Известие

Collapse
No announcement yet.

мисля си за космоса....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
    Аз съм просто момче в тая област, но виждам, че ти си наясно с нещата, така, че вместо да ми задаваш въпроси, отговори на моите, макар и зададени не както трябва, което подобава на един неразбиращ човек

То се вижда, че и сега човек продължава да еволюира, но вместо на ментално, по- скоро на технологично ниво, което в един момент ще ни доведе до задънена улица.

И все пак държа да ми отговори някой на въпроса- защо атлантите, като са били толкова хрисими и добри, са се избили помежду си, а същевсеменно не искали да си общуват с нас хората, щото сме били самото зло? Пропуква ви се теорията, момчета...
    Еволюцията сама по себе си е оцеляване на приспособимите, на силните в нещо (едни видове развиват сила, други бързина, трети мимикрия, четвърти плодовитост, пети метаболизъм и т.н. - специализират се за определени ареали), докато човека е универсално същество, нито има бързината на гепарда, нито силата на горилата, нито издържливостта на камилата.
    Въпроса в задачката (ако приемем стриктно еволюционните критерии) е кое е дало такова еволюционно предимство на вид който не е специализиран.
    Единственото за което се сещам е разума, само дето в цялата еволюционна верига от както се е зародил живота, та до сега той е качествена промяна, ето това не може да обясни еволюционна теория, както не може да обясни и причините за изчезването на динозаврите, може да обясни някои механизми но не и причините.
    И за десерт, намираме фосили от времето на водния живот, намираме динозаври, но не можем да намерим все още нищо от свързващото звено м/у разумния ни вид и предразумния вид от който произлизаме, че даже и не знаем кой е предразумния още.

За атлантите и другите неща в този дух, за момента ги слагам в графа фантастика, което не ги прави невъзможни или несъществуващи, в същия раздел има моя тема за репликиране на предмети с обемен печат, нещо доста залегнало във фантастиката
    Дето беше писал някой и Наутилус е бил фантастика...
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Мен ме радва дискусията която водим тук, някакаъв форум и си пишем интересни неща. Теории за това какво е станало и защо ще има доста, в това няма лошо, рано или късно ще се разбере истината. Определено се развиват нещата, колкото повече се знае за произхода и еволюцията ще става по-интересно.

Да има неуспорими доказателства и според мен от там трябва да се тръгне. С интерес ще следя темата и преглеждам някой и друг филм от замунда по темата. Всики си бута и насочва теорията към това което иска да е вярно.

Когато се разгадаят някой неща от историята ни и произхода, още по-лесно ще погледнем в космоса и разберем и неговите загадки!

Няма полза да се ходи пак на луната. От това пари не се изкарват. Прави се веднъж за слава и толкова.
      Аз не съм съгласен, искам да отидат на луната пак. За мен това е голямо събитие, да го видя на живо, нека пак се дава пряко по телевизията и да стане както е било 1969г.

Темата за луната ми е фаворит сред мистериите от историята ни и колкото повече време минава толкова повече се убеждавам, че е измама! Не може да правят международна космическа станция и да сме на това технологично ниво, да пускат модули до марс и да не кацнат пак на луната?!? Не ми трябва студена война или мерене кой е по-, искам да се изследва и покаже, че е вазможно. Според мен луната не е изследвана както трябва, а без нея земята или всичко на нея не би го имало в този вид.
      Last edited by raiders; d.m.y г., 12:23.
      sigpic
      ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
      0889 636 093

Comment

Верно бе, колко съм тъп, да не се сетя...

Не ме разбирайте погрешно. На мен тези теории са ми безкрайно интересни и се надявам тайно да има грам истина, но към момента, сам за себе си не им вярвам.
        Дарвин има много истина в теориите, едиствената му слабост, тоест тук липсват някои звена, е дали човекът е произлязъл от маймуната или е както в Одисея в 2001 на А. Кларк примерно
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
          Дарвин има много истина в теориите, едиствената му слабост, тоест тук липсват някои звена, е дали човекът е произлязъл от маймуната или е както в Одисея в 2001 на А. Кларк примерно
          Е то точно в одисеята се показва един възможен начин за такъв качествен скок какъвто обяснявам, че не се обяснява от еволюционна гледна точка.

И не сме произлезли от маймуните дори според Дарвин, а имаме общ произход, приматите познати като маймуни не са развили разум и са еволюирали към по-тесни ареали.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от raiders Покажи съобщение
            и да сме на това технологично ниво, да пускат модули до марс и да не кацнат пак на луната?!?
            Нали не сте останали с впечатлението, че Лунната програма е само с едно кацане? Така да се каже :кацано е пак и то доволно отдавна:
            Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
            ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
            Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
              Еволюцията сама по себе си е оцеляване на приспособимите, на силните в нещо (едни видове развиват сила, други бързина, трети мимикрия, четвърти плодовитост, пети метаболизъм и т.н. - специализират се за определени ареали), докато човека е универсално същество, нито има бързината на гепарда, нито силата на горилата, нито издържливостта на камилата.
              Въпроса в задачката (ако приемем стриктно еволюционните критерии) е кое е дало такова еволюционно предимство на вид който не е специализиран.
              Единственото за което се сещам е разума, само дето в цялата еволюционна верига от както се е зародил живота, та до сега той е качествена промяна, ето това не може да обясни еволюционна теория, както не може да обясни и причините за изчезването на динозаврите, може да обясни някои механизми но не и причините.
              И за десерт, намираме фосили от времето на водния живот, намираме динозаври, но не можем да намерим все още нищо от свързващото звено м/у разумния ни вид и предразумния вид от който произлизаме, че даже и не знаем кой е предразумния още.

За атлантите и другите неща в този дух, за момента ги слагам в графа фантастика, което не ги прави невъзможни или несъществуващи, в същия раздел има моя тема за репликиране на предмети с обемен печат, нещо доста залегнало във фантастиката
              Дето беше писал някой и Наутилус е бил фантастика...
              Има едни много хубав филм на някоя от програмите Дискавъри, ББС или Нешънал, но не помня, коя точно. Та там се казва, че човекът е развил въображение и точно това е преобърнало хода на събитията. Виж делфините например- може да се каже, че и те са доста развити макар и по различен начин, което доказва, че не е невъжможна тази промяна от неосъзнат, към осъзнат живот.

А относно въображението- то се е появило в Африка, заради сушите. Та някоя умна глава тогава, се е сетила да сипва вода в някакви "кратунки" и да ги заравя под земята, за да имат запаси, като дойде сушавия сезон.
              Освен това ние всички хора на земята носим един общ ген, което означава, че сме потомци на един единсвен човек, който произлиза от Африка и няма нищо общо с Атлантиди, Циклопи, Миклопи, Антилопи, Еднорози и т.н.
              Lexus IS200

Comment

Въображението също е функция на разума.
                Теорията с кратунките е не по лоша от тази със сечивата, но пак е теория.
                Колкото до единия ген, това вече е фантастика... или християнство.
                Няма как да сме потомци на 1 същество, на 1 двойка, най-малкото е било племе... в което се е разпространила чертата разум.

Comment

Въображението също е функция на разума.
                  Теорията с кратунките е не по лоша от тази със сечивата, но пак е теория.
                  Колкото до единия ген, това вече е фантастика... или християнство.
                  Няма как да сме потомци на 1 същество, на 1 двойка, най-малкото е било племе... в което се е разпространила чертата разум.
                  Точно това с общия ген е неоспорим факт! Всеки средноинтелигентен генен инженер може да ти го каже. Има световно изследване, като са взимали проби от абсолютно всяко крайче по света. Всички сме потомци на 1 мъж, но дали на една жена, това вече няма как да бъде доказано.
                  Lexus IS200

Comment

Е според изследване на Нейшънъл Джиографик сме потомци на някакви 800 души в Етиопия.
                    Това последно като информация де... но имам чувството, че се говори за вече изградения разумен вид.
                    Аз говорех за свързващото звено между разумния и предразумния.

Comment

Точно това с общия ген е неоспорим факт! Всеки средноинтелигентен генен инженер може да ти го каже. Има световно изследване, като са взимали проби от абсолютно всяко крайче по света. Всички сме потомци на 1 мъж, но дали на една жена, това вече няма как да бъде доказано.
                      А лично участие в изследването? Поне резултатите в суров вид да си виждал? Гледах (по Дискавъри мисля) филмче по темата и да - така се твърдеше.
                      Мисълта ми е - снесат по някоя авторитетна медия някоя теория и ...край. Това вече е истината.
                      Да ама ....след някоя година по друга, не по малко авторитетна медия, лансират коренно различна теория.
                      С така любимите ми динозаври мъката не свършва вече стотици години. Първо бяха студенокръвни, после топлокръвни. Веднъж ги изтреби геоактивност, после - метеор ги мори, и еволюцията не ги пощади и .... май и извънземните ги преследваха.
                      Лидерът , Тирекс, горкият и той го отнесе - цяла стройна теория за това как е бил мършояд. А основата на теорията - парче камък с драскотини.
                      Теории всякакви, за всичко. Каква е истината!? Ми май има много истини. Според мен абсолютната истита е че няма значение каква е истината.
                      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                        Според мен абсолютната истита е че няма значение каква е истината.
                        Всъшност на кой му пука, важно е това което се случва в момента, и до някаква степен това което предстои, защото това са променливите върху които можем да повлияем, миналото няма как да се промени (все още или поне не е всеизвестно как).
                        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Е според изследване на Нейшънъл Джиографик сме потомци на някакви 800 души в Етиопия.
                          Това последно като информация де... но имам чувството, че се говори за вече изградения разумен вид.
                          Аз говорех за свързващото звено между разумния и предразумния.

Няма как да си намериш звеното колега щото явно го няма, малка група родственици на мамунките са се променили, тоя миг ни се губи. Пък и при някои такава промяна няма ако в един момент изчезнат всички блага на цивилизацията ни ще подивеем хилядократно по бързо отколкото сме поумнели . И защо си мислиш, че като хората знаят колко е 2х2 имат разум, а някой други скарани със сметките нямат.

---------- Post added at 23:26 ---------- Previous post was at 23:23 ----------

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                          Всъшност на кой му пука, важно е това което се случва в момента, и до някаква степен това което предстои, защото това са променливите върху които можем да повлияем, миналото няма как да се промени (все още или поне не е всеизвестно как).
                          Ми на мен да речем миналото ми е много интересно, като се почне от пръкването на живота та допреди 2000 години ми е все интересно. Пък бъдещето е ясно - каквото си го направим, такова ще е.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Под въпрос е дали сме поумнели въобще. Нали се твърди че използваме околу 30 процента от мозъкът си. Ако е плод на еволюция, то е най малкото странно как природата е създала нещо което не се използва.
                            Под въпрос е и това - дали цивилизацията ни е благинка или е смъртното ни наказание.
                            Свързващо звено не може да няма, еволюционно или революционно но няма как да сме се пръкнали от нищото. Доколкото зная учените са сигурни че сме със земен произход.
                            Е! Без мене де! Щото аз съм Марсиянец.
                            Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

глупостите с процентите на мозъка ги е измислил някой дебил, който не може да разсъждава, в действителност не е така
                              sigpic
                              днес съм в почивка ---

Comment

Aaaa това за процентите е вярно.
                                Аз например не ползвам никога повече от 10 %.

п.с Ама като се замислиш 10 са си 10 никак не е малко.
                                Колкото - толкова.
                                Last edited by pr_00f; d.m.y г., 10:37.
                                Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                                ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Working...
                                X