Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки за газта и проблемите ни

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
    Пак ли заспахте.........
    Може ли от ауспух с дупка да харчи повече колата на газ?
    Lexus IS200

Comment

• Генерацията е изключително важен елемент от добрата работа на мотора. Това не са просто "Некви" тръби дето са сложени да отвеждат газовете и да обезшумяват .Не случайно при добър тунинг се сменя и подходящата генерация. Или друг пример: Ако се намали диаметъра на тръбите/Което много често се случва/с някакви си 5мм. калата започва да "забива" на около 4000об. вместо плавно да пълни оборотомера, или обратното съответно. Не зная къде ти е дупката но ,мое мнение е ,че е добре да я оправиш.
      0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
      Автогаз сервиз-
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

• Тя ако му е преди ламбдата, тогава вече става драмата с високия разход, но и при бензин трябва да му харчи повече - ламбдата отчина нормална смес, а реално тя е по-богата заради теча.
        Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
        Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
        Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
        Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

• Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
          Генерацията е изключително важен елемент от добрата работа на мотора. Това не са просто "Некви" тръби дето са сложени да отвеждат газовете и да обезшумяват .Не случайно при добър тунинг се сменя и подходящата генерация. Или друг пример: Ако се намали диаметъра на тръбите/Което много често се случва/с някакви си 5мм. калата започва да "забива" на около 4000об. вместо плавно да пълни оборотомера, или обратното съответно. Не зная къде ти е дупката но ,мое мнение е ,че е добре да я оправиш.
          Аз от любопитство питам, защото забелязах, че откакто се разбръмча колата започна да харчи повече (към 2 литра отгоре). А иначе днеска ще смянам гърнетата а след това може да мина през теб за една профилактична настройка, че една година вече не е пипана газовата.
          Lexus IS200

Comment

• Що спамите на колегата темата? И без това я напълнихте с глупости?
            Автогаз сервиз-

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
              Аз, от както газта падна под 80ст нито се старая да засичам разход, нито карам икономично! Газ, газ и пак газ...Пробвах и магистрално каране с пълна газ на ГАЗ....София-Плевен-Враца-София сега като направя сметката ми излезе точно 10л/100км газ! Като магистралата я взех в най-лява лента и под 140км/ч не съм падал (стигнах до 190км/ч и ме достраша за повече, понеже бееше доста натоварено и ми се налагаше да намалявам драстично скоростта заради други изпреварващи се МПС-та ) По борд компютър средната ми скорост беше 77-8км/ч за изминати около 460км...
              Аз съм стигал до 11 л./100 км. газ на извънградско на връщане от морето. За средната скорост 130 км./ч. ми е "рекорда" по комп., Сф.-Пазарджик.
              2014: Deutschland über alles

Comment

• Хехехе При мен магистралното каране беше не повече от 130км...другото по нормален 2-лентов път....И там селца това онова...гледах да се придържам към някакви "културни" норми....но извън населените места настъпвах юнашки

Трябва да пробвам пак само магистрално каране до каква средна скорост мога да го докарам

Ама не си е работа де...това 190 по Хемус....в завоите направо прелитах над бабунчестите участъци и завивах едновременно...(доста неприятно чувство)....
                Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                  Хехехе При мен магистралното каране беше не повече от 130км...другото по нормален 2-лентов път....И там селца това онова...гледах да се придържам към някакви "културни" норми....но извън населените места настъпвах юнашки

Трябва да пробвам пак само магистрално каране до каква средна скорост мога да го докарам

Ама не си е работа де...това 190 по Хемус....в завоите направо прелитах над бабунчестите участъци и завивах едновременно...(доста неприятно чувство)....
                  Докторе, ти нали ужким я разработваше тая кола........после да няма пак
                  Автогаз сервиз-

Comment

• Дидо разбрах че си ходил на профилактика за Виалето.Преди малко звъннах да видя моита как е и те ми казаха че си минал от там и си ме познавал.И аз първо за тебе се сетих щото друг от форума с такава газова не познавам и с тебе наи много съм обменял инфо

Comment

• Ами минах, да. Те ме объркаха с теб даже май
                      Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• хахахаха,ми аз вече за 7 път съм там,възможно е

Comment

• Сега ще си първия с новата технология при ремонта
                          Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• Така ли,тои ми спомена нещо ама ква е тая нова технология

Comment

• Ами не съм го видял, но по обясненията ще служи да обира фините частички прах още преди да влязат в помпата. Иначе те минават през нея и чак тогава спират във филтъра. А доколкото разбрах, това не е полезно особено.
                              Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• мда от личен опит се убедих няколко пъти вечедано тоя път да стане да не като предните няколко

Comment

Working...
                                X