяма и винаги е оправдана.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Сега звъннах на човека от които купих системата... Има такива дюзи ама цената за една е точно 90лв... Баш сега преди морета и тн не ми се дават хич пари за дюзи. Мисля си за варианта да взема някакви 2-ра ръка които може да се ремонтират, и съответно ще заработят с моята електроника...
sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщениеСега звъннах на човека от които купих системата... Има такива дюзи ама цената за една е точно 90лв... Баш сега преди морета и тн не ми се дават хич пари за дюзи. Мисля си за варианта да взема някакви 2-ра ръка които може да се ремонтират, и съответно ще заработят с моята електроника...
Мойта рейка е такава и и дават гаранция 100К.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
(Дюзите са в кутиика не ползвани, остават ми за подаряване щуцерите които се навиват в колектора и онова разклонение за газта... Утре ще снимам)sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
Comment