Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки за газта и проблемите ни

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
    Така е...особенно тия дни много вафлички ми се събраха

Иначе с 20лв. газ си минавам 180-200км.(70% каране по околовръстното и 30% задръствания...и не се набивам в някакви адски задръствания или пък да работя на 3км. от вкъщи..всяко пътуване ми е по 15км. поне).. сега обаче мислех да ходя при Роби защото нещо ми качи до към 14-15литра, ама май си е заради студът и това че последното време почнах много да я натискам...
    Аз каквото и да правя разхода ми е твърд- 20 л за 150 км.+-5 км, а като монтираха газовата преди 2 години ми даваше 20л за 200 км. първите няколко месеца. След това заредих веднъж на бензиностанция Симона и си е.а капаците. Може и съвпадение да е, може и газта им да ми е преебала нещо. От тогава съм ходил 3 пъти на настройка при различни майстори, включително и при Роби, но ефект нямаше. Незнам, може да е нещо от мембраните в изпарителя. Между другото тогава се беше случило веднъж нивото на антифриза да е под минимума и изпарителя беше замръзнал посред лято, та може и от там да се е прецакал нещо.
    Lexus IS200

Comment

• 31.5литра газ хвана и с тях минах 215 извънградско и 117градско... Извънградското беше при сухо време А градското си имаше и пилежи и доста работа на място...
      Супер съм доволен...Това е второто засичане на пълно-празно от миналата седмица насам след настройката при Роби

Колега незнам защо твоя боксер толкова много харчи...И ти ли беше с обикновенна?? Принципно 8Вто на 155 си е икономичен мотор...Aма и твоя по каталог не го дават много лаком... Ама фактори много има за разхода...нз..
      Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
      exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
      ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
      ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
      by RUBIG service

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
        Аз каквото и да правя разхода ми е твърд- 20 л за 150 км.
        За боксер мисля ,че си е нормално - 13,3 / 100. Предполагам ,че става дума за градско. Не , че не може и по-малко.........но нали съм Ви казвал:
        -Сменяш майстора , като пак не става - сменяш колата!
        0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
        Автогаз сервиз-
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

• Здрасти и от мен.Колеги аз лично много се дразня като се заговори за пустия разход.Значи ние правим всевъзможни подобрения с цел увеличаване на кончетата,и за това като ни видят на улицата да се объщат след нас,а в същия момент започваме да мрънкаме че на газ харчат по 12/13на100 в градски условия.Това е ALFA ROMEO,тя с това е известна - че бяга и ,че харчи!Колкото повече натискаме педала толкова по голям разход дава.
          sigpicALFA ROMEO 1.4 BOXER

Comment

• Първоначално публикувано от pisa_misho Покажи съобщение
            Здрасти и от мен.Колеги аз лично много се дразня като се заговори за пустия разход.Значи ние правим всевъзможни подобрения с цел увеличаване на кончетата,и за това като ни видят на улицата да се объщат след нас,а в същия момент започваме да мрънкаме че на газ харчат по 12/13на100 в градски условия.Това е ALFA ROMEO,тя с това е известна - че бяга и ,че харчи!Колкото повече натискаме педала толкова по голям разход дава.
            По-принцип си прав, но аз ще съм си доволен на 12/13 градско.Екстра си е така.
            ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

• Първоначално публикувано от JORDI Покажи съобщение
              Някой да сподели дали се е сблъсквал със следния проблем!!!
              Индикатора за налягане превключва на бензин с съответния звуков сигнал, все едно, че съм изчерпил горивото в бутилката/40л/,обаче в нея има 10 и повече литра!Това ми се случва за 4-ти пореден път! Инжекцион BSM-KARGAS, с БГ софтуер. Имам някакви съмнения, но нямам време за ремонти в момента,та ако може колегите да споделят преди да запретвам ръкави! Мерси предварително!!!
              След упорито "чоплене" в различни посоки се оказа следното: Заяжда клапанчето с пружинката,която се намира в тръбичката на сондата на бутилката.Освен това, кривината на самата тръбичка не на определен ъгъл поради което не посигурява течна,а само газова фаза при изчерпване на 2/3 от съдържанието! Решението беше кардинално- премахнах клапана с пружинката и огънах тръбичката и сега всичко е 6! Весело посрещане на Новата година!
              Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

• Да ти имам "Майсторите"!!
                Автогаз сервиз-

Comment

• Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
                  За боксер мисля ,че си е нормално - 13,3 / 100. Предполагам ,че става дума за градско. Не , че не може и по-малко.........но нали съм Ви казвал:
                  -Сменяш майстора , като пак не става - сменяш колата!
                  Ами и аз съм го приел за нормално Въпросът е защо в началото харчеше около 11-12. Иначе съм си много доволен от газовата, преди се бях наплашил, че ще има сума ти проблеми, но за радост не е така
                  Lexus IS200

Comment

• Ми, не знам какво е преди, ама трафика става все по-зле, колите ни все по-стари, горивата по-скапани и.т.н.
                    Карай докато може и не дава ядове, пък после ще се мисли.
                    Автогаз сервиз-

Comment

• Понякога при стартиране на двигателя се се случва(много рядко) да гръмне в колекторите. После мотора като заработи тресе яко. Гася,паля отново и вече си работи гладко. От какво може да е това тресене след "кихането"?
                      sigpic33201
                      930 Quattroporte

Comment

• От това ,че в двигателя не постъпва кислород а изгорели газове следствие на детонацията. Там където трябва да има чиста гориво-въздушна смес:- колектори ,филтър ,въздуховод, всичко е пълно с изгорели газове.
                        Автогаз сервиз-

Comment

• Така си е. Чак в купето почва да мирише на зла гад. А възможно ли е детонацията да дава отражение на работата на моторчето за празен ход или да побърква някой датчик?
                          sigpic33201
                          930 Quattroporte

Comment

• При теб освен да изпочупи нещо няма какво друго да стане. Лошото е ,че понякога детонацийте стигат и до изпарителя и променят работата му. Но това е трайно и е необходим ремонт, а в случая става дума за паразитноа детонация. То затова е добре да се правят тези коли с автоматични ключове/ специално за паленето/ не ,че и с тях не се получават издънки ако нещо не е наред по колата.
                            Автогаз сервиз-

Comment

• нееее!!!

Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
                              Да ти имам "Майсторите"!!
                              Ма не е от майсторите, а от "газът" раиш ли?
                              Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

• Тъй като търсих и търсих в търсачката не намерих отговор на моя въпрос, който е следния : Днес си взех колата от сервиза (беше и сменяна долна помпа на съединителя) и отварям капака, и гледам един кабел до акумулатора, който преди това го нямаше. Сигурно не си е на мястото и като го гледам завършва с някъкъв датчик, вероятно е за ГИ (ланди ренцо) Някой може ли да ми каже къде стои и за какво е ? А колата да не се чудите е Алфа 156 1.8 98 година.
                                Attached Files

Comment

Working...
                                X