Известие

Collapse
No announcement yet.

Митът "2.0 туин спарк"...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
    Бензиновите двигатели са 3, дизеловите - 2.

пп Тез пари, дето са наляти в технологиите, трябва да се избиват ... затова. Освен това, за всеки влак си има пътници: за младежите - спортни бензинки, за пенсионерите - спокойни икономични дизели.
    Явно в Европа има повече пенсионери Пак казвам, че е смешно да се говори за спорт като има ускорение 10 секунди до 100 км/ч. И БМВ, и Ауди, и Порше имат много дизелови двигатели и по една случайност те са предпочитани. Спорта е за пистите, по пътищата е по-удачно друго нещо
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
    ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Би ли пояснил кои са формулите от които става ясно, че бензиновият двигател отстъпва на дизела заради по-малкия въртящ момент?
      Колега, да не почваме с формули че ще стане мноо дебела раотата...
      Едно простичко примерче, начи напъвам се аз по магистралата 140-160 км/ч 4000-5000 оборота... та да съм в час с другите, дето карат тия гадни дизели на 6 предавка с 2500 - 3000 оборота а може и по-малко, мене главата ми камбана те даже не разбрали, че сме се "състезавали"...
      Тръгваме да качваме Шипка, начи напъвам аз нагоре 2-3 че да мога да поддържам скороста... поддържам ама само по нанадолнището...
      Ей такива ми ти работи...
      Have A Nice Day
      o/_______\o
      (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
      []=о===о=[]

Comment

• Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
        Явно в Европа има повече пенсионери Пак казвам, че е смешно да се говори за спорт като има ускорение 10 секунди до 100 км/ч. И БМВ, и Ауди, и Порше имат много дизелови двигатели и по една случайност те са предпочитани. Спорта е за пистите, по пътищата е по-удачно друго нещо
        Не говорим за спорт, а усещане!

Comment

• Първоначално публикувано от radostin_ivanov Покажи съобщение
          а представяш ли си всички бензинови да се произвеждат с турбо
          ....
          Па ако им слагаха и кована карантия за по силен вятър......
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
            Едно простичко примерче, начи напъвам се аз по магистралата 140-160 км/ч 4000-5000 оборота... та да съм в час с другите, дето карат тия гадни дизели на 6 предавка с 2500 - 3000 оборота а може и по-малко, мене главата ми камбана те даже не разбрали, че сме се "състезавали"...
            Тръгваме да качваме Шипка, начи напъвам аз нагоре 2-3 че да мога да поддържам скороста... поддържам ама само по нанадолнището...
            Така е на гас, я пробвай с качествен бензин?!?

Comment

Кое да поясня? Формулата за мощността включва обороти и въртящ момент - кое не е ясно? Бензина има едното, дизела другото. По-високото КПД е известно при кой мотор е. Писна ми от състезатели. В един друг форум чета подобна тема. Всички бензинджии говорят за състезателни мотори и за осмаци, ама карат 1.6 на газ. Карал съм и бензин и по-не ми харесва.

Въртящият момент е сила на усукване, която се трансформира от трансмисията.
              Т.е такава сила може да съществува и тя да НЕ извършва работа.

Мощността е работа за единица време!

Аз трърдя, че един двигател с мощност 200 кс и максимален въртящ момент от 100 Nm, ще даде приблизително двойно по-голям въртящ момент на гуми (което е определящото в крайна сметка) от
              един двигател с мощност 100 кс и максимален ВМ от 300 Nm.

Това ясно ли е?

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

• По малко при 120 км/ч. държи към 2000 оборота, съгурен съм, че ако ви качат в кола със съвремене дизел и не знаете, въобще няма и да разберете какво карате
                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

И какво по-хубаво има в 1.9 JTD от 2.0 TS? Ускорение, Максимална скорост, Максимална мощност, цена на поддръжка??? Може би само разход!
                  За хората които карат, подчертавам карат, повечко километри разхода е от голямо значение. Дори и нов автомобил да си купиш след няколко години се оказва, че парите за гориво са съизмерими със стоиността на автомобила. Кое точно му е по-скъпото на 1.9? Щото засега пари съм наливал само за окачване и то повече отколкото съм дал за да купя тоя курник. А удобството на дизела? От Варна до Видин мога да карам само на 5-та, с бензинна е малко по друго.
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                  ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

+1 Дизела извънградско не ме умаря и съм само в лявата лента Доста време ми трябваше да му свикна щото съм карал все бензини. Сега като се кача на туин спарк усещането към 3-4 хил оборота е, че съм като спрял, а към 6-7, че ще се чупи .. Абе преобърнаха ми се представите на 180 градуса.
                    sigpic
                    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Въртящият момент е сила на усукване, която се трансформира от трансмисията.
                      Т.е такава сила може да съществува и тя да НЕ извършва работа.

Мощността е работа за единица време!

Аз трърдя, че един двигател с мощност 200 кс и максимален въртящ момент от 100 Nm, ще даде приблизително двойно по-голям въртящ момент на гуми (което е определящото в крайна сметка) от
                      един двигател с мощност 100 кс и максимален ВМ от 300 Nm.

Това ясно ли е?
                      Уважавам знанията ти по електроника - моля те, спри да пишеш глупости!

Comment

Така е на гас, я пробвай с качествен бензин?!?
                        А туй то...
                        Това се случи преди да си сложа газова уредба! И за мой срам мацката с кашкая спря уж да пуши цигара, ама според мен беше за да ме чака... инак и кашкая е 150 коня само че се хранят с кюмюр!
                        Пък понеже адаш ме хапеш за втори път за тая газ, пак ще ти отговоря същото... ако навърташ колкото мен км на месец не мисля, че ще караш на бензин или дизел...
                        Have A Nice Day
                        o/_______\o
                        (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                        []=о===о=[]

Comment

... От Варна до Видин мога да карам само на 5-та, с бензинна е малко по друго.
                          2.0 на 2000 rpm се движи със 70 км/ч. Дали и аз не мога да отида на 5 до Видин?

Comment

Колега на мен формулите са ми ясни, както и фундаментални понятия като мощност и въртящ момент.
                            Лошото е това, че тук има хора, които са чули това онова оттук-оттам, без да го разбират и се опитват да агрументират твърденията си с това.
                            Затова призовавам да се обърнем към формулите, защото те най-точно доказват всичко.

---------- Post added at 22:23 ---------- Previous post was at 22:21 ----------

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
                            Уважавам знанията ти по електроника - моля те, спри да пишеш глупости!
                            Кажи кое е глупост от това което съм написал.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Колега на мен формулите са ми ясни, както и фундаментални понятия като мощност и въртящ момент.
                              Лошото е това, че тук има хора, които са чули това онова оттук-оттам, без да го разбират и се опитват да агрументират твърденията си с това.
                              Затова призовавам да се обърнем към формулите, защото те най-точно доказват всичко.
                              Я обясни за въртящия момент! Аз това съм учил, ама може и да съм спал на лекции, ще е добре да го чуя пак.

Comment

А туй то...
                                Това се случи преди да си сложа газова уредба! И за мой срам мацката с кашкая спря уж да пуши цигара, ама според мен беше за да ме чака... инак и кашкая е 150 коня само че се хранят с кюмюр!
                                Пък понеже адаш ме хапеш за втори път за тая газ, пак ще ти отговоря същото... ако навърташ колкото мен км на месец не мисля, че ще караш на бензин или дизел...
                                Не те хапя, просто всеки си прави своите компромиси. Ти си избрал твоя. Аз също. Въпрос на избор. Както например ми са ясни цените на авточастите и поддръжката, за това съм направил своя компромис. Най-евтино във времето е да се кара на бензин. И не очаквам никой да влиза в спор с мен ...

Comment

Working...
                                X