Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки за газта и проблемите ни

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
    Роби, аз като лаик имам 2 въпроса:
    1. Като се сменя филтъра на газовия клапан как се спира газта? Аз си мислех, че като не е на контакт колата, няма да подава газ, пък то си тръгна и не посмях да го доотвия.
    2. Като смених цилиндричния филтър от изпарителя към рейката, видях, че от самото тяло на новия филтър се бяха отронили алуминиеви стружки в маркуча към рейката. Поизтърсих ги, но не знам дали всичките. Къде отиват тия стружки и има ли опасност? Ако трябва да сменя целия маркуч?
    1. Отвори багажника и погледни сондата дали е с ел. клапан. Ако има такъв значи трябва да изчакаш да излезе налягането по тръбата за около 1 мин. Можеш също да запалиш и обърнеш на газ след което да откачиш едната кабелна обувка от електромагнита на сондата. Колата ще поработи на празен ход малко докато изхарчи горивото в тръбата и ще загасне . След това отвиваш газовия клапан. Ако няма ел. клапан на сондата просто завиваш кранчето от страната на ТЪНКАТА тръба и действаш както казах по нагоре. Само ,че като свършиш отваряш бавно крана за да не сработи защитата.
    2. Не трябва да има никакви механични отпадъци след филтъра- все пак това е идеята му.Ако искаш почисти маркуча като го свалиш и издухаш или промиеш.

---------- Post added at 12:59 ---------- Previous post was at 12:53 ----------

Първоначално публикувано от Двигателист Покажи съобщение
    Въпрос за ТАП... Има ли смисъл да го слагам на двигател с ГИ за пропан-бутан? За информация - запалителната уредба е с датчик за интензивност на детонационното горене.
    Слагай - не пречи. Доста коли се чувстват по-добре с него. Но общо взето малко е въпрос на проби. Ако можеш вземи си такъв дето можеш с джъмпери да променяш градусите за да си правиш експерименти.
    0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
    Автогаз сервиз-
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

• Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
      1. Отвори багажника и погледни сондата дали е с ел. клапан.
      ОК, благодаря! Смених ги, ама сега тръбата е пълна с въздух и като тръгне ГИ веднага се изключва. Кво се праи натам?
      2014: Deutschland über alles

Comment

• запали я пак!!! или задръж на обороти.
        Автогаз сервиз-

Comment

запали я пак!!! или задръж на обороти.
          Пробвах 10 пъти ама не се напълни и реших, че може да има друга врътка. Утре ще я пусна в движение.
          М/у другото ето как изглежда филтъра на клапана на 40 к км.
          Attached Files

Comment

• Проблема тогава не е в пълненето. Крана отворен ли е ?Ел. клапаните включени ли са. Огледай какво си разкачил.
            Автогаз сервиз-

Comment

Проблема тогава не е в пълненето. Крана отворен ли е ?Ел. клапаните включени ли са. Огледай какво си разкачил.
              Нищо не съм разкачил, тя е с ел. клапан явно. Като развих капачката на клапана, потече малко газ и спря. После завих всичко по обратния ред обаче не тръгва. Единствено имаше едно малко гумено О пръстенче в комплекта с филтъра (Валтек), което в стария го нямаше. Него го сложих под филтърчето около болта, освен да не е за там?! Друго всичко е както си беше, посоката на другия (цилиндричния) филтър е по стрелката.

Comment

• Газта тръгва мигновено. При прехвърляне след спиране може и да има едно загасване и това е.Обикновено се преодолява с по- високи обороти.
                Щом не се получава значи ще се виждаме!
                Автогаз сервиз-

Comment

• Искам и аз да задам едно въпросче става въпрос за колата от подписа ми значи моята кола е със обикновенна газова уредба та мисълта ми е има ли и моя газов клапан такова филтърче и ако да от къде мога да си набавя такова?Съжалявам за въпроса може и да не е зададен правилно но си нямам понятие от АГУ.
                  АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

• Имаш филтърче в газовия клапан. Всеки модел клапан е с различен филтър. Снимай го и ще ти отговоря или пратя.
                    П.П. Газовия клапан седи на металната тръба преди изпарителя.
                    Автогаз сервиз-

Comment

• Ето го клапанчето снимката е ужасна правена е със телефон.Ако можеш да ми пратиш или ако има филтърче за този вид клапан добре защото се съмвяам на 100% да е сменян от как е сложен на колата и си представям вътре каква мръсотия е.
                      Attached Files

Comment

• На него пише че е Бедини.Номер не можах да открия за съжаление.Мисля че е ето това http://www.alibaba.com/product-free/...OID_VALVE.html
                        Last edited by BillyBoy`; d.m.y г., 17:11.

Comment

• Този клапан колега изобщо не пипай да го отваряш и чистиш щото после не можеш да го уплатниш. Вътре има една съчма и едно кече което служи за филтър. Проблема е със сглобяването после. Карай докато може и не пипай. Ако ти е толкова зор ще ти пратя елемента ,но не си заслужава да се плаща куриерската услуга.
                          Автогаз сервиз-

Comment

• Таз вечер скачам в колата. Гледам по борд комп показва -12. Паля, изчаквам 30 секунди да поработи на място и тръгвам...Както и да е...Карам около 5-7 мин и газта се включи.ОБАЧЕ тия газови инжектори ли какво е там започнаха да ТРАКАТ адски много! Смисъл такъв по принцип си знам колата и знам, че на газ е по-шумна поради цъкането на въпросните инжектори...Ама тоз път шума е поне 10 пъти по-силен! Въпроса ми е това заради студа ли е или имам някакъв проблем ?
                            Като превключа на бензин мотора мърка и настъпва тишина Дефакто проблем по двигателя е изключен като вариант (в първия момент като чух това тракане си помислих за най-лошото )
                            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Карай и си увеличи музиката. Студа е едно на ръка. Второто по-малко вероятно е реглаж на рейката и евентуална подмяна на ограничителните "О" пръстени в газовите дюзи. Просто на този студ въпросните пръстени не са гумени а пластмасови и не могат да обезшумяват както трябва.
                              Автогаз сервиз-

Comment

• Да питам и аз нещо...
                                От няколко дни забелязвам, едно леко приглъхване на празен ход. Да кажем на 20 сек, лека промяна в оборотите и пак така , 20 сек и отново....
                                Само на празен ход съм забелязъл проблема ( ако е такъв де... )
                                ГИ Ловато.

Идей ?

Comment

Working...
                                X