Известие

Collapse
No announcement yet.

Hi-Fi или поне нещо близко...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Това е така, защото вече ни е прецакано въображението от прекалено много информация, която не можем да осмислим.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

• Е аз пък прибера ли си вкъщи, винаги си пускам музика да си слушам. Нямам кой знае каква техника - 2 колони Маранц от 80-те и енин много обикновен усилвател пак Маранц, пускам музика от компютъра и това е. Но все нещо си свири. Предимно онлайн чужди радиа и така.
      Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

• Боби, и в къщи това е ежедневие, но аз говорих да се усамотиш най-много още с един любим човек и да слушаш без да говориш много - ей, така, спокойно.
        sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
          Боби, и в къщи това е ежедневие, но аз говорих да се усамотиш най-много още с един любим човек и да слушаш без да говориш много - ей, така, спокойно.
          И това го правя Сега си имаме хубаво домашно винце....
          Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

• Яз пък слушам и си пея даже, че и барабани вкарвам... После пищят ушите, ама си струва
            '05 166 V6
            '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

• Вкъщи имам спретната прилична класическа Hi-Fi конфигурация, над 300 CD-та и около терабайт музика по флашки и компютри. Нe знам, защо отвикнахме и рядко слушаме музика вкъщи. Явно одъртявам Иначе в колата не си представям шофирането без музика.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от 156 Покажи съобщение
                Яз пък слушам и си пея даже, че и барабани вкарвам... После пищят ушите, ама си струва
                Коригирай си средите.

Comment

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                  Коригирай си средите.
                  По скоро да махне ВЛД-тата от високите!
                  Have A Nice Day
                  o/_______\o
                  (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                  []=о===о=[]

Comment

• Хехе, оценявам шегата, но в момента не слушам ВЛД-та. Те са ми за един бъдещ проект, който още не му е дошло времето Мислех да не продължавам темата, но щом стана въпрос, моля прочетете този линк:
                    https://bgaudioclub.org/showthread.php?29
                    Мисля, че там е казано всичко, няма нужда от нови дискусии
                    '05 166 V6
                    '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

• Не знам за вас, но моите уши нищичко не рабират от акустика и графики

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                      Боби, и в къщи това е ежедневие, но аз говорих да се усамотиш най-много още с един любим човек и да слушаш без да говориш много - ей, така, спокойно.
                      Ми аз всяка вечер го правя, в смисъл усамотявам се и слушам музика, но след като любимата заспи, тогава е единственото спокойно време вкъщи
                      Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 2000 ех

Comment

• Петърчо, по-добре сам, отколкото нищо - с музиката човек релаксира и се разтоварва.
                        sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                          Свещи, шампанско и Ричард Клайдерман примерно, ма това си е баш секс.
                          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от 156 Покажи съобщение
                            Хехе, оценявам шегата, но в момента не слушам ВЛД-та. Те са ми за един бъдещ проект, който още не му е дошло времето Мислех да не продължавам темата, но щом стана въпрос, моля прочетете този линк:
                            https://bgaudioclub.org/showthread.php?29
                            Мисля, че там е казано всичко, няма нужда от нови дискусии
                            Колега прочетох линка! Но не разбрах какво точно е казано в него. Видях няколко човека да се превъзнасят по DIY говорител, който даже май вече не се произвежда. Нямам нищо против, нека е добър говорителя, аз лично нямам впечатления от говорителя и както казах и в предният пост нямам право да си изказвам личното мнение. За мен говорител който е с обърната на 180* фаза е с много, много спорна стойност. Не че не може да се сфазира през филтъра обаче това е...
                            Както каза някой по горе лесно е да го докараш на параметри... трудно обаче е да се възприеме на живо. Нека се изразя така:
                            Параметрите са необходимо условие, но не са достатъчно!
                            Сигурен съм, че ако чуете музика през референтен усилвател с изкл ниско THD изобщо няма да Ви хареса. Сигурен съм също така и, че ако видите THD графиката на един лампов усилвател ще се учудите колко е крив, въпреки всичко хората харесват звученето им. Моят съвет е да не сравнявате изобщо изходящите трансформатори на един лампов усилвател (през който минава цялата честотна лента) с трансформатора на един говорител със сравнително тясна лента. Да не говорим, че останалите говорители които са в ОТ не минават през въпросният трансформатор.
                            Относно линка който сте сложили към bgaudioclub.org. Вижте, следя HiFi и аудиофилското i-net общество, още от основаването на сайта bgaudio.org (мисля че са повече от 10г). Bgaudioclub.org възникна доста по-късно и бе основан от Ангел Деспотов и още няколко човека с наранено Его, заради непреодолимите им различия с модераторският екип и в bgaudio.org и по специално с Иван Рачев (когато все още беше модератор). Определено Ангел има сериозни познания за аудиото, но пред Аспарух Желязков, Иван Рачев, Кирил Кирилов, Румен Суванджиев и още няколко други пуристи от bgaudio.org е просто като ученик от кръжок по ТНТМ. Съжалявам ако нещо Ви разочаровам.
                            Last edited by fade; d.m.y г., 23:11.
                            Have A Nice Day
                            o/_______\o
                            (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                            []=о===о=[]

Comment

• Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                              ...лентовите говорители имат трансформатор за съгласуване на импеданса...
                              Тези нямат.
                              Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                              ....Лентовите говорители нямат трансформатор. Тежестта идва от зверският магнит, сьздаващ полето в което е поставена лентата.
                              Вероятно ги бьркате с "кондензаторен"(електретен) тип...
                              Всъщност магнитите са няколко.

Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
                              ....Личното ми мнение за лентовите говорители е, че са несъвместими с понятието HiFi тъй като имат трансформатори в тях. Доколкото знам все още не е измислен магнитен материал без хистерезис което автоматично означава, невярно предаване на сигнала през високочестотните им трансформатори и следователно понятието High Fidelity се обезсмисля в случая...
                              Infiniti не мислят така(а и не само те)...

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                              ...с тоя усилвател и колони едва ли може да се чуе как свири дака, ...
                              Е това ми е интересно как го разбра, като да си ги чул?

Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
                              ... Аспарух Желязков, Иван Рачев, Кирил Кирилов, Румен Суванджиев и още няколко други пуристи от bgaudio.org е ....
                              Един от цитираните от теб мисли малко по-различно.
                              Лентовите високоговорители са изодинамични говорители с разпределена магнитна система и каптонова мембрана с много добра чувствителност и горна граница над 40kHz.
                              Ето и снимки на филтрите
                              Общо взето стигнахме до извода че ще търсим неоригиналния говорител поради две основни причини:
                              На "хартия" изглежда по-добре(макар че осезаемо не се забелязва) и просто е по откриваем(макар и не толкова лесно) .
                              Ще чакам докато изскочи такъв някъде.
                              С усилвателя ми обаче ще се разделяме. Като се обзаведа и нанеса на новото място ще послушам един предложен ми лампов амп за да реша дали го искам. До тогава ще пробвам един-два транзисторни усилвателя и ресивъра за да избера правилния за мен.
                              По-нататък ще кача и АЧХ на колоните.

Продължавам да съм доволен от колоните, пък и покрай тях и вас взех да понаучавам по нещо. Четенето и слушането продължават ...

Това са снимки на високочестотните и средночестотния говорител. Фостер е оригиналният.
                              Attached Files
                              Last edited by bager; d.m.y г., 11:25.
                              ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                              ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                              ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                              ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

• Не се замергайте много с килохерци, защото средностатистическото човешко ухо долавя около 14-15 KHz - само хора с по-изтънчен слух чуват повече, а диригентите трябва да чуват 18 KHz.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X