Първоначално публикувано от Ramsezsh
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Да спрем талибанизацията на Българското училище.
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщениети не проповядваш ли атеизма си ?Ден без бира е загубен ден!
Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior
Comment
-
(Мат. 5:3)
Блажени бедните духом, защото тяхно е царството небесно.
Блажени плачещите, защото те ще се утешат.
Блажени кротките, защото те ще наследят земята.
Блажени гладните и жадните за правда, защото те ще се наситят.
Блажени милостивите, защото те ще бъдат помилувани.
Блажени чистите по сърце, защото те ще видят Бога.
Блажени миротворците, защото те ще се нарекат синове Божии.
Блажени изгонените заради правда, защото тяхно е царството небесно.
Блажени сте вие, когато ви похулят и изгонят, и кажат против вас лъжовно каква и да е лоша дума заради Мене.
п.с
кажи какво лошо виждаш в тези думи?sigpicAlfa 155 2.0 16v
Comment
-
В думите, нищо.
В задължителността им има много лошо обаче.
Ако аз не желая да съм християнин - задължителността на думите няма да помогнеа. Е това май не могат да го разберат някои хора. Думите са думи. В някои случаи са истина, в други лицемерие. Когато се налагат - "Блажени гладните и жадните за правда, защото те ще се наситят" се превръща в лицемерие.Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 01:05.Ден без бира е загубен ден!
Comment
-
Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщениеВ думите, нищо.
В задължителността им има много лошо обаче.
Ако аз не желая да съм християнин - задължителността на думите няма да помогнеа. Е това май не могат да го разберат някои хора. Думите са думи. В някои случаи са истина, в други лицемерие. Когато се налагат - "Блажени гладните и жадните за правда, защото те ще се наситят" се превръща в лицемерие.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Именно върху него разсъждавам. В задължителността на нечии интереси и разбирания няма правда.,има лицемерие.
А в нашия случай има просто икономически интереси на патриаршията.Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 01:14.Ден без бира е загубен ден!
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеАйде сега кажи как се взимат държавните решения, ако не именно по този начин?
ПП Леле, писали сме заедно с Фред
---------- Post added at 23:47 ---------- Previous post was at 23:44 ----------
Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщениеИменно върху него разсъждавам. В задължителността на нечии интереси и разбирания няма правда.,има лицемерие.
А в нашия случай има просто икономически интереси на патриаршията.
Това, че сега църквата е болна и бездушна,умишлено водена към това състяние, някъде от около 1950 г, не значи, че винаги е била такава и че ще бъде.Отделно път и сме казвала, че всяко стадо си има мърша, това важи за цялото ни общество.
Но точно в днешни дни, когато и църквата е официално отделена от държавата може да води една по различна политика основана на духовното, а не толкова на матерялното.Last edited by fred; d.m.y г., 07:53.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеНо точно в днешни дни, когато и църквата е официално отделена от държавата може да води една по различна политика основана на духовното, а не толкова на матерялното.Ден без бира е загубен ден!
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеСамо дето религията всъщност ограмотява.
Това че била опиум за масите е шибана комунистическа инсинуация.
Това физика, математика, химия, астрономия, биология и т.н., според мен са много по-добър метод за ограмотяване, отколкото разни средновековни суеверия.Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.
Comment
-
Отделена от държавата, религиозната институция става държава в държавата.
Много често и наднационална.
Вместо обединител на нацията, тя започва да се грижи единствено за собствените си нужди.
Векове римокатолическата църква е потапяла Европа, Америка и Изтока в кръв , пряко следствие от налагането на хегемонията и.
Като имаш здраво куче със силен характер, не е зле да го държиш на здрава каишка.
Църквата в Гърция е толкова самостоятелна и силна, че е мечта за всеки духовник.
Резултата е пълното разложение.
Църквата им се тресе от скандали, свързани с педерастия, хомосексуализъм, зоофилия, наркотрафик и откровенни кражби.
Така е, защото там непрекъснато се внушава, че свещеника не се коментира. Каквото и да прави.
Децата се зомбират още в училище и ако това има впредвид Рамзес, аз съм напълно съгласен с него.
Виждал съл го с очите си, до какво води.
Включително и до проблеми в семейството, защото водещата фигура в него става местния поп, а не главата.
Изобщо, когато една морална норма се облече със законова одежда, тя винаги се извращава.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение(Мат. 5:3)
Блажени бедните духом, защото тяхно е царството небесно.
Блажени плачещите, защото те ще се утешат.
Блажени кротките, защото те ще наследят земята.
Блажени гладните и жадните за правда, защото те ще се наситят.
Блажени милостивите, защото те ще бъдат помилувани.
Блажени чистите по сърце, защото те ще видят Бога.
Блажени миротворците, защото те ще се нарекат синове Божии.
Блажени изгонените заради правда, защото тяхно е царството небесно.
Блажени сте вие, когато ви похулят и изгонят, и кажат против вас лъжовно каква и да е лоша дума заради Мене.
п.с
кажи какво лошо виждаш в тези думи?
Да не задълбаваме сега за кои "бедни хорица" в същност иде реч,защото те са упоменати конкретно.Освен това текстовете са кабалистични и не значат баш това,за което се говори.
В същтност Христос е проповядвал само сред юдейте и целта му е била да ги върне към основните "ЦЕННОСТИ", за които тук толкова се говори.Човекът е бил равин и т.н. му ученици са се обръщали така към него.
Отделно от това ще спомена,че Мохамед е бил християнски свещеник,демек поп.
В този ред на мисли и двамата не са искали да създават нова религия,а да реформират съществуващата,ама нейсе.
Като говорим за Хитлер,Сталин и други,не бива да забравяме,че в същност фашизма,комунизма и тем подобни са еквивалент на религии.
"Аз вярвам в единний и светъл комунизъм....."
Давам го само за пример,макар че авторът няма предвид точно това.(Предполагам се сещате кой е?)Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщениеOграмотява, само когато е единственият източник на знание. Само че времената, в които религията е била "модерна" отдавна са отминали - сега е 21ви век и има "по-хубави" обяснения за нещата около нас.
Това физика, математика, химия, астрономия, биология и т.н., според мен са много по-добър метод за ограмотяване, отколкото разни средновековни суеверия.
обяснения , ето например какво казва един един от най-влиятелните и известни учени и интелектуалци за всички времена, често определян и като бащата на съвременната физика "Науката без религия е куца, религията без наука е сляпа" и "Бих искал да знам мислите на Бог, останалото са подробности"
Алберт АйнщайнsigpicAlfa 155 2.0 16v
Comment
-
Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщениерелигията не е в противоречие с нито едно от тези изброени...Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.
Comment
-
Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщениеСигурно, затова Инквизицията е горила хора на кладите...
Просто не е имало още антибиотици!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщениерелигията не е в противоречие с нито едно от тези изброени
обяснения , ето например какво казва един един от най-влиятелните и известни учени и интелектуалци за всички времена, често определян и като бащата на съвременната физика "Науката без религия е куца, религията без наука е сляпа" и "Бих искал да знам мислите на Бог, останалото са подробности"
Алберт Айнщайн
Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщениеСигурно, затова Инквизицията е горила хора на кладите...Last edited by myato; d.m.y г., 10:53.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
Comment