Известие

Collapse
No announcement yet.

Време ли е за зимните гуми?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от pinkmousy Покажи съобщение
    Май типично женски размисли
    Аз като си избирах летни гуми,накрая ме взеха за мезеДве седмици подлудих всичките си познати.Един накрая ми каза "Виж сега.Сложи първо само една гума,да видиш как ще стои на колата и така да си избереш"
    п.п.
    Мисля най-рано в края на месеца да слагам зимните гумиЩе им е трети сезон,но не съм ги карала повече от 2к километра,може още да има "мустаци" по тях
    Last edited by viki; d.m.y г., 18:19.
    “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
    ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

• Aз ги смених в събота.
      И тази сутрин стъргах лед от стъклата.

п.с Зимата ме хвана неподготвен - стъргалката ми за лед си е в къщи
      Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
      ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

• Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
        И тази сутрин стъргах лед от стъклата.

Да не паркираш в някой фризер?
        “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
        ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

• Трябва да си намажем и гумените уплътнения на вратите с глицерин вече ...
          Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
          Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI

Comment

• А на мен централното започна да ми се гъбарка още миналата седмица
            GTV 2.0 TS '95
            Alfa 145 1.6 Boxer '96 - ex

Comment

• Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение

п.с Зимата ме хвана неподготвен - стъргалката ми за лед си е в къщи
              Вадиш една кредитна карта или карта на Еко за отстъпка Вършат идеална работа вместо стъргалка
              Ако нямаш стъргалка мини да ти дам една фирмена
              Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

• И аз днес се подписах от към сменилите вече гумите ...
                Лошото е, че се оказа - летните предни гуми са за хвърляне ... за 2 сезона успях да ги износя ...
                Ама кат' се замисля си е нормално - 60к км ....
                „За мен най-лошото в България, е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.“ (13.12.1881) - Константин Йосфи Иречек

Comment

• В тая насока в последния брой на Автобилд /бр. 40 от 7 октомври 2010 г./ има ревю на всесезонни гуми.Който го интересува да го потърси.Общо взето изводите са, че гумите са добри през зимата, през лятото също стават, ако не се кара спортно, има два модела с отлчини оценки на автобилд /качествата са им много добри и през двата сезона/.
                  Last edited by fred; d.m.y г., 18:37.
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

• Goodyear Vector 4 и Hankook Optimo4S, да... и не съм изненадан от резултата, честно казано.
                    Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

• Точно.
                      Last edited by fred; d.m.y г., 18:54.
                      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                      Нагоре по стълбата, която води надолу
                      sigpic

Comment

• Зависи къде ходите. Ако пътувате по баирите, хижите си беше време този уикенд. За градско, магистрално - хич.
                        Като видиш и прогнозата за 20гр до края на месеца и ... ужасно рано е. Дето се вика и парно още не са пуснали. а това значи 12гр. т.е дори и според всеприетата глупост 7гр пак е рано.
                        За всесезонни гуми - само за малка градска кола с 13-14 цола гуми. без каквито и да е мераци за по агресивно каране.
                        не го гледайте Proof той иска да мине на 15-ки че да му е по мекичко
                        Last edited by Bottata; d.m.y г., 11:53.
                        ALFA 156 1.9JTD '98
                        ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

• Лелеееее - ква тема, кви спорове са се заформили

Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
                          С правилното съхранение и поддръжка разбира се че няма да имаш ядове.
                          С варианта - от гумаджията , в чувалите и захвърлени на терасата, в мазата или под навеса и два сезона няма да изкарат.....
                          Та стана ми интересно какво имаш предвид под "правилно съхранение"?
                          Аз моите точно ги захвърлям в мазето, е - една върху друга де, кви чували, ква поддръжка? Да не е акумулатор, та да го зареждаме, или зеле - да го претакаме
                          Alfa Romeo 147 JTD 115hp+
                          Fiat Croma 2.4 Mjet 200hp

Comment

• Първоначално публикувано от Zarini Покажи съобщение
                            Лелеееее - ква тема, кви спорове са се заформили

Та стана ми интересно какво имаш предвид под "правилно съхранение"?
                            Аз моите точно ги захвърлям в мазето, е - една върху друга де, кви чували, ква поддръжка? Да не е акумулатор, та да го зареждаме, или зеле - да го претакаме
                            Не е зеле, но гумите се деформират от стоенето. Има си правило, гуми на джанти се съхраняват хоризонтално, като задължително се измиват добре и напомпват малко повече от нормалното (например при предписание на автомобила 2.1 може да ги напомпате до 2.5 атмосфери). Гуми без джанти се съхраняват вертикално, без да се поставя нещо върху тях и от време на време може да ги завъртате да не тежат на едно и също място. Не знам дали някой ги спазва тия правила, но така казват специалистите
                            Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

• Аз лично ги съхранявам хоризонтално...

Comment

• sigpic

Comment

Working...
                                X