Известие

Collapse
No announcement yet.

Ще остане ли Русия, след 10 год. единствено убежище за християни?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
    Все същото си е. Даже още по-вулгарно.

Добре, че почти всичко мога да си свърша сам.
    Там, където битува обръщение "докторче", прави си сметка за какво говорим.
    "Уважават" те, само ако си ги стиснал за топките.
    Та в реда на гореизложеното, живеем в "презрял социализъм".
    Не знам, какво конкретно имаш впредвид, но днешната "сфера на услугите" няма нищо общо с едновремешната.
    Чак понякога проявите на учтивост в някой магазин, ме дразнят.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      След като си убеден, че соц-ът е бил доста по-добър от сегашното ни битие,ето ти малко повод за размисли:
      Никъде не съм казал че соц-ът е бил по добър или по лош.... Единствено написах заглавието на рубриката Ма виж как се оживи темата веднага
      Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Не знам, какво конкретно имаш впредвид, но днешната "сфера на услугите" няма нищо общо с едновремешната.
        Чак понякога проявите на учтивост в някой магазин, ме дразнят.
        За услуги ли да говорим?
        Нали помниш "лозунга" - "Помощ, обслужват ни."
        Никаква промяна няма.
        Случва се постоянно, като си свърша работата и хората, дето се вика "да ми целуват ръцете". Това е ужасно. Не може да се случват такива неща, за това, че просто си си свършил работата.
        А за други аспекти на битието ми, въобще не ми се говори.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Ормчо, бе ти що така ни нямаш вяра на нас - по възрастните от теб, които сме го яли "меда на социализма"?

Няма отново да се впускам в носталгични спомени.

След като си убеден, че соц-ът е бил доста по-добър от сегашното ни битие,ето ти малко повод за размисли:

Що за обществен строй е този в който:

1 - Милиционерът (полицай) получава повече от учителя и лекаря?

2 - Лекари и архитекти "козируват" на водопроводчици, продавачи, склададжии, автомонтьори, тираджии...........

Толкова засега.

Това ти е домашното.
          Баш щото сме яли от меда на социализма и не се домогваме до меда на капитализма сега сме му обидени.

Що за общество е това което.
          1.Не реагира на източване на фонда за лечение на деца в чужбина.
          2.Не реагира на факта че неграмотни вземат книжки за щофьори.
          3.Не реагира на факта че няма нито един осъден политик, депутат ,шеф, наркотрафикант, митничар,директор на държавна агенция, фонд.../виж т.1и т.2/
          4.По лесно му е да иде на запад наготово,заради децата си разбира се,/виж пак т.1/ вместо да се опита да промени статуквото в държавата.
          5.Налива се с ракия и се надява друг да свърши работата./е няма кой, виж т.4/
          6.Може би заради т.5 не ходи да гласува.
          7.Заради т.5 и т.6 все някой му е виновен, най вече "ония" години щото тогава е бил склададжия, тенекеджия,автомонтьор, тираджия и вече никой не го бръсне за слива.
          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Как граждани на ЕС нямат право да влизат в ЕС .... избирателната демокрация в действие:
            http://ria.ru/world/20160501/1424465178.html

Ама масовата амнезия се постига трудно ...
            http://www.vesti.ru/doc.html?id=2749374#
            Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
              Що за общество е това което.
              Постсоциалистическо.
              Това, с носталгия по социализмът и СССР няма да се промени. Докато има хора, които отказват да приемат че сме част от Европа, то няма и да сме. Никой, никъде не е твърдял че демокрацията = на липса на правила. Никой никъде не е твърдял че полужението у нас е такова, каквото трябва да бъде. Да затвориш някого, само защото по презупция е виновен, е ДЕЛОТО на социализЪма. Инак, да, всеки доказано виновен, е редно да е зад решетките.
              Хайде да видим защо у нас(конкретно), нещата не се получават. Ако върнем социалистите на власт, всичко ли ще се оправи? Социалистите, като бяха на власт, махнаха ли "сплесканият" данък? Те всъщност, социалисти ли са?
              Като говориш за великото съветско оръжие по едновремешните ни параходи, хубаво е да споменеш - кой тоз кораб. Щот и аз във флота служих, и БАРС за три години веднъж не уцели нещо, арчареца смъкваше мишените с ръчна стрелба. А топът на прословутия "Кук", има възможност да стреля без "наводка" с "накритие" от километри. Сравнително ниска скорострелност, но предварително зададен вид боеприпаси и траектория. Имаше и клипче някъде, не съм сигурен точно същият кораб ли беше, или друг от класът.
              Все тая, на кой кораб служи?
              Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Ей вие не успяхте да разберете едно , не сме тръгнали да възраждаме комунизма , а твърдим че е изминат етап от развитието на страната ни. Добър или лош , ами за някои е бил добър за други не , както е и в момента. Клипчетата , които аз постнах имат за цел да ви покажат че не всичко е било толкова зле , колкото го описвате. Пак казвам , недейте да сравнявате последните години на разпада със днешната Германия. И не е "докато някои не разберат че сме Европа" , а докато някои не разберат че комунизма и СССР ги няма вече четвърт век , до тогава ще сме така.

Comment

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                  Ей вие не успяхте да разберете едно , не сме тръгнали да възраждаме комунизма , а твърдим че е изминат етап от развитието на страната ни. Добър или лош , ами за някои е бил добър за други не , както е и в момента. Клипчетата , които аз постнах имат за цел да ви покажат че не всичко е било толкова зле , колкото го описвате. Пак казвам , недейте да сравнявате последните години на разпада със днешната Германия. И не е "докато някои не разберат че сме Европа" , а докато някои не разберат че комунизма и СССР ги няма вече четвърт век , до тогава ще сме така.
                  Като се има предвид, че съм на 52, колко логично е да ми показваш с клипчета какво беше? Ако дам линк към клип от фантастичен филм, ще приемеш ли че утре ни чака война с марсианците? Вярвам - не.
                  Да, определено има хора, които не могат да проумеят че комунизмът и СССР ги няма вече. То едното си е и утопия де.
                  За да разбереш защо защитавам тезата че държавата е лош стопанин, достатъчно е да погледнеш състоянието на бившите соц републики, и да ги сравниш с тия в които не е имало социализъм. Ако ти трябват и по краткосрочни доказателства - погледни какво става в здравната каса, или какво е полужението с държавните поръчки сега.
                  И за да не се изкушиш да намесиш "материала", и като така и така намеси Германия........
                  Ще се повторя - можеш да накараш маса народ, да нарича черното бяло, това обаче на физиката никакво влияние не оказва.
                  За едни добре, за други - не. Ами да, така е било, така и ще бъде, винаги. И аз твърдя че хората не са еднакви, съответно не са равни, няма и как да бъдат.

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                    Като се има предвид, че съм на 52, колко логично е да ми показваш с клипчета какво беше? Ако дам линк към клип от фантастичен филм, ще приемеш ли че утре ни чака война с марсианците? Вярвам - не.
                    Да, определено има хора, които не могат да проумеят че комунизмът и СССР ги няма вече. То едното си е и утопия де.
                    За да разбереш защо защитавам тезата че държавата е лош стопанин, достатъчно е да погледнеш състоянието на бившите соц републики, и да ги сравниш с тия в които не е имало социализъм. Ако ти трябват и по краткосрочни доказателства - погледни какво става в здравната каса, или какво е полужението с държавните поръчки сега.
                    И за да не се изкушиш да намесиш "материала", и като така и така намеси Германия........
                    Ще се повторя - можеш да накараш маса народ, да нарича черното бяло, това обаче на физиката никакво влияние не оказва.
                    За едни добре, за други - не. Ами да, така е било, така и ще бъде, винаги. И аз твърдя че хората не са еднакви, съответно не са равни, няма и как да бъдат.
                    Глей са, ти може да си на 52 , но освен тебе много други хора са на 52 и повечето твърдят че тогава им е било по добре , а тези на 62+ са сигурни в това. В клипчетата/филмите не слушаш текста или резултатите за годината, а гледаш как са облечени хората, колко са подредени градовете и селата. И това няма нищо общо с фантастиките дето ги гласиш за изшъчване .
                    Що се отнася до бившия соцблок... ами виновни са не онееези 45 години , а последвалите ги 10-15 , че дори до сега ни управляват хората , които ни грабеха тогава и помагаха на разни западни фирмички да ни грабят. И това не е само за Бг, а важи за целия соц блок барабар с Русия. С разликата че докато руснаците се опомниха и най важното, имат достатъчно сили и средства да спрат западното плячкосване , то при нас положението е безнадежно. Остава само едно , както казва Еко, да чакаме след 40-50 години да ни вдигнат дажбата...

Comment

Глей са, ти може да си на 52 , но освен тебе много други хора са на 52 и повечето твърдят че тогава им е било по добре , а тези на 62+ са сигурни в това.
                      Е, аз какво казвам!? Прекалено много хора искат някой друг да се грижи за тях. Някой друг да мисли вместо тях, някой друг да бачка вместо тях......
                      Последните 15 найсетина години били виновни! Не, самата идея е скапана, защо в западните държави нещата стояха различно, а? Да, сега хората не са с еднакъв стандарт, така е и редно, след като са различни.
                      Колко са се опомнили руснаците, ще разбереш след 10 -тина г. Може и по скоро, ако цената на изкопаемите горива се задържи по дълго на тия нива.

Comment

Е, аз какво казвам!? Прекалено много хора искат някой друг да се грижи за тях. Някой друг да мисли вместо тях, някой друг да бачка вместо тях......
                        Последните 15 найсетина години били виновни! Не, самата идея е скапана, защо в западните държави нещата стояха различно, а? Да, сега хората не са с еднакъв стандарт, така е и редно, след като са различни.
                        Колко са се опомнили руснаците, ще разбереш след 10 -тина г. Може и по скоро, ако цената на изкопаемите горива се задържи по дълго на тия нива.
                        Е чакам вече 3 години да се разпадне Русия , още 7 ли останаха !?!?!?
                        А по това дето си писал излиза че тогава са се грижели за хората така ли ?
                        А и различен стандарт би трябвало да означава че един кара опел щот толкова може , а друг бентли, а не един кара бентли а другия каруца, а пенсионерите да мрат щото нищо не могат.....

Comment

Е чакам вече 3 години да се разпадне Русия , още 7 ли останаха !?!?!?
                          А по това дето си писал излиза че тогава са се грижели за хората така ли ?
                          А и различен стандарт би трябвало да означава че един кара опел щот толкова може , а друг бентли, а не един кара бентли а другия каруца, а пенсионерите да мрат щото нищо не могат.....
                          Аз не очаквам Русия да се разпадне. Ти ако това чакаш, може да чакаш доста дълго. Още древните римляни са проумели че който не напредва - изостава. Ако искаш ме разбирай......
                          Пенсионерите не ги мисли, с тая пенсионна реформа, тоя вид ще изчезне скоро. Виж Гърция, няма как да нямаш любимия висок БВП и да имаш добра социална политика. Всъщност - може, но не за дълго, после идва баирът.
                          п.п. Доколко си навит, да купиш Сааб на бай Мангау, за да не кара каруца, и да сте с еднакъв статус? Веднага мога да ти дам адрес.
                          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 21:17.

Comment

Да ти обясня как се фалира КРЗ примерно - Има клиент за кораб, за който в корабостроителниците в Италия и Гърция ще струва 15млн.В нашата цена му е 12млн.От кокурентната фирма се обаждат на директора на КРЗ да съобщи по-висока цена от 15млн. срещу 500 000долара в личната му сметка.И после пак така и пак така и е ти фалирало КРЗ.Веднъж като ни разбраха що за продажници сме беше лесно, пък ти си пей за лошата държава.По същата схема фалираха и много други предприятия, а да фалираш най-големия производител на азотни торове си беше върха на сладоледа.Радист бях и съм бил на ЩИТ 82 в командния център барабар с целото командване на черноморските флотове - та мноо добре знам кой какво цели от първа ръка, ама буквално от първия ред.Та научи се да боравиш с техниката.И тия клипове извинявай , ма верваме на американската техника , пък руската е нагласена работа,много ти е плоска пропагандата че някой да ти се върже. А ся ми обясни що целото НАТО барабар със САЩ и техните васалчета не смеят да нападнат Русия.След като сме на първо място по мизерия в ЕС не ми говори за другите държави, явно там са съумели по добре да използват наследството от соца.Е къде е светлото бъдеще дето ни го обещаваха.Айде моля ти е нагледах се на еврогейската демокрация, ма като въведат търговското споразумение със САЩ , пак искам да слушам как Русия е виновна.Нищо лошо няма в демокрацията ма не тая либерална демокрация.

Чудна работа преди време фобиите говориха как ще се срине руската икономика, как Путин ще го свалят пък сега не очаквали че Русия ще се разпадне.....какво всъщност искате или не са ви превели хонорара.
                            Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 21:30.

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                              Да ти обясня как се фалира КРЗ примерно - Има клиент за кораб, за който в корабостроителниците в Италия и Гърция ще струва 15млн.В нашата цена му е 12млн.От кокурентната фирма се обаждат на директора на КРЗ да съобщи по-висока цена от 15млн. срещу 500 000долара в личната му сметка.И после пак така и пак така и е ти фалирало КРЗ.Веднъж като ни разбраха що за продажници сме беше лесно, пък ти си пей за лошата държава.По същата схема фалираха и много други предприятия, а да фалираш най-големия производител на азотни торове си беше върха на сладоледа.Радист бях и съм бил на ЩИТ 82 в командния център барабар с целото командване на черноморските флотове - та мноо добре знам кой какво цели от първа ръка, ама буквално от първия ред.Та научи се да боравиш с техниката.И тия клипове извинявай , ма верваме на американската техника , пък руската е нагласена работа,много ти е плоска пропагандата че някой да ти се върже. А ся ми обясни що целото НАТО барабар със САЩ и техните васалчета не смеят да нападнат Русия.След като сме на първо място по мизерия в ЕС не ми говори за другите държави, явно там са съумели по добре да използват наследството от соца.Е къде е светлото бъдеще дето ни го обещаваха.Айде моля ти е нагледах се на еврогейската демокрация, ма като въведат търговското споразумение със САЩ , пак искам да слушам как Русия е виновна.Нищо лошо няма в демокрацията ма не тая либерална демокрация.

Чудна работа преди време фобиите говориха как ще се срине руската икономика, как Путин ще го свалят пък сега не очаквали че Русия ще се разпадне.....какво всъщност искате или не са ви превели хонорара.

Айде сега си представи, как от КРЗ се обаждат в италианската корабостроителница, със същото предложение. Къде казваш е разликата!?
                              Първата ти ръка много дълга бе! Как беше онова, за вярата в дядо коледа......
                              Къде видя пропаганда? Даже линк не съм дал, споменах....ако ви е интересно - търсете го. И никъде не съм казвал че нещо е нагласено, даже не съм гледал клиповете.

п.п. Какъв е курсът на рублата днеска? Нали БРИСК щеше да събаря доларът, посоката ли объркаха?
                              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 21:42.

Comment

• Ко кайш, на теб ли да вярвам или този дето е прибирал парите.Или може би трябва да повярвам че има демокрация в България и свобода на медиите или това че 20 април някои хора, с които си пия кафето през ден бяха привикани да подписват декларация че няма да ходят пред НС.Ма няма как да знаеш.Ай върви си разправяш приказките на подрастващите.

Comment

Working...
                                X