Известие

Collapse
No announcement yet.

Време ли е за зимните гуми?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
    Искаш да кажеш, че трябва да захвърля гуми на 2 години с ~7мм. грайфер?!
    Пу за мен, ако ги хвърляш !!! -Bobby- да си кара с нови гуми.

p.s. Ако има грайфер една зимна гума издържа доста повече от два сезона, а който иска да си купува всеки сезон нови, по-добър шофер нема да стане !!!
    Last edited by Доко; d.m.y г., 14:27.

Comment

• Не е важен само грайфера, както уточнихме мисля вече, а и състоянието на каучука ( или с каквото ги правят )

Comment

• Нали точно това казах !!! Да не си мислите, че за две години каучука на хубава гума ще се скапе. За около пет години по-може да изгуби свойства, но основен фактор си е водача
        Last edited by Доко; d.m.y г., 14:35.

Comment

• Моята кола, дайде с гуми Michelin Alpin DOT 06.2009г, КАМЪК... явно са карали само лятото. А я купих октомври 2009-та

Comment

• И така , кога се слагат зимните гуми :
            -единият признак е : http://www.clip4e.com/play_koga_totc...01_12_2008.htm

-Зимни гуми се слагат когато температурата се задържи под +7градуса. Тоест , взимаме едно термометърче и един - два дена мерим хасвалта пред блока , ако искате може и седмица - две . После мятате колата и я преобувате .
            Дано съм бил полезен
            Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
            Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
              ...А в София има сняг точно 2 седмици в годината- ни повече, ни по- малко. ...
              Абе да спорим за зимни или летни гуми го разбирам, ама да си приказваме кога има сняг в София... не сме толкоз късопаметни да сме забравили последните зими Миналата зима първия сняг валя в София преди нова година, а последния през март... И дори да броиш само дните, когато на платното има непочистен сняг, пак ще са повече от 14 Имаше случаи в два-три поредни дни не спираше да вали - почистващата машина докато стигне до края на булеварда, в началото вече е натрупало пак И това не е въпрос на лошо почистване - просто такова беше времето

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
              А...На лед зимна, лятна- нищо не ти помага, нито пък ти увеличава шансовете.
              Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
              Мдаам . За лед гуми няма .
              Начи в швеция и във финландия коли не карат по половин година - вярно че там карат със шипове, ама все пак сместа на гумите за тежка зима (за сняг) се държи по друг начин на лед и както и да го гледаш поне малко ти увеличава шанса

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
              Не разбирам какво точно искаш да кажеш, но донякъде си прав, все повече хора със скъпи коли не могат да ги обслужват....
              Тва че накой "добре облечен бизнесмен" си е купил ML не значи, че знае кога с кви гуми да кара - тия с ML-ите не са ми критерии. А и наистина има хора които си купуват много скъпи коли, а после оказва че по тая кола имало и други разходи

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
              ...Зимни нови за какво да си купувам, като за пример миналата зима, купихме на едно ванче нови мишелин зимни, за две седмици поради дупки тип "детски гроб" пръснахме две от гумите. Ядосах се и намерих за 40 лв на бройка от познато лице зимна гума на един сезон, с 7мм грайфер на семперит (френски гуми). Е за какво да говоря повече.
              Тия трапове ги има и през лятото, риска да си пръснеш новата лятна гума е същия. И Семперит не са френски

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
              Най- обичам като ми изтъкнат аргумента с детето- Аз!? Да си возя детето с летни гуми, зимата!? То детето ти потънало до гушата в лайна в България...
              Говорим за гуми, няма нужда от подобни изказвания за децата. И не можеш да обвиниш баща, че мисли за безопасността на детето си, когато го вози в кола - просто е абсурдно. Дори и да ти се струва пресилено, нормална реакция на психиката е да мислиш така, когато имаш дете
              Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
              Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

• Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                пожелавам ви да не ви се налага, да разбирате каква е разликата между зимните и летните гуми....
                Много вярно. Преди няколко години, в сухо и относително топло време ходих до Самоков. Защото беше сухо и топло реших, че ще стигна с летните гуми. Настина стигнах до Самоков, но на връщане заваля сняг, стана виелица. Така в един от завоите (при все че карах много бавно), колата просто стана неуправляема, в резултат на което превзех една преспа странично. Гумите бяха станали на "кокалче". Разминахме се само с уплаха, но и с една поука, която ми седи като обеца на ухото. Гумите са важно нещо. Не ги подценявайте.
                Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

• Както казват някой хора: "Колата стъпва на четири пощенски картички" , така че...

Comment

• Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
                    Както казват някой хора: "Колата стъпва на четири пощенски картички" , така че...
                    Градски ти защото попита какви гуми да си сложиш, аз бих те посъветвал в предвид предстоящия сезон да обърнеш внимание на nokian wrg2 гумите са много добри както на мокро, така и на киша и сняг http://www.nokiantires.com/tyre?id=1...me=Nokian+WRG2 спокойно можеш да ги качиш още сега и да ги караш до началото на първите наистина топли дни.
                    SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Питах риторично , но благодаря за предложението, все още не съм решил... какви точно. В Пловдив, знаеш какво е - няма сняг, все топло... та чак се дразня някой път .
                      185/65R15 92H TL WR G2 XL - 139лв - Добре е.
                      Навиваха ме за SAVA 185/65R15 88T TL Eskimo S3 M+S , но не знам още....

Comment

• Според мен тази статия Снегът заваля, зимни гуми за Петрохан отговаря доста точно на въпроса време ли е - поне за хората, които излизат от града. Аз лично този уикенд ще си сложа поне предните.
                        GTV 2.0 TS '95
                        Alfa 145 1.6 Boxer '96 - ex

Comment

• Първоначално публикувано от pinkmousy Покажи съобщение
                          ... Аз лично този уикенд ще си сложа поне предните.
                          Това е много лоша комбинация или 4 зими или 4 лятни иначе се получвава разлика в сцеплението на предния и задния мост което значително ще влоши поведението на автомобила .
                          sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

• Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
                            Това е много лоша комбинация или 4 зими или 4 лятни иначе се получвава разлика в сцеплението на предния и задния мост което значително ще влоши поведението на автомобила .
                            Аз това го научих по трудния начин , когато задницата тръгна на където тя си иска
                            От тогава само с по 4 еднакви зимни и летни , пък нека да е скъпо . Пак излиза по евтино отколкото да сменяш ламарини или джанти .
                            Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                            Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                            Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

• Semperit са австрийски гуми! Моя грешка.
                              Колега мн е лесно да спраскаш гума 195/65/15 например, за разлика от гума на 215/45.
                              Ако се беше задаболчил в поста ми щеше да прочетеш, че дори да спраскам гума на 17 цола, лесно ще си набавя същата за прилична цена.
                              Имал съм земане даване с зимни гуми на 6 години с мн мн грайфер, и нищо не ставаше от зимната гума! Съхранявани както си му е реда!
                              sigpic
                              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
                                Колега, нямах предвид за цялата зима, просто 4 гуми трудно ги карам до гумаджийницата наведнъж
                                Другите две - следващия уикенд. Сега изправят джантите. За съжаление едната от задните ми гуми се оказа малко изкривеничка (кой да ги гледа пролетта) , и сега размишлявам над дилемата - една или две нови? По-скоро две, естествено, но какви? Тези, които имам , са Bridgestone. Харесвам (и съм карала ) Dunlop зимни, но дали не е по-добре да са същата марка като другите две? Май типично женски размисли
                                GTV 2.0 TS '95
                                Alfa 145 1.6 Boxer '96 - ex

Comment

Working...
                                X