Известие

Collapse
No announcement yet.

Газов инжекцион на Алфа Ромео 156 2.0 155 коня

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
    Абсолютно, на газ върви по-добре във високите обороти. Просто е безмислено да се кара на бензин в каквито и да е режими, ако щете и рейсърски...
    Че то пък в ниските да не върви по-зле? Няколко бензинови Алфи карам вече и до 3000об са трагедия на бензин За моята не говоря щото е нормално след толкова години каране с ГИ, на бензин да не върви както на газ. Моите впечатления са, че в ниските обороти газта дава повече мощност, същото го казаха и в едно предаване, който следи "Да продадеш колата си" по Дискавъри ще се сети. Там слагаха газ на някаква голяма джипка за да могат да я вкарат в еконормите, щото иначе не могат да минат преглед.
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от raiders Покажи съобщение
      Ами, ако има кой да ми настрой фобоса може би и над 5000 ще върви....
      Аз съм със същия ГИ и няма проблем. Вярно, че официалният им сервиз е пълна скръб и са много накадърни, но освен тях и други се занимават със фобус. Питай колегата robygas да те насочи към човек, който ще ти свърши работа и да ти тръгне колата
      Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
      Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
      Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
      Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
        А според теб при същото каране какъв ще е разхода с газ?! Може да го сметнеш, пък да не забравиш и да пресметнеш и колко пари ще му струва същото това разстояние и после да не те очуди факта, че примерно е дал 10лв, а ти 12,27лв.
        Колега, разбери, че при тези цени на горивата, няма по-евтино от газта. Каквото и да правиш, не може да го докараш разхода до толкова ниска цена за км.
        Аз го разбирам, само че съм карал коли на газ и после никоя не е работила като хората на бензин, така че за 2,27 лв. повече за 120 км. предпочитам да си тракам с печката (скоро нафтата беше и по 1,70). И ако правим това сравнение, колко километра би трябвало да мина за да си избия газовата, че изобщо да ми мине през ум да купувам бензинова кола?!?

Тоя разход 5,5/100 идва при каране със 160-170. Иначе ми е давала и 4,58/100 смесено магистрали и националки, като имаш предвид, че съм с 5 степенна скоростна кутия, а ако бях с 6
        Last edited by RPWWD; d.m.y г., 12:45.
        Giulietta 1,6 JTDm 2013
        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Мисля, да прехвърля размишленията ви в Газовия раздел. Нещо против?

Comment

Стига с тея печки ве...
            Човека пита да слага ли газ или не. Няма да сменя колата явно.
            Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Ми мисля, че му отговорихме вече - ДА

Comment

Не мога да разбера защо винаги в подобна тема дизелджиите се намесват веднага? Някви комплекси ли имате какво?
                Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                  Аз го разбирам, само че съм карал коли на газ и после никоя не е работила като хората на бензин
                  Затова става дума, че с ГИ не се прецаква работата на бензин, както едно време със старите газови. Вярно, позапушват се дюзите, но се оправят бързо и лесно само като направиш някакви 100-200 км. примерно на бенз. Тая зима нарочно карах един резервоар само на бенз и ми даде към 10,2 бенз 100% градско в Сф. с прецакан термостат и темп. 70°C. От 3 години ми е ГИ - БСМ български, не е последен модел естествено и беше 1100 тогава. Така, че няма страшно. Трябват само едни добри настройки и си караш на двете горива без проблем. То не, че искам да убеждавам някого, всеки си решава ама бензиновите 147/156 без газ вече са рядкост.
                  2014: Deutschland über alles

Comment

Добре, нека някой който е реално запознат, да каже за тези пусти дюзи.
                    За мен това са пълни глупости!

Comment

Не са глупости, моята от 6г. е на газ, и около 2 пъти в годината се получава едно леко тресене във волана когато работи на бензин. Следва "вземи тая добавка" и пак 5-6 месеца няма проблем. Ползвам едни патрончета на Техасо за бензин, щото са ми под ръка.
                      sigpic
                      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Но това според мен е от друго... това е по всяка вероятност от отлаганията на бензина който в случая седи дълго време....

Comment

При мен за сега (да чукам на дърво), не съм имал проблем с бензиновите дюзи. Работи си перфектно, не знам дали има отношение но все пак от време на време малко я покарвам и на бензин - да не забрави какво е
                          Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                          Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                          Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                          Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от ek6an_men Покажи съобщение
                            Здравейте колеги, искам да сложа на моята бегачка газов инжекцион. Колата е Алфа Ромео 156 2.0 155 коня 1999 год.
                            Имам питане, какви ще са последствията за колата ?
                            Минал съм 50 000 км до сега, бегачката е перфектна.
                            Но в тая криза всеки поглежда към по-икономичен вариант на гориво.
                            Искам мнение " ДА " или " НЕ " на газовия инжекцион ???
                            Благодаря предварително. Чакам мнения.
                            Алфа Ромео 156 2.0
                            Благодаря колеги.
                            Вече съм взел решение.
                            Да на Газта.
                            Екшън Мен - Чирпан
                            Алфа Ромео 156 2.0 155 к.

Comment

Аз съм с обикновенна газова и вече 50 000 за 2г и 6м от лош контакт гръмнах един колектор.Има припукване много рядко и то сигурно от лоша газ.последния разход с 66литра-820км като не изцяло извънградко.Нищо и няма на газта слагайте смело.
                              Mercedes W202 - 200kompressor 99'
                              Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
                              Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

!

КОЛЕГИ МОЛЯВИ КАЖЕТЕ ЕДИН СВЕСТЕН ГАЗАДЖИЯ И КЙТО ДА ИМА СОФТУЕРИ ЗА ВСИЧКИ ГАЗОВИ ЧЕ НЕПОМНЯ КАК СЕ КАЗВАШЕ МОЯТ КОМП НА ГАЗОВАТА ЩЕ ПОГЛЕДНА И ЩЕ ПИША...........
                                LUXURY FUNEBRI CARS
                                Има нещо в Алфа Ромео, купчина красиво подредени железа и пластмаса,а между тях душа.Необяснимо е!

Comment

Working...
                                X