Известие

Collapse
No announcement yet.

Митът "2.0 туин спарк"...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ей,стига се опитвайте да се обедите кой е по добър,всеки си има глава на раменете и сам си преценява за какво (дизел,бензин)да си дава парите.Все пак 90 процента караме стари курници от миналия век.
    Alfa Romeo 156 3.0v6,Bmw E61 535d.

Comment

• Защо трябва 20 страници да се подскача Всеки е карал бензин, дизел и газ знае кое колко върви и колко гори, да си преценя и това е.
      sigpic
      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Първоначално публикувано от nicks1 Покажи съобщение
        Па да вземеш да напишеш, да ни осветлиш нас проЗтите.

Или ти си некъф гений, а всички инженери са прости и не ползват нафта във всички, повтарям всички автомобилни спортове освен в "Льо Ман", което е състезание за основно за издържливост, както каза колегата Екотроник.
        Предпочитам да не ти развалям високото самомнение колега!
        Have A Nice Day
        o/_______\o
        (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
        []=о===о=[]

Comment

• Нищо няма да ми развалиш. Във всички формули има "обороти" и там дизелът издиша.

Нищо лично.
          Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

• (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

• Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
              Бъдещето вече е тук:
              Giulietta
              1.4 TBi Multiair - 170 hp <=> 1.6 JTDm - 105 hp

1.75 TBi - 235 hp <=> 2.0 JTDm - 170 hp

Мисля, че коментара е излишен!

http://www.alfaromeo.bg/pdf/Alfa_Rom...ietta_2012.pdf
              Нямаш никаква жал за бръмбарите ей......
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• Първоначално публикувано от nicks1 Покажи съобщение
                Нищо няма да ми развалиш. Във всички формули има "обороти" и там дизелът издиша.

Нищо лично.
                Във всички формули освен обороти има и въртящ момент и там бензинът издиша Тия спорове не ви ли омръзнаха? Темата е уж за точно определен двигател и пак започнаха безсмислените спорове...
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

• Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                  Нямаш никаква жал за бръмбарите ей......
                  Бръмбарите не закачай - те са на купон "Fast & Furious" ...

Интересно е, че дизелистите мълчат и не коментират сухите цифри ... щото няма кво да кажат ...

Comment

• Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
                    Във всички формули освен обороти има и въртящ момент и там бензинът издиша Тия спорове не ви ли омръзнаха? Темата е уж за точно определен двигател и пак започнаха безсмислените спорове...
                    Би ли пояснил кои са формулите от които става ясно, че бензиновият двигател отстъпва на дизела заради по-малкия въртящ момент?

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                      Бъдещето вече е тук:
                      Giulietta
                      1.4 TBi Multiair - 170 hp <=> 1.6 JTDm - 105 hp

1.75 TBi - 235 hp <=> 2.0 JTDm - 170 hp

Мисля, че коментара е излишен!

http://www.alfaromeo.bg/pdf/Alfa_Rom...ietta_2012.pdf
                      Като е решен въпроса за двигателите защо аджеба се произвеждат дизели, че и те са доста повече от бензините? Неква конспирация ли има?
                      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                      ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Като е решен въпроса за двигателите защо аджеба се произвеждат дизели, че и те са доста повече от бензините? Неква конспирация ли има?
                        Бензиновите двигатели са 3, дизеловите - 2.

пп Тез пари, дето са наляти в технологиите, трябва да се избиват ... затова. Освен това, за всеки влак си има пътници: за младежите - спортни бензинки, за пенсионерите - спокойни икономични дизели.
                        Last edited by spe4elist; d.m.y г., 22:01.

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                          Би ли пояснил кои са формулите от които става ясно, че бензиновият двигател отстъпва на дизела заради по-малкия въртящ момент?
                          Кое да поясня? Формулата за мощността включва обороти и въртящ момент - кое не е ясно? Бензина има едното, дизела другото. По-високото КПД е известно при кой мотор е. Писна ми от състезатели. В един друг форум чета подобна тема. Всички бензинджии говорят за състезателни мотори и за осмаци, ама карат 1.6 на газ. Карал съм и бензин и по-не ми харесва.

Comment

Кое да поясня? Формулата за мощността включва обороти и въртящ момент - кое не е ясно? Бензина има едното, дизела другото. По-високото КПД е известно при кой мотор е. Писна ми от състезатели. В един друг форум чета подобна тема. Всички бензинджии говорят за състезателни мотори и за осмаци, ама карат 1.6 на газ. Карал съм и бензин и по-не ми харесва.
                            И какво по-хубаво има в 1.9 JTD от 2.0 TS? Ускорение, Максимална скорост, Максимална мощност, цена на поддръжка??? Може би само разход!
                            Last edited by spe4elist; d.m.y г., 22:07.

Comment

• Като е решен въпроса за двигателите защо аджеба се произвеждат дизели, че и те са доста повече от бензините? Неква конспирация ли има? Заради икономия,а представяш ли си всички бензинови да се произвеждат с турбо
                              Alfa Romeo 156 3.0v6,Bmw E61 535d.

Comment

• Заменям 145 QV за 145 1.9 JTD
                                То се е видяло
                                0892 488 330-Теодор
                                Alfa Romeo 145 3.0 24V
                                Alfa Romeo 146 TI-Turbo

Comment

Working...
                                X