Известие

Collapse
No announcement yet.

Време ли е за зимните гуми?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Гума имаш предвид сигурно, не година.
    При зимните, нали не мислиш, че на третия сезон са вече същите? На колегата Мишлен Алпин 3 миналата зима беше тотален кокал, гума на трета зима... Дали е 4-сезонна или зимна, повече от 2 зими не изкарва...

Иначе, тези, които ми говорят срещу всесезонните гуми и анонимно ми слагат отрицателен вот в рейтинга, с коментар, че съм за затвора, да ги питам - как ще обясните факта, че някой с Вредещайн Сноутрак 3 или Малоя Давос би стоял на пътя по-зле от мен, а този с Клебер Крисалп и Семперит Спийд Грип еднакво като мен, ако аз съм с Гудиър Вектор 4 всесезонна? Щото според ADAC, е точно така:
    http://www.adac.de/infotestrat/tests...cePageId=31821
    Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

• Първоначално публикувано от Mury
      ....
      Мъри, брат, никой не говори за малките деца - за детската градина съм съгласен, но за училището - не.
      Да не говорим като се съберат емнайсе-милиона коли пред училището и всеки чака да остави/вземе детето си по нам-си-колко време - егати задръстванията, егати чудото, а точно по тоя повод, много хора спират директно на платното по кварталите, защото не могат да се качат на малкия коловоз от снега и за това са виновни зимние гуми (или тяхната липса), пък те просто са си некадърни шофьори

Боби, моите зимни гуми са произведение 2008 и тази (евентуално, ако ги монтирам) ще им бъде третата зима - не съм забелязал нещо да се е променило в състоянието им и/или качеството на каучука
      Last edited by Kuku; d.m.y г., 12:57.
      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
        Гума имаш предвид сигурно, не година.
        При зимните, нали не мислиш, че на третия сезон са вече същите? На колегата Мишлен Алпин 3 миналата зима беше тотален кокал, гума на трета зима... Дали е 4-сезонна или зимна, повече от 2 зими не изкарва...

Иначе, тези, които ми говорят срещу всесезонните гуми и анонимно ми слагат отрицателен вот в рейтинга, с коментар, че съм за затвора, да ги питам - как ще обясните факта, че някой с Вредещайн Сноутрак 3 или Малоя Давос би стоял на пътя по-зле от мен, а този с Клебер Крисалп и Семперит Спийд Грип еднакво като мен, ако аз съм с Гудиър Вектор 4 всесезонна? Щото според ADAC, е точно така:
        http://www.adac.de/infotestrat/tests...cePageId=31821
        В тея класации обикновено по-малко точки значи по-добре.Демек Вредещайна е по-добър в сняг киша и лед.
        Освен това я погледни цените на твоите гуми и на Вредещайна...разликата е почти на 1/2.
        А да ти кажа, аз карам с Вредещайн Уинтрак Екстрийм зимата и миналата година на 13 Декември като беше голямата буря в София, аз я хванах 5-6 часа по-рано след Белград...за тея 200км(Които минавах 4 часа), за точно 30 минути докато излезна от Белград натрупа сигурно 30 санта сняг и не мина нито един снегорин.Движехме се само камионите и 10тина коли.Ако беше с всесезонките там, щеше да свършиш или на бензиностанция за мнооого дълго кафе, или в мантинелата, както стана с доста коли по пътя.....
        156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
          Боби, моите зимни гуми са произведение 2008 и тази (евентуално, ако ги монтирам) ще им бъде третата зима - не съм забелязал нещо да се е променило в състоянието им и/или качеството на каучука
          Чистосърдечно ти пожелавам да не усетиш, но зимна гума през третата й зима, вече не е същата...

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
          Ако беше с всесезонките там, щеше да свършиш или на бензиностанция за мнооого дълго кафе, или в мантинелата, както стана с доста коли по пътя.....
          Ето затова по-горе споменах, че всеки гледа от своята камбанария...
          Две черни перли...

Comment

• Всесезонните гуми са пълна глупост - не стават за нито един сезон.
            Който иска да си се кефи, че е много хитър като кара с такива гуми.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

• Както всяка година, по същото време
              Циркът пристигна във нашия град..

Спомняте ли си я тази песен на тангра?

Всяка година по това време- тема за и против зимните гуми, после тема- дизел или бензин.

Така или иначе до консенсус няма да се стигне Лично аз всяка година по това време си слагам зимните гуми и всяка година по великден ги свалям и слагам летни. Въпрос на избор и начин на мислене. Не съм мазохист за да си създавам грижи зимно време или богат за да си позволя да съсипя зимните гуми през лятото. Не си създавам и излишни емоции с неподходяще гуми в даден сезон.
              Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
              sprint tropheo
              155/1.8
              156/2.0 Selespeed

Comment

• Добре. Да задам тогава въпрос...

Какви гуми да си купя сега, защото в момента съм с толкова спечена гума, че чакам с нетърпение да купя нещо ? Лятна , Зимна , Всесезонна ? Зимата, имам най много 2 ходения, на малко по високо (надморска височина ) от Пловдив.

Чакам предложения.

Comment

• Първоначално публикувано от -Bobby
                  Чистосърдечно ти пожелавам да не усетиш, но зимна гума през третата й зима, вече не е същата...
                  Искаш да кажеш, че трябва да захвърля гуми на 2 години с ~7мм. грайфер?!
                  sigpic

Comment

С правилното съхранение и поддръжка разбира се че няма да имаш ядове .
                    С варианта - от гумаджията , в чувалите и захвърлени на терасата , в мазата или под навеса и два сезона няма да изкарат .
                    Всеки сам решава как да си строши главата .
                    А евтиното винаги е по-скъпо .
                    Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                    Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                    Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

• Правилно съхранение?!
                      sigpic

Comment

Мъри, брат, никой не говори за малките деца - за детската градина съм съгласен, но за училището - не.
                        Да не говорим като се съберат емнайсе-милиона коли пред училището и всеки чака да остави/вземе детето си по нам-си-колко време - егати задръстванията, егати чудото, а точно по тоя повод, много хора спират директно на платното по кварталите, защото не могат да се качат на малкия коловоз от снега и за това са виновни зимние гуми (или тяхната липса), пък те просто са си некадърни шофьори

Все си смисля че в този случай не са виновни родителите,а тези които не са изчистили улицата,или бъркам,на Гуньо дет е с летни гуми никой не му е винове,само и единствено той
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Искаш да кажеш, че трябва да захвърля гуми на 2 години с ~7мм. грайфер?!
                          О, прави каквото искаш, не аз взимам решенията вместо теб и не аз знам в какво състояние са ти гумите.
                          Аз, когато през 2006 г. купихме Реното, изхвърлих двата Корморана, които бяха отзад, които тогава бяха гуми на 3 години, бяха зимни, имаха 6 мм грайфер, и бяха абсолютна пластмаса. Точно 2 пъти на мокър асфалт ме хлъзнаха, след което със замах полетяха в двора на вилата ми и се превърнаха в саксии. Бях 5 пъти по-опасен с тях, отколкото с така люто оплюваните в темата от доста хора 4-сезонни (в случая Пирели Р400), които си купих нови после и които ме държаха стабилно и в снега през зимата... до третата им зима, когато и те почнаха да придобиват поведението на Корморана, слава Богу само на сняг, на мокро бяха добре...
                          Две черни перли...

Comment

• Зимните гуми на мокро са си шейна, това не виждам някой да го оспорва. Точно това е и причината да не слагам от сега, въпреки че седят в готовност.
                            I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                            Roosevelt

Comment

• Първоначално публикувано от Mury
                              Все си смисля че в този случай не са виновни родителите,а тези които не са изчистили улицата,или бъркам,на Гуньо дет е с летни гуми никой не му е винове,само и единствено той
                              Мъри, хващаш се за отделната думичка!
                              Исках да кажа, че без значение от гумите некадърността на много от шоферите е факт

Не, Боби, без значение от цифрите, аз определено нямам намерение да захвърлям зимните си гуми.... не и преди да усетя на пътя, че са станали на дърво - което не е никак трудно и няма нужда да се пребивам, за да го разбера!
                              sigpic

Comment

Не, Боби, без значение от цифрите, аз определено нямам намерение да захвърлям зимните си гуми.... не и преди да усетя на пътя, че са станали на дърво - което не е никак трудно и няма нужда да се пребивам, за да го разбера!
                                Ей точно това имах предвид с примера си по-горе.
                                Две черни перли...

Comment

Working...
                                X