Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки за газта и проблемите ни

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
    При мен разходът е 12-14 литра в Сф. и 7,8-11 литра извънградско. 11 е ако гледам да не падам под 140 км/ч.
    Мисля, че и на мен ми е висок рзхода, а 26 на градско е двойно над нормалното.
    Разхода ти е нормален за София.
    Lancia Kappa 2000 5.20 145 h.p. 95 г.
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD 136 h.p. EX

Comment

• Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
      Миналия ден заредих Газчица, както си му е реда... и мина се не мина... при над 5000об/м от време на време, взе да прехвърля на бензин, все едно е свършила газта... Не винаги... Поне за сега не намирам закономерност. Общо 3-пъти ми го е правила.
      Филтрите ги смених преди месец, от какво може да е? Ниско налягане? Запушено нещо?
      Не съм специалист, направо съм си каруцар по отношение на газта, ама ми се въртят някакви спомени от разговори за отпусната/изморена или втвърдена мембрана, студът направо й разгонва фамилията за няколко години експлоатация...
      Alfa Romeo 147 JTD 115hp+
      Fiat Croma 2.4 Mjet 200hp

Comment

• Малко е вероятно, защото е на около 1 година ГИ-то....
        От известно време, спря да го прави... предполагам, е бил проблема в газ-та

Comment

• Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
          Малко е вероятно, защото е на около 1 година ГИ-то....
          От известно време, спря да го прави... предполагам, е бил проблема в газ-та
          Това с годината или километрите не е валидно при качеството на горивата ни.
          0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
          Автогаз сервиз-
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

• Аз имам питане , към robygas.
            Забелязвам че когато карам на газ при поддържане на постоянна скорост и натоварване много рядко се появява нещо подобно на прекъсване (казвам нещо подобно защото е за части от секундата) сякаш връщаш газта но за части от секундата след това продължава нормално 100-200 км при ускоряване не съм го забелязал и на бензин го няма. Имаш ли представа на какво може да се дължи. Филтрите на газта ги сменях скоро но сякаш го бях забелязал и преди това.
            156 1,8 ТS 99
            Nissan Murano 2005

Comment

• Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
              Това с годината или километрите не е валидно при качеството на горивата ни.
              ГИ-то е на 14 месеца и около 16 000км.
              Миналия месец, сменях двата филтъра и казаха, че не били толкова зле... там ония по - големия, за мен беше зле... ама, те все пак са виждали повече филтри надявам се.
              Наистина ли смяташ, че може и да са мембрани... ?

Иначе, таззз зимната газзз е усезаемо по зле.

Comment

• Нищо не смятам.
                При по-студено време /особено с нашта газ/ всеки с ГИ може да ти каже, че се получават такива неща с обръщането. Просто като стане -10 и чудесната ни газ става ленива и не може да излезе от бутилката, или с други думи няма необходимото налягане. Оттам съответно е възможно системата да отчита недостиг и да обръща на бензин. Тва сме го разисквали ама няма кой да чете.
                Относно мембрани - при изпарителите за високо налягане /както се водят тези за ГИ/ проблемите повече са от замърсяване и некоректна работа на клапани и лостове отколкото проблем с мемблани. Миналата седмица ремонтирах една система на 5000км и на 3 мес. която беше задръстена чак в тръбата. Затова казах, че това не е миродавно.
                Автогаз сервиз-

Comment

• Тъй
                  Както и очаквах, газовата нещо се предаде и започна да прекъсва... След едномесечна пауза в употребата. Сега имам дилемата да си поръчвам ли 4 дюзички или да се опитвам на бензин временно? С цени, които ме радват все повече от ден на ден
                  Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                  Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Нищо не смятам.
                    При по-студено време /особено с нашта газ/ всеки с ГИ може да ти каже, че се получават такива неща с обръщането. Просто като стане -10 и чудесната ни газ става ленива и не може да излезе от бутилката, или с други думи няма необходимото налягане. Оттам съответно е възможно системата да отчита недостиг и да обръща на бензин. Тва сме го разисквали ама няма кой да чете.
                    Относно мембрани - при изпарителите за високо налягане /както се водят тези за ГИ/ проблемите повече са от замърсяване и некоректна работа на клапани и лостове отколкото проблем с мемблани. Миналата седмица ремонтирах една система на 5000км и на 3 мес. която беше задръстена чак в тръбата. Затова казах, че това не е миродавно.
                    Благодаря за отговора.

Comment

• Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                      Тъй
                      Както и очаквах, газовата нещо се предаде и започна да прекъсва... След едномесечна пауза в употребата. Сега имам дилемата да си поръчвам ли 4 дюзички или да се опитвам на бензин временно? С цени, които ме радват все повече от ден на ден
                      Дидо, опъни платната бретия дни е ветровито.
                      Автогаз сервиз-

Comment

• Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                        Тъй
                        Няма ли ремонтни комплекти за тия дюзи?
                        Виждал съм за Валтек и Райл - Апачи такива комплекти!
                        Have A Nice Day
                        o/_______\o
                        (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                        []=о===о=[]

Comment

• Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
                          Няма ли ремонтни комплекти за тия дюзи?
                          Виждал съм за Валтек и Райл - Апачи такива комплекти!
                          Само дето изброените са реално клапани а Виале има ДЮЗИ. Общо взето е да ремонтираш бензиновите такива.
                          Автогаз сервиз-

Comment

• Мда, така. И ще трябва да измисля някакви 400 евро за целта и един ден за сваляне колектори и дюзи...
                            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Само дето изброените са реално клапани а Виале има ДЮЗИ. Общо взето е да ремонтираш бензиновите такива.
                              Мдаа... сега погледнах какво е това чудо Vialle LPi... сериозна работа, но и явно доста скъпа!
                              Малко неподготвен се изказах, за което моля за извинение, но исках да помогна на колегата.

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                              Мда, така. И ще трябва да измисля някакви 400 евро за целта и един ден за сваляне колектори и дюзи...
                              А дали не става с ултразвукова вана, както при бензиновите, ако са се предали след престой, може би за зацапани или клеясали?
                              Have A Nice Day
                              o/_______\o
                              (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                              []=о===о=[]

Comment

• Така или иначе ще трябва да ида до сервиза да видим с налягането какво става. Да няма драми и там. И после ще му мисля вече. Благодаря за загрижеността иначе!
                                Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Working...
                                X