добре де в Велека ги лових/издавам тайната с свито сърце/ на обикновен торен червей,дали в морето ще го търси да го хапва торният червей?преди години забърках захранка за море /2 ра тайна и последна/ състой се от фиш мил -трупно брашно от риба,кръвна плазма на прах,галета и смлях на машина за стъргане на кашкавал цаца това го омесих и замразих-има ефект надушват го и ги събира,трупното брашно вони ужасно няма отмирисване и от кръвната плазма ще ви изгонят от вкъщи,слагаш го на пружина на дъно и мяташ,става и с прашка на топки стреляш на вътре,за блесните имам в изобилие всякакви модели и разцветки не знам коя ще ги мами,знам че за лефера трябва скорост при въртене доста бързо и агресивно да водиш,казват и за метален повод,1 път съм виждал на скалите на Ахтопол преди 12 години през юни месец излезе в краката ми посред бял ден риба поне 7-8 кг лефер мисля !!движи се адски бързо имаш чувството че ще си разбие главата в скалите и прави осморки в водата много бързо се върти и рибите пред него скачат на брега и на ветрило,гледах го 20 секунди от 2-3 метра,излезе на дълбоките скали на гръцкото училище дето му казват,сафриди съм ловил на малки туистери и на чепаре не са ми интересни много се къса и те пръскат вълните и тн,попчетата са ясни,ще с енабляга на кефал и евентуално на лефер или чернокопче дай боже ще ме изкефи много.
Известие
Collapse
No announcement yet.
РИБОЛОВ
Collapse
X
-
Днес след работа заминавам за яз Сопот сефте ще ми е този язовир какво да очаквам,по принцип ще търся бяла риба и ще си взема и мача за плувка,чудя се дали да си взема проходилката и мухарката,ще кача снимки ако има слука
Comment
-
едно време ходех много там,бях партия с Вальо и Жельо месните муцуни арендатори,държаха бунгалата на стената,доста бракониерстваха даже извън границите на разумното,вземи си мач дънна въдица и блеснарка да можеш да сменяш на жива рибка за костурите,костурите и бялата риба взимат на слънчевка търсят си я,има шаран,амур,пъстърва,костур,платика,уклей,каракуда, сом,бял амур,бяла риба,дори толстолоп,ако минеш стената има един залив под старата станция в гората добър е,на стената не стой по това време няма риба,под кулата като се закотвиш с лодка е около 7 метра и има дребен костур,от към Голяма Желязна има хубава река се влива,язовира е 9 км дълъг,има един залив който се стига от другата страна ако застанеш на стената ще го видиш той е на 2 км от стената,влиза навътре и залива върби потопени в водата хубав залив то си е ръкав него ти го препоръчвам държи всякаква риба,като тръгнеш от Лесиндрен посока Троян и караш покрай язовира и той ти се пада от дясно горе долу по средата има плитки разляти брегове полегати там мятат за шаран седят,вземи си торен червей бял жито царевица кюспе и хляб,рибите там не са претенциозни към маркови захранки няма да ти помогнат,за спининг малки воблери за кленовете ружно паче или ъглита върши работа.
Comment
-
забравих да ти кажа че рибите от там са зловещо вкусни за ядене,каракудите са с розово месо и бели мускулчета като ги кормиш,уклея е жесток,толстолоб съм пекъл и ял от там и е жесток,преди години имам случай с каракуди от там,връщам се на обяд в нас изморен и недоспал от язовира с една кофа каракуди 5-6 кила 1 толстолобче 1 кефал голям,и каракудите на топка ги ръгам в фризера и на другият ден вадя ледена топка и ги слагам в мивката да се размразят и знаеш ли какво намерих?всичките живи почнаха да пляскат в мивката,безсмъртни са.
Comment
-
Първоначално публикувано от StanG Покажи съобщение^Батка, ти ме разби!
---------- Post added at 20:37 ---------- Previous post was at 20:32 ----------
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеХм, те по това време зизитата често са и на по малка дистанция. Ама... много е тегаво да гледаш как някой до тебе дьрпа рибета от 70-тия метьр. А ти от 60-тият - нищо. И това само щот си намотал излишно дебело влакно. По морето риба над кило е много малко вероятно да закачиш. А ако ти е писано - и с тьнка линия и повод ще я извадиш. Миналата година, най едрата ми платерина беше 1,25 и излезе на повод 0,15.
И аз не сьм наясно как я изкарах, щото беше на вьлнолома, трябваше да я вдигам на 2-3м. За повод е добре да ползваш флуорокарбон, има значение, особено когато рибите са редки.
Изкуственият червей е крайно решение. Той е ефективен при гьсти пасажи. В началото на сезона рибите са плахи и ще има много случаи да "чукне" и да се откаже. Преди 2 години бях взел маринован, мнооого по твьрд е от живия, може да извади 2,3-4 риби понякога. Не зная обаче дали се намира все още.
Зьбатите миналата година налитаха и на червей, даже сревнително едри риби. Традиционно обаче се ловят на блесна, чепаре и на плувка с филе от рибка.
Околу Бургаз ги ловят и на дьно с жива рибка, аз сьм пробвал - без успех.
Ако там кьдето ще ходиш има буна, вьлнолом или скали с дьлбока вода наоколу, можеш да пробваш нощен риболов на плувка сьс светеща ампулка.
Като сладководен риболовец сигурно ще се изкушиш да ползваш ваглер, недей. Става, ама... на дали ще случиш на подходящи условия. По добре плувка 15 до 30 гр, желателно да е продьлговата. Дьлбочината е околу 1,5 -2,5 м. Куките от 1 до 2 нули понякога. Аз (и не само аз) слагам 2 малка кука да дьржи филенцето. Много често рибата излиза точно на малката кука, като голямата просто я няма.
Както сам си забелязал - хищниците се ловят предимно по тьмно. На разсьмване, особено ако видиш мятащи се безумно риби пробваш на блесна, ако имаш подходящ воблер сьщо може да го пробваш. След това е редьт на зарганите, евнтуално. След 10ч най вероятно да ти бутне кефалово. Това до кьм 16 - 17ч. След това - по обратния ред. Това е най общо, не е феномен рибите да си хапват цял ден неуморно, обаче е рядкост.
---------- Post added at 20:40 ---------- Previous post was at 20:37 ----------
те малко и от днешниот риболов къ ги здрааме
http://www.youtube.com/watch?v=chP13SaIeOQ
Comment
-
Резултата от риболова на Сопот не ме задоволи очаквах повече или някъде бъркам ,хванах 1 сомче около1,5-2кг 1 сулка и около 50 платики,наи много се накефих на риболова на оклеи,те такива не бях виждал като кленове са,всичката друга риба я пуснах само оклейките си запазаих да си ги хапна
Comment
-
Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение[ATTACH]118289[/ATTACH]
Румба те ти един изрод каде фаиф килограм
Comment
-
на Априлци ама на платено,и не е интересно
п.п. да си призная не съм го вадил азsigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
Comment