А това е така, съгласен
Известие
Collapse
No announcement yet.
Кабинетът Борисов подава оставка
Collapse
X
-
Четох последните ви коментари и ми стана интересно.....
Да ви попитам сега .... а какво направи запада и каква е разликата освен фалшивото усещане за свобода и правото да им работим за стотинки ..... Моля без нападки , няколко пъти вече съм обяснявал че не съм русофил или русофоб или еврофил или еврофоб комунист или демократ и.т.н... Просто съпоствям нещата без предразсъдъциОсел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Тая тема си я дъвчем май от години и няма да се свърши.Свобода у нас все още няма-да, има разлика, не е както преди 1989, но реалната демокрация няма.И една от причините е липсата на такова поведени в народа.
Ми то стотинките са ни от соца, само дето поради изкуствения дефицит уж бяха повече-сега доходите са по - високи, но има всичко, отделно и разделението е видимо.Да и отделно няма как да се изравнят бързо с тия, които никога не са били под съветско.Няма как да се изгради стандарт без реформи, без силна съдебна система, МВР, медии и т.н.
Замислял ли си се, че няма държава след соца, която да има стандарта на европейските държави?Донякъде е близо Словения, ама те са шепа хора и винаги са били половин австрийци кажи речи.Last edited by fred; d.m.y г., 23:48.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеТая тема си я дъвчем май от години и няма да се свърши.Свобода у нас все още няма-да, има разлика, не е както преди 1989, но реалната демокрация няма.И една от причините е липсата на такова поведени в народа.
Ми то стотинките са ни от соца, само дето поради изкуствения дефицит уж бяха повече-сега доходите са по - високи, но има всичко, отделно и разделението е видимо.Да и отделно няма как да се изравнят бързо с тия, които никога не са били под съветско.Няма как да се изгради стандарт без реформи, без силна съдебна система, МВР, медии и т.н.
Замислял ли си се, че няма държава след соца, която да има стандарта на европейските държави?Донякъде е близо Словения, ама те са шепа хора и винаги са били половин австрийци кажи речи.Ама наистина нямаш ли едно такова чувство че България не е независима , че пак някои ни командва всяка стъпка ?!?!? Знам само едно, никога не сме имали силни политици (имам предвид умствената сила и себеуважение) някой с топки , който да застане пред някоя суперсила и да каже - България ще направи така .... и точка по въпроса..... Както го правеха ... ами примерно Уго Чавес , Кадафи, Лукашенко .... сега не ме разбирайте погрешно , не знам колко са били прави тези хора или не , но факт е че ги уважавам защото може би бяха от последните истински лидери....личности..или както там се води!!!
Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщениеДа ,така си е дъвчем си яАма наистина нямаш ли едно такова чувство че България не е независима , че пак някои ни командва всяка стъпка ?!?!? Знам само едно, никога не сме имали силни политици (имам предвид умствената сила и себеуважение) някой с топки , който да застане пред някоя суперсила и да каже - България ще направи така .... и точка по въпроса..... Както го правеха ... ами примерно Уго Чавес , Кадафи, Лукашенко .... сега не ме разбирайте погрешно , не знам колко са били прави тези хора или не , но факт е че ги уважавам защото може би бяха от последните истински лидери....личности..или както там се води!!!
В бедни на ресурси държави, като нашата удрянето по масата, често пъти е свързано със затваряне на кранчето.
Не е лесно в такава ситуация да си политик чиито глас се чува по цял свят.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Няма да коментирам сатрапите които Орм е дал за пример, но ще попитам Гърция с какви ресурси е независима та за пореден път поставя Европа на колене, първо им опростиха 50% от дълга, сега се готвят още 25%, а МВФ признават нещо, което отдавна беше ясно на една част от икономистите- гръцкият дълг трябва да се опрости целият ! Каквито и да са гръцките политици, очевидно успяват да надлъжат целият ЕС в частност Германия на което лично аз се кефя.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеВсички тези политици, които даваш за пример са от държави, притежаващи източници на сериозен паричен ресурс. Това обуслявя една финансова независимост, която ти дава и възможността да удариш по масата.
В бедни на ресурси държави, като нашата удрянето по масата, често пъти е свързано със затваряне на кранчето.
Не е лесно в такава ситуация да си политик чиито глас се чува по цял свят.
---------- Post added at 12:02 ---------- Previous post was at 12:00 ----------
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеНяма да коментирам сатрапите които Орм е дал за пример, но ще попитам Гърция с какви ресурси е независима та за пореден път поставя Европа на колене, първо им опростиха 50% от дълга, сега се готвят още 25%, а МВФ признават нещо, което отдавна беше ясно на една част от икономистите- гръцкият дълг трябва да се опрости целият ! Каквито и да са гръцките политици, очевидно успяват да надлъжат целият ЕС в частност Германия на което лично аз се кефя.
---------- Post added at 12:06 ---------- Previous post was at 12:02 ----------
Не е само да удариш по масата , наистина примера с гърция е много добър, никой не казва да заплашваме ЕС и.т.н ама мамка му поне някой да изрази някакво наше мнение , да каже на ЕС че не могат да дават на селянина 300лв и да му ги искат после само за ток, да им кажат че нормите за вашите стандарти не стават при нас щото сме бедни, а не да седят там и да махат с глава покорно , както го правеха пред СССР сега го правят абсолютно същото..
Наистина бях шокиран като разбрах тези момчета дето згинаха в мината са работили за по 500лв на месец....та това си е направо по зле от комунистически режим...Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеНяма да коментирам сатрапите които Орм е дал за пример, но ще попитам Гърция с какви ресурси е независима та за пореден път поставя Европа на колене, първо им опростиха 50% от дълга, сега се готвят още 25%, а МВФ признават нещо, което отдавна беше ясно на една част от икономистите- гръцкият дълг трябва да се опрости целият ! Каквито и да са гръцките политици, очевидно успяват да надлъжат целият ЕС в частност Германия на което лично аз се кефя.
Относто опростяването на заемите:
Ако ти си дал 1000 лв заем на някого а той по една или друга причина не може да ти ги върне, кое от двете ще избереш:
а/ - да му опростиш половината и така някога да ти върне поне другата половина ?
б/ - да го доведеш до пълен финансов крах и така той никога и нищо да не може да ти върне?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеГърция е една от основните туристически дестинации в света. Това е ресурс, който не следва да бъде пренебрегван с лека ръка.
Ако ти си дал 1000 лв заем на някого а той по една или друга причина не може да ти ги върне, кое от двете ще избереш:
а/ - да му опростиш половината и така някога да ти върне поне другата половина ?
б/ - да го доведеш до пълен финансов крах и така той никога и нищо да не може да ти върне?Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщениев/ - Няма да му ги опростиш и така някога ще ти върне целиа дълг
Железните закони в сферата на финансите - там където се прави сметка на всяка част от процента и става въпрос за огромни суми, ще посочат другия отговор. Можеш да бъдеш уверен в това.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеГърция е една от основните туристически дестинации в света. Това е ресурс, който не следва да бъде пренебрегван с лека ръка.
б/ - да го доведеш до пълен финансов крах и така той никога и нищо да не може да ти върне?
Така, за туристическият ресурс си прав, но България има по-добър, поне имаше преди всичко да бъде съсипано от внезапно забогателите другари.
Относно дълга темата е много по-обширна и сложна от така поставените ти въпроси. Ти мислиш ли, че Гърция е похарчила реални почти 400 милиарда евро при условие, че БВП и е около 200 милиарда евро на година? В зората си световната банкова система е можела да отпуска кредити само срещу обезпечение в злато, в последствие заради ограничеността на златото се е приело, че банката може да отпусне до 50% над реалните пари които има.....в момента граници на практика няма. Та само като приемем този малък пример, приеми, че съм ти отпуснал едни виртуални 1000 лева с лихва.....които обаче ти трябва да ми върнеш реално.
Преди да ми отговориш, изгледай този филм http://www.youtube.com/watch?v=Ypo1WY2obPkSUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеТака, за туристическият ресурс си прав, но България има по-добър, поне имаше преди всичко да бъде съсипано от внезапно забогателите другари.
Относно дълга темата е много по-обширна и сложна от така поставените ти въпроси. Ти мислиш ли, че Гърция е похарчила реални почти 400 милиарда евро при условие, че БВП и е около 200 милиарда евро на година? В зората си световната банкова система е можела да отпуска кредити само срещу обезпечение в злато, в последствие заради ограничеността на златото се е приело, че банката може да отпусне до 50% над реалните пари които има.....в момента граници на практика няма. Та само като приемем този малък пример, приеми, че съм ти отпуснал едни виртуални 1000 лева с лихва.....които обаче ти трябва да ми върнеш реално.
Преди да ми отговориш, изгледай този филм http://www.youtube.com/watch?v=Ypo1WY2obPk
Това че банковата система е порочна отдавна ми е ясно. Иначе филмчето и други подобни са добри илюстрации на това.
Но тук въпросът не беше в това на какво се дължи кризата а в това кой политик, и защо може или не може "да удари по масата".
Ако някой си мисли, че на Гърция и биват опрощавани дългове, заради нечии политически умения, то той е в голяма грешка. Всичко е резултат от проста аритметика и оценка на риска от страна на самите банки, отпуснали заемите.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
И какви са тези прости сметки на кредиторите? От 1829 година, когато Гърция обявява независимост до сега е обявявала фалит 5 пъти, а почти половината от времето и през новата си история е в неплатежоспособност. Това дали е случайност или е начин на водене на политика.....хайде стига, гърците с това са известни в целият свят.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
-
Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщениеИ какви са тези прости сметки на кредиторите? От 1829 година, когато Гърция обявява независимост до сега е обявявала фалит 5 пъти, а почти половината от времето и през новата си история е в неплатежоспособност. Това дали е случайност или е начин на водене на политика.....хайде стига, гърците с това са известни в целият свят.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Кредиторите на Гърция са много и различни! Няма как това което мислиш да се случи. За толкова много години от както са членка на ЕС икономиката им е почти 50% държавна, а когато комунягите фалираха България при Жан Виденов при много по-нисък дълг ни наложиха много по-лоши условия за да ни налеят пари.....и светкавична приватизация. Както и да го въртиш нашите политици са продажници и нямат никакъв национален идеал.SUBARU OUTBACK 2.5i MY06
Comment
Comment