Как може да отвориш мотор за ревизия и да не му смениш сегментите???????
Известие
Collapse
No announcement yet.
Плахо пистовизиране и "rebuild" на 156 3.0V6
Collapse
X
-
-
Чесно казано, ако живеех в много по малък град, и аз щях да се замисля дали изобщо да ги сменям, при положение че ключа ми беше същия......чаках ги 8 дена отнякъде си да дойдат, отделно 2 седмици чаках резултати от къде ли не...."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Ами честно казано мога, защото цилиндрите си бяха още с хонинга, колата не е харчила масло преди отварянето, ключа си е напълно в нормите според мануала за този двигател. Сегментите са оригинални, а тези които ще купя тук в Родината ни, няма да изкарат и една трета от километрите, които ще изкарат старите. Липсата на разход на масло и компресия 12,5 според мен е достатъчно основание, да не ги сменям. Освен това досега не съм имал случай да купя сегменти стандарт или ремонт и те да имат по-малко от 30-40 ключ. И накрая колата си я карам спокойно, а не по-състезания.
Comment
-
Първоначално публикувано от VET Покажи съобщениеАми честно казано мога, защото цилиндрите си бяха още с хонинга, колата не е харчила масло преди отварянето, ключа си е напълно в нормите според мануала за този двигател. Сегментите са оригинални, а тези които ще купя тук в Родината ни, няма да изкарат и една трета от километрите, които ще изкарат старите. Липсата на разход на масло и компресия 12,5 според мен е достатъчно основание, да не ги сменям. Освен това досега не съм имал случай да купя сегменти стандарт или ремонт и те да имат по-малко от 30-40 ключ. И накрая колата си я карам спокойно, а не по-състезания.
А и нормално да имаш същият ключ на сегментите,след като преценявате цилиндрите по хонинга,на око...!!!!!!!!!!!!!!!
След 80 000км сегмента си променя структурата,с две думи си променя първичната термообработка,а да не говорим ако е имало и други НЕ нормални режими на работа на двигателя.
А и едно друго въпросче......знаеш ли ,че след като свалиш работило бутало с сегменти,след поставянето му отново в цилиндъра(независимо стари или нови сегменти) минава период от време в ,който сегментите се самонапасват по цилиндъра????????
И какво се получава когато си сложиш старите омекнали сегменти след напасването в цилиндъра и колко ще ти е тогава ключа?????
Специално отговарям на Ники,баце аз преди живеех в Димитровград и при ревизиите си винаги съм сменял сегменти!!!!!!!!
Comment
-
Първоначално публикувано от drigata Покажи съобщениеСпециално отговарям на Ники,баце аз преди живеех в Димитровград и при ревизиите си винаги съм сменял сегменти!!!!!!!!"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Колега Дрига, хайде да пренесем разговора в моята тема и да не разводняваме темата на колегата Ферарист. Предполагам си ми видял темата за маслен обтегач, но тогава мнение не даде, а сега ми се включваш да ми обясняваш как нищо не разбирам и как ти всичко знаеш.
Фераристе, още веднъж извинявай. Успех с проекта.
Лек и успешен ден
Comment
-
Малко развитие севодня......
Не се сдържах и поорязах леко и поносимо маховика, нищо сериозно.....
В съединителя има още малко животец, догодина керамика.......
Мисля че за някой ще е полезно да видят как се закопчава скапания лагер за притискателя.....
За целта е нужно да е свален оттам, това също е малко чалъместо, някой го правят със спешъл инструмент, в моя случай с две тънки отверчици се освобождава нещото което е като "зегерка" и държи лагера - след това конусовидния "пръстен" се намества върху него, и се закрепя в началото на лагера, за да може след това с натиск от вилицата да щракне в притискателя.......
Закрепя се така както е на снимката към кутията.....
Добре е феродовия диск да е фиксиран идеално спрямо маховика, защото иначе ще започнете да се чудите що не ви влиза кутията.......
След като сложите кутията и навържете малко болчета към нея, натискате тук, и ако чуете едно приятно "щрак" значи сте бомба, ако не чуете - сначало......
Така ще изглеждат горе долу нещата с масления термостат, филтъра и маркучите към масления радиатор, не съм решил още 16 или 19 ребрен да сложа, имам ги вече и двата, макар че единия си взех за Купето, все още не му е време и може да го ползвам на тоя двг......искам първо да премеря колко масло сбират......имам и 9 ребрен, двойката за кратко беше с него, ще направя малко рисърч за да реша кой да сложа......
Вдясно е температурния датчик за маслото, някаква шестограмна тапа имаше там - махнах я, и съм директно в маслената магистрала.......не ми се ползва оня преходник дето и датчика за налягане(вляво на снимката), че нещо много афиф ви се вижда......
Тръбичката за налягане на маслото трябваше леко да я огъна, че ако е къса не стига, ако е дълга опира.....много гадно място е това, тясно е като в куче седалище, по едно време взех да мисля дали да не инвестирам 1 ден и с планки да закарам факания генератор отпред на мястото на климатика, но жиците на генератора и стартера са съединени, и в един сноп, а аз ненавиждам с жици да се разправям.......
Нарочно сложих още един кат термолента на изпускателя на първи цил, уж да не нагрява излишно маслото, ще сложа и една алуминиева преградка там, от ламарината дето около ауспусите ни я кичат......и разбира се понеже там до тия два маркуча има излишно много място, оттам до тях ще минава и изхода на водата от блока, която преди минаваше през сепаратора......
......горе долу така......може би ви изглежда особенно обширно там, но не е така, сигурно поне двайсе пъти го свалях и махах тоя генератор, черен ми е вече.....искренно се надявам след като пална двигателя, някаде из тоя район да не бликне масълце, щото ако около двигателя има шаси става още по забавно.......в тая връзка реших да направя плах тест на двигателното водохранилище, щото ако например въпреки килата В Рейнц по телата на термостата и помпата, текнат едни води от сглобката над помпата, тва си значи или двете глави долу за да да се оправи, или двигателя......или поне стабилно да се килне от към ск кут надолу.......като казах ск кутия и се сетих че днес си врътнах изящен тампон за двигателя от към скоростната кутия, тия дни ще направя и такъв за петата от към моста......
Утре ще е неприятен ден, ще нижа инсталация......."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Боднах двигжателя преди 4-5 дена, оня ден направих пробно палене, останах с може би погрешното впечатление че не подкача маслото както трябва, през маркучите към мас. термостат предварително налях към половин литър масло за да засмуче помпата като хората, нямайки оригиналния датчик за налягане няма как да видя дали изгасва лампата за маслото......след час овързах датчика който ще се ползва и определено имаше налягане - гони ме параноя нещо по въпроса.......утре прекарам една част от бушоните вътре в купето, ще пооправя малко кабелите дето ще отиват от акумулатора към маса и прочее, ще закрепя стойката на скоростния лост към това което остана от тунела(педя и половина, назад го изрязах, ръчна няма да има, 3 болта са достатъчни за да се хване към шасито......ще изрежа част от преградата между двигателя и купето там където стоят генератора, масления филтър и датчиците за налягане и темп на маслото, щото със сигурност ще ми се наложи да имам лесен достъп до там, а мястото е много завряно.....плаха дупчица ще бъде, колкото да си пъхне човек ръчичката.....
Ще постна пикс от утре......тва засега......"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеръчна няма да има,
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщениетова не е баш хубаво, даже е за предпочитане да има ръчна, че даже и хидравлична. Но това е според мен.
Неска беше ползотворен ден, оставих двигателчето да покърка 20на минути, ще трябва да направя една сверка доколко стоковия датчик за водата отчита точно в сравнение с другия който сложих, тоя на маслото горе долу отчита точно, маркучите от масления термостат виждате над входящия колектор, точно над надписа V6 съм ги вързал на късо са да видя първоначално как е останалото, и при 70 градуса на дисплея горе долу тогава вече ми стана нетърпимо да държа маркуча, човешката кожа горе долу толкова мое да търпи без да изгаря......
Маркучите за маслото ще минават отдолу под двигателя, масления кулер ще е някъде зад десните отвори за халогена вдясно......ще сложа най - малкия от кулерите който имам, с маркуче от помпичката за водата за чистачките мисля да изкарам дюза която да пръска вода при нужда......
Всички тея кабеляци ще трябва да се пооправят малко, плюса и масата ще се мандахерцат там, ще иде и доста изолирбандче......
Нов радиатор, и перка която ще пускам ръчно, така съм решил да бъде, оригинално перките са две, но се предполага че няма да дремя по светофари и задръствания, ако вземе да загрява колата при движение със 100 на пистата да речем, все си мисля че и 3 перки да имам пак няма да е достатъчно......плюс това двете стокови перки тежат 8 кила, тая е половин.......и смуче изненадващо силно......и е червена, а това както знаете вдига адски динамиката в ниските.....Ще трябва да поумувам как да заблудя факаното ЕКУ че на мястото на буксите има вентилатори, щото няма да се учудя ако то не види верига, и избичи грешка......поне на двойката ми се получи така.......може би някакво съпротивление ще трябва да забия.....!!!!!
Както по запознатите знаят, там стоят две кутии с бушони, другата ще е вътре в купето, там и без това се отвори доста място, а аз обичам в коша да двигателя да ми е колкото се може по обширно.....
Поразхвърляно е малко, повече кабеляк отколкото трябва, но все още ми беше повече зор да е вързано всичко и да чуя двгто да работи, отколкото да въдворявам ред в купето, като посвърша под капака, ще се насоча и натам.......днес поне оправих тунела с жилата на скоростите, изрязах мястото назад където е ръчната, махнах жилата - 4 болта останаха да държат тунела, предостатъчно им е.....
Дупката зад ръчната ще е запушена с ламаринка и силикон, не знам кога ще ми се наложи да бъркам оттам, днес например отгоре дето виждате си отвих съединението дето е на мястото на катализатора......но пък в движение ще е кофти да има отвор там, ще се пълни вътре яко с прахоляк.....
Задна разпънка - регулируема на сичкото отгоре.......не че върши кой знае какво, но поне е червена......
Общо взето това ще е което ще е пред мен, осведомителните уреди ще са наблъскани максимално нагъсто, тва дето на навигация го докарва е комбинирания дисплей за температура и налягане на масло, обороти и волтаж......добре е че мое да се лепи на джама, има дълъг кабел и ще мога където си искам......проблем ще ми е факания лентов кабел, с волана дето ще ползвам стойките за мигачите и фаровете и чистачките опират в пръстите ми, и ще се наложи да го махна, ще видя дали ще има проблем ако просто му откача буксите дали ще има проблем.......
Някъде под тия две кръгли тапи ще изреза малък отвор, за да имам по лесен достъп до генератор, и датчиците за темп и налягане на масло......ще намеря начин да си стои запушено по принцип, може би с капак залепен с силикон, но ако ми се наложи да бръкна там за нещо набързо, да не трябва да лягам под кола или да се гърча отгоре.....
Не знам що, обаче адски ми скочи задницата нагоре, ще видя с 4 еднакви гуми и пораздвижена кола дали ще се променят нещата, и на тракдея със сигурност ще карам така, може би ще ми тича повече дупенцето по завойте, но ако това тушира факания ъндърстир дето го ненавиждам може би ще оставя нещата така, повече не знам колко мога да я сваля с Апекси спортни пружини съм 3 см пишат че са надолу......
"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Ми ще я поопъна малко с на високи обороти за 5-10 мин по магистралата, на 4та с не повече от 170 каквато ще е маск скороста на Калояново и ще стане ясно, макар че ТС-а изобщо не вдигаше водата повече от 90 градуса, а рада не беше първа младост......"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Здрасти колега извинявай ,че ти спамя темата надявам се ,че няма да ме докачат модовете ,но виждам че тези 156 ци правят каквото им кажеш .Та по въпроса и темата за тунинг на моята 156 2.5 24 мога ли да и сложа без да се налага ,да влизам в лудница мотор 3.2 от ГТВ и знаеш ли дали трябва да се сложи само мотора ,или трябват и скоростите ,и други неща155 2.0 16v МY95 Sport
Comment
Comment