Известие

Collapse
No announcement yet.

Време ли е за зимните гуми?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
    Само че хората не са прости...
    И е по далавера да пръснеш за един ден 1000 паунда за гуми който ще караш 2-3 сезона , отколкото да дадеш тези пари като глоби при настъпило ПТП, а за това какво ще се случи със размера на следващата ти застраховка след настъпило ПТП, май е по-добре да не коментираме.

Я Satanism да каже колко струва застраховка на водач без ПТП и на такъв с 2-3 - (пък било то и леки )зад гърба за една и съща кола. Колко време застрахователите пазят в архивите си рисковите шофьори ?
    За Англия примерно.

п.с Само ми кажи как изчисли точно 1000 паунда за гуми ?
    300 звучи доста по-реалистично.
    Бате Шефе, ти май не четеш постовете.. Момчето казва, че в Англия никой не слага зимни гуми. Явно са си направили сметката.
    Lexus IS200

Comment

• Първоначално публикувано от D-I-V-A-K-A Покажи съобщение
      Поздрави от мен на всички екстремисти от Алкайда, с пожелание да не се засичаме по пътя през зимния сезон.
      Дишай спокойно, за мен зимата е сезона на мезенцата, трушийката, ракийката и каквито се сетиш още кулинарни благинки, а колата кротко си седи паркирана и врътка само из София, ако е не-заснежено. Пътуванията ги правя когато е подходящото за тях време - между март и ноември. В групата на екстремистите си включи скиорите, мен не ме брой там.
      Ама познавайки приятелите си скиори, не се притеснявай, те се запасяват с яко зимни гуми, като за Швеция и Норвегия...
      Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
        Мама недей,щото сравняваш две гуми които са много далеч една от друга,но има много ситина в казаното,но и много неверни неща
        Аз знам че са далеч една от друга и затова писах какъв размер и т.н. На БМВ-то резултата беше горе долу като с Алфата с гуми 235-50-18 Falken и зимни 215-55-16 Мишелин Алпин. А във сняг със зимни дънлоп 245-45-18 е почти като с летни.Та и размера има значение. На джипа гумите бяха всесезонни Йокохама и проблем не съм имал на никакво време, но ако трябва да съм честен в дълбок сняг си личеше че не е баш зимна гумата.
        Та ще се повторя, според това което слагаш трябва и да караш. Имам само летни като падне сняг просто не карам, в кишата хич не са зле. Имам зимни като е сняг добре ама като стане както е в момента, просто карам много по внимателно.....
        Всеки да преценява за себе си, но се съобразявайте. Щото ме фаща страх от рацери като оня в две теми по надолу(с Реното) който с каквито и гуми да е все тая.
        А най опасно е да се кара с две летни и две зимни независимо кой сезон

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
          Смяташ ли, че една лятна гума умряла от студ ше зацепи веднага сред излизане от леда.
          От опита ми със сликове на писта - смятам, че загряла гума, без значение каква, щом стъпи пак на сухия асфалт, ще зацепи. Едно стъпване на лед за секунда-две, няма как да я вкорави до температурите, за които си мислиш.
          И само не ми казвай, че когато караш по супер студен асфалт, гумите не загряват... че тогава ще трябва да кажа на колежките да викат бърза помощ да ме реанимират от смях...
          Две черни перли...

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
            Бате Шефе, ти май не четеш постовете.. Момчето казва, че в Англия никой не слага зимни гуми. Явно са си направили сметката.

Чета , чета.

Това прочетох

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
            Аз пак ще припомня, че сега Януари като се прибрах тука в Англия, понеже всичките са философи и големи шофьори като някои в тоя форум, падна точно 2 санта сняг а температурата беше -1,-2 градуса...
            Освен мен, кола с повече от 10км да се движи нямаше, пък да не говорим, че повечето вземаха завоите с помощта на бордюрите, чуждите калници и т.н....на тоя фон аз с моите си зимни гуми за балъци карах с 30-40-50км/ч без НИКАКВИ проблеми, че даже ме гледаха малоумно като ги изпреварвах....

Познайте....тая година вече всеки се ослушва за зимни гуми да си купи...и на всеки, който кажа, че си имам ми вика ЕВАЛА...
            И всичко това се случва в страната, в която дори няма внос на зимни гуми...

И това прочетох :

Искаш да кажеш, че англичаните са прост народ, а ние сме много умни ОК няма пробелми... Дай боже и ние да станеме толкова прости, за да имаме техния стандарт. Добре, че беше ти, да им кажеш, че има зимни гуми, те горките не са чували до сега.

Вярвай ми- досега щом никой не е внасял зимни гуми там, то явно няма далавера. Разбирай- сам ще си ги караш, ако внесеш. И то не защото англичаните са прости, видиш ли, а защото за един ден в годината не е рентабилно да пръснеш 1000 Паунда. А хората там ценят парите, за разлика от тука, където само и само да караш кола си готов да си даваш 2/3 от заплатата за нея.

И те попитах как точно измисли тази сума ?
            Че преди малко нещо се споменаваше за празни приказки ?
            Last edited by pr_00f; d.m.y г., 13:55.
            Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
            ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

• Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
              От опита ми със сликове на писта - смятам, че загряла гума, без значение каква, щом стъпи пак на сухия асфалт, ще зацепи. Едно стъпване на лед за секунда-две, няма как да я вкорави до температурите, за които си мислиш.
              И само не ми казвай, че когато караш по супер студен асфалт, гумите не загряват... че тогава ще трябва да кажа на колежките да викат бърза помощ да ме реанимират от смях...
              Карай си с летните гуми на пистата колкото си искаш - от такива състезатели ми е писнало вече и затова си нося вече и бухалка в колата.
              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
              sigpic

Comment

• [QUOTE=pr_00f;779761]Чета , чета.

Това прочетох

И това прочетох :

Искаш да кажеш, че англичаните са прост народ, а ние сме много умни ОК няма пробелми... Дай боже и ние да станеме толкова прости, за да имаме техния стандарт. Добре, че беше ти, да им кажеш, че има зимни гуми, те горките не са чували до сега.

Вярвай ми- досега щом никой не е внасял зимни гуми там, то явно няма далавера. Разбирай- сам ще си ги караш, ако внесеш. И то не защото англичаните са прости, видиш ли, а защото за един ден в годината не е рентабилно да пръснеш 1000 Паунда. А хората там ценят парите, за разлика от тука, където само и само да караш кола си готов да си даваш 2/3 от заплатата за нея. QUOTE]

И те попитах как точно измисли тази сума ?
                Че преди малко нещо се споменаваше за празни приказки ?
                Много ми е интересно, как ще си купят масово зимни гуми, като няма внос И аджеба, защо не използвате случая да направите няколко милиона от внос на гуми. А сетих се- големите гумопроизводители, може би вече са дали хиляди долари за проучвания и са стигнали до извода, че няма смисъл да се хабят да продават зимни гуми в Англия.
                Lexus IS200

Comment

Карай си с летните гуми на пистата колкото си искаш - от такива състезатели ми е писнало вече и затова си нося вече и бухалка в колата.
                  Грешен отговор. Аз съм от тези, дето не спира да повтаря, че шосето не е писта.
                  Ако ми се кара състезателно, има писти за целта. На шосето се возя. Бухалката иначе си я носи - наистина има всякакви идиоти по пътищата.
                  Две черни перли...

Comment

• Зимни гуми в Англия можеш да си купиш много лесно, тва не ти Зимбабве...моите дойдоха за 4 дена от Германия...цена:400 и нещо евро за 4-ка от най-скъпия Вредещайн-16ка
                    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• Със загряли сликове, много по добре се спира зимата, даже по ниската температура, ги кара да не прегряват и разтапят...

Призовавам модераторите да изтрият темата, че ставаме за смях....

Comment

• Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                        Зимни гуми в Англия можеш да си купиш много лесно, тва не ти Зимбабве...моите дойдоха за 4 дена от Германия...цена:400 и нещо евро за 4-ка от най-скъпия Вредещайн-16ка

Кажи ти за застраховките, че ми е интересно
                        Ясно стана вече че гумите не струват 1000 паунда.
                        Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                        ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

• Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
                          Със загряли сликове, много по добре се спира зимата, даже по ниската температура, ги кара да не прегряват и разтапят...

Призовавам модераторите да изтрият темата, че ставаме за смях....
                          Къде ще ги загрееш тия сликове до такава степен по пътя през зимата, бе колега - аман от професори.
                          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                            Зимни гуми в Англия можеш да си купиш много лесно, тва не ти Зимбабве...моите дойдоха за 4 дена от Германия...цена:400 и нещо евро за 4-ка от най-скъпия Вредещайн-16ка
                            Бате страшно си се набутал. ти ако не разбра в Англия зимни гуми не ти трябват за зимата. Тука българите сме най-знаещите, най-отворените, най-големите тарикати и най-добре знаем нещата как стават. Та ето заради това държавата ни е една от най-развитите и най-проспериращите в света.

Докато имаме това мислене тип: "Аз съм по тарикат от Пешо, а Пешо е балък, защото не разбира (не мисли същото което аз)", никога няма да се оправиме.

---------- Post added at 14:04 ---------- Previous post was at 14:03 ----------

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                            Къде ще ги загрееш тия сликове до такава степен по пътя през зимата, бе колега - аман от професори.
                            Колегата се ебаваше
                            Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

Явно, си ме разбрал буквално....

Comment

• Не знам само защо така игнорирате постовете на Гиги. По-смислено твърдение, здраве му кажи.
                                Аз миналата година изобщо не сложих зимните гуми на алфата, но и не излизах с нея, когато имаше сняг по булевардите, а в квартала карах на първа. И, изненада, нямах проблем. Да, правих си сметка. Да, за снега лятната гума, макар и чисто нова мишлен пилот екзалто, не се държи добре. Но на сухо и мокро без сняг, спирам в пъти по-добре от зимните гуми. Тази година ще карам зимната кола при по-кофти време, най-вероятно. Е, приготвил съм и зимните за алфата, но ще видим кога ще ги сложа.
                                Пък който иска да ми се доверява. Очевидно не го правя, за да спестя - имам си ги гумите и смятам, че е по-добре с летни _за момента_.
                                I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                                Roosevelt

Comment

Working...
                                X