кранчето отворено на макс. но повечето от тия кранчета по-принцип не затварят плътно и не е лошо че имаш евроклапан.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Общи приказки за газта и проблемите ни
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеНе знам каква му е пропусквателната способност на кранчето, когато е наполовина отворено, но в най-лошия случай - да усетиш недостиг на газ при по-високи обороти.
С гъбата и сапунката пробвал ли си отвора на чашката за пълнене дали не изпуска през тръбата за пълнене?
Ако си с външна пълначка, може и да не го усетиш като мирис.
---------- Post added at 20:56 ---------- Previous post was at 20:50 ----------
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениекранчето отворено на макс. но повечето от тия кранчета по-принцип не затварят плътно и не е лошо че имаш евроклапан.
Извъртях я на 45 градуса + - , и нивомера започна да показва, а бутилката отдолу имаше конденз! Няма заскрежени или по-студени участъци по тръбичката или по самата бутилка , просто има лек конденз!
Освен това ''регулирах'' отново газовата:
- месинговия винт е на 2 оборота развит
- този за празния ход е на 3 оборота
- а горе от тройника /от развито до завито полежение , врътката прави точно 8 оборота/ , та сега съм го оставил на 4!
Сега колата пали по-лесно и държи стабилни обороти на празен ход , а и като ,че ли ми се струва по-пъргава. Като разход , не знам ще засичам и ще споделя в най-скоро време!
П.п Не ми е проблема до 20те лв. за да ида до някой сервиз! Лошото е ,че в околността няма свестен такъв! Ако не се нормализират нещата , ще търся вариат да направя едно отиване до София примерно ...
Ще пиша пак като има развитие по въпроса, каквото и да е то
Благодаря Ви!!!Last edited by doomy; d.m.y г., 23:04.
Comment
-
Нормално сондата в бутилката (смукателя) трябва да е монтиран така, че краят му да е в най-ниската част. Така по него почти винаги минава течна газ а изпарението и става в изпарителя, както е редно.
Ако по някаква причина смукателят не е потопен в течната фаза, то по него минава газообразна фаза, която се е изпарила в самата бутилка.
Процесът на изпарение е свързан с отнемане на топлина и поради това ако има такова нещо, бутилката се охлажда на нивото между течната и газообразната фаза.
Когато бутилката е голяма а консумацията на газ малка, охлаждането е слабо изразено и се получава само конденз по външните стени. Колкото бутилката е по-малка а консумацията по-голяма, толкова и охлаждането е по-силно изразено и се стига до заскрежаване.
Накратко - наличието на скреж или конденз е симптом затова, че смукателят не е сглобен или ориентиран правилно. Това води до преминаване на газова вместо течна фаза по тръбата и поради това до некоректна работа на цялата уредба.
Като се съберат няколко дребни фактора, като това със сондата, неправилна настройка и някой дребен теч и ето ти висок разход.
Трябва едно по едно всичко да се прегледа внимателно и разходът ще се нормализира.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от KiroPora Покажи съобщениеКолеги, как стоят нещата с газифицирането на JTS двигател я? 3.2 по - точно, че обмислям едно пътуване до Германия на "лов" за Брера.sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщениеОт преди малко....
Побърква ме и това е!! На около 1200об каквото и да правя обогатявам обеднявам все не е както трябва...
Само около тея обороти нее наред.
Придърпваше на 1500-2000 оборота.0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727
Comment
-
От 2-3 дни в колата от подписа ми почна сериозно да мирише на газ и сутрин започна да палли по трудно,да прекъсва все едно не работи на 6 цилиндъра,след 1-2 мин.всичко си идва на място.Днес я оставих да я прегледат и момчето ми каза че мембраната за високо налягане в редуктора(дано не бъркам че съм лаик в тази сфера) изпуска и от там миришело,пълнило всукателните колектори с газ при по дълъг престои от там и прекъсването.Редуктора е на има няма 5-6к дали да го сменям или само тази мембрана?
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщениеРедуктора е на има няма 5-6к дали да го сменям или само тази мембрана?
Comment
-
Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщениеПри мен това се оказа проблем на компютъра /бензиновия/. След като ми скъса нервите и нямаше нещо което не беше разчаркосано и сменено.
Придърпваше на 1500-2000 оборота.
Сетих се че съм с чип, които смених със заводския но разлика няма никаква
В момента: празех ход е бетон, при опит да се тръгне с много лека газ колата тръгва леко и плавно и като стигне на 1200об почва да придърпва зверската. Ако тръгна с повечко газ и мина през проблемните обороти по-бързо, се усеща еднократно придърпване само и след това е ок! Без значение на коя предавка е колата, ако е на около 1200-1300об като и дам лека газ придърпва!
Преди да се пръсне гарнитурата на двигателя нямаше такива отклонения или ако е имало са били толкова пренебрежими че несъм обръщал внимание!!!
Обеднявал съм обогатявал съм какво ли несъм но все още неиска да заработи на 100%sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщениеКакъв е редуктора ?
Comment
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениеРоби, един въпрос. ако искам в момента да си сменя цилиндричната бутилка с тороидална, документно какво се случва.0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727
Comment
Comment