Ми преди време водих един подобен спор и се оказа че не съм в час.На времето имаше автомобилна, битова и промишлена газ със съответните примеси и пропорции пропан-бутан.Отделно зимна и лятна.Имал съм възможност да карам автомобилна газ и разхода е чувствително по-малък.Това някъде около 90-година.Жигулата събираше 60 литра газ и минавах 530 - 550км.3-4 пъти заредих автомобилна газ и стигнах до 700 км.Ся не ми се разказват подробности.Обаче сега вече нямало такива разновидности на газта всичко е едно, доколкото разбрах битова газ.И освен това не подлежи на проверка на качеството, както бензина примерно могат да го проверят във всеки един момент.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Газ от лукойл - повече не.
Collapse
X
-
От лукой не съм чак толкова недоволен, но от омв нямам думи.
Лукойл-16/100
Еко, Ромпетрол-15/100
ОМВ - 19.5/100
Това е разхода с що годе еднакво каране в София на 2.0ТС. На ОМВ направих грешката само един път да заредя,на другите зареждам постоянно и все е толкова. Тия 4 литра отгоре с газта на ОМВ като ми излизат 5 кинта повече на 100км, за 1 година са няколкостотин лева. Аз парите не ги намирам на улицата - никога, ама никога повече ОМВ.1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon
Comment
-
Изчетох всички постове, колеги, но едно не разбрах. Като заредя на лукойл на изхода за магистралата в Бургас, как да съм сигурен, че пълна бутилка (42л) ще ме закара до друга бензиностанция с този безумен разход? Карах и на отиване, и на връщане със 110 км/ч. Да не говорим, че преди два месеца трябваше да ходя до Велико Търново, с пълна бутилка, отново 42л, отидох и се прибрах, през Шипка - общо 480 км. С газ от Ромпетрол. Ама като не познавам Бургас, къде да отидя, да сипя? Плюс това повечето от формулите които писахте, не ги разбрах. Литър газ трябва да си е литър газ.
Comment
-
Вариант 1: Като свърши газта превключваш на бензин до следващата най-близка газстанция;
Вариант 2: Отбиваш 8.5км в Чирпан да дозаредиш (пак на Лукойл)
Comment
-
Първоначално публикувано от Celestrial Покажи съобщениеИзчетох всички постове, колеги, но едно не разбрах. Като заредя на лукойл на изхода за магистралата в Бургас, как да съм сигурен, че пълна бутилка (42л) ще ме закара до друга бензиностанция с този безумен разход? Карах и на отиване, и на връщане със 110 км/ч. Да не говорим, че преди два месеца трябваше да ходя до Велико Търново, с пълна бутилка, отново 42л, отидох и се прибрах, през Шипка - общо 480 км. С газ от Ромпетрол. Ама като не познавам Бургас, къде да отидя, да сипя? Плюс това повечето от формулите които писахте, не ги разбрах. Литър газ трябва да си е литър газ.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от Sunny Покажи съобщение@Doomguy
OMV НЕ зареждат от Лукоил а от Газтрейд .
---------- Post added at 01:01 ---------- Previous post was at 00:55 ----------
Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщениеНе знам кой от къде зарежда колега, подведох се по този пост -
---------- Post added at 01:08 ---------- Previous post was at 01:01 ----------
Първоначално публикувано от Tempras Покажи съобщениеОт лукой не съм чак толкова недоволен, но от омв нямам думи.
Лукойл-16/100
Еко, Ромпетрол-15/100
ОМВ - 19.5/100
Това е разхода с що годе еднакво каране в София на 2.0ТС. На ОМВ направих грешката само един път да заредя,на другите зареждам постоянно и все е толкова. Тия 4 литра отгоре с газта на ОМВ като ми излизат 5 кинта повече на 100км, за 1 година са няколкостотин лева. Аз парите не ги намирам на улицата - никога, ама никога повече ОМВ.
Comment
-
Да ОМВ зареждат бензин от Лукойл ама газ от другате..малко нелогично звучи .....всички освен ромпетрол и еко зареждат от лукойл..а бензиностанциите на лукойл повечето са на франчайз ...така че в нашата мила държава нормално е да е различно качеството щом се управляват от различни хора...Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v
Comment
-
И на мен ми даде 1л. повече на връщане от Бургас , но ми направи впечатление , че катеренето е повече и за това разхода ми е бил по-голям.На лукойл съм сипвал точно два пъти и ми даде по-голям разход , а след като видях какви боклуци има в нафтата на омв и там не сипвам.
Comment
-
Така като гледам всички разбирате по много та да ви кажа аз пък ако не съм прав ме поправете.Газта на всяка бензиностанция е различна в което може да се убедите само по миризмата.Следващото е катозаредите на Еко да речем и отивате да настроите газовата,в следващия момент зареждате на друга верига и какво става.Газта различна и почва да харчи повече.Mercedes W202 - 200kompressor 99'
Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99'- ex''
Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'
Comment
-
Първоначално публикувано от ludkanar Покажи съобщениеТака като гледам всички разбирате по много та да ви кажа аз пък ако не съм прав ме поправете.Газта на всяка бензиностанция е различна в което може да се убедите само по миризмата.Следващото е катозаредите на Еко да речем и отивате да настроите газовата,в следващия момент зареждате на друга верига и какво става.Газта различна и почва да харчи повече.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
При положение, че у нас на газ се кара активно от близо 30 години и потребителите на това гориво стават все повече и повече, това да няма все още установени правила и методи за контрол на качеството на синьото гориво си го обяснявам единствено с наличието на действаща от години сериозна престъпна схема.
Докога трябва да търпим този пладнешки бандитизъм?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеТова ми прилича на призив за революция, уж го бъркат според сезоните, не знам като цена на двата газа как стоят нещата
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от Tempras Покажи съобщениеОт лукой не съм чак толкова недоволен, но от омв нямам думи.
Лукойл-16/100
Еко, Ромпетрол-15/100
ОМВ - 19.5/100
Това е разхода с що годе еднакво каране в София на 2.0ТС. На ОМВ направих грешката само един път да заредя,на другите зареждам постоянно и все е толкова. Тия 4 литра отгоре с газта на ОМВ като ми излизат 5 кинта повече на 100км, за 1 година са няколкостотин лева. Аз парите не ги намирам на улицата - никога, ама никога повече ОМВ.
Comment
-
Аз пък си сипвам на Газтрейда на Цариградско поне има 7ст. отстъпка на литър и спрях да зареждам от Екото на 4ти км., поради простата причина, че на едно зареждане там спря цистерна на Газтрейд за зарежда бензиностанцията а там отсъпката е таван 3 ст., но поне с очите си видях от де иде газта. Хахаха луда работа с тая динозавърска пръдня.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
Comment