Известие

Collapse
No announcement yet.

искам бизнес съвет

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Triptih Покажи съобщение
    Темата я пуснах защото с жена ми сме на различни мнения и искаме да чуем други гледни точки.
    Аз не съм много за идеята.Имам си прилична работа по специалността.А половинката вече цяло лято от както завърши магистратура не може да си намери работа и все за бизнес мисли.
    Затова и ме изнуди да пиша тук.
    Колега, потърси колегата Gandalf.

Доколкото знам той и жена му имат подобен магазин (за цветя) тук в София. Вероятно така най-добре ще се ориентираш що се касае до цветарския бизнес.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Колега, ако мислиш, че без да рискувате ще постигнете нещо - няма да стане!
      Въпроса е, че при вас риска реално е нищожен.
      Дори и нищо да не стане, поне знаете, че сте опитали, а след максимум година сте отново на крака и може да опитате нещо различно.
      Сега, естествено, има множество начинания, които са обречени изначале, но не мисля, че това е такова, АКО подходите разумно!!!
      Наблегнете на рекламата, направете сайт за поръчки по телефона или по интернет, плюс доставка на място.
      Учениците предполагам ще бъдат предимно деца, та за тях след време може да организирате и транспорт, който много лесно се решава с един миниван на газ.
      Удължете работното време, за да бъде удобно на хората.
      Правете дребни подаръци към по-големи покупки.
      Може традиционно да въведете ден от седмицата, в който да се организира конкурс за детска рисунка или аранжировка на цветя, като връчвате символична награда на победителя - след време ще имате доста впечатляваща колекция от картини на 'стената' и един вид допълнителна реклама.
      И т.н., и т.н....
      Много неща може да напрвите.
      Много хора биха се зарадвали и биха купували от вас, само защото обръщате внимания на детайла, а не претупвате работата, като циганите по пазара Димитър Петков.
      С детското участие в дейността също бихе привлекли клиенти.
      Помислете си добре...
      sigpic

Comment

...
        Last edited by Бобби; d.m.y г., 08:16.
        По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
        https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
          Румене, нещо се отнасяш...иде реч за бизнес, ане за алавериж.....защо дистрибутурите на Пепси, Кока кола, Каменица, Загорка и тем подобни не правят собствен бизнес, а се местят от фирма на фирма...търсейки по високо заплащане.....складовете на едро почти изчезнаха....пазара се измени....говориш за некви дистрибутори на прекупвачи....пари се изкарват и от един клек-шоп, стига да е на подходящото място!
          човек ти ми изброй най жестоката война в момента Кока Кола България воюва от години с параленият внос от Полша,понеже не знаеш ти го казвам,аз продавам паралел Кока Кола и сме под цените на Кола България тоест отхапваме тяхното от години,не аз като цяло ти го казвам,продаваме един и същ продукт на различни цени аз давам кена 0.330 на 0.75 лв а те на 0.82 лв,и ги бутам от някой обекти с собствената им стока,даже и фризери не давам,с Милка е същтото нещо по обектите с Яско и Алпина диструбуторите на Милка за България,ами тия хора не могат да си отворят пивоварни защото предполагам ще бъдат застреляни или ще получат инфаркт в хотелската си стая,има си граници какво можеш и какво не равносилно е аз да отворя мандра щом се занимавам с кашкавали и сирена,то ми трябват 500 000 лв за узаконяването само и изискванията да спазиш,няма и да се опитвам в тоя живот,местят се от фирма в фирма тези който са озлобени или са усетили несигурност,складовете на едро изчезнаха защото големите вериги ги затвориха а те си внасят сами стоките от вън и не им трябват прекупвачи това е верният отговор.

---------- Post added at 21:32 ---------- Previous post was at 21:29 ----------

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
          Дори и нищо да не стане, поне знаете, че сте опитали, а след максимум година сте отново на крака и може да опитате нещо различно.
          Сега, естествено, има множество начинания, които са обречени изначале, но не мисля, че това е такова, АКО подходите разумно!!!
          Наблегнете на рекламата, направете сайт за поръчки по телефона или по интернет, плюс доставка на място.
          Учениците предполагам ще бъдат предимно деца, та за тях след време може да организирате и транспорт, който много лесно се решава с един миниван на газ.
          Може традиционно да въведете ден от седмицата, в който да се организира конкурс за детска рисунка или аранжировка на цветя, като връчвате символична награда на победителя - след време ще имате доста впечатляваща колекция от картини на 'стената' и един вид допълнителна реклама.
          И т.н., и т.н....
          Много хора биха се зарадвали и биха купували от вас, само защото обръщате внимания на детайла, а не претупвате работата, като циганите по пазара Димитър Петков.
          Помислете си добре...
          а ето аз немаше да се сетя,циганите на Димитър Петков ги праснах един път с стока...отворени са ама има и по отворени.

Comment

....
            Last edited by Бобби; d.m.y г., 08:16.
            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
              Румене, айде да не говорим за контрабанда, кадето България е рай за това... Ако ние с тебе сме мого в час с тая игра няма да пишем в форума, а ще натискаме курвите в някой нощен бар....
              ....темата е за малък семеен бизнес....
              Боби образовай се преди да пишеш тъпотии,къде видя контрабанда,пак ти обяснявам,паралелен внос това е внос на стоки който имат официална дистрибуция и официален вносител и представител за България примерно,има сдружение на паралелните вносители,мога д ати дам пример с колко искаш неща дублирани и ти дадох пример с Кока кола и Милка,ние сме в Европейски съюз и не плащаш мито и можеш да ги внесеш тези неща те не са акцизни,ми аз съм в час щото го знам ама ти не си,и аз курви не натискам не е моето преживяване баровете също,знам за какво е темата и чета развитието ама си ми партия и да те образовам да не пишеш за контрабанди и тн.

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                И т.н., и т.н....
                Помислете си добре...
                Хахаха, много хубаво, особено това с вана и доставките.
                Пък и вана трябвало да е на газ.
                Първа награда за победителя, един ден на лунапарк с чичо Куку.
                "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Triptih Покажи съобщение
                  Темата я пуснах защото с жена ми сме на различни мнения и искаме да чуем други гледни точки.
                  Аз не съм много за идеята.Имам си прилична работа по специалността.А половинката вече цяло лято от както завърши магистратура не може да си намери работа и все за бизнес мисли.
                  Затова и ме изнуди да пиша тук.
                  Щом сте художници, значи имате нюх към красивото и интересното, така че това ви е предимство. Колко голям магазин мислите да правите, защотот с магазинче 10 кв. едва ли ще изкарате хубави пари.
                  Lexus IS200

Comment

по-добре малък бизнес ако е да е произвеждаш някакъв продукт, ако ще макети, саксии ... нещо, което е що-годе уникално (нямам предвид невероятно, ами нещо, което го правиш ти, по твой модел)

задължетелно, ама мега задължително онлайн магазин/каталог - от там ще се изхранваш най-вероятно

и естествено конкурентни цени с високо качество

от там нататък сам си прецени дали не е наситен съответния пазар

съветвам те ако тръгнеш по пътя на "производството" въобще на първо време да не се замисляш за офиси/магазини - това са пари на вятъра

ако искаш да си поговорим малко по-подробно пиши ми скайпа си на лично, консултации обичам да давам безплатно

това важи и за всички други, които са тръгнали по този път - нещо високо качествено, ръчна изработка му е майката в глобализирания ни европейски пазар... това естествено докато не минем в евро, вмомента левчето ни помага )

и както казаха хората - без риск няма как да стане, въпросът е да минимизирате на макс риска, да орежете глупавите разходи (но НЕ за сметка на качеството) и да сте готови на много дълги и сушави месеци
                    Last edited by Stoyan Georgiev; d.m.y г., 10:37.
                    sigpic
                    днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                      Хахаха, много хубаво, особено това с вана и доставките.
                      Пък и вана трябвало да е на газ.
                      Първа награда за победителя, един ден на лунапарк с чичо Куку.
                      ти се лиготиш ама най смисленото мнение той го даде до тука,пък с тебе си представям какъв уикенд ще изкарат децата по сайтовете,представам си и твоя салон- добре дошли при "Малките драки" тук ще възпитаме детето ви отлично как да скъса нервите на който и да е по нета по всяко време на денонощтието,

Comment

Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
                        ти се лиготиш ама най смисленото мнение той го даде до тука,пък с тебе си представям какъв уикенд ще изкарат децата по сайтовете,представам си и твоя салон- добре дошли при "Малките драки" тук ще възпитаме детето ви отлично как да скъса нервите на който и да е по нета по всяко време на денонощтието,
                        Не се лиготя.
                        Какво смислено мнение??????
                        Той типично за него изпадна в детайли, валидни за бъдеще време.
                        Ама както и да е.
                        Все ми е тая.
                        Нека започнат хората пък това с вана и доставките е въпрос на време.
                        Кукува работа.
                        Ван на газ.......хахахахахаха
                        Само да вметна, че бизнеса с доставка на цветя е доста "зает", доста монополизиран, ама нейсе.
                        К.М.

Comment

ами най детайлно най трезво обрисува бизнес план в зародиш,ами да изпадна в детайли за бъдеще време в минало време ли да изпадне?имам познат садеше декари с картофи по село Плана и то мащабно,от 2 години сади некви сортове рози и вика че е 100 пъти по лесно и 6 пъти по голяма печалба има спрямо кило картофи,то на всякъде всеки си вре муцуната,най много бързи пари има в мъката на хората където са сълзите им и ежадневните им потребности съм забелязал,бизнеса дори и дребният е като малко дете изправяш го крепиш го да не падне стараеш се.

Comment

Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
                            ами най детайлно най трезво обрисува бизнес план в зародиш,ами да изпадна в детайли за бъдеще време в минало време ли да изпадне?имам познат садеше декари с картофи по село Плана и то мащабно,от 2 години сади некви сортове рози и вика че е 100 пъти по лесно и 6 пъти по голяма печалба има спрямо кило картофи,то на всякъде всеки си вре муцуната,най много бързи пари има в мъката на хората където са сълзите им и ежадневните им потребности съм забелязал,бизнеса дори и дребният е като малко дете изправяш го крепиш го да не падне стараеш се.
                            Защо свързваш цветята само с погребения?
                            Нека първо изпълнят една част от плана и после се насочат към другата част. Така е по-разумно.
                            К.М.

Comment

ако ми извадиш от контекста-погребения или ти четеш друга страница и я пренасяш тук,жената като ражда също се мъчи и и текат сълзи примерно и после се подаряват цветя,свързвам защото на погребение се харчат най много цветя,тогава всеки носи цветя и мъжете и жените а когато мъж има рожден ден или имен ден не му се купуват на нас ни купуват цветя 1 път в живота когато се гипсираме,често дори на жени на 8 ми март няма кой да им купи цветя а и много често когато имат празник всеки го мързи да ходи за цветя и много хич не се сещат,другото което е много мъже ги е срам изпитват неудобство да ходят с цветя по улицата.

Comment

Аз лично. Като чуя малък частен бизнес в България казвам. Никога- НЕ, НЕ и НЕ....Това да те изнудват всеки месец, държавата, счетоводители и некви други държавни лапачи, а ти да се сцепваш гъзЪ за да им плащаш заплати(че и майчинските и пенсиите на мангалите)...

За да имаш магазин. Ти трябва фирма. Минимум 1000лв. за отварянето на фирма. След това се започва. 50-80....до безкрай месечно за счетоводител. После минимум 130лв. осигуровки щото си "шеф на фирма"... И никой няма да те пита дали първите 6месеца си успял да изкараш някакви пари...Веднага започва плащането... а междувременно докато се опитваш да изплуваш излизат все нови наредби, изисквания, промени по данъците... Най-малкото всяка година лаят да вдигат мин. работна заплата, така че си очаквай ежегодно увеличение на осигуровките...След това ежеседмично гладни инспектори от всякакви огранизации се чудят за какво да те глобят, изтекъл срок на пожарогасителя, неспазване на работното време, не си пуснал касова бележка...

Другите месечни разходи -ток,вода,наем, тел., гориво плюс първоначалната инвестиция предполагам си си ги сметнал. И да не се укаже, че уж за 5000хил лв. инвестиция за 6 месеца си оставил още 5хил..

Бих правил частен бизнес в България, само с ясно изготвен бизнес план и наистина добра идея за развитие и работа(И да не забравяме, че от добри идеи се печели добре в краткосрочен план, защото след това идва конкуренцията и трябва още по-яко стягане на задника за да се справи човек с нея...или поне да се задържи). Та ако не си помислил за всички тези неща, то може накрая да сте хвърлили адски много усилия на вятъра.

Помисли този магазин, дали ще е жив след 2-3-5г.

Положителното на магазините за цветя е че винаги имат търсене. Но пак си навлизат монополисти и големи разсадници.

Продажбата на знания и умения според мен може да бъде най-евтиния, най-ниско рисковия, и лесен начин за изкарване на пари без бумащината и нервите на останалите.
                                Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                                exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                                ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                                ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                                by RUBIG service

Comment

Working...
                                X