Известие

Collapse
No announcement yet.

Газов инжекцион на Алфа Ромео 156 2.0 155 коня

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от stodev Покажи съобщение
    Благодаря ви за помоща, само ще напиша че резервирах час за след две седмици. Намерих ги къде се намират, слагат освен БРЦ и някаква нечувана марка (латвийска) сглобявана в БГ - "Тамона". Тамоната е 1050лв, БРЦ-то е 1250лв с някакви инжектори СААВ или нещо такова, не чух добре, за да е такава цената... Реших да сложа БРЦ, защото все пак софтуера е по-разпространен от тази другата... Другото нещо е трябва да реша дали имам нужда от допълнително смазваща/охлаждаща система за клапаните? 120лв е, но казаха че я злагали най-вече на определен модел Хонда и не помня коя друга... Тоест Алфите не им се е налаголо да слагат... Общо взето ми обясниха всичко което исках да знам... Само едно забравих да питам, днес ще сменям маслото на колата... Но се замислих дали не е по-добре да изчакам след като монтират газта да го сменя? Защото нали падали стружки от пробиването за инжекторите в цилиндрите, не е ли по-добре д асменя маслото след това за да спомогне за прочостването от външни частици? Те казаха че тези стружки били пластмасови и не било опасно, ама малко се съмнявам колекторните тръби на този двигател да са пластмасови?
    Да пробиват алуминия след пластмасовия колектор колега. Инжекторите да са най-близо до бензиновите, за да няма "лаг".

При мен са там на алумия. А стружките излязоха през ауспуха ако е имало такива Свредлото по принцип като разпробива дърпа стружките на вън. Вътре ако падне нещо е много мъничко. Няма страшно
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

За да стане готино, се сваля всичко и се пробива. Останалото е въпрос на мързел.
      Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
        За да стане готино, се сваля всичко и се пробива. Останалото е въпрос на мързел.
        Е така си е

Comment

Колеги, моят майстор пак ме посъветва по-добре не Газ... заради бавното горене на газта и по-късите бутала на 2.0 мотора се получавало някакъв асинхрон и опансостта във високи обороти да блокира двигателя била по-голяма...
          Той ме посъветва ако тъй и тъй ще се дават пари за алтернатива, по-добре МЕТАН...
          Моля пишете ми кой от вас със мотор 2.0 е на ГАЗ и колко километри е навъртял с него без да е имал проблеми ?
          И има ли някой на метан , който също да сподели мнение ?
          То май нещата станаха за отделна тема, ако е така, ще я направя.
          Мерси
          Alfa 156 Selespeed (2.0, 155hp, 2000g.)

Comment

Какво ще рече по-къси бутала? По-къси сравнени с кой мотор? Щото ако ги сравняваме с буталата на 1,6ТС са си по-дълги...Има колеги от форума със 166, 156 с 2.0ТС, които карат на газ вече поне 3 години и нямат никакви проблеми...Не знам какъв е тоя "майстор", където ти ги разправя тия неща!!!
            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Колеги, моят майстор пак ме посъветва по-добре не Газ... заради бавното горене на газта и по-късите бутала на 2.0 мотора се получавало някакъв асинхрон и опансостта във високи обороти да блокира двигателя била по-голяма...
              Той ме посъветва ако тъй и тъй ще се дават пари за алтернатива, по-добре МЕТАН...
              Моля пишете ми кой от вас със мотор 2.0 е на ГАЗ и колко километри е навъртял с него без да е имал проблеми ?
              Мерси
              При положение, че се плашиш от пропан-бутана, по добре не си помисляй за метан.
              Там нещата са по скъпи и доста по тежки. Пробега, който ще имаш на метан ще е сравнително малък. Постоянно трябва да си правиш сметка накъде пътуваш и има ли метан станции наоколо. Отделно колата ще е още по "мудна". В момента цената на метана не е толкова атрактивна също. За мен минусите са доста повече, отколкото да си караш на пропан-бутан.
              AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
              Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
              sigpic

Comment

Метана гори още по бавно дори. И си задължително монтиране на аванс процесор. Не, че и за газта не е хубаво да има аванс, но за метана просто задължително.

Comment

Мисля че дори малкото съмнения , които имах ги изгоних от съзнанието си благорание на вас ...

Остана само да случа на монтаж и вече безпроблемни километри дай боже...

Comment

колегите за метана определено са прави.
                    успех с монтажа, в началото сигурно ще ти се налага да се позавърташ до сервиза през няколко дена докато ти нацелят настройките. като слагате настройките за минимална температура на прехвърляне на газ, сложете я на 30-40 градуса, че иначе градско ще си караш на бензин.
                    точка

Comment

Мда аз съм на 35 градуса и докато изкарам от гаража, докато затворя вратите... едно друго... и тя обръща. На 40 градуса пробвах също разликата е секунди. 5 градуса още ги вдига бързо. Има някои ги слагат на 50. Това е прекалено за мен. Един комшия си я обръща на 20 И зима и лято вика няма грижи. Пробвах на 20 и аз, но една сутрин дали от това или друго ми се задави мотора и го върнах на 35 и няма проблеми.

Comment

Ще го имам предвид, благодаря!

Comment

?

Какво става когато отида на профилактика за кабели , свещи или други процедури , за които се налага да се маха капака на двигателя? Тоест сега си мисля , тези инжектори, не трябва ли да се махат и те всеки път ? Как става това? И може ли дори негазаджия майстор да го направи ?
                          Съжалявам , ако върпосът е глупав, но се зачудих как става това? Дето се вика за едни свещи и аз можеше да си ги сменя, ама вече с ГИ става сложно...

Comment

Инжекторите не се пипат...Свалят се бобините с кабелите и от долу са свещите...Можеш и сам да си ги смениш...
                            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Газовите дюзи са на плочка наречена -Рейка. От всяка дюза излиза маркуч и влиза в смукателните колектори близо до бензиновите дюзи. Реално при 156 газовите дюзи са на около 20см. и нямат нищо общо със бензиновите или запалителната система.
                              Ето ти една снимка която е на 6ц. мотор, но горе долу се вижда за какво иде реч. Тук рейките са две по 3 цил.
                              Attached Files
                              0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
                              Автогаз сервиз-
                              http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Мерси
                                юколега, от както съм я взел моята съм на газ ( става дума за април 2006 г.), само една седмица я карах на бензин и като нова придобивка много и се радвах и разбира се много бензин изгори... Оттогава не съм имал проблеми с газовата (като софтуер), освен теч оттук, теч оттам. Наложи се да ходя до Пловдив след първите 5-6 месеца за регулиране, щото онзи лумпен дето ми я монтира много беше силен на приказки, ама слаб в ръцете и "втория етаж". Както казват и другите тук - подбери си много внимателно майстора! Успех!

P.S. Клапаните ми са още здрави, не съм ги сменял, а съм минал окло 120 000 км. с газта.
                                Alfa Romeo 156 2.0 TS 16V 114 kW + LPG Tartarini - бившата и непрежалима

Fiat Multipla 1.9jtd 110 hp. - м'глата, вече с полиуретан.

Comment

Working...
                                X