Първоначално публикувано от nikolaaaay
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Общи приказки за газта и проблемите ни
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщениеМиналия ден заредих Газчица, както си му е реда... и мина се не мина... при над 5000об/м от време на време, взе да прехвърля на бензин, все едно е свършила газта... Не винаги... Поне за сега не намирам закономерност. Общо 3-пъти ми го е правила.
Филтрите ги смених преди месец, от какво може да е? Ниско налягане? Запушено нещо?Alfa Romeo 147 JTD 115hp+
Fiat Croma 2.4 Mjet 200hp
Comment
-
Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщениеМалко е вероятно, защото е на около 1 година ГИ-то....
От известно време, спря да го прави... предполагам, е бил проблема в газ-та0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727
Comment
-
Аз имам питане , към robygas.
Забелязвам че когато карам на газ при поддържане на постоянна скорост и натоварване много рядко се появява нещо подобно на прекъсване (казвам нещо подобно защото е за части от секундата) сякаш връщаш газта но за части от секундата след това продължава нормално 100-200 км при ускоряване не съм го забелязал и на бензин го няма. Имаш ли представа на какво може да се дължи. Филтрите на газта ги сменях скоро но сякаш го бях забелязал и преди това.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщениеТова с годината или километрите не е валидно при качеството на горивата ни.
Миналия месец, сменях двата филтъра и казаха, че не били толкова зле... там ония по - големия, за мен беше зле... ама, те все пак са виждали повече филтри надявам се.
Наистина ли смяташ, че може и да са мембрани... ?
Иначе, таззз зимната газзз е усезаемо по зле.
Comment
-
Нищо не смятам.
При по-студено време /особено с нашта газ/ всеки с ГИ може да ти каже, че се получават такива неща с обръщането. Просто като стане -10 и чудесната ни газ става ленива и не може да излезе от бутилката, или с други думи няма необходимото налягане. Оттам съответно е възможно системата да отчита недостиг и да обръща на бензин. Тва сме го разисквали ама няма кой да чете.
Относно мембрани - при изпарителите за високо налягане /както се водят тези за ГИ/ проблемите повече са от замърсяване и некоректна работа на клапани и лостове отколкото проблем с мемблани. Миналата седмица ремонтирах една система на 5000км и на 3 мес. която беше задръстена чак в тръбата. Затова казах, че това не е миродавно.0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
Comment
-
Тъй
Както и очаквах, газовата нещо се предаде и започна да прекъсва... След едномесечна пауза в употребата. Сега имам дилемата да си поръчвам ли 4 дюзички или да се опитвам на бензин временно? С цени, които ме радват все повече от ден на ден
Comment
-
Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщениеНищо не смятам.
При по-студено време /особено с нашта газ/ всеки с ГИ може да ти каже, че се получават такива неща с обръщането. Просто като стане -10 и чудесната ни газ става ленива и не може да излезе от бутилката, или с други думи няма необходимото налягане. Оттам съответно е възможно системата да отчита недостиг и да обръща на бензин. Тва сме го разисквали ама няма кой да чете.
Относно мембрани - при изпарителите за високо налягане /както се водят тези за ГИ/ проблемите повече са от замърсяване и некоректна работа на клапани и лостове отколкото проблем с мемблани. Миналата седмица ремонтирах една система на 5000км и на 3 мес. която беше задръстена чак в тръбата. Затова казах, че това не е миродавно.
Comment
-
Първоначално публикувано от didod Покажи съобщениеТъй
Както и очаквах, газовата нещо се предаде и започна да прекъсва... След едномесечна пауза в употребата. Сега имам дилемата да си поръчвам ли 4 дюзички или да се опитвам на бензин временно? С цени, които ме радват все повече от ден на дентия дни е ветровито.
0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
Comment
-
Първоначално публикувано от didod Покажи съобщениеТъй
Както и очаквах, газовата нещо се предаде и започна да прекъсва... След едномесечна пауза в употребата. Сега имам дилемата да си поръчвам ли 4 дюзички или да се опитвам на бензин временно? С цени, които ме радват все повече от ден на ден
Виждал съм за Валтек и Райл - Апачи такива комплекти!
Comment
-
Първоначално публикувано от fade Покажи съобщениеНяма ли ремонтни комплекти за тия дюзи?
Виждал съм за Валтек и Райл - Апачи такива комплекти!0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
Comment
-
Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщениеСамо дето изброените са реално клапани а Виале има ДЮЗИ. Общо взето е да ремонтираш бензиновите такива.
Малко неподготвен се изказах, за което моля за извинение, но исках да помогна на колегата.
Първоначално публикувано от didod Покажи съобщениеМда, така. И ще трябва да измисля някакви 400 евро за целта и един ден за сваляне колектори и дюзи...
Comment
-
Така или иначе ще трябва да ида до сервиза да видим с налягането какво става. Да няма драми и там. И после ще му мисля вече. Благодаря за загрижеността иначе!
Comment
Comment