View Full Version : Общи приказки 166
Pages :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
[
14]
15
16
17
18
19
20
https://www.dropbox.com/s/9kjnzhdbd6a1ezg/Screenshot_2014-06-22-13-33-00.png. https://www.dropbox.com/s/9kjnzhdbd6a1ezg/Screenshot_2014-06-22-13-33-00.png
Ето това е инфото за грешките! https://www.dropbox.com/s/ohtdfehe54wywy3/Screenshot_2014-06-22-13-31-58.png
Проблем със смесите на първо четене. Газ има ли колата?
alfonso_90
24-06-2014, 20:12
Някой има ли идея тази чантичка за какво е , намерих я в една 166.Не съм виждал преди такива ?
Проблем със смесите на първо четене. Газ има ли колата?
Има да. Но не го прави само на газ, но и на бензин. Чистя грешките, паля, карам на бензин и след малко цък пак лъсват...
Ще се наложи скоро да сменям съединител, можете ли да ми дадете някакви насоки и препоръки?
Valeo ли е стандартната опция?
Колеги, реших си проблема с грешките, който толкоз много ме ядеше отвътре. След като грешките се записваха и на газ и на бензин стигнах до извода, че не е причина газовата уредба. Нови БОШ дебитомер и сонда, без пробиви след дебитомера и преди сондата и пак проблем. Не че не може и новите да дадат фера, но пак вероятността е малка. Грешките бяха Р0170 и Р1173. Какво ми направи впечатление за грешка Р1173 - същата е записана при близо 3000 градуса по Целзий, което звучи нереално. Викам си датчика измерва уж правилно, тествах го и показанията с програмата с тези на таблото бяха едни и същи. Обаче ми стана любопитно за тези 3000 градуса и се поразрових из разни форуми и изведнъж попадам на следното, че единия от трите кабела от температурния датчик на таблото дава инфо на ECU. Викам си логично е да не може да адаптира горивната смес, защото при 3000 градуса няма да има кола. А щом са 3 кабела значи единия е към таблото другия към ECU. Отидох, купих си един датичик от моя човек на Вернет за 18 лв. , монтирах го и хоп след като изчистих грешките, вече ги няма. Покарах я малко и на газ и на бензин няма грешки. Та цената на щастието се оказа 18лв. Сега само се чудя дали не е добре да и пусна една адаптация?!
ecotronic
25-06-2014, 18:30
В крайна сметка тези 3000 гр. и с FES ли ги видя?
Ако да, то би трябвало и вентилатора да е въртял на втора степен нон стоп.
Лампата за висока температура на таблото не светеше ли?
здравейте
Един бърз въпрос.
Има ли специален код за телефона? Защото при поставена сим карта ми изписва "No SIM". ICS-a ми е разкодиран.
Някой има ли представа какъв е проблема.
Мерси.
В крайна сметка тези 3000 гр. и с FES ли ги видя?
Ако да, то би трябвало и вентилатора да е въртял на втора степен нон стоп.
Лампата за висока температура на таблото не светеше ли?
Да със multiecuscan, което е същото. Лампата на таблото не светеше, защото на таблото всичко беше ок. Перката също не е въртяла защото едва ли на ecu има зададени стойности 3000 градуса...Просто казвам как разреших проблема, а не си правя гаргара или на интересен тук из форума. Пък и на снимките се вижда добре температурата на охлаждащата течност. :-P
ecotronic
25-06-2014, 19:59
Да със multiecuscan, което е същото. Лампата на таблото не светеше, защото на таблото всичко беше ок. Перката също не е въртяла защото едва ли на ecu има зададени стойности 3000 градуса...Просто казвам как разреших проблема, а не си правя гаргара или на интересен тук из форума. Пък и на снимките се вижда добре температурата на охлаждащата течност. :-P
И аз не пиша за да си чеша пръстите, но понеже знам, че втора степен на охлаждането се пуска НАД 102 гр. та затова ми е странно и питам.
здравейте
Един бърз въпрос.
Има ли специален код за телефона? Защото при поставена сим карта ми изписва "No SIM". ICS-a ми е разкодиран.
Някой има ли представа какъв е проблема.
Мерси.
Вероятно картата ти не е активна. Няма специален код, освен пин-а на картата.
А сигурен ли си че я поставяш правилно (чипчето трябва да е откъм дисплея и напред)?
И аз не пиша за да си чеша пръстите, но понеже знам, че втора степен на охлаждането се пуска НАД 102 гр. та затова ми е странно и питам.
А ecu ли я пуска или следи температурата от извода към прибора на таблото?
ecotronic
25-06-2014, 21:29
А ecu ли я пуска или следи температурата от извода към прибора на таблото?
Датчика до термостата би трябвало да е двоен. Т.е в един корпус са 2 независими термосъпротивления. Едното за индикацията на таблото а другото за ECU - то. Вентилатора го пуска ECU - то на базата на температурата, която отчита със своя датчик. На 95 пуска първа степен и на 102 втора.
Датчикът, който си сменил вероятно е с 3 извода.
http://www.niparts.com/Graphics/full/DATA_6/909519.jpg
Вероятно картата ти не е активна. Няма специален код, освен пин-а на картата.
А сигурен ли си че я поставяш правилно (чипчето трябва да е откъм дисплея и напред)?
Вкарвам картата парвилно. Но на дисплея не се появава нищо,нито клавиатура. Картата ми е активна. И ми изписва че мога само да звъня за спешни случаи.
И да попитам навигацията има ли нещо общо със телефона.
Защото навигацията съм я изключил от буксата за да мога да си сверя часовника.
За навито не знам. Моята си е включена. Но едва ли има нещо общо.
Когато не разпознава картата, изписва точно това - emergency call only. Ако я разпознае, трябва да изпише вместо това името на мрежовия оператор. Опитай се да влезеш в настройките на телефона и виж дали изобщо разпознава че има карта. Трябва да излязат различни опции, както и за избор на оператор автоматично/ръчно.
Ако не е тайна, с каква карта си? Че аз го ядох дървото с моята, уж активирана, пък не тръгваше.
А имаш ли обхват? Показва го на дисплея долу вдясно.
Linkestis
26-06-2014, 23:47
Дюза/дюзи..или?
Нафтата е от извънземната на шел тоест скъпата.Смених горивния за всеки случай но продължава.На 4,5 и 6 скорост с леко натискане на педала започва леко да придърпва.
Що е то?
https://www.youtube.com/watch?v=Pp9nUiBKj3o
А реално с колко променя оборотите на празен ход? Клати ли ги при промяна в товара - примерно включяаш климатик и т.н.?
Linkestis
28-06-2014, 00:56
Променят се винаги независимо от консуматорите.
Днес беше доста по начесто и силно изразено на 6-та с малко натискане придръпваше страхотно :(
ecotronic
28-06-2014, 13:18
Придърпването според мен най-вероятно се дължи на неравномерно подаване на гориво заради лошо работеща дюза (в т. ч. калпава електрическа връзка към нея) или неизправен регулатор на налягане.
Мисля също, че това винаги съществува но просто се усеща най-много на високите предавки.
ЕГР - ът премахнат ли е?
Във Фиат форума мисля, че беше темата. Там твърдяха, че след ремонт дюзи придърпването изчезвало. Ремонт, предшестван от измерване количество излишна нафта от всяка дюза.
И моята барака сменя оборотите при промяна в товара (ако е топъл мотора), понякога дори и без промяна в товара (ако е студена - 60-70 градуса) и придърпва леко при поддържане на скорост. Ако ускорявам или пусна газта, не придърпва. Регулатора на налягане работи на около 20%, което май е множко. :)
Linkestis
28-06-2014, 22:46
ЕГР - ът премахнат ли е?
Изолиран е Любо...
...Там твърдяха, че след ремонт дюзи придърпването изчезвало. ....
И аз си мислех за дюзи..ама все си викам гадна нафта ама май не е..
Да се оплача и тук - вече бивш собственик на бивша 166. :(((
Ако на някого му трябва нещо от колата, да се обръща към Tempras.
kabamitov
29-06-2014, 11:34
Да се оплача и тук - вече бивш собственик на бивша 166. :(((
Ако на някого му трябва нещо от колата, да се обръща към Tempras.
що бе колега кво стана с колата:new_Eyecrazy:
Изолиран е Любо...
И аз си мислех за дюзи..ама все си викам гадна нафта ама май не е..
Същата работа и при мен, заредих на лукойл и се почна с клатенето на оборотите. Голям е шанса да е от нафтата. Вчера почистих регулатора(моя е с цедка) и мап сензора и оборотите заспаха. При мен на около 5-6 месеца започва да играят оборотите, правя по горе описаното и проблема се решава за 5-6месеца. Теста за обратната нафта не е много показателен за работата на дюзите, по-добре е на стенд, където се вижда реално коя дюза как работи.
Linkestis
30-06-2014, 13:48
Същата работа и при мен, заредих на лукойл и се почна с клатенето на оборотите. Голям е шанса да е от нафтата. Вчера почистих регулатора(моя е с цедка) и мап сензора и оборотите заспаха. При мен на около 5-6 месеца започва да играят оборотите, правя по горе описаното и проблема се решава за 5-6месеца. Теста за обратната нафта не е много показателен за работата на дюзите, по-добре е на стенд, където се вижда реално коя дюза как работи.
Днес вече работата се влоши тотално.Явно топлината влияе по някакъв начин на това което не е в ред.С пуснат климатик ... все едно някой натиска и отпуска педала непрекъснато.Направо ужас.
Bobiuzunov
02-07-2014, 20:58
Алтернаторите на всички 166-ци еднакви ли са,тоест захващането дали на ТС,JTD и на V6 е еднакво?За амперите знам че има някои 100 а други 120Ah.
Колеги знаете ли от къде мога да си намеря тия странните болтове от двете страни на предната броня където се захваща за калниците ?
Или пък някакъв заместител ?
ecotronic
03-07-2014, 17:46
Какво им е странното на болтовете? Доколкото си спомням са най-обикновени М6 болтове с дължина около 15 - 20 mm. - по 3 от всяка страна.
Главата им - едва ли ще го обясня правилно ама моите са с нещо като планка вместо стандартна глава и гайката се завива без да и държа контра ...
ecotronic
03-07-2014, 18:03
Може при мен нещо да е преправяно, но болтовете се навиват отдолу нагоре а гайките са захванати за калниците и също не се налага да се държи контра.
digitalundgrd
03-07-2014, 18:04
Колеги днес си закупих 4 бутално брембо от 166 с накладки феродо на 70-80% ( всичко ми стъпи на 220лв за протокола ;) ). Още не съм ги монтирал, но въпреки видимо "почти новите" накладки, някак си не ми дава сърце на нов диск да сложа ползвана накладка.
Въпроса ми е към тези от вас, които карат с 4 бутално брембо какви са ви отзивите съответно за накладките на феродо, брембо и трв? Кои бихте ми препоръчали?
Аз съм с TRW и съм много доволен. Единственият им кусур е, че поне при мен доста дълго време проскърцваха и просвирваха, докато се разработят. Може би към 1000км.
Но го правеха сравнително рядко, може да е било и от атмосферните условия, накладките ги сложих зимата. :)
Когато се разработиха, колата взе да спира по-добре и педала да е по-информиращ, отколкото на GTV-то, което също беше с TRW.
Старите накладки не ги знам какви бяха, ама колата не спираше изобщо добре.
Колеги днес си закупих 4 бутално брембо от 166 с накладки феродо на 70-80% ( всичко ми стъпи на 220лв за протокола ;) ). Още не съм ги монтирал, но въпреки видимо "почти новите" накладки, някак си не ми дава сърце на нов диск да сложа ползвана накладка.
Въпроса ми е към тези от вас, които карат с 4 бутално брембо какви са ви отзивите съответно за накладките на феродо, брембо и трв? Кои бихте ми препоръчали?
Brembo.Ferodo свирят много. В момента карам с Textar и с тях няма проблем
Bobiuzunov
04-07-2014, 07:00
И аз потвърждавам същото,сега съм с Textar и няма свирене,а спирачкита са перфектни.
Може при мен нещо да е преправяно, но болтовете се навиват отдолу нагоре а гайките са захванати за калниците и също не се налага да се държи контра.
Значи моите гайки ги е хванала липсата. Имате ли някаква идея какви болтове да сложа че да не се налага да държа контра от другата страна ?
За накладките на брембо апаратите аз съм с TRW и в началото не свиреха ама сега съм като товарния влак но само при определено усилие върху педала, ако натисна повечко не свирят. От спирането оплакване нямам.
ecotronic
04-07-2014, 10:28
Значи моите гайки ги е хванала липсата. Имате ли някаква идея какви болтове да сложа че да не се налага да държа контра от другата страна ?
Мога да ти дам такива клип - гайки (M6 или M5):
http://images1.cableorganizer.com/hoffman-cabinets/accessories/comline-enclosure-accessories/images/07_clip-nut-package.jpg
Ще ги нанижеш на калниците и ще ползваш обикновени болтове ориентирани с главите под бронята.
Да, нещо такова би ми свършило работа. А от къде мога да си купя такива че не помня да съм срещал подобни.
digitalundgrd
04-07-2014, 16:08
Brembo.Ferodo свирят много. В момента карам с Textar и с тях няма проблем
И аз потвърждавам същото,сега съм с Textar и няма свирене,а спирачкита са перфектни.
Аз съм с TRW и съм много доволен. Единственият им кусур е, че поне при мен доста дълго време проскърцваха и просвирваха, докато се разработят. Може би към 1000км.
Но го правеха сравнително рядко, може да е било и от атмосферните условия, накладките ги сложих зимата. :)
Когато се разработиха, колата взе да спира по-добре и педала да е по-информиращ, отколкото на GTV-то, което също беше с TRW.
Старите накладки не ги знам какви бяха, ама колата не спираше изобщо добре.
За накладките на брембо апаратите аз съм с TRW и в началото не свиреха ама сега съм като товарния влак но само при определено усилие върху педала, ако натисна повечко не свирят. От спирането оплакване нямам.
Мисля да пробвам EBC обикновеното. Гледам цената му е 60лв, което е много добра цена сравнено с 100лв за ТРВ и 80лв за Брембо. Аз до сега 3 чифта ЕВС накладки съм карал и съм бил винаги доволен. Таа ще споделя после впечатление от тези накладки :busted_cop:
Да питам за компресора на климатика Алфа166-136 коня -на всички такива еднакви ли са-искам да сменя само шайбата и съединителя.
Колеги, кой от двата е за Алфа 166 2.0 ТС, 99 г. ? Гледам като, че ли са едни и същи...
https://www.dropbox.com/s/yn8reb6xxpzqp6a/2014-07-09%2019.46.53.jpg
ecotronic
09-07-2014, 22:07
Колеги, кой от двата е за Алфа 166 2.0 ТС, 99 г. ? Гледам като, че ли са едни и същи...
https://www.dropbox.com/s/yn8reb6xxpzqp6a/2014-07-09%2019.46.53.jpg
Не са еднакви. Мисля, че правилният е десния (с дължина 1975 mm) В AXM за този мотор му дават 1975 или 1980.
Този от ляво (1960) май ще дойде къс.
Тя дължината ще се види, но ми се струва, че има и разлика в пистите. На единия ми се струват по-големи - на левия мисля беше. Така или иначе ми дадоха двата да видя кой кой е, не съм ги плащал още и утре сигурно ще ги пробвам. Ще започна от десния, мерси, колега!
Bobiuzunov
10-07-2014, 11:13
Има ли разлика между двата алтернатора?
Каталожния номер на моето е с 48 в края,а това което съм намерил е с 95 в края,ето ги и двете.
0123510048 а другото е 0123510095
https://www.bosch-automotive-catalog.com/public/catalog/products?p_p_id=BoschWSRP&p_p_lifecycle=0&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_count=1&_BoschWSRP_wsrp-navigationalState=%2FWFS%2FAAGLOBAL-AA-Catalog-Site%2Fbg_BG%2F-%2FEUR%2FViewSearchProduct-Start%3Bpgid%3DD41D8CD98F00B204E9800998ECF8nFLIhDv F%3Bsid%3DsWWLbtzn_SvbZ49Z6Q4HlNNselvorvxIcoKGDMYj fRAThhfZ0qWrwR8A%3FSelectedMenuItem%3DSearchProduc t&_BoschWSRP_proxyportlet-remoteInvocation=true
Наскоро питах (http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=1338361&postcount=3254) за съвет относно съединител, но никой нищо не каза.
Сега гледам варианти на Valeo и на LUK, но ми прави впечатление различния диаметър - на Valeo e 235мм., а на LUK - 240мм.
Това има ли някакво значение, при условие, че и двата комплекта ги дават за конкретния двигател на колата, варианта с 220к.с.?
Взимай което ти е по-изгодно, само внимавай да не попаднеш на менте. Нещо си спомням, че имаше усилени варианти, ама май всичко е дрън-дрън.
Благодаря, ще преценя вариантите и сигурно към края на месеца ще сменям.
Сегашният може да кара още доста мисля, но не ми се рискува да остана на пътя. :)
Не е добра идеята да караш с него ако усещаш да буксува. V6 има въртящ момент и може да го превърне в прах точно, когато най-малко очакваш.
Не буксува. Обаче отделя високо, има вибрации при потегляне и при зацепване на съединителя чувам и лагера, който направо се е разтракал. :)
Колеги, при пуснат климатик как е при вас, колата по-мудна ли е? Моята е и на газ и като покарам градско колата се спъва една такава, но ако излезна извън градско се пооправя такава..
ecotronic
13-07-2014, 11:09
Колеги, при пуснат климатик как е при вас, колата по-мудна ли е? Моята е и на газ и като покарам градско колата се спъва една такава, но ако излезна извън градско се пооправя такава..
И при мен е така. Не е много, но се усеща.
Нормално е за атмосферен мотор.
Нормално е,компресора товари,и моя дизел го спъва малко в ниските,като съм надул климатика.
При мен също се усеща като е включен компресора. Прави ми впечатление, че оборотите на празен ход играят леко, когато е пуснат. При вас така ли е ?
Не, поне според моето табло оборотите не помръдват.
При мен няма никаква разлика, въпреки че като е на клима, гледам да не й давам газ много. НА 156-цата имаше значително спъване. Което намаля след като почистих хубаво радиаторите...
Bobiuzunov
15-07-2014, 19:18
Имам съмнения че лампата в багажника ми свети постоянно,сега се сетих да оставя телефона на клип и в багажника,но ще е утре.Ако свети постоянно къде е проблема и нали след колко време беше трябва да изгасне сама,дори и да е останала светната,тоест ако си забравил багажника отворен.
lordliness
16-07-2014, 00:16
лампите светят 12 секунди след затваряне, при отворени врати сетят няколко минути, но не чак 20.
kpmaster
16-07-2014, 00:21
Свети около 5 минути. Има детайлни схеми в аутодата и е епер-а. На мен проблема ми беше, че не светеше и се оказа крушката вместо кофти кабелни връзки или бушон..
Да около 5 мин светеше някъде и няма нужда да правиш клип, изгасва и при отворен багажник.
ecotronic
16-07-2014, 10:20
Ако се е скапал таймера може да свети и при затворен багажник.
Bobiuzunov
16-07-2014, 17:23
То ако при отворен изгасне на 5-та мин. значи няма проблем нали?Таймера ако е дал фира нали и плафоните в купето няма да гаснат или те не са заедно с осветлението на багажника?
ecotronic
16-07-2014, 17:38
То ако при отворен изгасне на 5-та мин. значи няма проблем нали?Таймера ако е дал фира нали и плафоните в купето няма да гаснат или те не са заедно с осветлението на багажника?
Таймерът за осветлението на багажника е отделен само за него.
Bobiuzunov
16-07-2014, 17:57
Значи ще трябва да правя клипче с телефона при затворен багажник да видя дали гасне и след колко време,а при отворен ако след 5-мин. изгасне лампата значи всичко е ОК нали?
ecotronic
16-07-2014, 18:09
При затворен багажник трябва да гасне веднага.
Bobiuzunov
16-07-2014, 18:22
Ок ще проверя и ще споделя резултата.
Въпрос към jtd-тата: При рязко отпускане или натискане на газта се чува нещо като блъскане, чувам го отдясната страна(откъм ремъците). Първоначално мислех, че може да е маховика, но карах една с разбит и друго се чува при нея. Нямам проблеми с вкарването на скоростите, възможно ли е да е от тампони на двигателя от горната страна или нещо друго ?
to_lose_HEART
17-07-2014, 00:19
Най напред се скапва тампона който е долу отзад откъм купето тъй като поема най голямо натоварване прегледай него. Моят беше така разбит и при ускорение беше нещо ужасно. Едно такова метално стържене и страшни вибрации
Последните 2-3 дни не бях карал колата и преди малко като я запалих изненада - свили са ми катализатора. Около 50 см. от трабата е отрязана. Посаветвайте ме къде да отида и само права траба ли да сложа или резонаторно гърне....
Bobiuzunov
17-07-2014, 21:43
Ако си с JTD мотор слагай смело само тръба,нито ще е по шумна нито нищо,иначе за протокола д....ба и шибаняците,не се спират пред нищо,мислех че са престанали тези неща,но явно съм се бъркал.:furious:
Да забравих да спомена, че колата е 2.4 JTD 140 к.с.
А за инфо на останалите колеги - случи се в Младост 3
Bobiuzunov
17-07-2014, 22:04
Слагай смело права тръба и няма да имаш проблеми,аз още 2012г. на JTD-то махнах катализатора и сложих тръба.
Еми да ми е честита правата тръба срещу 30лв. и да изсъхнат ръцете на тоя дето е посегнал на колата ми
Ся бяга ли много, а? :)
Хаха - да няма стигане. В интерес на истината е една идея по-динамична.
LITTLEBEAR
19-07-2014, 19:15
Здравейте,
рових доста из форума и не можах да разбера как да позная какъв и е чейнджъра в колата becker или blaupunkt?
Ако някой знае как моля да сподели:calc:
Колата е Алфа 166 2.4 jtd 2004г.
Alfaro76
22-07-2014, 12:56
Другари, искам да си сменя топката на скоростния лост с стакава от моделите от 2005 нагоре. Та не мога да сваля моята, знаете ли как
kabamitov
22-07-2014, 13:12
Другари, искам да си сменя топката на скоростния лост с стакава от моделите от 2005 нагоре. Та не мога да сваля моята, знаете ли как
дърпай смело нагоре ама пази огледалото :D
Alfaro76
22-07-2014, 13:17
Да бе пробвах, ама имам чуството, че нещо го държи
mitkomeg
22-07-2014, 19:58
Имаше май тема но не мога да я открия от вчера на сам.
Имам малък проблем с перките...просто остават някой път да се въртят и ако не ги чуя и акумулатора заминава и после се сещате какво следва.Тая седмица го направи няколко пъти и ако някой ме насочи релета ли да гледам датчици ли да гледам или какво може да е проблема ще съм много благодарен.:big_whoops:
Имам малък проблем с перките...просто остават някой път да се въртят и ако не ги чуя и акумулатора заминава и после се сещате какво следва.Тая седмица го направи няколко пъти и ако някой ме насочи релета ли да гледам датчици ли да гледам или какво може да е проблема ще съм много благодарен.:big_whoops:
Аз имах подобен проблем с перките, оказаха се окислени букси :)
ecotronic
22-07-2014, 21:55
Някое реле ти лепне заради износени контакти. Почисти добре контактите а още по-добре - смени релето (релетата). Те (релетата за първа и втора степен) се намират в блока с релета и предпазители в предната част на левия преден калник. R6 и R7 се намират от лявата страна на блока - едно под друго.
mitkomeg
24-07-2014, 14:47
Подлакътника сваля ли се без цялата конзола?
Някой свалял ли го е, че мисля да го претапицирам, че му падна май някакво покритие отгоре и потъмнява веднага щом го почистя и излгежда сякаш е супер мръсно.
niki1001
24-07-2014, 19:51
Сваля се като махнеш решетките на духалките на конзолата и ще видиш два болта. Развиваш ги и си в джаза :dj:
Cъжалявам че не открих подходящите теми и ще задам няколко въпроса тук
1 Как да разпозная след сваляне на капака на клапаните кои са всмукателните и кои изпускателните Свалил съм капака и мисля да измеря хлабините а при нужда и да подменя пулове
2 Някаква тънкост при развиване на болта държащ масленият филтър и стойката към двигателя Ключът е глух 27 но е доста стегнат и изплюва Все още не съм прецакал гайката но не се развива пущината
lordliness
25-07-2014, 07:05
Cъжалявам че не открих подходящите теми и ще задам няколко въпроса тук
1 Как да разпозная след сваляне на капака на клапаните кои са всмукателните и кои изпускателните Свалил съм капака и мисля да измеря хлабините а при нужда и да подменя пулове
2 Някаква тънкост при развиване на болта държащ масленият филтър и стойката към двигателя Ключът е глух 27 но е доста стегнат и изплюва Все още не съм прецакал гайката но не се развива пущината
За филтъра си направих труда да напиша тема, макар че кой ли ти ги признава, виж я, подробно съм описал как става.
Точно защото има добри теми се наемам да си ремонтирам колата сам докъдето ми стигат възможностите без да съм сервиз Прочетох я но глухото 27 не се развива Днес ще търся друг глух ключ въпреки че този който имам ми прилича на добър Вчера доста се мъчих но неможах да го развия и затова питам за някоя тънкост примерно да навия втора такава гайка за да стане по голяма площа на захващане на ключа че гайката която е за развиване е доста тънка По този въпрос мисля че все някак ще я развия По важният въпрос беше без да свалям глава как да разпозная кои са всмукателните и кои изпускателни клапани Ако някой е отварял или чел някъде моля да сподели
Виждаш къде се хващат колекторите към главата. Клапаните грубо са срещу всяка една точка на захващане. Не знам дали го обясних ясно... :)
lordliness
25-07-2014, 09:31
Глухия 27 трябва да е дълбок. Иначе другия опира и затова изпуска.
Гледах и всмукателни и изпускателни но трудна работа да се прецени по тях А за това ключа да не достига за малко наистина е вероятно защото като натегна да отвивам и ключа криви Ще я видя тази работа след малко
lordliness
25-07-2014, 12:04
Гледах и всмукателни и изпускателни но трудна работа да се прецени по тях А за това ключа да не достига за малко наистина е вероятно защото като натегна да отвивам и ключа криви Ще я видя тази работа след малко
Не вероятно, а самата истина
Смукателни кьм стьклото исп.кьм радиатора.
Смукателни от към ангренажа изпускателни откъм разширителният съд на антифриза Това го разгадах вече Предполагам колега ZaRoo (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=17069) че пишеш за мотор различен от дизеловия Поръчах 6 бр пулове но чак в понеделник ще събирам Дотогава имам време да се боря с пустата глуха гайка 27 че и днес не успях
Колеги, какви са спецификациите на маслото за скоростната кутия - ръчна на 2.0 TS?
ecotronic
27-07-2014, 23:42
Колеги, какви са спецификациите на маслото за скоростната кутия - ръчна на 2.0 TS?
TUTELA ZC 75 FF SEMI SYNTH
SAE 75W90, API GL 5
TUTELA ZC 75 FF SEMI SYNTH
SAE 75W90, API GL 5
Мерси! Пробката на лесно място ли е?
ecotronic
28-07-2014, 00:17
Мерси! Пробката на лесно място ли е?
http://snimki.be/store/1/211406495835.jpg
ecotronic
28-07-2014, 10:01
Повечето технически грамотни хора наричат това щека за проверка на нивото на маслото, а не пробка. Пробката е отдолу, в най- ниската част на скоростите :) като извадиш щеката може да долееш или налееш масло. Е ако имаш шприц може и да го издърпаш от там ... почти цялото.
Благодаря за пояснението.
Може ли да обясниш и къде се намира пробката на точно тази скоростна кутия?
Пробката, казано образно, е под щеката за нивото. :)
Повечето технически грамотни хора наричат това щека за проверка на нивото на маслото, а не пробка. Пробката е отдолу, в най- ниската част на скоростите :) като извадиш щеката може да долееш или налееш масло. Е ако имаш шприц може и да го издърпаш от там ... почти цялото.
Мисля, че се изразих доста красноречиво, уважаема г-жо/г-це! Казах пробката, а не щеката. :)
---------- Post added at 18:22 ---------- Previous post was at 18:22 ----------
Пробката, казано образно, е под щеката за нивото. :)
Мерси, колега!
Мисля, че се изразих доста красноречиво, уважаема г-жо/г-це! Казах пробката, а не щеката. :)
Аз пък мисля, че отговорът й не е към теб, а към ecotronic :)
И само да кажа, че 75 Synth вече не е 75W90. Търговското име е това, но маслото не е.
Eдин може би малко необичаен въпрос - сваля ли се тапицерията на седалките?
Ще ми се да я изпера, но не ми се иска да е в автомивка, че последният път такова упражнение доведе до 10-дневно съхнене и 1 месец кошмарна влага в колата...
lordliness
30-07-2014, 11:17
Eдин може би малко необичаен въпрос - сваля ли се тапицерията на седалките?
Ще ми се да я изпера, но не ми се иска да е в автомивка, че последният път такова упражнение доведе до 10-дневно съхнене и 1 месец кошмарна влага в колата...
нещо такова трябва да направиш
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=85966
нещо такова трябва да направиш
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=85966
Благодаря.
Не е за 166, но ще свърши работа.
Лошото е, че няма описание за задната седалка.
Ако събера смелост и намеря време ще се пробвам, ама май ще е голяма галимация.:death:
kpmaster
30-07-2014, 11:24
В събота ми смениха предното стъкло. След като вчера използвах пръскачките за предното стъкло и чистачките се задействаха ми се чува едно прискърцване, което мисля, че е от по-стегнатите чистачки след ремонтирането. Има ли някакъв белег или указания, според които да си ги настроя?
lordliness
30-07-2014, 11:49
Благодаря.
Не е за 166, но ще свърши работа.
Лошото е, че няма описание за задната седалка.
Ако събера смелост и намеря време ще се пробвам, ама май ще е голяма галимация.:death:
Свалял съм на други коли, не е сложно, после е малко по трудно докато наместиш тапицерията обратно, може да пробваш с подглавника първо, принципа е същия
---------- Post added at 11:49 ---------- Previous post was at 11:47 ----------
В събота ми смениха предното стъкло. След като вчера използвах пръскачките за предното стъкло и чистачките се задействаха ми се чува едно прискърцване, което мисля, че е от по-стегнатите чистачки след ремонтирането. Има ли някакъв белег или указания, според които да си ги настроя?
Не може да е от това, раменете имат пружина, няма значение колко са стегнати към осите, влизат на конус със ситни шлици
Alfaro76
30-07-2014, 19:38
Привет момчета,
заканил съм се да си сложа темпомат, но дочух, че не става на всички модели.
иамте ли мнение или инфо по този въпрос!?
Bobiuzunov
31-07-2014, 20:34
От няколко дни много слабо ми пръскат пръскалките на предното стъкло,а помпата работи,та най вероятно имам запушване някъде,имали ли сте подобен проблем?Иначе налягане предполагам че самата помпа си прави,защото на фаровета пръска много силно,а на стъклото е много слабо,а си беше екстра и там.
lordliness
31-07-2014, 20:54
От няколко дни много слабо ми пръскат пръскалките на предното стъкло,а помпата работи,та най вероятно имам запушване някъде,имали ли сте подобен проблем?Иначе налягане предполагам че самата помпа си прави,защото на фаровета пръска много силно,а на стъклото е много слабо,а си беше екстра и там.
Може и пробив на някой маркуч.
Или маркуча е пречупен някъде, или мембраната на тройника е започнала да се разлага и е частично запушена. Ремонта е лесен, но досаден. Трябва да махаш кората под предното стъкло, както и чистачките.
п.п. Моите проблеми със запалителната система се оказаха всъщност от газовия инжекцион. Уж смесите са наред, не записва грешки, а колата започна да не пали като хората и да гасне на свободна. Сутрин искаше да я загася и запаля на ново, иначе прекъсваше и понякога даже гаснеше. На бензин беше същото, след палене като подам газ и оборотите падат. Проблема се реши с ресет на адаптивните параметри и каране известно време само на бензин. Сложих си и старите свещи, уж профилактично сменени. С тях вече почти няма искрене от лулите. Малките са шампион, но реших да ги оставя. Въобще това, което може да ви причини още една горивна система въобще не е за подценяване...
Bobiuzunov
31-07-2014, 21:15
Да и това го има и не се бях сетил,май си е приключение да ги проследя от казанчето до пръскалките,иначе и на двете пръска слабо,но предполагам че маркуча който ги захранва е един?
Да и това го има и не се бях сетил,май си е приключение да ги проследя от казанчето до пръскалките,иначе и на двете пръска слабо,но предполагам че маркуча който ги захранва е един?
От моторчето до тройника е един, там се раздвоява за двете пръскалки. Това, че на фаровете пръска добре не е критерий - те са с отделна помпа.
Bobiuzunov
31-07-2014, 22:06
Значи събота ще трябва да запретна ръкави и да сваля пластмасите под чистачките както и самите рамене,ще намеря тройника и ще видя какво налягане идва до него,ако е слабо ще се опитам да го продухам към казанчето,съмнява ме да е от помпичката,тя или бачка или не?
kabamitov
31-07-2014, 22:16
Значи събота ще трябва да запретна ръкави и да сваля пластмасите под чистачките както и самите рамене,ще намеря тройника и ще видя какво налягане идва до него,ако е слабо ще се опитам да го продухам към казанчето,съмнява ме да е от помпичката,тя или бачка или не?
запушени са ти пръскалките и аз минах през това но ти препоръчвам да не бъркаш в дупчиците от опит ти го казвам :Д
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=81123
Bobiuzunov
03-08-2014, 11:50
Оправих пролема с пръскалките,продухах със сгъстен въздух и всичко се отпуши и заработи нормално.
nofear193
04-08-2014, 10:46
Знаете ли дали кожения салон на 156 съвпада за 166 ?
Bobiuzunov
04-08-2014, 21:00
Кратко и ясно НЕ.:yes:
---------- Post added at 21:00 ---------- Previous post was at 20:50 ----------
Айде сега ново двайсет,днес при вдигнат преден капак се чуваше едно леко пукане при работещ мотор,слуша се от задният ред цилиндри и е най вероятно от прескачане на искра на някоя от бобините,как да локализирам коя е,тук варианта със свален капак отпада,че да стигнеш до тях се свалят и смукателните тръби.Освен да им разменя местото 3-те отзад да дойдат отпред и тогава вечер да гледам за искрене и цветомузика.Колата скоро и сменяваха свещи и една от въпросните бобини на задният ред цилиндри при газаджията,но почвам да си мисля че са ме метнали,но това е друга бира вече.
Много съм смотан!
Счупих си бутончето за сваляне на прозореца. :death:
Прегледах ТЕМАТА (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=54399) с решението на проблема, но в нея не видях нещо, което ме интересува - на какво се държи самата конзола.
Под гумичката на дръжката има два болта, само те ли трябва да се развият, за да се свали конзолата?
Мерси предварително! :)
lordliness
05-08-2014, 09:03
Много съм смотан!
Счупих си бутончето за сваляне на прозореца. :death:
Прегледах ТЕМАТА (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=54399) с решението на проблема, но в нея не видях нещо, което ме интересува - на какво се държи самата конзола.
Под гумичката на дръжката има два болта, само те ли трябва да се развият, за да се свали конзолата?
Мерси предварително! :)
да, два винта и нагоре
Много благодаря! :cheers:
mitkomeg
05-08-2014, 09:57
Колеги някой може ли да ми каже какво е релето за перките, че няколко пъти тоя месец не ги изключва след гасене на колата и съответно като не ги чуя и акумулатора пада.Да знам какво е, че да си го взема и да го сменя като разглобя, че много кофти. Като я чуя вадя клемата на акумулатора ама не е работа.Забелязах и още нещо - като разкачах + на акумулатора клемата беше бая топла ... не знам дали е нормално.
mitkomeg
08-08-2014, 11:15
Колеги, моя параход прави мизерии вече половин месец...
От няколко седмици на моменти чувам странно съскане като от пукнат маркуч по турбо пътищата.Преди 2 дена вечерта излизах и почна като настъпя и стигне на 3-та 4-та около 3000 оборота светва дюзата и докато не върна педала на газта не изгася.Карах я в сервиз да я огледат защо пренадува (грешка P0235 набива) и ми казаха вечерта, че няма нищо спукано и, че си надува нормално...на 4200 оборота правила 1 бар но това на място и не са я карали. В движение обаче скача на 1.5 и забива.Като се прибрах почнах да гледам и аз и аз не видях спукан маркуч.Бърках с една дълга отверка да натисна лостчето което движи геометрията на турбото и като напъна на долу хлътва около 0,5-1см. като на пружина и после се връща пак горе...явно не е запекла геометрията.
От какво може да пренадува според вас? Мисля си за актуатор...но все пак ми се чува странно съскане като настъпя което не е винаги.Ако е актуатор ще има ли съскане от него, защото като гледам не се управлява коректно геометрията да разтоварва ако мисля правилно.
166 2.4 JTD 136
Alfaro76
08-08-2014, 19:30
опа другари, кажете как да вкарам кода от картата на ICS-а,
само последните цифри ли или всичко
Колеги, моя параход прави мизерии вече половин месец...
От няколко седмици на моменти чувам странно съскане като от пукнат маркуч по турбо пътищата.Преди 2 дена вечерта излизах и почна като настъпя и стигне на 3-та 4-та около 3000 оборота светва дюзата и докато не върна педала на газта не изгася.Карах я в сервиз да я огледат защо пренадува (грешка P0235 набива) и ми казаха вечерта, че няма нищо спукано и, че си надува нормално...на 4200 оборота правила 1 бар но това на място и не са я карали. В движение обаче скача на 1.5 и забива.Като се прибрах почнах да гледам и аз и аз не видях спукан маркуч.Бърках с една дълга отверка да натисна лостчето което движи геометрията на турбото и като напъна на долу хлътва около 0,5-1см. като на пружина и после се връща пак горе...явно не е запекла геометрията.
От какво може да пренадува според вас? Мисля си за актуатор...но все пак ми се чува странно съскане като настъпя което не е винаги.Ако е актуатор ще има ли съскане от него, защото като гледам не се управлява коректно геометрията да разтоварва ако мисля правилно.
166 2.4 JTD 136
Геометрията ти работи с налягане. Щом пренадува, явно не й стига налягане да измести. Огледай около маркучето към актуатора да не би там да има пробив :roll:
пп: на място няма как да се види дали пренадува, тия в сервиза нищо не са направили
Bobiuzunov
09-08-2014, 21:32
Пак проблем с пръскалките,отново се запушиха,интересно е че се запушва нещо в самото казанче и ако го продухам със сгъстен въздух тръгва,но след ден два пак същата история.Вътре в казанчето имали някаква цедка или филтър който да ми е запушен и как се сваля самото казанче,май трябва да се свали подкалника,но дано не се сваля и бронята?
lordliness
09-08-2014, 21:39
Няма цедки. Напълни ги с вода и после го източи с един маркуч по принципа на скачените съдове и така няколко пъти и боклуците ще излязат. Запушва се сигурно моторчето
---------- Post added at 21:37 ---------- Previous post was at 21:36 ----------
Няма цедки. Напълни го с вода и после го източи с един маркуч по принципа на скачените съдове и така няколко пъти и боклуците ще излязат. Запушва се сигурно моторчето
---------- Post added at 21:39 ---------- Previous post was at 21:37 ----------
Няма цедки. Напълни го с вода и после го източи с един маркуч по принципа на скачените съдове и така няколко пъти и боклуците ще излязат. Запушва се сигурно моторчето
Колеги, имам един проблем от скоро. При подаване на газ нали когато ускорявам и най-осезателно на 3, 4 предавка долу в краката ми се появява едно тресене. Прави го само като натисна газта, когато карам с постоянна скорост го няма това. Четох на няколко места, че най-вероятно се дължи на разбито вътрешно каре или скъсан тампон на двигателя. Вие какво мислите по-въпроса? Колата е тази от подписа ми.
Може и двете да са колега - тампона като замине от вибрациите се разбива и карето, при мен и двете бяха капут :priest:
здравейте, с какво се маха тая лепкава боя след автомивката, жабката зад задните седлаки е такава лепкава, свалих я и се чудя с какво да подхождам към нея, после дали тр да пръчкам основа или директно с боята? Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем ще съм благодарен за отговара.
здравейте, с какво се маха тая лепкава боя след автомивката, жабката зад задните седлаки е такава лепкава, свалих я и се чудя с какво да подхождам към нея, после дали тр да пръчкам основа или директно с боята? Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем ще съм благодарен за отговара.
Търсачката не хапе! http://clubalfaromeo.com/forum/search.php?searchid=3899226
Alfaro76
18-08-2014, 17:58
И аз имам тая гадост...как я свали
Днес за майтап отидох в итал Ауто
Оригинален ключ струва 1650 лв
Оригиналната топка е по-евтина само 560 лв :naughty:
Логата изобщо без пари 109 и 130 :calc:
Голям смях, Алфа конкурира Мерцедес, колегата дето каза, че е висок клас кола май е бил прав :th_up:
ecotronic
18-08-2014, 20:22
Голям смях, Алфа конкурира Мерцедес, колегата дето каза, че е висок клас кола май е бил прав :th_up:
Точно така. Я калкулирай цената на една кола, като сбор от части закупени от там и ще видиш, че и Ролс Ройсът е по-евтин.
Някога имаше една такава приказка:
Колите биват:
- скъпи
- дълги
- студени
- тесни
............
Скъпите са Москвичите, защото на всеки 100 км. трябва да подменяш по нещо.
Дългите са Вартбурзите - 4 м. кола и 15 м. пушек
Студените са Мерцедесите, защото вътре се возят жени със скъпи кожени палта.
Тесните са Бентлитата, защото на задната седалка винаги се возят по един.
digitalundgrd
18-08-2014, 23:35
И аз имам тая гадост...как я свали
Купувате си спирт 95% от аптеката и с една хавлия (прежалена за изхвърляне) започвате да търкате...:th_up:
Колеги имам един проблем, вече втори път сменявам пистов ремък през около 7-8 хл. километра и сега пак почна по- малко да се чува ,че буксува! Ролките ги въртя добре са, от какво може да е ремъците които слагам са марка Гейтс! Дали е до ремъка или обтягащия механизъм прави проблеми?
lordliness
19-08-2014, 17:16
Колеги имам един проблем, вече втори път сменявам пистов ремък през около 7-8 хл. километра и сега пак почна по- малко да се чува ,че буксува! Ролките ги въртя добре са, от какво може да е ремъците които слагам са марка Гейтс! Дали е до ремъка или обтягащия механизъм прави проблеми?
Свали всичко и го прегледай, не е сложно, ремъка правилно ли е обтегнат? Виж каналите на демпферната шайба, понякога са пълни с камъчета, каналите на ремъка също, може да са износени каналите на шайбата на алтернатора и климатика
Ок, а как да разбера дали са износени каналите?
ecotronic
19-08-2014, 17:49
Ако пружината на обтягащата ролка е омекнала, ще настройваш обтягането на положение с другата ролка, но реално ремъкът ще е хлабав. Най-добре е да сравниш на пипане колко е опънат ремъка на друга като твоята кола.
Сега съм на морето като се прибера ще умувам какво да правя, мерси за отговорите! В Червен бряг не знам да има друга Алфа, няма как да сравня ремъка с друга кола
lordliness
19-08-2014, 19:34
Сега съм на морето като се прибера ще умувам какво да правя, мерси за отговорите! В Червен бряг не знам да има друга Алфа, няма как да сравня ремъка с друга кола
Ако слагаш ремък, който е с точните параметри, се обтяга така, че трудно би приплъзвал, моя ремък не е приплъзвал никога, да не би звука да е от другаде?
Ами не знам, след като сложа нов ремък звука изчезва, и след определени км. пак се появява! Мисля, че пазех опаковката на ремъка, като се прибера ще погледна и ще я снимам, да не би пък да е от ремъка, когато го взимам уж гледат номер на рама ама знае ли човек, ще погледна да не би пък да не е натегнат както трябва!
lordliness
19-08-2014, 19:50
Ами не знам, след като сложа нов ремък звука изчезва, и след определени км. пак се появява! Мисля, че пазех опаковката на ремъка, като се прибера ще погледна и ще я снимам, да не би пък да е от ремъка, когато го взимам уж гледат номер на рама ама знае ли човек, ще погледна да не би пък да не е натегнат както трябва!
6PK1740- това е ремъка, ако не знаеш ще ти кажа как да го натегнеш още малко. самия ремък също се износва, пистите. Имам много преки впечатления от този ремък и ролките( не само по снимки и в интернет) защото го свалям всяка година и правя профилактика.
Ок. колега когато се прибера ще погледна и ще пиша, а как да го натегна още малко?
lordliness
19-08-2014, 20:48
Ок. колега когато се прибера ще погледна и ще пиша, а как да го натегна още малко?
като се прибереш свиркай, ще ти обясня
Ако пружината на обтягащата ролка е омекнала, ще настройваш обтягането на положение с другата ролка, но реално ремъкът ще е хлабав. Най-добре е да сравниш на пипане колко е опънат ремъка на друга като твоята кола.
+1 аз поръчвам нова ролка и ги въртя с динамометричен ключ на менгеме. Ако едната тръгва примерно на 4кг, а другата на 2 работата е ясна. Ако е все едно, новата я връщам. :) Така си спестяваш "профилактична" смяна на разни златни обтяжки, щото някои са доста скъпи.
ecotronic
19-08-2014, 21:22
+1 аз поръчвам нова ролка и ги въртя с динамометричен ключ на менгеме. Ако едната тръгва примерно на 4кг, а другата на 2 работата е ясна. Ако е все едно, новата я връщам. :) Така си спестяваш "профилактична" смяна на разни златни обтяжки, щото някои са доста скъпи.
Аз така и не мога да разбера, защо е толкова скъпа тази ролка, след като на TS мотора е горе-долу на същия принцип а е към 80 лв. А тази е с 200 лв нагоре. Да няма някакъв вграден амортисьор в себе си?
lordliness
19-08-2014, 21:24
Не е от ролката, след като не приплъзва 7000 км. и почва после, ако е ролка ще приплъзва винаги. За мен причината е износени писти на някоя ремъчна шайба и тя износва и ремъка за 7000 км. поради недобро сцепление на пистите.
моята ролка е Рувиле- към 250 лева, добра работа, като изключим това, че не беше смазана
ecotronic
19-08-2014, 21:30
Нов, но хлабав ремък може и да не приплъзва осезаемо в първите няколко хиляди километра, но поради това, че има по-лошо от нормалното сцепление се яде бъзо, яде и ролките.
Така общо взето бързо идва и момента в който приплъзването става осезаемо.
endeavour
20-08-2014, 07:13
Колеги с дърти дизели, докато не сложите фрайлауфни шайби на алтернаторите тоя филм с ремъци и обтегачи ще го гледате редовно - говоря от собствен горчив опит. Просто откакто съм с такъв алтернатор забравих за тоя ремък, хилядите му скъпи ролки и противното му скърцане.
Аз така и не мога да разбера, защо е толкова скъпа тази ролка, след като на TS мотора е горе-долу на същия принцип а е към 80 лв. А тази е с 200 лв нагоре. Да няма някакъв вграден амортисьор в себе си?
Щото има кой да я плаща затова. :) Българина му дай пари да изсипва, веднага се сещам за един бг феномен: На Хюндаите оригиналните ролки/части са евтини и качествени само, че са мейд ин Корея, а българинът търси SNR, INA или нещо от сорта .. Все едно колата му не е корейска :) Като си поръчаш примерно INA идва една хубава корейска ролка, на който надписите са минати с флекса. :tooth: Всички са щастливи. Някои като им предложиш част от 100 и от 200лв избират тази от 200 щото е "истинска", а не могат да съобразят, че става въпрос примерно за един лагер със себестойност 12,50. В същото време да продадеш евтина част на човек с горепосочените убеждения е страшен автогол и тук кръгът се затваря :magic::magic:
digitalundgrd
20-08-2014, 10:09
Щото има кой да я плаща затова. :) Българина му дай пари да изсипва, веднага се сещам за един бг феномен:
Другото, което е интересно, че е готов да даде много пари за нещо, което е второ или третостепенно, но за важните неща винаги пЕстим :)
Пример: Както казваш ти - масово се скача на най-скъпата 200левова ролка, но пък като ще си купуваме гуми - естествено втора ръка (нов внос от Германия!) за по 30-40лв парчето МАКСИМУМ :bg:
lordliness
20-08-2014, 10:40
Ама тази ролка( обтегач) я няма евтина, всички са скъпи
Ама тази ролка( обтегач) я няма евтина, всички са скъпи
Еми така е, за информация се продава само демпфера за 100-на лева, само ролката също за около 45 ;)
lordliness
20-08-2014, 11:13
Еми така е, за информация се продава само демпфера за 100-на лева, само ролката също за около 45 ;)
Ролката да, но другото не го намерих отделно, на мен ми беше разбита и износена оста ( тялото на самия механизъм), където минава болта и тампоните на пружината.
И хоп Рувиле- 250 лв. :) сега всяко лято свалям всички ролки смазвам ги прилежно и повече никога няма да ги сменя, ще карат вечно :)
135559
Ето тук бяха износванията
Това продава ли се отделно- не ми се вярва
Колеги, може да Ви се стори смешно, но с питане и до Цариград се стига, та TPS - а оказва ли влияние в ускорението на колата?
ecotronic
21-08-2014, 19:58
Колеги, може да Ви се стори смешно, но с питане и до Цариград се стига, та TPS - а оказва ли влияние в ускорението на колата?
Абсолютно. TPS - ът е едно от нещата по които ECU - то "разбира" колко бързо трябва да се увеличат оборотите на мотора.
Освен това, когато се изпадне в ситуация на дефектирал или дефектиращ дебитомер, ECU - то взима впредвид информацията от TPS - а за да се ориентира за количеството постъпващ въздух.
Абсолютно. TPS - ът е едно от нещата по които ECU - то "разбира" колко бързо трябва да се увеличат оборотите на мотора.
Освен това, когато се изпадне в ситуация на дефектирал или дефектиращ дебитомер, ECU - то взима впредвид информацията от TPS - а за да се ориентира за количеството постъпващ въздух.
Благодаря, колега! И едно последно питане - възможно ли е дефектирал TPS да работи от време на време що годе добре и колата да си ускорява и след време да спира пак?
ecotronic
21-08-2014, 21:23
Възможно е. TPS - ът представлява потенциометър. Когато се износи съпротивителната писта и се влоши контакта и с плъзгача започва да прекъсва и да дава лъжлива информация. В зависимост от различни фактори, като температура, влага, вибрации прекъсва повече или по-малко.
Сещаш се, какво се случва с износен потенциометър на някоя звуковъзпроизвеждаща система.
Да, благодаря ти още веднъж! Явно ще търся да закупя работещ TPS, но трябваше да бъда сигурен.
Колеги днес гледах ролката на алтернатора и мисля , че е обикновена а не каквато трябва да бъде, на място дали мога да я сменя с оригинална фрайлауф шайба? Ако може някой да каже и как да сваля алтернатора?
Колеги, след смяна на TPS адаптацията задължителна ли е? Колата няма ли да се самоадаптира?
ecotronic
30-08-2014, 11:35
Колеги, след смяна на TPS адаптацията задължителна ли е? Колата няма ли да се самоадаптира?
Задължителна е.
endeavour
02-09-2014, 07:24
Колеги днес гледах ролката на алтернатора и мисля , че е обикновена а не каквато трябва да бъде, на място дали мога да я сменя с оригинална фрайлауф шайба? Ако може някой да каже и как да сваля алтернатора?
На място не вярвам да успееш, просто е тясно за сериозно захващане. За свалянето на алтернатора съм чел какво ли не - разглобяване горе около рейла за вадене отгоре, или разглобяване долу вдясно за вадене отдолу... Моят го извадих отгоре след като развих двата болта през десния подкалник, и то без да разглобявам нищо. Аз си бях приготвил предварително друг алтернатор с фрайлауф и смяната стана за 15 минути. Важното е първо да откачиш акумулатора :-D
Все ми се струва обаче, че след като сложих мотор 136 коня от Капа, отзад зад него е доста по-широко отколкото беше при алфовия мотор... Ама може и да се заблуждавам, все пак (уж) са едни и същи.
Мерси колега, ще пробвам когато имам време, а тези болтове на алтернатора трябва ли да се държи контра на гайката?
endeavour
03-09-2014, 07:19
Мерси колега, ще пробвам когато имам време, а тези болтове на алтернатора трябва ли да се държи контра на гайката?
Задължително. Например със звездогаечен ключ става, като го опреш за контра на блока на двигателя и си развиваш болта спокойно.
Bobiuzunov
05-09-2014, 08:20
Колеги как се сваля топката на скоростният лост,че най после на нея и на волана им дойде редът за претапициране?
Колеги как се сваля топката на скоростният лост,че най после на нея и на волана им дойде редът за претапициране?
Боби, хващаш я с 2 ръце и някой приятел хваща с 2 ръце отгоре върху твоите и дърпате контролирано. ;) Иначе се чупят огледала зъби и т.н. :)
Докато сме на темата за махането дръжката на ръчната и тя ли по същия начин се маха или има някакъв друг пиниз ?
Колеги,я кажете мнение, че ми писна вече. Смених дебитомера и сондата с бошовски, сондата не е универсална, а си е оригинална. Вчера смених TPS пуснаха и адаптация, грешки няма никакви и колата пак си върви когато иска. Сутрин пали без проблем, но има едно заглъхване в началото и вече не знам какво да я правя. Цял ден може да върви както трябва и изведнъж се спъва нещо. След малко пак се сеща да върви свястно. Това го прави и на бензин и на газ.
to_lose_HEART
05-09-2014, 13:55
Прегледай маркуча след дебитомера за напукване или прокъсване
ecotronic
05-09-2014, 14:06
Колеги,я кажете мнение, че ми писна вече. Смених дебитомера и сондата с бошовски, сондата не е универсална, а си е оригинална. Вчера смених TPS пуснаха и адаптация, грешки няма никакви и колата пак си върви когато иска. Сутрин пали без проблем, но има едно заглъхване в началото и вече не знам какво да я правя. Цял ден може да върви както трябва и изведнъж се спъва нещо. След малко пак се сеща да върви свястно. Това го прави и на бензин и на газ.
Какво по-точно прави като се спъва? Има ли диапазон на обороти в които върви лошо и такъв в който е добре или все е зле. Ако спъването се усеща най-много в интервала 1700 - 4000 а под и над него го няма, може да се ебава клапана на вариатора.
Спъва се тотално и звука на двигателя се променя все едно се мъчи такъв. Няма го онзи приятен характерен звук. И в същото време имам странното усещане че когато колата не върви някак си педала на газта става по- тежък все едно при натискане иска да ми върне крака нагоре. Притеснява ме и това глъхнене на двигателя сутрин докато позагрее...
Bobiuzunov
05-09-2014, 17:20
Катализатор имаш ли?
Спъва се тотално и звука на двигателя се променя все едно се мъчи такъв. Няма го онзи приятен характерен звук. И в същото време имам странното усещане че когато колата не върви някак си педала на газта става по- тежък все едно при натискане иска да ми върне крака нагоре. Притеснява ме и това глъхнене на двигателя сутрин докато позагрее...
Огледай си МПХ-а и по-специално пластмасовото капаче отзад дали е на мястото си ;) http://axm-auto.com/prod_img/1167419978_84009.jpg
Сменил съм го преди два дена моторчето.
Колега, отиди да ти закачат и настроят газовото.
Колега ако е от нея на бензин щеше да върви поне добре. Днес вървя хавайна уникалбо да видим утре как ще е, но е ясно че има проблем. Катализатор нямам но пак не се реши проблема, който не е от вчера.
Моята 156-ца тс е така от доста време. Грешки - няма Наскоро забелязах, че при сруден двигател ламбда сондата не работи добре - има я синусоидата, обаче в интервала 0.5... 1.0 волт, а не от 0..1. Като позагрее се пооправя. Купил съм нова и тази седмица ще гледам да я сменя. Надявам се да се оправи, че е много дразнещо.
Колко от вас ще ходят на италфеста тази събота?:prescription:
kabamitov
08-09-2014, 19:24
Колко от вас ще ходят на италфеста тази събота?:prescription:
от колко и къде ще е сбирката
от колко и къде ще е сбирката
13. септември. 2014 год на ИТАЛФЕСТ 2014 год http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=21
Моята 156-ца тс е така от доста време. Грешки - няма Наскоро забелязах, че при сруден двигател ламбда сондата не работи добре - има я синусоидата, обаче в интервала 0.5... 1.0 волт, а не от 0..1. Като позагрее се пооправя. Купил съм нова и тази седмица ще гледам да я сменя. Надявам се да се оправи, че е много дразнещо.
Като каза за сондаа, колега, когато сменях моята ми направи впечатление че свалих сонда с номер 0 258 006 189, тази която сложих е с номер 0 258 006 190. Казах ми, е нямало разлика между двете и 89 бил стария номер. Има ли разлика между тях и може ли да оказва това влияние върху работата на двигателя и по-точно върху ускорението, когато си иска да върви и когато не...?
Alfaro76
16-09-2014, 15:27
Колегиии и четирите ми пищяли не свирят,
някакви предположения имате ли!?
Alexandra
17-09-2014, 00:15
Така да питам тук в общата. Днес трябваше да ида по задачки баш в най-големия дъжд и взех на татко 166 -та, че беше по началъм от моята. Карам си аз и на няколко пъти уцелих доста сериозни гьолчета. И изведнъж карам си аз по бул.България в посока Техномаркет и ми светна лампата, че на зарежда акумулатора. Изфорсирах я, но лампата не гасне и като и давам газ чувам, че нещо като че ли вие. В същото време се разнесе и една особена миризма. Спрях на паркинга на Техномаркета, пошматках се из вътре около 20 мин. и пак се качвам в колата. Паля лампата изгасна, няма го онзи шум. Тръгвам и в първия гьол пак светна. Спрях след цигара време няма проблем. Та това е и питането ми е защо се появи този виещ звук и светна лампата и тази миризма също? И тва с тия лампи за сефте ми се случва в дъжд. С Брерата съм минавала от де ли не без проблем. А иначе колата е 166 бензинова с 2.0 мотор.
lordliness
17-09-2014, 00:30
Така да питам тук в общата. Днес трябваше да ида по задачки баш в най-големия дъжд и взех на татко 166 -та, че беше по началъм от моята. Карам си аз и на няколко пъти уцелих доста сериозни гьолчета. И изведнъж карам си аз по бул.България в посока Техномаркет и ми светна лампата, че на зарежда акумулатора. Изфорсирах я, но лампата не гасне и като и давам газ чувам, че нещо като че ли вие. В същото време се разнесе и една особена миризма. Спрях на паркинга на Техномаркета, пошматках се из вътре около 20 мин. и пак се качвам в колата. Паля лампата изгасна, няма го онзи шум. Тръгвам и в първия гьол пак светна. Спрях след цигара време няма проблем. Та това е и питането ми е защо се появи този виещ звук и светна лампата и тази миризма също? И тва с тия лампи за сефте ми се случва в дъжд. С Брерата съм минавала от де ли не без проблем. А иначе колата е 166 бензинова с 2.0 мотор.
Възможно е ремъкът да приплъзва, ако се е намокрил. Или алтернатора, превъртане на ролка . Намокряне на целия алтернатор. Проблем в хидравликата имаше ли?
Вероятно хлабав пистов ремък.
Bobiuzunov
17-09-2014, 20:49
Айде пак кабелите на багажника които са в гумения маншон,но този път на JTD-то,паркирам и нещо много тъмно ми се струва,дръпнах ръчната и слезнах,ни габарит,ни плафон на задния номер абе нищо.Тези дни ми направи впечатление,че когато затварям багажника лампата в него премигва и се замислих за маншона с кабелите,но не съм карал на тъмно до тази вечер,та днес установих проблема,между другото при отворен багажник всичко си бачка,но затвориш ли го настава тъмнина.:roll:
Bobiuzunov
19-09-2014, 08:38
След смяна на долни носачи и тампони на горните носачи трябва ли да мина на стенд преден мост?
След смяна на долни носачи и тампони на горните носачи трябва ли да мина на стенд преден мост?
Да.
lordliness
19-09-2014, 09:40
Не.
Но ако имаш излишни пари, ако искаш да си спокоен, че всичко е наред и т.н. може да минаваш стенд веднъж годишно, ако караш колата достатъчно много.
За да си отговориш сам на въпроса се замисли какво и откъде се регулира по предницата и какво ще промени смяната на стандартен носач със същите размери.
Избора е твой. 30 лева не са кой знае колко.
Ако ходиш си провери и задницата, тя е по капризна.
Alexandra
22-09-2014, 18:52
Нищо и няма вече. Нито миризма и си зарежда. А как ще се намокри целия алтернатор нали отдолу има кора? Проблем с хидравликата нямаше.
---------- Post added at 18:52 ---------- Previous post was at 18:48 ----------
Колега, Tasho
На баща ми беше по-същия начин, тази дето я намокрих всъщност. Сутрин глъхнеше после вървеше като болид, после спираше и после пак така. Много дразнещо защото я карам и аз понякога. Оказа се дебитомер, който уж беше нов и оригинален. Така, че пробвай с това. А за ламбда сондата си мисля, че ако не си я сменял каквато си свалил от колата такава трябва да сложиш, но ако греша нека някой ме поправи!
Мерси! Ще пробвам с дебитомера.
Но да питам друго, днес при опит да сваля задния прозорец нещо изтропа и прозореца не искада се вдигне нито да се свали. Изчетох темата за ремонт на задния стъклоповдигач, но не ми стана ясно дали сиюптомите за счупване са това и кое точно се сменя. И има ли някакъв вариант да се направи по-издържливо защото колегата е писала, че е пробвал и от либра....
theblackninja1
26-09-2014, 07:58
Iimam 166 3.0v6 tursia da kupia skorostna kutia,avtomat. 0877956075
Bobiuzunov
26-09-2014, 13:21
Колега има си раздел Купува и питането ти е за там.Моляте за напред ползвай кирилица.
Колеги искам да попитам, понеже искам да сложа фрайлауф шайба на алтернатора отидох в един магазин и там ми казаха, че за да мога да монтирам такава шайба трябвало да престържа капака на алтернатора! Алтернатора ми е Magneti Marelli 63321418 и е с обикновена шайба! Моля кажете какво да правя и каква ролка да търся!
endeavour
27-09-2014, 08:36
Колеги искам да попитам, понеже искам да сложа фрайлауф шайба на алтернатора отидох в един магазин и там ми казаха, че за да мога да монтирам такава шайба трябвало да престържа капака на алтернатора! Алтернатора ми е Magneti Marelli 63321418 и е с обикновена шайба! Моля кажете какво да правя и каква ролка да търся!
Аз ги чух същите приказки в магазина и затова отидох в сервиз за автоелектроремонти. Там ми обясниха,че няма такива работи и трябва само да им занеса алтернатора. Между другото тая работа си е за сервиз - мое мнение. Обаче там ми дадоха и един друг акъл и аз ги послушах - понеже ролката е 100+ лева и двайсетина лева е работата, направо си купих цял алтернатор втора ръка с фрайлауф за половината от тия пари (специално моят е от алфа 156 2,4 140 коня) и го сложих на колата. Сега много хора ще започнат да обясняват колко голям е риска от части втора ръка, как може още утре тая ролка пак да блокира и т.н. Вярно е, риск има, но аз се убедих, че у нас риск има и при новите части. А и понякога рискът е оправдан - карам вече сума време с тоя алтернатор и просто нямам проблеми с ремъка.
Каква е идеята да слагате тази шайба
ecotronic
27-09-2014, 10:01
Каква е идеята да слагате тази шайба
По-малко се износват останалите неща, които се задвижват от ремъка и самият ремък.
В определени ситуации динамиката на мотора е по-добра.
Реализира се и икономия на енергия (поне на теория).
endeavour
27-09-2014, 14:37
За динамика и разход нямам наблюдения, аз се принудих да я сложа след като смених всички ролки, обтегача и въпреки всичко ремъка свиреше зверски - след смяна на ремъка имаше тишина около 1500-2000 км и после пак... То не бяха спрейове за ремъци, то не бяха проверки за съосие... Нямам навика да правя снимки и клипчета, иначе щеше да е много нагледно. Но в Youtube ги имаше качени тия клипчета - един и същ ремъчен механизъм, сниман в режим на работа с обикновена шайба на алтернатора и после с фрайлауф. При обикновената шайба и обороти на празен ход рамото на обтегача просто не се вижда от трептения и то със сериозна амплитуда. Такъв режим на ремъчна предавка аз не мога да приема за нормален. При фрайлауфа всичко е като заспало, пробягват само надписите на ремъка... И основното - няма скрибуцане нито на студено, нито в загряло състояние.
ecotronic
27-09-2014, 14:41
Аз лично имам впечатлението, че с такава ролка са оборудвани само дизелови модификации, но може и да греша.
Знае ли някой, дали това го има и за бензинови модификации?
Тези трептения и аз съм ги наблюдавал и съм се чудил дали мотора ми няма проблеми при работа на празен ход за да ги има трептенията Но ми е чудно как с тази шайба тези трептения ще бъдат преодолени Да разбирам ли че фрайлауфшайбата е различна от демпферната шайба И аз наистина от време на време имам скърцане на ремъка на празен ход
ecotronic
27-09-2014, 20:49
Тези трептения и аз съм ги наблюдавал и съм се чудил дали мотора ми няма проблеми при работа на празен ход за да ги има трептенията Но ми е чудно как с тази шайба тези трептения ще бъдат преодолени Да разбирам ли че фрайлауфшайбата е различна от демпферната шайба И аз наистина от време на време имам скърцане на ремъка на празен ход
Въпросната шайба на алтернатора е коренно различна, като принцип на действие от демпферната шайба.
Тя действа на принципа на венеца на велосипеда. Т.е предава въртеливото движение на оста на алтернатора само в посоката му на въртене. По този начин, когато КВ понижи оборотите си, роторът на алтернатора се върти по инерция и така инерционният му момент не се предава върху останалите компоненти от ремъчната предавка.
Разбрах че от самата си инерция алтернаторът в определени моменти (те се малко но все пак) ще дава по добър заряд въпреки че ако всичко е наред това не би трябвало да е така Алтернаторът в идеалният вариант би трябвало да дава еднакво напрежение независимо от оборотите
ecotronic
27-09-2014, 22:35
Именно. Този механизъм позволява това запасената във въртящия се ротор механична енергия да бъде трансформирана в електрическа, т.е - оползотворена. В случая без такъв механизъм същата тази енергия до голяма степен способства за износването на останалите ролки и ремъка.
Май пак ще си отворя (беля) работа Та от 156 ли може да се търси тази шайба Няма да тръгна да търся но ако видя нещо изгодно ще действам
---------- Post added at 22:58 ---------- Previous post was at 22:54 ----------
Опа Сега прочетох Май цял алтернатор Ще имам идеята впредвид ако дойде ред да пръскам пари за моя
endeavour
28-09-2014, 06:41
Нямам проверена информация дали фрайлауфна шайба може да се сложи на всички видове алтернатори, с които е комплектован 136 к.с. дизел на 166. Вариантите общо взето са следните:
1. Караш колата в сервиз, където подменят шайбата.
2. Спираш колата, сваляш алтернатора и тръгваш с него по магазините, за да си сигурен, че ще купиш шайба, която става за него и после си трошиш ръцете да я смениш:grin:
3. Намираш 2,4 140 коня на части(а може би да стават и от 150, не съм проверил) и си купуваш целия алтернатор. Това е по-мързеливия и в общия случай по-евтин вариант, но го има риска да улучиш такъв, чиято шайба е към края на живота си. В такъв случай или прибягваш до вариант 1, или си караш с блокирал фрайлауф все едно си с обикновена шайба.
Ок. колеги мерси за отговорите!
FEN TEMPRA BG
28-09-2014, 15:30
Намираш 2,4 140 коня на части(а може би да стават и от 150, не съм проверил) и си купуваш целия алтернатор.
Де ги тез 2.4 140 коня на части с непродадени алтернатори 120А? Убих се да търся - отговорът е все един - "продаден е колега" :heavy_cry:
mitkomeg
28-09-2014, 16:25
Някой свалял ли си е сам турбото и какво трябва да се демонтира, че пренадува и според всички е за чистене.Имам до някъде опит с разглобяването на коли и инструменти но ми се ще някой който го е правил да сподели опит за да не преоткривам топлата вода.
Става дума за АР166 vnt25 2,4jtd 136
Bobiuzunov
29-09-2014, 14:47
Колеги,някой може ли да даде работещ линк на E-per,че гледам една 75-ца с V6 мотор и искам по шасито да видя повече подробности.
ecotronic
29-09-2014, 15:07
Колеги,някой може ли да даде работещ линк на E-per,че гледам една 75-ца с V6 мотор и искам по шасито да видя повече подробности.
Пробвай този (http://eper.fiatforum.com/eper/navi?COUNTRY=012&SBMK=R&DRIVE=D&MAKE=R&COMM_MODEL=75&ALL_FIG=0&LANGUAGE=3&PREVIOUS_KEY=HOME&NEW_HTTP=TRUE&ALL_LIST_PART=0&SB_CODE=-1&KEY=VERSION&PRINT_MODE=0&EPER_CAT=SP&GUI_LANG=3&WINDOW_ID=1). Изглежда, че работи.
kabamitov
29-09-2014, 17:03
Някой свалял ли си е сам турбото и какво трябва да се демонтира, че пренадува и според всички е за чистене.Имам до някъде опит с разглобяването на коли и инструменти но ми се ще някой който го е правил да сподели опит за да не преоткривам топлата вода.
Става дума за АР166 vnt25 2,4jtd 136
колега май никой не го е свалял и аз искам да знам какво се прави но уви никой не е казал до сега
mitkomeg
29-09-2014, 17:24
Ами на пръв поглед отгоре 4-те болта предполагам, че ще се скъсат понеже ще са толкова опечени, че само те си знаят.Значи ще трябва предварително да се набавят такива в повече.От долу не знам как е но вярвам, че картинката ще е подобна.Не знам дали ще трябва да се сваля радиатор или нещо друго-дали става демонтажа без да се сваля цялата предница!?!Другото което ме вълнува е като се развият маслените маркучи ще изтече маслото(предполагам).Та трябва ли да се източи първо то или?За това питам тук за да преценя дали си струва хамалогията да се пробвам сам или да дам 200лв на някой да го направи това нещо.Нооо никой не изказва мнение.Може отговори и на лични ;-)
П.С. Ето какво открих в чужд форум - надявам се да няма сърдити:
http://forum.alfa156.net/forum/forum_posts.asp?TID=24274
daniseat
29-09-2014, 19:13
Колега,на мен приятел ми го свали турбото за 15-20мин.без да сваля радиатори и т.н.,така че предполагам ще се справиш и сам.Успех
mitkomeg
29-09-2014, 20:53
Колега,на мен приятел ми го свали турбото за 15-20мин.без да сваля радиатори и т.н.,така че предполагам ще се справиш и сам.Успех
А да имаш спомен с колектора ли го смъкна или само самото турбо?
daniseat
29-09-2014, 23:16
Само турбото,без колектора.
Bobiuzunov
30-09-2014, 20:32
Колеги,да питам и вас,предстои ми най вероятно покупката на една 75-ца,но е свалена от отчет и след евентуално закупуване и стягане ще трябва да се минава на технотест,та там как стоят нещата че не са ми много ясни?
Колеги, някой може ли да каже откъде да си купя стелки?
lordliness
30-09-2014, 22:08
От тук. Мокетени. Хубави са.
Bobiuzunov
30-09-2014, 22:15
Сега намерих и разгледах сайта за технотест,възтановяването на свалено от отчет МПС е 240лв. нищо страшно,щото се носят слухове за 1000лв и нагоре,но май чакането е в повече,пък и колата ще трябва с репатрак за се придвижи до София.
Сега остава да уточня как става прехвърлянето на такава кола,ходи ли се при нотариус или не?
От тук. Мокетени. Хубави са.
Ще понахалствам, ама къде оттук. единствения,който намерихдапродава е VFTI, обаче той вече няма.
lordliness
30-09-2014, 23:43
Ще понахалствам, ама къде оттук. единствения,който намерихдапродава е VFTI, обаче той вече няма.
Аз си взех от него. Имаше още един който предлагаше, но не помня кой. В аутобим имаше, но по скъпи.
Bobiuzunov
01-10-2014, 07:07
Ето колега виж тука.Аз съм взимал и съм много доволен.
http://www.stelki.bg/category/105/moketni-stelki-alfa-romeo-166.html
Аз съм го свалял. Сваля се въздушния филтър и интеркулера и от там се изважда турбото.Само от там излиза.От долу не може да излезе.
daniseat
01-10-2014, 17:19
Нито филтъра,нито интеркулера сме сваляли и турбото си излезе без проблем.
ivo_v.i.p
02-10-2014, 16:11
Някой случайно да има наблюдения върху тази 166-ца ?
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11407572792461462&slink=7o91i4
Oтсега мога да кажа, че няма как да е 2004г. с тази муцуна, а на 120000км. хептен няма начин да бъде. :tooth:
Другото вече трябва да се види на място. :)
A, да - и определено не е с "ВСИЧКИ ЕКСТРИ". ;)
Bobiuzunov
03-10-2014, 21:08
След някой друг месец,ще дойде време за смяна на ангренаж на 3.0 V6,а аз обичам да съм подготвен,та търся да си закупя индикатор за горна мъртва точка заедно със стойката,пети вече имам и ми трябва само индикатор.Дайте идея къде да търся?
П.С Ако до смяната съм продал колата,индикатора и петите ще са комплект с нея.
ecotronic
03-10-2014, 21:37
След някой друг месец,ще дойде време за смяна на ангренаж на 3.0 V6,а аз обичам да съм подготвен,та търся да си закупя индикатор за горна мъртва точка заедно със стойката,пети вече имам и ми трябва само индикатор.Дайте идея къде да търся?
П.С Ако до смяната съм продал колата,индикатора и петите ще са комплект с нея.
http://www.zimber.bg/search.php?orderby=position&orderway=desc&search_query=%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%BA%D0%B0% D1%82%D0%BE%D1%80&submit_search=
Някой да е пробвал да слага нещо вместо фабричния ченджър, да чете мп3, може и дискове, ама да не прекъсва като оригиналния ))))
Bobiuzunov
04-10-2014, 21:10
Стойката ще стане,но индикатора го дават за центровка на дизелови помпи и нямам идея това става ли и ще ми върши ли работа?
ecotronic
04-10-2014, 21:16
Стойката ще стане,но индикатора го дават за центровка на дизелови помпи и нямам идея това става ли и ще ми върши ли работа?
Този първия е за центровка на помпата. Гледай малко по-надолу - след стойките има един индикатор, който е за стойките.
А най-вероятно индикаторът е един и същ и за двете предназначения.
Някой да е пробвал да слага нещо вместо фабричния ченджър, да чете мп3, може и дискове, ама да не прекъсва като оригиналния ))))
Да, аз съм с xcarlink и като цяло се справя доста добре.
Bobiuzunov
06-10-2014, 18:36
Къде го монтира,на мястото на заводския ченджър или на друго?Монтажа лесен ли е или изисква някой който е в час?
ecotronic
06-10-2014, 19:55
Къде го монтира,на мястото на заводския ченджър или на друго?Монтажа лесен ли е или изисква някой който е в час?
Моето мнение е, че ако имаш окабеляване за заводското CD е добре да го "монтираш" в багажника. Ако нямаш такова, някъде около жабката е подходящото място. Свързването към ICS - а е лесно.
kabamitov
06-10-2014, 20:13
аз съм най доволен от AUX-а уникален кристален звук (с Ipod съм) звука е просто уникален не давайте сумати пари на вятъра изведете си AUX (кабел 3 4 лв стерео + Ipod 30 40 лв) няма да съжалявате
Някой дали знае някакви данни или параметри по които мога да си купя семеринг за разпределителният вал Преди месец през други ремонти го смених профилактично но работата стана по зле Проблема е че изхвърлих старият Искам да отида на магазин за семеринги и да поръчам моят по размер По магазините за авточасти са скъпи а и виждам резултата
Bobiuzunov
06-10-2014, 20:42
Имам оригинален чейнджър и окабеляване предполагам имам.
ecotronic
06-10-2014, 20:57
Някой дали знае някакви данни или параметри по които мога да си купя семеринг за разпределителният вал Преди месец през други ремонти го смених профилактично но работата стана по зле Проблема е че изхвърлих старият Искам да отида на магазин за семеринги и да поръчам моят по размер По магазините за авточасти са скъпи а и виждам резултата
30 X 42 X 7
В жабката, голямо е горе долу колкото цигарена кутия, свързването е елементарно, трябва само да махнеш ICS-а. Не знам дали можеш да ползваш окабеляването на ченджъра, трябват ти женски ISO конектори за да можеш да вкараш това:
http://www.car-interface.com/vendita/379-thickbox/becker-ipod-iphone-aux-interface-xcarlink.jpg
Bobiuzunov
07-10-2014, 12:46
Нали за това говорим?
http://www.hid.bg/xcarlink-usb-mp3-player-alfa-romeo-147-156
Същото, конекторите му са като на снимката от предния ми пост.
Bobiuzunov
07-10-2014, 16:21
ОК поръчах го,но ще го дам на човек който разбира да го монтира,че аз съм на ВИЕ с кабели и жици.:waving:
П.С само ще му принтирам свалянето на ИЦС-а за да знае последователността и дано се справи.
kabamitov
07-10-2014, 20:39
искам да попитам някой слагал ли е на 166 LED крушки на 2-та стоп/габарит и 2-та габарита отзад и как изглежда
ivo_v.i.p
09-10-2014, 19:19
Има ли някой колега от Бургас,който може да погледне въпросната от обявата, защото съм от София и е бая далече разстоянието до там, а според продавача забележките са дребни и като цяло е ок всичко, да видим дали си залужава след оглед от някой, който разбира и знае какво да гледа..
http://www.cars.bg/c888139
Днес на тренировките на драга в Сливен колегата Роман даде 15ка За 166 дизел с такъв голям сандък браво