Известие

Collapse
No announcement yet.

Бензин vs. Дизел

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
    Ами най малкото е ,че есента когато се позахлади и паднат мъгли ,тоест влагата във въздуха се увеличи, като излизам с колата най-вече сутрин, и се влея в трафика, половината автомобили са дизели, но стари и чипнати, отделящи такива сажди във въздуха защото още не са вдигнали температура, ме хващат асматични пристъпи. Аман от пушаци, такъв автомобил отделящ толкова вредни емисии по никакъв повод не може да се движи в цивилизована държава. А че вървят , да си вървят , но да не пушат. Та лично аз това имам против дизелите, за камиони стават, добре, че не пущат повече от 5 тонни в града. Нямам нищо против новите дизели с филтрите за твърди частици - отзад си миришат на парфюм.
    Ти па що си мислиш че бензиновите не пушат
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD...Alfa Romeo 155 2.0 8V TS Turbo... Alfa Romeo 75 2.0 TS...Powered By ...

Comment

• Първоначално публикувано от vegatta Покажи съобщение
      Ти па що си мислиш че бензиновите не пушат
      А ти чувал ли си какво е "алерген" и от какво се предизвикват алергии, които са в основата на затрудненото дишане и в частност бронхиални астми и т.н. ? Бензиновата като пуши само мирише на лошо. Да не разяснявам сега кои частици отделяни от аспусите на дизеловите автомобили запушват алвиолите на бялото дробченце, и в комбинация с прах и ред други, става лошо.
      Last edited by Доко; d.m.y г., 01:32.

Comment

А ти чувал ли си какво е "алерген" и от какво се предизвикват алергии
        еми аз съм алергичен почти от всичко ама от дизела не кихам и не ме сърбят очите

ама от бензина при малко нарушена смес ми тргват сълзите!
        Alfa Romeo 156 2.4 JTD...Alfa Romeo 155 2.0 8V TS Turbo... Alfa Romeo 75 2.0 TS...Powered By ...

Comment

• Първоначално публикувано от vegatta Покажи съобщение
          еми аз съм алергичен почти от всичко ама от дизела не кихам и не ме сърбят очите

ама от бензина при малко нарушена смес ми тргват сълзите!
          Да вземем да отворим направо нова тема за алергии.И аз на 24 само кихах, а сега ако има котка в помещението в което съм, камо ли да я пипам, ми се зачервяват очите и текват едни сълзи. Трябват ми поне 2 часа да се съвзема.Но от дизеловите газове си сгъвам кофти по някога да го е... След кихането и сълзите следват кофти работи. С алергиите шега не бива..........
          Last edited by Доко; d.m.y г., 01:48.

Comment

• Първоначално публикувано от acko88 Покажи съобщение
            Абе пичага вчера на 19.08.09 стана точно един месец от както имам дизела,минал съм 4697км като зимам нафтата 1.25лв я си смятай за година колко ще спестя май доста а?Имал съм бензинова алфа 1.6 ТС която ако поразпиташ доста хора от форума ще ти кажат какво щеше да стане ако се пусна срещу твоето ГТВ,самоче там разхода бе 25/100 също така имам и кораб 2.0 В6 Турбо имам поглед върху нещата,и ясно съм си направил сметката и ми е добре повярваи ми!

---------- Post added at 16:45 ---------- Previous post was at 16:42 ----------

Тука грешиш МетанЯ е алтернативно гориво,макарче системата е по-различна от при бензинките,рпи дизела 2-те горива се смесват.Аз лично неуважавам алтернативните горива,познавам хора с коли с големи мотори и им слагат газ,имам приятел който на предпоследната 7-ца сложи метан,ама ги има секви олигофрени какво да правиш
            оф аман от глупости. кой ще си сложи метан на дизелова лека кола?

Comment

• Първоначално публикувано от k1lcone Покажи съобщение
              Време е такситата да дадат пример . Без другото май им поспадна работата ,пък и се очаква тежка зима. Така ще спестят бая докато се греят на място. Пък току виж се появила и некоя еко дизеларка у форума.

Comment

С алергиите шега не бива..........
                съгласен съм

Просто си карай бензиновата Алфа на газ да нямаш проблеми

Comment

• до колкото знам дизеловите рейсове позват и метан и дизел смесено и имало файда само ако харчи много литри нафта. ако е кола която харчи 6 на 100 защо да си утежняваш живота и багажника?

Comment

• ..

---------- Post added at 23:00 ---------- Previous post was at 22:59 ----------

Първоначално публикувано от vegatta Покажи съобщение
                    съгласен съм

Просто си карай бензиновата Алфа на газ да нямаш проблеми
                    Аха От газта по убуу нема.

Comment

..

---------- Post added at 23:00 ---------- Previous post was at 22:59 ----------

Аха От газта по убуу нема.
                      ае па като се видим ще пием по 1-10

Comment

• Доко тебе не мога те схвана нещо пич , уж Ескалейди мескалейди пък GTV на газ ??????????????
                        на кой всъщност е тоя Ескалейд ?

Comment

• Първоначално публикувано от SFINKS Покажи съобщение
                          Доко тебе не мога те схвана нещо пич , уж Ескалейди мескалейди пък GTV на газ ??????????????
                          на кой всъщност е тоя Ескалейд ?
                          И ескалейда маскалейда е на газ, нема да се притесняваш. Пак повтарям, че и на мотора щях да сложа, ако не му се разваляше вида. Не я мисли мойта математика, ако не искаш да те наема за счетоводител .
                          Last edited by Доко; d.m.y г., 11:15.

Comment

• правилно , бензин-дизел , али бали , газът е истината
                            не се бъзикам , предните ми коли всички са били на газ

Comment

Еееее, не схващаш шегите. Нищо , ще черпя по фанта ако се замъкнеш по бургаско.
                              E мани я фантата една минерална вода,а пък от Стоян един червен пешеходец

---------- Post added at 09:23 ---------- Previous post was at 09:20 ----------

Първоначално публикувано от k1lcone Покажи съобщение
                              Калцончо,аз ти казвам че има алтернативно гориво,пък кой иска да си слага грам не ме е**
                              Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
                              Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
                              Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
                              Mercedes Benz A170 CDI FL '01
                              Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

• Какво е това алтернативно гориво ?
                                Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                                ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Working...
                                X