View Full Version : Общи приказки 166
Pages :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Linkestis
12-05-2012, 11:52
шшшт по-тихо сега пък ти, стига си тръбил :oops:
:rotfl:
Колеги моят ключ не се вади когато съм на контакт Откъде мога да си намеря тази екстра и да си я монтирам ??????????????????????
Вие не сте добре... подлъгахте момчето... :cussing:
Колеги моят ключ не се вади когато съм на контакт Откъде мога да си намеря тази екстра и да си я монтирам ??????????????????????
Тази екстра може да се поръчва само заводско и е много скъпо ;)
to_lose_HEART
14-05-2012, 09:23
При запален мотор, а не само на контакт
Ей сега пробвах и само на контакт пак си излиза ключа, среща леко съпротивление. Най- вероятно е наистина заради износването му
Тази екстра с ваденето на ключа и аз я имам:roll2:
Преди малко смених чистачките, то било много лесно,сравнение с на 164, там ги сменях два часа и през цялото време поздравлявах майките на инженерите от Алфа.
Linkestis
14-05-2012, 19:30
Слънцето ли ви напече...главите ли са ви мокри от дъжда....с тия вадения на ключа????
to_lose_HEART
14-05-2012, 19:37
Да де ама не можем да разберем екстра ли е това или повреда
Linkestis
14-05-2012, 19:59
Мислим че жокер ви не требе :)
----------------
Ако има някои навит може да си разменим ключовете и патрона срещу доплащане от моя страна за тази екстра.
От тази екстра май ти трябва само патрона За кво ти е ключ Премахваш еловете по чипа от ключа и палиш с отверката
Linkestis
14-05-2012, 23:05
От тази екстра май ти трябва само патрона За кво ти е ключ Премахваш еловете по чипа от ключа и палиш с отверката
:big_bow_down::roll2:
егати екстрата ще стане..да не ми завидите сега че моята ще е по-....
искам на Марусяяяя
leketo84
14-05-2012, 23:16
При мен шанса да излезне ключа е нулев за добро или лошо :Suicide:
Би трябвало да е за добро Пасажера немой ти гепи ключовете Питай ги с тая екстра дето я имат кат посегнат да гасят и еле няма ключ
Linkestis
20-05-2012, 13:19
Ето какво се получава като човек няма едно левче,за прахосмукачката на автомивката :tooth: :Tease:
94897 94898
ecotronic
20-05-2012, 14:00
Ето какво се получава като човек няма едно левче,за прахосмукачката на автомивката :tooth: :Tease:
Е - да, ама това, което виждам на снимките не може да се постигне с едно левче. Дори и с няколко по едно левче.
Поздравления за добре свършената работа.:cheers:
Pepko-Bepko
20-05-2012, 14:34
хубаво куче :pimp:
94897 94898
Сега вече съм абсолютно сигурен, че това са най-разглобяваните 66ци от форума :Tease:
Linkestis
20-05-2012, 15:20
Аааа не, седалките ги махам за първи път,на тяхно място идват другите..как им викат??? Кожени... :)
Пепко,кучето е хубаво ама е голяма лигня :)
Колко пари даде за седалките ако не е тайна
94897 94898
Плашещото при теб, че в дънното се вижда втората 166-ца...:pokey:
---------- Post added at 09:21 ---------- Previous post was at 09:20 ----------
Брех, вижте тези фарове на 166 и кажете според вас удачно ли е или не?
http://www.youtube.com/watch?v=d9j3wEGjojg&feature=related
Много са яки човек. Супер добри фарове.
Alfaro76
29-05-2012, 19:16
Немеца коментира :tooth:
http://www.youtube.com/watch?feature=fvwp&NR=1&v=dZlKhN1M32g
leketo84
31-05-2012, 00:11
Linkestis Дай да видим как е станало с новия кожен салон ! Ето при мен какво се получи и съм много доволен :drunk: А сега вече и измит е още по друга бира :biggrin1:
Linkestis Дай да видим как е станало с новия кожен салон ! Ето при мен какво се получи и съм много доволен :drunk: А сега вече и измит е още по друга бира :biggrin1:
Много по класно е с кожата! Текстилните някак все вехти и стари седят независимо колко са запазени и чисти ! Много хубав ъпгрейд момчета !!! + по малко прах:Yoda:
Страхотно изглежда, сега ще кажеш дали ти се цапат седалките от дънки и кожени якета, че за светла кожа чувам за такива проблеми.
Много по класно е с кожата! Текстилните някак все вехти и стари седят независимо колко са запазени и чисти ! Много хубав ъпгрейд момчета !!! + по малко прах:Yoda:
Тук съм на по-особено мнение, нищо, че съм с кожа.
Linkestis
31-05-2012, 23:55
Снимка нямам в момента но утре ще кача.
Значи да уточниме...кожата е незаменимо допълнение към всеки автомобил еле па за 166 .. точка :)
Платненката е възможно най-евтиното решение,грозно протъркано,накъсано,лекьосано,миризливо,раздърпано ,намачкано,насрано,евтино,евтинджийско,компромисно да повториме евтинджийско,каруцарско и така нататък.Каквото и да правиш,колкото и да го пазиш...винаги е раздърпано и мръсно.И не на последно място раздърпано и мръсно.
Кожата е кожа веднъж!
Тъпизмите относно това че лятото било горещо и като се качиш с банските парело...или че зимата било студено са тъпизмите на хора които или не са имали възможност или са ненормални да твърдят подобни неща.
Ауу да не говориме за плюша.
П.П Сега ако става дума за 166-ца която седи пред блока и се качва шофер в нея само за 4-те почивни дни или събота и неделя до молчето,и е сам..и няма деца..и не качва никои...и не пуши..и не пие кафе..и не му пука за раздърпания и мръсен салон,то платненката е за него.
Alfaro76
01-06-2012, 11:17
Човека имащ кожен салон си изказа мнението, че не е много съгласен,
но ние приемаме и твоето мнение по тази тема.
Тези, (ние дето нямаме КОЖЕН салон) ги изкара пълни мизерници бре :pokey:
Да не коментирам аз какви КОЖЕНИ салони съм виждал...
и какви ....шофьори.... се возят в тях....
Айде ела и се качи в кола като моята без КОЖА и после ми кажи, че ти е било лошо....
Както и да е ....
Честит празник на детето :handshake:
ecotronic
01-06-2012, 13:53
Значи да уточниме...кожата е незаменимо допълнение към всеки автомобил еле па за 166 .. точка :)
Платненката е възможно най-евтиното решение,грозно протъркано,накъсано,лекьосано,миризливо,раздърпано ,намачкано,насрано,евтино,евтинджийско,компромисно да повториме евтинджийско,каруцарско и така нататък.Каквото и да правиш,колкото и да го пазиш...винаги е раздърпано и мръсно.И не на последно място раздърпано и мръсно.
Кожата е кожа веднъж!
Тъпизмите относно това че лятото било горещо и като се качиш с банските парело...или че зимата било студено са тъпизмите на хора които или не са имали възможност или са ненормални да твърдят подобни неща.
П.П Сега ако става дума за 166-ца която седи пред блока и се качва шофер в нея само за 4-те почивни дни или събота и неделя до молчето,и е сам..и няма деца..и не качва никои...и не пуши..и не пие кафе..и не му пука за раздърпания и мръсен салон,то платненката е за него.
Пропусна да кажеш, че ако имаш капещ шибедах:tooth:, а пък нямаш кожен салон, седалките стават като наквасена гъба.
А с кожата - няма грижи:cheers:
Linkestis
01-06-2012, 21:49
Alfaro76 благодаря за пожеланието.Никои не съм изкарвал мизерник в буквалния смисъл, по простата причина че само Пежото и бившата 156-ца е/била с кожен салон.И двете 166-ци са с платненки.Едната от седмица и малко е с кожа.Така че ако си разтълкувал коментара ми така..значи и за себе си съм казал че съм мизерник :)
Еко,приятелю нима се съмняваш в мен?Шаблона е почти готов,електрическата ножица е осигурена :) Чакам утрешното слънце :)
Вариантите са два:
Или слагам силикон върху "шибито" или пускам обява за разпродажба на части.
Наздраве ама с бира :)
ecotronic
01-06-2012, 22:00
........Еко,приятелю нима се съмняваш в мен?Шаблона е почти готов,електрическата ножица е осигурена :) Чакам утрешното слънце :)
Вариантите са два:
Или слагам силикон върху "шибито" или пускам обява за разпродажба на части.
Наздраве ама с бира :)
Само се бъзикам. :-P
Ни най-малко не се съмнявам, че ще пребориш шибедаха. Така, че този последния вариант директно го изключвай.
Сигурно си се сетил вече, но все пак да кажа, защото е важно:
Като почнеш да режеш не режи направо по шаблона а пробвай някъде по средата на ламарината как реже. Изобщо на по-неотговорен участък да свикнеш с инструмента.
.......И ако имаш нужда от помощ, само свиркай.
Успех!
А бе с кожата е яко, позатрие се па намажеш с малко вакса и си караш, мухахааа :sex: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1083704#post1083704
don_pepone
02-06-2012, 14:27
здравейте колеги :)
Имам едно питане. Интересува ме точно каква е "плетеницата" с изпускателните тръби на В6 турбо мотора и как точно е поставено турбото. Ако някой може да ми предостави и снимки щее супер :)
Замислил съм се да сложа турбо на моят шестак,но предвид двата изпускателя щее малко филм да се направи,затове ме интересува как точно изглежда в оригинален въд това чудо. ако може да се види и мазането на турбото как е направено щее още по-добре.
Благодаря ви предварително
leketo84
02-06-2012, 22:13
Страхотно изглежда, сега ще кажеш дали ти се цапат седалките от дънки и кожени якета, че за светла кожа чувам за такива проблеми.
Честно не съм я карал оттогава толкова за да имам реална преценка , но мисля че наистина се забелязва потъмняване , но при редовна поддръжка няма да е проблем има супер препарати , само желанието остава , което при мен е чак болест хахаахах:razz:
geniusloci
04-06-2012, 12:16
На мен ми харесва, че в тези с кожен салон мирише на... кожен салон. Каквото и да правиш, като отвориш вратата, вътре си има приятен специфичен аромат, няма нужда от ароматизаторчета.
kpmaster
04-06-2012, 17:58
Колеги ще пътувам из европата след месец... маршрута е Сърбия-Унгария-Австрия-Швейцария-Италия (музейте на Алфа, Ферари и Ламбо)-Хърватска-Сърбия и обратно тука :) - общо 4300км по официалните магистрали..
Въпросите: има ли забрана в някоя от тези държави за движение с ксенони (НЕфабрични) и къде не мога да си ползвам радар детектора?
@Добавяйте какво има да се гледа там (освен официалните забележителности - не държа на музей :)) или каквото се сетите като съвети, забрани и т.н....
Linkestis
04-06-2012, 18:51
музей на Алфа вече няма :(
Кожата е кожа веднъж!
бе тука мога да поспоря малко, особенно за лятото, квото и да сложиш кожата си е кожа и спарва, зимата като си пусна подгрева и докато почистя колата не усещам студ ама лятото няма начин, ташаците се върят
Alfaro76
05-06-2012, 17:42
Хахаха не влизай в спор, че он как се пали...
Linkestis
05-06-2012, 20:30
напротив...аз съм спокоен човек :)
Позволете ми, ей така понеделнишки да ви занимая. Ако някой не е виждал Алфа Ромео 166 , 2003 преди лифта, 2.4 JTD, която в момента се продава за 40 000 лева- да заповяда. Не знам да се смея ли, да плача ли ?
http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=207523967
Pepko-Bepko
11-06-2012, 19:48
Луда работа наистина... а аз ако ти кажа че познавам човек които ако му хареса колата веднага би я платил ще ми повярваш ли ?
Луда работа наистина... а аз ако ти кажа че познавам човек които ако му хареса колата веднага би я платил ще ми повярваш ли ?
Едва ли.... ще я хареса! ;-)
Позволете ми, ей така понеделнишки да ви занимая. Ако някой не е виждал Алфа Ромео 166 , 2003 преди лифта, 2.4 JTD, която в момента се продава за 40 000 лева- да заповяда. Не знам да се смея ли, да плача ли ?
http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=207523967
Нищо чудно. Това е истинска реална цена за 166-ца от 2003 година....Добре, че по принцип ги продават доста под себестойността им, че да си ги позволим..:hehe:
Трудно ми е да повярвам. Аз, лично за тези пари, макар много да си обичам 166-цата, веднага ще си взема 159 TI или най-малкото ще търся 166 лифт, и то от тези с шитите табла.:devil2:
Jivko7777
12-06-2012, 15:13
ако колата е на тези км нормално!
Според мен цената е 1990 euro, просто е чукнал една нула в повече, случва се понякога!
Вероятно е някой албански джанбазин като гледам качеството и броя на снимките, а и сигурно не знае как да си редактира обявата! ;-)
За да не пускам нова тема ползвам общата и искам да питам. Предстои ми смяна на ангренажен комплект да го кажем. Какво аджеба влиза в него. Отвън съм сменил двете ролки и пистовия ремък преди около ...... нямат 750 км., водната помпа е в прилично състояние. Отвътре какво има............
Поздрави.
Водната помпа даже и да е в прилично състояние - пак ще я сменят. Иначе няма да ти дадът гаранция. Освен нея се сменят ангренажа, ремъкът на балансиращите валове обтяжна ролка и мисля още една имаше. Тотал с трудът около 540лв.
Да питам тук. Пускам в епера едно шаси на 166 и излиза следното: 136.727.0.0 3.0 V6 24V CF3 "SUPER DISTINCTIVE" (076+140) . Какво значат числата в скобите 076 + 140 ?
Не искам да пускам нова тема, а знам, че е писано по въпроса. Искам да ви питам, колеги- може ли и колко главоболия са да се сложи заводския телефон на кола, която е излезнала без него. Влиза ми тая муха в главата, защото лицевия панел ми е за смяна, а повечето са за версията с GSM. Знам за антерната, панела, кабели и микрофони. Някой знае ли дали друг хардуер трябва и дали трябва нов софт, та да го подкара.:prescription:
lordliness
11-07-2012, 13:37
Не искам да пускам нова тема, а знам, че е писано по въпроса. Искам да ви питам, колеги- може ли и колко главоболия са да се сложи заводския телефон на кола, която е излезнала без него. Влиза ми тая муха в главата, защото лицевия панел ми е за смяна, а повечето са за версията с GSM. Знам за антерната, панела, кабели и микрофони. Някой знае ли дали друг хардуер трябва и дали трябва нов софт, та да го подкара.:prescription:
Купи си хендсфри- ще ти отива, сребристо да е в тон и с колата.
Купи си хендсфри- ще ти отива, сребристо да е в тон и с колата.
Бях убеден просто, че ти ще пишеш. Главата си залагах, че ще изкочиш с нещо такова.:brickwall::brickwall::brickwall:
А сега сериозно- какво мислиш за това?
lordliness
11-07-2012, 16:33
Бях убеден просто, че ти ще пишеш. Главата си залагах, че ще изкочиш с нещо такова.:brickwall::brickwall::brickwall:
А сега сериозно- какво мислиш за това?
Единствено си задавам въпроса защо ти е, да го имаш просто ей така или защото ти трябва, според мен да го имаш просто ей така :) Това е за хора, които прекарват голяма част от живота си в колата и говорят нон стоп-така ли е.Хендсфрито върши същата работа и никой не ти говори през колоните на кол ата. :) ама аз в някои области съм доста консервативен така че не ме слушай :)
Защото аз си купих цяла кола(алфата) просто ей така , защото исках да я имам
Единствено си задавам въпроса защо ти е, да го имаш просто ей така или защото ти трябва, според мен да го имаш просто ей така :) Това е за хора, които прекарват голяма част от живота си в колата и говорят нон стоп-така ли е.Хендсфрито върши същата работа и никой не ти говори през колоните на кол ата. :) ама аз в някои области съм доста консервативен така че не ме слушай :)
Защото аз си купих цяла кола(алфата) просто ей така , защото исках да я имам
И аз преди да си купя кола с телефон си мислех - за какво пък ми е това.
Ами най-малкото, защото една допълнителна СИМ карта е 4 лева, т.е. 48 лева на година, а глобата за говорене по телефон е 50 лева с фиш - без банковата такса.
lordliness
11-07-2012, 22:45
И аз преди да си купя кола с телефон си мислех - за какво пък ми е това.
Ами най-малкото, защото една допълнителна СИМ карта е 4 лева, т.е. 48 лева на година, а глобата за говорене по телефон е 50 лева с фиш - без банковата такса.
Е да, мен дори ме глобиха плюс 6 точки, с хендсфри в ухото бях, но имах глупоста да взема телефона в ръка да видя часа по навик, докато чаках на червено, и ченгето реши, че това е достатъчно основание
Е да, мен дори ме глобиха плюс 6 точки, с хендсфри в ухото бях, но имах глупоста да взема телефона в ръка да видя часа по навик, докато чаках на червено, и ченгето реши, че това е достатъчно основание
Топло, топло ;)
lordliness
11-07-2012, 23:14
Топло, топло ;)
заради корумпирани ченгета да си слагам телефони-как пък не, тогава първата им работа беше да ме питат какво работя, аз пък ги попитах дали им приличам на човек, който работи и срещу 50 лева и 6 точки се забавлявах с един офицер и един сержант, които показваха всячески, че мога да мина и по леко, но не получиха нищо.
Не е заради ченгетата а заради това, че ползването не слушалка НАИСТИНА отвлича вниманието. Еле пък като се раззвъни и тръгнеш да я търсиш по джобове и чанти, под седалки и т.н.
Абе добре са го измислили инженерите на Алфа Ромео този телефон.
lordliness
11-07-2012, 23:34
Да, но другите хора в колата ще слушат неща, които не ги засягат-това не ми харесва, иначе вероятно е удобно когато си сам
Да, но другите хора в колата ще слушат неща, които не ги засягат-това не ми харесва, иначе вероятно е удобно когато си сам
Под "другите хора" имаш предвид съпргите на шофьорите , нали? Тук си прав. Колкото до въпроса- кефи ме. Искам да имам. Имам си хендс фри, но заводския телефон ме кефи и ми се ще да си сложа. Ако мислиш, че съм луд, да ти кажа, че имаме колега тук ( няма да му казвам ника) си сложи темпомат, само щото го кефи лостчето.
Така, че ми се ще и ченджър да сложа и телефон. За телефона обаче трябва и по покрива да слагам антени и олелии и май е по-сложно.
Като споменахте - какво е необходимо да се направи, за да се сложи темпомат на 2.4 JTD 140 к.с. , ако няма такъв. Мислех, че имам буксата и е необходимо само лостчето, но за жалост - нямам. Някой слагал ли си е допълнително и какви пари излиза. До колкото съм запознат трябва да се сложат датчици на педалите, лостчето и окабеляването. Необходимо ли е препрограмиране на ECU-то или то си го има зададено. Споделете в цифри, ако някой го е правил!
lordliness
12-07-2012, 17:17
Под "другите хора" имаш предвид съпргите на шофьорите , нали?.
Мислех, че човечеството се дели на хора и жени (шегувам се)
Аз когато говоря с някого, то е предназначено единствено и само за него и много мразя друг да слуша в това време, независимо кой е.
Компанията, имам спомен, че някой си търсеше от големите хубави 17 цолови джанти за 166 с кръговете.
Днес видях такава джанта в една гумаджийница на Самоковско шосе в София.
Джантата беше на втори ред и и се виждаше горният край само.
Ето тук някъде се намира : http://www.bgmaps.com/link/413FF95384C1B10B1990D4D160E505EF
Последната гумаджийница вляво посока светофара с околовръстното.
Дано на някой му свършат работа.
Поздрави!
малко тъп въпрос ще задам,но от скоро имам колата,та незахапвам от къде се сменят дисковете в ченджара,има някав диск които свири вътре но немога да пусна следващият...поздрави
leketo84
21-07-2012, 23:24
Колеги какви са тези говорители по колонките и плафони ли са какво е , в тази обява от мобилето :bionic:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11319048890189938&f1=details
Това е слагано допълнително, някаква самоделка! Лично на мен не ми харесва особено с тези плафони:crazy:.
А случайно някой да знае каде може да Ми оправят CD ченджара че не се отваря ?
Alfaro76
23-07-2012, 17:10
Я внимание малко, някой знае ли кой е собственика на това возило бре,
та да го поканим на среща да я поразгледаме отблизо...!!!
97974
97975
97976
97977
97978
97979
97981
97982
97983
Как на кой?!?! На Дима е !!!
Alfaro76
23-07-2012, 17:31
Как на кой?!?! На Дима е !!!
Еми съжалявам ако ми е бил глупав въпроса,
ама като не сме се засичали на срещи с него...
На мен ми ги прати един приятел тези снимки,
вчера я е засякъл и направил снимки с телефона.
Дайте да организираме една среща на ЕКО-то ако е удобно
та да я разгледам отблизо...ако имате връзка със собственика.
Pepko-Bepko
23-07-2012, 21:04
Колата е на човек които има над 20 алфи налични :) и точно в тази е налята 5 цифрена сума правена е около 2 години ....Не влиза в форума и не ходи по срещи!Джантите са бившите на колегата КООЛИО
Колата е на човек които има над 20 алфи налични :) и точно в тази е налята 5 цифрена сума правена е около 2 години ....Не влиза в форума и не ходи по срещи!Джантите са бившите на колегата КООЛИО
А аз таман щях да напиша, че съм имал същите джанти!:drums:
geniusloci
24-07-2012, 08:51
Всичко хубаво, вътре даже ми харесва много и си личи, че е наливано в нея (то 5-цифрена сума е и 10000, но вътре явно е налял повече :razz:), но това... така де... просторът на багажника ми иде да го изкъртя само като гледам снимките.
Джантите не ми харесват, хич не ходят на 166.
Всичко хубаво, вътре даже ми харесва много и си личи, че е наливано в нея (то 5-цифрена сума е и 10000, но вътре явно е налял повече :razz:), но това... така де... просторът на багажника ми иде да го изкъртя само като гледам снимките.
Джантите не ми харесват, хич не ходят на 166.
Много даже я отварят, ама не ми се караше с 18-ки.:devil:
thecleaner
24-07-2012, 17:13
Много даже я отварят, ама не ми се караше с 18-ки.:devil:
Секи си има право на мнение, но и на мен лично не ми допадат, кичозни за ми някакси. Хубава 18 ка е на Стишката, ма те са Тим Динамикс т.е. струват мноооого пари :)
Секи си има право на мнение, но и на мен лично не ми допадат, кичозни за ми някакси. Хубава 18 ка е на Стишката, ма те са Тим Динамикс т.е. струват мноооого пари :)
Джанти със спици - само на колОлО - лично мнение ;).
thecleaner
24-07-2012, 23:01
Джанти със спици - само на колОлО - лично мнение ;).
Тия джанти викаш грозни били :) http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=97802&d=1342639894
А за Ултра Леджера да речем на ОЗ какъв ти е коментара.
Тия джанти викаш грозни били :) http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=97802&d=1342639894
С тоя хром ако я видя ще си кажа, че някой сутеньор е дошъл на гости. :)
Жив пример за това как понякога и с пари не става :big_whoops:
endeavour
25-07-2012, 09:11
... Преди мноого години когато след много чакане си купих бяла лада, дядо ми я изкоментира накратко: Абе добре, ама туй бяло... като варосана слива:biggrin: Но все пак е въпрос на Фкус.
Ице чудех се как да формулирам изречение, но по-добре не може и да се каже. ;-)
Pepko-Bepko
25-07-2012, 21:51
Мн. по-важно е,че човека има свое виждане на нещата и е имал възможност и я е направил така както си му харесва на него и определено няма нужда от коментари на кои му харесвало и на кои не!
А някой няма ли да сподели нещо по моя въпрос ?
geniusloci
26-07-2012, 15:48
Че той някакъв общ въпрос. Защо не отидеш на майстор, ако не можеш сам? Може да се е разкачил, може механизмът да се е счупил...
Мн. по-важно е,че човека има свое виждане на нещата и е имал възможност и я е направил така както си му харесва на него и определено няма нужда от коментари на кои му харесвало и на кои не!Темата е за коментари, някой пуска снимки, какво друго очакваш? Не знам защо за джантите, които не харесах, се хванахте, обаче. Простора на багажника кара всичко друго да бледнее, т.е. джантите съвсем не са проблем.
А на Стишо колата има чудесна стойка и джантите си стоят добре. То въобще - тези със спиците си вървят, както на FL (http://images.paultan.org/images2/Alfa-Romeo-166.jpg), така и TI (http://www.feelny.net/photo/Alfa-Romeo-166333.jpg)-ските, така и неговите. А тези (http://img411.imageshack.us/img411/3466/imagine114r.jpg) (дето Стишо им вика зимни и не пожела да ми даде; от друга страна, ето и същата с TI (http://www.alfabb.com/bb/forums/new-production-alfas/145845-my-alfa-166-facelift-2-4-jtd-ti.html)) са обратната гледна точка - "на дупките" :)
Вече това (http://memimage.cardomain.com/ride_images/3/3034/3501/32584250018_large.jpg) и това (http://pics.sr4000.com/pics/1107374363/Alfa-166--64998.jpg) - не. Kо така де, всеки с вкуса си. Освен това зависи и от гумите, 17-ките на FL с гуми с борд изглеждат коренно различно, отколкото с гуми, прибрани навътре.
А някой ще Ми препоръча ли сервиз , понеже обиколих няколко и вече не се занимавали с сд ченджари
Моите 18-ки харесват ли ви?
DiStefano
28-07-2012, 07:06
йе :wow:
leketo84
29-07-2012, 18:54
E КЪ :drool:
Alfation
02-08-2012, 01:28
Я да си каже кои е колегата с 20v jtd с пловдивска регистрация, с който се гонехме по шипченски :-D :drive:
Я да си каже кои е колегата с 20v jtd с пловдивска регистрация, с който се гонехме по шипченски :-D :drive:
Кой би? :)
Alfation
02-08-2012, 15:30
Стабилно бегаш :cheers:
Не, не съм бил аз, аз съм с шопска регистрация. Просто ми стана интересно, точно се чудих как върви бензиновото турбо.
Alfation
02-08-2012, 17:00
Объркал съм се, щот беше същия цвят и двг като твоята. Иначе не сме стартирали да се мерим, просто пуснахме двете алфи да си поиграят из трафика :whistle: На мерене би трябвало аз да съм отпред ама знае ли се..
Е, дизел на старт не се мери, няма смисъл. В еластичноста му е силата. Иначе, ако застанете на 1/4 миля,би трябвало да си по-бърз, да.
Jivko7777
02-08-2012, 20:21
дай ми го на мене тоя 6-так :hehehm:
Alfation
03-08-2012, 17:38
Някой знае ли точните размери на болтовете за джантите, че трябва да взема по дългички. Дали са M12x1.25 L21 или M12x1.5 L21 :gruebel: че да си отвивам болт пред магазините.. И споделете ако имате идея къде са на Уферта :bg:
danchev63
03-08-2012, 21:11
Някой знае ли точните размери на болтовете за джантите, че трябва да взема по дългички. Дали са M12x1.25 L21 или M12x1.5 L21 :gruebel: че да си отвивам болт пред магазините.. И споделете ако имате идея къде са на Уферта :bg:
Колега болтовете са М12х1,25 L26. Дължината е по каталог. Иначе реално със шублер е 25. Това е дължината от конуса до върха на болта. Цялата дължина от върха на главата до върха на резбата е 45,2
Pepko-Bepko
03-08-2012, 21:12
на 1,25 резба си !
ecotronic
08-08-2012, 20:20
Здравейте колеги!
Пиша този пост, защото лично аз съм възмутен от поредния измътен от управниците ни абсурд.
Някои от нещата, които не разбирам са:
1 - По какъв начин шофирането със запалени фарове при слънчево време в града и при средна скорост на движение 10 км/ч води до намаляване на произшествията на пътя ???
2 - Според една моя съвсем груба сметка заради шофирането на запалени фарове, годишно ще плащаме с около 25 млн. лв. в повече за гориво (без да броим разходи за акумулатори и крушки). Та тези пари не е ли по-добре да ги дадем по някакъв начин за увеличаване пенсиите на родителите ни или за други по-неотложни социални нужди???
3 - Дали пък това не е поредният лобистки закон, който има за цел да пълни бездънните джобове на лакоми и безочливи типове ???
4 - Малко ли ни друсат с глоби за щяло и нещяло, та сега и тези 50 лв за всеки нарушител на поредното гениално изискване ???
5 - Вредните емисии от 10 хиляди тона изгорено "навятъра" гориво не замърсяват ли излишно и без това нездравословната ни околна среда???
......................
Това беше моето лично мнение по въпроса.
Други по-умни от мен изразяват и една друга гледна точка по въпроса.
Препоръчвам на всички от Вас, които имат малко време, да се запознаят с този материал. (http://www.dadrl.hit.bg/)
Със здраве!
Целта е по-вече глоби, търпелив народ-така е.Вместо да решат проблемите със състоянието на пътищата и организацията на движението да разчиташ на фаровете само за безопастноста е смешно.
Също така и живота на ксеноновите крушки се измерва с брой включвания. Това постоянно включване и и изключване на фаровете ще им разкаже играта. Кой ще ни плаща след това ксенона...?
geniusloci
09-08-2012, 14:35
Препоръчвам на всички от Вас, които имат малко време, да се запознаят с този материал. (http://www.dadrl.hit.bg/)Аз лично нямам нищо против закона. Така или иначе карам с включени къси, евентуално се замислих за LED DRL, ако си го измисля сам, няма да дразни никого, също като фаровете ми.
От материала обаче, понеже намекват, че снимките не са правилно експонирани - при подобни условия ние грубо казано виждаме това (особено, ако ползваме и очила, което в толкова слънчеви дни е нормално):
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=98746&stc=1&d=1344511838 http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=98747&stc=1&d=1344511838
От материала са тези:
http://www.dadrl.hit.bg/images/osram_pic1.jpg http://www.dadrl.hit.bg/images/osram_pic2.jpg
Дори и да не е със същия контраст (окото ни е адаптивно в тази насока), със сигурност автомобил с фарове се вижда повече. Но това важи извън града, в града (еле пък в София, тук подобна улица направо няма) точно това не е никак показателно.
Но и не разбирам целия рев, аз винаги съм предпочитал хората около мен да си карат на фарове, само че да са настроени правилно, и далеч по-важно ми се струва да погнат тези с ксеноновите крушки в рефлекторни фарове, на които мястото им не е там..
Не съм против включените фарове извън градовете, но в градски условия да речем автомобил по-стар модел гасиш и палиш няколко пъти, трябва всеки път да вкл. и изкл. фаровете, ако забравиш глоба Един път патрулка ме догони с вкл. светлинен и звуков сигнал на 2-3 км извън населено място за да ме глоби 30 лв за изгоряла светлина на единия фар през деня. Явно силно застрашавам безопасността но след като те глобят вече не си опасен.
ecotronic
09-08-2012, 20:40
Чудя се, кога ли ще се прокара закон според който всички автомобили ще трябва да са в един и същи цвят - фосфоресциращо оранжево. Респективно глоба за нарушителите 5000 лв.:ranting:
lordliness
09-08-2012, 20:54
Не съм против включените фарове извън градовете, но в градски условия да речем автомобил по-стар модел гасиш и палиш няколко пъти, трябва всеки път да вкл. и изкл. фаровете, ако забравиш глоба Един път патрулка ме догони с вкл. светлинен и звуков сигнал на 2-3 км извън населено място за да ме глоби 30 лв за изгоряла светлина на единия фар през деня. Явно силно застрашавам безопасността но след като те глобят вече не си опасен.
А ако си носиш крушка и я смениш веднага пак ли глоба.Мисля че е наред да ни задължат да си носим резервни крушки поне 5-6 модела
silversnake
09-08-2012, 21:04
Чудя се, кога ли ще се прокара закон според който всички автомобили ще трябва да са в един и същи цвят - фосфоресциращо оранжево. Респективно глоба за нарушителите 5000 лв.:ranting:
...:holiday:...Не викай духа на Караджата, щото наистина някой крупен меценат в сянка ще рече да си пласира фосфоресциращооранжевата боя внос от Занзибар:moon:...
Всички коли трябва да са розови на жълти сърчица, така никой няма да ти вика и псува от прозореца щото ще го е срам да си покаже носа :tooth:
По тази логика на колите вече не е нужно да има ключ за включване на светлините Само ключ за къси и дълги Палиш тя на къси и газ Така никой няма да ги забравя
thecleaner
09-08-2012, 23:14
По тази логика на колите вече не е нужно да има ключ за включване на светлините Само ключ за къси и дълги Палиш тя на къси и газ Така никой няма да ги забравя
Ами то има такива коли по скандинавските държави ;)
Да питам нещо в тази тема.Като тръгна с колата за първи път през деня върви уникално - като настъпя газта до половината и имам чувството ,че колата излита направо и ще ме метне на задната седалка от ускорението.Покарам ли я малко независмо градско или извън градско това ускорение изчезва - някак си става по тромава и не я усещам ,че дърпа така както в първия половин час от първото запалване.На диагностика нищо показва ,няма грешки ,всичко си работи ,но проблема си остава ако може да се нарече проблем.Същото е при включен климатик - поседя ли малко в задръстване или карам предимно градско ,колата се спъва адски много и дори двигателя си променя някак си звука.Няколко километра извън града и се пооправя.Някакви идеи за тези аномалии?
duronman
10-08-2012, 20:21
2 неща - свикваш е най-основното. С всичките ми коли е било така. Има обаче и един обективен факт. Когато си на градско със задръстване и под капака е ЖЕГА, тогава колата смуче топъл въздух и това убива много коне при атмосферен двигател. За климатикът е ясно. Ефекта от задръстванията трябва да изчезне, като минеш 500-1000 метра и свеж въздух я продуха.
Добре топъл въздух ама имам усещането ,че няма мощност колкото и е необходимо при потегляне.Да предположим,че е от въздуха няма ли някакво решение на проблема с тоя топъл въздух?
Колеги днес замерих колко зарежда генератора и ми показа стойност от 13,9! Казват ми че тази стойност е малка, в какви граници трябва да зарежда генератора!
От 13.8-14.5В. Колкото и консуматора да включиш не трябва да пада под 13.8. За мен под 14.2 е ниско, но според производителите на акумулатори е 13.8В
ecotronic
11-08-2012, 16:26
Колеги днес замерих колко зарежда генератора и ми показа стойност от 13,9! Казват ми че тази стойност е малка, в какви граници трябва да зарежда генератора!
Перфектно ти работи алтернаторът. При по-високи стойности става не-добре за акумулатора. При 14,5 - 14,7 вече става опасно за него (животът му се скъсява съществено).
Колеги благодаря за отговорите!
duronman
11-08-2012, 18:10
Хайде сега и аз питанка за алтернатор - напрежението ми е 13 волта ! Казах си ясно - алтернатор. Свалихме го, закачихме го на стенд с товар - 14.4 - бетон! Върнахме го на колата и пак 13 волта дори и на клемите на самия алтернатор! Сложихме нов акумулатор да не е от него, но не беше. Някакви и идеи. Не ми е падъл акумулаторът и т.н.. Колата пали перфектно, но го установих случайно.
ecotronic
11-08-2012, 18:28
Хайде сега и аз питанка за алтернатор - напрежението ми е 13 волта ! Казах си ясно - алтернатор. Свалихме го, закачихме го на стенд с товар - 14.4 - бетон! Върнахме го на колата и пак 13 волта дори и на клемите на самия алтернатор! Сложихме нов акумулатор да не е от него, но не беше. Някакви и идеи. Не ми е падъл акумулаторът и т.н.. Колата пали перфектно, но го установих случайно.
Съветвам те преди всичко да повториш измерването с друг уред. Ако се измери пак същото, си е загадка.
Премери дали има потенциална разлика (напрежение) между корпуса на алтернатора и този на купето(докато работи двигателят) .
endeavour
11-08-2012, 20:44
А някой да се е вглеждал къде е най-уместно да се монтират DRL на нашите муцуни така,че да отговарят на многобройните изисквания на наредбата? Щото аз се замислям да закача някакви по-евтини, ама все пак сертифицирани де. При тия 40+ градуса навън вътре във фаровете сигурно е над 60 без да светят:biggrin: Не ми се правят рефлектори всеки 6 месеца заради милиционерски тъпотии.
Видях на една бяха сложени под номера и ми хареса как й стои. То по-хубаво място сякаш няма. Нещо такова беше.
13 волта , но на празен ход ли го измери и кои консуматори бяха включени ?
И другият ми въпрос е на какви обороти на празен ход ти работи 2.5 мотора, когато не е студен ? Знам , че са около 700 за същия но когато е с ръчна скоростна кутия, за автоматична може да е по-различно.
И аз питах преди време за подобен проблем и ми отговориха че е често срещан проблем за арезе моторите - тези ниски обороти се оказвали съвсем малко под прага на сработване на реле-регулатора на алтернатора.
Решението е по-малка като диаметър шайба за алтернатора. Аз не съм сменял шайбата защото и на мен не ми е падал акумулатора ...
duronman
12-08-2012, 11:35
Значи на празен ход са около 670 оборота, като тогава напрежението е около 12.8! При 1500 и нагоре е 13 - 13.2 и е така чак до 4000+. Всичко това е с товар - перка, фарове и т.н. Няма да го пипам за сега, но ще му мисля. По-малка шайба не ми се слага, да не го издумкам някой ден при 6000 оборота на двигателя.
Измери го преди да са се включвали перките на охлаждането.
ecotronic
12-08-2012, 11:47
Щом над 2000 оборота си мерил 13 - 13,2 в конкретния случай размерът на шайбата не е причината.
Затова му написах да измери когато вентилаторите на охлаждането не работят. При мен също е ниско напрежението когато работят , когато са изключени напреженията са в нормите.
duronman
12-08-2012, 12:24
Малко нагоре се вдига, но не е в общоприетите норми над 13.5. В крайна сметка мойе някъде да има отечка, но се съмнявам, ще почакам още малко и ще видя, може с FES да направя една графика.
Малко нагоре се вдига, но не е в общоприетите норми над 13.5. В крайна сметка мойе някъде да има отечка, но се съмнявам, ще почакам още малко и ще видя, може с FES да направя една графика.
Скоро свалях динамо на едно Рено, показваше каквито стойности му дойдат на ум ;) Оказа се, че шайбата е превъртяла и зацепва и приплъзва когато и скимне;)
duronman
12-08-2012, 12:37
Като свалих алтернатора изглеждаше, като нов. Четки добри, не се чува, като се върти, на стенда даваше добри напрежения. Мисля, че 95% не е от него, но ще му мисля.
ecotronic
12-08-2012, 12:49
Колега, проведе ли измерване с друг уред?
Да не е хлабав пистовият ремък?
endeavour
12-08-2012, 13:15
Като свалих алтернатора изглеждаше, като нов. Четки добри, не се чува, като се върти, на стенда даваше добри напрежения. Мисля, че 95% не е от него, но ще му мисля.
Ами то е просто - за един и същ генератор, с едно и също регулиране на възбудителния ток разлика в напрежението на изхода може да има само при различни обороти на двете измервания(на стенда и на колата), или при съществено различен товарен ток, както и комбинация от двете причини. Оттам търсиш - обороти (ремък е подсказал колегата), или неконтролиран товар по колата(залепнали релета, незнайно късо на терсене място и др.под.) :tooth: Т.е. както се казва във форум 155, виновен е инж. Тоци Бегали, електроконструктора на алфите:bangin:
Някой може ли да ме светне къде се намира диагностичния порт на този модел? Не е като на 156/147.
ecotronic
14-08-2012, 11:06
Някой може ли да ме светне къде се намира диагностичния порт на този модел? Не е като на 156/147.
Над таблото с предпазителите (това, което е под волана вляво).
Над таблото с предпазителите (това, което е под волана вляво).
А как се отваря, има една пластмасова врътка точно под волана, никъде не видях винтове.
ecotronic
14-08-2012, 11:14
А как се отваря, има една пластмасова врътка точно под волана, никъде не видях винтове.
Пластмасовата врътка, която си видял я отвиваш напълно. След това капакът се отваря надолу и се открива достъп до таблото с предпазителите и до диагностичния порт.
Пластмасовата врътка, която си видял я отвиваш напълно. След това капакът се отваря надолу и се открива достъп до таблото с предпазителите и до диагностичния порт.
Мерси колега.:cheers:
Искам само да се изфукам с пребоядисаните джанти, мое производство. За сега имам само снимки от процеса, но до края на деня ще кача и как изглеждат пребоядисани, но уверявам, че двудневното търкане си заслужаваше.
П.С Специални благодарности на Lordliness за помоща и съветите
Искам само да се изфукам с пребоядисаните джанти, мое производство. За сега имам само снимки от процеса, но до края на деня ще кача и как изглеждат пребоядисани, но уверявам, че двудневното търкане си заслужаваше.
Ако не си почнал с боядисването, свали капачките. ;-)
lordliness
14-08-2012, 16:01
Искам да ги погледна боядисани, а в четвъртък наживо, нали.Стигна ли ти шкурката?
Искам да ги погледна боядисани, а в четвъртък наживо, нали.Стигна ли ти шкурката?
Ей ги те на, как изглеждат боядисани. Много по-добре щяха да изглеждат ако гумите бяха останали чисти, но уви. Въпреки това мисля че резултата е задоволителен.
ecotronic
14-08-2012, 20:38
Ей ги те на, как изглеждат боядисани.
Те - като излезли от завода бре!:flirt:
Поздравления за добре свършената работа!
:cheers:
lordliness
14-08-2012, 21:09
Ей ги те на, как изглеждат боядисани. Много по-добре щяха да изглеждат ако гумите бяха останали чисти, но уви. Въпреки това мисля че резултата е задоволителен.
Добре изглежда, браво. Ако реша да боядисвам колата ще ти звънна.
Да се смея ли да плача ли не знам. Днес си платих фиша, който ми написаха преди няколко дни. Написаха ми фиш за... липса на аптечка. Не, че е фрапиращо и знам, че е важна, ама си викам добре де, всичко ми е в ред, не съм пил, платил съм си всичко, с колан съм , не говоря по телефон вярно, че аптечката след последното чистене е останала в в къщи, ама тая гонка по устав в 23:00 часа...
Не се оплаквам. Ей така-споделям си с вас
ecotronic
17-08-2012, 14:11
Да се смея ли да плача ли не знам. Днес си платих фиша, който ми написаха преди няколко дни. Написаха ми фиш за... липса на аптечка. Не, че е фрапиращо и знам, че е важна, ама си викам добре де, всичко ми е в ред, не съм пил, платил съм си всичко, с колан съм , не говоря по телефон вярно, че аптечката след последното чистене е останала в в къщи, ама тая гонка по устав в 23:00 часа...
Не се оплаквам. Ей така-споделям си с вас
На това му се вика да попаднеш на неподходящото място в неподходящото време.
С колко те глобиха?
На мен са ми отнемали книжката за период от 1 година, заради употреба на алкохол.
Без да съм пил и капка алкохол.
На това му се вика да попаднеш на неподходящото място в неподходящото време.
С колко те глобиха?
На мен са ми отнемали книжката за период от 1 година, заради употреба на алкохол.
Без да съм пил и капка алкохол.
20 лева беше глобата и 3.50 лева такса. Това ми струваше глобата.
Как ти взеха книжката за употреба на алкохол без да си пил, колега? Направо звучи като научна фантастика
ecotronic
17-08-2012, 15:54
20 лева беше глобата и 3.50 лева такса. Това ми струваше глобата.
Как ти взеха книжката за употреба на алкохол без да си пил, колега? Направо звучи като научна фантастика
Това се случи в Благоевград преди около 30 години.
Късно вечерта се видяхме с един приятел и седнахме да си говорим в колата.
Понеже по това време той караше шофьорски курсове и му беше мерак, той седна на на шофьорското масто а аз на пасажерското.
Колата паркирана, загасен двигател, загасени фарове не е мърдала и сантиметър. Просто седим и си говорим.
Минава патрулка, спира и ни правят проверка на документи и за алкохол.
Колата е моя.
Пробата за алкохол на него - положителна. Бил пил една водка 2 часа преди това (аз дори не знам това)
Моята проба за алкохол - отрицателна.
Водят ни в някакво районно и ни пишат по един акт на двамата:
На него - затова, че управлява автомобил без книжка и след употреба на алкохол.
На мен затова, че предостъпвам колата си на лице, употребило алкохол.
След време излизат наказателните постановления и в моето гласи, че съм управлявал кола след употреба на алкохол.
наказание: 1 година лишаване от правоуправление и 50 лв. глоба.
Аз естествено обжалвам.
Викат ме в съда в Благоевград.
На делото като свидетел се явява единия милиционер от патрула.
И той си каза точно така както си беше:
В еди колко си часа..........еди къде си...........видях спрял автомобил с изгасен двигател и изгасени фарове.............на шофьорското място стоеше лицето.......а до него - моя милост.
Съдът не промени наказанието.
После разбрах, че когато предостъпиш управлението на лице, употребило алкохол, се счита, че самият ти си употребил алкохол.
Не съм обжалвал по-нагоре.
Така..........
След тази случка не смея да сляза да си взема нещо от колата си, след като съм пил.
lordliness
17-08-2012, 19:14
Андро намерих майна едни гуми с 300 зора.
Това се случи в Благоевград преди около 30 години.
Късно вечерта се видяхме с един приятел и седнахме да си говорим в колата.
Понеже по това време той караше шофьорски курсове и му беше мерак, той седна на на шофьорското масто а аз на пасажерското.
Колата паркирана, загасен двигател, загасени фарове не е мърдала и сантиметър. Просто седим и си говорим.
Минава патрулка, спира и ни правят проверка на документи и за алкохол.
Колата е моя.
Пробата за алкохол на него - положителна. Бил пил една водка 2 часа преди това (аз дори не знам това)
Моята проба за алкохол - отрицателна.
Водят ни в някакво районно и ни пишат по един акт на двамата:
На него - затова, че управлява автомобил без книжка и след употреба на алкохол.
На мен затова, че предостъпвам колата си на лице, употребило алкохол.
След време излизат наказателните постановления и в моето гласи, че съм управлявал кола след употреба на алкохол.
наказание: 1 година лишаване от правоуправление и 50 лв. глоба.
Аз естествено обжалвам.
Викат ме в съда в Благоевград.
На делото като свидетел се явява единия милиционер от патрула.
И той си каза точно така както си беше:
В еди колко си часа..........еди къде си...........видях спрял автомобил с изгасен двигател и изгасени фарове.............на шофьорското място стоеше лицето.......а до него - моя милост.
Съдът не промени наказанието.
После разбрах, че когато предостъпиш управлението на лице, употребило алкохол, се счита, че самият ти си употребил алкохол.
Не съм обжалвал по-нагоре.
Така..........
След тази случка не смея да сляза да си взема нещо от колата си, след като съм пил.
Това е да живееш в готина държава.
Pepko-Bepko
17-08-2012, 21:54
А има и по-зле не се шашкайте!На мои познат му взеха книжката от масата в кръчмата :)Не знам да плача ли или да се смея....Ама в България всичко е възможно!
Колеги, може ли да се има доверие на разхода, показан на ICS-а? Карам на газ, показва някакви невероятни стойности, от рода на 9/100. Мотора е туинскрап.
ecotronic
18-08-2012, 22:01
Колеги, може ли да се има доверие на разхода, показан на ICS-а? Карам на газ, показва някакви невероятни стойности, от рода на 9/100. Мотора е туинскрап.
Не може, освен ако не си го съпоставил с реално пресмятане на разхода от пълно до пълно.
Някои ICS - и имат възможността да се настройват за да показват точния разход.
Андро намерих майка едни гуми с 300 зора.
Всичко 6 ли е сега? Да не те бръснаха без сапун? :wallbash: Трябва да качиш снимки как чито нова гума получава 2 цепки от по 10 сантима заради кратер по пътя...
lordliness
19-08-2012, 21:08
Всичко 6 ли е сега? Да не те бръснаха без сапун? :wallbash: Трябва да качиш снимки как чито нова гума получава 2 цепки от по 10 сантима заради кратер по пътя...
Цепките са три, две успоредни една до друга и една на срещуположния край.В Петрич като кажех 16 цола вдигаха ръце навсякъде, Накрая открихме място със стотици гуми, но с малък грайфер, взех едни които ще карат 5-10 хил. километра.Монтаж, демонтаж, баланс и тежести забележи- 5 лева за две гуми.Джантите са прави, иди после и си купувай нови гуми.
Колеги някой от вас да е със сива 166-ца JTD С 0166.. с която се прибирах вчера от Варна?:-)
Вчера имаше няколко колеги със 166-ци на Бачковския манастир, даже покарах известно време зад едно JTD, беше клиент на Бобо.
old alfist
22-08-2012, 13:58
Колеги, не ми си иска да откривам тема за такива дреболии - ако може някой да каже индикацията за температурата/стрелката/ на арматурното табло към кой датчик е вързана, че напоследък започна да ми отклонява от нормалното, ту нагоре, ту надолу, а не забелязвам температурата на охлаждащата течност да се променя с такива стойности. Дали е този при термостата или е някой друг.
От него.Провери дали не е запушено маркучето от термостата до разширитела.
Здравейте, преди два дена стана проблем... Значи качваме се четири човека с багаж към Доспат , един познат караше , така и пътя беше в ремонт и при поредното спиране - тръгване в колата замириса на изгоряло след 10метра от клапите взе да влиза син пушек. Веднага спряхме и от предния капак дими яко.
Беше незнайно защо пуснат климатика , като поохлади малко при спрян климатик отидохме до горе и след това се върнахме - в Пловдив . Сега въпроса е какво е станало според вас ...
lordliness
24-08-2012, 07:06
Здравейте, преди два дена стана проблем... Значи качваме се четири човека с багаж към Доспат , един познат караше , така и пътя беше в ремонт и при поредното спиране - тръгване в колата замириса на изгоряло след 10метра от клапите взе да влиза син пушек. Веднага спряхме и от предния капак дими яко.
Беше незнайно защо пуснат климатика , като поохлади малко при спрян климатик отидохме до горе и след това се върнахме - в Пловдив . Сега въпроса е какво е станало според вас ...
Най- вероятно вентилатор, намира се в дясно под чистачките.
popaay (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=12778) е специалист в тази област, ако е това и може да ти помогне със съвети.Ти не видяли от къде пуши, защото може вентилатора да е здрав и само да е засмукал дима.
endeavour
24-08-2012, 07:49
Аз залагам на изпържен съединител на компресора,щом вкарва пушек през клапите... Тоя филм съм го гледал два пъти, а от седмица съм и без климатик поради същата причина. Гумата вътре направо се пали. При спрян климатик няма проблем. Разбира се всичко това се отнася до 136 коня. Ако си 140 или 150, там нещата са по-други.
Сега вентилатора на парното работи ли?При мен точно така се случи даже през студения период-диагноза вентилатор на парното!
Аз залагам на изпържен съединител на компресора,щом вкарва пушек през клапите... Тоя филм съм го гледал два пъти, а от седмица съм и без климатик поради същата причина. Гумата вътре направо се пали. При спрян климатик няма проблем. Разбира се всичко това се отнася до 136 коня. Ако си 140 или 150, там нещата са по-други.
И аз съм за съединител на климатика и по-точно на компресора. И аз имах подобен филм, само, че само змаириса яко на бакелит и нямаше пушек. Веднага спря да охлажда, а на клемите на компресора ток има.
Ето защо и според мен е съединител
При мен като се случи стана точно така, дим в купето през духалките и летлива миризма и вентилатора беше заминал!
Най- вероятно вентилатор, намира се в дясно под чистачките.
popaay (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=12778) е специалист в тази област, ако е това и може да ти помогне със съвети.Ти не видяли от къде пуши, защото може вентилатора да е здрав и само да е засмукал дима.
Доколкото видях като че ли беше от ролката на компресора, сякаш е блокирала и пистовия се е въртял.
При спрян няма проблем, колата е 136 коня и извода какъв е при теб ?
Сега вентилатора на парното работи ли?При мен точно така се случи даже през студения период-диагноза вентилатор на парното!
Незнам за кой вентилатор говориш , обаче тези двата отпред си работиха нормално, сега ще пробвам дали работи топло - студено , че направо си ме беше страх да го пускам.
Вентилатора за купето говорех(парно,клима)
Ще използвам тази тема, за да питам нещо. Става въпрос за смяна на ауспуха. Цялата генерация. Искам една хубава лека, права тръба без ненужни блокажи. Някой тук има ли опит с това? От къде може да се намери, цени и т.н.
Доколкото видях като че ли беше от ролката на компресора, сякаш е блокирала и пистовия се е въртял.
Искаш да кажеш, че когато включиш компресора той блокира ли?
endeavour
24-08-2012, 21:49
При спрян няма проблем, колата е 136 коня и извода какъв е
При тази ситуация проблемът може да е от прегорял съединител на компресора (все още се продават на цена от 50 до 94-5 лв) до блокирал лагер на шайбата, което обикновено води до излизане на компресора от строя,ако не е хванато навреме.Това последното не ти го пожелавам, моят случай е такъв. Положението ти ще се изясни след сваляне на ремъка и сваляне на съединителя .
Искаш да кажеш, че когато включиш компресора той блокира ли?
Мисля че от голямото натоварване в блокирал и ремъка се е плъзгал по него, а не е въртял шайбата, пробвах го - не духа студено, явно трябва да се сваля.
endeavour
25-08-2012, 11:18
Мисля че от голямото натоварване в блокирал и ремъка се е плъзгал по него, а не е въртял шайбата, пробвах го - не духа студено, явно трябва да се сваля.
Състоянието на шайбата и съединителя може да се види и без да се сваля компресора, щото свалянето е свързано и с източване на фреона. Съединител и лагер на шайбата се сменят спокойно и без демонтаж на компресора. Ако компресорът е блокирал,както предполагаш, една от причините е да е блокирал лагера на шайбата (38 лв) и ако е така, дано е само това.
Състоянието на шайбата и съединителя може да се види и без да се сваля компресора, щото свалянето е свързано и с източване на фреона. Съединител и лагер на шайбата се сменят спокойно и без демонтаж на компресора. Ако компресорът е блокирал,както предполагаш, една от причините е да е блокирал лагера на шайбата (38 лв) и ако е така, дано е само това.
Като я гледам като че ли е ``обгорена`` в края си, кога се разбира дали е в нея проблема или да ходя в сервиз ?
endeavour
25-08-2012, 16:49
Като я гледам като че ли е ``обгорена`` в края си, кога се разбира дали е в нея проблема или да ходя в сервиз ?
Когато е прегоряла гумата на съединителя, не се вижда отвън.Трябва да се свали самия съединител като се развие централния болт . Тая работа става след като се свали предно дясно колело, сваля се кората на подкалника и казанчето за течност на чистачките. Без разглобяване на тия неща можеш само да видиш отгоре дали изобщо включва компресора. Оттук нататък нещата се определят от нивото на твоите технически умения - ако се наемаш да го правиш - прави се и пред блока, ако не - в първия сервиз,където става доста по-бързо и лесно.
Ако лагера е блокирал шайбата няма да се върти и при изключен компресор.При включване на компресора съединителя предава въртенето от шайбата към компресора, възможно е ако гумата на съединителя е опечена да не позволява добър контакт или както беше при мен -двете метални части на съед. и шайбата бяха покрити с нещо като клей-отам съед. е буксувал, загрявал и ми изгоря бобината на компресора. Почистих металните части на съед. и компр. и засега няма проблеми.
ecotronic
25-08-2012, 22:09
Какво точно лагерува в лагера, който дискутирате?
Оста на компресора спрямо тялото на компресора?
или
Ремъчната шайба на компресора спрямо оста на комресора?
---------- Post added at 22:09 ---------- Previous post was at 21:58 ----------
Да, видях от картинката:
http://snimki.be//store/1/931345921682.jpg
Ремъчната шайба спрямо корпуса на компресора.
Като вкл. компресора виж дали шайбата се върти.
endeavour
26-08-2012, 08:51
Ако лагера е блокирал шайбата няма да се върти и при изключен компресор.При включване на компресора съединителя предава въртенето от шайбата към компресора, възможно е ако гумата на съединителя е опечена да не позволява добър контакт или както беше при мен -двете метални части на съед. и шайбата бяха покрити с нещо като клей-отам съед. е буксувал, загрявал и ми изгоря бобината на компресора. Почистих металните части на съед. и компр. и засега няма проблеми.
Ако лагерът е блокирал, шайбата може и да се върти,както е при мен, при условие,че затегналият лагер е превъртял във вала си ( т.е. корпуса на компресора) и го е износил здраво ,все пак е алуминий. Оказа се,че при нашите шумни дизели това може да стане и без да го чуе човек.Но както вече казах, това не го пожелавам никому,защото се почва една...
lordliness
26-08-2012, 09:40
Индевър, ти беше сложил по- къс ремък за да елиминираш компресора, може ли да напишеш пак параметрите му - ще е полезно за всеки, който иска да ремонтира компресора и да си кара колата същевременно.
endeavour
26-08-2012, 12:16
Индевър, ти беше сложил по- къс ремък за да елиминираш компресора, може ли да напишеш пак параметрите му - ще е полезно за всеки, който иска да ремонтира компресора и да си кара колата същевременно.
6РК1100 - това е ремъка, става без проблеми като минава само през шайбата на генератора, тая на хидравличната помпа, демпферната шайба и обтягащата ролка. В един каталог на Дайко в Косер намерихме някакъв вариант на 156 SW 2,4 JTD от първите години, който е без климатик и се произвежда с тоя ремък.
Колеги здравейте, някой знае ли тази букса за какво е, намира се в багажника от дясно и си виси свободно?
Възможно и да е имало нещо, но купих колата със свален ченджър и навигация, но те са от ляво, а това виси при бушоните от дясно. :roll:
ecotronic
26-08-2012, 19:32
Колеги здравейте, някой знае ли тази букса за какво е, намира се в багажника от дясно и си виси свободно?
Възможно и да е имало нещо, но купих колата със свален ченджър и навигация, но те са от ляво, а това виси при бушоните от дясно. :roll:
Това е конектора за ремаркето.
Това е конектора за ремаркето.
Thanks, помислих си, че има връзка с музиката. Като се позахлади съм замислил да си позасиля баса, та се чудех от къде да си бодна сигнал. :roll: ;-)
ecotronic
26-08-2012, 19:50
Thanks, помислих си, че има връзка с музиката. Като се позахлади съм замислил да си позасиля баса, та се чудех от къде да си бодна сигнал. :roll: ;-)
Ако ще слагаш допълнителен усилвател, тази тема (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=68233) може да ти е от полза.
Ако ще слагаш допълнителен усилвател, тази тема (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=68233) може да ти е от полза.
Със сигурност ще е от полза. :th_up::cheers:
Нещо да кажете за разхода? Благоевград-София-Ботевград-Враца-Монтана
И чудно ми е, моля ви кажете, как става така, че идентични коли, двигател, години, гориво, стил на шофиране и пр. дават толкова различен разход.
За сравнение, от Lordliness знам, че неговата дава 7 (пък и на други). Моята- видно е от снимката. Как става тка, че има над 30% разлика?
ecotronic
27-08-2012, 14:23
И чудно ми е, моля ви кажете, как става така, че идентични коли, двигател, години, гориво, стил на шофиране и пр. дават толкова различен разход.
За сравнение, от Lordliness знам, че неговата дава 7 (пък и на други). Моята- видно е от снимката. Как става тка, че има над 30% разлика?
Това 4,9/100 , което ти го показва trip-а проверено ли е в практиката? В смисъл съпоставял ли си изчисление на разхода по метода "от пълно до пълно" с това, което визуализира ICS-а?
lordliness
27-08-2012, 15:22
Моя резервоар е празен :( до Петрич 7.1
Ами с тази средна скорост не е кой знае какво постижение, а гледам в подписа POWERED BY... хммм, ми то по-добре влака да хване човек, иначе си е загуба на време... :evilsmiley::smoke::evil::biggrin:
lordliness
27-08-2012, 16:34
А одеве по магистралата 5,9 при скорост 140-150 - иди, че разбери, моя показва сравнително точно
Ами с тази средна скорост не е кой знае какво постижение, а гледам в подписа POWERED BY... хммм, ми то по-добре влака да хване човек, иначе си е загуба на време... :evilsmiley::smoke::evil::biggrin:
Колата не е чипосвана колега. Подписа е така, защото на почти всички от Пазарджик го пише на капака.
Средната скорост е резултат от ограниченията по пътищата. Говоря за ония табели с числата в тях от дясната страна на пътя.
В конкретния случай не е проверено пълно-празно, но принципно е проверявано по този метод преди време до Загреб и обратно и от показнията на компа нямаше отклонение
При задръстванията в София и многото ограничения през селата е нормално да падне средната скорост. По магистралата съм си карал със 120, на междуградските 90-100, а през селата с 50 . Средно 70.
Андро, майтапя се бре...:beer:
п.с. Ама искам някой да ми извади снимка на trip-a на некой дизелак със средна скорост над 100км/ч, и прехд по голям от 200км.
п.с. Ама искам някой да ми извади снимка на trip-a на некой дизелак със средна скорост над 100км/ч, и прехд по голям от 200км.
Нема ядове колега. Ако някой извади снимка в тази ситуация, за която говориш разхода ще е сериозно нагооооореее. Няма как да иначе. С климатик и 140км/ч по магистралата няма как да е 4.9л
Ето ти снимка от мен- 2.4 JTD 140 к.с. Снимката е от преди месец по магистралата по път към морето.
http://www.clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=14806&page=5
ето тук последният пост е мой, че не ми дава да прикача същата снимка пак!
Ето ти снимка от мен- 2.4 JTD 140 к.с. Снимката е от преди месец по магистралата по път към морето.
Признавам, че моята със 130км/ч няма да даде 5.5, а поне 6,3-6,5.
Иначе твоето си е супер
Не съм правил снимка, но миналата седмица - 560 км при средна скорост 94 км/ч - 5.9/100. Това с 4 човека и багаж догоре и климатик през половината време, включително спиране и работа на място по бензиностанции.
endeavour
27-08-2012, 18:30
Като ви гледам фотосите, си мисля,че моята печка не е наред. За близо 45 к км разход под 7 съм виждал 1-2 пъти. Как ги правите тия 3-4-5 на сто с такива тежки кошници не знам.
lordliness
27-08-2012, 18:51
Като ви гледам фотосите, си мисля,че моята печка не е наред. За близо 45 к км разход под 7 съм виждал 1-2 пъти. Как ги правите тия 3-4-5 на сто с такива тежки кошници не знам.
Не се шашкай майна и моята гори така, тук в нашия район горят много, сигурно е от въздуха :)
Ми гледам аз, минал си 125км за точно 1ч, а си карал със 128 километра в час? :idea2:
След тунела на Ихтиман, по надолнището както си засилен със 130 и си хакнал круиза, правиш reset на компира, и следващите 100км ти гарантирам, че ще дадеш по-нисък разход и от Пинко или този. ;-)
И много интересни резултати се получават като направите елементарна сметка и си умножите времето по скороста, получавате изминатия път, съответствия няма. ;-)
ecotronic
27-08-2012, 19:56
Ми гледам аз, минал си 125км за точно 1ч, а си карал със 128 километра в час? :idea2:
След тунела на Ихтиман, по надолнището както си засилен със 130 и си хакнал круиза, правиш reset на компира, и следващите 100км ти гарантирам, че ще дадеш по-нисък разход и от Пинко или този. ;-)
И много интересни резултати се получават като направите елементарна сметка и си умножите времето по скороста, получавате изминатия път, съответствия няма. ;-)
Е, в тази, която си постнал всичко си е нормално.
Но тази на Tweety е загадка.
Е, в тази, която си постнал всичко си е нормално.
Но тази на Tweety е загадка.
Заради 17-ките е. И при мен дава леко несъответствие. Даже бях пуснал тема - отклонението е около 3.5 на 100 км.
ecotronic
27-08-2012, 20:16
Заради 17-ките е. И при мен дава леко несъответствие. Даже бях пуснал тема - отклонението е около 3.5 на 100 км.
Не е заради гумите. Заради гумите се получава радлика между отчетеното от километража разстояние и реалното разстояние. При Tweety разминаването е в изчислението за средната скорост. Trip - а я изчислява на базата на отчетеното от километража (без значение дали е вярно или не заради гумите) и времето.
PS:
По скоро разходът, който показва trip - а може да се влияе от размера на гумите.
Значи е нормално един трип да лъже в километрите, но разхода колкото е по-нисък, толкова е по-верен, хехе...:kissy:
ecotronic
27-08-2012, 20:24
Значи е нормално един трип да лъже в километрите, но разхода колкото е по-нисък, толкова е по-верен, хехе...:kissy:
За снимката, която ти си постнал има пренебрежимо малко разминаване между изчислената и показаната средна скорост. Ако на часовника имаше секунди, сигурно щеше да е 100% еднакво.
lordliness
27-08-2012, 20:33
99771
Как ще коментирате моите показания?
99781
За снимката, която ти си постнал има пренебрежимо малко разминаване между изчислената и показаната средна скорост. Ако на часовника имаше секунди, сигурно щеше да е 100% еднакво.
Ето, да анализираме оригинала, фотошопарката я правих по друг повод ;-) :
За 3ч и 38мин съм изминал 391.3км по трип. комп. със средна скорост 108км/ч, но като умножа времето 3.38 по средната скорост 108 се получава 365.04 км. Но аз реално съм изминал около 390км защото толкова е разстоянието от Бургас до София, а си показва и толкова-391.3. От всички тези цифри мен ме интересува показанията само на най-долния ред, а то е 9.6/100. Тъй като карам на газ не мога да засека това вярно ли е или не, предполагам, че толкова ще гори бензин, защото в конкретния случай ми даде малко под 11/100газ.
Та любопитно ми е от къде идват тези отклонения при всички, и за това питам дали някой не кара по-бързо и да постне снимка, да съпоставя разхода в пари при среден разход, защото жена ми при средна скорост около 80, от Бургас до София прави разход 6.9 по борд, съжалявам, че не щракнах показанията, защото не знам дали ще и се наложи да кара парахода толкова? :gruebel:
ecotronic
27-08-2012, 20:37
99771
Как ще коментирате моите показания?
Ами и при теб си е точно показанието за средна скорост имаш грешка около 300 метра в час, което си е в реда на нещата. За разхода не знам.
lordliness
27-08-2012, 20:38
Ами и при теб си е точно показанието за средна скорост имаш грешка около 300 метра в час, което си е в реда на нещата. За разхода не знам.
Сложих още една, тук няма никакво движение по магистрала
ecotronic
27-08-2012, 20:43
Ето, да анализираме оригинала, фотошопарката я правих по друг повод ;-) :
За 3ч и 38мин съм изминал 391.3км по трип. комп. със средна скорост 108км/ч, но като умножа времето 3.38 по средната скорост 108 се получава 365.04 км. Но аз реално съм изминал около 390км защото толкова е разстоянието от Бургас до София. От всички тези цифри мен ме интересува показанията само на най-долния ред, а то е 9.6/100. Тъй като карам на газ не мога да засека това вярно ли е или не, предполагам, че толкова ще гори бензин, защото в конкретния случай ми даде малко под 11/100газ.
Та любопитно ки е от къде идват тези отклонения? :gruebel:
Допускаш грешка като при пресмятането вземаш времето кото 3,38. Това са 3 часа и 38 минути, които трябва първо да превърнеш в десетична дроб (като разделиш минутите на 60 и резултатът прибавиш към кръглите часове.
Т.e. 38/60 = 0,633
Или времето в изчисленията няма да е 3,38 а 3+0,633.
Т.е. 3,633
Допускаш грешка като при пресмятането вземаш времето кото 3,38. Това са 3 часа и 38 минути, които трябва първо да превърнеш в десетична дроб (като разделиш минутите на 60 и резултатът прибавиш към кръглите часове.
Т.e. 38/60 = 0,633
Или времето в изчисленията няма да е 3,38 а 3+0,633.
Т.е. 3,633
Трудно, но се съгласих...:brickwall::surrender::beer:
Значи можем да им вярваме, приблизително за ориентир. А номерата с ниски показания са друга тема. ;-)
ecotronic
27-08-2012, 20:56
Трудно, но се съгласих...:brickwall::surrender::beer:
Значи можем да им вярваме, приблизително за ориентир. А номерата с ниски показания са друга тема. ;-)
Разходът показан от trip - а е друга бира :beer:
Може да е спускано отнякъде, може да е от размер гуми, може да е от гориво, състояние на двигателя, натоварване, дори от вятъра.
endeavour
28-08-2012, 20:54
Колеги, имам по-обикновен въпрос - някой от вас да е разглобявал пръскалките на предното стъкло,че май са запушени и не пръскат, а помпата работи и на изхода й има налягане? На пръв поглед не можах да разбера как да ги демонтирам - май трябва да се сваля цялата пластмасова облицовка отпред или бъркам ?
lordliness
28-08-2012, 21:06
Колеги, имам по-обикновен въпрос - някой от вас да е разглобявал пръскалките на предното стъкло,че май са запушени и не пръскат, а помпата работи и на изхода й има налягане? На пръв поглед не можах да разбера как да ги демонтирам - май трябва да се сваля цялата пластмасова облицовка отпред или бъркам ?
Няма смисъл да ги разглобяваш, с тънък стоманен тел или друго каквото имаш под ръка с подходящ диаметър, мушкаш по дупките и става идеално.А с тънка игла може да регулираш и накъде да пръскат
ecotronic
28-08-2012, 21:08
Не е нужно да сваляш цялата пластмаса. Само пръскалките се свалят като подпъхнеш нещо плоско и остро в основата им и напъваш нагоре.
http://snimki.be//store/1/501346177481.jpg
endeavour
28-08-2012, 21:25
Благодаря много, утре още сутринта се захващам с тях, че днес едва се разминах с дребно "дарение" при една продължителна проверка на автомобила :mrgreen:
Колеги имам един бърз въпрос към вас и не искам да пускам нова тема сега, защото мисля да го направя след интервенцията. Та въпроса е следния:
Къде е датчика на коляновия вал и как се сменя.
Поръчах го и искам да го сменя. Идеята е като го направя да пусна тема от-до за диагностиката грешките и сиптомите на проблема, цени, ноу-хау, защото на мен ми скъса нервите докато разбера какво е.
Та кажете, къде точно е датчика и как се сменя. Знам че отдолу до скоростите някъде, близо до маховика или?
EDIT: Има тема тук с 5 различни мнения, включително и че датчика е вътре в картера......
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=29642
lordliness
29-08-2012, 19:43
Колеги имам един бърз въпрос към вас и не искам да пускам нова тема сега, защото мисля да го направя след интервенцията. Та въпроса е следния:
Къде е датчика на коляновия вал и как се сменя.
Поръчах го и искам да го сменя. Идеята е като го направя да пусна тема от-до за диагностиката грешките и сиптомите на проблема, цени, ноу-хау, защото на мен ми скъса нервите докато разбера какво е.
Та кажете, къде точно е датчика и как се сменя. Знам че отдолу до скоростите някъде, близо до маховика или?
EDIT: Има тема тук с 5 различни мнения, включително и че датчика е вътре в картера......
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=29642
Така като гледам в темата пост номер 6 е най- точен.
endeavour
29-08-2012, 20:18
Значи вярно е, че достъпът до датчика отдолу е по-лесен, особено ако и ти като мен нямаш кора или си я свалил. Аз обаче нямам канал и подемник и въпросния датчик го сменях 3 пъти, щото двата нови не щяха да работят и купих трети от друга марка,като и трите пъти ги сменях отгоре, само като свалих пластмасовия капак на двигателя. Датчикът се намира точно под фланеца на стартера - бъркаш под стартера от страната на маховика и търсиш цилиндричен пластмасов датчик, закрепен отстрани с гайка 6 мм (трябва ти глухо ключе 10), от който тръгва черен кабел . Дано си ме разбрал - под стартера друг датчик няма. Кофти е това,че се работи само пипнешком, ама щом аз се справих и то три пъти, мисля,че не е невъзможно.
А така. За да продължим темата по същество ето го и въпросния датчик, току-що отворен. Made in Italy, по думите на продавача е оригинален за този двигател (каквото и да значи това), даде гаранция, че ще тръгне. Цена:60 лева
Моля за съдействие! При смяна на акомулатора ми замериха разхода на ток при изгасен двигател и той се оказа 150милиампера при допустими 30-50! Дайте идеи от къде да започна.
ecotronic
31-08-2012, 16:03
Моля за съдействие! При смяна на акомулатора ми замериха разхода на ток при изгасен двигател и той се оказа 150милиампера при допустими 30-50! Дайте идеи от къде да започна.
Непосредствено след закачането на акумулатора има преходни процеси по ел. консуматорите, които траят известно време и тогава е нормално консумацията да е завишена.
Като включиш акумулатора през ампермера, изчакай 1 - 2 минути и тогава отчети стойността.
Ако и тогава е същото, ще умуваме.
Готово колеги. Смених си датчика и пиша, така както обещах. Мястото на датчика е такова, че съм сигурен ,че в момента, в който са взимали решението къде да го сложат, просто не са се сетили за по-недостъпно място. Поради тази причина и снимки не мога да кача, щото просто не могат да се направят.
Endeavour е прав. Отговорно мога да кажа, че отгоре сме сменя много по лесно. Датчика се намира в свода под стартера. Няма друго обяснение. Отдолу почти не се вижда. Или поне е необходима тресчотка със сериозно удължение и поне 2 колена. Датчика е захванат с 8 или 10 мм шестограм. Много трудно се откача буксата,която го свързва с ЕКУ-то. Тя се намира до горивния филтър и е три пина.
Датчика струва между 40 и 60 лева.
Надявам се да съм полезен
lordliness
02-09-2012, 14:41
Готово колеги. Смених си датчика и пиша, така както обещах. Мястото на датчика е такова, че съм сигурен ,че в момента, в който са взимали решението къде да го сложат, просто не са се сетили за по-недостъпно място. Поради тази причина и снимки не мога да кача, щото просто не могат да се направят.
Endeavour е прав. Отговорно мога да кажа, че отгоре сме сменя много по лесно. Датчика се намира в свода под стартера. Няма друго обяснение. Отдолу почти не се вижда. Или поне е необходима тресчотка със сериозно удължение и поне 2 колена. Датчика е захванат с 8 или 10 мм шестограм. Много трудно се откача буксата,която го свързва с ЕКУ-то. Тя се намира до горивния филтър и е три пина.
Датчика струва между 40 и 60 лева.
Надявам се да съм полезен
Аз направих доста хубави снимки(нали знаеш за мен няма невъзможни неща) :pp: , утре ще ги сложа, понеже ми се струва важно, ако искаш напиши нова тема, от мен снимките.
Pepko-Bepko
02-09-2012, 18:05
Трудно се сменял ами тези които имат печки в колите си какво да кажат :) Просто не е работа за всеки да пипа.
lordliness
03-09-2012, 07:46
Аз направих доста хубави снимки(нали знаеш за мен няма невъзможни неща) :pp: , утре ще ги сложа, понеже ми се струва важно, ако искаш напиши нова тема, от мен снимките.
.
Ето това са.
100016
endeavour
03-09-2012, 09:31
Ха-ха, значи при мен пак е имало "подобрения", при мен болтът си е с нормална шестостенна глава, а не инбусен. И преди мене някой е сменял тоя датчик. Що ли си мисля,че инбусен болт на това място ще се развие по-лесно... А пропо, аз открих кво му е на моя дефектирал датчик - самият той си е съвсем здрав, но на около 7-8 см от корпуса му вътре под силиконовата обвивка на кабела индивидуалната изолация на жилата се е натрошила и проводниците се окъсяват, понеже там кабелът прави завой . А от какво се е начупила тая изолация не знам точно,при положение ,че е под плътен силиконов слой - от старост, от нагряване, вибрации, от трите заедно или от нещо друго... А пък е Бош, т.е. любимият ни инж. в случая не е много виновен :biggrin:
lordliness
03-09-2012, 10:03
Ха-ха, значи при мен пак е имало "подобрения", при мен болтът си е с нормална шестостенна глава, а не инбусен. И преди мене някой е сменял тоя датчик. Що ли си мисля,че инбусен болт на това място ще се развие по-лесно... А пропо, аз открих кво му е на моя дефектирал датчик - самият той си е съвсем здрав, но на около 7-8 см от корпуса му вътре под силиконовата обвивка на кабела индивидуалната изолация на жилата се е натрошила и проводниците се окъсяват, понеже там кабелът прави завой . А от какво се е начупила тая изолация не знам точно,при положение ,че е под плътен силиконов слой - от старост, от нагряване, вибрации, от трите заедно или от нещо друго... А пък е Бош, т.е. любимият ни инж. в случая не е много виновен :biggrin:
Много е тясно за да влезе глух ключ, с обикновен гаечен сигурно поне 20 минути и болки отзад в краката най малкото, остава с звездогаечна тресчотка, ако влезе, с инбус си е най- добре.
Между другото по моята почти всичко що е електроника е на реномирани немски марки.
Ето това са.
100016
Който има крава- пие мляко. Който има канал- прави снимки.
Браво на Lordliness за снимковия маТРиал. Ще се обобщи в нова тема- това със сигурност.
П.С- не знам дали си въобразявам, но като, че ли двигателя сега има по спокоен и плавен ход.
lordliness
03-09-2012, 12:15
Който има крава- пие мляко. Който има канал- прави снимки.
Браво на Lordliness за снимковия маТРиал. Ще се обобщи в нова тема- това със сигурност.
П.С- не знам дали си въобразявам, но като, че ли двигателя сега има по спокоен и плавен ход.
Не позна, снимките ги правих отгоре.Без да махам капака на двигателя
old alfist
03-09-2012, 12:45
От него.Провери дали не е запушено маркучето от термостата до разширитела.
Благодаря, май твоето предположение се оказа вярно, но чак сега се убедих, защото тази сутрин температурата на въздуха беше паднала на 10 градуса.
ecotronic
07-09-2012, 17:00
Да кажеш, че 166-цата е малък и незабележим за околните автомобил, не е.
На няколко пъти ми се случва някой да си остави част от грайферите по моите брони.
Как се чисти тая гадост? Пробвах със сапунени препарати. Не се чисти.
Страх ме е да пробвам с разредители да не се повреди боята.
Дайте читаво ноу-хау колеги.
lordliness
07-09-2012, 17:19
Аз съм чистил с много вода и водна шкурка 1200- 2000 после полир паста, звучи малко харт, но става и почти не си личи.
leketo84
07-09-2012, 18:55
Любо пробвай с обезмаслител :notify:
ecotronic
07-09-2012, 19:40
Имам такъв в колата и утре ще пробвам.:respect:
Методиката на лорда, ще я оставя като план "Б", че и на мен ми се струва малко "hard".
:cheers:
lordliness
07-09-2012, 19:45
аз съм чистил така пластмаса от брони, не точно гума.
ecotronic
08-09-2012, 20:51
Адашче, имаш бира от мен!:cheers:
Методиката с обезмаслителя работи на 6.
Много лесно се чисти и няма никакви поражения върху боята.
:respect:
lordliness
09-09-2012, 19:45
100312
Някой развивал ли е това?С водопроводен ключ, груба сила и контра на другия край ли става?
leketo84
09-09-2012, 20:18
Адашче, имаш бира от мен!:cheers:
Методиката с обезмаслителя работи на 6.
Много лесно се чисти и няма никакви поражения върху боята.
:respect:
Радвам се тези дни ще се чуем с теб :busted_cop:
ecotronic
09-09-2012, 20:22
100312
Някой развивал ли е това?С водопроводен ключ, груба сила и контра на другия край ли става?
В случай, че още не си я чел, тази тема (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=46151) може да ти е от полза. Обърни внимание на постовете на колегата Dobromirski.
lordliness
09-09-2012, 20:44
В случай, че още не си я чел, тази тема (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=46151) може да ти е от полза. Обърни внимание на постовете на колегата Dobromirski.
BTW благодаря ;)
ecotronic
09-09-2012, 20:53
BTW благодаря ;)
BTW:gruebel:
100312
Развивал съм с водопроводен ключ, но слагам парче плат на зъбите на ключа да не нарянат метала.
lordliness
09-09-2012, 21:10
Развивал съм с водопроводен ключ, но слагам парче плат на зъбите на ключа да не нарянат метала.
Благодаря!
---------- Post added at 21:10 ---------- Previous post was at 21:08 ----------
BTW:gruebel:
нали ти казах, че ми харесва.
100312
По-важно е да не се наранява рейката където държиш контра.
lordliness
09-09-2012, 22:17
Да, на другия край на пръта има място за хващане на контра.
endeavour
10-09-2012, 14:39
Колеги, някой да се сеща откъде може да се намери микропревключвател с лостче, подобен на този в бравата на задния капак ? Оригиналният няма как да бъде открит, а не ми се сменя цяла брава за едно ключе.По магазините има все още добре познатите от съветското производство микреци КМ1-1, които по габарит стават, но са без лостче.Омръзна ми да ми свети лампата за отворен капак, а самата лампа в багажника да не свети.
Провери си кабелите които свързват шасито с багажника.
lordliness
10-09-2012, 17:58
Провери си кабелите които свързват шасито с багажника.
Мога да се обзаложа, че ги е проверил
ecotronic
10-09-2012, 18:13
Колегата вероятно говори за ключето, което е на стационарната част от бравата (долната) а не тази, която е на ключалката на капака. Така, че по-скоро не е проблема в снопа кабели за капака.
Такива ключета има на люковете на пералните.