Първоначално публикувано от robygas
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Общи приказки за газта и проблемите ни
Collapse
X
-
Генерацията е изключително важен елемент от добрата работа на мотора. Това не са просто "Некви" тръби дето са сложени да отвеждат газовете и да обезшумяват .Не случайно при добър тунинг се сменя и подходящата генерация. Или друг пример: Ако се намали диаметъра на тръбите/Което много често се случва/с някакви си 5мм. калата започва да "забива" на около 4000об. вместо плавно да пълни оборотомера, или обратното съответно. Не зная къде ти е дупката но ,мое мнение е ,че е добре да я оправиш.0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727
Comment
-
Тя ако му е преди ламбдата, тогава вече става драмата с високия разход, но и при бензин трябва да му харчи повече - ламбдата отчина нормална смес, а реално тя е по-богата заради теча.Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
Alfa Romeo 156, 2.0TS
Comment
-
Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщениеГенерацията е изключително важен елемент от добрата работа на мотора. Това не са просто "Некви" тръби дето са сложени да отвеждат газовете и да обезшумяват .Не случайно при добър тунинг се сменя и подходящата генерация. Или друг пример: Ако се намали диаметъра на тръбите/Което много често се случва/с някакви си 5мм. калата започва да "забива" на около 4000об. вместо плавно да пълни оборотомера, или обратното съответно. Не зная къде ти е дупката но ,мое мнение е ,че е добре да я оправиш.а след това може да мина през теб за една профилактична настройка, че една година вече не е пипана газовата.
Lexus IS200
Comment
-
Що спамите на колегата темата? И без това я напълнихте с глупости?0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
Comment
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеАз, от както газта падна под 80ст нито се старая да засичам разход, нито карам икономично! Газ, газ и пак газ...Пробвах и магистрално каране с пълна газ на ГАЗ....София-Плевен-Враца-София сега като направя сметката ми излезе точно 10л/100км газ! Като магистралата я взех в най-лява лента и под 140км/ч не съм падал (стигнах до 190км/ч и ме достраша за повече, понеже бееше доста натоварено и ми се налагаше да намалявам драстично скоростта заради други изпреварващи се МПС-та) По борд компютър средната ми скорост беше 77-8км/ч за изминати около 460км...
Comment
-
ХехехеПри мен магистралното каране беше не повече от 130км...другото по нормален 2-лентов път....И там селца това онова...гледах да се придържам към някакви "културни" норми....но извън населените места настъпвах юнашки
Трябва да пробвам пак само магистрално каране до каква средна скорост мога да го докарам
Ама не си е работа де...това 190 по Хемус....в завоите направо прелитах над бабунчестите участъци и завивах едновременно...(доста неприятно чувство)....Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеХехехеПри мен магистралното каране беше не повече от 130км...другото по нормален 2-лентов път....И там селца това онова...гледах да се придържам към някакви "културни" норми....но извън населените места настъпвах юнашки
Трябва да пробвам пак само магистрално каране до каква средна скорост мога да го докарам
Ама не си е работа де...това 190 по Хемус....в завоите направо прелитах над бабунчестите участъци и завивах едновременно...(доста неприятно чувство)....0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
Comment
-
Дидо разбрах че си ходил на профилактика за Виалето.Преди малко звъннах да видя моита как е и те ми казаха че си минал от там и си ме познавал.И аз първо за тебе се сетих щото друг от форума с такава газова не познавам и с тебе наи много съм обменял инфо
Comment
-
Ами не съм го видял, но по обясненията ще служи да обира фините частички прах още преди да влязат в помпата. Иначе те минават през нея и чак тогава спират във филтъра. А доколкото разбрах, това не е полезно особено.
Comment
Comment