Известие

Collapse
No announcement yet.

Кабинетът Борисов подава оставка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• А това е така, съгласен
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

• Четох последните ви коментари и ми стана интересно.....
      Да ви попитам сега .... а какво направи запада и каква е разликата освен фалшивото усещане за свобода и правото да им работим за стотинки ..... Моля без нападки , няколко пъти вече съм обяснявал че не съм русофил или русофоб или еврофил или еврофоб комунист или демократ и.т.н... Просто съпоствям нещата без предразсъдъци
      Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Тая тема си я дъвчем май от години и няма да се свърши.Свобода у нас все още няма-да, има разлика, не е както преди 1989, но реалната демокрация няма.И една от причините е липсата на такова поведени в народа.
        Ми то стотинките са ни от соца, само дето поради изкуствения дефицит уж бяха повече-сега доходите са по - високи, но има всичко, отделно и разделението е видимо.Да и отделно няма как да се изравнят бързо с тия, които никога не са били под съветско.Няма как да се изгради стандарт без реформи, без силна съдебна система, МВР, медии и т.н.
        Замислял ли си се, че няма държава след соца, която да има стандарта на европейските държави?Донякъде е близо Словения, ама те са шепа хора и винаги са били половин австрийци кажи речи.
        Last edited by fred; d.m.y г., 23:48.
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
          Тая тема си я дъвчем май от години и няма да се свърши.Свобода у нас все още няма-да, има разлика, не е както преди 1989, но реалната демокрация няма.И една от причините е липсата на такова поведени в народа.
          Ми то стотинките са ни от соца, само дето поради изкуствения дефицит уж бяха повече-сега доходите са по - високи, но има всичко, отделно и разделението е видимо.Да и отделно няма как да се изравнят бързо с тия, които никога не са били под съветско.Няма как да се изгради стандарт без реформи, без силна съдебна система, МВР, медии и т.н.
          Замислял ли си се, че няма държава след соца, която да има стандарта на европейските държави?Донякъде е близо Словения, ама те са шепа хора и винаги са били половин австрийци кажи речи.
          Да ,така си е дъвчем си я Ама наистина нямаш ли едно такова чувство че България не е независима , че пак някои ни командва всяка стъпка ?!?!? Знам само едно, никога не сме имали силни политици (имам предвид умствената сила и себеуважение) някой с топки , който да застане пред някоя суперсила и да каже - България ще направи така .... и точка по въпроса..... Както го правеха ... ами примерно Уго Чавес , Кадафи, Лукашенко .... сега не ме разбирайте погрешно , не знам колко са били прави тези хора или не , но факт е че ги уважавам защото може би бяха от последните истински лидери....личности..или както там се води!!!
          Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
            Да ,така си е дъвчем си я Ама наистина нямаш ли едно такова чувство че България не е независима , че пак някои ни командва всяка стъпка ?!?!? Знам само едно, никога не сме имали силни политици (имам предвид умствената сила и себеуважение) някой с топки , който да застане пред някоя суперсила и да каже - България ще направи така .... и точка по въпроса..... Както го правеха ... ами примерно Уго Чавес , Кадафи, Лукашенко .... сега не ме разбирайте погрешно , не знам колко са били прави тези хора или не , но факт е че ги уважавам защото може би бяха от последните истински лидери....личности..или както там се води!!!
            Всички тези политици, които даваш за пример са от държави, притежаващи източници на сериозен паричен ресурс. Това обуслявя една финансова независимост, която ти дава и възможността да удариш по масата.
            В бедни на ресурси държави, като нашата удрянето по масата, често пъти е свързано със затваряне на кранчето.
            Не е лесно в такава ситуация да си политик чиито глас се чува по цял свят.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Няма да коментирам сатрапите които Орм е дал за пример, но ще попитам Гърция с какви ресурси е независима та за пореден път поставя Европа на колене, първо им опростиха 50% от дълга, сега се готвят още 25%, а МВФ признават нещо, което отдавна беше ясно на една част от икономистите- гръцкият дълг трябва да се опрости целият ! Каквито и да са гръцките политици, очевидно успяват да надлъжат целият ЕС в частност Германия на което лично аз се кефя.
              SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                Всички тези политици, които даваш за пример са от държави, притежаващи източници на сериозен паричен ресурс. Това обуслявя една финансова независимост, която ти дава и възможността да удариш по масата.
                В бедни на ресурси държави, като нашата удрянето по масата, често пъти е свързано със затваряне на кранчето.
                Не е лесно в такава ситуация да си политик чиито глас се чува по цял свят.
                Белорус ???

---------- Post added at 12:02 ---------- Previous post was at 12:00 ----------

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                Няма да коментирам сатрапите които Орм е дал за пример, но ще попитам Гърция с какви ресурси е независима та за пореден път поставя Европа на колене, първо им опростиха 50% от дълга, сега се готвят още 25%, а МВФ признават нещо, което отдавна беше ясно на една част от икономистите- гръцкият дълг трябва да се опрости целият ! Каквито и да са гръцките политици, очевидно успяват да надлъжат целият ЕС в частност Германия на което лично аз се кефя.
                Интересувал ли си се как са живяли хората в тези държави под ръководството на сатрапите??? Та май ако не ме лъже паммета и полови българия ходеше там да изкарва пари...

---------- Post added at 12:06 ---------- Previous post was at 12:02 ----------

Не е само да удариш по масата , наистина примера с гърция е много добър, никой не казва да заплашваме ЕС и.т.н ама мамка му поне някой да изрази някакво наше мнение , да каже на ЕС че не могат да дават на селянина 300лв и да му ги искат после само за ток, да им кажат че нормите за вашите стандарти не стават при нас щото сме бедни, а не да седят там и да махат с глава покорно , както го правеха пред СССР сега го правят абсолютно същото..
                Наистина бях шокиран като разбрах тези момчета дето згинаха в мината са работили за по 500лв на месец....та това си е направо по зле от комунистически режим...

Comment

• Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                  Няма да коментирам сатрапите които Орм е дал за пример, но ще попитам Гърция с какви ресурси е независима та за пореден път поставя Европа на колене, първо им опростиха 50% от дълга, сега се готвят още 25%, а МВФ признават нещо, което отдавна беше ясно на една част от икономистите- гръцкият дълг трябва да се опрости целият ! Каквито и да са гръцките политици, очевидно успяват да надлъжат целият ЕС в частност Германия на което лично аз се кефя.
                  Гърция е една от основните туристически дестинации в света. Това е ресурс, който не следва да бъде пренебрегван с лека ръка.
                  Относто опростяването на заемите:
                  Ако ти си дал 1000 лв заем на някого а той по една или друга причина не може да ти ги върне, кое от двете ще избереш:

а/ - да му опростиш половината и така някога да ти върне поне другата половина ?

б/ - да го доведеш до пълен финансов крах и така той никога и нищо да не може да ти върне?

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Гърция е една от основните туристически дестинации в света. Това е ресурс, който не следва да бъде пренебрегван с лека ръка.
                    Ако ти си дал 1000 лв заем на някого а той по една или друга причина не може да ти ги върне, кое от двете ще избереш:

а/ - да му опростиш половината и така някога да ти върне поне другата половина ?

б/ - да го доведеш до пълен финансов крах и така той никога и нищо да не може да ти върне?
                    в/ - Няма да му ги опростиш и така някога ще ти върне целиа дълг

Comment

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                      в/ - Няма да му ги опростиш и така някога ще ти върне целиа дълг
                      Това което даваш като отговор е в резултат от субектинна позиция, принципи, чест, дори инат (Аз също сигурно бих възприел същия вариант).

Железните закони в сферата на финансите - там където се прави сметка на всяка част от процента и става въпрос за огромни суми, ще посочат другия отговор. Можеш да бъдеш уверен в това.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Така, за туристическият ресурс си прав, но България има по-добър, поне имаше преди всичко да бъде съсипано от внезапно забогателите другари.
                        Относно дълга темата е много по-обширна и сложна от така поставените ти въпроси. Ти мислиш ли, че Гърция е похарчила реални почти 400 милиарда евро при условие, че БВП и е около 200 милиарда евро на година? В зората си световната банкова система е можела да отпуска кредити само срещу обезпечение в злато, в последствие заради ограничеността на златото се е приело, че банката може да отпусне до 50% над реалните пари които има.....в момента граници на практика няма. Та само като приемем този малък пример, приеми, че съм ти отпуснал едни виртуални 1000 лева с лихва.....които обаче ти трябва да ми върнеш реално.

Преди да ми отговориш, изгледай този филм http://www.youtube.com/watch?v=Ypo1WY2obPk
                        SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Така, за туристическият ресурс си прав, но България има по-добър, поне имаше преди всичко да бъде съсипано от внезапно забогателите другари.
                          Относно дълга темата е много по-обширна и сложна от така поставените ти въпроси. Ти мислиш ли, че Гърция е похарчила реални почти 400 милиарда евро при условие, че БВП и е около 200 милиарда евро на година? В зората си световната банкова система е можела да отпуска кредити само срещу обезпечение в злато, в последствие заради ограничеността на златото се е приело, че банката може да отпусне до 50% над реалните пари които има.....в момента граници на практика няма. Та само като приемем този малък пример, приеми, че съм ти отпуснал едни виртуални 1000 лева с лихва.....които обаче ти трябва да ми върнеш реално.

Преди да ми отговориш, изгледай този филм http://www.youtube.com/watch?v=Ypo1WY2obPk

Това че банковата система е порочна отдавна ми е ясно. Иначе филмчето и други подобни са добри илюстрации на това.
                          Но тук въпросът не беше в това на какво се дължи кризата а в това кой политик, и защо може или не може "да удари по масата".
                          Ако някой си мисли, че на Гърция и биват опрощавани дългове, заради нечии политически умения, то той е в голяма грешка. Всичко е резултат от проста аритметика и оценка на риска от страна на самите банки, отпуснали заемите.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

• И какви са тези прости сметки на кредиторите? От 1829 година, когато Гърция обявява независимост до сега е обявявала фалит 5 пъти, а почти половината от времето и през новата си история е в неплатежоспособност. Това дали е случайност или е начин на водене на политика.....хайде стига, гърците с това са известни в целият свят.
                            SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

И какви са тези прости сметки на кредиторите? От 1829 година, когато Гърция обявява независимост до сега е обявявала фалит 5 пъти, а почти половината от времето и през новата си история е в неплатежоспособност. Това дали е случайност или е начин на водене на политика.....хайде стига, гърците с това са известни в целият свят.
                              Простите сметки се състоят в това, че очевидно от 1829 г. насам, този който отпуска въпросните заеми има сметка от това. Иначе не би го правил. Прословутата гръцка политика е едно, точните сметки и добре пресметнатите интереси - съвсем друго.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Кредиторите на Гърция са много и различни! Няма как това което мислиш да се случи. За толкова много години от както са членка на ЕС икономиката им е почти 50% държавна, а когато комунягите фалираха България при Жан Виденов при много по-нисък дълг ни наложиха много по-лоши условия за да ни налеят пари.....и светкавична приватизация. Както и да го въртиш нашите политици са продажници и нямат никакъв национален идеал.
                                SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Working...
                                X