Известие

Collapse
No announcement yet.

Мистериозен проблем с инжекцион Дедра...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Da_Fuse Покажи съобщение
    От цялата дискусия, излязоха на преден план 2 основни неща - пропуск на въздх по вакуумите и захранването на ЕКУ-то/евентуално алтернатор.
    Второто го забрави. А и вземи един мултицет и виж - това е най-лесно
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

От цялата дискусия, излязоха на преден план 2 основни неща - пропуск на въздх по вакуумите и захранването на ЕКУ-то/евентуално алтернатор. Ще ги проверя и ще пиша резултата.
      да не те отчайвам, ама не е нито едно от двете. няма как от скъсан вакум да се дави колата с бензин. проблема ти е в грешното смесообразуване.
      точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
        да не те отчайвам, ама не е нито едно от двете. няма как от скъсан вакум да се дави колата с бензин. проблема ти е в грешното смесообразуване.
        И това, че турбината не му надува ли?
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        0879369082

Comment

ми аз съм сигурен че като цяло двигателя му е муден и при форсиране глъхне и просто се чува че няма мощност.
          точка

Comment

От цялата дискусия, излязоха на преден план 2 основни неща - пропуск на въздх по вакуумите и захранването на ЕКУ-то/евентуално алтернатор. Ще ги проверя и ще пиша резултата.
            Това, което сте установили при Роби за местенето на момента на запалване, е важно е не следва да бъде игнорирано. Продължавам да твърдя, че трябва да се провери правилното функциониране на датчика на к.в.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
              ми аз съм сигурен че като цяло двигателя му е муден и при форсиране глъхне и просто се чува че няма мощност.
              А защо му е муден - бензин има, турбина - няма? А сега де
              156 1.8TS 16V (01.2001)
              0879369082

Comment

Значи колата е мудна, защото не надува на нормалното си налягане и няма оувърбууст. Иначе не глъхне, не забива "муцуна" и такива неща. Цапа свещите и на празен ход мени обороти. Искрата играе от време на време, само на някой от цилиндрите и то без някаква постоянство, единственото което ми прави впечатление, е че го прави като започне да загрява и като че ли се задълбочава, колкото повече загрява?! Странното е че вчера отново мерих датчиците за Т и нищо?! Като цяло аномалията, която се наблюдава когато започне да го прави е почти по всички линии... Когато започне да го прави, мап-а играе между 270 и 320(горе-долу), предварението играе между 8 и 13(горе-долу), и естествено моторчето за празния ход и то играе, защото се опитва да коригира мап-а. Единствено темперетурата и ТПС данните не играят...

П.П. Датчика на коляновият вал е ясен, него ще го сменя с този от другата, защото така и така имам наличен, който е работил без забележка, нищо не ми пречи да го сменя...
                Last edited by Da_Fuse; d.m.y г., 12:54.
                Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
                Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                  А защо му е муден - бензин има, турбина - няма? А сега де
                  ми щото ми е познат подобен проблем с еку спагети макарони. трудно пали,понякога даже неще, гори много, няма мощност двигателя, като задържиш газта в едно положение и оборотите се клатят.
                  бърка се сместа, оттам се клати аванса, а от него се променя цо-то и това е ефекта. затова моето предположение е за дросел.
                  точка

Comment

Днес ще го погледна дросела дали е пипан, но ме съмнява...

П.П. Като се замисля възможно е ако има пропуск по вакуума на мап-а да дава отклонение, защото мап-а отчита по-ниско налягане в колектора и съответно ЕКУ-то приема, че влиза по-сгъстен въздух, съответно повече кислород.

Comment

Днес ще го погледна дросела дали е пипан, но ме съмнява...

П.П. Като се замисля възможно е ако има пропуск по вакуума на мап-а да дава отклонение, защото мап-а отчита по-ниско налягане в колектора и съответно ЕКУ-то приема, че влиза по-сгъстен въздух, съответно повече кислород.
                      И от там турбото ти нагнита по-малко
                      156 1.8TS 16V (01.2001)
                      0879369082

Comment

Сори че ставам нахален, ама пак да попитам, хлабините на клапаните мерени ли са? Отварял ли си капаците на валовете да видиш в какво състояние и какви са? Да не са разменени шайбите на валовете? Не се знае кой какво е правил по колата, но невървене и огромен разход може да е не само ел проблем.

Comment

Ами не са мерени хлабините, но не вярвам да е от тях. както и да е, ще ги измеря при първият удебен случай, разбирай - вдругиден...

П.П. Ако мап-а отчита по-ниско налягане или по-малко подналягне, то тогава турбината би трянвало да пренадува, а не да надува по-малко. В момента колата надува по-малко, защото вероятно еку-то намира някаква нередност..., но е старо и "глупаво" и неможе да си каже...
                          Last edited by Da_Fuse; d.m.y г., 22:17.

Comment

Ами не са мерени хлабините, но не вярвам да е от тях. както и да е, ще ги измеря при първият удебен случай, разбирай - вдругиден...

П.П. Ако мап-а отчита по-ниско налягане или по-малко подналягне, то тогава турбината би трянвало да пренадува, а не да надува по-малко. В момента колата надува по-малко, защото вероятно еку-то намира някаква нередност..., но е старо и "глупаво" и неможе да си каже...
                            Тук си прав - той взима вакум от колекторните. Да не би да ти е запушена тръбата до него или самия той?
                            156 1.8TS 16V (01.2001)
                            0879369082

Comment

Ами не е самият мап, защото с този от другата, с който тя рабтеше чудесно, нямаше никаква промяна.

Comment

Ами премери вакума и кажи колко е
                                156 1.8TS 16V (01.2001)
                                0879369082

Comment

Working...
                                X