Известие

Collapse
No announcement yet.

За колоездачите и последствията от тях!!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
    Трябва да има алеи за колела, присъствието им на платното е рисковано и за двете страни при този интензитет на трафика
    Трябва си - не случайно един от критериите за най-предпочитан град за живеене е наличието на велоалеи.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
      На мен ми се струва, че колкото и да прост един човек, когато сменя ежедневно двете превозни средства, ще се замисли какъв да бъде на пътя.
      Най-вероятно много ще се замисли. Проблемът са тези, които не сменят. Резултатът => нагли шофьори, за които колоездачите само пречат и колоездачи, които не знаят основни неща от правилника за движение по пътищата но пък си се движат по същите тия пътища. И колкото повече хора започнат да карат колело активно, толкова повече ще зачестят инцидентите. А след като започнат да умират колоездачи по-начесто КАТ ще направят някоя "акция".
      Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
      Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
      Audi A4 1.9 TDI

Comment

Загубихме в Плевен един активен велосипедист, въпреки изрядността си - наскоро беше подсечен преди завой от плъзгащ се при падане моторист.
        sigpic

Comment

Проблема за който си говорим е повече от сериозен. Шофьорите, велосипедистите и пешеходците са равностойни участници в уличното движение но някак си само първите са длъжни да знаят правилата за него и да го спазват. Иначе в самия закон има няколко ясни забрани.
          1. на пешеходците е забранено да се движат по велоалеите. 2. Наличието на велоалея по никакъе начин не дава предимство на велосипедиста пред другите участници в движението. 3. На велосипедиста е забранено да се движи по тротоара и да минава с колело по пешеходна пътека освен ако не го бута. 4. Велосипедиста при движение по пътното платно трябва да стой максимум на 1 метър от бордюра и да спазва всички правила за движение.
          Неспазването на тези правила или откровенното им незнание са предпоставки за сериозни пройзшествия. За мен си е ежедневие да обяснявам на разни спокойно крачещи граждани по улицата че велоалеята не е пешеходна пътека и те не само че нямат предимство ами и нямат право да са на нея.
          Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
          Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
          Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
            Проблема за който си говорим е повече от сериозен. Шофьорите, велосипедистите и пешеходците са равностойни участници в уличното движение но някак си само първите са длъжни да знаят правилата за него и да го спазват. Иначе в самия закон има няколко ясни забрани.
            1. на пешеходците е забранено да се движат по велоалеите. 2. Наличието на велоалея по никакъе начин не дава предимство на велосипедиста пред другите участници в движението. 3. На велосипедиста е забранено да се движи по тротоара и да минава с колело по пешеходна пътека освен ако не го бута. 4. Велосипедиста при движение по пътното платно трябва да стой максимум на 1 метър от бордюра и да спазва всички правила за движение.
            Неспазването на тези правила или откровенното им незнание са предпоставки за сериозни пройзшествия. За мен си е ежедневие да обяснявам на разни спокойно крачещи граждани по улицата че велоалеята не е пешеходна пътека и те не само че нямат предимство ами и нямат право да са на нея.
            Всичко това е прекрасно, на на практика почти неизпълнимо в нашите моментни условия.За велоалеи се използват тротоари и се разделят от пътя на пешеходците с маркировка - Бати Рамбо откри такава в Плевен.Движението на 1м. от тротоара в повечето случаи е неизпълнимо поради паркирани коли.Пресичането на уличното платно от велосипедисти е маркирано с велозебра оцветена в жълто.
            sigpic

Comment

Всичко това е прекрасно, на на практика почти неизпълнимо в нашите моментни условия.За велоалеи се използват тротоари и се разделят от пътя на пешеходците с маркировка - Бати Рамбо откри такава в Плевен.Движението на 1м. от тротоара в повечето случаи е неизпълнимо поради паркирани коли.Пресичането на уличното платно от велосипедисти е маркирано с велозебра оцветена в жълто.
              Точно на тези жълти зебри непрекъснато пресичат пешеходци, което ме изнервя ужасно, както и на червен/за тях/ светофар като слезнат и седат пред тротоара на уличното платно. А днес един велосипедист ми обра точките за талант - с качулка-съответно намалена видимост, със слушалки на МП3 в ушите-съответо намален слух и с едната ръка държи пълна чаша с кафе-съответно забавени реакции и т.н. Това за мен си е самоубиец!
              http://www.youtube.com/watch?v=ePjq6MqNOdo
              159 1.9JTDm
              156 1.8TS ...exxxx
              145 1.4TS ...exxxx

Comment

Нямам нищо против велосипедистите , но миналат седмица един тъпанар на около 55 години с колело просто спря в мен докато изчаквах пешеходците на пътеката .На всичко отгоре избяга след като видя каква беля ми направи макар , че просто исках да ми обясни сляп ли е или не.Неприятният куриоз за мен бе , че тъкмо идвах от снимките за каското и хич не ми се занимаваше да обяснявам на хора които до преди 5 минути ми хвалеха колата за това какъв вид има , че току що някакъв прилеп с колело се е блъснал в мен без даже да се движа.Ако беше хлапе щях да го разбера , малките деца са си разсеяни , но тоя кандидат-пенсионер , заплес , който много добре разбра , че е виновен и просто офейка докато сляза си е направо за привеждане в състояние да управлява , но не колело , а количка.
                Alfa Romeo Giulietta 170hp

Comment

На мен ми се струва, че колкото и да прост един човек, когато сменя ежедневно двете превозни средства, ще се замисли какъв да бъде на пътя.
                  Логично звучи, ама практиката показва друго-явно сме си прости
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от alfageorgi Покажи съобщение
                    Нямам нищо против велосипедистите , но миналат седмица един тъпанар на около 55 години с колело просто спря в мен докато изчаквах пешеходците на пътеката .На всичко отгоре избяга след като видя каква беля ми направи макар , че просто исках да ми обясни сляп ли е или не.Неприятният куриоз за мен бе , че тъкмо идвах от снимките за каското и хич не ми се занимаваше да обяснявам на хора които до преди 5 минути ми хвалеха колата за това какъв вид има , че току що някакъв прилеп с колело се е блъснал в мен без даже да се движа.Ако беше хлапе щях да го разбера , малките деца са си разсеяни , но тоя кандидат-пенсионер , заплес , който много добре разбра , че е виновен и просто офейка докато сляза си е направо за привеждане в състояние да управлява , но не колело , а количка.
                    Хайде, сега малко да не преувеличаваме - не се намираме в Съда. Ако ти е нанесъл някакви сериозни щети/дори и драскотини/ не би могъл физически да се отдалечи на голямо разстояние от теб.
                    Да не би да те е изрязкал някой на светофара на кръстовището на Шипка и Д.Константинов и леко да злобееш.
                    Снощи на връщане от Кайлъка един на това място едно БМВ го изживя трудно - докато натисне педара на съединителя, после да включане на скорост, отпускане и смяна на предавки и аз бях вече с 50м.напред, когато се изравни с мен демонстративно форсира двигателя за да покаже сила и мощ, но това не е единичен случай - и други са го правили.
                    sigpic

Comment

Не извика ли - булгар, булгар през прозорчето?
                      Аз в такива случаи ровя нещо встрани и не го виждам все едно
                      sigpic

Comment

Имам мотопед от 1993-та година които карам и в момента... Колела от как се знам до момента незнам колко съм сменил (в момента имам 2, пистов и планински)...
                        Аз когато карам нещо двуколесно го правя така ,че да се съобразявам със всички по пътя! Лошият ми опит показва ,че тези с колите пренебрегват колоездачите!
                        Имам 2 катастрофи за щастие само с натъртвания докато съм карал колело и мотопеда и двете са по вина на тези които ме удрят (с колите)!!!!
                        В такъв случаи какво да кажа аз!?
                        sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                          Не извика ли - булгар, булгар през прозорчето?
                          Аз в такива случаи ровя нещо встрани и не го виждам все едно
                          Разбирам ги защо злобеят - просто в трафик с колело се придвижваш по-бързо и те го виждат, но не могат да го приемат.
                          И аз го виждам когато съм зад волана, но ми е ясно всичко и се кефя на колоездачите.
                          sigpic

Comment

Хайде, сега малко да не преувеличаваме - не се намираме в Съда. Ако ти е нанесъл някакви сериозни щети/дори и драскотини/ не би могъл физически да се отдалечи на голямо разстояние от теб.
                            Да не би да те е изрязкал някой на светофара на кръстовището на Шипка и Д.Константинов и леко да злобееш.
                            Снощи на връщане от Кайлъка един на това място едно БМВ го изживя трудно - докато натисне педара на съединителя, после да включане на скорост, отпускане и смяна на предавки и аз бях вече с 50м.напред, когато се изравни с мен демонстративно форсира двигателя за да покаже сила и мощ, но това не е единичен случай - и други са го правили.
                            Айде моля ти се стига коментари без да си видял какво ми направи по колата тоя тиквеник.Другата възможност след като си толкова отворен е , че си бил ти и сего леко злобееш , че не си успял и стопа да счупиш.Не съм го гонил , просто отбих в страни и спрях , но лекето просто си избяга.Не разбирам раздразнението и напъните ти за това което съм написал при положение , че не те засяга лично по никакъв начин , а това , че не ме харесваш си е твой проблем.
                            Alfa Romeo Giulietta 170hp

Comment

Първоначално публикувано от alfageorgi Покажи съобщение
                              Айде моля ти се стига коментари без да си видял какво ми направи по колата тоя тиквеник.Другата възможност след като си толкова отворен е , че си бил ти и сего леко злобееш , че не си успял и стопа да счупиш.Не съм го гонил , просто отбих в страни и спрях , но лекето просто си избяга.Не разбирам раздразнението и напъните ти за това което съм написал при положение , че не те засяга лично по никакъв начин , а това , че не ме харесваш си е твой проблем.
                              Твоята Алфа я познавам - няма друга такава в Плевен, тъй че не съм аз.

Не ме засяга лично, но се опитвам да бъда справедлив.
                              sigpic

Comment

Разбирам ги защо злобеят - просто в трафик с колело се придвижваш по-бързо и те го виждат, но не могат да го приемат.
                                И аз го виждам когато съм зад волана, но ми е ясно всичко и се кефя на колоездачите.
                                Има го тоя момент, но все пак има и нахални колоездачи все пак.Иначе в град, като в София, ако пътуваш до работа и обратно с кола е доста сложно, аз съм с метро, слава богу
                                sigpic

Comment

Working...
                                X