Първоначално публикувано от pinko
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Бензин vs. Дизел
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Първоначално публикувано от Kris Покажи съобщениенека някой посочи "сток" дизел, който се пуска на пистата!
10 Нено Калъчев Аlfa Romeo 145 1.6 TS A3932BT до 1.6 "01:03.27"Last edited by RoMAN; d.m.y г., 23:34.
Comment
-
Колеги успокойте се, спора е безсмисленвсеки си има вкус и право на мнение. Ясно е че повечето искаме да караме турбо бензинки (99,9%), но не живеем в Сащ или в арабските емирства кадето всеки си има петролен кладенец. Дизела е просто вариант, който не е за подценяване. Нека не забравяме успехите Сеат Леон във WTCC както и Ауди R10 tdi. Кубатурата на двигателите също не може да бъде точна мерилка, защото важен фактор е и налягането на турбината и мн други. Ето 1 пример за бързо дизелче: http://www.youtube.com/watch?v=sdnrd...eature=related lupo 1.9 tdi
Who Likes To Fuckin' Partyy Alfa Romeo 1.4 TS
Comment
-
Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщениеТака е, ама някои хора тук са решили, че техния бременен свинспарк 1,6, 1 ,8 или 2.0 е спортна, дори състезателна кола.
Иначе и ти ли ще твърдиш, че 1.9.JTD e "по-спортен" двигател от гореизборените "свинспаркове", 'щото в темата гледам, че именно собствениците на такива мотори са най-активни.
П.П.
И малко повече уважение към инженерите създали "свинспарковете" няма да е излишно!
Или смяташ, че тук във форума има хора, които са постигнали повече?!
Омръзна ми от комплексарски определения, честно!
Били бременни, били раждали - ами направете по-добър двигател, като сте толкова отворени.Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.
Comment
-
Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщениеами направете по-добър двигател, като сте толкова отворени.
Comment
-
Първоначално публикувано от Connor Покажи съобщениеТе пък, защото горепосочените бензини са сток както и другата част от тях. Поне едно от QV-ата даже знам, че е със спортен филтър и права тръба отдолу. Т'ва да не би и то да е сток? :
10 Нено Калъчев Аlfa Romeo 145 1.6 TS A3932BT до 1.6 "01:03.27"33 16v/MR2 SW20/S3 8L
Comment
-
Първоначално публикувано от Kris Покажи съобщениеОстай го бензина ... казваш дизел над 1.09 нямало .. ми ето ти я причината, всичките до един бяха, кой чипче, кой нещо друго ... макар, че на тая писта конете са на заден план.
Comment
-
Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщениеКолко вдигам немога да ти кажа на първа защото никога не съм и гледал. Но спокойно мога да кажа че съм наказвал доста бензинки с моят асматик. Коли за мен се сравняват на тегло и коне по нищо друго (лично за мене). То от самото начало си е спор бензин-дизел, и е смешно да се твърди че бензина е по-добър от дизела. Мога да изкажа мн плюсове в полза на дизелчето, но мисля няма да убедя заклет бензинджия в обратното. Карайте си квото решите, и се молете да не вдигнат бензина още че нема да ви виждаме по улиците (шега).
п.п. Аз книжката няма да я изгубя. за последните 5 години немам още едно нарушение
Ползи за бензин:
пилене на гуми
големи двг сток над 300кс+
звукът от ревяща генерация...за други не се сещам
ползви от дизела:
мн по-нисък разход
по-ниска цена на горивото(много)
отоплението зимата
поддържане на висока скорост без да роди както повечето бензинки за заплашени
по-висок въртящ момент
по-здрави двигатели...за друго сега не се сещам
по редки посещения на бензиностанциитеняма какво да коментирам повече. Защо мн хора карали бензин започват да си купуват все по-често дизели, а не обратното!(реторичен въпрос)
Относно шегата ти ще отбележа, че за банзина алтернатива има, казва се пропан-бутан, за дизела аз не знам да има. Ако нахвърляме една груба сметка, може да се окаже, че се возя по-евтино от теб с газовият ми хладилникLast edited by Bobi_33; d.m.y г., 00:00.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Първоначално публикувано от Connor Покажи съобщениеЗащо да правим след, като си има. Нарича се JTD
За мен - не е.
Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщениеползви от дизела:
отоплението зимата
А това за отоплението дето съм го цитирал, май твърде буквално възприемаш термина "печка", когато се говори за дизели.Last edited by Fear; d.m.y г., 00:03.Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.
Comment
-
Първоначално публикувано от Connor Покажи съобщениеАйде още един път да ви натрия носовете с резултати и дано да се задушите в облак от дизел след като видите листата:
Също спорехте как турбо дизел не може да бие турбо бензин:
Добри Жечкин Аlfa Romeo 145 1.7 16V Turbo Boxer X1022BM над 1.6 "01:15.66"
Ивайло Агов Alfa Romeo 145 QV TURBO C3579MA над 1.6 "01:04.93"
Александър Николов Fiat Coupe 2.0 Turbo 16V PB8156BK над 1.6 "01:17.51"
Бре ко имаме тука...3 турбо бензина. А най-интересното е че други JTD-а са дали по-добри времена от първата и третата горепосочени турбо бензинки. Няма дизел с време над 1:09
Не знам дали ти беше на пистата, и дали следи внимателно , но ако си бил наблюдателен, той въобще не му даваше зор на боксерчето...Караше си за кеф, а не за резултати!
Докато чаках ред да се пусна на една от сесиите, от така наречените "семкаджии" дочух едно много мъдро нещо! А именно : "....за какво да се напъвам с колата само да я чупя (нещо за гуми/двиател/съединител говореха) като и 50 секунди да дам на обиколка кяра е НИКАКЪВ..."
И наистина за какво трябва да караш на ръба, за да ти пляскат после тия от трибуната ли? Ей го на момчето с фиата (типо) се блъсна пред мен в бетона и за какво!??!
Та да обобщим...Времената от трак дея до голяма степен не отразяват реалните възможности на автомобилите(поради редица фактори - гуми, тегло на автомобила, окачване, шофьор, амбиции за време итн) , а да не говорим, че въобще не дават отговор на спора дизел срещу бензин!Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от Connor Покажи съобщениеНамекваш, че пилота на GTV-то 3.2 V6 е бил лош шофьор ли.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщениеНещо не си разбрал. Намеци няма. На пистата все пак имаше и 1.6 АТМОСФЕРЕН бензин, който даваше времена като колата на Пух. Това как ще го обясниш?
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
И какво излиза накрая?
1.6 атмосверка - много правена
на кантар с
1.9 дизел също много правен.Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеСпециално за Добри - дригата ( турбо боксера ) това време, което е дал мислиш ли, че е реално най-доброто, на което е способна колата?
Не знам дали ти беше на пистата, и дали следи внимателно , но ако си бил наблюдателен, той въобще не му даваше зор на боксерчето...Караше си за кеф, а не за резултати!
Докато чаках ред да се пусна на една от сесиите, от така наречените "семкаджии" дочух едно много мъдро нещо! А именно : "....за какво да се напъвам с колата само да я чупя (нещо за гуми/двиател/съединител говореха) като и 50 секунди да дам на обиколка кяра е НИКАКЪВ..."
И наистина за какво трябва да караш на ръба, за да ти пляскат после тия от трибуната ли? Ей го на момчето с фиата (типо) се блъсна пред мен в бетона и за какво!??!
Та да обобщим...Времената от трак дея до голяма степен не отразяват реалните възможности на автомобилите(поради редица фактори - гуми, тегло на автомобила, окачване, шофьор, амбиции за време итн) , а да не говорим, че въобще не дават отговор на спора дизел срещу бензин!
---------- Post added at 21:22 ---------- Previous post was at 21:20 ----------
Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщениеНещо не си разбрал. Намеци няма. На пистата все пак имаше и 1.6 АТМОСФЕРЕН бензин, който даваше времена като колата на Пух. Това как ще го обясниш?
---------- Post added at 21:24 ---------- Previous post was at 21:22 ----------
Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщениеИ какво излиза накрая?
1.6 атмосверка - много правена
на кантар с
1.9 дизел също много правен.
Comment
Comment