Известие

Collapse
No announcement yet.

Бензин vs. Дизел

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
    Така е, ама някои хора тук са решили, че техния бременен свинспарк 1,6, 1 ,8 или 2.0 е спортна, дори състезателна кола.

В голямо заблуждение са изпаднали, наистина

А па за тия със 166 - 2.0 е базовия мотор - нищо повече, и мощността му стига, колкото да не се превърнеш в пречка за трафика
    За сериен модел , 2.0 не е от наи-немощните в този клас....
    sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

• нека някой посочи "сток" дизел, който се пуска на пистата!
      33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

• Първоначално публикувано от Kris Покажи съобщение
        нека някой посочи "сток" дизел, който се пуска на пистата!
        Те пък, защото горепосочените бензини са сток както и другата част от тях. Поне едно от QV-ата даже знам, че е със спортен филтър и права тръба отдолу. Т'ва да не би и то да е сток? :

10 Нено Калъчев Аlfa Romeo 145 1.6 TS A3932BT до 1.6 "01:03.27"
        Last edited by RoMAN; d.m.y г., 23:34.

Comment

• Колеги успокойте се, спора е безсмислен всеки си има вкус и право на мнение. Ясно е че повечето искаме да караме турбо бензинки (99,9%), но не живеем в Сащ или в арабските емирства кадето всеки си има петролен кладенец. Дизела е просто вариант, който не е за подценяване. Нека не забравяме успехите Сеат Леон във WTCC както и Ауди R10 tdi. Кубатурата на двигателите също не може да бъде точна мерилка, защото важен фактор е и налягането на турбината и мн други. Ето 1 пример за бързо дизелче: http://www.youtube.com/watch?v=sdnrd...eature=related lupo 1.9 tdi
          Who Likes To Fuckin' Partyy Alfa Romeo 1.4 TS

Comment

• Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
            Така е, ама някои хора тук са решили, че техния бременен свинспарк 1,6, 1 ,8 или 2.0 е спортна, дори състезателна кола.
            Този проблем можеш да го отнесеш към разните надъхани млади шофьорчета, които именно смятат, че 150к.с. кола е спортна, като дори не става въпрос само за Alfa, дизелов или бензинов автомобил. Това няма значение, важното е, че карат "бегачки".
            Иначе и ти ли ще твърдиш, че 1.9.JTD e "по-спортен" двигател от гореизборените "свинспаркове", 'щото в темата гледам, че именно собствениците на такива мотори са най-активни.

П.П.
            И малко повече уважение към инженерите създали "свинспарковете" няма да е излишно!
            Или смяташ, че тук във форума има хора, които са постигнали повече?!
            Омръзна ми от комплексарски определения, честно!
            Били бременни, били раждали - ами направете по-добър двигател, като сте толкова отворени.
            Alfa Romeo 166 3.0 V6
            Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

• Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
              ами направете по-добър двигател, като сте толкова отворени.
              Защо да правим след, като си има. Нарича се JTD

Comment

• Първоначално публикувано от Connor Покажи съобщение
                Те пък, защото горепосочените бензини са сток както и другата част от тях. Поне едно от QV-ата даже знам, че е със спортен филтър и права тръба отдолу. Т'ва да не би и то да е сток? :

10 Нено Калъчев Аlfa Romeo 145 1.6 TS A3932BT до 1.6 "01:03.27"
                Остай го бензина ... казваш дизел над 1.09 нямало .. ми ето ти я причината, всичките до един бяха, кой чипче, кой нещо друго ... макар, че на тая писта конете са на заден план.
                33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

• Първоначално публикувано от Kris Покажи съобщение
                  Остай го бензина ... казваш дизел над 1.09 нямало .. ми ето ти я причината, всичките до един бяха, кой чипче, кой нещо друго ... макар, че на тая писта конете са на заден план.
                  Причина, непричина ... Това е положението. Както казах и бензините голяма част не бяха сток.

Comment

• Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                    Колко вдигам немога да ти кажа на първа защото никога не съм и гледал. Но спокойно мога да кажа че съм наказвал доста бензинки с моят асматик. Коли за мен се сравняват на тегло и коне по нищо друго (лично за мене). То от самото начало си е спор бензин-дизел, и е смешно да се твърди че бензина е по-добър от дизела. Мога да изкажа мн плюсове в полза на дизелчето, но мисля няма да убедя заклет бензинджия в обратното. Карайте си квото решите, и се молете да не вдигнат бензина още че нема да ви виждаме по улиците (шега).
                    п.п. Аз книжката няма да я изгубя. за последните 5 години немам още едно нарушение
                    Ползи за бензин:
                    пилене на гуми
                    големи двг сток над 300кс+
                    звукът от ревяща генерация...за други не се сещам
                    ползви от дизела:
                    мн по-нисък разход
                    по-ниска цена на горивото(много)
                    отоплението зимата
                    поддържане на висока скорост без да роди както повечето бензинки за заплашени
                    по-висок въртящ момент
                    по-здрави двигатели...за друго сега не се сещам
                    по редки посещения на бензиностанциите няма какво да коментирам повече. Защо мн хора карали бензин започват да си купуват все по-често дизели, а не обратното!(реторичен въпрос)
                    Ти май много-много не си запознат с устройтвото на двигателя с вътрешно горене. Особено сбърка с въртящия момент. Имаш ли идея, дори и бегла, какъв е той при 1.9 чист дизел, при Пунто да речем?

Относно шегата ти ще отбележа, че за банзина алтернатива има, казва се пропан-бутан, за дизела аз не знам да има. Ако нахвърляме една груба сметка, може да се окаже, че се возя по-евтино от теб с газовият ми хладилник
                    Last edited by Bobi_33; d.m.y г., 00:00.
                    Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Защо да правим след, като си има. Нарича се JTD
                      За теб и товите нужди, може и да е по-добър.
                      За мен - не е.
                      Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                      ползви от дизела:
                      отоплението зимата
                      Като изключим това за разхода и въртящия момент (задължително с турбо обаче, 'щото иначе е зле - виж Bobi_33 какво е писал), другото са глупости.
                      А това за отоплението дето съм го цитирал, май твърде буквално възприемаш термина "печка", когато се говори за дизели.
                      Last edited by Fear; d.m.y г., 00:03.
                      Alfa Romeo 166 3.0 V6
                      Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Айде още един път да ви натрия носовете с резултати и дано да се задушите в облак от дизел след като видите листата:

Също спорехте как турбо дизел не може да бие турбо бензин:

Добри Жечкин Аlfa Romeo 145 1.7 16V Turbo Boxer X1022BM над 1.6 "01:15.66"
                        Ивайло Агов Alfa Romeo 145 QV TURBO C3579MA над 1.6 "01:04.93"
                        Александър Николов Fiat Coupe 2.0 Turbo 16V PB8156BK над 1.6 "01:17.51"

Бре ко имаме тука...3 турбо бензина. А най-интересното е че други JTD-а са дали по-добри времена от първата и третата горепосочени турбо бензинки. Няма дизел с време над 1:09
                        Специално за Добри - дригата ( турбо боксера ) това време, което е дал мислиш ли, че е реално най-доброто, на което е способна колата?
                        Не знам дали ти беше на пистата, и дали следи внимателно , но ако си бил наблюдателен, той въобще не му даваше зор на боксерчето...Караше си за кеф, а не за резултати!

Докато чаках ред да се пусна на една от сесиите, от така наречените "семкаджии" дочух едно много мъдро нещо! А именно : "....за какво да се напъвам с колата само да я чупя (нещо за гуми/двиател/съединител говореха) като и 50 секунди да дам на обиколка кяра е НИКАКЪВ..."
                        И наистина за какво трябва да караш на ръба, за да ти пляскат после тия от трибуната ли? Ей го на момчето с фиата (типо) се блъсна пред мен в бетона и за какво!??!

Та да обобщим...Времената от трак дея до голяма степен не отразяват реалните възможности на автомобилите(поради редица фактори - гуми, тегло на автомобила, окачване, шофьор, амбиции за време итн) , а да не говорим, че въобще не дават отговор на спора дизел срещу бензин!
                        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Намекваш, че пилота на GTV-то 3.2 V6 е бил лош шофьор ли.
                          Нещо не си разбрал. Намеци няма. На пистата все пак имаше и 1.6 АТМОСФЕРЕН бензин, който даваше времена като колата на Пух. Това как ще го обясниш?
                          Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

• Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
                            Нещо не си разбрал. Намеци няма. На пистата все пак имаше и 1.6 АТМОСФЕРЕН бензин, който даваше времена като колата на Пух. Това как ще го обясниш?
                            няма смисъл да обясняваш, просто спора става неуместен, при всичко че им се обяснява кое как е при различните мотори, те си пеят тяхното!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                            Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                            Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

• И какво излиза накрая?
                              1.6 атмосверка - много правена
                              на кантар с
                              1.9 дизел също много правен.
                              Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                              ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                                Специално за Добри - дригата ( турбо боксера ) това време, което е дал мислиш ли, че е реално най-доброто, на което е способна колата?
                                Не знам дали ти беше на пистата, и дали следи внимателно , но ако си бил наблюдателен, той въобще не му даваше зор на боксерчето...Караше си за кеф, а не за резултати!

Докато чаках ред да се пусна на една от сесиите, от така наречените "семкаджии" дочух едно много мъдро нещо! А именно : "....за какво да се напъвам с колата само да я чупя (нещо за гуми/двиател/съединител говореха) като и 50 секунди да дам на обиколка кяра е НИКАКЪВ..."
                                И наистина за какво трябва да караш на ръба, за да ти пляскат после тия от трибуната ли? Ей го на момчето с фиата (типо) се блъсна пред мен в бетона и за какво!??!

Та да обобщим...Времената от трак дея до голяма степен не отразяват реалните възможности на автомобилите(поради редица фактори - гуми, тегло на автомобила, окачване, шофьор, амбиции за време итн) , а да не говорим, че въобще не дават отговор на спора дизел срещу бензин!
                                Бях там и наблюдавах внимателно. Ами ти пък откъде знаеш , че дизелите са си давали зор. Може и те спокойно да са си карали бе. Ама то вече ако времената не отразяват за вас нищо в тоя спор, не знам какво трябва...

---------- Post added at 21:22 ---------- Previous post was at 21:20 ----------

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
                                Тоя двигател доколкото знам може да е атмосферен, ама е далече от стоков и не си говорим за чипче, спортни филтърчета и т.н. В една тема мисля, че бях чел какво имаше по него, но не ми се занимава да ровя.

---------- Post added at 21:24 ---------- Previous post was at 21:22 ----------

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                                И какво излиза накрая?
                                1.6 атмосверка - много правена
                                на кантар с
                                1.9 дизел също много правен.
                                И пак не е кантар, защото дизела е с по-добро време.

Comment

Working...
                                X