Известие

Collapse
No announcement yet.

Време ли е за зимните гуми?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Както се вика- целите оправдават средставата.

Та за мен специално е неоправдан разход 1000 лв. за зимни гуми.

За бай Тончо, който е търговски представител и обикаля България без значение на метеорологичните условия- зимните гуми са необходимост.
    Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
      Проблема е ако пътуваш колега, София - Пловдив - Бургас ; Бургас - Варна ; Северна - Южна България, ако ми се наложи да пътувам в тези дестинации, ще искам да съм със зимни гуми, а не с летни.
      В Пловдив и със сликове да съм, пак ще издрапам
      На мен ми се е налагало да пътувам от Пловдив до София в началото на януари в най-големия сняг с летните гуми, като точно по това време по телевизията съветваха никой да не ходи никъде без да е крайно наложително.Естествено се уплаших и си купих едни вериги (в момента нямах пари за зимни гуми) По целия път сняг ,минусови температури страничен вятър - имаше и обърнал се автобус и др. катастрофи.
      На Вакарел на баира две нови BMW-та с зимни гуми слагаха вериги -подминах ги като малка гара стигнах и се върнах успешно веригите и до днес си ги возя неразпечатани .Извод алфа 155 има много добро поведение върху сняг.
      След този случай трудно някой може да ме накара да си купя зимни гуми за тази кола и за условията на Пловдив където рядко има повече от 10-15 дена сняг и обикновено критични са първите 2-3 дена .
      Last edited by dimo; d.m.y г., 14:43.
      sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
        Както се вика- целите оправдават средставата.

Та за мен специално е неоправдан разход 1000 лв. за зимни гуми.
        Добре, че все още имаш кола с предно, че Лексусчето хич не е за зимата, ако ще и с гуми за 2000 лева.
        А пък вчера чух по телевизията, че тази зима щяла да е най-студената за последните незнам си колко стотин години
        Giulietta 1,6 JTDm 2013
        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Адски много си вярвате и на колите(На какво отгоре, при положение, че тука 90% нямате никакви системи за сигурност не знам ама...), и на шофьорските способности, пожелавам ви да не ви се налага, да разбирате каква е разликата между зимните и летните гуми....
          156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
            На Вакарел на баира две нови BMW-та с зимни гуми слагаха вериги -подминах ги като малка гара стигнах и се върнах успешно веригите и до днес си ги возя неразпечатани .Извод алфа 155 има много добро поведение върху сняг.
            Все пак има значение и зад кормилното устройство

А моя извод е противоположен на твоя. Алфа 156 , Ланчия Делта, Ланчия Y10 , Фиат Типо - не ми харесва, ама въобще поведението им зимата.
            Не знам център на тежеста ли е, кво е, ама за момента италянка не ми е променила мирогледа...
            (мнението е мое, не слагам под общ знаменател всички)

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
              Адски много си вярвате и на колите(На какво отгоре, при положение, че тука 90% нямате никакви системи за сигурност не знам ама...), и на шофьорските способности, пожелавам ви да не ви се налага, да разбирате каква е разликата между зимните и летните гуми....
              Аз, когато не искам да ми се налага да виждам каква е разликата между двете, просто тръгвам пеш или с транспорта. И без това така стигам по-бързо, защото тапите в Сф при сняг са невъобразими. В останалите случаи, карам при условия, при които като не правиш глупости, проблеми няма. За 9 години шофьорлък, вече трета кола и карани поне още 20 други модела, нямам една ужулена броня дори...

Разбира се, ако става въпрос за някой, който постоянно пътува и му е важно да има добри гуми според сезона, там не споря за нуждата от такива. Ама аз пътуванията ми ги правя предимно през топлите месеци (март-ноември). Зимата, когато е студено дори и без сняг, нямам зор да ходя насам-натам, и ако заснежено, избягвам дори в Сф да карам.
              Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Някои шофьори след като сложат зимни гуми придобиват една прекалена самоувереност която често им играе лоша шега .
                sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Значи изчетох цялата тема (тазгодишната) и не мога да повярвам, че има хора (немалко), да ми говорят, че видиш ли тя зимната гума е за паралийте и малоумните. Човек който обича живота си - задължително не жали средства за спирачки и гуми.
                  А по отношение на разбирачите със спирачния път на еди какви си градуси, ще им кажа, че са в голема заблуда - пример в Гърция е топло ама без зимни гуми нема спиране след Октомври (това от опит). Те гърците започнаха да слагат зимни гуми, а нашия Бай Ганьо откри топлата вода с летните гуми. И накрая за мен няма такова нещо като всесезонна гума - зимна джапанка, летен ботуш (това си е мое мнение и не го натрапвам на никого)
                  Alfa Romeo 156 2.4 JTD Distinctive 00' - EX
                  Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-Jet 20V Distinctive 04' - Now
                  Toyota Avensis 1.6 D-4D Executive 15' - Now

Comment

Интересно ми е само, точно в коя Гърция няма спиране?
                    Аз на 20 Януари бях в Атина и си спирах без проблем летните гуми - беше 20 градуса на обяд!
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                      Аз на 20 Януари бях в Атина и си спирах без проблем летните гуми - беше 20 градуса на обяд!
                      Ти кат те знам как караш,нема начин да не спреш,ако ще и по джанти да си
                      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                        Е, има разлика от Атина до Флорина например. Или пък Мецово.

Аз мисля, моите да ги сложа другия месец по някое време.
                        Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 16:53.
                        Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                        Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                          Ти кат те знам как караш,нема начин да не спреш,ако ще и по джанти да си
                          Беше то....
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от melenikos Покажи съобщение
                            Значи изчетох цялата тема (тазгодишната) и не мога да повярвам, че има хора (немалко), да ми говорят, че видиш ли тя зимната гума е за паралийте и малоумните. Човек който обича живота си - задължително не жали средства за спирачки и гуми.
                            А по отношение на разбирачите със спирачния път на еди какви си градуси, ще им кажа, че са в голема заблуда - пример в Гърция е топло ама без зимни гуми нема спиране след Октомври (това от опит). Те гърците започнаха да слагат зимни гуми, а нашия Бай Ганьо откри топлата вода с летните гуми. И накрая за мен няма такова нещо като всесезонна гума - зимна джапанка, летен ботуш (това си е мое мнение и не го натрапвам на никого)
                            Ти пък гърците за големи капацитети ли ги имаш ?
                            sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Кхъ-хъ... не знам, ама аз гърците, като ги видях как карат, и сА уплаших... чак ми залипсваха нашенските рацери с Е36, ГоУф и сродните им... те, каквото и безумно нещо да правят, поне го правят със съсредоточаване, докато тия гърците, имах чувството, че над 80% от тия на пътя бяха от вида "неделни шофьори"...
                              Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

За съжаление или не карам почти всеки ден колата си, ще кажа, че конкретно 156 е доста зле на зимни условия и сняг, сега пробвах с летни гуми 215/45 17 и съм категоричен, че даже и в София няма да карам с тях. Това за центъра на тежеста, абе нещо не е както трябва изчислено и направено в 156.

Така се стигна да покупка на зимни гуми 195/65 15 и съм доволен една зима минах, просто, дори и само в София да карам ми стига не изчистените улици в квартала и да си паркирам в преспата пред блока ми, просто с летни няма как...

Иначе всеки за себе си преценява дали да кара със зимни гуми, но цената на 15 ~320-350лв. средно качество чисто нови гуми си заслужава.
                                sigpic
                                ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                                0889 636 093

Comment

Working...
                                X