Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет относно масло за скорости

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Last edited by eproHD; d.m.y г., 16:49.
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
    sigpic

Comment

И..., някой ще подскаже ли къде се намира контролната пробка? Това на снимка н2 ли е. Пада се странично и е с шестограм 5 или 6мм.
      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
        Няма интриги човече, просто са два вида с щека и без...Но явно има и трети вид твоята
        От толкова гледане в Аутодата и тем подобни, не виде ли, че при 20клапаново жтд се слага кутия от GM, а не от Фиат.
        п.с. Нещо много авторитетно и агресивно се изказваш, а пък се излагаш като...

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
        На последните снимки се вижда мястото за щеката снимано доколкото може да се види отгоре.

Пс Е другарки и другари, що е то ?
        На мен ми мяза на кутия на 159ка съдейки по снимките на които се назяпах из нета цял ден.
        Мяза ти защото е същата. Слагат я поради по-компактните си размери.
        Alfa Romeo 156 2.4 JTD Distinctive 00' - EX
        Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-Jet 20V Distinctive 04' - Now
        Toyota Avensis 1.6 D-4D Executive 15' - Now

Comment

Първоначално публикувано от melenikos Покажи съобщение
          От толкова гледане в Аутодата и тем подобни, не виде ли, че при 20клапаново жтд се слага кутия от GM, а не от Фиат.
          п.с. Нещо много авторитетно и агресивно се изказваш, а пък се излагаш като...
          Ехе пръдлю ти къде беше до сега ! Викаш дай и ти малко да ме закачиш като батковците ! Изтрий жълтото покрай устата си и отвай знаеш къде.... !
          P.S
          Само да ви кажа,че докато ме провокирате уважение от мен няма да получите !
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
          sigpic

Comment

Ехе пръдлю ти къде беше до сега ! Викаш дай и ти малко да ме закачиш като батковците ! Изтрий жълтото покрай устата си и отвай знаеш къде.... !
            P.S
            Само да ви кажа,че докато ме провокирате уважение от мен няма да получите !
            Браво, бе печен! Пак неграмотен и некомпетентен, както винаги. Типичен селяндур с претенции за капацитет във форума.
            п.с. Наблегни на четенето, че съветването не ти се отдава.
            Alfa Romeo 156 2.4 JTD Distinctive 00' - EX
            Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-Jet 20V Distinctive 04' - Now
            Toyota Avensis 1.6 D-4D Executive 15' - Now

Comment

,,,,
              Last edited by eproHD; d.m.y г., 20:50.
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                И..., някой ще подскаже ли къде се намира контролната пробка? Това на снимка н2 ли е. Пада се странично и е с шестограм 5 или 6мм.
                На твоята кутия няма контролна пробка.
                Ако искаш да "контролираш", контрола се осъществява чрез източване на старото масло, задължително смяна на долната пробка, която е показана на първата снимка и наливане на ново масло.
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                  На твоята кутия няма контролна пробка.
                  Ако искаш да "контролираш", контрола се осъществява чрез източване на старото масло, задължително смяна на долната пробка, която е показана на първата снимка и наливане на ново масло.
                  Гледам, че за някои скоростни кутии за долните пробки предписват само почистване на старата а за някои - подмяната и с нова, както казваш.

В какво се състои разликата? Вида на пробката и начина на уплътняване?
                  Last edited by ecotronic; d.m.y г., 18:07.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Това със смяна на пробката го препоръчват и за някои пробки на картера на двигателя.
                    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                      Това със смяна на пробката го препоръчват и за някои пробки на картера на двигателя.
                      Сигурно е така. При моя двигател се препоръчва отново само почистване. Чувал съм, че някои сменят поне дихтунгата, но като я гледам - не е деформирана или наранена. Челото на отвора в картера също е в нормално състояние. Само почиствам и стягам. Уплътнява идеално.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                        Гледам, че за някои скоростни кутии за долните пробки предписват само почистване на старата а за някои - подмяната и с нова, както казваш.

В какво се състои разликата? Вида на пробката и начина на уплътняване?
                        На тази кутия пробката е нормална, а не конусна, като дихтунгата е вградена в нея.
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                          Сигурно е така. При моя двигател се препоръчва отново само почистване. Чувал съм, че някои сменят поне дихтунгата, но като я гледам - не е деформирана или наранена. Челото на отвора в картера също е в нормално състояние. Само почиствам и стягам. Уплътнява идеално.
                          Аз понякога я сменям. Имам медни и алуминиеви. Понякога само я обръщам.
                          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Колко точно масло събира, може ли линк с информация за конкретната кутия. Като няма контролна пробка, откъде се налива новото масло, нивел също няма, само една пробка под кутията на акумулатора ако не се лъжа.
                            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• ,,,
                              Last edited by eproHD; d.m.y г., 11:27.
                              sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                                Колко точно масло събира, може ли линк с информация за конкретната кутия. Като няма контролна пробка, откъде се налива новото масло, нивел също няма, само една пробка под кутията на акумулатора ако не се лъжа.
                                В E-learn пише 2,9 л.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X