Това е така, защото вече ни е прецакано въображението от прекалено много информация, която не можем да осмислим.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Hi-Fi или поне нещо близко...
Collapse
X
-
Е аз пък прибера ли си вкъщи, винаги си пускам музика да си слушам. Нямам кой знае каква техника - 2 колони Маранц от 80-те и енин много обикновен усилвател пак Маранц, пускам музика от компютъра и това е. Но все нещо си свири. Предимно онлайн чужди радиа и така.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеБоби, и в къщи това е ежедневие, но аз говорих да се усамотиш най-много още с един любим човек и да слушаш без да говориш много - ей, така, спокойно.Сега си имаме хубаво домашно винце....
Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Вкъщи имам спретната прилична класическа Hi-Fi конфигурация, над 300 CD-та и около терабайт музика по флашки и компютри. Нe знам, защо отвикнахме и рядко слушаме музика вкъщи. Явно одъртявамИначе в колата не си представям шофирането без музика.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от 156 Покажи съобщениеЯз пък слушам и си пея даже, че и барабани вкарвам... После пищят ушите, ама си струва
Comment
-
Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщениеКоригирай си средите.
Comment
-
Хехе, оценявам шегата, но в момента не слушам ВЛД-та. Те са ми за един бъдещ проект, който още не му е дошло времетоМислех да не продължавам темата, но щом стана въпрос, моля прочетете този линк:
https://bgaudioclub.org/showthread.php?29
Мисля, че там е казано всичко, няма нужда от нови дискусии'05 166 V6
'98 156 2.0 TS ex ...
Comment
-
Не знам за вас, но моите уши нищичко не рабират от акустика и графики
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеБоби, и в къщи това е ежедневие, но аз говорих да се усамотиш най-много още с един любим човек и да слушаш без да говориш много - ей, така, спокойно.Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 2000 ех
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеБоби, и в къщи това е ежедневие, но аз говорих да се усамотиш най-много още с един любим човек и да слушаш без да говориш много - ей, така, спокойно.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от 156 Покажи съобщениеХехе, оценявам шегата, но в момента не слушам ВЛД-та. Те са ми за един бъдещ проект, който още не му е дошло времетоМислех да не продължавам темата, но щом стана въпрос, моля прочетете този линк:
https://bgaudioclub.org/showthread.php?29
Мисля, че там е казано всичко, няма нужда от нови дискусии
Както каза някой по горе лесно е да го докараш на параметри... трудно обаче е да се възприеме на живо. Нека се изразя така:
Параметрите са необходимо условие, но не са достатъчно!
Сигурен съм, че ако чуете музика през референтен усилвател с изкл ниско THD изобщо няма да Ви хареса. Сигурен съм също така и, че ако видите THD графиката на един лампов усилвател ще се учудите колко е крив, въпреки всичко хората харесват звученето им. Моят съвет е да не сравнявате изобщо изходящите трансформатори на един лампов усилвател (през който минава цялата честотна лента) с трансформатора на един говорител със сравнително тясна лента. Да не говорим, че останалите говорители които са в ОТ не минават през въпросният трансформатор.
Относно линка който сте сложили към bgaudioclub.org. Вижте, следя HiFi и аудиофилското i-net общество, още от основаването на сайта bgaudio.org (мисля че са повече от 10г). Bgaudioclub.org възникна доста по-късно и бе основан от Ангел Деспотов и още няколко човека с наранено Его, заради непреодолимите им различия с модераторският екип и в bgaudio.org и по специално с Иван Рачев (когато все още беше модератор). Определено Ангел има сериозни познания за аудиото, но пред Аспарух Желязков, Иван Рачев, Кирил Кирилов, Румен Суванджиев и още няколко други пуристи от bgaudio.org е просто като ученик от кръжок по ТНТМ. Съжалявам ако нещо Ви разочаровам.Last edited by fade; d.m.y г., 23:11.
Comment
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение...лентовите говорители имат трансформатор за съгласуване на импеданса...
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение....Лентовите говорители нямат трансформатор. Тежестта идва от зверският магнит, сьздаващ полето в което е поставена лентата.
Вероятно ги бьркате с "кондензаторен"(електретен) тип...
Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение....Личното ми мнение за лентовите говорители е, че са несъвместими с понятието HiFi тъй като имат трансформатори в тях. Доколкото знам все още не е измислен магнитен материал без хистерезис което автоматично означава, невярно предаване на сигнала през високочестотните им трансформатори и следователно понятието High Fidelity се обезсмисля в случая...
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение...с тоя усилвател и колони едва ли може да се чуе как свири дака, ...
Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение... Аспарух Желязков, Иван Рачев, Кирил Кирилов, Румен Суванджиев и още няколко други пуристи от bgaudio.org е....
Лентовите високоговорители са изодинамични говорители с разпределена магнитна система и каптонова мембрана с много добра чувствителност и горна граница над 40kHz.
Ето и снимки на филтрите
Общо взето стигнахме до извода че ще търсим неоригиналния говорител поради две основни причини:
На "хартия" изглежда по-добре(макар че осезаемо не се забелязва) и просто е по откриваем(макар и не толкова лесно) .
Ще чакам докато изскочи такъв някъде.
С усилвателя ми обаче ще се разделяме. Като се обзаведа и нанеса на новото място ще послушам един предложен ми лампов амп за да реша дали го искам. До тогава ще пробвам един-два транзисторни усилвателя и ресивъра за да избера правилния за мен.
По-нататък ще кача и АЧХ на колоните.
Продължавам да съм доволен от колоните, пък и покрай тях и вас взех да понаучавам по нещо. Четенето и слушането продължават ...
Това са снимки на високочестотните и средночестотния говорител. Фостер е оригиналният.Last edited by bager; d.m.y г., 11:25.ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.
Comment
Comment