PDA

View Full Version : Общи приказки 166

Pages : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

ecotronic
13-03-2013, 20:37
Преди се продаваха по магазините сега не знам, но със стари можеш да си ги минеш на фреза до необходимия размер.

По скоро на шлайф, че са бая серт като материал.

trop4i
13-03-2013, 21:03
Давал съм да ми ги минават ама не знам на какво, така че за това си прав.

lordliness
13-03-2013, 21:22
В моите учебници пише, че се регулират при необходимост и при студен или топъл двигател в зависимост от предписанията на производителя- какво предписва Алфа, топъл или студен двигател?
Буталото се поставя в положение около ГМТ на произволен цилиндър(този който ще регулираме), такт сгъстяване като се наблюдават клапаните. Хлабиномерната пластина трябва да влиза с усилие( аз си мисля, че ако на тези двигатели клапаните се вкопават луфта трябва да е по голям)

ecotronic
13-03-2013, 21:34
В моите учебници пише, че се регулират при необходимост и при студен или топъл двигател в зависимост от предписанията на производителя- какво предписва Алфа, топъл или студен двигател?
Буталото се поставя в положение около ГМТ на произволен цилиндър(този който ще регулираме), такт сгъстяване като се наблюдават клапаните. Хлабиномерната пластина трябва да влиза с усилие( аз си мисля, че ако на тези двигатели клапаните се вкопават луфта трябва да е по голям)

На студено се мери. Мери се хлабината между частта от окръжност на вала и чашката (гърбицата да сочи нагоре).
Ако се вкопават клапаните в леглата си, би трябвало луфтът да намалява.

lordliness
13-03-2013, 21:53
На студено се мери. Мери се хлабината между частта от окръжност на вала и чашката (гърбицата да сочи нагоре).
Ако се вкопават клапаните в леглата си, би трябвало луфтът да намалява.

Намалява и затова казвам, че трябва да се остави по- хлабаво, защо реши, че на студен, а не на загрял

ecotronic
13-03-2013, 21:59
Намалява и затова казвам, че трябва да се остави по- хлабаво, защо реши, че на студен, а не на загрял

Италианецът така е решил. Аз само чета документацията.

Iltcho
13-03-2013, 22:33
Италианецът така е решил. Аз само чета документацията.

За пореден път си прав! Реглажа на клапаните се прави само на студен мотор.
п.п. Споко на всички, аз също гледам кат теле, че тоя мотор му се регулират клапани, а не е с повдигачи :?:help:

@lordliness - при Алфета 2.0 съм видял реглаж с пулове, а не с кобилици и болтчета. А тая кола е 1982-ра година. Не датира толко от скоро, от колкото си мислиш.

п.п.2 - Бах мааму... VM-а е с повдигачи, тоя с пулове. :heavy_cry:

lordliness
13-03-2013, 22:52
За пореден път си прав! Реглажа на клапаните се прави само на студен мотор.
п.п. Споко на всички, аз също гледам кат теле, че тоя мотор му се регулират клапани, а не е с повдигачи :?:help:

@lordliness - при Алфета 2.0 съм видял реглаж с пулове, а не с кобилици и болтчета. А тая кола е 1982-ра година. Не датира толко от скоро, от колкото си мислиш.

п.п.2 - Бах мааму... VM-а е с повдигачи, тоя с пулове. :heavy_cry:

Не се прави само на студен, на някои двигатели се прави на загрял

Iltcho
13-03-2013, 22:58
Не се прави само на студен, на някои двигатели се прави на загрял

Няма да споря, ма при 90 градуса как ше бараш разпределителния - да му мислят тези, които го правят. Съгласен!

didod
13-03-2013, 23:01
Мда, на доста японци се мери на загрял двигател...

ecotronic
13-03-2013, 23:05
Общо взето идеологията е следната:

Долен разпределителен вал > дълги повдигачи > относително голямо температурно разширение > реглаж на топло.

Горен РВ > къси връзки > малко темрературно разширение > реглаж на студено.

lordliness
13-03-2013, 23:08
Аз нали съм ви казвал че съм завършил ДВГ и чета от разни вече забравени учебници :)

Iltcho
13-03-2013, 23:10
Мда, на доста японци се мери на загрял двигател...

Цъ, не улучи! Не всички са така. Хонда Прелюд БА4 купе с Б20а3 мотора с 2-та карба (мембранните моторджийски боклуци на Кейхин) 109 коня в Аутодата изрично пише и подчертано, че се прави на студен матор!

2 години тоя барутник ми е тровил нервите. Порле един ЦРХ. И накрая си купих шваба (Ауди об зече на влашки) и ядовете тутакси се изпариха!

Аз нали съм ви казвал че съм завършил ДВГ и чета от разни вече забравени учебници :)

Фукльо! :) :D

lordliness
13-03-2013, 23:14
Тоя двигател въобще не мисля да го пипам, освен ако не спре, да не дава Господ. Има изгорели подгряващи свещи дори тях не пипам.

Iltcho
13-03-2013, 23:17
Тоя двигател въобще не мисля да го пипам, освен ако не спре, да не дава Господ. Има изгорели подгряващи свещи дори тях не пипам.

Що бре? Само всмукателя, рейката с регулатора и всичките тръби до дюзите трябва да махнеш - хахахахаха! Нали знаеш, че рано или късно ще бъркаш там?

Има едни дъъъълги меки раменца. Това ти е единствения шанс. А, и не забравяй молитвите...:priest: че а се скъса... а си е.а мамата.

ecotronic
13-03-2013, 23:21

Друг да е, да му прости човек. Но не и на теб такова отношение към техниката. :)

lordliness
13-03-2013, 23:26
Такива пипкави работи не са ми по вкуса и на сервиз. Като текна горната помпа и като надникнах къде е , нямах никакви колебания кой ще я сменя, четох си вестник докато тя се сменяше :)

ecotronic
13-03-2013, 23:33
Такива пипкави работи не са ми по вкуса и на сервиз. Като текна горната помпа и като надникнах къде е , нямах никакви колебания кой ще я сменя, четох си вестник докато тя се сменяше :)

Тоя хубав канал на вилата не си го направил за да четеш вестници на него :)

Doomguy
13-03-2013, 23:38
Когато имаш Алфа, канала е много полезна екстра :)...

tahi
14-03-2013, 01:04
Ще ме светнете ли къде могат да ми чип-нат 166-цата
звънях на 20 места и никои не пипа 2L V6 Turbo
:cussing:

и ако има хора с опит в това да кажат има ли смисъл изобщо ?

Linkestis
14-03-2013, 01:21
Няма никакъв смисъл.

Bobiuzunov
14-03-2013, 18:11
Хубаво де пуловете се сменяват,но те износват ли се и ли клапаните пропадат в леглата?

ecotronic
14-03-2013, 18:29
Хубаво де пуловете се сменяват,но те износват ли се и ли клапаните пропадат в леглата?

Пуловете са най-износоустойчивото звено по системата.

Bobiuzunov
14-03-2013, 18:41
Ами кое се износва тогава?Мисля и аз да ги ревизирам ако е хубаво времето събота,ако не е ще остане за следващата седмица.

lordliness
14-03-2013, 20:01
Ами кое се износва тогава?Мисля и аз да ги ревизирам ако е хубаво времето събота,ако не е ще остане за следващата седмица.

Снимай да гледаме после.

Doomguy
14-03-2013, 20:17
Колеги, имам една дилема и ще се радвам на малко мнения от ваша страна. Имам 17' джанти Борбет, като тези на снимката долу. Писна ми да си бабунясвам гумите, идват ниски за БГ пътищата, от друга страна ми харесва как се държи колата с 225/45/17. Мисля да си бартеросам джантите със 16-ките на Алфа (тези с кръговете) и да карам с 205/55/16. Не ми харесва, че с такъв размер изчезва остротата на управлението, но вози по-меко и гумите са по-трудни за унищожаване от дупки. Вие как мислите, да си оставя ли Борбетките или да минавам на по-малкия размер за постоянно?

lordliness
14-03-2013, 20:37
Моите са 205/55/16- до тук две гръмнали гуми и отделно при други инциденти две криви джанти, така че голям смисъл няма , нацелиш ли дупка - винаги има поражения.

Boby
14-03-2013, 21:27
Просто избягвай дупките. И на 15-ки да я свалиш, ако продължиш да целиш дупките и те ще станат на балони.

Doomguy
14-03-2013, 21:32
Аз дупките не ги целя нарочно :), но се случва да връхлетя в някоя, особено на непознат път. Сега със зимните нямам проблеми, въпреки, че съм попадал в големи дупки. А и един комплект 225/45/17 е около 1000лв, което не е малко и не ми се ще да ги хвърлям след някое извънградско пътуване.

code
14-03-2013, 22:01
166-цата ми вече 2години е със 17-ки нито съм кривил джанта нито съм правил балони по гумите, но в Бургас са хубави пътищата :) На всеки му се случва да нацели дупка, на мен примерно ми се случва 1-2 пъти годишно и след това 3 дена ме е яд, а има хора се хвърлят в дупките по 3 пъти на ден и не им пука :)

rusiq86
14-03-2013, 22:07
За 4 години 5 месеца веднъж съм целил дупка извънградско...добре бе, че имам каско.
Ако ти е писано, няма да промениш факта!

Doomguy
14-03-2013, 22:13
Офф, добре, явно съм негоден водач....

Доко
14-03-2013, 22:30
Аз пък кви 18-ки съм си заплюл, пфффф.... :-)

Iltcho
14-03-2013, 22:47
166-цата ми вече 2години е със 17-ки нито съм кривил джанта нито съм правил балони по гумите, но в Бургас са хубави пътищата :) На всеки му се случва да нацели дупка, на мен примерно ми се случва 1-2 пъти годишно и след това 3 дена ме е яд, а има хора се хвърлят в дупките по 3 пъти на ден и не им пука :)

За твоите 17-тки не ми говори (що ли). :hitbycupid:

Сега имам нови. Същите. Ядовете в началото бяха същите. С течение на времето се научих да ги пазя като очите си. Получава се... Ако караш по път, който познаваш като 5-те си пръста и се молиш на господ да не е изникнала нова яма в близките 6-7 часа.
Завиждам ви на бургазлии... ще взема да се преместя там.

Doomguy
14-03-2013, 23:02
То на познат път и баба знае... Когато за първи път бях на пътя за Дупница, както си карам по хубав път и бам... Срещу мен имаше кола, нямаше къде да бягам и изкривих здраво джантата. От тогава не съм кривил джанта, но в град като Пазарджик е въпрос на време...

lordliness
15-03-2013, 06:48
Между Дупница и Самоков карам с 40, защото моите две десни гуми там заминаха :)

koolio
15-03-2013, 15:44
Кво да кажем ние с гайдите - миналата пролет пътувах пред Кричим за Девин със 17-ките ...:dyrvo_v_kenefa:

PacheV
19-03-2013, 18:08
Колеги пак взеха да ми се въртят из главата разни покупко-продажби,мисля да сменя кораба с друг италиански параход,но от друго семейство.Ланчия Тезис,та ми се искаше да чуя и вашето мнение по темата за или против,впечатления.Поздрави...

pitbull
19-03-2013, 18:18
Ето ти една по прясна тема http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=77042 потърси в търсачката имаше още теми за Тезис.

Doomguy
19-03-2013, 18:47
Колеги пак взеха да ми се въртят из главата разни покупко-продажби,мисля да сменя кораба с друг италиански параход,но от друго семейство.Ланчия Тезис,та ми се искаше да чуя и вашето мнение по темата за или против,впечатления.Поздрави...

Заеби...

don_pepone
19-03-2013, 19:59
Здравейте.
много съм се навил на 156 фейслифт но бензиновите модели както знаем не са много оферта (JTSварианта) и затова заглеждам дизели и макар и рядко изскачат и 2.4 мултиджет,та въпросът ми е (зададох го по рано и в 156 раздела,но май тук е по-точното място понеже има повече 166 с този мотор)...

"някой може ли да ме просвети за предимствата и недостатъците на 2.4multyjet 175 к.с спрямо старото 10 клапаново 2.4jtd.
Говоря за надеждност,цени за поддръжка,разход и тн"

Bobiuzunov
20-03-2013, 07:42
Привет колега 10 клапанния JTD е доста издържлива машина,така че няма причина и 20 клапанния да не е,но все пак всичко зависи как е падържана колата.Разликите са повече в главата и новия мотор е с хидравлични повдигачи,а нашите са с пулове както сме коментирали.За цени и подръжка нека някой по вещ от мен да каже.Поздрави.

lordliness
20-03-2013, 08:45
Формула за определяне на дебелината на регулиращата шайба:

N=T+(A-S)

N- дебелина на новата регулираща шайба

T- дебелина на старата регулираща шайба

A- съществуваща хлабина

S- необходима хлабина

tahi
20-03-2013, 14:11
моля за малко помощ
как да разбера дали имам окабеляване за cd changer
(колата маи няма фабрично)

ecotronic
20-03-2013, 14:18
На снимките, които си дал не виждам да имаш. Ако има, то ще е откъм страната на плюсовия проводник на акумулатора. Характерното е това, че на края на кабелната форма се виждат ясно 2 чинча.

Кабелът откъм cd устройството изглежда така:

http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/bfi1363782238b.jpg

tahi
20-03-2013, 16:02
На снимките, които си дал не виждам да имаш. Ако има, то ще е откъм страната на плюсовия проводник на акумулатора. Характерното е това, че на края на кабелната форма се виждат ясно 2 чинча.

Кабелът откъм cd устройството изглежда така:

ами и аз предположих ама не ги намирам
мерси все пак
ще разглабям за да разбера :knock:

ecotronic
20-03-2013, 16:12
ами и аз предположих ама не ги намирам
мерси все пак
ще разглабям за да разбера :knock:

Най добре е да изкараш ICS-а и да погледнеш дали ги има двете букси с които въпросният кабел се включва в него:

http://loudlink.eu/webshop/images/cable_becker.jpg

Ако ги няма, значи няма и кабел.

don_pepone
20-03-2013, 16:44
Привет колега 10 клапанния JTD е доста издържлива машина,така че няма причина и 20 клапанния да не е,но все пак всичко зависи как е падържана колата.Разликите са повече в главата и новия мотор е с хидравлични повдигачи,а нашите са с пулове както сме коментирали.За цени и подръжка нека някой по вещ от мен да каже.Поздрави.

Предвид това за повдигачите,предполагам работата на мотора е доста по-тиха.. или бъркам.
За цените,и по-специално за маховика ,поразгледах и ... майко мила той да нее златен бре- на Люк в Ибей 600 паунда,а се чудех защо е така разисквана темата за подмяната му с обикновен :)

Bobiuzunov
20-03-2013, 16:49
Нашите работят доста меко,чувал съм дизели от прехвалени марки които са като каменортошачки,но предполагам че новия мотор е още по култивиран предвид факта че би трябвало да работи и на по високо налягане на горивото.

don_pepone
20-03-2013, 16:55
Хммм наистина се надявам силно да са сполучливи и мисля да си купя. Само да продам алфуната и ще взема друга алфуна :) , все пка нали е заразно - Алфа вирус :prescription:

ecotronic
20-03-2013, 16:57
Не знам дали може да се очаква това 20 клапановия мотор да е по-безшумен от 10 клапановия. Все пак 2 разпределителни вала и двойно повече клапани..........

Bobiuzunov
20-03-2013, 19:04
Това колко са валовете и клапаните едвали ли е критерии за безшумност,ако беше така Ладите и Москвичите щяха ма мъркат.Това на шега разбира се.
Намери си кола която да те кефи и да е в добро състояние и си ти,всичко друго е въпрос на късмет

code
20-03-2013, 19:10
Кой бяга от клапани, колкото повече толкова повече :) По-добре с по 4 на цилиндър много ясно :)

Alfaro76
20-03-2013, 19:10
Това колко са валовете и клапаните едвали ли е критерии за безшумност,ако беше така Ладите и Москвичите щяха ма мъркат.Това на шега разбира се.
Намери си кола която да те кефи и да е в добро състояние и си ти,всичко друго е въпрос на късмет

Е с т'ва последното изречение съм най-съгласен..евла :clap2:

don_pepone
20-03-2013, 19:52
:) хах то е ясно че ще е така. Аз и сегашната си алфа като купих ми викаха "ти луд ли си " и такива разни,ама 5-та година и се радвам и си карам като пич,просто вече искам по-нова,а иначе тези които се смяха смениха по няколко "хубави" коли.

Alfaro76
20-03-2013, 19:59
Аз не искам да кажа, че грешиш за марката, а като се избира кола да се гледа да е читава и да има дух и стойка (щото за мен това се вижда от пръв поглед), а не като някой колеги, които гледат да им е лъскачка и напудрена с повече екстри, а иначе е кочина и след като я вземат се почва едно :wallbash: ...

ecotronic
20-03-2013, 20:11

Не става въпрос за сравнение с москвич 408 а затова, че сравняваме 2 двигателя много близки по вид.

Doomguy
20-03-2013, 20:19
Не, че 20V дизела е лош, но като гледам мотора с който си в момента е възможно да се разочароваш до някъде...

lordliness
20-03-2013, 20:32
Като бръмчите цял ден из задръстванията какво значение има какъв е мотора.

Doomguy
20-03-2013, 20:34

Ааа, като се стопли си ходя пеша из града. По-бързо стигам така. За километър и половина до работа ми е все тая.

don_pepone
20-03-2013, 20:38
Не, че 20V дизела е лош, но като гледам мотора с който си в момента е възможно да се разочароваш до някъде...

:) поласкан съм относно това изкаване,но определено трябва 20в да се представя мн добре,а и моят шестак нее 24v ;)

ecotronic
20-03-2013, 20:43

На 20 клапановото JTD му дават по-малък градски разход отколкото на 150 - коньовото 10 клапаново.

Linkestis
20-03-2013, 21:02

Сравнение между 2,5 бензин и 20 клапановият та дори и 10 клапановият дизел не може и да става на въпрос :)
Освен да остане очарован друго няма да се случи.

don_pepone
20-03-2013, 21:04
Сравнение между 2,5 бензин и 20 клапановият та дори и 10 клапановият дизел не може и да става на въпрос :)

По конкретно може ли че ме заинтересува :)

Linkestis
20-03-2013, 21:09
По конкретно може ли че ме заинтересува :)

По-конкретно..приятелски... не!
Ще подхванем много болна тема а именно спора дизел-бензин :)
Без да се сърдиш.

don_pepone
20-03-2013, 21:12
:) ок,а и аз не се засягам как да е.
за 20в съм обнадежден че ще ме впечатли,но за 10в не мисля и да няма спорове ще кажа ,че имам няколко познати със 10в дизели и не ме грабнаха много много (говоря за коли без чип)

Doomguy
20-03-2013, 23:48

Не съм съвсем съгласен, но не ми се спори по тази тема, особено в откровено "дизелджийски" раздел. :surrender:

endeavour
21-03-2013, 06:28
Това колко са валовете и клапаните едвали ли е критерии за безшумност,ако беше така Ладите и Москвичите щяха ма мъркат.Това на шега разбира се...
Що да е шега, карал съм доста години и лада, и москвичи, купени нови, и си мъркаха прекрасно. Съвсем друг е въпросът колко вървяха и що за постижение на "съвременната" техническа мисъл бяха. Ама нямаше и с какво толкова да ги сравняваме. А иначе колегата явно е решил твърдо да се разделя с алфовия 2,5в6 и да минава на фиатски дизел - изборът си е негов. Познавам хора, дето биха направили обратното. Шарен свят.

don_pepone
21-03-2013, 08:19
Хаахха вярвай не ми се разделя с Шестака,просто след 5 години каране ми се иска нова кола,а на човек като му влезе мухата в главата...а феислифтовите 156-ци са предимно JTS или 1.8 тс(за бензиновите говоря,а за 3.2 немя леф),а нито едно от двете не ми се кара,затова гледам дизели иначе кой би се разделил с звукът и усещането на V6 под капака:devil:

tahi
21-03-2013, 14:51
Най добре е да изкараш ICS-а и да погледнеш дали ги има двете букси с които въпросният кабел се включва в него:

Ако ги няма, значи няма и кабел.

добре де ама ако нямам кабел ? какво ?
продава ли се някъде ? колко $ ?
или поне само конекторите аз ще си го направя :jason2:

ecotronic
21-03-2013, 15:04
добре де ама ако нямам кабел ? какво ?
продава ли се някъде ? колко $ ?
или поне само конекторите аз ще си го направя :jason2:

Продава се. Води се кабел за BECKER CD. Виж тук (http://www.tme.eu/bg/katalog/?art=CD.BECKER).

code
21-03-2013, 20:23
Абе някой сменял ли си е задните амортисьори?

Iltcho
21-03-2013, 22:34
Абе някой сменял ли си е задните амортисьори?

На един приятел преди месец. Що? Ко те интересува?

tahi
21-03-2013, 22:41
Такаам взех си cd changer намерих кабелите свързах го и ... No cd player ?!?!
Ако може някои да ми даде акъл спешно
Пиша ви от багажника на колата :D

code
22-03-2013, 05:20
На един приятел преди месец. Що? Ко те интересува?

Имаш ли спомен дали се вдигна задницата?

Linkestis
22-03-2013, 06:06
Такаам взех си cd changer намерих кабелите свързах го и ... No cd player ?!?!
Ако може някои да ми даде акъл спешно
Пиша ви от багажника на колата :D

Откачи акумулатора да си помисли малко ICS-а

П.П ако му знаеш кода,че после да не си за разкодиране

tahi
22-03-2013, 09:47
Откачи акумулатора да си помисли малко ICS-а

П.П ако му знаеш кода,че после да не си за разкодиране

направих го стана :)

Boby
22-03-2013, 17:46
Какво ще кажете за този модул?
http://www.obd2-bg.com/Dnevni-Svetlini/index.html

Или пък този http://www.lesibg.com/index.php?main_page=product_info&products_id=625

Някой ползва ли ги или подобни? Мисля да вържа един на 30% на дългите светлини, като за предпочитане е втория тип вързан към стартера.

pitbull
22-03-2013, 18:20
Аз мисля да взема един от тези:
http://prodavalnik.com/modul-za-avtomatichno-palene-na-ksi-ili-dnevni-svetlini-i13833485

http://prodavalnik.com/drl--modul-i12601081

Linkestis
22-03-2013, 19:24
Аз пък си купих ледчета за плафоните...мамка им китайска.За 20лв. можеше да си паля свещи :( щеше да свети по силно

lordliness
22-03-2013, 19:44
Аз пък съм старомоден традиционалист- карам само с оригинални крушки от известни производители. :)

Linkestis
22-03-2013, 20:02
Аз пък съм старомоден традиционалист- карам само с оригинални крушки от известни производители. :)

То и аз бях така до преди няколко часа :)
Ама викам да съм фиешън пък то...стана манджа со грозде :bouncing_smiley:

ecotronic
22-03-2013, 20:15
Какво ще кажете за този модул?
http://www.obd2-bg.com/Dnevni-Svetlini/index.html

Или пък този http://www.lesibg.com/index.php?main_page=product_info&products_id=625

Някой ползва ли ги или подобни? Мисля да вържа един на 30% на дългите светлини, като за предпочитане е втория тип вързан към стартера.

Това, което си намислил и аз смятам, че е най-доброто решение за дневни светлини.
Вторият модул ми се вижда малко странен, заради зависимостта от стартера. Затова, че двигателят работи е достатъчно да се съди по напрежението в инсталацията. Първият модул най-вероятно работи точно така. Аз бих ползвал него.

lordliness
22-03-2013, 20:23

Ела пак при мен :)

ecotronic
22-03-2013, 20:25

Що бе, да не те излъга нещо китаеца? :)

Linkestis
22-03-2013, 20:46
Не с ксенона всичко е наред.Накупих си "ледчета" с идеята да сменя 4 в плафоните и 4 във вратите.Ама светят по-слабо от свещи.Ем му казах че искам да са силни ама... може и така да ми се струва :)
че са слаби де да знам..

П.П сега като се замисля,вида които си взех е такъв че диодите са насочени напред а не на долу.

rusiq86
22-03-2013, 20:49
Пробвал съм всякакви такива за интериора на 156-цата бели...и светят слабо.

ecotronic
22-03-2013, 20:50
Не с ксенона всичко е наред.Накупих си "ледчета" с идеята да сменя 4 в плафоните и 4 във вратите.Ама светят по-слабо от свещи.Ем му казах че искам да са силни ама... може и така да ми се струва :)
че са слаби де да знам..

П.П сега като се замисля,вида които си взех е такъв че диодите са насочени напред а не на долу.

Като изключим това, че светят слабо, как се палят и гасят - има ли я тази плавност както с оригиналните крушки?

Linkestis
22-03-2013, 20:51
Да,даже ми харесва много ама са ми слабички.Светлината също ми харесва ама..

endeavour
23-03-2013, 19:38
Хайде да хвърлим малко боб, ако има желаещи, по един до болка познат проблем. След като двигателят запали, без да се включва климата на екрана се изписва любимото съобщение за гаф в кондиционера и любезния съвет да се обърнем към сервиза. Загасване и запалване на мотора не оправят нещата, откачане на акумулатора тоже. Предпазителят 30А в таблото под чистачките беше със сериозно окислени (чак прегорели) букси и го смених заедно с гнездото. Прегледах всички останали бушони, свързани някак си с климатроника. Положението обаче остана същото. Ако някой има идея къде да ровя, ще съм благодарен .

ecotronic
23-03-2013, 19:46
Хайде да хвърлим малко боб, ако има желаещи, по един до болка познат проблем. След като двигателят запали, без да се включва климата на екрана се изписва любимото съобщение за гаф в кондиционера и любезния съвет да се обърнем към сервиза. Загасване и запалване на мотора не оправят нещата, откачане на акумулатора тоже. Предпазителят 30А в таблото под чистачките беше със сериозно окислени (чак прегорели) букси и го смених заедно с гнездото. Прегледах всички останали бушони, свързани някак си с климатроника. Положението обаче остана същото. Ако някой има идея къде да ровя, ще съм благодарен .

Добре би било да премериш захранващите напрежения на самото управление на климатика. Имаш ли с какво и трябва ли ти схемата?
Независимо от това, че си проверявал предпазителите, е добре да се направи това.

endeavour
23-03-2013, 20:02
Мултицети дал господ, квалификация тоже :biggrin: Виж ако имаш схема подръка, ще ми е от полза.

ecotronic
23-03-2013, 20:14
Мери първо захранванията (+12V и шаси). Ако всичко е налично, проверявай веригите към периферията (клапи, датчици.....)

http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/jdv1364062295v.jpg

Конекторите на управляващия модул (M70) са от вида:

http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/rgh1364065985v.jpg

B1
Junction unit

B1
Junction unit

B2
Junction unit

B5
MAXI FUSE box

B45
Luggage compartment junction unit (CVB)

B65
Vehicle interior fan fuse

B99
Battery fuses junction unit (CBA)

C10
Front left earth

C21
Dashboard earth on Air Bag bracket

C21
Passenger side dashboard earth

C25
Earth on steering column

C34
ICS earth

D1
Front-dashboard coupling

D20
Dashboard-rear coupling

D30
Driver's front door rear. section.

D30
Front left door connection

D90
ICS-dashboard coupling

E50
Instrument panel

E60
ICS display

H1
Ignition switch

H80
Climate control system controls

H80
Climate control system controls

J35
Interior compartment air electric fan relay

K87
Lower mixed air temperature sensor

K88
Upper mixed air temperature sensor

K89
Passenger compartment air temperature sensor

K90
Solar sensor

M70
Climate control system control unit

M70
Climate control system control unit

N80
Air distribution flap actuator (motor)

N81
Mixed air flap actuator (motor)

N82
Outside air intake flap actuator (motor)-

N85
Passenger compartment ventilation fan

P60
Left door mirror

R10
Multiple tester connection

endeavour
23-03-2013, 20:45
Благодаря! Дано утре времето да позволява, ще ги прозвъня.

endeavour
24-03-2013, 16:38
Ще ги прозвъня, ама друг път - днес климатронът реши, че му е ред да работи и целия ден нито веднъж не заби съобщението за грешка. Италианска му работа .

Doomguy
24-03-2013, 18:53
Може ли да ме светнете кой е бушона на компресора, нещо имам съмнения, че си работи постоянно...

ecotronic
24-03-2013, 20:14
Може ли да ме светнете кой е бушона на компресора, нещо имам съмнения, че си работи постоянно...

Бушонът е F5 а релето е R3 в таблото на левия преден калник:

http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/rgh1364148820t.jpg

Doomguy
24-03-2013, 20:17
Това някъде при OBD буксата ли се пада?

ecotronic
24-03-2013, 20:29
Това някъде при OBD буксата ли се пада?

В предната част на предния ляв калник има кутия с релета и предпазители:

http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/viu1364149695f.jpg

Doomguy
24-03-2013, 20:37
За първи път виждам, че там има такова нещо... Би трябвало да се пада някъде под АБС централата.

ecotronic
24-03-2013, 20:42
За първи път виждам, че там има такова нещо... Би трябвало да се пада някъде под АБС централата.

По-напред от ABS централата. Махни предния хоризонтален пластмасов капак над левия фар и ще го видиш.

Doomguy
24-03-2013, 21:01
Утре ще се разровя там, благодаря!

Доко
26-03-2013, 10:55
Колеги някой попадал ли е на темата за сваляне на кората зад задната седалка да пусне линкче, че нещо не ми се отдава да я намеря, благодаря предварително!

ecotronic
26-03-2013, 12:11
Колеги някой попадал ли е на темата за сваляне на кората зад задната седалка да пусне линкче, че нещо не ми се отдава да я намеря, благодаря предварително!

Това би трябвало да ти свърши работа:

http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/klz1364292667o.jpg

Доко
26-03-2013, 12:25
Това би трябвало да ти свърши работа:

http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/klz1364292667o.jpg

Благодаря ти. :thumbup:

tahi
26-03-2013, 13:28
Някои да има pinout на кабела на модула на навигацията в багажника ?

Gecata
26-03-2013, 14:22
Колеги търся нощна снимка на приборното табло на 166-ца.
Някой може ли да снима неговото - в нета не намирам нищо а се рових адски много и ми писна!
Интересува ме осветлението на таблото със стрелките а също и конзолата с бутоните около ICS - то !
Някой знае ли дали осветлението е с крушки или диоди?

ecotronic
26-03-2013, 15:19
Някои да има pinout на кабела на модула на навигацията в багажника ?

Връзката на навигацията с ICS е дадена тук:

http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/arx1364303761t.jpg

Откъм ICS-а връзките, касаещи навигацията са разнесени на 2 конектора "A" и "B".

Описанието на пиновете на тези 2 конектора са:

Конектор "A"

1 - Video signal, red
2 - Video signal, green
3 - Free
4 - Free
5 - Free
6 - Terminal 31
7 - Free
8 - Free
9 - Free
10 - Terminal 30 for navigation
11 - Terminal 58 d
12 - Free
13 - Terminal 30
14 - Video signal, blue
15 - Video signal synchronisation
16 - Video signal ground
17 - Free
18 - Free
19 - Terminal31
20 - To combination plug IIIpin 6
21 - From combination plug IIIpin 11
22 - Free
23 - Fuel consumption signal
24 - Speed signal
25 - Free
26 - Terminal 30

Конектор "B"

1 - Diagnosis lead
2 - Terminal 15
3 - Terminal 86 s
4 - Data lead to navigation unit
5 - Free
6 - DSP (amplifier) ground
7 - Handsfree microphone ground
8 - Handset microphone
9 - Handset speaker
10 - Terminal 30, handset
11 - Free
12 - Voice output ground
13 - Voice output
14 - DSP (amplifier)
15 - Data lead from the heater / AlC unit
16 - Free
17 - Data lead from the navigation unit
18 - Free
19 - Free
20 - Handsfree microphone
21 - Handset ground
22 - Handset on-hook contact
23 - Free
24 - Free
25 - Free
26 - Free

Mury
26-03-2013, 16:57
Колеги търся нощна снимка на приборното табло на 166-ца.
Някой може ли да снима неговото - в нета не намирам нищо а се рових адски много и ми писна!
Интересува ме осветлението на таблото със стрелките а също и конзолата с бутоните около ICS - то !
Някой знае ли дали осветлението е с крушки или диоди?

Taблото 100 % е с крушки,ама за конзолата не знам :thumbup::thumbup::thumbup:

Linkestis
26-03-2013, 20:15

Както каза Мъри е на крушки както и пепелника,всичко останало е на "идиоди"

lordliness
29-03-2013, 21:08
Преди малко видях, че имам конденз във фаровете, никога не се е случвало досега, мамка му, чудя се откъде е влязла водата.

gorbi
29-03-2013, 21:12
на мен копчетата около ICS-а си светят когато си искат...

А от вчера имам и нова екстра - чек енджин на таблото ми свети... Високо налягане на турбото май беше грешката - клапана за управление на геометрията на турбината според Иво... Колкото четох из форума, най-добре нов, да видим къде ще намеря....

didod
29-03-2013, 22:22
Отново питанка към дизел-ползващите със затапени EGR-и : забелязахте ли една идея по-бавно загряване на двигателя?

Linkestis
29-03-2013, 22:30
Отново питанка към дизел-ползващите със затапени EGR-и : забелязахте ли една идея по-бавно загряване на двигателя?

да,за това си сложих свещи :)

Iltcho
29-03-2013, 22:57

Не съм обърнал внимание, честно.
Затапен е от лятото откакто ми налайнени датчика за налягане в всмукателя.

на мен копчетата около ICS-а си светят когато си искат...

А от вчера имам и нова екстра - чек енджин на таблото ми свети... Високо налягане на турбото май беше грешката - клапана за управление на геометрията на турбината според Иво... Колкото четох из форума, най-добре нов, да видим къде ще намеря....

Каква е колата?
Пробвай първо само с почистване, де. Инак е болезнено скъпо...

gorbi
29-03-2013, 23:02
колата е 166 2,4 jtdm...да е скъпо - колко да е скъпо 120 - 150 лв., нещо такова ми се струва че е... Като за един чеп с две дупки и две жици верно не е съвсем евтино... :)

iveli
30-03-2013, 15:35
Колега Linkestis (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=5399) ще е добре да вкарате добавянето на тези свещи за подгрев в ръководството Мисля че го коментирахте но не разбрах за крайният резултат Предполагам че вършат чудесна работа Освен че ще се топлим ще поудължим и пробега на ДВГ

didod
30-03-2013, 18:59
А да забода още един въпрос - масленият термостат на колко градуса се очаква да сработва? Отново 2.4 дизел с номер двигател под 1329081.

ecotronic
30-03-2013, 19:21
А да забода още един въпрос - масленият термостат на колко градуса се очаква да сработва? Отново 2.4 дизел с номер двигател под 1329081.

Интересен въпрос. Не знам отговора и не мога да намеря информация по въпроса. Но правя някои разсъждения.....
При бензиновите двигатели, при които такъв клапан и респективно маслен радиатор няма, за охлаждането на маслото се разчита на охладителната течност. Т. е - цели се температурата на маслото да е същата като тази на охладителната течност.
Следователно може да се очаква, че при двигателите с маслен радиатор, температурата на отваряне на термостатичния клапан да е същата като тази на термостата.

Boby
31-03-2013, 11:12
На прав път си с логичното мислене. На старата Алфа с ВМ мотор(дизел) водния термостат отваряше на 83*, а масления на 80*.

lordliness
31-03-2013, 11:44
На прав път си с логичното мислене. На старата Алфа с ВМ мотор(дизел) водния термостат отваряше на 83*, а масления на 80*.

И аз мисля, че маслото работи на по- ниска температура. По принцип на колите без кори под двигателя картера се обдухва и охлажда до някъде .

ecotronic
31-03-2013, 12:28
Всичко това ме навежда на друга мисъл........
Една неизправност на термостата лесно се усеща по симптомите, които следват от това.
Как се усеща обаче неизправност по масления термостат? А такива вероятно също се случват.
Ако стои отворен този клапан, резултатът ще е по-бавното загряване на двигателя.
Ако не отваря навреме или ако изобщо не отваря, това вероятно ще се усети само в най-големите жеги.
Някакъв ориентир затова, че този клапан работи е проверката на пипане на масления радиатор.......
Накратко - колко от вас са сигурни, че масленият им термостат работи добре?

lordliness
31-03-2013, 12:46
и да не работи не е фатално, картерите са оребрени не за да са по- здрави :)
антифриза охлажда( затопля) всичко до примерно 90 гр.

didod
31-03-2013, 13:19
Аз съм загледал, че турбодизелите държат с около 5-10 градуса по-висока температура на маслото спрямо охлаждащата течност.

Boby
31-03-2013, 13:42
На старата отчетливо се виждаше на манометъра щом отвореше термостата. При едни и същи обороти на мотора налягането падаше от 5.5 бара на 3.5 бара и беше ясно, че е отворил. Това при 60-70* на водата. Уви при модерните коли го няма този манометър и просто се молиш да работи. Друг е въпроса, че сигурно 90% от собствениците нямат и на идея, че има маслен термостат и маслен радиатор.

didod
31-03-2013, 15:09
Е тук трябва да се уточни, че този радиатор е заменен по-късно от топлобменник (вода/масло). Първите JTD го имат само. Както и баланс вал.

Megadet
02-04-2013, 09:19
Колеги, как да сваля предната емблема, махнах отзад едни скобички но сякаш е залепена!

Doomguy
02-04-2013, 09:46
Колеги, как да сваля предната емблема, махнах отзад едни скобички но сякаш е залепена!

Нагряваш я с нещо. Хваната е с едно като двойнолепещо, доста зор видях докато я сваля. Ако си я прежалил, пробий и една дупка по средата и напъвай с отвертката.

Megadet
02-04-2013, 12:03
Мерси колега!

Boby
02-04-2013, 19:34
Да попитам.. някой направил ли си е индикацията за отворен преден капак да работи? Занимавали ли сте се с буксата при ключалката? Според Е-пера ключалка с такава индикация трябва да имат колите с фабрична аларма.

danchev63
03-04-2013, 22:37
аз имам такава букса, но не работи ( няма индикация на таблото). Всичко е окабелено при капака има си и някакъв датчик, ама нататък не съм търсил и гледал. А честно да си кажа не съм проверявал дали туй чудо е свързано само виждам че има кабели и бутон до десния калник и през решетката виждам датчика, ама дали е вързано туй незнам. Но щом не работи, не индикира на таблото има нещо. Не ми е голям зор и затова не съм го проверявал.

---------- Post added at 22:37 ---------- Previous post was at 22:32 ----------

И да попитам нещо съвсем различно.
Интересува ме ако някой знае със сигурност колко е таксата за превод на евро от Германия до България през банка Райфайзен.
Тоест колко ти взима Райфайзен Германия за да ти пратят пари до Райфайзен България.
Благодаря предварително.

п.п. Знам че тук в България Райфайзен взима от превода 10 евро

lordliness
03-04-2013, 23:09
има букса с капачка да не се мокри

Alfaro76
04-04-2013, 21:14
Другари, изпаднаха ми 2 гуми Кумхо за 130лв., ама са 215/55/16
при положение, че отзад ще ми останат 205/55/16
дали ще е лоша комбинация, не знам до кога...!

lordliness
04-04-2013, 21:19
предните гуми трябва да са винаги по- ниски от задните, ако са различни, а не обратно

Alfaro76
04-04-2013, 21:21
Какво имаш предвид, те са на 55 и предните и задните!?
Или аз нещо не разбирам!

lordliness
04-04-2013, 21:24
съотношението е различно и едните са по ниски, може да пресметнеш, аз мразя да смятам

gorbi
04-04-2013, 21:26
Или аз нещо не разбирам!

Това 55 не е дебелина на гумата...

Височината на профила е половината от разликата между общия диаметър и номиналния диаметър на джантата. В процеса на развитието си, профилът на гумите се е изменял от почти кръгъл към по-плосък и по-широк. Това е довело до изменение на пропорционалното (аспектното) съотношение (A/R) на височината на профила, което от 100% е станало 70%, 60%, 50% и дори по малко.

ecotronic
04-04-2013, 21:34
Или аз нещо не разбирам!

Ако и теб те мързи да смяташ, ето ти готов калкулатор (http://www.margel.info/web/lang_bg/%D0%9A%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%82%D 0%BE%D1%80-%D0%B7%D0%B0-%D0%B3%D1%83%D0%BC%D0%B8).:)

Alfaro76
04-04-2013, 21:41
225/50/16 не дава никакво отклонение, а
215/55/16 дава +11 и пише че е допустимо.
Въпросът ми е ако отзад са 205/55/16
а отпред са един от другите 2 размера дали ще е притеснително много!
Съжалявам за въпросите, но не разбирам, пък ми се иска да сменя поне предните с летни...безработица, какво да се прави... :wierdo:

ecotronic
04-04-2013, 21:50
Съжалявам за въпросите, но не разбирам, пък ми се иска да сменя поне предните с летни...безработица, какво да се прави... :wierdo:

Предницата ще ти се вдигне с 5,5 мм спрямо нормалната стойка (когато са еднакви всички гуми)
Което едва ли ще го усетиш, но е добре да е обратното - поне на теория, както казва лорда - по -високите отзад, по-ниските отпред.

Doomguy
04-04-2013, 21:54
Изпили грайфера пет милиметра и готово! Според мен, щом са еднакви на една ос, няма проблем.

Iltcho
05-04-2013, 07:32
Изпили грайфера пет милиметра и готово! Според мен, щом са еднакви на една ос, няма проблем.

Ето това не съм го очаквал, да го чуя от теб!?! :shock:

Принципно по заводски данни дават тая кола да се кара с 4 ЕДНАКВИ по размер гуми!
Аз те бих посъветвал да си вземеш 2 като другите ти или 4 с новия размер. "ПРОДАВА" изобилства от оферти във всеки форум, по гумаджийниците също е пълно.

Doomguy
05-04-2013, 08:47
Е не си го чул а прочел, но е факт! :naughty: Това беше в кръга на шегата. ;)

По-добре да иде до някоя гумаджииница, по нета, особено от преебвалник, могат да те набутат яко с някакви джапанки... Гума се купува, след като се види на живо.

п.п. Смятам да продавам жИлезните джанти, ако някой има интерес може да ми драсне по едно ЛС.

qpwo
05-04-2013, 15:50
Няма проблем. Аз карам с 215-ки отпред.

Alfaro76
05-04-2013, 19:01
Днес гледах едни 4 еднакви по марка и размер (205/55/16) и ги взех.
Като за трета употреба добре ми се видяха, до колко ми разбира главата :crazy:
Благодаря на всички за съдействието по въпроса!

code
05-04-2013, 20:55
Моите предните са 225/45/17, задните са 225/50/17, а зимни ползвам предни с др джанти 205/55/16 цола:rockon: Много се вживявате, каквото и сложите това ще търкаля :roll2:

CHEFO666
07-04-2013, 22:39
Момци,как да си пусна фабричната аларма на колата?.....Като е купих,пича ми даде две чипчета.....ама на кадето и да ги варта ...нищо не става...Веднъж като чели май успях да е пусна,как стана нямам идея.....но беше мн тиха.....един път изписука,и тва и беше....

tahi
08-04-2013, 10:44
случайно някои да е пробвал да сложи 225/55/16 на оригиналните 16-ки ?
дали става че ми паднаха едни почти нови от "S класа" ?!?!?

Alfaro76
09-04-2013, 15:06
Колеги, жената иска евтини гуми и за сега се спряхме на Дейтън, та някой има ли впечатления от тях!?

Doomguy
09-04-2013, 15:39
Колеги, жената иска евтини гуми и за сега се спряхме на Дейтън, та някой има ли впечатления от тях!?

Евтини нови ли? Вижте Barum Bravuris 2, на всякъде чета добри отзиви за тях. Като недостатък изтъкват, че са доста нежни. За градско бива.

Mury
09-04-2013, 16:23
Dayton е по добре от Барум :thumbup::thumbup:

Iltcho
09-04-2013, 23:04
Dayton е по добре от Барум :thumbup::thumbup:

Още един на това мнение!:handshake:

Дейтън са ми зимните на 166-цата. Същите са летните на 2-те 164-ки. Много добри гумета!

п.п. Uniroyal rainsport 2 също са добри. Ма ги имаш 2 максимум 3 лета. Много бързо се ядат пущините... мека и перфектна за дъждовно време гума. Колата спира невероятно.

CHEFO666
10-04-2013, 00:31
Пичове.....одеве трябваше да си сваля предната гума......и скивах че имам някъв резнат кабел.......На другото колело същата работа...и там е резнат.....Имам ABS....изпробван е....Някой знае ли за кво са тия кабеляци?

Doomguy
10-04-2013, 00:35
Прилича на оная шитня за накладките, но може и да бъркам...

Доко
10-04-2013, 01:12
Пичове.....одеве трябваше да си сваля предната гума......и скивах че имам някъв резнат кабел.......На другото колело същата работа...и там е резнат.....Имам ABS....изпробван е....Някой знае ли за кво са тия кабеляци?

Прилича на оная шитня за накладките, но може и да бъркам...

Същата шитня е, за датчиците на накладките. ;-)

endeavour
10-04-2013, 08:14
Ако не те мързи, можеш и да си възстановиш кабела. Ама още на първия ремонт по предницата пак ще ти го резнат :crazy: Станало им е нещо като ритуал или като подпис на "майсторчетата". Ако пък не те дразни, можеш да караш и така.

Doomguy
10-04-2013, 09:04
Сетих се да питам, защо не мога да изкарам ключа от жабката, когато се опитам да я заключа? Каква е логиката да е заключено, а ключа да виси на ключалката?

CHEFO666
10-04-2013, 09:39
Ако не те мързи, можеш и да си възстановиш кабела. Ама още на първия ремонт по предницата пак ще ти го резнат :crazy: Станало им е нещо като ритуал или като подпис на "майсторчетата". Ако пък не те дразни, можеш да караш и така.

Как тъй ша ги режат бе.....пречат ли им нещо,че ги режат??
Да не би да са ги резнали поради някви причини...някъв проблем примерно....?.....баси..как така ша режат кабели...така ли са режат кабели по кола.
Аз се изкорках в началото,че може би е нещо свързано с АБСа.....но,явно не е .
Мога и без индикация за накладки...ама....не е гот така....Дай да режем че по лесно....:not-fair:

lordliness
10-04-2013, 12:19
Понякога се измъкват от буксата тези кабелчета и изглежда като отрязано.

ecotronic
10-04-2013, 12:48
Като ги гледам колко са тънки кабелчетата и в тези дебели гофрета нищо чудно да се късат и от закачане на тръни, клони............и пр.
Но е добре да се подържат в изправност.
Като се отплесне човек веднъж и изтърве износена накладка да му надере диск, чак тогава разбира ползата от тази проста и много полезна система за оповестяване.

code
10-04-2013, 13:06
Като ги гледам колко са тънки кабелчетата и в тези дебели гофрета нищо чудно да се късат и от закачане на тръни, клони............и пр.
Но е добре да се подържат в изправност.
Като се отплесне човек веднъж и изтърве износена накладка да му надере диск, чак тогава разбира ползата от тази проста и много полезна система за оповестяване.

Да ти кажа проста е ама май в другия смисъл, аз много повече харесвам решението на Опел - една ламаринка си стърчи от накладката към диска и в момента в който се износи накладката почва да опира и да свири. Няма кабели, мабели и т.н. :)

didod
10-04-2013, 13:09
Това е решение от миналия век... :)
Макар някои шофьори да са също толкова глухи, колкото и кьорави. :crazy:
Най-добре е като на 164 - пак си е с кабел, но ако прекъсне, чека свети постоянно.

ecotronic
10-04-2013, 13:13
Да ти кажа проста е ама май в другия смисъл, аз много повече харесвам решението на Опел - една ламаринка си стърчи от накладката към диска и в момента в който се износи накладката почва да опира и да свири. Няма кабели, мабели и т.н. :)

E - това е защото Опел правят коли от времето когато още електричеството не е било открито :)

---------- Post added at 13:13 ---------- Previous post was at 13:11 ----------

Най-добре е като на 164 - пак си е с кабел, но ако прекъсне, чека свети постоянно.

Как е реализирано това?

didod
10-04-2013, 13:18
Ами как - датчика е затворена верига. Прекъснеш ли я - свети проблем. И те дразни и си оправяш кабелите (или накладките респективно). :)

ecotronic
10-04-2013, 13:21
Ами как - датчика е затворена верига. Прекъснеш ли я - свети проблем. И те дразни и си оправяш кабелите (или накладките респективно). :)

Значи вместо да подържаш в изправност 1 кабел, подържаш 2.
Хитро е измислено, защото е важно да знаеш, че системата за оповестяване работи.

code
10-04-2013, 13:27

:) не е от миналия на някакъв нов Опел сменях скоро и си бяха накладките с ламаринка, много по-добре отколкото кабели дето на всички са играли резачките :)

---------- Post added at 12:27 ---------- Previous post was at 12:26 ----------

И на някой бус Мерцедес беше по същия начин

didod
10-04-2013, 13:28
Е разбира се, че се шунтира лесно, като вържеш 2-та кабела накъсо. Но иначе да, добре е. Но понякога е трудно пък да разбереш кой от 2-та датчика прави мизерии...
Дейли-то е по този начин. Италианската школа. И между другото 3 пъти вече кърпя десния датчик, че изгнива кабела. :)

ecotronic
10-04-2013, 13:46
Като говорим за такива системи, аз не разбирам, защо за някои неща производителят не предвижда и звукова сигнализация, освен светлинна.
Много полезно нещо например е звуков сигнал да съпътства светлинния при понижено маслено налягане и превишаване на температурен праг.

Doomguy
10-04-2013, 14:12
Като говорим за такива системи, аз не разбирам, защо за някои неща производителят не предвижда и звукова сигнализация, освен светлинна.
Много полезно нещо например е звуков сигнал да съпътства светлинния при понижено маслено налягане и превишаване на температурен праг.

За да си съсипеш колата и да си купиш нова...

endeavour
10-04-2013, 18:01

Поради същите съображения замених кабелите със силиконови 1,5 кв.мм в цялото трасе в подкалника. Е да, ама не :nono: Още след първото влизане в сервиза кабелчетата се мандахерцаха отдолу, а видът на среза (под остър ъгъл и гладък срез) направо си говореше за чирпански инструмент. Обяснение и до днес нямам.

didod
10-04-2013, 20:18
Е сигурно има и такива със звукова индикация... просто ние не ги знаем. :)

ecotronic
10-04-2013, 20:25
Е сигурно има и такива със звукова индикация... просто ние не ги знаем. :)

С предишната ми кола си карах по магистралата със 150 и по едно време усетих, че колата губи мощност.

В последствие установих, че губи мощност, защото изпарителят замръзнал.

А изпаретелят замръзнал, защото няма какво да тече през него.

А няма какво да тече през него защото антифризът изтекал през сцепено съединение.

Всичко това се случва за 1 - 2 минути ама кой да гледа, че термометърът забил в червеното.

Разминах се със смяна на гарнитура и шлайф на главата.

След това си направих звукова сигнализация за да не гледам през 30 секунди термометъра:)

lordliness
10-04-2013, 21:10
И как изпитваш удоволствие от шофирането, ако с едното око не гледаш уредите, а с другото огледалата и ако остане време през челното стъкло :)

CHEFO666
10-04-2013, 22:01
Пичове....май имам проблем .....
По маркуча на турбината имам масло.....което масло не знам от къде идва....смисъл,не мога да вида.Явно иде някъде от горе......Преди имах теч на масло от гарнитурата на вакум помпата на спирачките....оправих проблема с нова гарнитура.....и това масло не идва от нея.
Колата не губи масло.......Някой да може да ме насочи на къде да гледам...?

lordliness
10-04-2013, 22:12
Може да е отпреди и да не си обърнал внимание, избърши го и наблюдавай, опипай всички маркучи отдолу за масло, сигурно имаш такава локвичка и върху въздушния филтър

CHEFO666
10-04-2013, 22:17
Може да е отпреди и да не си обърнал внимание, избърши го и наблюдавай

Не е,не е....бърсал съм го ....преди 3,4 дни мих мотора....и го измих тва масло...но сега пак.Тъпото е че колкото по бързо карам....толкова по бързо го мята от някъде тва масло.....Точно над този маркуч на турбото,знаете че има един маркуч по който минава антифриз....та,въпросния маркуч от долу,и то е в масло...Явно го върти от някъде ...но от къде.....?

Linkestis
10-04-2013, 22:18
Или ти е скъсан маркуча от кулера,или фърга от картерната и се стича

CHEFO666
10-04-2013, 22:25
Или ти е скъсан маркуча от кулера,или фърга от картерната и се стича

Абе да ти кажа...не виждам нищо скъсано.Маслото идва от горе някъде ..... на всякъде другаде е сухо....от към кулер,от към турбината.....

CHEFO666
13-04-2013, 00:16
Абе да ти кажа...не виждам нищо скъсано.Маслото идва от горе някъде ..... на всякъде другаде е сухо....от към кулер,от към турбината.....

Теча е вече в миналото....смених гарнитурата капака на клапаните.....

Iltcho
13-04-2013, 09:23
Миналата седмица си купих филтри и реших да ги сменя.

Вижте какво открих, като отворих кутията...

http://storage4.album.bg/bbf/060420131641_3b0d0_30533031.jpg

http://storage4.album.bg/539/060420131640_9418b_30533030.jpg

п.п. Вече ме бъзикат, че да ми намерили работа като "щипач на пилета" в местната птицеферма...

lordliness
13-04-2013, 09:43
котка е вечеряла в двигателния отсек :)

Iltcho
13-04-2013, 12:57
котка е вечеряла в двигателния отсек :)

Не маме, 160 км/ч и челно срещната гургулица. Резултата е -1 фар за мъгла, филтър пълен с перушина и кръв по бронята.
До момента съм страшен авджия - 1 чакал, 1 лисица 1 сврака, 2 фазана и 1 гургулица.

Глиган преди 3 месеца излита пред мен... спаси ме единствено, че имаше ограничение 60 и да не повярваш го спазвах.
Инак щеше да е 1 на 0 за глигана...

koolio
13-04-2013, 13:10
Е, колега, тебе тая кола те храни бре! :roll2:

lordliness
13-04-2013, 13:19
Не маме, 160 км/ч и челно срещната гургулица. Резултата е -1 фар за мъгла, филтър пълен с перушина и кръв по бронята.
До момента съм страшен авджия - 1 чакал, 1 лисица 1 сврака, 2 фазана и 1 гургулица.

Глиган преди 3 месеца излита пред мен... спаси ме единствено, че имаше ограничение 60 и да не повярваш го спазвах.

мисля, че е време да си извадиш ловен билет

Doomguy
13-04-2013, 13:28
Ти си избил повече дивеч от местната ловна дружинка... Само се моли другия път да не е някой едър и рогат ;)

Linkestis
13-04-2013, 13:42
Iltcho,те за тва им викат летящите кораби....

"Со нож отрезана"

112176112177112178112179

И най-накрая си намерих горивен филтър които мястото за завиване на датчика е метална втулка.
На тия дето внасят такива с пластмаса с две врътки резба.....да се чувстват поздравени майките им :)

Смених само едната и разликата е видима...около 3см. в полза на сменената пружина :(
Надявам се че е от това че не е "улегнала" с амортисьора,че и другата не ми се сменява :(

ecotronic
13-04-2013, 15:45
Смених само едната и разликата е видима...около 3см. в полза на сменената пружина :(
Надявам се че е от това че не е "улегнала" с амортисьора,че и другата не ми се сменява :(

Щом краищата и са си на местата, няма какво да уляга. Сменяй и другата. Явно тя е много слегнала.

Linkestis
13-04-2013, 15:46
Щом краищата и са си на местата, няма какво да уляга. Сменяй и другата. Явно тя е много слегнала.

Лошо,ти си втория които казва да сменявам

ecotronic
13-04-2013, 15:48

Нямаш ли път и покрай парламента? :)

Linkestis
13-04-2013, 15:54
Просто мерене :)
Високата е новата,другата старата

112181112182

ecotronic
13-04-2013, 16:03
3 см няма, но около 1,5 има (ако мога правилно да преценя от снимките).
Покарай така и пак мери, но мисля, че разликата няма да се намали. Най-много да издумка и другата пружина. Явно е слегнала и уморена.
Аз бих сменил и другата.

Linkestis
13-04-2013, 16:04
Казах три щото си мислех за трите пръста дето влизат и по инерция съм написал 3см :)
Илчо е далеч ако не ти е пратил ICS-a...да взема аз да мина с един да измайсториш стереото :)

digitalundgrd
13-04-2013, 19:30
"Со нож отрезана"

Ово йе стандарт :thumbdown:

Iltcho
13-04-2013, 20:09
Казах три щото си мислех за трите пръста дето влизат и по инерция съм написал 3см :)
Илчо е далеч ако не ти е пратил ICS-a...да взема аз да мина с един да измайсториш стереото :)

Сряда му отивам на крак аз. Няма ядове. Шъ го получи.

Абе... летяща, летяща... просто аз под 130 ми нек`во дискомфортно да карам. И аха да го видя... и ... айде перуш зад мен. Тряяше днеска да ви снимам гредата под радиатора и бронята и мрежата в близък план. Чудя се новата дали да не и направя една армировка отвътре с арматурна мрежа. :censored:

ecotronic
13-04-2013, 20:36

Няма значение чий. Дайте един, да не чупя моя:tooth:

lordliness
14-04-2013, 20:45
когато изгася двигателя се чува едно метално притракване- някакви идеи?

pitbull
14-04-2013, 20:51
Колеги ще взимам модул за дневни светлини , да пали дългите с намалена сила на светене, спрял съм се на два модула, като на вторият ми харесва по лесните настройки.

1. http://prodavalnik.com/drl--modul-i12601081

2. http://prodavalnik.com/drl--moduli-za-avtomatichno-vklyuchvane-i-izklyuchvane-dnevnite-svetlini-na-avtomobila-i12547123

Кое от двете ще ме посъветвате да избера?

ecotronic
14-04-2013, 21:02
Колеги ще взимам модул за дневни светлини , да пали дългите с намалена сила на светене, спрял съм се на два модула, като на вторият ми харесва по лесните настройки.

1. http://prodavalnik.com/drl--modul-i12601081

2. http://prodavalnik.com/drl--moduli-za-avtomatichno-vklyuchvane-i-izklyuchvane-dnevnite-svetlini-na-avtomobila-i12547123

Кое от двете ще ме посъветвате да избера?

Аз бих избрал първия, защото той включва DRL ите при достигане на определено напрежение, което е ясен критерий затова, че двигателят работи.
Вторият ги включва след зададено време, което се засича от момента на подаване на контакт или задействане на стартера. Което означава, че ако двигателят не запали а времето изтече, светлините ще се запалят, което е некоректно.

pitbull
14-04-2013, 21:22
Мерси колега, значи ,ще взема първият.

За свързването :
постоянен +12в,
+12в" при контакт
+ от габарита
тези трите мисля да ги взема от копчето за включване на фаровете. "-" ще намеря лесно, но се чудя къде да свържа дългите светлини? от релето ли или от превключватела на волана?

ecotronic
14-04-2013, 21:39
Мерси колега, значи ,ще взема първият.

За свързването :
постоянен +12в,
+12в" при контакт
+ от габарита
тези трите мисля да ги взема от копчето за включване на фаровете. "-" ще намеря лесно, но се чудя къде да свържа дългите светлини? от релето ли или от превключватела на волана?

Ако това е схемата на свързване:

http://img05.prodavalnik.com/images_prodavalnikcom/12704031_2_800x600.jpg

Предполагам, че питаш къде да свържеш белия проводник.

Най-добре е да се свърже в таблото с релета и предпазители, което е в предната част на предния ляв калник (B3), като връзката трябва да стане към означения извод на релето (неговия извод "87"):

http://snimki.be//store/1/281365964687.jpg

pitbull
14-04-2013, 21:43
Големи благодарности колега, дайте най-после да се организираме и да си направим една среща, че имам да те черпя бира:cheers:

ecotronic
14-04-2013, 22:00
Големи благодарности колега, дайте най-после да се организираме и да си направим една среща, че имам да те черпя бира:cheers:

С удоволствие:)
Нещо несериозни го раздаваме напоследък и не можем да се организираме.
Но ти междувременно вържи модула, та като се видим, да видя как светят, че и аз мисля да правя дългите на DRL.

:cheers:

Росен Желев
15-04-2013, 07:41

Горе на ангренажа има една щанга с два тампона виж да не са скъсани.

lordliness
15-04-2013, 08:06
Горе на ангренажа има една щанга с два тампона виж да не са скъсани.

За тампон на двигателя ли става дума или нещо друго ? Тампона е здрав, имам известни съмнения за този отпред долу в ляво, но като я лашкам на първа напред- назад, нагоре- надолу нищо не се чува.

iveli
15-04-2013, 09:57
Виждам че се насочихте към първият модул но за него пише че не е подходящ за ксенонови светлини Това не е ли проблем ако имате естествено

ecotronic
15-04-2013, 10:26
Виждам че се насочихте към първият модул но за него пише че не е подходящ за ксенонови светлини Това не е ли проблем ако имате естествено

Той и вторият не е подходящ за ксенон. Изобщо този принцип на който работят повечето такива модули (ШИМ) ги прави неприложими за ксенони.

iveli
15-04-2013, 10:45
Да разбирам че на ксенона неможе да се слага модул или ако сложим няма да е ефективен или ще има последици след време

ecotronic
15-04-2013, 11:38
Ако трябва да се регулира силата на светене на ксеноновата крушка, това трябва да го прави самия баласт. Може и да има такива баласти, но аз не знам за тях.
Масово DRL модулите, които работят с крушки с нажежаема жичка обуслявят по-ниско от 12V напрежение и поради това крушката свети по-слабо.
Ако се подаде такова ниско напрежение на баласта, крушката няма да свети, дори може баластът да дефектира.

iveli
16-04-2013, 11:52
Значи засега модула отпада Един въпрос към модула за вдигане на стъклата Зимата бях изключил функцията прибиране на огледалата с цел предпазване от замръзване в прибрано положение Помня че когато го монтирах при отключване огледалата понякога се отваряха а понякога нещяха Сега когато пак включих системата прибиране на огледала при заключване то при отключване вече никога не се отварят Отварям ги ръчно с копчето от вратата Мога да ги отворя с модула ако отключа да се активира заключа и веднага отключа Ще се реши ли проблема с кабела който не съм прекарал до модула на климата или проблема е другаде Иначе с климата нямам проблеми

ecotronic
16-04-2013, 12:28
Значи засега модула отпада Един въпрос към модула за вдигане на стъклата Зимата бях изключил функцията прибиране на огледалата с цел предпазване от замръзване в прибрано положение Помня че когато го монтирах при отключване огледалата понякога се отваряха а понякога нещяха Сега когато пак включих системата прибиране на огледала при заключване то при отключване вече никога не се отварят Отварям ги ръчно с копчето от вратата Мога да ги отворя с модула ако отключа да се активира заключа и веднага отключа Ще се реши ли проблема с кабела който не съм прекарал до модула на климата или проблема е другаде Иначе с климата нямам проблеми

Моля да уточним това с огледалата:

Ако правилно съм разбрал, настоящата ситуация е:

1 - При заключване огледалата се прибират нормално.
2 - При отключване не се отварят.

Правилно ли съм разбрал?

Ако направиш следното:

1 - Заключиш (огледалата се прибират)
2 - Изчакваш 30 секунди
3 - Отключиш

В този случай (при 3) огледалата отварят ли се?

PS:

Свързването на въпросния кабел към управлението на климатика касае само работата на климатика и не влияе върху работата на огледалата.

iveli
16-04-2013, 15:45

Не

ecotronic
16-04-2013, 16:02

Не

Провери двата кабела, които си пуснал между конзолата с бутоните и кабелите за мотора на бравата (връзките, които минават през диоди)

http://snimki.be//store/1/571339140159.jpg
Единият от двата е прекъснал или диодът му е дефектирал (прекъснал).
Когато оправиш това, отварянето на огледалата ще работи както, когато си монтирал модула.

А относно това, че при отключване (след повече от 5 минути след заключването) не са се отваряли огледалата, искам да направиш следния експеримент когато огледалата са отворени:

1 - Изчакваш 10 минути след изключване от контакт.
2 - Заключваш колата

В момента на заключването огледалата прибират ли се?

iveli
16-04-2013, 16:10
Значи сега е така След двайсет тридесет секунди след като угася колата се чува едно цикане което според мен е край на действието на модула Ако заключа след това време след като е цикнало нито се прибират огледалата нито се затварят стъклата Трябва да използвам времето преди да се изключи модула да заключа колата При отключване си мисля че модула не е активиран и затова не отваря огледалата

ecotronic
16-04-2013, 16:18
Значи сега е така След двайсет тридесет секунди след като угася колата се чува едно цикане което според мен е край на действието на модула Ако заключа след това време след като е цикнало нито се прибират огледалата нито се затварят стъклата Трябва да използвам времето преди да се изключи модула да заключа колата При отключване си мисля че модула не е активиран и затова не отваря огледалата

И задните стъкла ли не се затварят след като изтече това време? Ако да, то означава, че вероятно нещо при свързването на модула е сгрешено.
Отделно тези 20 - 30 секунди са много малко. Това време трябва да е около 5 минути.

Провери на схемата дали са верни стойностите на елементите C1, R1 и R2.

iveli
16-04-2013, 16:37
Ще проверя за задните стъкла Ще поогледам и другите обстоятелства и ще пиша Помня че човекът който запои частите към платката направи някакви проби и каза че едно от времената е малко но добави нещо за да коригира Отделно имам бутон ако се наложи сваляне на модула или дефектиране на същият да превключвам старото управление на стъклата без да местя кабели защото бях го свалил за нещо миналото лято и ни стъкла ни клима Имам и бутон за изключване действието на модула на огледалата Не вярвам да е от бутоните Ще поогледам работите че съм позабравил и ще пиша

ecotronic
16-04-2013, 16:48
Ще проверя за задните стъкла Ще поогледам и другите обстоятелства и ще пиша Помня че човекът който запои частите към платката направи някакви проби и каза че едно от времената е малко но добави нещо за да коригира Отделно имам бутон ако се наложи сваляне на модула или дефектиране на същият да превключвам старото управление на стъклата без да местя кабели защото бях го свалил за нещо миналото лято и ни стъкла ни клима Имам и бутон за изключване действието на модула на огледалата Не вярвам да е от бутоните Ще поогледам работите че съм позабравил и ще пиша

Ако са спазени стойностите от схемата и по-конкретно тези на C1, R1 и R2 и ако интегралната схема 555 е изправна, времето на задръжка не трябва да е по-малко от 4 минути.

iveli
16-04-2013, 18:36
Проверено Времето на задръжка ми е 40сек Ако в този период заключа колата всичко се затваря и прибира Ако го пропусна нищо не мърда При отключване също нищо не мърда Ако отключа веднага заключа и пак отключа тогава ще ми отвори огледалата При отключването активира модула и той е активен 40 сек Затова при следващо заключване и веднага отключване огледалата се отварят Да кажем че с малкото време на задръжка свикнах Немога да разбера - за да се отворят огледалата трябва да е активен модула Там някъде е проблема Модула се активира и огледалата са готови за действие но не се отварят с активирането на модула тоест при отключването

trop4i
16-04-2013, 20:30
Опита ли с натиснат и отпуснат съединител дали има разлика в шума

lordliness
16-04-2013, 21:45
Опита ли с натиснат и отпуснат съединител дали има разлика в шума

Май пробвах, ама нещо ми се размиха спомените. Утре ще опитам пак, даже не помня как я гася обикновено :) сигурно я гася с натиснат съединител, защото спирам и гася без да пипам лоста, после я палих и гасих на място била е изключена от скорост и не съм натискал съединителя . Големи спомени извадих :)

Tasho
17-04-2013, 15:08
Колеги, колко са нашите джанти за 166 - 5х98 или нещо друго?

Doomguy
17-04-2013, 15:43
5X108,58mm централен отвор. 5X98 е за 156/147/GT...

Linkestis
17-04-2013, 17:00
Даже центъра е 58,1

Doomguy
17-04-2013, 17:17
Даже центъра е 58,1

Зависи къде гледаш, някъде го дават 58, другаде 58.1 :).
Джантите които продадох си имаха фланец.

Tasho
18-04-2013, 00:11
Значи ясно мерси.А нещо съм се навил да сменям ICS да имам такова със сим карта, но се чудя как да проверя имам ли ги микрофоните...и къде да гледам за тях.И ако е от дизел, ще сработи ли на моята бензинка?

Doomguy
18-04-2013, 00:47
Микрофона май всяка го има, има една решетчица под волана в ляво, трябва да е той.

Linkestis
18-04-2013, 06:17
Микрофона е отделно и е на тавана до плафона.Не всички имат заготовка за него.Има тема за слагането на ICS с телефон.

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=70521&highlight=%F2%E5%EB%E5%F4%EE%ED

Boby
18-04-2013, 10:06
Микрофона май всяка го има, има една решетчица под волана в ляво, трябва да е той.

Това е датчика за температурата в купето.

simvola
18-04-2013, 10:47
Колеги, колко са нашите джанти за 166 - 5х98 или нещо друго?
5x108 са

lordliness
18-04-2013, 10:47
Това е датчика за температурата в купето.

Датчика е от дясно.

Boby
18-04-2013, 13:00
Датчика е от дясно.

Зависи от къде го гледаш:-D

don_pepone
18-04-2013, 13:38
Пичове има една 166-ца за продан 3.0 V6. Един авер мисли да я кара насам от германия,колата има тюв и ще се докара на ход от там. Ако има някой заинтересован с докарване до ваш адрес ще и се търси 3000лвhttp://suchen.mobile.de/auto-inserat/alfa-romeo-alfa-166-3-0-v6-vollausstattung-techn-krefeld/175499122.html?lang=de&pageNumber=5&__lp=30&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&makeModelVariantExclusion1.searchInFreetext=false&ambitCountry=DE&zipcode=40210&zipcodeRadius=20&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=ONLY_DAMAGE_UNREPAIRED.

Doomguy
18-04-2013, 13:50
Пичове има една 166-ца за продан 3.0 V6. Един авер мисли да я кара насам от германия,колата има тюв и ще се докара на ход от там. Ако има някой заинтересован с докарване до ваш адрес ще и се търси 3000лвhttp://suchen.mobile.de/auto-inserat/alfa-romeo-alfa-166-3-0-v6-vollausstattung-techn-krefeld/175499122.html?lang=de&pageNumber=5&__lp=30&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&makeModelVariantExclusion1.searchInFreetext=false&ambitCountry=DE&zipcode=40210&zipcodeRadius=20&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=ONLY_DAMAGE_UNREPAIRED.

Защо не се възползваш? Знам, че си търсиш друго, но все пак...

don_pepone
18-04-2013, 14:25
Мотора ме устройва и цената също,но ми е грозновата предницата и по-точно фаровете,някак си такива свити и малки на такава голяма кола.... ама това си е лично мнение. Не ми харесва и Безценнтата и поддръжка на ходовата част.
Ако някой се навие за тази до няколко дни ще тръгва момчето, при интерес ще дам направо номера му в германия да се разберете

Alfaro76
21-04-2013, 10:04
Момчета, имам въпрос и дилема относно катализатора.
Четох теми и мнения, но аз искам да си питам тук :)

Дилемата:
Ако го махна, гърне или тръба да сложа, защото чух, че ако не се сложи гърне (а само права тръба), турбото нямало да надува както трябва...

Въпроса:
След като се отстрани катализатора, и независимо какво се присади след това (гърне или тръба), трябва ли да се правят софт настройки!?

P.S.
Не го правя с цел колата да звучи по-различно!

Bobiuzunov
21-04-2013, 12:36
Аз съм само с тръба и нямам никакви ядове.

Linkestis
21-04-2013, 12:50
По дилемата:
Това което са ти казали са пълни глупости!
вариантите са:права,избушен стар катализатор или нов такъв.Първото е най-добре.

По въпроса:
Не се прави абсолютно нищо :)

don_pepone
21-04-2013, 13:26
ето снимки на една друга която заглежда моят човек

Doomguy
21-04-2013, 15:27
Да ходи да я гледа и да взима.

Alfaro76
21-04-2013, 16:10
По дилемата:
Това което са ти казали са пълни глупости!
вариантите са:права,избушен стар катализатор или нов такъв.Първото е най-добре.

По въпроса:
Не се прави абсолютно нищо :)

Супер - кратко, точно, ясно - мерси много на всички :cheers:

don_pepone
21-04-2013, 18:02
той ще я вземе ама ще седи тука много малко и затова разпита дали има пазар за такава кола тук,да я докара да покара малко и да я продаде после ,като заминава пак за германия. Мисля че ще избере читава кола,а и то няма как да е зле предвид че ще я кара на ход с редовни документи което значи че има ТЮВ,а немците не си поплюват в товаотношение.

tahi
24-04-2013, 10:42
колеги имам странен проблем на моята 2L V6 Turbo
качих едно момче с лаптоп докато карам да я чете
и ми дава бедна смес на високи обороти ?!?!?
на ниските ламда сондата работи адекватно на високи заспива ?!?!?

:bored:

... ок е вече :)

Boby
24-04-2013, 18:01

:bored::help:

Ако проблема е с сондата я смени. 100лв струва в Тех-ко Бош. Моята със старата сонда никога не е изписвала подобни грешки. Дори и с изгорелия подгрев. Мога да ти дам старата за проба ако ти се занимава.

CHEFO666
24-04-2013, 22:04

:bored::help:

На високи обороти сондата не спира ли да работи,по принцип?

tahi
24-04-2013, 23:29
Ако проблема е с сондата я смени. 100лв струва в Тех-ко Бош. Моята със старата сонда никога не е изписвала подобни грешки. Дори и с изгорелия подгрев. Мога да ти дам старата за проба ако ти се занимава.

Може ще съм ти благодарен за което (и почерпка де) :)

---------- Post added at 23:29 ---------- Previous post was at 23:27 ----------

Само се надявам да не са я ремапвали в италия че ходи разбери тогава !!!!

Boby
25-04-2013, 09:30
На високи обороти сондата не спира ли да работи,по принцип?

Не. Сондата работи при всякакви обороти. При газ до дупка при мен забива на богата смес. Отпусна ли малко газта почва да регулира.

Doomguy
25-04-2013, 09:47
До колкото знам, при студена кола или рязко натиснат педал на газта, сондата не се ползва.

Boby
25-04-2013, 09:55
Може ще съм ти благодарен за което (и почерпка де) :)

Но мисля да замера дебита на помпата

Иначе ... Съм се поизнервил вече минах през дебитомер свещи+кабели и какво ли още не :(

А и при замерването ми излезе грешка че "пребуства"

---------- Post added at 23:29 ---------- Previous post was at 23:27 ----------

Само се надявам да не са я ремапвали в италия че ходи разбери тогава !!!!

Щом ти дава грешка за прекалено високо налягане тогава търси проблема в регулатора на налягането и прегледай хубаво маркучетата с вакуума да няма някое напукано или изгоряло. Въобще търси проблем с въздуха.

---------- Post added at 09:55 ---------- Previous post was at 09:48 ----------

До колкото знам, при студена кола или рязко натиснат педал на газта, сондата не се ползва.

Сондата отчита винаги ( когато е изправна). Просто инжекциона не взима под внимание показанията и.

Doomguy
25-04-2013, 18:52
Аман вече, е*ахти и шибаните пътища. Нещо ми е откъснало част от протектора на гума, която няма 200км. Как се е скъсало и къде, не ми е ясно. Прилагам и снимка на мизерията. Да предприемам ли някакви мерки, или да си карам така?

lordliness
25-04-2013, 19:47
Виж колко е дълбоко, но мисля, че може и така.

Doomguy
25-04-2013, 19:50
Повърхностно на грайфера е. Явно някой камък се е задръстил там, а гумата е доста мека.