Първоначално публикувано от vaklinator
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Олекотяване на маховик?
Collapse
X
-
"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
-
Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщениеА честотата на ударите каква е? Променлива ли е? Зото при ДВГ се гонят и обороти, а при високите обороти е желателно да има по-малко излишни тежести
Просто си мисля, че примерът (с пресата имам предвид) не е на място.Alfa Romeo GTV 3.2 V6 24V -сбъдната мечта
Peugeot Partner 1.6 HDI 90 BHP(служебна)-много зла за гъзарите-ex
SEAT Ibisa 1.4 '08(служебна)-много пъргава и ненатоварваща-ex
Dacia Logan 1.5 cdi 90 BHP(служебна)-голямото наказание за шофьора!!
Comment
-
Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщениещом тука има конструктори по-големи от хората в мотоспорта евала. Или WRC колите не са връх на турбоколите с идиотска употреба?! Искрено се надявам да е така...
ето един маховик който бих си го сложил в хола само да си го гледам
http://f1-dictionary.110mb.com/wrc_drivetrain.html
Маховикът е акумулатор на енергия.... за сега само във формула 1 и експериментални коли се опитват да направят така тази енергия да се използва, когато е нужно, във всички други случай от спортните мотори се гони динамика и респонс... в моторспорта се изразходва... не се акумулира защото се хаби енергия
весел ти е поста
А ако е истина, че си разбрал от човека нещо, и че пък наистина си е направил по-тежък маховик, най-вероятно си има конкретна причиначовека
Важното е че има спор и в споровете се ражда истината
---------- Post added at 15:03 ---------- Previous post was at 15:01 ----------
Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщениеА честотата на ударите каква е? Променлива ли е? Зото при ДВГ се гонят и обороти, а при високите обороти е желателно да има по-малко излишни тежести
Просто си мисля, че примерът (с пресата имам предвид) не е на място.0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Просто си мисля, че примерът (с пресата имам предвид) не е на място.Alfa 155 2.0TS 8V '93
sigpic
VW LADAVAGEN '81
CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ
Comment
-
Добре сега едно въпросче към рабиращите......
Може ли да ми обясните как Хонда 1000РР вади такава мощ без маховик и си има перфектен празен ход???????
Comment
-
Сигурно както при мотоциклетите-много коне и обороти,а нютоните ги няма.
http://catalog.auto.ru/catalog/motor...ard/28459.html
Comment
-
Първоначално публикувано от vaklinator Покажи съобщение2 удара/сек. Примера си е много намясто даже
Аз смятам така: 8000 делено на 60 прави около 133 в период удара. Някъде около 66.5 пъти повече от пресата.Last edited by Bobi_33; d.m.y г., 00:53.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Last edited by Furious 155; d.m.y г., 11:39.
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
А тоя батка дето си го пуснал отдоле като е сменил и кутията и маховика според мене нищо не е разбрал кое от какво се случва, тук таме има нещо вярно написано от него0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеТази вечер един виден рацер ще изкаже мнение как е вече с нова кутия и лек маховикAlfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank
Comment
-
Първоначално публикувано от acko88 Покажи съобщениеЗащото в темата се говори за турбо кола,нищо че е турбо дизел.... По-лек махових,по-малко натоварване на мотора,по-малко изгорели газове който да завъртят оня ми ти сешоар,мързи ме да пиша повече пия от 14:00 днеска и ми дреме дали някой ще зацепи нещо,ама от 10 кила маховик сложите 2 кила на турбо дизел мноооооооооооооо шще вървииииииииLexus IS200
Comment
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеТази вечер един виден рацер ще изкаже мнение как е вече с нова кутия и лек маховик156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеЕййй Радко най-накрая ще Ви шамариAlfa Romeo 147 05" 1,9 JTDm Distinctive
ех.. Малкото КуВе
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Васил Петров Покажи съобщениеНе е той.156 2.4JTD 136+ PS
Comment
Comment