Известие

Collapse
No announcement yet.

Измерване на вторичната намотка на бобина

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
    Аз също, но очаквам ясен отговор на въпросът си първо. Въпросът не е сложен при това
    Ако една бобина стои постоянно "на пълен заряд"(каквото и да означава това), то тя ще е електромагнит и няма да произвежда искра. Ако една бобина е "на пълен заряд" то тя няма как да се зареди по вече.
    Няма друг начин да се ограничи токът през бобината, освен транзисторът да поеме тая функция. За стойноста на реактивното съпротивление, беше писано по назад.
    Не разбираш от електроника и дрънкаш глупости. Но отчитам желанието ти за познание и то е похвално. Бих ти обяснил всичко, но ... ще ме предадеш. И затова нека специалистите тук първо да кажат и докажат тезата си .... за да се посмея

Comment

• Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
      Не разбираш от електроника и дрънкаш глупости. Но отчитам желанието ти за познание и то е похвално. Бих ти обяснил всичко, но ... ще ме предадеш. И затова нека специалистите тук първо да кажат и докажат тезата си .... за да се посмея
      Че то май не остана друг, освен теб, който да разбира.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        Че то май не остана друг, освен теб, който да разбира.

Хайде, да изчакаме снимките па след това се пльоскай в калта да се смееш

Comment

Тезата че бобината стои постоянно "на подзаряд", на 6 волта е твоя. Тая теза никой не може да я докаже.
          Имам желание да се уча, верно е. Ако положа клетва за вярност, ще ми обясниш ли всичко?
          Не е необходимо да разбираш от електроника, за да видиш
          логическите грешки в един пост.
          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Тезата че бобината стои постоянно "на подзаряд", на 6 волта е твоя. Тая теза никой не може да я докаже.
            Имам желание да се уча, верно е. Ако положа клетва за вярност, ще ми обясниш ли всичко?
            Не е необходимо да разбираш от електроника, за да видиш
            логическите грешки в един пост.
            Те са няколко варианта за бобината в зависимост от производителя. Но няма да обяснявам, искам снимка. Иначе другото - малко трудно, но го има и в интернет разпокъсано. Той и затова чукчата-философ се запъна

Comment

Те са няколко варианта за бобината в зависимост от производителя. Но няма да обяснявам, искам снимка. Иначе другото - малко трудно, но го има и в интернет разпокъсано. Той и затова чукчата-философ се запъна
              За не зная кой път вече - ще си загубя времето да разнасям осцилограф и разклонители/удължители, но след като ми отговориш - колко е времето м/у две искри, на бобина работеща в система със загубена искра.
              Кое е няколко вариянта за бобината, в зависимост от производителят? Кое е другото?

Comment

За не зная кой път вече - ще си загубя времето да разнасям осцилограф и разклонители/удължители, но след като ми отговориш - колко е времето м/у две искри, на бобина работеща в система със загубена искра.
                Кое е няколко вариянта за бобината, в зависимост от производителят? Кое е другото?
                Ти го предложи. А времето сам си го изчисли, имаш калкулатор каза

Comment

Има ли човек с който да не си се счепкал?

-----------
                  Пай сеее ...
                  Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Времето съм го изчислявал, когато се опитвах да си правя ТАП. И с осцилограф проверявах амплитудата и формата на сигналът, че трябваше да го "копирам".
                    Да, аз предложих да ти направя снимка, но поставих и ясно условие. Идеята е, че или можеш да сметнеш това време сам, или трябва да го търсиш в нета, като ще трябва да попрочетеш доста по въпросът. Това са двата вариянта, при които намирам смисъл да ти доказвам нагледно, че "си в грешка".
                    Не ми отговаряш - за какви вариянти за бобината, според производителят идеше реч. Кое е това другото, дето е малко трудно. От него пост, нищо не разбрах.

Comment

Ти нищо не си в състояние да обясниш.

За да обясниш нещо, трябва и да го разбираш, а пък ти не го разбираш.

Ти дори елементарни разсъждения на база елементарни познания по ДВГ не си в състояние да правиш.

Накратко - ти си една кръгла нула.

Но това все още не е проблем, ако просто си кюташ и не се перчиш.

Но ти обиждаш колегите, като им лепиш разни определения, които не заслужават.

Ето поради това все повече хора все по-често ще ти ритат насрания селски гъз.

---------- Post added at 10:52 ---------- Previous post was at 10:41 ----------

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                      .....
                      Не ми отговаряш - за какви вариянти за бобината, според производителят идеше реч. Кое е това другото, дето е малко трудно. От него пост, нищо не разбрах.

Не знам, какво очакваш да ти отговори. След като не можа да отговори на въпроса за времето между две искри, започна да те кара да ходиш с осцилоскопа да му правиш снимки.
                      След като не можа да опонира на тезата, че напрежението на първичната страна зависи единствено и само от крайния транзистор, подхвърли тезата за някакви си производители.
                      Няма да се учудя, ако след малко намеси и звездите в цялата работа.

Накратко - един тотално объркан индивид с тотално хаотично и непоследователно мислене. Това, съчетано с липса на елементарни познания, води до това на което сме свидетели.

Само си губим времето.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Ти нищо не си в състояние да обясниш.

За да обясниш нещо, трябва и да го разбираш, а пък ти не го разбираш.

Ти дори елементарни разсъждения на база елементарни познания по ДВГ не си в състояние да правиш.

Накратко - ти си една кръгла нула.

Но това все още не е проблем, ако просто си кюташ и не се перчиш.

Но ти обиждаш колегите, като им лепиш разни определения, които не заслужават.

Ето поради това все повече хора все по-често ще ти ритат насрания селски гъз.

---------- Post added at 10:52 ---------- Previous post was at 10:41 ----------

Не знам, какво очакваш да ти отговори. След като не можа да отговори на въпроса за времето между две искри, започна да те кара да ходиш с осцилоскопа да му правиш снимки.
                        След като не можа да опонира на тезата, че напрежението на първичната страна зависи единствено и само от крайния транзистор, подхвърли тезата за някакви си производители.
                        Няма да се учудя, ако след малко намеси и звездите в цялата работа.

Накратко - един тотално объркан индивид с тотално хаотично и непоследователно мислене. Това, съчетано с липса на елементарни познания, води до това на което сме свидетели.

Само си губим времето.
                        Нито ще опонирам, нито ще ви смятам, нито ще ви уча. Дайте снимки, сами го предложихте

Comment

Нито ще опонирам, нито ще ви смятам, нито ще ви уча. Дайте снимки, сами го предложихте
                          Не е нужно колегата да ходи да ти прави снимки. В мрежата е пълно с такива. Ти какво точно очакваш да видиш на тези снимки, че ми е много интересно?

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Не е нужно колегата да ходи да ти прави снимки. В мрежата е пълно с такива. Ти какво точно очакваш да видиш на тези снимки, че ми е много интересно?
                            Снимка и сам ще видиш защото освен да ми поднесеш извиненията си затова, че си дървен философ, друго няма за какво да говориш
                            П.П. Когато качите реална снимка ще комуникирам по тази тема

Comment

Снимка и сам ще видиш защото освен да ми поднесеш извиненията си затова, че си дървен философ, друго няма за какво да говориш
                              П.П. Когато качите реална снимка ще комуникирам по тази тема
                              Ето ти една от многото снимки:

синята графика е напрежението, червената е токът. Какво още не ти е ясно?

Намери ти една графика на която да се вижда, че напрежението на първичната страна има състояние на частично подмагнитване и после такова на пълно намагнитване.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Ето ти една от многото снимки:

синята графика е напрежението, червената е токът. Какво още не ти е ясно?

Намери ти една графика на която да се вижда, че напрежението на първичната страна има състояние на частично подмагнитване и после такова на пълно намагнитване.
                                Тази графика е на система, която подмагнитва бобината малко преди да даде искра. Бош са на този принцип. И както виждаш бобината не стои през цялото време на 12 волта захранена. И графиката на тока ти го показва. А сега и ако обясниш защо бобината не се захранва през цялото време на две искри с 12 волта цена няма да имаш
                                Last edited by Alex_26; d.m.y г., 11:21.

Comment

Working...
                                X