Първоначално публикувано от lordliness
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
За колоездачите и последствията от тях!!!!
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеНа мен ми се струва, че колкото и да прост един човек, когато сменя ежедневно двете превозни средства, ще се замисли какъв да бъде на пътя.Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
Audi A4 1.9 TDI
Comment
-
Проблема за който си говорим е повече от сериозен. Шофьорите, велосипедистите и пешеходците са равностойни участници в уличното движение но някак си само първите са длъжни да знаят правилата за него и да го спазват. Иначе в самия закон има няколко ясни забрани.
1. на пешеходците е забранено да се движат по велоалеите. 2. Наличието на велоалея по никакъе начин не дава предимство на велосипедиста пред другите участници в движението. 3. На велосипедиста е забранено да се движи по тротоара и да минава с колело по пешеходна пътека освен ако не го бута. 4. Велосипедиста при движение по пътното платно трябва да стой максимум на 1 метър от бордюра и да спазва всички правила за движение.
Неспазването на тези правила или откровенното им незнание са предпоставки за сериозни пройзшествия. За мен си е ежедневие да обяснявам на разни спокойно крачещи граждани по улицата че велоалеята не е пешеходна пътека и те не само че нямат предимство ами и нямат право да са на нея.Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
Peugeot 508 RXH 02.2013
Comment
-
Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщениеПроблема за който си говорим е повече от сериозен. Шофьорите, велосипедистите и пешеходците са равностойни участници в уличното движение но някак си само първите са длъжни да знаят правилата за него и да го спазват. Иначе в самия закон има няколко ясни забрани.
1. на пешеходците е забранено да се движат по велоалеите. 2. Наличието на велоалея по никакъе начин не дава предимство на велосипедиста пред другите участници в движението. 3. На велосипедиста е забранено да се движи по тротоара и да минава с колело по пешеходна пътека освен ако не го бута. 4. Велосипедиста при движение по пътното платно трябва да стой максимум на 1 метър от бордюра и да спазва всички правила за движение.
Неспазването на тези правила или откровенното им незнание са предпоставки за сериозни пройзшествия. За мен си е ежедневие да обяснявам на разни спокойно крачещи граждани по улицата че велоалеята не е пешеходна пътека и те не само че нямат предимство ами и нямат право да са на нея.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеВсичко това е прекрасно, на на практика почти неизпълнимо в нашите моментни условия.За велоалеи се използват тротоари и се разделят от пътя на пешеходците с маркировка - Бати Рамбо откри такава в Плевен.Движението на 1м. от тротоара в повечето случаи е неизпълнимо поради паркирани коли.Пресичането на уличното платно от велосипедисти е маркирано с велозебра оцветена в жълто.
Comment
-
Нямам нищо против велосипедистите , но миналат седмица един тъпанар на около 55 години с колело просто спря в мен докато изчаквах пешеходците на пътеката .На всичко отгоре избяга след като видя каква беля ми направи макар , че просто исках да ми обясни сляп ли е или не.Неприятният куриоз за мен бе , че тъкмо идвах от снимките за каското и хич не ми се занимаваше да обяснявам на хора които до преди 5 минути ми хвалеха колата за това какъв вид има , че току що някакъв прилеп с колело се е блъснал в мен без даже да се движа.Ако беше хлапе щях да го разбера , малките деца са си разсеяни , но тоя кандидат-пенсионер , заплес , който много добре разбра , че е виновен и просто офейка докато сляза си е направо за привеждане в състояние да управлява , но не колело , а количка.Alfa Romeo Giulietta 170hp
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеНа мен ми се струва, че колкото и да прост един човек, когато сменя ежедневно двете превозни средства, ще се замисли какъв да бъде на пътя.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от alfageorgi Покажи съобщениеНямам нищо против велосипедистите , но миналат седмица един тъпанар на около 55 години с колело просто спря в мен докато изчаквах пешеходците на пътеката .На всичко отгоре избяга след като видя каква беля ми направи макар , че просто исках да ми обясни сляп ли е или не.Неприятният куриоз за мен бе , че тъкмо идвах от снимките за каското и хич не ми се занимаваше да обяснявам на хора които до преди 5 минути ми хвалеха колата за това какъв вид има , че току що някакъв прилеп с колело се е блъснал в мен без даже да се движа.Ако беше хлапе щях да го разбера , малките деца са си разсеяни , но тоя кандидат-пенсионер , заплес , който много добре разбра , че е виновен и просто офейка докато сляза си е направо за привеждане в състояние да управлява , но не колело , а количка.
Да не би да те е изрязкал някой на светофара на кръстовището на Шипка и Д.Константинов и леко да злобееш.
Снощи на връщане от Кайлъка един на това място едно БМВ го изживя трудно - докато натисне педара на съединителя, после да включане на скорост, отпускане и смяна на предавки и аз бях вече с 50м.напред, когато се изравни с мен демонстративно форсира двигателя за да покаже сила и мощ, но това не е единичен случай - и други са го правили.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Имам мотопед от 1993-та година които карам и в момента... Колела от как се знам до момента незнам колко съм сменил (в момента имам 2, пистов и планински)...
Аз когато карам нещо двуколесно го правя така ,че да се съобразявам със всички по пътя! Лошият ми опит показва ,че тези с колите пренебрегват колоездачите!
Имам 2 катастрофи за щастие само с натъртвания докато съм карал колело и мотопеда и двете са по вина на тези които ме удрят (с колите)!!!!
В такъв случаи какво да кажа аз!?sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеНе извика ли - булгар, булгар през прозорчето?
Аз в такива случаи ровя нещо встрани и не го виждам все едно
И аз го виждам когато съм зад волана, но ми е ясно всичко и се кефя на колоездачите.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеХайде, сега малко да не преувеличаваме - не се намираме в Съда. Ако ти е нанесъл някакви сериозни щети/дори и драскотини/ не би могъл физически да се отдалечи на голямо разстояние от теб.
Да не би да те е изрязкал някой на светофара на кръстовището на Шипка и Д.Константинов и леко да злобееш.
Снощи на връщане от Кайлъка един на това място едно БМВ го изживя трудно - докато натисне педара на съединителя, после да включане на скорост, отпускане и смяна на предавки и аз бях вече с 50м.напред, когато се изравни с мен демонстративно форсира двигателя за да покаже сила и мощ, но това не е единичен случай - и други са го правили.Alfa Romeo Giulietta 170hp
Comment
-
Първоначално публикувано от alfageorgi Покажи съобщениеАйде моля ти се стига коментари без да си видял какво ми направи по колата тоя тиквеник.Другата възможност след като си толкова отворен е , че си бил ти и сего леко злобееш , че не си успял и стопа да счупиш.Не съм го гонил , просто отбих в страни и спрях , но лекето просто си избяга.Не разбирам раздразнението и напъните ти за това което съм написал при положение , че не те засяга лично по никакъв начин , а това , че не ме харесваш си е твой проблем.
Не ме засяга лично, но се опитвам да бъда справедлив.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеРазбирам ги защо злобеят - просто в трафик с колело се придвижваш по-бързо и те го виждат, но не могат да го приемат.
И аз го виждам когато съм зад волана, но ми е ясно всичко и се кефя на колоездачите.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
Comment