Известие

Collapse
No announcement yet.

Време ли е за зимните гуми?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
    Ти пък гърците за големи капацитети ли ги имаш ?
    Айде малко по-сериозно да четем постовете, казах за пример "дори и гърците започнаха да слагат зимни гуми" хората, които до преди известно време не знаеха, че съществуват такива.
    А за какви капацитети са ще ти отговоря така: а) първо махаш розовите очила; б) да спреш с този шувенизъм, и тогава ще си говорим за тях, но в груга тема
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD Distinctive 00' - EX
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-Jet 20V Distinctive 04' - Now
    Toyota Avensis 1.6 D-4D Executive 15' - Now

Comment

Първоначално публикувано от melenikos Покажи съобщение
      =========== гуми. И накрая за мен няма такова нещо като всесезонна гума - зимна джапанка, летен ботуш (това си е мое мнение и не го натрапвам на никого)
      E и аз да изокам, както всяка година- с всесезонни само карам и съм доволен и зима и лято, нямам проблеми.Да уточня все пак че карам и нормално не с 180 примерно.Повече от 140-150 и то за да изпреваря някъде, на магистрала не вдигам.
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
        Кхъ-хъ... не знам, ама аз гърците, като ги видях как карат, и сА уплаших... чак ми залипсваха нашенските рацери с Е36, ГоУф и сродните им... те, каквото и безумно нещо да правят, поне го правят със съсредоточаване, докато тия гърците, имах чувството, че над 80% от тия на пътя бяха от вида "неделни шофьори"...
        По-скоро ти си бил неделния шофьор там...там може да е хаос, ама си е техен Средиземономорски хаос и те си се оправят чудесно в него....все едно да кажеш, че в Кайро или в Мумбай са неделни шофьори
        156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Аз понеже съм голям глупак вчера си взех за голямата 4бр. MICHELIN PILOT ALPIN A4 и в момента чакат да им дойде времето.
          Кой с каквото иска да си кара през зимата, но е достатъчно някой с летни гуми да взезе в по-усойно място, както си гледа, че асфалта е сух и тогава ще има "Ма що тъй стана", ами дано да не съм му насреща.
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от melenikos Покажи съобщение
            Айде малко по-сериозно да четем постовете, казах за пример "дори и гърците започнаха да слагат зимни гуми" хората, които до преди известно време не знаеха, че съществуват такива.
            А за какви капацитети са ще ти отговоря така: а) първо махаш розовите очила; б) да спреш с този шувенизъм, и тогава ще си говорим за тях, но в груга тема
            Не няма шовинизъм заблуждаваш се и никакви розови очила - просто там зимата е съвсем друга .Виж ако ми посочиш шведите или други скандинавци, като експерти по зимни гуми, то тогава с друго око бих погледнал, все пак там си карат предимно при зимни или близки до зимни условия .
            И аз не уговарям никого да не си купува зимни гуми .Айде малко по-сериозно да четем постовете!
            Last edited by dimo; d.m.y г., 17:59.
            sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
              Аз понеже съм голям глупак вчера си взех за голямата 4бр. MICHELIN PILOT ALPIN A4 и в момента чакат да им дойде времето.
              Кой с каквото иска да си кара през зимата, но е достатъчно някой с летни гуми да взезе в по-усойно място, както си гледа, че асфалта е сух и тогава ще има "Ма що тъй стана", ами дано да не съм му насреща.
              Ако визираш, че на по- усойното място може да има лед и щото видиш ли не си със зимна гума ще поднесе, то много грешиш тогава. На лед зимна, лятна- нищо не ти помага, нито пък ти увеличава шансовете.
              Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                По-скоро ти си бил неделния шофьор там...там може да е хаос, ама си е техен Средиземономорски хаос и те си се оправят чудесно в него....все едно да кажеш, че в Кайро или в Мумбай са неделни шофьори
                Даже бях безкрайно нежен, внимателен, кротък и мил на пътя, първо защото византийските шапкари са зли, и второ - защото карах чисто ново BMW 535i, F10 купе, което логично се досещаш, че не е мое и трябваше да пазя като очите си, а гърците с техните неадекватни действия, особено на околовръстните магистрали на Солун, ми докараха още няколко бели косъма на главата...
                Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                  Ако визираш, че на по- усойното място може да има лед и щото видиш ли не си със зимна гума ще поднесе, то много грешиш тогава. На лед зимна, лятна- нищо не ти помага, нито пък ти увеличава шансовете.
                  Мдаам . За лед гуми няма .
                  На лед с шипове - ама са забранени маа им .
                  Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                  Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                  Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
                    Даже бях безкрайно нежен, внимателен, кротък и мил на пътя, първо защото византийските шапкари са зли, и второ - защото карах чисто ново BMW 535i, F10 купе, което логично се досещаш, че не е мое и трябваше да пазя като очите си, а гърците с техните неадекватни действия, особено на околовръстните магистрали на Солун, ми докараха още няколко бели косъма на главата...
                    Да, да...именно...ти се пазиш от всичко и всички, а те очакват да караш както те карат...пак ти казвам, тоя дето не пасва на пейзажа си бил ти, карал съм в Солун и знам как е....при тях хаоса просто е на друго ниво спрямо България и те си се оправят перфектно....ти ги объркваш
                    Добре, че не си стигнал до Атина, щото тогава....
                    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

О, за Атина знам от зет ми и сестра ми... ама да спрем дотук, че темата беше за гумите.
                      Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Днес с летните ми Пирели направо ми буксува при тръгване без да я натискам целенасочено.
                        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                          Днес с летните ми Пирели направо ми буксува при тръгване без да я натискам целенасочено.
                          По мнения на доста приятели и познати, Pirelli-тата наистина се вдървяват и не струват на студено. За сметка на това са много добри в жегите.

Моите пък почти не ми приплъзват, дори и когато давам целенасочено газ.
                          Alfa Romeo 166 3.0 V6
                          Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

В началото на тази година се подлъгах от няколкото топли февруарски дни и смених иначе новите зимни nokian wr g2 пак с нови но летни nokian h. Когато студа си стегна пак, веднага усетих разликата в поведението на летните гуми, а когато падна и сняг, просто никакво сравнение не може да се прави. За съжаление повечето мнения тук са абсолютно необективни и продиктувани от безпаричие или андрешковско мислене.
                            SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                              В началото на тази година се подлъгах от няколкото топли февруарски дни и смених иначе новите зимни nokian wr g2 пак с нови но летни nokian h. Когато студа си стегна пак, веднага усетих разликата в поведението на летните гуми, а когато падна и сняг, просто никакво сравнение не може да се прави. За съжаление повечето мнения тук са абсолютно необективни и продиктувани от безпаричие или андрешковско мислене.
                              Може би и тия дето карат С класите и МЛ-те със зимните гуми по цяло лято и те са сиромаси. Най- лошото е, че зимата си мислят, че карат зимни гуми.
                              Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                                Може би и тия дето карат С класите и МЛ-те със зимните гуми по цяло лято и те са сиромаси. Най- лошото е, че зимата си мислят, че карат зимни гуми.
                                Не разбирам какво точно искаш да кажеш, но донякъде си прав, все повече хора със скъпи коли не могат да ги обслужват....
                                SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Working...
                                X