Мято, ще ме прощаваш колега, ама познанията ти за религиите като цяло и християнството в частност са силно ограничени (в смисъл едностранчиви).
Известие
Collapse
No announcement yet.
Да спрем талибанизацията на Българското училище.
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеМято, ще ме прощаваш колега, ама познанията ти за религиите като цяло и християнството в частност са силно ограничени (в смисъл едностранчиви).Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеКрая значи края.
Училището не може да влезе в ролята на Църквата - не може да отведе децата до Христос. Но може да ги направи личности - отговорни към себе си и другите
А относно заключението за децата и пораждането на отговорст съм съгласен на 100%Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеНяма развита личност без сериозно отношение към Господ, независимо от изводите му, просто дълбочината на интелекта го изисква.
Като се замисля, май си прав. Едни имат положително отношение, други отрицателно. Просто въпрос на мироглед.Ден без бира е загубен ден!
Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior
Comment
-
Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщениеСъжалявам,че развалям удоволствието ти колега,чел съм повече от колкото е трябвало
Между другото, хората които четат никога не биха се изказали че са прочели повече отколкото трябва, особено в минало време и особено на 25 годиниsigpicAlfa 155 2.0 16v
Comment
-
От много четене файда няма, защото може да се получи обратен ефет - важното е поне малко да остане нещо в главата на четящия, но някои хора смятат, че е много опасно това действие с четенето.
Като гледам резултатите, болшинството може да бъде спокойно, че няма да им талибанизират децата.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Кордовския халифат!!!
Тласнал Европа не по-малко от богомилите по пътя на прогреса.
Пример за толерантност и разцвет на мюсюлманската култура.
Проводник на цялата наука дошла от времената на Харун Ал Рашид.
Периода е много интересен.
Мир, наука, образование и верска търпимост.
Испания дължи на тоя период величието си.
Архитектурата си също.
Те ви сега и най-сладкото!
Не е имало вероучение, но всеки е имал правото да ходи и в църква и в джамия!
имало е титла свещенник, която не се е указвала, каква и точно.
Това за пред закона.
80 процента от архитектурата на Испания е от тоя период.
Това само като сведение!
Иначе, каквото и да предлагат в училище, ние като родители сме отговорни, какаво и как ще ги учат там.
Аз лично, като разбрах, че децата ще пишат по тема:"Паисий като революционер" отидох и с гимназиалното си образование я направих даскалицата да съжалява, че се е родила.
Иначе имам един приятел поп, както и двама други приятели ходжи, на които бих поверил децата, да им набиват в тиквите морала, ама това е на ниво лични контакти.
Сега ме подсещат да ви кажа, че нашето вероучение го преподаваме успешно!
Двама регистрирани и 60 гости!
Това да ви е познато!?
Хлапетата четат, а ние сме в диспут!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Светът е това, което е и за да се ориентираме добре в него, е хубаво да го видим в различните му светлини. Всяка истина помага за нашето израстванеВиждайки различните истини можем да вземем по-правилни решения за себе си и за другите.Проблемът е, че нашето виждане за истината би могло да е толкова далеч от реалността, че всъщност да е една огромна заблуда
Ще разберем
“And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle
Comment
-
Как беше превода на оная вулканската приказка... безкрайни вероятностни в безкрайни комбинации.
Докато е с познавателна цел няма как да навреди и изучаването на религиите.
Просто ми е интересно как скачащите с рефрена талибанизация ще защитят тезата, че забраняването на някакво познание е полезно като цяло.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеКордовския халифат!!!
Тласнал Европа не по-малко от богомилите по пътя на прогреса.
Пример за толерантност и разцвет на мюсюлманската култура.
Проводник на цялата наука дошла от времената на Харун Ал Рашид.
Периода е много интересен.
Мир, наука, образование и верска търпимост.
Испания дължи на тоя период величието си.
Архитектурата си също.
Те ви сега и най-сладкото!
Не е имало вероучение, но всеки е имал правото да ходи и в църква и в джамия!
имало е титла свещенник, която не се е указвала, каква и точно.
Това за пред закона.
80 процента от архитектурата на Испания е от тоя период.
Това само като сведение!
Иначе, каквото и да предлагат в училище, ние като родители сме отговорни, какаво и как ще ги учат там.
Аз лично, като разбрах, че децата ще пишат по тема:"Паисий като революционер" отидох и с гимназиалното си образование я направих даскалицата да съжалява, че се е родила.
Иначе имам един приятел поп, както и двама други приятели ходжи, на които бих поверил децата, да им набиват в тиквите морала, ама това е на ниво лични контакти.
Сега ме подсещат да ви кажа, че нашето вероучение го преподаваме успешно!
Двама регистрирани и 60 гости!
Това да ви е познато!?
Хлапетата четат, а ние сме в диспут!
Първоначално публикувано от viki Покажи съобщениеСветът е това, което е и за да се ориентираме добре в него, е хубаво да го видим в различните му светлини. Всяка истина помага за нашето израстванеВиждайки различните истини можем да вземем по-правилни решения за себе си и за другите.Проблемът е, че нашето виждане за истината би могло да е толкова далеч от реалността, че всъщност да е една огромна заблуда
Ще разберем
Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеПроблемът се корени в това,че и истината не е абсолютна,а е въпрос на гледна точка.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеКак беше превода на оная вулканската приказка... безкрайни вероятностни в безкрайни комбинации.
Докато е с познавателна цел няма как да навреди и изучаването на религиите.
Просто ми е интересно как скачащите с рефрена талибанизация ще защитят тезата, че забраняването на някакво познание е полезно като цяло.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Колега... кога последно си бил в училище, май си забравил какво се случва с незадължителната материя
За съжаление такъв е принципа на образованието... онова което обществото иска да бъде познавано на някакво ниво, трябва да бъде задължително.
Не виждам с какво една философска или историческа трактовка е по-различна от една религиозна такава от гледна точка разширяване на мирогледа.
Виж за оценки по горните е много съмнително... по-скоро трябва да са зачоти и да не влияят на дипломата.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеКолега... кога последно си бил в училище, май си забравил какво се случва с незадължителната материя
За съжаление такъв е принципа на образованието... онова което обществото иска да бъде познавано на някакво ниво, трябва да бъде задължително.
Не виждам с какво една философска или историческа трактовка е по-различна от една религиозна такава от гледна точка разширяване на мирогледа.
Виж за оценки по горните е много съмнително... по-скоро трябва да са зачоти и да не влияят на дипломата.
Имаш една такава в поста си и тя е "случва"
Там не трябва нищо да се случва , а да става!
Моля те, редактирай си поста, който иначе си е съвсем наред!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеКолега... кога последно си бил в училище, май си забравил какво се случва с незадължителната материя
Виж за оценки по горните е много съмнително... по-скоро трябва да са зачоти и да не влияят на дипломата.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
Comment