Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки за газта и проблемите ни

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Като се сдуха съвсем -то ще си покаже какво е
    Last edited by robygas; d.m.y г., 19:53.
    0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
    Автогаз сервиз-
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

• Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
      Да питам и аз нещо...
      От няколко дни забелязвам, едно леко приглъхване на празен ход. Да кажем на 20 сек, лека промяна в оборотите и пак така , 20 сек и отново....
      Само на празен ход съм забелязъл проблема ( ако е такъв де... )
      ГИ Ловато.

Идей ?
      И моята правеше така, оказа се ламбда сонда. Смених я и се оправи. За по-сигурно иди на диагностика , всичко ще си покаже .

Comment

• ---
        Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:03.
        Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
          Имам монтирана обикновена газова уредба BRC.Питането ми е - правилно ли е и двата газови клапана да са вързани паралелно елктрически.В смисъл тоя преди изпарителят и тоя на самият изпарител.-ДАНяма ли да е по добре тоя преди изпарителят да включва още като дам на контакт и превключи на газ,-НЕ а и минусът му да е вързан на /инерцианният сензор,/- тая срожна дума не знам какво значи, заедно с бензиновата помпа.А тоя на изпарителят да си се включва от ключето газ - бензин само при работещ двг.- НЕ Май ще си разработвам нова превключваща електроника.Искам ка включва автоматично на газ в зависимост от температурата /има такива ключове на Ловато или с една термо двойка да ти затваря контактите на 30гр. и 1 реле/ на моторът оборотите и полужението на дроселовата клапа.Мисля да спирам газта при над 1500 об и затворен дросел. /има готова, или четене обороти и затворен контакт на ТПС/Ако обаче не е редно изпарителят да е пълен винаги като съм на контакт и газ - нещата няма да се получат.- Не е редно! ЩО да не се получат?
          Ако имаш въпроси питай!
          Автогаз сервиз-

Comment

• ---
            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:03.
            Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Нормално ли е да имам повече 'пара' от ауспуха при движение на газ, отколкото на бензин?
              Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
              Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• Ами принципно при горенето на газта крайни продукти, ако не се лъжа са въглероден диоксид (СО2) + вОда (Н2О)...Та в този ред на мисли...голямото количество вОда, под формата на пара е напълно нормално да е повече като караш на газ, от колкото на бензин... Така си го обяснявам аз
                Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Определено е нормално.

Comment

• Добре, ще направя паралел между моята машина и 2 други - Фиат и Опел. Едната е с обикновена газова, другата инжекцион. При напълно загряли двигатели, движение извън града със 110 примерно от ауспуха на Фиата не излиза нищо, Опела леко 'изпушва'. При мен е 'мъгла', която виждам постоянно на огледалата.
                    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• Ми някой по наясно да се изкаже, но при мен разликата е усезаема.
                      Миналия ден на магистралата до София , ясно се виждаше доста пара , а на бензин не е така...

Comment

• Ами, ако фиата е 1,1 опела 1,6...Твоята е 2,0...от там при твоята повечко изгорели газове примерно...

Какви са ти притесненията колега? Ако те успокоява факта, че и моята си прави "мъгла" сега като е студено, докато когато е топличко (над 10 градуса) от ауспуха не се забелязва никакъв дим, пушек, мъгла итн...
                        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Притеснения нямам, интересно ми е просто.

И Фиат-а и Опел-а са 2.0. Ако има значение изобщо.
                          Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• И аз съм постоянно в мъгла Ама е преимущество, защото никой около мен не вижда и не смеят да ме изпреварва...

Иначе и аз го отдавам на факта 2.0 спрямо 1.6 1.4 примерно

Макар че разликата в разхода при 90-100км. ме е голяма, ама пък градско си е различно
                            Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                            exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                            ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                            ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                            by RUBIG service

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                              Ами, ако фиата е 1,1 опела 1,6...Твоята е 2,0...от там при твоята повечко изгорели газове примерно...

Какви са ти притесненията колега? Ако те успокоява факта, че и моята си прави "мъгла" сега като е студено, докато когато е топличко (над 10 градуса) от ауспуха не се забелязва никакъв дим, пушек, мъгла итн...
                              И при мен е мъгла знам,че е нармално.

Колеги не знам на вас сега зимата колко ви харчат колите ,но при мен доста се е повдигнал разхода.
                              Въпреки това не го засичам,сипвам и си карам.

Възможно ли е от студа нещо да е намръзнато по системата?
                              Kакто си карам премирно на 2-ра скорости искам да дам пълна газ,но не нещо отвреме на време се бъзика и просто след 3000 оборота все е едон няма газ и забива.Превклячвам на следваща предавка и си върви.
                              ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                                Благодаря за отговорът!Инерционният сензор е тоя който спира бензиновата помпа при удар.Ако минусите на газовите клапани са вързани на него, при евентуален сблъсък(недай си Боже) би трябвало да спира газта.Значи ще си потърся ключе с желаните опции щом ги има готови.
                                Това всичкото което се случва в главата ти е добре. Само да уточня:
                                1,- От нова година нещата доста се затегнаха и с течение на времето всички сонди на бутилките ще се заменят с ЕВРО сонди. Те са снабдени с ел. клапан за да спират газта при изгасяне на мотора- така ,че това дето го мислиш е безмислено.
                                2,- Контрола над Газовите системи изисква също така уредбите да бъдат окомплектовани и монтирани с елементи и от хора минали съответната сертификация от производителите и оторизираните органи, та в тоя ред на мисли ВСЯКАКВИ подобни самоделни у-ва нямат място във и към газовата система.
                                3,- Ако ми дойдеш на преглед просто няма да те пусна ,щото е крайно време да се сложи ред в КОЧИНАТА.

П.П. Това е само информация, с която не е длъжен никой да се съобразява, пък и живеем в БГ което автоматично означава , че като не те пусна -Пешо ще ти вземе парите!
                                Автогаз сервиз-

Comment

Working...
                                X