Известие

Collapse
No announcement yet.

Време ли е за зимните гуми?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
    Къде е доказано? Може би от производителите на гуми или от гумаджиите?

Черно на бяло има тестове при минусови температури и спирачния път с летни гуми е по- къс от този със зимни гуми. Освен това Пинко беше правил една статистика за леките катастрофи зимата и познайте- в 90% от случайте пича с летните гуми спира и този със зимните му се набива в задницата.

За сняг и киша не спориме тука.. А за лед- зимни, летни все тая.
    Ето поради тези причини, досега съм карал предимно с 4-сезонки. Защото не съм скиор, зимата по планините и големите снегове не газя, а като завали такъв в Сф, просто отивам с метрото + 20-ина мин разходка пеш до офиса, щото не си е работа. Като поразчистят пък, реално карам на мокро и пак идваме на изходно положение. И реално, един комплект добри 4-сезонки за 2 зимно-летни сезона, ми вършат същата работа, след което ги сменям пак със същото, а излиза и по-добре за джоба, отпада и фитнеса с търкаляне на гумите, крикове, смяна, или чакането в гумаджийниците...

Сега и с Алфата си задавам въпроса дали да хвърлям 1000 лв за още един комплект джанти + 2 комплекта зимни и летни, или просто да извадя 5 стотака и да я обуя с комплект Гудиър Вектор 4...
    Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Никога няма да забравя като падна сняг Януари тука в Англия...
      от цялото село 70,000 души само аз имах зимни гуми бях като космически кораб в сравнение с другите
      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

направо ми е странно, че мненията, които преобладават в темата са против зимните гуми и защитават тезата, че на студено е по-добре с летни
        като говорите за тия толкова меродавни тестове, че с летни се спира по-добре отколкото със зимни на мунус 2 градуса, защо не дадете някой линк или някакво доказателство, или информацията е ЕЖК..?
        Не казвам, че не е възможно, бил съм свидетел как в студа на сух асфалт колата на мой познат с 4 контиспорт-и ама буквално на слик (точно преди показване на теловете) стоеше поне толкова стабилно, колкото моята (абсолютно същата кола) с 4 чисто нови зимни фулди... наистина тази случка все още не съм си я обяснил как е възможна, ама тука явно преобладава мнението, че това си е широкоизвестен факт...
        иначе аз като падне сняг който "пак ни изненада" не изкарвам колата не зарди гуми, а заради "дрифтърите" (не случайно в кавички), които явно по-бавно схващат и им трябва цял ден (понякога и два) да осъзнаят, че не се кара като на сух топъл асфалт и естествено става мега бум на "леките" катастрофи...
        а това за леда мисля, че няма спор - там гумата няма абсолютно никакво значение

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
          Никога няма да забравя като падна сняг Януари тука в Англия...
          от цялото село 70,000 души само аз имах зимни гуми бях като космически кораб в сравнение с другите
          За тия 2 дни в годината дето има сняг да пръснеш 1000 лв за гуми.. Ти си богато момче
          Lexus IS200

Comment

Къде е доказано? Може би от производителите на гуми или от гумаджиите?

Черно на бяло има тестове при минусови температури и спирачния път с летни гуми е по- къс от този със зимни гуми. Освен това Пинко беше правил една статистика за леките катастрофи зимата и познайте- в 90% от случайте пича с летните гуми спира и този със зимните му се набива в задницата.

За сняг и киша не спориме тука.. А за лед- зимни, летни все тая.
            Това дето га написа са пълни глупости,доказано е и не в един или два теста,аз лично съм присъствал на такъв тест,и затова ми е такова мнението,ти си карай с каквито искаш галоши,но няма да ме убедиш че при температура около 0,с летните гуми ще спреш по-добре
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
              Не казвам, че не е възможно, бил съм свидетел как в студа на сух асфалт колата на мой познат с 4 контиспорт-и ама буквално на слик (точно преди показване на теловете) стоеше поне толкова стабилно, колкото моята (абсолютно същата кола) с 4 чисто нови зимни фулди... наистина тази случка все още не съм си я обяснил как е възможна, ама тука явно преобладава мнението, че това си е широкоизвестен факт...
              Е ти сам си си го доказал какво да доказваме ние.. Има правени тестове от Аутобилд- ще се опитам да ги намеря.

Иначе то е ясно защо има летни и зимни гуми- един ден един бизнесмен е седнал на масата заедно с акционерите си и е казал- а бе ние хубаво продаваме гуми, ама как да си качиме продажбите!? Как, как.. ще накараме хората да купуват и зимни и летни гуми
              Lexus IS200

Comment

За тия 2 дни в годината дето има сняг да пръснеш 1000 лв за гуми.. Ти си богато момче
                Да бе ама в такива дни,заради такива като теб,аз пътувам 2 часа до работа,защото все има някой на малкото баирче с летни гуми,и седи и гледа тъпоМоята кола тежи 1700 кила,и няма как да си позволя да си возя детето с летни гуми,па ако ще и да са нови

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

ХА!
                  Типично разсъждение на български "спестовник"....

Ти ше каеш, дали е по-скъпо да пръснеш 2000лв за 8 гуми и да ги караш по 40,000км всеки чифт или да пръснеш 1000лв за 4 гуми и да ги караш 40,000км и после още 1000лв за нови 4 гуми, които да караш още 40,000км
                  156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                  http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

ХА!
                    Типично разсъждение на български "спестовник"....

Ти ше каеш, дали е по-скъпо да пръснеш 2000лв за 8 гуми и да ги караш по 40,000км всеки чифт или да пръснеш 1000лв за 4 гуми и да ги караш 40,000км и после още 1000лв за нови 4 гуми, които да караш още 40,000км
                    Да не говориме,че повечето застрахователи имат клауза,ако се удариш зимата с летни гуми,каското не важи

Comment

Що се карате за глупости сега. Аз лично в събота ще слагам чисто нови летни гуми 17, и ще карам с тях до средата на декември, тогава слагам зимните джанти с гумите. Но определено предпочитам да карам с нови летни отколкото зимни на повече от три-четери сезона!!!
                      sigpic
                      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

като говорите за тия толкова меродавни тестове, че с летни се спира по-добре отколкото със зимни на мунус 2 градуса, защо не дадете някой линк или някакво доказателство, или информацията е ЕЖК..?
                        Тестовете на ADAC.
                        Да не говорим, че дори сам си е убедил с очите си, че е така.

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                        Това дето га написа са пълни глупости,доказано е и не в един или два теста,аз лично съм присъствал на такъв тест,и затова ми е такова мнението,ти си карай с каквито искаш галоши,но няма да ме убедиш че при температура около 0,с летните гуми ще спреш по-добре
                        Прочети последния брой на Ауто Билд. Принципно, го мразя това списание, защото са подлоги на Фолксваген, ама в теста за 4-сезонните гуми, правен не от нашенците, а от немците, дори за мое учудване, се оказа, че 4-сезонните гуми ги правят с по-близки характеристики до зимните, отколкото до летните, и съответно дори отличниците в теста имаха по-лош спирачен път на сухо, отколкото на мокро...
                        Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Mind_Control

И ти лексуса, който е на задно, мислиш да го караш с летни гуми

Comment

Е ти сам си си го доказал...
                            аз по-скоро тая случка я смятам за изключение от правилото, което го потвърждава...
                            и оставете това за производителите на гуми - не всичко е конспирация и разработка на военните

ХА!
                            Типично разсъждение на български "спестовник"...
                            ...или пък да спестиш 1000 лева от гуми и да се удариш/убиеш/направиш колата тоталка/предизвикаш щети за още 10 пъти по 1000... примерно...

Comment

Наистина всяка година го дъвчем това

Ето линк от темата от 2007-ма с мнението на пинко:

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=14203

Жалко само, че ПДФ-ите не се отварят.

В тоя ред на мисли, пуснаха ли цените за зимата на гумите? Оферти има ли вече?
                              Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
                                Тестовете на ADAC.
                                Да не говорим, че дори сам си е убедил с очите си, че е така.

Прочети последния брой на Ауто Билд. Принципно, го мразя това списание, защото са подлоги на Фолксваген, ама в теста за 4-сезонните гуми, правен не от нашенците, а от немците, дори за мое учудване, се оказа, че 4-сезонните гуми ги правят с по-близки характеристики до зимните, отколкото до летните, и съответно дори отличниците в теста имаха по-лош спирачен път на сухо, отколкото на мокро...
                                Аутобилд за мен не е критерии,в Сф зимата може да няма много сняг,ама като има си е е.... м......Повечето време е мокро с температури около или под нулата.

---------- Post added at 13:28 ---------- Previous post was at 13:27 ----------

Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
                                И ти лексуса, който е на задно, мислиш да го караш с летни гуми
                                Да бе Лексуса ше е в гаража зимата,камикадзетата никога няма да изчезнат

---------- Post added at 13:30 ---------- Previous post was at 13:28 ----------

аз по-скоро тая случка я смятам за изключение от правилото, което го потвърждава...
                                и оставете това за производителите на гуми - не всичко е конспирация и разработка на военните

...или пък да спестиш 1000 лева от гуми и да се удариш/убиеш/направиш колата тоталка/предизвикаш щети за още 10 пъти по 1000... примерно...
                                Кво ти дреме,нали си спестовник,и си спестил па после колко ше дадеш нема значение,хората са казали евтиното излиза скъпо,понякога много

Comment

Working...
                                X