Не се опитвай да се заяждаш, а погледни как набъбва резултата в полза на моята теза.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Предимство при кръстовище с кръгово движение
Collapse
X
-
Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
Lancia Kappa 2.4 5.20
-
Първоначално публикувано от SIS Покажи съобщениеЗа каква теза може да говорим, след като зададения въпрос има ясен отговор, недвусмислено определен в закона?! И не е най-важно какъв е точно отговора на този въпрос, защото това е просто закачка (аз наистина до сега не съм попадал на нерегулирано кръгово). По-важното е, че хора като теб си спазват някакви собствени правила, водени от някава тяхна си логика.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
На тия проклети кръгови така или иначе никой не спазва правилата за движение, независимо дали са с предимство или не. Всеки ден минавам през кръгово с предимство, НЯМА ден, в който някой да не ме засече и да изскочи пред мен. По принцип си карам с 50 км в кръга и трябва да скачам здраво на спирачките за да не стане катастрофа. За това си мечтая някой път да го взема същото това кръгово с едно Паджеро пълно с ролбари. С кеф ще влезна в първия малоумник, решил да пробва колко бързо може да му потегли баничарката... Веднъж тръгнах на втора и Алфата заби муцуната по средата на кръга, една Хонда се завъртя в опит да ме избегне. От този случай винаги чакам да се източи цялото движение и тогава минавам.
Comment
-
Предполагам, че ако имаш инстинкт за самосъхранение няма да набиеш спирачка в кръга за да дадеш предимство, защото някой ще те нахлузи отзад
а както виждаме повечето хора смятат така,затова казвам, че закона трябва да се промени.Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
Lancia Kappa 2.4 5.20
Comment
-
Законите трябва да се спазват,
но когато са тъпи и в ущръб на хората, трябва да се променят.
П.П. Само от любопитство, теб с какво те е ощетил този закон, освен неудобството от днешния спор. Аз наистина до сега не съм попадал на нерегулирано кръгово.Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
Lancia Kappa 2.4 5.20
Comment
-
Къде има кръгово което да не е регулирано ?
Освен ако Бай Мангау не е краднал знака или някой джигит да го е отнесъл при ПТП ?
Стандартно кръговите са оборудвани с със знак Б1 за пресичане на път с предимство , някой имат знак Б2 СТОП за навлизащите , но напоследък масово ги подменят с Б1 .
Разбира се има и изключения в регулирането като кръговото на Руски паметник в София .
Ще ходим на проверовъчен май ...Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
-
Излизам с десен мигач от темата - огледайте се внимателно по кръговите кръстовища и ще забележите, че повече от тях са частично регулирани по различни причини, което означава, че не са и ако не се спазва правилото за предимство на въртящия се в кръга ще настане голям хаос.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Те хората го прилагат по цял свят ама ние тук го преоткриваме .
// аз пък ще пусна аварийки и ще врътна няколко обиколки като завали снягНякои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment
-
Всъщност old alfist е прав за Плевен, защото там кръговото на влизане/излизане от/към София е регулирано със знаци точно както казва той - тези които са навлизащи, чакат тези които са вътре. Личното ми мнение е, че наистина е по-удобно това, защото при по-натоварено движение може да се получи яко запушване...145, 1.6 boxer
156, 2.4 JTD - ex
Giulietta, 2.0 JTDm
Comment
-
Според заглавието на анкетата дискусията се води около нерегулираните кръгови кръстовища, колкото рядко да се срещат те.
Неприятната констатация (поне за мен) е в това, че масово хората не познават правилата за предимство в тази ситуация. Изговориха се маса приказки за нови и стари правилници.
Правилото за тази ситуация е само едно - предимството на дясностоящият. Т.е на този който се включва в кръговото. И много хора са в заблуда с това и това не е добре.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщениерегулирано със знаци1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеСпоред заглавието на анкетата дискусията се води около нерегулираните кръгови кръстовища, колкото рядко да се срещат те.
Заглавието Е: "Предимство при кръстовище с кръгово движение"
Не пише регулирано или не ...
Всеки го чете както му е удобно май .
А нерегулирано кръгови не се сещам да са останали някъде - както казах освен ако не откраднали знака или не е отремонтиран след ПТП .Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
Comment
-
Първоначално публикувано от Sunny Покажи съобщение
Заглавието Е: "Предимство при кръстовище с кръгово движение"
Не пише регулирано или не ...
Всеки го чете както му е удобно май .
Comment
Comment