Известие

Collapse
No announcement yet.

Ще остане ли Русия, след 10 год. единствено убежище за християни?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Драги, дразня се когато се говорят небивалици. Аз на някакви измислени статии ли да вярвам или на това което видях с очите си. Едно време дядо ми когато беше на 70г. завърши строежа на къща на два етажа която сега се оценява на 40000 евро. Нямаше никакви извънредни доходи, само такива от пенсия и заплата защото работеше като пенсионер. Не е бил някакъв голям началник не е бил и партиен деец. Ти ми кажи сега в България може ли един обикновен работещ пенсионер да построи нова къща на два етажа. Това което видях в България е че са забогатяли една много малка маст от хората а повечето живеят в лишения.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
      Драги, дразня се когато се говорят небивалици. Аз на някакви измислени статии ли да вярвам или на това което видях с очите си. Едно време дядо ми когато беше на 70г. завърши строежа на къща на два етажа която сега се оценява на 40000 евро. Нямаше никакви извънредни доходи, само такива от пенсия и заплата защото работеше като пенсионер. Не е бил някакъв голям началник не е бил и партиен деец. Ти ми кажи сега в България може ли един обикновен работещ пенсионер да построи нова къща на два етажа. Това което видях в България е че са забогатяли една много малка маст от хората а повечето живеят в лишения.
      Павлинчо, на времето имаше маса вицове по темата. Дай ако можеш разумно обяснение на тоя парадокс - получаваш 160 лв, а харчиш 220. В разликата м/у двете суми се крие смърта на "великата" идея.
      А да знаеш случайно, колко е струвала картина на Рембранд, докато е бил жив(приблизително)?
      За да сме наясно - далеч не твърдя че демокрацията у нас се разви както би трябвало. Уверено твърдя че се развива далеч по правилно от социализмът/комунизмът.
      Ами обикновен работещ пенсионер не познавам отблизо. Познавам пенсионери които не работят, познавам и работещи които няма да се пенсионират(вероятно). Познавам семейства, които едва връзват двата края и такива които имат по три апартамента(и продължават да купуват). Все работещи.
      Хората са различни, за кой ли път вече го пиша. Тъкмо в тоя факт е разковничето. Можеш да напъхаш всички в униформи и панели, можеш и с пластична хирургия да ги уеднаквиш, пак ще си останат различни. Това е полужението.
      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• – Кредит може ли да получим?
        – Не!
        – В Шенген да влезем?
        – Не!
        – Електричество да изнасяме?
        – Не!
        – Нали вече сме в ЕС, какво може?
        – Можете да си направите гей-парад!
        Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
          Стига си го дъФкал бе! Като се втрне комунизЪма тука, Павлинчо ше се върне. Не ще руският комунизъм, щот е патриот и има идеали. А и все някой трябва да громи тоя пуст загниващ капитализъм отвътре, след като отвън не изгни.
          Павлинчо разбира от манипулация, щом казва че нещо е силно манипулирано аз му вярвам. Ти какъв такъв неверник се извъди....да вярваш на собствената си преценка и статистики.......незнам. Вяра трябва да имаш!
          Имаш ли вяра не ти трябват логика, статистика и факти, само вяра, нищо друго, даже и гънки не ти трябват.
          Виждам, че вярата ви е непоклатима.

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
          Павлинчо, на времето имаше маса вицове по темата. Дай ако можеш разумно обяснение на тоя парадокс - получаваш 160 лв, а харчиш 220. В разликата м/у двете суми се крие смърта на "великата" идея.
          А да знаеш случайно, колко е струвала картина на Рембранд, докато е бил жив(приблизително)?
          За да сме наясно - далеч не твърдя че демокрацията у нас се разви както би трябвало. Уверено твърдя че се развива далеч по правилно от социализмът/комунизмът.
          Ами обикновен работещ пенсионер не познавам отблизо. Познавам пенсионери които не работят, познавам и работещи които няма да се пенсионират(вероятно). Познавам семейства, които едва връзват двата края и такива които имат по три апартамента(и продължават да купуват). Все работещи.
          Хората са различни, за кой ли път вече го пиша. Тъкмо в тоя факт е разковничето. Можеш да напъхаш всички в униформи и панели, можеш и с пластична хирургия да ги уеднаквиш, пак ще си останат различни. Това е полужението.
          И къде видя тук демокрация, че чак и "правилно" да се развивала?
          Има работещи пенсионери, които заемат работни места вместо млади хора. НО младите хора, не желаят да работят, нямат необходимото образование и квалификация/за което не са виновни, просто няма от къде да го получат/ и предлаганото заплащане не им гарантира "размножаване". От друга страна, пенсионерите, ако не работят, в болшинството си живеят мизерно.
          От къде идваха парите ли? Ми крадеше се и с гъз и се псуваше държавата, какъв лош собственик е.
          Сега крадат само привилигированите.
          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Драги, дразня се когато се говорят небивалици. Аз на някакви измислени статии ли да вярвам или на това което видях с очите си. Едно време дядо ми когато беше на 70г. завърши строежа на къща на два етажа която сега се оценява на 40000 евро. Нямаше никакви извънредни доходи, само такива от пенсия и заплата защото работеше като пенсионер. Не е бил някакъв голям началник не е бил и партиен деец. Ти ми кажи сега в България може ли един обикновен работещ пенсионер да построи нова къща на два етажа. Това което видях в България е че са забогатяли една много малка маст от хората а повечето живеят в лишения.
            Не му е работа на пенсионера да строи къщи. Той вече трябва да е сторил това в младите си години.
            Да - по времето на соц-а имаше пенсионери с по 2 - 3 апартамента. Но по-неприятното беше това, че младите семейства нямаше, къде да живеят. Нямаха пари и държавата по никакъв начин не ги обезпечаваше.

Сега един млад човек може и получава възнаграждение 10 пъти по-голямо от това на пенсионера и така си решава проблемите на младото си семейство.

---------- Post added at 10:47 ---------- Previous post was at 10:45 ----------

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
            ..........
            От къде идваха парите ли? Ми крадеше се и с гъз и се псуваше държавата, какъв лош собственик е.
            Сега крадат само привилигированите.
            + 1000!

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Само да си имаме уважението, дядо ми не е строил къща с крадене или злоупотреби. Това беше третият му имот построен през живота му. Направи го на тази възраст, защото къщата на прадядо ми се нуждаеше от спешен ремонт и той реши да я събори и построи наново. Както споменах и преди това той беше способен да си го позволи с доходите от пенсия, заплата( не висока за онова време) и спестяванията си.

Comment

• Млад инженер трябваше да работи, като мозайкаджия за да осигури жилище за семейството си.

А това означава, че държавата е имала повече нужда от мозайкаджии отколкото от инженери.

Що за идиотска държава е това?

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

• Пълни глупости, баща ми беше млад инженер и веднага след дипломирането си е имал предложения за работа. А първото си жилище беше способен да закупи на около 30-35г. възраст.
                  Last edited by pavlin; d.m.y г., 20:39.

Comment

Пълни глупости, баща ми беше млад инженер и веднага след дипломирането си е имал предложения за работа.
                    Предложения за работа, колкото искаш, но за 160 лв. на месец. На баща ти вероятно дядо ти му е осигурил къща.
                    Или е живял в с. Горно Нанадолнище.

Ти, драги ми зеленоглавецо, имаш ли си макар и бегла представа, как едно младо семейство, без сериозна родителска подкрепа, си намираше жилище в София?

Спри да дрънкаш глупости, като си нямаш понятие от нещата!

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                      ....................., имаш ли си макар и бегла представа, как едно младо семейство, без сериозна родителска подкрепа, си намираше жилище в София?.....................
                      Шофьор в градския транспорт или работник в "Кремиковци" например

Comment

• Абе хора, какво толкова нищите миналото.Що за идиотска държава била.Ами държавата е територия с население.Сама по себе си територията не може да бъде идиотска понеже е неудушовен предмет.Значи остава населението да изпълнява функцията на идиоти.Матряла е такъв.Едни идиоти избират други идиоти да ги управляват.Ма не се притесявайте, сега като построят системата за ПВО в Румъния и Полша съвсем ще се припознаете, ако все още мислите че ни чака светло бъдеще.Никой, съвсем преднамерено няма да дойде тука да инвестира друго освен такове и бази.Още ли не ви стана ясно че друга Студена война няма да има.В момента и едните и другите си изпробват оръжията, нещо като генерална репетиция.Въпрос на оцеляване на едните и на другите, никой повече няма събаря стени, да води икономически войни и прочие просто проблема ще бъде решен по соломоновски.Максимум още 3 до 5 години ще вярвате в светлото бъдеще.То и това се иска от вас, да вярвате че некой ви пази от Русия щот сте му мили и драги и като ви опази ще рукнат едни ивестиции едни заплати един стандарт ще настане...А току що разбрах че ОБОНГО въвежда закон който решава проблема на трансексуалните в кое WC да пишкат.Та ако видите некоя женска в мъжката тоалетна, стискайте дупето за всеки случай.

п.п. напънете си сивото вещество и ще разберете че съм праффф.Никакво светло бъдеще няма.
                        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                          Шофьор в градския транспорт или работник в "Кремиковци" например
                          Точно за това говоря. Днес за да се сдобиеш с нужното за семейството си, е достатъчно да имаш акъл в главата.
                          Някога това изобщо не беше достатъчно.

---------- Post added at 21:10 ---------- Previous post was at 21:07 ----------

Митака, тя втората студена война е на път да приключи а ти още не знаеш, че е започнала

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                            Точно за това говоря. Днес за да се сдобиеш с нужното за семейството си, е достатъчно да имаш акъл в главата.
                            Някога това изобщо не беше достатъчно.

---------- Post added at 21:10 ---------- Previous post was at 21:07 ----------

Митака, тя втората студена война е на път да приключи а ти още не знаеш, че е започнала
                            Ми нали и аз това ти казвам.Приключва.
                            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                              Ми нали и аз това ти казвам.Приключва.
                              Споко! Няма да приключи със затриването на планетата. Вервай ми

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                                Абе хора, какво толкова нищите миналото.Що за идиотска държава била.Ами държавата е територия с население.Сама по себе си територията не може да бъде идиотска понеже е неудушовен предмет.Значи остава населението да изпълнява функцията на идиоти.Матряла е такъв.Едни идиоти избират други идиоти да ги управляват.Ма не се притесявайте, сега като построят системата за ПВО в Румъния и Полша съвсем ще се припознаете, ако все още мислите че ни чака светло бъдеще.Никой, съвсем преднамерено няма да дойде тука да инвестира друго освен такове и бази.Още ли не ви стана ясно че друга Студена война няма да има.В момента и едните и другите си изпробват оръжията, нещо като генерална репетиция.Въпрос на оцеляване на едните и на другите, никой повече няма събаря стени, да води икономически войни и прочие просто проблема ще бъде решен по соломоновски.Максимум още 3 до 5 години ще вярвате в светлото бъдеще.То и това се иска от вас, да вярвате че некой ви пази от Русия щот сте му мили и драги и като ви опази ще рукнат едни ивестиции едни заплати един стандарт ще настане...А току що разбрах че ОБОНГО въвежда закон който решава проблема на трансексуалните в кое WC да пишкат.Та ако видите некоя женска в мъжката тоалетна, стискайте дупето за всеки случай.

п.п. напънете си сивото вещество и ще разберете че съм праффф.Никакво светло бъдеще няма.
                                Ммм,да. Единственото същество, вършещо идиотщини е това, което има претенцията да е единственото разумно.

Ако подразним достатъчно руснаците, може и да получим рязък "проблясък".

Comment

Working...
                                X