Първоначално публикувано от митака-пловдив
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Да спрем талибанизацията на Българското училище.
Collapse
X
-
Всяко едно общество за да постигне нещо, трябва да се ръководи от едни общовъзприети ценности. Колкото по - умерени са и по-универсални, толкова по-добре. Така като гледаме, тези общества които са възприели християнските такива са стигнали най-далеч. Иначе нищо не е идеално и навсякъде има нещо за дооправяне.
Comment
-
Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщениехаха даже не си я докосвал както и повечето учебници в училище вероятно
Съжалявам,че развалям удоволствието ти колега,чел съм повече от колкото е трябвало
Comment
-
Вчера ни гръмна трафа и до сутринта нямахме ток.В това време доста матерял сте отхвърлили.
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеКоя е тази държава, че ми стана интересно.
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеВсички тук говорят за контрол, за подтискане и манипулиране... а забравят, че сме общество плод на най-съвършената машина за подобни извращения... крайно - социалистическата.
Колко от митовете дето талибанствате в тяхна полза са родени от нея да се замисляте?
Пак казвам, познаването на основните вероучения... принципите им... основата на доктрините им НЕ вреди!
- Намалява се възможноста за манипулации на верска основа.
- Премахва се одаята на друг/чужд от редовия последовател на тези учения.
- Отнема се възможноста на разни "учители/пророци" да злоупотребяват с религията.
Също така,съм споменал и че атеизмът не е доктрина,следователно няма и какво да се пропагандира.
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеНе ми слагай епитети колега!
Вземи прочети какво се опитвам да обясня на няколко дървени глави ... пък тогава ме убеждавай в каквото и да е
А ако направиш и разлика между познание и вяра ... особено ако разбереш и къде в цялата работа е религията... какво общо има тя с етиката и морала и как ги е формирала и ги формира (това дето социализма го съсипва да същото), може би ще спреш да се пениш като турски сапун и ще се замислиш дали познаването на нещо може да е вредно.
Етика,естетика и морал е имало и преди християнството,ще ги има и след него.
Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщениеКажи колега ти какво си проумял?
Желая между другото да обърна внимание, на това че цялата църковна представа за задгробния живот е била винаги и до ден днешен е,най-чист материализъм. Материалното тяло ще възкръсне, за да обитава един материален рай.
Разбирам че християните ви е яд и е безмислено някой да ме убеждава в обратното.Да не губим време с не признаване на това. Ти знаеш, че е така, аз също зная и ще можем да се разберем. Сигурно някои от вашите най-добри приятели са атеисти. Това чух вече няколко пъти. Също така зная, че нямате предвид лично "мене", в случая отделния атеист, макар че ни нападате общо всички; защото аз съм твърде различен, почти така добър както някой от вас. Това изключение обаче не ме прави благодарен, затова да оставим тези неща на страна. Така ще се разберем отлично и аз не се обиждам от това. Боже мой, никой не може да бъде укорен, че не всички са му приятниПри тази анти-атеистка дейност, както вие я водите, ме поставя в недоумение само едно: вашата пълна липса на смелост. Въртите се около проблема и толкова много приказвате, изтъквайки такива плоски и фантастични извинения, че изглежда ужасно страдате от вашето пристрастие и субективност, че само представата ви за това е досадна, ако не беше така странна и карикатурна.
Една от проповедите на ВАШИЯ мъртъв водач, държана някога в планината (Синай - пиша по спомен) съдържаше за вас същественото от неговото учение и стана правило за поведение. Това бе философия нагодена за въздействие върху най-нишите слоеве на обществото. Тя утешаваше страдащите на този свят, чрез обещания за възнаграждение след смъртта. Тя превръщаше недостатъците на слабите в добродетели. Хора без какъвто и да е проблясък на надежда за бъдещето бяха съветвани да не се грижат за утрешния ден. Онзи, който бе твърде безпомощен да се отбранява срещу обида или неправда, не трябваше да се противи на злото. За осъдените на нерадостен труд и оскъдица бе гарантирана справедлива отплата на другия свят.
От този момент презрените, потъпканите, благите и онеправданите трябваше да станат богоизбрани и облагодетелствувани. За амбициозните, богатите, силните и великите царството небесно остана завинаги затворено.
Това че аз НЕВЯРВАМ в твоя БОГ,не ме прави ФУНДАМЕНТАЛИСТ.
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеВсяко едно общество за да постигне нещо, трябва да се ръководи от едни общовъзприети ценности. Колкото по - умерени са и по-универсални, толкова по-добре.
Така като гледаме, тези общества които са възприели християнските такива са стигнали най-далеч. Иначе нищо не е идеално и навсякъде има нещо за дооправяне.Last edited by myato; d.m.y г., 09:44.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Ми то важи и за теб с пълна сила, не случайно ти казах, че много велики учени са дълбоко религиозни, явно не от незнание, а по скоро обратното, невежите викат, като не мога да го пипна, значи го няма.
Ето някои факти и статия по въпроса например:
Тука са изброени един доста голям списък от учени, воден от Айнщайн, който се смята за един от най великите мозъци в науката, поне на тоя етап, отделно голям брой нобелисти:
http://www.docstoc.com/docs/6591924/...%D0%B0една
Друга интересна статия
http://rado76.wordpress.com/2010/10/13/faith_science/
зи бъди сигурен са много над нивото, на онези, които проповядваха грубия материализъм десетилетия наред у нас: Biggrin1Last edited by fred; d.m.y г., 20:14.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Фред, този е католик бе, дажо по-скоро протестант
Една много интересна статия по въпроса. Прочетете я внимателно. Особено края.
http://www.dveri.bg/content/view/12141/63/Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеФред, този е католик бе, дажо по-скоро протестант
http://www.dveri.bg/content/view/12141/63/
"В часа по Религия детето трябва да получи онези помощни средства – преди всичко като понятия, като рефлексии, за да бъде в състояние да чуе и разпознае Божия глас."
Не мерси!!!Ден без бира е загубен ден!
Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior
Comment
-
Не четеш внимателно.
Учениците в масовото училище в огромното си болшинство са атеисти и са безкрайно далеч от всяка религия. А колко ще направят следващата крачка към прага на Църквата, зависи единствено от Бога, Който призовава.
Както и да е.Last edited by търтей; d.m.y г., 21:22.Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеФред, този е католик бе, дажо по-скоро протестант
http://www.dveri.bg/content/view/12141/63/
---------- Post added at 21:37 ---------- Previous post was at 21:34 ----------
Първоначално публикувано от Alfa Pilot Покажи съобщениеМай и на теб ти е доскучала Библията по някое време.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
Comment