Известие

Collapse
No announcement yet.

Да спрем талибанизацията на Българското училище.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• На мен ми е интересно, всички тия които не вярват в Бог, против религията са и т.н, дали някога са чели Библията? То може и да са я чели, ама нищо да не се разбрали.Това е книга, която не се чете лесно и изисква вникване.Тук не искам да обиждам, но и аз не съм я чел цялата, да не говоря, пък да твърдя, че съм я разбрал. Много по велики умове са я тълкували и я тълкуват и сега.
    Ето какво казва Дънов за четенето на Библията.Тук не наблягам на това което пише за Дънов, а на неговите думи
    http://www.bialobratstvo.info/index....832&Itemid=113 Това намерих набързо.

А Дънов е един от най прочутите българи в света, за съжаление, почти непознат у нас, в смисъла на послания, творчество и дух.
    Айнщайн, Алберт е казал:
    “Целият свят се прекланя пред моя ум, аз се прекланям пред Петър Дънов от България”.Те всъщност не са се и срещали.
    Защо го е казал мислете, от любезнот ли?Малко и то тоя въпрос тук:
    http://www.usuri-bg.net/index.php?op...mid=55&lang=bg
    Мислите ли че хора с такава дълбочина и интелект /много от най известните учени са религиозни/са някакви патаци или малоумници, с промити мозъци?
    Това са неща, които съм чел в миналото, а в нета изрових за секунди малко инфо за тия факти.Но който иска да се развие и да научи нещо, по различно, от това с което е расъл, може да намери много по сериозни източници и матеряли.
    Който не иска, да вярва в каквото си иска.По тая тема няма да пиша повече, защото няма смисъл.
    Който търси, намира
    Last edited by fred; d.m.y г., 17:10.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

• Чел съм Библията, за пръв път в казармата в последствие я четох за да споря с един колега- евангелист. Не смятам, че това е "трудна" книга която се нуждае от това някой да ми я тълкува и обяснява. Всичко е въпрос на вяра, аз не вярвам, знам или не знам, но не приемам нищо просто от вяра. Библията е една мъдра книга! Чел съм десетки такива. Възпитанието започва от дома и нищо не е в състояние да го замени, никакви религиозни образования. Ролята ми на баща и на пръв и основен модел за подражание от страна на децата ми не може да бъде заменено от никой друг.
      SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Не,наистина е така.Никой не може да ми промени мирогледа.Както съм сигурен че няма как да "вляза" в някоя секта Религията като такава,ни учи на смирение,не признава динозаврите,дори не е искала да признае че земята е кръгла.Втълпявала е че слънцето се върти около земята,че на края на света има просто едно нищо.......На това ли искате да учат вашите деца?!?!Дори и тези неща да са признати (защото няма как) църквата като институция е нещо отвратително долно и подмолно.Живота е обидно кратък за да отделям време да се моля на нещо което невиждам,не мога да почувствам и нямам допир с него.Дайте ми доказателтва!!!!Но не като тези които чувам от както се помня......"В месксиканския град Паоло Морсалес,жена повярва в бог когато без да иска си видяла задника в огледалото.Пъпките по задните и части просто очартавали НЕГОВИЯ лик....... Моля ти се
        Last edited by митака-пловдив; d.m.y г., 17:24.

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
          Забележете възрастовата граница на така наречените поддръжници на запознаването с някои понятия от духовното - навярно не е случайно, макар,че има редки изключения.
          Не познавам лично никой от тях, но навярно голяма част от тези хора са преживели какво ли не и са разбрали, че логиката не е всемогъща - колкото и да е логичен човек в действията си е възможно да се случат около него нелогични събития, свързани дори и с най-близките му хора.
          Тъй, че оставете децата да придобият абстрактно мислене и по този начин и да имат нагласата за събития, които не винаги могат да се обяснат с традиционните науки.
          Може би и Айнщайн в стремежа си да стигне до крайност, след като е стигнал до черните дупки във Вселената, след които няма други логични обяснения се е докарал до вярата в нещо необяснимо.
          Човек не винаги има възможност да разчита на семейството - все пак спомените му за това, което е научил в духовната сфера, някога би могло да му помогне да оцелее.
          Нека децата да бъдат хармонични личности.
          Ако става въпрос за възраст,прескочил съм 40-сетака.Доста съм попрочел и в религиозната и в научната област,най-вече защото смятам,че в митовете и легендите има обективна имформация за миналото.
          Детските умове,не могат да бъдат възпитани в логично и абстрактно мислене с догматичен подход.
          Вярата,за това е вяра,защото не подлежи на обяснение.
          Ако искате хармонични личности,не насилвайти съзнанието им.

Първоначално публикувано от Alfa Pilot Покажи съобщение
          Никога не казвай никога колега.
          Прав си колега,но обикновенно в моменти на слабост,човек се обръща към суеверията ,а не към вярата.

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
          На мен ми е интересно, всички тия които не вярват и прочее, дали някога са чели Библията? То може и да са я чели, ама нищо да не се разбрали.Това е книга, която не се чете лесно и изисква вникване.Тук не искам да обиждам, но и аз не съм я чел цялата, да не говоря, пък да твърдя, че съм я разбрал. Много по велики умове са я тълкували и я тълкуват и сега.
          Ето какво казва Дънов за четенето на Библията.Тук не наблягам на това което пише за Дънов, а на неговите думи

А Дънов е един от най прочутите българи в света, за съжаление, почти непознат у нас, в смисъла на послания, творчество и дух.Айнщайн, Алберт е казал:
          “Целият свят се прекланя пред моя ум, аз се прекланям пред Петър Дънов от България”.Те всъщност не са се и срещали.
          Това са неща, които съм чел в миналото, а в нета изрових за секунди малко инфо за тия факти.Но който иска да се развие и да научи нещо, по различно, от това с което е расъл, може да намери много по сериозни източници и матеряли.
          Който не иска, да вярва в каквото си иска.
          Както вече съм писал,чел съм и Библията и редица други религиозни текстове на различни религии.Както вече съм споменал в хода на дискусията,Библията е и кабалистичен текст,така че който си мисли,че я е разбрал е леко в грешка.Да не говорим за планината от грешки натрупали се с годините и преводите.С Корана определено изпитвам несигурност в прочетеното,тъй като определено не знам арабски,а познавачите казват,че Коран в превод не е Коран.Същото важи и за всички древни текстове,за това и нямам претенции,че съм ги разбрал.Аз само съм ги чел в някакъв превод.
          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
            На мен ми е интересно, всички тия които не вярват в Бог, против религията са и т.н, дали някога са чели Библията? То може и да са я чели, ама нищо да не се разбрали.Това е книга, която не се чете лесно и изисква вникване...
            Ето за какво говоря и аз. Като изисква вникване и като 99% от хората не са я чели, как очакваш да преподават на децата ти нещо, което има общо с Библията? За това говорим - за практическото приложение. Заглеждал ли си учебниците по вероучение, които издадоха преди години? Знаеш ли колко от Библията има в тях и колко талаш?

И нека не смесваме нещата: едно е кой в какво вярва и колко ценна е Библията, съвсем друго е какво е църквата и каква роля е изиграла, а пък трето е в училище да се въведе задължително вероучение. Както споменах, аз съм християнин и имам съвсем различно отношение към Библията от колегата Рамзес, но по въпроса за задължителното вероучение с него сме на едно мнение.
            Alfa Romeo 166 2.4 JTD
            Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
              Не,наистина е така.Никой не може да ми промени мирогледа.Както съм сигурен че няма как да "вляза" в някоя секта Религията като такава,ни учи на смирение,не признава динозаврите,дори не е искала да признае че земята е кръгла.Втълпявала е че слънцето се върти около земята,че на края на света има просто едно нищо.......На това ли искате да учат вашите деца?!?!Дори и тези неща да са признати (защото няма как) църквата като институция е нещо отвратително долно и подмолно.Живота е обидно кратък за да отделям време да се моля на нещо което невиждам,не мога да почувствам и нямам допир с него.Дайте ми доказателтва!!!!Но не като тези които чувам от както се помня......"В месксиканския град Паоло Морсалес,жена повярва в бог когато без да иска си видяла задника в огледалото.Пъпките по задните и части просто очартавали НЕГОВИЯ лик....... Моля ти се
              Не искам да прозвучи обидно ама и твоя интелект не мога нито да го видя нито да го пипна, следователно го няма.
              Alfa Romeo 155 2.0 16V Super

Comment

• Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
                Ето за какво говоря и аз. Като изисква вникване и като 99% от хората не са я чели, как очакваш да преподават на децата ти нещо, което има общо с Библията? За това говорим - за практическото приложение. Заглеждал ли си учебниците по вероучение, които издадоха преди години? Знаеш ли колко от Библията има в тях и колко талаш?

И нека не смесваме нещата: едно е кой в какво вярва и колко ценна е Библията, съвсем друго е какво е църквата и каква роля е изиграла, а пък трето е в училище да се въведе задължително вероучение. Както споменах, аз съм християнин и имам съвсем различно отношение към Библията от колегата Рамзес, но по въпроса за задължителното вероучение с него сме на едно мнение.
                И това е така, ама той спора се поотплесна, пък и пак казваме, вероучението не трябва да се бърка с религиозно обучение.Затова по света, имам предвид католическия, всички такива обучения се провеждат под контрола на църквата, ако лицата са без църковен сан.Вярно, е че православната църква, точно в тоя момент няма може би капацитет за подобно нещо, но може пък и да има.
                sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Alfa Pilot Покажи съобщение
                  Не искам да прозвучи обидно ама и твоя интелект не мога нито да го видя нито да го пипна, следователно го няма.

Грешиш колега И аз и ти сме тук.

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                    Ако става въпрос за възраст,прескочил съм 40-сетака.Доста съм попрочел и в религиозната и в научната област,най-вече защото смятам,че в митовете и легендите има обективна имформация за миналото.
                    Детските умове,не могат да бъдат възпитани в логично и абстрактно мислене с догматичен подход.
                    Вярата,за това е вяра,защото не подлежи на обяснение.
                    Ако искате хармонични личности,не насилвайти съзнанието им.
                    То и в други науки има догми като - теореми, леми и др., но не ми иска пак да се повтаряме и да циклим.
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

• Май отново се почва. И пак се въртиме в кръг.

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                      Нека децата да бъдат хармонични личности.
                      Колега, айде отново да ти кажа, че християнска личност не значи задължително хармонична личност. Хармонията е субективно понятие, и като такова вярата (или лицемерието - зависи от гледната точка) за едни може да е добра черта, а за други много лоша. Така, че ако искаш твоите деца да са хармонични - ок накарай ги за изучават, колкото ти се иска християнска литература. Подчертавам християнска, защото вече веднъж те питах какво ти е мнението за изучаването на останалите религии. ОТговора ти беше:
                      Да - няма лошо да се научи за тях под формата на сравнение, докато се изучава християнството.
                      Тоест за теб, хармонията е християноство.
                      Тази хармония, определено не е моята. АЗ не съм християнин, и не искам да бъда.
                      Може да има полза, тогава, кагото си запознат със религите, но безпристрастно. И запознат с плюсовете и минусите на широк спектър от учения, за да можеш да прецениш къде е хармонията ти, а не
                      под формата на сравнение, докато се изучава християнството.

На мен ми е интересно, всички тия които не вярват в Бог, против религията са и т.н, дали някога са чели Библията? То може и да са я чели, ама нищо да не се разбрали.Това е книга, която не се чете лесно и изисква вникване.Тук не искам да обиждам, но и аз не съм я чел цялата, да не говоря, пък да твърдя, че съм я разбрал. Много по велики умове са я тълкували и я тълкуват и сега.

А Дънов е един от най прочутите българи в света, за съжаление, почти непознат у нас, в смисъла на послания, творчество и дух.
                      Айнщайн, Алберт е казал:
                      Мислите ли че хора с такава дълбочина и интелект /много от най известните учени са религиозни/са някакви патаци или малоумници, с промити мозъци?
                      Който не иска, да вярва в каквото си иска.По тая тема няма да пиша повече, защото няма смисъл.
                      Който търси, намира
                      Фред, наистина, който търси намира. Материалчето е хубаво само, че никъде вътре не намерих някакъв довод, който да направи изучаването на християнството задължително. В тая връзка аз да те питам ти прочете ли това материалче?
                      Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
                      Eто нещо интересно и полезно : Свобода на религията и вярата
                      Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                      Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

• Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
                        Май отново се почва. И пак се въртиме в кръг.Тоест за теб, хармонията е християноство.
                        Естествено, че не си ме разбрал - нека човек знае от всичко по малко, за да може по-лесно да намери своята хармония.
                        Last edited by old alfist; d.m.y г., 19:42.
                        sigpic

Comment

Май отново се почва. И пак се въртиме в кръг.
                          Фред, наистина, който търси намира. Материалчето е хубаво само, че никъде вътре не намерих някакъв довод, който да направи изучаването на християнството задължително. В тая връзка аз да те питам ти прочете ли това материалче?
                          Не съм го чел, а насочих чрез това матерялче към някои факти, интересни.Иначе аз съм чел Библията, след като прочетох доста произведения на Казандзакис, Стайнбек, Ман /Томас по специално/, Уилям Голдинг, Умберто Еко,Сенкевич и още други автори, ама някъде преди 20 години.Но споменатите автори основно насочиха вниманието ми към нея, както и други събития, личности и мои лични преживявания.Но и досега не смятам, че съм чел сериозно Библията.
                          Тъй като етапа на сериозното ми четене бе от 7 годишен до към 35 ми година, сега се настройвам да я почна отново (в последните не чета почти нищо).
                          Last edited by fred; d.m.y г., 20:07.
                          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                            Естествено, че не си ме разбрал - нека човек знае от всичко по малко, за да може по-лесно да намери своята хармония.
                            ОК, така съм съгласен! И така не е по-далече, от моята представа за нещата.

Не съм го чел, а насочих чрез това матерялче към някои факти, интересни.Иначе аз съм чел Библията, след като прочетох доста произведения на Казандзакис, Стайнбек, Ман /Томас по специално/, Уилям Голдинг, Умберто Еко,Сенкевич и още други автори, ама някъде преди 20 години.Но споменатите автори основно насочиха вниманието ми към нея, както и други събития, личности и мои лични преживявания.Но и досега не смятам, че съм чел сериозно Библията.
                            Тъй като етапа на сериозното ми четене бе от 7 годишен до към 35 ми година, сега се настройвам да я почна отново (в последните не чета почти нищо).
                            Фред, прочети го. Полезно е.

Comment

ОК, така съм съгласен! И така не е по-далече, от моята представа за нещата.
                              Е, щом дори и ти си съгласен, значи всичко е ОК.
                              sigpic

Comment

• Абе за знанието отдавна си говорехме, че няма лошо.
                                За това казвам, че се въртиме в кръг.

Comment

Working...
                                X