View Full Version : Накъде отива Алфа Ромео!?
Pages :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
Все пак и аз съм на мнение , че макар да не правят върхови коли в момента е по добре да е жива марката. Докато е жива марката все има шанс да излезе нещо добро или поне можем да се надяваме. Надявам се да дръпнат в САЩ, да изкарат пари, да направят пак яка алфа. Например направата на 4C - лека и с малък двигател бегачка , със задно предаване - дано стане.
И като говорим за финанси - мисля , че закъсняха с SUV modela (колкото и еретично да звучи - щяха да изкарат пари) Порше дръпнаха много с Каена, сега обаче не знам дали не е късно за СУВ, но пък за САЩ пазара е задължителен.
Та като алфисти можем само да се надяваме...макар понякога да се чувстваме като фенове на отбор от "Б" група надяващи се някога отбора им да стане шампион. По обящанията на ръководството на фиат поне ще влезем в "А" група, но ако сме реалисти знаем, че ще сме новак и аутсайдер...ама поне е крачка.
Все пак и аз съм на мнение , че макар да не правят върхови коли в момента е по добре да е жива марката. Докато е жива марката все има шанс да излезе нещо добро или поне можем да се надяваме. Надявам се да дръпнат в САЩ, да изкарат пари, да направят пак яка алфа. Например направата на 4C - лека и с малък двигател бегачка , със задно предаване - дано стане.
И като говорим за финанси - мисля , че закъсняха с SUV modela (колкото и еретично да звучи - щяха да изкарат пари) Порше дръпнаха много с Каена, сега обаче не знам дали не е късно за СУВ, но пък за САЩ пазара е задължителен.
Та като алфисти можем само да се надяваме...макар понякога да се чувстваме като фенове на отбор от "Б" група надяващи се някога отбора им да стане шампион. По обящанията на ръководството на фиат поне ще влезем в "А" група, но ако сме реалисти знаем, че ще сме новак и аутсайдер...ама поне е крачка.
Ето това беше трезва оценка. Така се прави. Няма място за сантименти. Ясно е ,че няма да сме най-големия автомобилен производител в света, но ще сме автомобилен производител въобще. С риск да се повторя всеки нормален почитател,фен или просто шофьор на Алфа би предпочел да съществуват и да продават коли,отговарящи на съвремието от колкото да издирва в нета марката та да я види. Няма да има V6 заради еко нормите,но тези норми важат и за всички други производители.:yes::yes::yes:
А колкото до сравнението между АЛФА и ФИАТ,то е просто безпочвено-все едно да сравниш Шкода с Ауди- еднакви ама... не до там.Естествено има разлика и в цената.
И за да съм съвсем нагледен вижте какво стана с СААБ.Те бяха фалирали и ги купиха китайци (майче). Много от феновете изреваха тогава ама сега са ок-щото има още автомобили с тяхната марка,легендарен дизайн и традиционни решения( на последния СААБ 9-3 ключа за стартера е под ръчната спирачка-препрадка към самолетното минало на марката).
Е господа (мисля дами няма), нашият случай дори не е толкова фрапиращ-нито сме фалирали,нито са ни купили някакви джигити дето са произвеждали нокторецачки до миналият месец. Част сме от италиански концерн ,който е видно ,че развива марката ...в посока,която сам е определил.
Така,че това ,което се случва в момента с Алфа е по-малкото зло или дори необходиммо зло:big_flowers::big_flowers:
Та моя Татко е имал Fiat 2300 от нов примерно (67''), Даката е имал 75 2.0TS - 1992 Година, На Бобо баща му 90-ка, Боби-33 са имали сигурно 7-8 33-ки и примери колкото искаш, познавам и още двама човека с 75-ци от нови както и доста 33-ки....
Ей тва имах предвид, все модели от залеза на марката като самостоятелна (80 те години), никой не е имал нещо от 105 серия или Монреал, да речем, че да се вайка за "загубеният спортен дух" и пр. ;-) По-големите в този форум са виждали Алфа преди 10 ноември 89-та само на лепенки от дъвки, бе Ненко... Даже си спомням, как всички се кефеха, като излезе Алекото, колко било яко и било почти като Самарата, хахаха :super:
---------- Post added at 08:41 ---------- Previous post was at 08:34 ----------
Та, къде отива Алфата, зависи от тези, които я управляват най вече, и по малко от практичните бюргери купувачи-последните си купуват нещо по евтино и сносно, задължително комби и дизел :) Разбира се, трябва да има дух и новаторство, но алфата никога не е била автомобил на бюргера, а на този, който обича свободата и духа.
Не знам някой в този форум, който не би искал да кара 159 Спортвагон с който и да е от дизеловите мотори, проблемът е, че не евтина и сносна за тези със свободният дух и празният джоб ;-)
Не знам някой в този форум, който не би искал да карал 159 Спортвагон с който и да е от дизеловите мотори, проблемът е, че не евтина и сносна за тези със свободният дух и празният джоб ;-)
Значи реши, че всички искат точно такава кола? :bowdown:
A ако кажа, че не бих си купил такава, ще съм прошляк, на когото гроздето е кисело? :D
Желязна логика! :tooth:
Е, да те разочаровам - хубава си е 159 Sportwagon, но винаги ще предпочета GTV, Brera или GT пред нея, пък за дизел и дума не може да става. :)
Значи реши, че всички искат точно такава кола? :bowdown:
A ако кажа, че не бих си купил такава, ще съм прошляк, на когото гроздето е кисело? :D
Желязна логика! :tooth:
Е, да те разочаровам - хубава си е 159 Sportwagon, но винаги ще предпочета GTV, Brera или GT пред нея, пък за дизел и дума не може да става. :)
Желязна е, разбира се, затова и караш ГТВ, а не ГТ или Брера :duel:
Желязна е, разбира се, затова и караш ГТВ, а не ГТ или Брера :duel:
Добре, направо ме убеди - ако имах пари за Brera, щях да карам дизелово комби... :screwy:
Добре, направо ме убеди - ако имах пари за Brera, щях да карам дизелово комби... :screwy:
Не, бе просто Брера и 159 са една и съща кола с малко по-различна черупка, както и 156 и ГТ :big_flowers: Въпросът е в парите :naughty:
Да бе, как не се сетих... :brickwall:
Нямаш ли пари, нямаш и право на мнение и предпочтания. :roll:
Хайде стига глупости, темата е за друго. ;)
Темата е как трябва да престанем да ревем като вдовици за х.й и типично по български само да се вайкаме, как нещата вървят на зле и още малко ще се мре. Както и да не преиграваме, как сме закърмени с марката, като нашите родители, ако изобщо са имали коли преди 89-та, са карали соц. продукция, на която сме се радвали като невидели :kiss:
Темата е как трябва да престанем да ревем като вдовици за х.й и типично по български само да се вайкаме, как нещата вървят на зле и още малко ще се мре. Както и да не преиграваме, как сме закърмени с марката, като нашите родители, ако изобщо са имали коли преди 89-та, са карали соц. продукция, на която сме се радвали като невидели :kiss:
Каса бира имаш от мен:bravo::bravo::bravo::big_beer::big_beer::
RPWWD и andro88... да ви питам едно нещо..
Някога карали ли сте примерно Алфета ГТ 1.8.... или нещо друго с Норд Мотор?
Иначе евала на колегата за поста където ни раздели на групи... не се приемам за председател НО да май е по-добре да не съществува Алфа под измислени черупки на Фиат...
RPWWD и andro88... да ви питам едно нещо..
Някога карали ли сте примерно Алфета ГТ 1.8.... или нещо друго с Норд Мотор?
Иначе евала на колегата за поста където ни раздели на групи... не се приемам за председател НО да май е по-добре да не съществува Алфа под измислени черупки на Фиат...
Айде пък да има и други мнения освен твоето. Алфа Ромео БИЛА спортна марка сега вече не е следователно няма Алфа Ромео. Край, точка, финито! Никой нищо не може да каже повече. Аз примерно може и да не харесвам стари коли бе Нено. Или ги харесвам но само да ги гледам, а не да ги карам. Че какво й е на марката? нямала модели...ми няма. Квото има това е. Грозни били. Ми не си ги купувай, бе Нено. Разни хора си ги купуват. Старите били много по-добри. За тебе сигурно. За мен може и да не е така. Вървяла към по-зле марката. Ама върви на някъде нали?
Това е малко като спора за и против комнизма в БГ. Гадно било, репресии, липса на свободи, ама имало праи повече, работа за всички, хората били доволни. И така и така. Какво й е на 159? Какво значи защо не си купувате нови алфи? Аз имам две нови алфи. Цецо има Мито с опция да го смени за Жулиета. В раздела за 159-ките има още бая собственици. Има ги колите бе! Малко били...ми толкова! ама ги има!
Всичко се променя на този свят. Вече не е рентабилно да се правят толкова спортно ориентирани автомобили явно. И пак спрямо конкуренцията са си по-спортни алфите. Били фиати. То и шкода, сеат, ауди и Фоксваген са една кола ма кво от това?
приемам мнението ти и евала, радвам се като много хора се засягат по въпроса, НО какво мислиш по въпроса че единсвеният двигател дето става на алфа е 1.9 JTD (и донякъде 2.4 пак дизел) и вашите и двете коли са с него???? и що не си взе алфа автоматик примерно?
п.с. Прочете ли какво пише на рекламите и статиите които съм пуснал ?
---------- Post added at 12:13 ---------- Previous post was at 12:08 ----------
какво открих тука...
[QUOTE=andro88;601820 ще се събираме тук ,за да си говорим как преди и от Алфа са правили коли. Лошото момчета е ,ч е вече ни обезличават -имаме модели ,които така миришат на фиат ,че не е истина.Дано поне другата страна на медала е да ни съпортнат, а не да замразяват инвестиции[/QUOTE]
само че без фиат, алфа можеше вече и да няма. в момента фиат дърпа алфа напред, а не я спъва. просто имаме най-технологичните бензинови и дизелови двигатели и най-продаваните модели на марката. я погледнете само какъв бензинов двуцилиндров турбо мотор с мултиеър са пуснали за фиат 500- реве като заклан глиган.
приемам мнението ти и евала, радвам се като много хора се засягат по въпроса, НО какво мислиш по въпроса че единсвеният двигател дето става на алфа е 1.9 JTD (и донякъде 2.4 пак дизел) и вашите и двете коли са с него???? и що не си взе алфа автоматик примерно?
п.с. Прочете ли какво пише на рекламите и статиите които съм пуснал ?
---------- Post added at 12:13 ---------- Previous post was at 12:08 ----------
какво открих тука...
И двете коли са 1.9 щото не ми стигнаха парите за 2.4 пак дизел. Бензините на ГМ не струват според мен, но бих се прежалил за 3.2. Новия 1750 ТБ мотор лош ли е? Мултиеър технологията лоша ли е? Алфа автоматик що не си взех се питам всеки божи ден в тоя задръстен град! Следващата кола ще е 100% хафтоматик.
И аз искам спортни модели и спортна марка, но пазара не го иска. Щото нали знаеш, че той определя предлагането. На дали некой е седнал в централата на ФИАТ и си е казал "Дай да видим какво да направим за да съсипем Алфа и да губим адски много пари, щото не ни кефи да прави супер коли дето се продават много." Истината е, че ако Алфа правеха същите спортни коли като едно време никой нямаше да си ги купува. Тъжно но факт. Какво й е на Жулиета КуВе? Не е хот хеч ли? Е, да - грозна е като гъза на дърта циганка, ама всичко е въпрос на вкус. Сега като се залюбят с Крайслер генерално ще нахлуят в Америка и онзи пазар ще промени коренно марката. Вервай ми. Там малки и маломощни коли не карат.
ПС - а сравнителните тестове на 159 срещу трета серия дето я поцепваше на каквото я хване добре ли са?
Липсва спорта.
Преди колите са се харчели защото събота и неделя като си прещракваш спорните канали попадаш на рали състезания, опааа, Алфа Ромео.
Решиш да провериш как върви Формула 1, опаа, пак Алфа Ромео.
Пускаш си WTCC - Алфа 156 мачка наред.
Сега ми пускат реклами с някви жени все едно си купувам фон дьо тен.
Преди Алфа Ромео са рекламирали със спорт, а сега с някакви жени и и модерни хипари и анимационни герои.
Така се продават дамски превръзки и електронни игри, а не спортни автомобили.
Ей затова не се търсят спортни автомобили.
Кажете че не Ви харесва тази реклама... и самочуствието да го напишеш.....
за тези които не са на ти с английския:
"Има много добри спортни коли на пътя...Знам, изпреварвам ги през цялото време"
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=66123&d=1297183868
Липсва спорта.
Преди колите са се харчели защото събота и неделя като си прещракваш спорните канали попадаш на рали състезания, опааа, Алфа Ромео.
Решиш да провериш как върви Формула 1, опаа, пак Алфа Ромео.
Пускаш си WTCC - Алфа 156 мачка наред.
Сега ми пускат реклами с някви жени все едно си купувам фон дьо тен.
Преди Алфа Ромео са рекламирали със спорт, а сега с някакви жени и и модерни хипари и анимационни герои.
Така се продават дамски превръзки и електронни игри, а не спортни автомобили.
Ей затова не се търсят спортни автомобили.
Не се търсят спортни автомобили защото пазара няма нужда от спортни автомобили. Търсенето определя предлагането. Ако преди е било ок в събота да изкараш алфата и да се поцепиш от даване на газ по пътищата сега вече бензца струва майка си и баща си, има катаджии и камери на всеки ъгъл, има 10 000 пъти повече коли на пътя и вече не е забавно да караш с 200 щото почти всяка градкса въшка ги вдига. Има си маркетолози, които правят продуктово позициониране и изследване на пазара ужасно дълго време, за да може един модел да е успешен. То и сега като включиш телевизора виждаш Рено навсякъде - Формула 1, Рали шампионатите и т.н. А я ми кажете един спортен автомобил на Рено. Ама истински спортен дето да няма алфов аналог.
Рекламата е страшна и е била перфектна за времето си. Тогава са се търсили и купували коли "с топки". А прави ли ти впечатление, че рекламата е насочена за американския пазар? Сега в Америка ще ми изпревариш дедовия щото има повече катаджии и радари от колкото нормални коли.
Времената се менят, пичове, и ако и марката не се промени ще изчезне, защото няма да е актуална.
Потребителя купува каквото му наложиш.
С едно правилно промиване на мозъка ще ти продадат ладата за мерцедес.
Например, като напишеш 1000 поста в тоя форум , че Жулиета и Мито са супер мега яки защото си ги карал и си се возил и хората , които четат започват да си мечтаят за тая кола и да ти вярват :)
Яд ме е, че маркетолозите не са автомобилни манияци, а манияци на сухите цифри :)
ами и Clio RS (45 000 лева) и Megane RS (53 000 лева) са по-добри от "алфовите" им аналози.... и то не с малко
Боянски ти си на ход.... избра грешен пример... :):):)
Яд ме е, че маркетолозите не са автомобилни манияци, а манияци на сухите цифри :)
В противен случай ще ги уволнят.
Дискусията прекалено дълго се задържа в рамките на разумния спор и добрия тон, време си беше да я омажем както си знаем. :blah: Разбрахме кои са фенове и кои не, разбрахме, че най-големите баровци карат осемгодишни дизелови комбита и останалите нямат право да се обаждат.
Само не разбрах, ако спортните коли са вече отживелица, що ми е да дам 40 бона за Алфа, като и с Логан за 15 бона ще се возя, ако нямам потребност всички да разберат колко голям баровец съм.
Потребителя купува каквото му наложиш.
С едно правилно промиване на мозъка ще ти продадат ладата за мерцедес.
Например, като напишеш 1000 поста в тоя форум , че Жулиета и Мито са супер мега яки защото си ги карал и си се возил и хората , които четат започват да си мечтаят за тая кола и да ти вярват :)
Тотално не съм съгласен. С "промиване на мозъци" можеш да продадеш скъпо некачествен продукт, но с много слаб успех и за много кратко време. Има си цяла наука маркетинг, която се занимава с изследване на пазара и нагласите на купувачите. Не продавача определя стоката - пазара я изисква или отхвърля. Няма такова нещо като промиване на мозъци.
ами и Clio RS (45 000 лева) и Megane RS (53 000 лева) са по-добри от "алфовите" им аналози.... и то не с малко
отново е въпрос на вкус и предпочитания. Мито КуВе с какво е по-лошо от Клио РС? Няма да го смачка ли? ха! ще го поцепи! Рено Меган РС е адски грозен автомобил и е точно конкурент на Жулиета КуВе. Въпрос на предпочитания е коя марка ще избере потребителя. Да, по евтини са. Ама то и Лотус Ексиж е доста по-евтин от М3 ама това прави ли го по-добър автомобил? Въпрос на предпочитания.
---------- Post added at 14:31 ---------- Previous post was at 14:25 ----------
В противен случай ще ги уволнят.
Дискусията прекалено дълго се задържа в рамките на разумния спор и добрия тон, време си беше да я омажем както си знаем. :blah: Разбрахме кои са фенове и кои не, разбрахме, че най-големите баровци карат осемгодишни дизелови комбита и останалите нямат право да се обаждат.
Само не разбрах, ако спортните коли са вече отживелица, що ми е да дам 40 бона за Алфа, като и с Логан за 15 бона ще се возя, ако нямам потребност всички да разберат колко голям баровец съм.
А ти какво спортно виждаш в кола 150 коня?!? И защо сравняваш различни категории коли? Разликата между Алфа и Дачиа освен в динамика се измерва и в лукс, поведение на пътя, сигурност и още много неща. Нямат нищо общо тези коли. В случая дали ще си купиш Клио РС или Мито КуВе си зависи само от теб. Ако искаш Алфа ще си вземеш Алфа.
Какво значи кои са фенове и кои не? Какво определя фенщината? Дали се кефиш на новите модели или не или дали караш само стари алфи? мне, не мисля. Фенщината си е фенщина. Не може да се опише - или я имаш или не.
Мито КуВе с какво е по-лошо от Клио РС? Няма да го смачка ли? ха! ще го поцепи! Рено Меган РС е адски грозен автомобил и е точно конкурент на Жулиета КуВе.
:doctor::doctor::doctor::bash::bash::bash::prescri ption::prescription::prescription:
http://www.evo.co.uk/features/features/260344/hot_hatch_group_test_mito_cloverleaf_v_clio_gordin i_v_punto_abarth_v_cooper_s.html
прочети последните редове на теста... смях
"Clio 200 and Mini Cooper S on this occasion made the efforts of the Alfa and Fiat seem like lame tributes indeed to their very fast badges"
:doctor::doctor::doctor::bash::bash::bash::prescri ption::prescription::prescription:
http://www.evo.co.uk/features/features/260344/hot_hatch_group_test_mito_cloverleaf_v_clio_gordin i_v_punto_abarth_v_cooper_s.html
прочети последните редове на теста... смях
"Clio 200 and Mini Cooper S on this occasion made the efforts of the Alfa and Fiat seem like lame tributes indeed to their very fast badges"
И кво общо има Рено Клио Гордини 200 със стоково Клои РС? молим да сме точни!
И кво общо има Рено Клио Гордини 200 със стоково Клои РС? молим да сме точни!
Гордини е само цвят и емблеми :):):):):) (ако не си запознат).... поне да беше прочел статията
оп и нещо към нещата заради които пиша...
http://www.youtube.com/watch?v=9O9PPuZD_r0
Гордини е само цвят и емблеми :):):):):) (ако не си запознат).... поне да беше прочел статията
оп и нещо към нещата заради които пиша...
http://www.youtube.com/watch?v=9O9PPuZD_r0
Прав си. Статията съм я чел много отдавна, пиленце. По неведоми причини сравнявах Митко с предишната генерация на Клио РС, която му е равностойна. Честно казано не можах да намеря цена на новото клио РС.
Но въпреки това конкретно ревю бих взел Мито КуВе, а не клио РС, особено с новата муцуна....въпрос на вкус.
офф топик.. клиото е по-скъпо май... Иван да каже... мисля даже и е карал такова
:):):):) Феновете на Рено казват, че Клио 182 (нe 197, по-старото) е най-якото клиооооо :):):) миткото е далеч и зад него
......... пак до емблемата стигнахме........ Само че на мен зад емблемата ми се ще да има и малко повече.... а не последното изречение на теста
Е да де, ама има някакъв ужасен чар в Мито. Хем гледа супер оцъклено, хем има стойка. Харесва ми. Иначе най-якото Клио е Клио V6 :)
ИСтината за мен е, че марката ни изживя доста тежък период, но се възстановява. Смея да твърдя, че започва да се връща към спортните си корени и 1750 ТБИ мотора е много добър пример за това. Да, далече сме от спортните постижения и модели и вече го няма превъзходството на Алфите над всички други конкуренти, но мамка му Алфа Ромео започва да се съвзема. Говори се за 4Ц, за задно предаване. Кооперацията с Крайслер наистина може да е трамплин за марката към нови висини - платформи, двигатели, технологии. Американския пазар е необятен и ако предложат достатъчно добри модели може да изкара Алфа отново в редиците на първенците.
така сме се засилили назад към традиците. че въпростният мега мотор го произвеждат тия ми ти хора http://www.fptpowertrain.com/
ей имайте предвид че хамериканците не са наще глупаци дето ша на оправят
Е кой да го призвежда бе Ненко? Кока кола? Кво да правиме? Нормално е в една голяма холдингова структура да се ползват общи ресурси. Така са преценили, така са направили. Не разбрах, лош ли е двигателя?
Я прочети тука кво пише отпред:
http://www.auto-motor-und-sport.bg/images/galleries/46772/ferrari%20f150%201_big.jpg
Не разбрах, лош ли е двигателя?
ми по тая ти логика да си вземем матор от волво например или БМВ най-добре..... ооо сори те на БМВ са "неправилно разположени"
....пише Фиат На феррарито ама номер 5.......РЕНО са ШАМПИОНИ :):):)
Не си вземаме матор на външна марка, а холдинга майка произвежда двигател за марките си. Ако бехме част от БМВ сигурно щеше да има двигатели от БМВ. Няма нищо по-нормално от това различните автомобилни марки на един холдинг да използват еднакви агрегати.
Нека Рено са шампиони, пък Ферари да са след тях. Ти какво би си купил Ферари или Рено? Айде кажи че 458 Италия е Фиат Браво на стероиди! Плюс това те рено са шампиони, ама имаше един доооооооста дълъг период, в който Ферари мачкаше, а останалите се бореха за второ място.
Не си вземаме матор на външна марка, а холдинга майка произвежда двигател за марките си. Ако бехме част от БМВ сигурно щеше да има двигатели от БМВ. Няма нищо по-нормално от това различните автомобилни марки на един холдинг да използват еднакви агрегати.
да де мама ама нали уж за Алфа Ромео си говорихме ??????? ти тука за Фиат Мотори.... Опел Мотори... Рено шампиони :):):)
незнам дали знаеш ама аз Подкрепям лотус рейсинг (Тийм Лотус) и сега подкрепям и рено,,,,,, и ШУМИ.... ферари са пръдни последните сезони.... мещо не ма кефят толкова
Е като е част от Фиат групата ти кви мотори искаш да слагат? 1750 ТБИ е направен за Алфа, но се слага и в други марки на групата.
Рено не са шампиони, мама, Ред Бул са. Аз отбор на Рено във Формула 1 не виждам да го ева. Ферари имат два сериозни проблема - надежността и пилотите! Аз искам да видя Фетел във Ферари от адски много врме. Тоз некадърник Маса не знам що го държат! Искам си Еди Ървайн също! Е това е пилот и класически изрод.
То и Пежо мачка на 24 часа ма една читава кола немат. Ай да не си говорим глупости!
Добре де... а без ич?
Маскирани фиати били, ама не знам що в 146 ми е няколко пъти по-сгодно от Типо или Браво от същата година.
За 156 и Марея (или там който беше аналога, че не им помня имената на изуст) изобщо не ща и дума да отварям.
159 и Брера с какво ще ги сравниме?
Единствения им недостатък е, че са тежки като слончета... е това да им е кусура, на коли от времето в което от всички марки се пропищява.
Мерцедес, дето бяха икона на автомобилизма си плюха на качеството... ние почти загиналата марка искаме да вдигаме на анаболи.
Новите оцъкленичета са сериозно нефотогенични, но на живо колкото повече ги виждаш, по-симпатични ти стават.
Проблема е другаде... ФИАТ си имат Ферари и Мазерати за спорт и лукс, Алфа и Ланча просто трябва да им намерят мястото и облика.
Е тук е въпроса, дали е по-добре оцъкленичета докато го намерят или фалита, защото без окрупняване автомобилните производители в днешно време - просто фалират.
Бе направо Алфа и Ланчия... просто официално да им сварят жито и да им спретнат един общ хубав музей и тва е...
и после да правят Фитове - Алфа и Ланчия Едишън ... най-добре...
Нянко, на тебе да ти спретнат един Фиат супер гей едишън и си готов! Айде почакай малко да видим какво ще направи Алфа в САЩ и какво ще предложи и после пак вгигай джангър.
Боянка аз си имам супер мега гей фиат едишън с матор като на твоите "алфа ромео"-та.... :):):) даже и луепенка абарт ша си сложа
66212
Ей така докато си бъбрим... сещам се ,че по едно време Шумахер имаше за личен автомобил Алфа 147 ГТА Аутоделта - 328 конски сили- най мощната кола с предно предаване произвеждана някога.
Как да кажа ,че отива на кино марката?!?
Аз лично си чакам джипчето да пуснат и да си продавам бъбреците да го купувам.:wow::wow::wow:
DiStefano
09-02-2011, 19:42
Шумахер Алфа има (имаше) ама доколкото знам аз е 156. Въпреки че :
http://imalbum.aufeminin.com/album/D20070807/322524_VCOADTO1BKXWMW7JSIDRJB8GMWUB5A_alfa-159-and-schumi1_H032859_L.jpg
http://imalbum.aufeminin.com/album/D20071123/365064_UEOPPQ42VQMC2JLVHHMCJBGASEP74C_news-2002-37-01_H234146_L.jpg
И какво като има Алфа. И ти имаш и аз имам и още много други. Но да не забравяме към коя марка се върна той. А по въпроса с Алфите ми да мен си ме кефат и новите и старите, но откакто имам възможност да се радвам от време на време на чисто ново 335i вече не съм на мнение че само Алфа може да предложи онази специфична емоция и също не съм на мнение че е с особено спортно ориентирани качества.
Шумахер Алфа има (имаше) ама доколкото знам аз е 156. Въпреки че :
http://imalbum.aufeminin.com/album/D20070807/322524_VCOADTO1BKXWMW7JSIDRJB8GMWUB5A_alfa-159-and-schumi1_H032859_L.jpg
http://imalbum.aufeminin.com/album/D20071123/365064_UEOPPQ42VQMC2JLVHHMCJBGASEP74C_news-2002-37-01_H234146_L.jpg
И какво като има Алфа. И ти имаш и аз имам и още много други. Но да не забравяме към коя марка се върна той. А по въпроса с Алфите ми да мен си ме кефат и новите и старите, но откакто имам възможност да се радвам от време на време на чисто ново 335i вече не съм на мнение че само Алфа може да предложи онази специфична емоция и също не съм на мнение че е с особено спортно ориентирани качества.
Аз и ти какво караме не е важно. Това ,че хора като Шумахер я карат е важно. Не мисля ,че е необходимо да обяснявам защо.
Интересно ми е да обясниш как кола дето е била шампион във формула 1 и то 2 пъти не е "спортно ориентирана" .Ще кажеш "било е отдавна". И ще си прав. Да ама WTCC беше по-скоро.
А ако почнем пак Алфа срещу БМВ ще стане мазало тука ..отново
DiStefano
09-02-2011, 20:02
Аз и ти какво караме не е важно. Това ,че хора като Шумахер я карат е важно. Не мисля ,че е необходимо да обяснявам защо.
Интересно ми е да обясниш как кола дето е била шампион във формула 1 и то 2 пъти не е "спортно ориентирана" .Ще кажеш "било е отдавна". И ще си прав. Да ама WTCC беше по-скоро.
А ако почнем пак Алфа срещу БМВ ще стане мазало тука ..отново
Обичам Алфа повече от БМВ! Ама това което знам и което е ФАКТ е, че Алфа не може да стигне БМВ посмъртно като производител.
Обичам Алфа повече от БМВ! Ама това което знам и което е ФАКТ е, че Алфа не може да стигне БМВ посмъртно като производител.
Безспорно, БМВ е по-голям производител, ама знам ли... не ме тегли нещо.
А ето какво споделя един колега "Не казвам , че БМВ не е добра кола, но все пак на мокро с Алфа го няма онова странно стягане в бъбреците, когато очакваш всеки момент да излетиш от пътя! "
Според мен алфа е за хора , които са ярки индивидуалности.
[/COLOR]
Не знам някой в този форум, който не би искал да кара 159 Спортвагон с който и да е от дизеловите мотори, проблемът е, че не евтина и сносна за тези със свободният дух и празният джоб ;-)
А да карам искам, не искам да си купя, не - нито харесвам дизели, нито комбита.Иначе карам и пасати и субаро и хюндай соната, па и опел съм карал.Парите не са ми проблем, поне до толкова, че да си купя кола 159 на старо, дизел, както отбелязваш ти, но предпочитам бензинова джулиета след някоя година. Но не всяка втора дума ми е за пари, щото нали знаеш за кучето, лаенето и т.н.Аре със здраве и си сложи добавка в нафтата, че от утре захладнява :)
А иначе по тема-Фиат държи около 9% от пазара в ЕС за 2009, Най продавани са 500, пунтото и панда са в дела, на фиат, алфата също бележи ръст, това са данни за 2009, Основния ръст се дължи и на доброто качество на общото производство, както и на двигателите, които ползват газ и метан.
http://www.facebook.com/note.php?note_id=300622937418
хахах колата от холдинга, която Шуми е ползвал е Фиат Крома ;) а не тунинговани алфи ;)
хахах колата от холдинга, която Шуми е ползвал е Фиат Крома ;) а не тунинговани алфи ;)
Ти видя и знаеш. Със Шуми сте си менкали колите. Така прозвуча това.
А тука има едно видео ,пред което трябва смирено да наведем глави, да си купим по един олтар и всяка вечер да бием глави в килима за серийно производство.
Я Нео кажи, става ли за нещо тая " барака" или "тц"
http://www.youtube.com/watch?v=W4yi3vXL8nA
От чисто фенска гледна точка предпочитам Алфа Ромео да изчезне като марка, отколкото да почне да произвежда кенефи.
От прагматична и икономическа ... баш ме боли курец, щото и в двата варианта аз нямам никаква далавера, да му мислят от концерна майка.
Айде със здраве!
DerMeister
09-02-2011, 23:20
Ти видя и знаеш. Със Шуми сте си менкали колите. Така прозвуча това.
Шумахер не един път е казвал, че за семейна кола ползва Фиат Крома комби, ти нещо друго ли знаеш, че така отговаряш или колкото да сме на въпреки?
Шумахер не един път е казвал, че за семейна кола ползва Фиат Крома комби, ти нещо друго ли знаеш, че така отговаряш или колкото да сме на въпреки?
Не вървя на въпреки. Малко по -нагоре се е снимал човека с личните си автомобили. Аз вече казах-чел съм ,че има Алфа 147 гта ,то се оказа 156 гта . Може и крома да кара. Едното не изключва другото
DerMeister
09-02-2011, 23:29
Той всъщност кара, каквото му кажат, според договорите за реклама, които подписва, ама това е друга бира. Важното е, че го има и с Алфи.:smoke:
infernus
09-02-2011, 23:43
Алфа отново в редиците на първенците.
Тихо да не чуе някоя Астра C20XE, че неможе и видиш задния номер на тая атмосферка от редиците. Смятай Опел... Тия кога имаха история кога почнаха да правят по бързи коли от алфите... Надявам се тоя лиген Жулиета 1750 освен двигателя да се барнали и още доста други неща за да се усети духа на алфа във нея. А американците ако не се произвеждат там надали ще ги купуват и някак си не се радвам да взимаме киорави технологии от фалиращи марки :)
Ако искаш примоли се на Бобо да ти даде неговото GTV да усетиш истински алфа матор ако не си го карал досега де :)
Бе направо Алфа и Ланчия... просто официално да им сварят жито и да им спретнат един общ хубав музей и тва е...
и после да правят Фитове - Алфа и Ланчия Едишън ... най-добре...Аз пък мисля, че този апел е безпредметен, в този смисъл Алфа Ромео си е умряла и то отдавна. :rip: Според мен не е правилно да се сравнява Алфа Ромео от “преди Фиат” с тази сега. Ми те освен името нямат нищо общо. Модифицираните двигатели на Фиат и GM са си двигатели на Фиат и GM. Аз лично, не мога да възприема JTD, мултиеър, 1750 ТBI или двигателя на 8Ц, като двигатели на Алфа Ромео. :?
“Алфа Ромео” сега - това е различен, “нов” продукт създаден от ръководителите на концерна Фиат, нямащ вече нищо общо с това преди. В този ред на мисли “новите” алфи трябва да се коментират съвсем отделно от тези преди т.е. като “Фиатове - Алфа и Ланчия Едишън”.
Марката никога няма да бъде компанията, каквато е била преди докато е част от концерн, като Фиат, ФВ...или други.
А тука има едно видео ,пред което трябва смирено да наведем глави, да си купим по един олтар и всяка вечер да бием глави в килима за серийно производство.
Я Нео кажи, става ли за нещо тая " барака" или "тц"
http://www.youtube.com/watch?v=W4yi3vXL8nA
ХАХАХАХ тази кола е не добре сглобен опит за състезателен автомобил... искам да коментирате как дори и за външният вид не са се погрижили... няма толкова тъпо боядисани и неподхождащи джанти и не само..... тази кола е проект на студенти :) а итериора можеш да си го поръчаш по интернет, има и изпозвани части при сглобяването, абе замаскирано 8С, само че с мотора на мазерати и много по-леко.... Реклама на ОМП и Пирели, от алфа сигурно и емблемите не са дали
Разбирам те че си фен ам не всичко което лети е за ядене :):):)
66244
66245
66246
останалите снимки си ги пазя за себе си... :)
това е истинската кола КОЛАТА С ИСТОРИЯ.... ако не знаеш историята зад нея с удоволствие ще ти разкажа как посред нощ са й разнасяли купето от един цех в друг за да го сглобяд на четири различни места в тайна...
http://www.youtube.com/watch?v=4_T0Gi-GuHw&feature=related
infernus
10-02-2011, 00:37
Аз пък мисля, че този апел е безпредметен, в този смисъл Алфа Ромео си е умряла и то отдавна. :rip: Според мен не е правилно да се сравнява Алфа Ромео от “преди Фиат” с тази сега. Ми те освен името нямат нищо общо. Модифицираните двигатели на Фиат и GM са си двигатели на Фиат и GM. Аз лично, не мога да възприема JTD, мултиеър, 1750 ТBI или двигателя на 8Ц, като двигатели на Алфа Ромео. :?
“Алфа Ромео” сега - това е различен, “нов” продукт създаден от ръководителите на концерна Фиат, нямащ вече нищо общо с това преди. В този ред на мисли “новите” алфи трябва да се коментират съвсем отделно от тези преди т.е. като “Фиатове - Алфа и Ланчия Едишън”.
Марката никога няма да бъде компанията, каквато е била преди докато е част от концерн, като Фиат, ФВ...или други.
+1 от мен, добре казано. ЩЕ поживвем пък ще видим. Утре бензина и дизела може да станат 50 лв литъра, и всичко да се завърти на 180 градуса.
ХАХАХАХ тази кола е не добре сглобен опит за състезателен автомобил... искам да коментирате как дори и за външният вид не са се погрижили... няма толкова тъпо боядисани и неподхождащи джанти и не само..... тази кола е проект на студенти :) а итериора можеш да си го поръчаш по интернет, има и изпозвани части при сглобяването, абе замаскирано 8С, само че с мотора на мазерати и много по-леко.... Реклама на ОМП и Пирели, от алфа сигурно и емблемите не са дали
Разбирам те че си фен ам не всичко което лети е за ядене :):):)
66244
66245
66246
останалите снимки си ги пазя за себе си... :)
това е истинската кола КОЛАТА С ИСТОРИЯ.... ако не знаеш историята зад нея с удоволствие ще ти разкажа как посред нощ са й разнасяли купето от един цех в друг за да го сглобяд на четири различни места в тайна...
http://www.youtube.com/watch?v=4_T0Gi-GuHw&feature=related
Е не. Ти тотално ми разсипа бойната слава. Ти тая кола като кажеш ,че е не добре сглобен опит за състезателен автомобил... дето събра очите на толкова народ на това изложение и дето тия от Ауто Билд написаха такава статия за нея ,че ум да ти зайде. Не можеш така да противопоставяш двата модела и да викаш кой е по легендарен.
Не ,брато,ти така нахули и тоя модел ,че нямам думи. Утре и джипа ще изкарат и ти пак ще си недоволен и тогава вече ще си намеря някое по -здраво кюше да се прасна в него та да не те слушам:?:?:?:crazy::crazy::crazy:
В глупавия Тз3 няма нищо ама нищо грам легендарно... просто сглобена опоскана кола, това почти всеки гараж може да го направи... абе шоу оф кола с цел реклама на пирели и омп, и уж подарак за Алфа по случай 100 шнината.... да не мине без хич, иначе характеристиките на една семейна М3 с четири врати са почти същите :) и със сигурност се движи бързо и сигурно по пътя :):):)
по никакъв начин не свързвай Алфа Ромео и предните туболаре загатота с това.
Шпне кейджа да и беше истински да ствава за състезания.... някакви....
п.с. на конкретното "изложение" от снимката, почти никой не се интересуваше от нея... мен ме интересувше да видя седалките на ОПМ за врц как са се напъхали вътре и как на Дани Живков седалките в ланчите са по-скъпи и по-леки :)
В глупавия Тз3 няма нищо ама нищо грам легендарно... просто сглобена опоскана кола, това почти всеки гараж може да го направи... абе шоу оф кола с цел реклама на пирели и омп, и уж подарак за Алфа по случай 100 шнината.... да не мине без хич, иначе характеристиките на една семейна М3 с четири врати са почти същите :) и със сигурност се движи бързо и сигурно по пътя :):):)
по никакъв начин не свързвай Алфа Ромео и предните туболаре загатота с това.
Шпне кейджа да и беше истински да ствава за състезания.... някакви....
п.с. на конкретното "изложение" от снимката, почти никой не се интересуваше от нея... мен ме интересувше да видя седалките на ОПМ за врц как са се напъхали вътре и как на Дани Живков седалките в ланчите са по-скъпи и по-леки :)
Така да е, няма да споря повече. Обясних ти ,че не може да легендарна щото е произведена преди 6 месеца.
Ти и М3 намеси....ти къде го чукаш ,то къде се пука. Как може да ги сравняваш тия коли ?:bravo:
Упорито викаш на черното бяло и тва си е.
Нямам намерение да убеждавам някой в очевидни неща
Така да е, няма да споря повече. Обясних ти ,че не може да легендарна щото е произведена преди 6 месеца.
Ти и М3 намеси....ти къде го чукаш ,то къде се пука. Как може да ги сравняваш тия коли ?:bravo:
Упорито викаш на черното бяло и тва си е.
Нямам намерение да убеждавам някой в очевидни неща
:):):)
не може да е произведена преди шест месеца като съм се снимал с нея юни 2010 ;)
М3 ти го дадох за елементарен пример за да сравниш колко е "уникална" Тз3
Аз до тук в спора съм се подкрепял само с факти - цифри и снимки
Не може да ме убедиш, аз съм ги видял и пипнал нещата и съм станал малко или много реалист.
Радвам се на фенщината ти но бъди и по-запознат с нещата и историята... интернет е необятен... чети ако наистина те интересува и вместо да се опитваш да спориш, показвай факти с цел обогатяване на форума и знанието за Алфа в България ;)
Ок?
alfasysop
10-02-2011, 09:00
и после да правят Фитове - Алфа и Ланчия Едишън ... най-добре...
От чисто фенска гледна точка предпочитам Алфа Ромео да изчезне като марка, отколкото да почне да произвежда кенефи.
Абсолютно!
1.4 multi бла бла...
С трици маймуни....
infernus
10-02-2011, 10:08
Що се заблуждавате, че Фиат ще инвестира в Алфа? Дори и да изкара някой успешен модел, парите ще ги инвестира в някоя пандо-подобна каляска или някой американски туч. Какво стана през "най-силните" години на Алфа 2001-2004, когато Алфа имаха най-много продажби? Имаше 147, 156, 166 две купета ГТВ, ГТ, всички се предлагаха с 3.2 мотор. Кво стана?...Ми Фиат беше пред фалит и трябваше да се жени за ГМ. Кво очаквате от компания, която през над 100-годишната си история е произвела само 1(един) V6 мотор (и то с помоща на инженер от Ферари). А Ланча първи въвеждат V6 мотор в серийно производство. Да не говорим за Алфа какви традиции имаше при големите мотори. И кво направи Фиат? Затри всичко и раздава наред 1.4 мулти-еко-меко шитни...ай не, мерси. Основната грижа в момента им е как да придобият 51% от Крайслер. Алфа е м/у другото. За мен Алфа ще е пак Алфа когато се противопостави на някой (дори не казвам на всички) М-power или RS.
Горе долу точно това се опитвам да кажа от няколко страници, че Фиат надали ще инвестира спортни разработки на алфа.
Ето още един трезвомислещ човек, че тия лигени с 1,4 мулти еър миксери са леж :)
За да знаем "Накъде отива Алфа Ромео" трябва да знаем от къде е тръгнала и през къде е минала.
Точно за това Ви сканирах едно старо НЕМСКО списание от 1966година. Auto Motor und Sport се казва, даже още го продават :native:
Теста е на едно немско BMW.
Моля, обърнете внимание на заглавието и с какво са си сравнявали германците новите модели на BMW.
И ми говорете за Алфа Ромео :haha:
За да знаем "Накъде отива Алфа Ромео" трябва да знаем от къде е тръгнала и през къде е минала.
Точно за това Ви сканирах едно старо НЕМСКО списание от 1966година. Auto Motor und Sport се казва, даже още го продават :native:
Теста е на едно немско BMW.
Моля, обърнете внимание на заглавието и с какво са си сравнявали германците новите модели на BMW.
И ми говорете за Алфа Ромео :haha:
Това е ясно, няма какво да спорим по него.
Ама в един момент собствения менажмент на Алфа Ромео се омазва над ушите и марката е пред фалит.
И тук е спора, дали е трябвало да я оставят да си умре или не, а не дали е била на друго ниво преди да я омажат собствените и управители.
БМВ може някога да са се равнявали по Алфа, но после започват да правят съвсем различно таргетирани автомобили, какво спортно има в 5 или 7 серия комби например?
...какво спортно има в 5 или 7 серия комби например?
BMW M5 Touring vs Nissan GTR (http://www.youtube.com/watch?v=LcEqOAWOWIo)
Това дава ли отговор на въпроса? :wow:
Естествено, че не е трябвало да умре.
Иначе този форум нямаше да го има и като цяло нямаше да има Алфа Ромео в БГ.
Айде, може би само Звезди и Краси щяха да си карат по някоя Алфа.
Тъпото е, че целта не е да се създават автомобили, които да дадат база на следващите и при това да се продават добре, а се действа на парче.
Хубаво, изкараха 159, фурор, най-красивата и до там.
Следващите изчадия нямат нищо общо като излъчване.
Даже имам чувството, че изкарват по някой нов модел ей така, колкото да има нещо.
Няма цялостна програма за развитие.
BMW M5 Touring vs Nissan GTR (http://www.youtube.com/watch?v=LcEqOAWOWIo)
Това дава ли отговор на въпроса? :wow:
Сега трябва да питам що е то М и дали е серийно или тунинг (макар и фабричен) :)
Колко М ки и колко стандартни произвеждат и продават БМВ?
---------- Post added at 10:45 ---------- Previous post was at 10:44 ----------
Естествено, че не е трябвало да умре.
Иначе този форум нямаше да го има и като цяло нямаше да има Алфа Ромео в БГ.
Айде, може би само Звезди и Краси щяха да си карат по някоя Алфа.
Тъпото е, че целта не е да се създават автомобили, които да дадат база на следващите и при това да се продават добре, а се действа на парче.
Хубаво, изкараха 159, фурор, най-красивата и до там.
Следващите изчадия нямат нищо общо като излъчване.
Даже имам чувството, че изкарват по някой нов модел ей така, колкото да има нещо.
Няма цялостна програма за развитие.
Това и мен не ми допада, но за съжаление такива са алтернативите, за това е и спора.
Това е ясно, няма какво да спорим по него.
Ама в един момент собствения менажмент на Алфа Ромео се омазва над ушите и марката е пред фалит.
И тук е спора, дали е трябвало да я оставят да си умре или не, а не дали е била на друго ниво преди да я омажат собствените и управители.
БМВ може някога да са се равнявали по Алфа, но после започват да правят съвсем различно таргетирани автомобили, какво спортно има в 5 или 7 серия комби например?
7-ма серия комби!!??:question:
В пета серия има мотори от 2.0 дизел до 5.0 литра V10, това добре ли е?
Ние дори нямаме представител в този клас.
Ок. М5 е "тунинг макар и фабричен" а какво ще кажеш за 550i например.
Е добре де, 7 е само седан...
Имат, щото имат продажби и пари да развиват.
Ние какво имаме всъщност?
Командно дишане от ФИАТ или в историята... кеф от всякъде.
Е и опция за 2 ри СЕАТ...
Е добре де, 7 е само седан...
Командно дишане от ФИАТ или в историята... кеф от всякъде.
Е и опция за 2 ри СЕАТ...
E веднъж да сме на едно мнение :thumbup:
alfasysop
10-02-2011, 11:23
А това е следствие на правилно управление.
А ние нямаме НИЩО!
Не може с 1 или айде 2 модела, да има пари и да се развива марката според мен. Тези пари ще дойдат от Мито и ще отидат за новото Мито и т.н. което пък значи, че по добре да пуснат Панда Мито и така....
Фиатов мотор + Фиатово шаси + Фиатов салон = Алфа...
Хич не ме кефи това...
DiStefano
10-02-2011, 11:36
Изказвания от сорта, че БМВ не е спортно ориентирана марка са смешни и несериозни. Не само М модификациите са сериозни спортни машини. И въпреки, че сме сектанти тука повечето не мисля че има сегмент, в който Алфа да е пред БМВ .. да не говорим, че в повечето от тях даже няма.
Не е просто спортно ориентирана, не значи, че не е изобщо ориентирана... правете разлика.
Има ли някой да каже от кое печелят повече, от луксозните си возила или от спортните?
Или от разните първи серии ... щом планират и такава с предно?
Изобщо за разлика от италианците, са хванали повея и са разширили гамата овреме, да хванат пазара.
ФИАТ сами по себе си са спецове по евтиното и по въшките, там са безусловно успешни.
Но премиум сегмента с евтино и въшки не се връзва.
А уж Алфа е в премиум сегмента, а парадокс де...
Ок. М5 е "тунинг макар и фабричен" а какво ще кажеш за 550i например.
Ще кажа, че е модел за американския пазар, на който 2012 предостои да стъпи и Алфа Ромео. 550-ката не е правена за европейския пазар и дори и да се продават отделни бройки тук, основното й предназначение е САЩ, където са свикнали на мнооого големи мотори. В Европа на почит са малолитражни, пъргави автомобили поради ред причини. А къде се продаваше Алфа Ромео? Щото един модел ако не се продава компанията няма кяр да го прави. ДА, марката не е това, което е била, но това не значи, че трябва да я закриваме и да умира. Нещата в този живот се променят. То и Ферари нямаха "бейби" модел ама сега си имат Калифорния. То и С класта ана мерцедес беше кораб с огромни двигатели пък сега изкараха 4-цилиндорв двигател. То и БМВ се гордееха, че правят само коли със задно, ама сега подготвят цяла гама коли с предно. Астън Мартин готви малък градски автомобил (!!!). Един от най-продаваните модели на Порше е джип. БМВ правят турбо бензини вече. Навяскъде има радикални промени в автомобилния свят. Защо ли? Защото търсене и предпочитанията се промениха коренно. ПАЗАРЪТ определя предлагането, а не обратното!!!
---------- Post added at 09:58 ---------- Previous post was at 09:56 ----------
Изказвания от сорта, че БМВ не е спортно ориентирана марка са смешни и несериозни. Не само М модификациите са сериозни спортни машини. И въпреки, че сме сектанти тука повечето не мисля че има сегмент, в който Алфа да е пред БМВ .. да не говорим, че в повечето от тях даже няма.
Пак ще напомня, че на сравнителни тестове при излизането си 159-ката биеше и 3-та серия и А4.
DiStefano
10-02-2011, 12:05
Пак ще напомня, че на сравнителни тестове при излизането си 159-ката биеше и 3-та серия и А4.
Е да де това го помна .. ама не е особено обективно при положение, че Алфа от 3.2 нагоре немат нищо.
По какво ги бие? По заобиклаляне на конуси (обективно) и дизайн (субективно)
Нещо относно: Качество на материали, надеждност, престиж, разнообразие от двигатели и модификации, продажби и т.н. и т.н....
По какво ги бие? По заобиклаляне на конуси (обективно) и дизайн (субективно)
Нещо относно: Качество на материали, надеждност, престиж, разнообразие от двигатели и модификации, продажби и т.н. и т.н....
Ей на чети една тема на Петко - КГБ в която се описва по какво точно е по-добра. http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=10435
Не съм си го измислил аз, а хората от Ауто Билд при тест. Ти в 159-ка качвал ли си се? А в базова 3-ка? Щото аз съм карал служебна тройка базова и ще ти кажа че е голям чук. При аналогични двигатели Алфата е по-добра в тестовете.
alfasysop
10-02-2011, 12:29
Ще кажа, че е модел за американския пазар, на който 2012 предостои да стъпи и Алфа Ромео. 550-ката не е правена за европейския пазар и дори и да се продават отделни бройки тук, основното й предназначение е САЩ, където са свикнали на мнооого големи мотори. В Европа на почит са малолитражни, пъргави автомобили поради ред причини. А къде се продаваше Алфа Ромео? Щото един модел ако не се продава компанията няма кяр да го прави. ДА, марката не е това, което е била, но това не значи, че трябва да я закриваме и да умира. Нещата в този живот се променят. То и Ферари нямаха "бейби" модел ама сега си имат Калифорния. То и С класта ана мерцедес беше кораб с огромни двигатели пък сега изкараха 4-цилиндорв двигател. То и БМВ се гордееха, че правят само коли със задно, ама сега подготвят цяла гама коли с предно. Астън Мартин готви малък градски автомобил (!!!). Един от най-продаваните модели на Порше е джип. БМВ правят турбо бензини вече. Навяскъде има радикални промени в автомобилния свят. Защо ли? Защото търсене и предпочитанията се промениха коренно. ПАЗАРЪТ определя предлагането, а не обратното!!!
Да така е, НО БМВ ( примерно) могат да си позволят да държат пълна гама и на кой каквото му е кеф - предно, задно, 4х4 и т.н.
Т.е. това значи, че като свалят обема на масовите двигатели, това не значи, че нямат "бутикови". А Алфа ?
Абе кофти ми е, че се налага да говоря срещу марката... :( :( :(
Да така е, НО БМВ ( примерно) могат да си позволят да държат пълна гама и на кой каквото му е кеф - предно, задно, 4х4 и т.н.
Т.е. това значи, че като свалят обема на масовите двигатели, това не значи, че нямат "бутикови". А Алфа ?
Абе кофти ми е, че се налага да говоря срещу марката... :( :( :(
Добре, де, защо не се разбираме. БМВ могат да си позволят големи двигатели, защото имат пазар за тях. Има къде да ги продават и да възвръщат инвестициите в разработването им. Никой няма да пусне на пазара продук ако няма ресурса и пазара да го продаде. В Европа няма как да се съзададе конкурент на М3 или S4 защото не могат да се продадът достатъчно автомобили и да се върнат парите от разработката на такъв модел. Я се поразтърсете кой е най-големия пазар на БМВ и Ауди в премиум и спортния сегмент - САЩ и Азия. Алфа се продава САМО в Европа , европейският пазар не може да поеме повече такива модели в бойка, която да възвърне инвестицияте. Защото това не е само разработка, нови технологии, ами и нови заводи, нов персонал. МАРКЕТИНГ!!!!
На международния тест проведен от АутоМотор анд Спорт 159 би всички конкуренти в класа си на 5 от 6 основни динамични теста.
Да по-добра е на динамичните тестове и толкоз, аз нали това написах.
По-какво друго е по-добра?
Брой продажби, надеждност, разнообразие на гамата от предлагани модели и двигатели, качество на материали и сглобка, обезценка, дълговечност и т.н. и всичко останало което прави един автомобил автомобил...
Пак казвам перфектното динамично поведение и действително страхотния дизайн не правят една кола по-добра от останалите.
Дори в този тест за които говри КГБ, накрая определиха БМВ 3 като победител в теста.
И моля те нали не сравняваш Топ изпълнение на 159 2.4 ЖТД с Базова тройка?
---------- Post added at 09:58 ---------- Previous post was at 09:56 ----------
А да си жив и здрав. Ей това синтезира всичко ,което исках да кажа. Добре ,че имаме различни мнения.
Адски ме дразни крайният песимизъм. Ако човек слуша някои хора тук -трябва да си намери въже и сапун и да приключва. Само трагедии правим ,че сме под шапката на ФИАТ ,все едно всички други марки са самостоятелни
Да по-добра е на динамичните тестове и толкоз, аз нали това написах.
По-какво друго е по-добра?
Брой продажби, надеждност, разнообразие на гамата от предлагани модели и двигатели, качество на материали и сглобка, обезценка, дълговечност и т.н. и всичко останало което прави един автомобил автомобил...
Пак казвам перфектното динамично поведение и действително страхотния дизайн не правят една кола по-добра от останалите.
Дори в този тест за които говри КГБ, накрая определиха БМВ 3 като победител в теста.
И моля те нали не сравняваш Топ изпълнение на 159 2.4 ЖТД с Базова тройка?
От кога броя продажби определя колко е добра една кола? То тогава ще излезе, че Пежо 207 е в пъти по-добра кола от Ферари Енцо или Ролс Ройс Фантом. Разнообразие от двигатели няма - факт. Но пък при пряко сравнение се гледат конкретните модели. Качеството на материалите при 159-ката бих казал че е много добро. ама много. Обезценката е страхотен мит. Я си помисли колко е стувало едно бмв 3-ка дето сега си го купуваш за 20 000 лв. Дали не е било доста над Алфата. Дълговечност? НЕ знам какво означава това.
Истината е, че 159-ката е страхотен автомобил и си го карам с голям кеф и в никакъв случай не мога да съжалявам, че не съм си купил 3-ка или А4-ка.
alfasysop
10-02-2011, 13:53
Една 159-ка нова колко струва?
Май беше над 50 000лв ТОП-а, BMW 325i е над 70 000лв.
Една 325i 2005-та струва над 25 000лв сега. Алфа 159 2005 - към 20 000 да кажем
Така че, при това сравнение според мен Алфата се представя по добре.
Друг е въпроса с имидж и търсеност....
159-ка 2,4 дизел 200 коня дистинктив тиайка струваше 71 000 лв в магазина като купувахме нашата. БМВ със същите екстри и дигател струваше над 80 000 лв. сега цените са еднакви. Кое е поевтиняло повече? Една седмица 740 след 2003 сега струва около 30 000 лв, а колко е струвала нова? Май доста над 100 000 лв. Има А8-ци по 15 000 лв, а като нови? После 166-цата се била обезценила...
Като стана дума за обезценка, ще дам конкретен пример от последната седмица - зет ми си продава БМВ-то, купено чисто ново тук в България през пролетта на 2006 г. от Камор за 128 000 лева.
Колата е 330xd с повечето екстри за модела - кожа, подгряване, автоматик, навигация, ксенони, 17-цолови джанти, абе квото се сетиш. В момента е на около 120 000 км, поддържано е само във фирмен сервиз, няма удари и т.н.
Според дилърите може да вземе за него максимум 30 000 лева. И то при късмет.
И кво стана - загуба на стойност ~98 000 лева за 5 години - или по 20 000 лева на година. Или казано иначе - колата е загубила около 77% от стойността си за по-малко от 5 години.
Я ми кажи дали има Алфа 159, дето като нова да е била около 60 000 лева, а днес да може да се намери за 13 800 лева? (77% от 60 000 лв). Но да е подрържана само в официален сервиз и с напълно ясна история, а не докарана от някакъв джамбазин от Италия?
Много, ама много трудна работа, да не кажа невъзможна.
alfasysop
10-02-2011, 14:23
.
.
Това се опитах да кажа, ако не се е разбрало.
Ами Иване да беше казал на зетя, че е по-голяма далавера да си купи 159 2.4 ЖТД 4x4 автомат.... тъкмо щяхме да разберем дали може да мине 130 000 км без да се потроши :):):)
щото щом технниката е еднакво добра :) ... алфата и мен на външен вид ме кефи повече
Колкото по-скъпа е колата толкова е по-голяма обезценката.
Разбрахме кои са фенове и кои не, разбрахме, че най-големите баровци карат осемгодишни дизелови комбита и останалите нямат право да се обаждат.
Да, ама се заглеждаш, като минавам покрай тебе по Шишман, а? То ще стане на 8 години под моя собственост след някой друг месец, щото е пълно с "баровци" със свободен дух, които не могат да си помислят да дадат повече от 5000 лева за Алфа, ама иначе са фенове ;-)
А да карам искам, не искам да си купя, не - нито харесвам дизели, нито комбита.Иначе карам и пасати и субаро и хюндай соната, па и опел съм карал.Парите не са ми проблем, поне до толкова, че да си купя кола 159 на старо, дизел, както отбелязваш ти, но предпочитам бензинова джулиета след някоя година. Но не всяка втора дума ми е за пари, щото нали знаеш за кучето, лаенето и т.н.Аре със здраве и си сложи добавка в нафтата, че от утре захладнява :)
Служебните автомобили, които караш или си карал, не ни касаят, ти нали беше в графата пешеходци с метро и неделен шофьор с 5000 км. годишно ;-) Нафтовата печка я карам ежедневно и по много, щото си върша работата с нея и ми е нужна, пък единственият път, когато е отказвала да пали беше като ми умря акумулатора тая зима - може да се поинтересуваш за състоянието и вида й от Бобо ;-)
Колкото до парите, да те са важни и нужни, и за съжаление ги нямах в достатъчно количество за да си купя ГТ (разбира се дизелово) вместо 156, нищо че са една и съща кола както писах по-горе на колегата Fear, ма кво да се прави нашите нямаха кола по социалистическо време, камо ли Алфа, та се наложи сам да си изкарвам парите за автомобилите :spell
Айде със здраве, и пак ще повторя: стига ревали като вдовици за хуй относно миналото и бъдещето на марката, ако не бяха Фиат верно нямаше да я има, или щеше да бъде някой друг чорбаджията, но не и самостоятелна.
Хайде ако може поне тая тема да не я обръщаме на - бензин с/у дизел моля!
Хайде ако може поне тая тема да не я обръщаме на - бензин с/у дизел моля!
По-скоро спорът е социално-класов ;-) Може да ме наричате Маркс или Енгелс, ако предпочитате....
Да, ама се заглеждаш, като минавам покрай тебе по Шишман, а? То ще стане на 8 години под моя собственост след някой друг месец, щото е пълно с "баровци" със свободен дух, които не могат да си помислят да дадат повече от 5000 лева за Алфа, ама иначе са фенове ;-)
Служебните автомобили, които караш или си карал, не ни касаят, ти нали беше в графата пешеходци с метро и неделен шофьор с 5000 км. годишно ;-) Нафтовата печка я карам ежедневно и по много, щото си върша работата с нея и ми е нужна, пък единственият път, когато е отказвала да пали беше като ми умря акумулатора тая зима - може да се поинтересуваш за състоянието и вида й от Бобо ;-)
Колкото до парите, да те са важни и нужни, и за съжаление ги нямах в достатъчно количество за да си купя ГТ (разбира се дизелово) вместо 156, нищо че са една и съща кола както писах по-горе на колегата Fear, ма кво да се прави нашите нямаха кола по социалистическо време, камо ли Алфа, та се наложи сам да си изкарвам парите за автомобилите :spell
Айде със здраве, и пак ще повторя: стига ревали като вдовици за хуй относно миналото и бъдещето на марката, ако не бяха Фиат верно нямаше да я има, или щеше да бъде някой друг чорбаджията, но не и самостоятелна.
Ако ще водим социално-класов спор, т.е. ще си ги мерим, да ти покажа бележките от бензиностанцията. ;)
Темата си е много хубава и предлагам да не вадим пишкомерите. Основният въпрос е - дали при новите модели на Алфа Ромео има причина да си ги купиш вместо БМВ или Хонда например, дават ли нещо по-различно?
infernus
10-02-2011, 20:54
Ако ще водим социално-класов спор, т.е. ще си ги мерим, да ти покажа бележките от бензиностанцията. ;)
Темата си е много хубава и предлагам да не вадим пишкомерите. Основният въпрос е - дали при новите модели на Алфа Ромео има причина да си ги купиш вместо БМВ или Хонда например, дават ли нещо по-различно?
Разбира се че дават нещо и още как - мирис и усещане на Фиат в огромни дози :) Ако искаш да те накажа градски с истински Алфа матор само кажи да те прая да припадаш с тоя Фиатски змей инсайд :)
Колегата с 156 кажи колко километра си минал и колко пъти си ходил в сервиза на Бобо за предница и колко ти е стъпила само предницата, без да чувам оправданията че в БГ пътищата са зле, както са зле за алфа така са зле и немските варели.
Поне от цялата дискусия, маи се разбра че само 159 има нещо от Алфа в нея си освен дизайна, ама пак с Фиат матор... Алфа никога не са правели нафтени печки, въпреки че на фиат не са зле. Но да видим последния тънък ход в ВМ дизела.
а знаете ли че има V6 Арезе дизел?
infernus
10-02-2011, 21:03
а знаете ли че има V6 Арезе дизел?
:big_bow_down:
Определено не, я дай малко инфо от къде го изсмука това?!? Или не е влизал в производство ?
Разбира се че дават нещо и още как - мирис и усещане на Фиат в огромни дози :) Ако искаш да те накажа градски с истински Алфа матор само кажи да те прая да припадаш с тоя Фиатски змей инсайд :)
Колегата с 156 кажи колко километра си минал и колко пъти си ходил в сервиза на Бобо за предница и колко ти е стъпила само предницата, без да чувам оправданията че в БГ пътищата са зле, както са зле за алфа така са зле и немските варели.
Поне от цялата дискусия, маи се разбра че само 159 има нещо от Алфа в нея си освен дизайна, ама пак с Фиат матор... Алфа никога не са правели нафтени печки, въпреки че на фиат не са зле. Но да видим последния тънък ход в ВМ дизела.
Шо, шо? Градски, ти сигурен ли си, че знаеш с кой мотор е моят "змей"? ;)
А това за фиат е вярно, така е.
Дизела си има плюсове, няма спор, но и бензина си има фенове, привърженици и плюсове тоест за всеки влак си има пътници.При това правим разлика за кола за работа, тип служебна, вярно повечето дизели и други, които пък се и карат по малко.Новите бензинови двигатели са и значително по икономични от старите.
За моята съм дал над 12 бона да ти кажа, първо, а второ хората дават, колкото имат, тоест доходите са ни ниски.
Новата кола си е нова.Ясно, че и цените са пречка и у нас.
Но лично на мен концепцията на старите автомобили ми харесва повече.Прогреса не може да бъде спрян, колите ще се развиват, но Алфата, да говорим за нея ще я има винаги.Никога алфите не са били масови автомобили.
В тая насока, Жулиетата е много по класен автомобил от 159, в 159 ми харесва най вече външната визия, ма ще видим.А какво ще стане точно ще покаже бъдещето, това за Шишман само не разбрах за мен ли е, понеже горе долу там ми е квартала, ма това е друга тема,
Дизела си има плюсове, няма спор, но и бензина си има фенове, привърженици и плюсове тоест за всеки влак си има пътници.При това правим разлика за кола за работа, тип служебна, вярно повечето дизели и други, които пък се и карат по малко.Новите бензинови двигатели са и значително по икономични от старите.
За моята съм дал над 12 бона да ти кажа, първо, а второ хората дават, колкото имат, тоест доходите са ни ниски.
Но лично на мен концепцията на старите автомобили ми харесва повече.Прогреса не може да бъде спрян, колите ще се развиват, но Алфата, да говорим за нея ще я има винаги.Никога алфите не са били масови автомобили.
В тая насока, Жулиетата е много по класен автомобил от 159, в 159 ми харесва най вече външната визия, ма ще видим.А какво ще стане точно ще покаже бъдещето, това за Шишман само не разбрах за мен ли е, понеже горе долу там ми е квартала, ма това е друга тема,
Мне, за мен беше, аз го засичам там от време на време.
Нищо не мерим, бе Кольо, аз дори не съм изтъквал нищо за 156-цата, даже писах, че е доста стар модел, ако си направиш труда да се върнеш няколко страници назад. Напротив, аз споменавам 159 като съвременен модел. Колкото до причината да не купя БМВ - това е задното предаване и циганията, за Хонда тоталното безличие... и окачването на 156 :crazy: Не забравяй, че съм дългогодишен водач и собственик на Дедра, която е същият Фиат като твоята 155 ;-)
Можеш да го питаш, със сигурност ти си му доста по-чест гост с тоя боксер. Иначе съм с полиуретан от Ферариста вече година близо и си свиркам, преди това оргиналното окачване сдаде багажа след 2 години и кусур, въпросът е ти колко пъти си сменял носачи за по 45 кинта парчето и лагери на задния мост с тая ширпотреба Типо/Темпра/Дедра/145/146/155 ;-)
alfageorgi
10-02-2011, 22:50
Ха-ха-ха.Жулиетата по -класна от 159!!!Приказваш смешки.Имах възможността да съм един от първите качили се в новата Жулиета/ако не вярваш виж темата за нея -53стр. Не се хваля , но бях може би първият човек в България качил снимки , видял колата на живо ,но не като музеен експонат на шоуто , качил се в нея и с лични впечатления след премиерата и в Милано моторс./
Карам 159-ка и трябва да ти кажа , че Жулиетата си е просто един малък бръмбар в сравнение със 159-та.Не казвам , че е лоша дори напротив , но просто изобщо не е по-класен автомобил по нищо.
В тая насока, Жулиетата е много по класен автомобил от 159, в 159 ми харесва най вече външната визия, ма ще видим
Съмнява ме, да е по-класен, но мен така или иначе клас С на автомобилостроенето не ме касае. Аз ползвам класове В и Д за автомобилните си нужди. Въпреки това, аз само мога да приветствам новите модели на Алфа, и не им се цупя, че не били като старите само щото не мога да си купя сега и на момента. Според мен марката я чака добро бъдеще и ще продължа да и се кефя, както го правя и сега всеки ден когато карам или слизам и се качвам от колата си.
Не се хваля , но бях може би първият човек в България качил снимки , видял колата на живо ,но не като музеен експонат на шоуто , качил се в нея и с лични впечатления след премиерата и в Милано моторс./
Карам 159-ка и трябва да ти кажа , че Жулиетата си е просто един малък бръмбар в сравнение със 159-та.Не казвам , че е лоша дори напротив , но просто изобщо не е по-класен автомобил по нищо.
По тeзи въпроси може да се поспори. Аз карах Жулиетата през април на пистата в Балоко и в района на Лаго Мажоре - дори ми се отвори парашута да я карам доста повече от предвиденото, щото заради оня вулкан с непроизносимото име останах в Италия цяла седмица вместо предвидените 3 дни.
А за да твърдиш, че 159 е по-класен автомобил от Жулиета, явно не си карал Жулиета QV (235 к.с.) на писта. Определено НЯМА такава 159-ка, която дори да може да се доближи до поведението и управляемостта на Жулиетата. Изгорих два резервоара бензин само на пистата в Балоко (има снимки - горе-долу стига за около 200 километра) и мога да твърдя това с абсолютна увереност.
Ето малко мои снимки от 16 април 2010 г.:
http://i869.photobucket.com/albums/ab254/AutoBild/Giulietta%20Balloco%20April%202010/DSC_7723.jpg
http://i869.photobucket.com/albums/ab254/AutoBild/Giulietta%20Balloco%20April%202010/IMG_3745.jpg
За толкова стига един резервоар при яко газиране по пистата
http://i869.photobucket.com/albums/ab254/AutoBild/Giulietta%20Balloco%20April%202010/IMG_3886.jpg
А бордният компютър стига до 25 л/100 и скромно спира да показва повече
http://i869.photobucket.com/albums/ab254/AutoBild/Giulietta%20Balloco%20April%202010/IMG_3882.jpg
Повече снимки тук: http://s869.photobucket.com/albums/ab254/AutoBild/Giulietta%20Balloco%20April%202010/?start=all
Съмнява ме, да е по-класен, но мен така или иначе клас С на автомобилостроенето не ме касае. Аз ползвам класове В и Д за автомобилните си нужди. Въпреки това, аз само мога да приветствам новите модели на Алфа, и не им се цупя, че не били като старите само щото не мога да си купя сега и на момента. Според мен марката я чака добро бъдеще и ще продължа да и се кефя, както го правя и сега всеки ден когато карам или слизам и се качвам от колата си.
С твойта кола можеш да се кефиш много повече, отколкото в Митко, за Жулиета не знам, само отвън съм я виждал. А 159-ката като излезе нямах пари и за 33-ка, ама не съм я плюл, вервай ми. Та не е там причината.
П.С. Дедрата си е много готин автомобил, навремето ако не си бях навил на пръста, че ще е Алфа, щях д авзема Дедра. За мен тая платформа - Типо-Темпра-Делта-Дедра-155 си е много сполучлива.
infernus
11-02-2011, 00:16
Нищо не мерим, бе Кольо, аз дори не съм изтъквал нищо за 156-цата, даже писах, че е доста стар модел, ако си направиш труда да се върнеш няколко страници назад. Напротив, аз споменавам 159 като съвременен модел. Колкото до причината да не купя БМВ - това е задното предаване и циганията, за Хонда тоталното безличие... и окачването на 156 :crazy: Не забравяй, че съм дългогодишен водач и собственик на Дедра, която е същият Фиат като твоята 155 ;-)
Можеш да го питаш, със сигурност ти си му доста по-чест гост с тоя боксер. Иначе съм с полиуретан от Ферариста вече година близо и си свиркам, преди това оргиналното окачване сдаде багажа след 2 години и кусур, въпросът е ти колко пъти си сменял носачи за по 45 кинта парчето и лагери на задния мост с тая ширпотреба Типо/Темпра/Дедра/145/146/155 ;-)
Абе че е шит Типо окачване шит е, ама докато се разберем кое е по здраво 156 или Типо окачването ще наспамим темата, ако искаш отвори една тема "Кой е по-по-най" и там да ги мерим :), да не спамим тука.
А боксера за 3 месеца му правя 5к километра в София главно, сутрин при -15 пали без да се замисли. Според мен лош боксер няма, има мърляви собственици и майстори който не му разбират. По този въпрос се консултирай ако искаш с Боби33 ;)
Окачването съм го сменил отпред преди година и половина, като поредният некадърник майстор ми скъса маншоните на шарнирите и все пак си кара без да се разклопа все още, ама носачите бяха по 75:P
Прелагам постовете със сранения на модели модератора да ги делне или да ги премести в друга тема, ако има такава, че ще се наспами тази тема доста сериозно, еле пък ако се почне дизел бензин спора :)
---------- Post added at 22:16 ---------- Previous post was at 22:00 ----------
По тeзи въпроси може да се поспори. Аз карах Жулиетата през април на пистата в Балоко и в района на Лаго Мажоре - дори ми се отвори парашута да я карам доста повече от предвиденото, щото заради оня вулкан с непроизносимото име останах в Италия цяла седмица вместо предвидените 3 дни.
А за да твърдиш, че 159 е по-класен автомобил от Жулиета, явно не си карал Жулиета QV (235 к.с.) на писта. Определено НЯМА такава 159-ка, която дори да може да се доближи до поведението и управляемостта на Жулиетата. Изгорих два резервоара бензин само на пистата в Балоко (има снимки - горе-долу стига за около 200 километра) и мога да твърдя това с абсолютна увереност.
Повече снимки тук: http://s869.photobucket.com/albums/ab254/AutoBild/Giulietta%20Balloco%20April%202010/?start=all
Добре, може ли да коментираш графиката коята са показали в сравнение между марките (в допълнителните снимки). Виждам, че стортния сетъп е по добър от BWM може ли да кажеш с кой модел го сравниха, защото надали ще смеят да го напишат някъде черно на бяло :). И с кой модел на VW варелите сравниха стандартния сетъп. Иначе доста внушаващо са се подготвили за поредния брейнуашинг, на тема Жужа, нека дойде в България да има все пак повече мнения за Жужа QV (един Пинко пролет не прави :) ), пък дано и от собственици, за което стискам палци.
alfasysop
11-02-2011, 08:35
Жулиетата е много хубава отзад. Но отпред... го няма това излъчване като на GT,Brera,159....
скромно мнение на обикновен клиент на Алфа - бъдещето на марката си е ОК, радвам се, че съм имал две Алфи :bowdown: с удоволствие бих карал и следваща ... червените от снимките на Пинко изглеждат много добре :-)
Не разбирам какво толкова сте недоволни от новите модели - сравнени с конкурентните, не виждам с какво са по-лоши. По принцип е хубаво човек да може да покара повече и различни марки ... поне една Алфа обаче е задължителна според мен :-) Има едно по-различно усещане в тия коли и тва е :-)
скромно мнение на обикновен клиент на Алфа - бъдещето на марката си е ОК, радвам се, че съм имал две Алфи :bowdown: с удоволствие бих карал и следваща ... червените от снимките на Пинко изглеждат много добре :-)
Не разбирам какво толкова сте недоволни от новите модели - сравнени с конкурентните, не виждам с какво са по-лоши. По принцип е хубаво човек да може да покара повече и различни марки ... поне една Алфа обаче е задължителна според мен :-) Има едно по-различно усещане в тия коли и тва е :-)
ама и подписа ти е хубав... :):):) шегичка
alfageorgi
11-02-2011, 09:28
http://i869.photobucket.com/albums/ab254/AutoBild/Giulietta%20Balloco%20April%202010/DSC_7723.jpg
http://i869.photobucket.com/albums/ab254/AutoBild/Giulietta%20Balloco%20April%202010/IMG_3745.jpg
http://i869.photobucket.com/albums/ab254/AutoBild/Giulietta%20Balloco%20April%202010/IMG_3886.jpg
http://i869.photobucket.com/albums/ab254/AutoBild/Giulietta%20Balloco%20April%202010/IMG_3882.jpg
Моите уважения пич.Но защо ми сравняваш моята кола с топ версията на Жулиета.Сравни я със 159-та 3.2 мотора в TI изпълнение пък да видим какво ще излезе тогава.Жулиетката даже няма и 4х4 задвижване и при това положение за какво превъзходство и по-голяма класа ми говориш въобще .Да не говорим , че субективните ти усещания за пътно поведение и управляемост изобщо не са някакъв обективен критерий.Това , че работиш в Ауто Билд и имаш достъп до автомобилните новости преди повечето хора в тоя форум много ме радва , но да ме убеждаващ ,че Жулиетката е по-класен автомобил от 159-та ми е направо смешно.
аз се наемам до направим с моите колеги въпростния тест защото дълбоко се съмнявам, че Джулиетата ще даде по-добро време дори и от дизелова 159 ;)... мога и облог да приема ако някои има насреща :):):) за бира ей тъй като по филмите
а за Джулиета 1.4 няма смисъл да коментираме .......
При такива изказвания коя кола е по-добра на писта, се искат факти... демек времена. Не субекривни усещания.
159 е колата от последните години на алфа.
Анджак. И без да имам твоя опит с колите явно съм го усетил.
аз се наемам до направим с моите колеги въпростния тест защото дълбоко се съмнявам, че Джулиетата ще даде по-добро време дори и от дизелова 159 ;)... мога и облог да приема ако някои има насреща :):):) за бира ей тъй като по филмите
а за Джулиета 1.4 няма смисъл да коментираме .......
При такива изказвания коя кола е по-добра на писта, се искат факти... демек времена. Не субекривни усещания.
Дам,ще му уредим на Иван един тест със 159 2.4 ЖТД ТИ,срещу Жулиета Куве:kicking::kicking::kicking::kicking:
П.С.Въпросната 159-ка размаза на Боян 159 3.2 :Tease::Tease::Tease:
---------- Post added at 11:49 ---------- Previous post was at 11:37 ----------
Иване,Иванеееее за пореден път се излагаш във форума,това твое мнение въобще не подлежи на коментар,смешно е:Tease::Tease::Tease:
Дам,ще му уредим на Иван един тест със 159 2.4 ЖТД ТИ,срещу Жулиета Куве:kicking::kicking::kicking::kicking:
Иване,Иванеееее за пореден път се излагаш във форума,това твое мнение въобще не подлежи на коментар,смешно е:Tease::Tease::Tease:
Добре де, с какво сте го зобали това ТИ, че да го пускате на кола дето е с 300 к.г. по-лека и с 20 к.с. отгоре му?
За 3.2 ... 50 коня повече на 100 к.г. повече... и то 4х4 ... съвсем не ми го побира акъла.
И понеже така и така сравняваме коли в различни класове... тая Жулиета нали уж беше с подобрена маневреност, ами то като гледам техническите данни на 159 и на Жулиета, все 11 метра диаметър на обратния бре?
Добре де, с какво сте го зобали това ТИ, че да го пускате на кола дето е с 300 к.г. по-лека и с 20 к.с. отгоре му?
За 3.2 ... 50 коня повече на 100 к.г. повече... и то 4х4 ... съвсем не ми го побира акъла.
И понеже така и така сравняваме коли в различни класове... тая Жулиета нали уж беше с подобрена маневреност, ами то като гледам техническите данни на 159 и на Жулиета, все 11 метра диаметър на обратния бре?
Малко е назобано само,около 250 коня някъде е :kicking::kicking::kicking:
Ще е интересно тогава, дали тия 15 коня на дизела отгоре могат да наваксат 300 те килца в повече на 159 та :)
Освен ако не е повече от 250 ... :Tease:
alfasysop
11-02-2011, 11:17
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11277274488737803&f1=details
Как да го сравня с Жулиетата?!
е айде сега, 159 била от последните години на алфа. преди беше 156 и 147 , по-рано се говореше че били 145 и 155 , пък по-алфи били 33 и 75.
и на мен не ми допада екстериора на мито и жулиета, но не мога да отрека че като дизайн са перфектни и превъзхождат 159 както външно , така и в интериора. във външния им вид , препратките са към 8ц щеше да е тъпо да ги няма. съвсем нормално е да се възползват от това. следващите модели едва ли ще са такива. въпроса е че се върви напред и има развитие.
rossenvn
11-02-2011, 11:36
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11277274488737803&f1=details
Не е и необходимо;-) Найстина винаги съм казвал, че Брера е една от най-красивите Алфи, че и автомобили изобщо, но това си е стар модел. Новото е по-модерно, което не значи непременно по-агресивно. Особено вътре новото ми харесва повече, а и точно там си личат годинките.
Само не ми е ясно защо трябва да се дърляме като в туннинга, и то като противопоставяме Алфа вс Алфа? Че то ние самите се критикуваме и плюем много повече, отколкото фенове на други марки нас:disgust:
Защо ми сравнявате тука различни класове не разбирам...
Жулиета я сравнявайте с 147 преди ФЛ.
rossenvn
11-02-2011, 12:02
Недей, че сега ще се окаже, че някъде има 147 GTA с две турбота, 4х4, нитро и още екстри, което направо ще накара Джула да си приказва сама:-) Сравняват това с което им отърва да си защитят тезата, а и не е задължително да са обективни.
вижте сега няма нищо лошо ако Жужа е по-бърза... скоро ще се рабере в гърция... ще има от всички алфи и две-три джужи Ку Ве
Недей, че сега ще се окаже, че някъде има 147 GTA с две турбота, 4х4, нитро и още екстри, което направо ще накара Джула да си приказва сама:-) Сравняват това с което им отърва да си защитят тезата, а и не е задължително да са обективни.
Трябва да ти кажа че 147 ГТА доста ще озори Жужа,па да не кажа че ще я бие даже,да не забравяме че има 147 ГТА Аутоделта 330 коня :Tease::Tease::Tease::Tease:а пък тази с компресора въобще няма да я включваме в спора
П.С.Ще видим на Серес що за кола е Жужата,има в списъка и 159 ТБИ
Трябва да ти кажа че 147 ГТА доста ще озори Жужа,па да не кажа че ще я бие даже,да не забравяме че има 147 ГТА Аутоделта 330 коня :Tease::Tease::Tease::Tease:а пък тази с компресора въобще няма да я включваме в спора
П.С.Ще видим на Серес що за кола е Жужата,има в списъка и 159 ТБИ
Мурждев, нормална стокова 147 ГТА и Жужа КуВе би ебало да са наравно. Сега аутоделта.... а като излезе аутоделта Жужа? Тогава ги сравнявай! То това е като да сравниш 3-ка Е46 320и срещу М3 съяата генерация. И двете са 3-ки, и двете са с шестаци мотори.... ма не върви нали?
Абе вие сте болни бе........:bravo:
ето и времена от домашната писта... незнам защо Жужа с 1.8 Турбо я няма ама за сега най-бързата алфа 147 3.2
http://www.fastestlaps.com/tracks/balocco.html
147 GTA - 173 к.с / тон
Жулиета QV - 175 к.с. / тон (aко не бъркам килцата, че сайта на нашите нещо не се отваря).
Не съм много сигурен кой се излага тук, Антоне. Карал съм всичките тези модели, за които говориш, включително и Брера 3.2 Q4, която тежеше 1800 кила (верно, не чипосани) и мога да те увера (пък ти ако искаш вярвай), че Жулиета КуВе е много по-добра кола за спортно каране от която и да било 159. ОТ КОЯТО И ДА БИЛО. Холденския матор го знаете къв мъртвец е, дизеловия петак е разкошен, окачването е страхотно, НО: колата е тежка като ТАНК.
Просто не е истина - последната 159-ка, която карах, беше 2.4 JTDm Q4 TI и според талянския талон или както там се нарича оригиналния фаргцойгбриф (поисках от Косьо да ми го покаже в офиса, като я връщах) тежеше 1780 килограма. 1780 КИЛОГРАМА. Само за сравнение - моя Жип тежи 1860 кг - само 80 кила повече от 159-ката. Карах я по маршрута София-Тирана-София, перфектна е, знаете кви са завоите по македонските и особено в албанските планини, има виражи, в които буквално си виждаш задния номер, по едно време заваля и сняг - 159-ката много ме изкефи, но теглото си е тегло, законите на физиката все още никой не ги е отменил. Теглото буквално я поваля в завоите, вместо да изписва хубаво кривата, тя се бори като лъв с центробежните сили, мъчи се, липсва лекота. Гумите пищят, маторя реве, Алфата върви, но усещането е как неистово се бори сама със себе си. Вярно, бори се много достойно, евала на талянците, но близо 1800-те кила просто убиват иначе толкова приятния темперамент.
Ето за тая 159-ка говоря:
На Охридското езеро:
http://img.photobucket.com/albums/v145/IvanM/Testdrive/IMG_4932.jpg
Пред хотела в Тирана:
http://img.photobucket.com/albums/v145/IvanM/Testdrive/IMG_4957.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/Alfa%20Romeo%20Testdrive/IMG_4935.jpg
Жулиета КуВе, дето я карах на пистата, тежеше 1340 кила (всеки път изисквам и събирам информация за теглото, защото според мен това е много важен параметър, който обикновено се пропуска) и ме очарова точно с лекотата, с невъзмутимостта във виражите, с абсолютната предвидимост на реакциите, директното и информативно кормилно управление, минималното недозавиване при ускоряване от геометричния апекс на завоя, с разкошния турбобензин, който има МНООООГО по-широк полезен оборотен диапазон от 2,4-дизела (реално тягата е почти равномерна между 1700 и 5000 оборота), и страхотното сцепление въпреки предното задвижване (електрония Q2 върши работа, няма дърпане във волана дори и ако я сриташ в най-острия завой, няма изправяне на завоя). По нищо не отстъпва на петцилиндровия турбо Фикус ST, който е 225 коня и според мен има едно от най-добрите окачвания за спортно шофиране (за RS няма да говоря, той е в друга категория).
Жулиетата ускорява от 0 до 100 за 6,8 секунди, максималната скорост е 242 км/ч (на 2.4 JTDm Q4 TI съответно 8,4 и 226 км/ч), въртящия момент е 340 (380 при овърбуст) срещу 400 Нм. Но всичко това не е чак толкова важно – 159-ката тежи 1780, а Жулиетата 1340 кг – тоест разлика от 440 кг.
Затова ти предлагам – качете в наточената 145-цата на Нено 17 торби цимент (425 килограма, аре от мен да мине, 15 кила по-малко) и я пуснете по пистата в Калояново срещу която и да е стокова 145, ако щете и от старите дизелови 90 к.с. Отсега се Фажам на бас на 1000 лева къв ще е резултата. Пък тогава ще говорим кой се излага.
alfageorgi
11-02-2011, 16:49
Възникналият спор беше за това кой е по-класния автомобил от 159-та и Жулиетата.Явно всеки си има предпочитания и в това няма нищо лошо , но ако приемем обективния критерий за класовете в които се намират двата автомобила и цената им , която е все пак паричното отражение за сбор от технически и други качества отговора е много прост.Дай боже всеки от нас да има възможността ако не да има лично поне да кара това което му е на сърце.Жужа не ми е интересна и не ме грабва.Просто предпочитам седаните и с нетърпение чакам заместник на 159-та.Жулиетата е добра кола , но нищо повече от масова стока както и да я погледнем дори и сега когато се появи на пазара за разлика от 159-та през 2005г.
dilian alfa gtv
11-02-2011, 16:56
Възникналият спор беше за това кой е по-класния автомобил от 159-та и Жулиетата.Явно всеки си има предпочитания и в това няма нищо лошо , но ако приемем обективния критерий за класовете в които се намират двата автомобила и цената им , която е все пак паричното отражение за сбор от технически и други качества отговора е много прост.Дай боже всеки от нас да има възможността ако не да има лично поне да кара това което му е на сърце.Жужа не ми е интересна и не ме грабва.Просто предпочитам седаните и с нетърпение чакам заместник на 159-та.Жулиетата е добра кола , но нищо повече от масова стока както и да я погледнем дори и сега когато се появи на пазара за разлика от 159-та през 2005г.
Точно така ако говорим единствето и само за клас ,то 159 е ясно че е по висок клас все пак жулиета е хетчбек от рода на (голф, астра,мазда 3 и тн.) а 159 e l горния клас така наречен среден клас ,вече коя версия е по напудредена в Top -версията си е друг въпрос ,но пак мисля че е 159 а относно иновацийте в жулиета и новите мотори.....все пак е модел който излиза 5 год след 159-ката иначе жулиета QV определено ме радва,но само в тази версия.
ама и подписа ти е хубав... :):):) шегичка
що ве, кво му е :-D
147-та е единствената кола, която ще се задържи при мен повече от 3г ;-) жена ми не дава и да си помисля да я сменям ... а преди да седне в нея признаваше само 3-те марки :)
знаеш че имам предвид Е90-ката :):):):)
Ама то тоя спор е поначало безмислен, спора би бил смислен във вариант - 147 (преди ФЛ) или Жулиета ви радва повече 8)
Иначе какво, да сравним и МиТо със 166 ФЛ а :Tease:
Накъде отива Алфа Ромео!?
Електрическите автомобили - безплатно на синята зона!?
След 10 години, като забранят двигателите с вътрешно горене, ще се молим на Фиат да пуснат някоя малолитражна 1.4 резачка като преди.
8)
И за кеф, ще си караме бензиновите коли с нелегален бензин.
Ха ха
Накъде отива Алфа Ромео!?
Електрическите автомобили - безплатно на синята зона!?
След 10 години, като забранят двигателите с вътрешно горене, ще се молим на Фиат да пуснат някоя малолитражна 1.4 резачка като преди.
8)
И за кеф, ще си караме бензиновите коли с нелегален бензин.
Ха ха
Хайде стига кълвали на ББ пиара :)
Нищо няма да забраняват... просто в един момент петрола ще излезе прекалено скъп за гориво, но първо акумулаторите трябва да станат достатъчно трайни и евтини, та да са реална алтернатива.
А ако сте за 1 синя зона... 8 бона и си електрифицирате Алфата (според БАН) :Tease:
Няма да стане тая разработка . Най-малкото къде ще се събере тая голяма и тежка батерия в мегабагажника на 156 а на спорт вагона дет е с 20 литра по-малък наистина би било инженерно постижение .
NOT weclome in the US
http://www.challengertalk.com/forums/f5/fiat-kill-dodge-27854/
StarChild
12-02-2011, 00:59
Хора отдавна всичко е пазарна икономика! Стига вече фиат миат, алфи малфи на нас винаги ни е кисело гроздето!:baby:
Пазарна икономика-хубво! Алфа бяха лидери при Комън Рейл дизелите, при дизайна, пътното поведение и т.н.,
Защо 2005-6 не се появи наследник на 166? (при положение че има страхотен концепт - Висконти) Защо трябваше да чакаме 2010 за Жулиета(предвид че 147 е 2000 г. и наследника трябваше да се появи 07-08 - мамка им на Браво и Делта 3), защо така погубваме уникалните за Алфа черти като - Двигатели, Дизайн, Поведение на пътя, екскулзивност ако ще те....:not-fair:
Защо ли?Защото Фиат не ги боли за Алфа,просто трябва да я има защото е легенда,ако се стараеха да я оправят щяха да имат политика на ръководене на компанията,а те просто да не правят нищо,и Алфа пак добре се справя,като за с каква гама разполага.Какво да продава,като няма гама:screwy:
rossenvn
13-02-2011, 11:11
Тъкмо гледам новините по тв Европа. Маркионе иска да премести централата на ФИАТ в САЩ заради бюрокрацията в Италия и заради профсъюзите. Дори Берлускони го привикал за обяснение.
http://autoclub.bg/index.php?menu=16&id=2109
infernus
15-02-2011, 00:45
Порното с Ланчия продължава с пълна сила:
http://www.automedia.bg/news/article_12142.html
Дали Алфа няма да ги последва.... Въпреки гръмките обещания на Фиат, задколисният опит за продажба на музея в Арезе ?!? Времето ще покаже най-добре.
В сравнение с Тезиса, префасонираният 300С е красавец. Нали искахте задно предаване - ето ви го;-) Колкото до минивановете, те и досега не бяха Ланча или Фиат ,ами се правеха в Северна Франция. Ето ви и големи бензинови мотори, ето ви и 3,0 V6 турбодизел ;-)
Както пееше в едно старо парче Mark Foggo - "Big Cars, Big Red Cars".... ;-)
Дали Алфа няма да ги последва.... Въпреки гръмките обещания на Фиат, задколисният опит за продажба на музея в Арезе ?!? Времето ще покаже най-добре.
От всички модели,Ипсилона е наистина италиански дизайн!
Единствено тя ми хареса,даже смея да кажа че е уникална:thumbup:
infernus
15-02-2011, 23:51
От всички модели,Ипсилона е наистина италиански дизайн!
Единствено тя ми хареса,даже смея да кажа че е уникална:thumbup:
Нормално да е дизайн на Фиат/Ланча след като е на Базата на Фиат 500.. Да видим с Делта какво ще направят тия бастуни, защото това поне за мен е иконата на марката...
B. Stamatov
15-02-2011, 23:53
Не е каква да е порнография, случващото се с Ланчия. То направо си гей порно със садо- мазо елементи. Грозна гледка..........Нямам думи.....
Грозна гледка,ма им направиха гама от модели,а реално погледната 300Ц и 200 не са никак лоши коли,само американските материали куцаха,Делтата си е пак хубава,както и Ипсилона и по-хубавото е че е с 5 врати и ще е конкурент на Ц3 примерно,а пък вана на Ланча и преди с бил еднакъв със Ситроен и Пежо,така че новите модели не са болка за умиране:thumbup:
Грозна гледка,ма им направиха гама от модели
Да, цяла гама копеленца. Делтата е отвратителна с крайслеровската решетка, също както и ипсилона, изобщо не се вписва в цялостния дизаин на 2та автомобила...
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/182687_10150134017896468_211151626467_8103558_7819 420_n.jpg
Превърнаха Ланча в кучка на крайслер, и тва ако е добро бъдеще.. :guns:
Успяха да настроят ланчистите срещу марката. Вижте само реакцията на хората във фейсбук страницата. Къде отиде елегантния и нестандартен дизайн, който направи почти всички Ланчии велики, както казаха от тop gear? Къде отиде иновативността? Даже типичната ланча решетка крайслеризираха..
Искренно се надявам да не изпитате подобна гавра и вие!
alfasysop
16-02-2011, 09:14
За мен нещата с Алфа и Ланчия приключиха!
Ланчия ми беше първата кола, от тогава съм имал няколко, както и няколко Алфи... но освен 159 (дано я имам скоро), повече нищо няма да искам от тези два производителя ( ако въобще могат да се нарекат така )!!!
За мен нещата с Алфа и Ланчия приключиха!
Ланчия ми беше първата кола, от тогава съм имал няколко, както и няколко Алфи... но освен 159 (дано я имам скоро), повече нищо няма да искам от тези два производителя ( ако въобще могат да се нарекат така )!!!
Аз също!
Че вие какви клиенти на марката сте.
Интересни за фиат са хората които са готови да си закупят нов автомобил!
infernus
16-02-2011, 11:09
За всеки човек дефиницията "автомобил" Алфа Ромео и Ланчия са различни, явно доста хора не одобряват новите модели.
А може би е тези който наистина могат и си купуват нови коли да искат точно тези нови модели, пазара в България за нови коли няма нищо общо примерно този в Италия и Германия, все още сме 50 години назад от тях и 10 встрани.
Това с Ланчия е поредния панически ход на Фиат да измъкнат Крайслер от фалит, дали ще се получи времето ще покаже. А според мен Крайслер фалират заради типичната американска малоумност, иначе новите им модели не са зле, но нямат нищо общо с Ланчия.
Аз искам да го видя този клиент дето ще си купи 300 Ц с емблемата на Ланча!
alfasysop
16-02-2011, 11:21
Явно никакви, но според теб Фиат бракуват колите си след изтичане на гаранция ли?
Вторичния пазар знаеш ли какво допринася, за купуването на нови модели?
Това, че Мерцедес (примерно) имат милионници на над 20-30 години, според теб това влиае ли на продажбите на нови модели? Това, че имат класически автомобили, влиае ли на продажбите им също?
Ами колега, това са неща, които са пряко свързани с продажбите им! Това създава име, имидж и т.н. Означава присъствие на марката, дълги години във всички прослойки на обществото.
Защо мислиш едно Ауди B4 1994-та струва колкото алфа 2003-та ??!?
Име, Марка, Имидж = продажби с добри печалби и на първичен и на вторичен пазар!
Ако имам възможност, няма да си купя нова "алфа", "ланчия". Това е положението за мен и не ангажирам никой с него.:thumbup:
Хайде първо да видим поне една от тия картинки на живо, пък тогава да оплакваме нероден Петко а... :grandpa:
Евала, добре им го каза :respect: Въобще в тоя форум е пълно с мрънчовци :heavy_cry:
---------- Post added at 10:43 ---------- Previous post was at 10:40 ----------
Да, цяла гама копеленца. Делтата е отвратителна с крайслеровската решетка, също както и ипсилона, изобщо не се вписва в цялостния дизаин на 2та автомобила...
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/182687_10150134017896468_211151626467_8103558_7819 420_n.jpg
Превърнаха Ланча в кучка на крайслер, и тва ако е добро бъдеще.. :guns:
Успяха да настроят ланчистите срещу марката. Вижте само реакцията на хората във фейсбук страницата. Къде отиде елегантния и нестандартен дизайн, който направи почти всички Ланчии велики, както казаха от тop gear? Къде отиде иновативността? Даже типичната ланча решетка крайслеризираха..
Искренно се надявам да не изпитате подобна гавра и вие!
Че какво променя една решетка в колата, да не говорим, че класическата Ланча-решетка е правоъгълна, нещо което не е така от поне 12 години :devil: И нали помниш какво казаха от Топ Гиър за последната Делта ;-)
infernus
16-02-2011, 12:50
Цитирам:
http://www.automedia.bg/news/article_12172.html
С модел 2011, купувачите могат да изберат седем различни двигатели, включително бензинов турбоагрегат с обем 1.4 литра и мощност 120 к.с. Този двигател се предлага и във версия с газ (LPG). Сред другите двигатели са 1.4 MultiAir с мощност 140 к.с., с бензинов турбодвигател с обем 1.8 литра и мощност 200 к.с., както и с Multijet diesel с обем 1.6 и 2.0 литра и мощност съответно 140 и 165 к.с. Има и Multijet diesel би-турбо с обем 1.9 литра и мощност 190 к.с.
Ланчия на ГАЗ?!? Май май на голфче отива работата не на спортен автомобил а?
Не колега, отива на избор за клиента
Има турбо бензин и турбо дизел по 200 к.с. в гамата, има и 1.4 на газ, има и междинки... мен повече ме е яд, че няма 4х4 от колкото, че има вариант на газ.
Или, че няма би-турбо двигател с 4х4 задвижване в Жулиета...
Изобщо поводи за мрънкане винаги могат се намери... ама дали е оправдано?
Колкото повече версии има на пазара, толкова по-голяма възможност за печалба, а без такава - няма следващи модели.
Явно никакви, но според теб Фиат бракуват колите си след изтичане на гаранция ли?
Вторичния пазар знаеш ли какво допринася, за купуването на нови модели?
Това, че Мерцедес (примерно) имат милионници на над 20-30 години, според теб това влиае ли на продажбите на нови модели? Това, че имат класически автомобили, влиае ли на продажбите им също?
Ами колега, това са неща, които са пряко свързани с продажбите им! Това създава име, имидж и т.н. Означава присъствие на марката, дълги години във всички прослойки на обществото.
Защо мислиш едно Ауди B4 1994-та струва колкото алфа 2003-та ??!?
Име, Марка, Имидж = продажби с добри печалби и на първичен и на вторичен пазар!
Ако имам възможност, няма да си купя нова "алфа", "ланчия". Това е положението за мен и не ангажирам никой с него.:thumbup:
Мерцедес спряха да ги правят тези милионници защото иначе щяха да фалират.За да съществува подобна компания на пазара тя трябва да следва основните принципи на пазарната икономика -постоянен кръговрат на парите.
Колата трябва да ти се троши ,за да я ремонтираш ,периодична смяна на Консумативи и т.н..
А когато ти писне напълно да я замениш с новия модел.
Даваш пример с B4 - ауди направиха грешката да извадят нечуплив автомобил,но бързо се поправиха - А4 с 8 носача отпред :D
alfageorgi
16-02-2011, 18:23
Абе аз мисля да си взема един префасониран като Ланча 300Ц с големия дизел пък нека ми е зле!Хич няма да му се чудя ,защото колата според мен си има излъчване и Ланча -стайла определено ще му се отрази добре.Само дето няма снимки на интериора за да съм наясно там как ще изглежда.
DiStefano
16-02-2011, 21:03
Много е грозно копелето. Някак си лъха на онези миндилските производители - Тата и там не знам си кви бяха още азиатски. Абе аз от няколко месеца се навивам, че следващата ми кола ще е Е90 и вече съм едно 95% сигурен - нема да е италианска. Още повече, че ми трябва нещо от сорта на Тоуран щото станахме голямо семейство, а за този сегмент жабарите не са и чули явно.
Абе аз мисля да си взема един префасониран като Ланча 300Ц с големия дизел пък нека ми е зле!Хич няма да му се чудя ,защото колата според мен си има излъчване и Ланча -стайла определено ще му се отрази добре.Само дето няма снимки на интериора за да съм наясно там как ще изглежда.
Е какъв Ланча-стайл има бре, колега, няма грам промяна на крайслерския дизайн, само са лепнали емблемата на Ланча. Абсолютно по същия начин както на Фиат 124 са сложили емблемата на Лада. Няма и помен от елегантните италиански линии, типичен американски туч.
---------- Post added at 19:07 ---------- Previous post was at 19:06 ----------
Много е грозно копелето. Някак си лъха на онези миндилските производители - Тата и там не знам си кви бяха още азиатски. Абе аз от няколко месеца се навивам, че следващата ми кола ще е Е90 и вече съм едно 95% сигурен - нема да е италианска. Още повече, че ми трябва нещо от сорта на Тоуран щото станахме голямо семейство, а за този сегмент жабарите не са и чули явно.
Е точно Е90 ли бре, тва е една от най-големите издънки на БМВ.
Брат ми американски туч,ма колата пак казвам не е никак лоша сама по себе си,а отделно че много коли се продават с други емблеми,като Сатурн,Холден,Воксхол,Мазда имат модел на форд,има още много примери.Това че ние не сме свикнали на това е нещо друго,просто не е било толкова развито при италиянските производители.Но това е продукт на маркетинга,намаляване на производствените разходи с цел по-голяма печалба,и тъй като всичко се уеднаквява при големите производители,като една глобална продукция тези неща са така.Видя ли какво пише за новата Тема-глобален флагман на марката:kiss:.Харесва ли ни или не-няма значение-това е ход за печалба на един огромен пазар като американския за Фиат,защото все още има какво да постигнат за да се мерат с Бмв,Мерцедес и Ауди в Сащ.
infernus
16-02-2011, 21:16
Не колега, отива на избор за клиента
Има турбо бензин и турбо дизел по 200 к.с. в гамата, има и 1.4 на газ, има и междинки... мен повече ме е яд, че няма 4х4 от колкото, че има вариант на газ.
Или, че няма би-турбо двигател с 4х4 задвижване в Жулиета...
Изобщо поводи за мрънкане винаги могат се намери... ама дали е оправдано?
Колкото повече версии има на пазара, толкова по-голяма възможност за печалба, а без такава - няма следващи модели.
С две думи правят масова кола от Делтата, даже и с газова радост = Гоуф, лошо няма само да не барат Алфа :)
Гаранция даваш ли че повече версии ще донесат по голяма печалба, в случая има голям +, че американците вече са вложили парите в разработката и италианците направо ги ползват, но пък после с печалбата ще трябва да се вади Крайслер от калта...
А това пък за газта при италянците не е никак ново,те дори отдавна имат някакви облекчения за кола на газ.
infernus
16-02-2011, 21:24
Тихо, че познавам едни пичове дето не са състезатели а съвсем леко си карат новия Тоуран, и познай на колко километра хвърли скоростна кутия?!? 100 000, даже днес спорихме че било на 120 000 :) Моята на боксера издържа повече, дето всички знаем че са много кекави и с проблеми. Та така с немските варели за Е90 незнам...
---------- Post added at 19:24 ---------- Previous post was at 19:19 ----------
А това пък за газта при италянците не е никак ново,те дори отдавна имат някакви облекчения за кола на газ.
Даже знам и за 145 боксери с фабричен метан, ама това все пак е след покръстването през 86-та година :)
Брат ми американски туч,ма колата пак казвам не е никак лоша сама по себе си,а отделно че много коли се продават с други емблеми,като Сатурн,Холден,Воксхол,Мазда имат модел на форд,има още много примери.Това че ние не сме свикнали на това е нещо друго,просто не е било толкова развито при италиянските производители.Но това е продукт на маркетинга,намаляване на производствените разходи с цел по-голяма печалба,и тъй като всичко се уеднаквява при големите производители,като една глобална продукция тези неща са така.Видя ли какво пише за новата Тема-глобален флагман на марката:kiss:.Харесва ли ни или не-няма значение-това е ход за печалба на един огромен пазар като американския за Фиат,защото все още има какво да постигнат за да се мерат с Бмв,Мерцедес и Ауди в Сащ.
Не е съвсем ново, знаеш, че Крома, Тема и 164 са на една платформа със СААБ и ако не бъркам с Пежо 605. Само че всяка от колите си има собствена физиономия и то красива, а не като това копеле ...
Да точно така на една платформа,не еднакви с различни емблеми.Това е просто опит за по-лесно пробиване на американския пазар,няма как.Трябва да се пробие с нещо познато:afro:.И аз бих искал нови модели на Ланча,не на Крайслер,ма няма как.
Новите модели минават през успеха на тия дето ги плюете.
Новите модели минават през успеха на тия дето ги плюете.
Има логика в тази теория, но аз съм скептичен. По-скоро тенденцията е към тотална смяна на стила на марката.
хАмериканските номера в Европа не вървят особено и обратно.
По-скоро ще се ползват общи бази за напред от колкото директно да се прави само 1 версия за двата пазара от модел.
DiStefano
16-02-2011, 22:52
Е точно Е90 ли бре, тва е една от най-големите издънки на БМВ.
Ти па жив ли си .. братовчед ми в една друга тема писах си взе чисто ново от Камор 335i .. голям е кефа като почнеш да редиш предавките с перата и онова под капака да реве и свири побесняло.
А от тия по-достъпните за джоба миниванове Тоурана ми е най-симпатичен, верно Фолксваген ама функционален и ше ми върши чудесна работа.
Ти па жив ли си .. братовчед ми в една друга тема писах си взе чисто ново от Камор 335i .. голям е кефа като почнеш да редиш предавките с перата и онова под капака да реве и свири побесняло.
А от тия по-достъпните за джоба миниванове Тоурана ми е най-симпатичен, верно Фолксваген ама функционален и ше ми върши чудесна работа.
Абе с 3.5 мотор си е кеф, спор да няма. Ама тва нещо отвътре е като кенеф, като влезеш си удряш краката в гредЪта, която са турнали по цялата ширина, нищо по таблото не си е на мястото, ако не е М-пакет, седалките са като на Опел Кадет ...
Безподобен боклук. Помисли си - щом дори вечно възхваляващия Холцваген Аутобилд пусна този продължителен тест, колко по-зле е било положението в действителност. Както и да е, виж къде е в класацията от всички продължителни тестове Турана
http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/IMG_3433.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/VW/IMG_0580.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/VW/IMG_0581.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/VW/IMG_0583.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/VW/IMG_0585.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/VW/IMG_0577.jpg
Да Турана е няма такъв кенеф,а тоя 2.0 тди на един клиент наш,му разправях как пука леко блока,и той се оцъкли:shock:,а караше нов пасат 2008.
DiStefano
17-02-2011, 07:34
ба го .. мислех че бива .. Тоурана
koolio BMW-то e 2979cm TwinPower Turbo не знам си кво
Ха сега на къде отива Таурана, а?
В РАЗРОШИТЕЛЯ със чичо Силвестър и ба`т Уесли, първия се буди след Н-години замразен и го водят в Тако Бел на вечеря с кмета.
Що?
Що`т сичкото ресторант вече Тако Бел.
Така че к`o da go praish тоз Крайслер-Ланча дето ако можеше да е по широк ка`т Таурана, щеши да е бах`ти колата!
А и 300 коня с перца, верига да не сменям ремъка и 4x4!!!!
Гледай какво нещо е. Феновете на ФВ дума не обелват да си плюят марката заради Тоурана.Ако Алфа някога произведат подобен чепел на нас тука пяна ще ни избие от устите. То при читави модели викаме "Ай да я закриват тая марка", камоли при боклуци....
DiStefano
17-02-2011, 21:31
Гледай какво нещо е. Феновете на ФВ дума не обелват да си плюят марката заради Тоурана.Ако Алфа някога произведат подобен чепел на нас тука пяна ще ни избие от устите. То при читави модели викаме "Ай да я закриват тая марка", камоли при боклуци....
Така е .. ама Холцвагин гледат да са актуални във всеки сегмент и според мен се справят. Същото мога да кажа и за Клюндай например. Всичкото марки на тази планета Земя бълват непрестанно нови модели .. чак ми се повдига от разнообразието .. изключение прават само жабарците. И кво .. Тоурана е боклук, Форда зимата не пали, Опела гние, другите друго прават .. ама хората ги пазаруват и тези марки автомобили вървят нанякъде .. надолу, нагоре се таа .. има мувмънт. А ние кво .. накъде върви Алфа ?! флагманът е на 12 години и май скоро нема да има нов, за наследник на 159 аз лично очаквам да е около 2015~2017. Не съм песимист, просто виждам фактите и те не ме кефят. Примерно на мен ми трябва в момента миниван или там каквото се води. Не мисля да чакам няколко петилетки някой от апенините да се сети да "изсере" някакво подобие на такъв. Отивам и си купувам което ми върши работа и е що годе симпатично.
infernus
17-02-2011, 21:52
Къде ги тия читави модели? Покажи ми кола с инстински алфа мотор като V6 3.2 Арезе мотора? Няма кво да се лъжем в момента караме напудрени Фиат-чета, окачване на Фиат, тежко купе от Фиат, Блок на двигателя пак фиат и т.н. и т.н. На гонките да ти казвам ли как една олекотена Астра неможе да и видиш задния номер, кола без турбина? Бах тия читави модели. За момента се примиряваме с положението, по добре да я има марката отколкот да сме "Клуб Талбот" номер две. Закриването е прекаленно крайна мярка поне за мен, все още Фиат има какво да смучат от марката...
Само ти ме разбра и то погрешно. Къде ги броиш Хюндай, тия си сглобяват колите по корабите. Вярно е нямаме много модели ама марката излиза от тинята. Ето един по един изскачат нови модели. Аз лично чакам да излезе джипа и очаквам още повече да дръпнем. Не сме най-големия автомобилен производител , но се отличаваме от всички други. Нещо ,което Хюндай никога не биха постигнали ако ще и през месец да вадят нови модели:pokey:
DiStefano
17-02-2011, 22:02
Само ти ме разбра и то погрешно. Къде ги броиш Хюндай, тия си сглобяват колите по корабите. Вярно е нямаме много модели ама марката излиза от тинята. Ето един по един изскачат нови модели. Аз лично чакам да излезе джипа и очаквам още повече да дръпнем. Не сме най-големия автомобилен производител , но се отличаваме от всички други. Нещо ,което Хюндай никога не биха постигнали ако ще и през месец да вадят нови модели:pokey:
Мне.. разбрах те баж както искаш да бъдеш разбран. Не сме голям производител да! С кое се отличаваме от другите? Хюндай са корейци, не китайци, но не можах за момента да се сетя за по-противни автомобили затова ги посочих. Не знам дали марката е в тинята или излиза, но определено ще буксува още известно време .. щото калта е била лепкава.
infernus
17-02-2011, 22:06
Мне.. разбрах те баж както искаш да бъдеш разбран. Не сме голям производител да! С кое се отличаваме от другите? Хюндай са корейци, не китайци, но не можах за момента да се сетя за по-противни автомобили затова ги посочих. Не знам дали марката е в тинята или излиза, но определено ще буксува още известно време .. щото калта е била лепкава.
Нормално е да буксува, като в нашата мила родина, италианските автомобили се приемат като един от най ненадежните, и то благодарение на официалните им сервизи... А честно да ти кажа, съгласен съм фламанга да на 15 години даже, стига по качество и надежност да е като една 124 мерцедес еле пък 123-ка... Предпочитам да се подобрява със всяка изминала година отлкото всяка година нов нужник, кой от кой по трошлив на пазара. Тоарана е само мек пример който се сетих на момента, имам приятел който работи в официален сервиз на ФВ, ако го попитам мога да получа информация от първа ръка.
Накъде отива Алфа Ромео!? -> Към Фиат!
Ето един "сполучлив" модел и сравнеине с конкуренцията...
Дизел:
http://www.autobild.de/artikel/kompakte-diesel-test-1223069.html
Бендзин:
http://www.autobild.de/artikel/alfa-giulietta-bmw-1er-audi-a3-sportback-test-1196331.html
Някой може ли да покаже сревнителен тест от някъде с QV.
Интересното е че както виждам тя е доста по еластична от другите автомобили, това май и е единственото предимство, но само при изравнение кила (накарай някоя Астра да си изравни килата с една Алфа преди старт). От там нататък трагедия. Да не говорим за Дизела, който не разбура немски да чете табличката и да си превежда с гугъл преводач :)
Huyndai противни автомобили?!
Huyndai са толкова напред с материала, колкото Аlfa Romeo не може и да си мечтае да бъде в следващите 50 години, за съжаление. :grandpa:
Корейците вече здраво притискат премиум марките, а пък отвъд океана направо мачкат.
Aбе, вече втори ден ми се дублират постовете... :gruebel:
DiStefano
18-02-2011, 09:29
Huyndai са толкова напред с материала, колкото Аlfa Romeo не може и да си мечтае да бъде в следващите 50 години, за съжаление. :grandpa:
Корейците вече здраво притискат премиум марките, а пък отвъд океана направо мачкат.
Абе нали това казвам, че са напред с матрияла .. но на мен са ми противни.
alfasysop
18-02-2011, 09:34
Влез в ауди форума и гледай какво става! Като чуят Фольцфаген и им се ......
Къде ги тия читави модели? Покажи ми кола с инстински алфа мотор като V6 3.2 Арезе мотора? Няма кво да се лъжем в момента караме напудрени Фиат-чета, окачване на Фиат, тежко купе от Фиат, Блок на двигателя пак фиат и т.н. и т.н. На гонките да ти казвам ли как една олекотена Астра неможе да и видиш задния номер, кола без турбина? Бах тия читави модели. За момента се примиряваме с положението, по добре да я има марката отколкот да сме "Клуб Талбот" номер две. Закриването е прекаленно крайна мярка поне за мен, все още Фиат има какво да смучат от марката...
Вчера сменям акумулатор и ония отворко в сервиза вика... "тея па алфи глей к'ви матори слагат по 120к.с. мъртавци" Аз нали се наех да му обяснявам, че моята просто е с тоя скапан( имам в предвид слаб) двигател и че има и други...
Влезнахме в як спор и "майстора" заключи : "Абе не ми обеснявай, като видиш и кажеш Алфа, аз си представям кола над 200к.с. бегачка, а не 1.6 мъртвец"
И е прав! А сега 1.4 мулти боклук!
Определено !
rossenvn
18-02-2011, 11:49
А какво им е лошото на ФИАТ? И защо да е лошо да е "напудрен"? И защо ФИАТ губят всяка година стотици милиони за да издържат една непопулярна марка, замислял ли си се? Какво точно смучат? Технологии ли? Не мога да разбера пренебрежението към концерна майка. Пък и има избор. На който му харесва Астра си купува такава:blah: Или БМВ, или Лада. Хюндай били сглобявали по корабите. Смех голям. Само някаква злоба и с нищо непокрито самочувствие. Всеки собственик на Сеат на 15+ години гледа с насмешка на толкова големите ни Алфи, и то само защото на капака на двигателя му пише Ауди. Великите Алфа мотори и части са докарали марката да бъде непродаваема. Странно, а? Светът се глобализира, на разни рена им слагат емблема на Мерцедес. Да не продължавам с примерите. Нека бъдем по-толерантни, да уважаваме всички автомобили, защото все пак сме фенове.
infernus
18-02-2011, 12:00
А какво им е лошото на ФИАТ? И защо да е лошо да е "напудрен"? И защо ФИАТ губят всяка година стотици милиони за да издържат една непопулярна марка, замислял ли си се? Какво точно смучат? Технологии ли? Не мога да разбера пренебрежението към концерна майка. Пък и има избор. На който му харесва Астра си купува такава:blah: Или БМВ, или Лада. Хюндай били сглобявали по корабите. Смех голям. Само някаква злоба и с нищо непокрито самочувствие. Всеки собственик на Сеат на 15+ години гледа с насмешка на толкова големите ни Алфи, и то само защото на капака на двигателя му пише Ауди. Великите Алфа мотори и части са докарали марката да бъде непродаваема. Странно, а? Светът се глобализира, на разни рена им слагат емблема на Мерцедес. Да не продължавам с примерите. Нека бъдем по-толерантни, да уважаваме всички автомобили, защото все пак сме фенове.
Ти ако си фен на всичко автомобили аз съм фен на Алфа Ромео, горе долу се изказа, че трябва да съм фен на всички жени, ми успех няма как да се кача на някоя 150 кила :) Въпросът е че няма разлика между Алфа и Фиат, защо да не си вземеш Фиат вместо да се набутваш с Алфа, и двете се трошат еднакво. Ако търсиш кола с приятно поведение на пътя няма да се набиеш вече на напудрен Фиат нали.
А Сеат кога са били марка, колко шампионата имат спечелени че да ги сравняваме тия варели. Просто ФВ си доизживяват старите платформи на тяхните модели.
Като са толкова печени Фиат, може ли да ми отговориш на един въпрос. Защо не ползволиха на Cosworth да ползват поточната линия в Арезе?!?
rossenvn
18-02-2011, 12:47
Аз също съм фен на Алфа Ромео. Въпреки недостатъците й:-) Но това не ме прави кон с капаци на очите. Виждам хубавите неща и у другите. И въпреки това си оставам фен на Алфа. Не може да сме фенове само когато бием. Но пък, ако притежаваме достойнство трябва да си признаваме когато другите са по-добри от нас. Ако Фиат направят кола която да ми харесва повече - ще си купя. Но това няма да ме направи техен фен. Имал съм и други коли, но това не ме е направило фен. Както и не съм имал Бмв, но съм и техен фен:-) Малко стана като "Искрено и Лично". Да продължа сравнението с жените. Същото е като да кажеш, че само българките са хубави??? Ами рускините, украинките, чехкините......и така до безкрай. И не, не харесвам ванове, ако за това намекваш;-)
Колкото до Фиат. Ами те са бизнес организация от глобален мащаб. А не са благотворителна организация. Предполагам много хора там преценяват от какво ще има печалба и какво не. И аз искам Алфа Ромео да печели Ф1, а не Ферари. Но явно те са преценили, че това няма да им носи печалби или е неосъществимоили и...
Бях се зарекъл, че в тази вече напълно безсмислена тема няма да пиша. Упорито отказвате да приемете очевидни неща - когато си част от голям холдинг или група е НОРМАЛНО и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се ползва ресурса на групата. Фиат моторите не са за марката Фиат, а за групата Фиат. Нямали сме "наши" мотори. Имаме! Наши означава мотори на групата. Както е 2.0 TFSI за групата VW, както е V10 мотора за същата група. Що не казахте, че Ламбо са се обезличили като им набутаха ФВ мотор, а? Че той се слага същия почти в S8, RS6 и R8. Ама не ги виждаме това, нали. Щото е Ламбо не е Алфа. А разликата къде е? Що нямаме шестаци вече....ЗАЩОТО НЯМА ПАЗАР ЗА ГОЛЕМИ ДВИГАТЕЛИ!!! В Европа, особено в тези сегменти, в които имаме модели, се купуват малки и икономично, пъргави двигатели. Голите двигатели са само в САЩ вече. Основния пазар на големите кубатури е там. Малкип пазарен дял тук на такива агрегати в никакъв случай не може да изплати разработката им и внедряването им. Това е. пак казвам - ПАЗАРЪТ ОПРЕДЕЛЯ ПРЕДЛАГАНЕТО!!! Това е все едно вие да продавате кебапчета по левче на пазара и изведнъж някой да почне да ви реве, че не продавате агнешко чеверме с отлежало вино и зелена салата по 2 лева. Не е рентабилно и няма търсене.
Алфа навлизат в САЩ 2012 и тогава ще има големи кубатури и двигатели. Сега няма смисъл от тях. Да не говорим, че колкото и да ревете никой от вас няма да си купи Жулиета с 3.0 шестак 350 коня или 159-ка с 5 литров мотор. Ще им се радваме и ще ги гледаме, но кой ще ги купува?!?!?
Това е така,но нали тука всички са големи "фенове" на марката,и не съществуват други коли освен алфа:notify:
Радикалността в която и да е сфера не е хубаво нещо. Да си фен е едно, а да си кон с капаци, съвсем друго.
Имаше един хубав термин-"petrol head"....
да, от топ гиър го използват за "хора, които притежават или някога в живота си са притежавали Алфа Ромео". И какво общо има това? За мен да си фен на една автомобилна марка означава, не да си фанатик и да не признаваш нияо друго, а въпреки всички минуси и кусури да ги харесваш и да искаш да я имаш. Феньината е усещане за удоволствие, а не за превтзходство. Алфа Ромео може да не е най-великия автомобил, но е автомобила който АЗ искам да имам и да карам.
Има това което имах впредвид ти го написа,аз ги виждам нещата по същия начин.Имало е хубаво минало,не толкова хубаво нястояще а за бъдещето ще се види,но аз харесвам алфа като цяло и с лошите и с добрите страни и качества на марката.;-)
Ланчия на ГАЗ?!? Май май на голфче отива работата не на спортен автомобил а?
Че, те в България всички които нe са дизелови са на газ, бе момче, и моята Дедра беше така ;-) И къде търсиш спорт в Ланча, те отдавна са по-луксозната марка от масовите такива на концерна Фиат.
Абе стигя с тая нафта и газ бре, на колегата RPWWD всяка реплика му е за нафта-като че ли държи нафтаджийница.
Новите бензинки са с почти идентичен разход на бензин, спрямо тоя на нафта-за тия които държат на разхода.
А ланчията сега на е като старата Ланча Делта Интеграле на времето примерно, ама има много готини модели, които въобще не са за подценяване, сегашната Делта примерно:
http://www.lancia.bg/?lan=BG&op=model&id=42
Само бензин, долу печките :jumping:
nikolaaaay
18-02-2011, 22:53
Що нямаме шестаци вече....ЗАЩОТО НЯМА ПАЗАР ЗА ГОЛЕМИ ДВИГАТЕЛИ!!!
Точно така е. Аз не ги разбирам тия, дет плачат за V6 и не знам си колко коня. Ами и сега има 3,2 арезе марезе супер якия мотор (верно 2-ра ръка). Цената е достъпна, акциз няма и въпреки това в цяла Бг има една или две 147/156ГТА плюс на Бобо ГТВ-то. Искат от Алфа да пуснат 2-4-5 литра, а карат 1,6 и го чипосват. Ако имаше търсене, Фиат на момента щяха да направят голям мотор, ама явно няма. Поне на пазарите, където Алфа са силни, такива двг-та не се търсят.
Точно така е. Аз не ги разбирам тия, дет плачат за V6 и не знам си колко коня. Ами и сега има 3,2 арезе марезе супер якия мотор (верно 2-ра ръка). Цената е достъпна, акциз няма и въпреки това в цяла Бг има една или две 147/156ГТА плюс на Бобо ГТВ-то. Искат от Алфа да пуснат 2-4-5 литра, а карат 1,6 и го чипосват. Ако имаше търсене, Фиат на момента щяха да направят голям мотор, ама явно няма. Поне на пазарите, където Алфа са силни, такива двг-та не се търсят.
Лошо се изказваш... в нашия сравнително млад сервиз поддържаме редовно около 20 шестака и трябва да ти кажа, че се увеличават с всяка седмица... просто хората не се интересуват от форума ;)
Това е само моето наблюдение, а като го умножиш само за София по няколко ..............
а и класата на старите алфи идва от малките губатури с висока мощност, дори фиатския (с глава на алфа ТС) 1.6 16в - 1997 година е 120 коня... дали е слаб
голямата риба
19-02-2011, 13:12
Нено, според мен алфа си правят баш коли като за феновете
дето за тях е важно на сбирките да се напият
да е важно втора ръка алфите да са ефтини та да си ги купят
да може да се подържат с части от москвич и т.н.
Нено, според мен алфа си правят баш коли като за феновете
дето за тях е важно на сбирките да се напият
да е важно втора ръка алфите да са ефтини та да си ги купят
да може да се подържат с части от москвич и т.н.
Т.е. за българските фенове.
Еньо, на сбирки, на които няма какво да се види и направи е нормално човек да му остане да се напие... ми то поне да се напиват... а тука някакви напиванки с бира...
Абе стигя с тая нафта и газ бре, на колегата RPWWD всяка реплика му е за нафта-като че ли държи нафтаджийница.
Новите бензинки са с почти идентичен разход на бензин, спрямо тоя на нафта-за тия които държат на разхода.
А ланчията сега на е като старата Ланча Делта Интеграле на времето примерно, ама има много готини модели, които въобще не са за подценяване, сегашната Делта примерно:
http://www.lancia.bg/?lan=BG&op=model&id=42
Само бензин, долу печките :jumping:
Аре пак стана като в поговорката "гузен негонен бяга", ти говориш за едно, бензин феновете веднага скачат на любимата си тема за готвенето, топленето и карането ;-)Просто констатирам, че почти всички Ланчи в БГ са газифицирани и няма нищо спортно в марката от 1990-91 година насам :devil:
infernus
19-02-2011, 17:16
Аре пак стана като в поговорката "гузен негонен бяга", ти говориш за едно, бензин феновете веднага скачат на любимата си тема за готвенето, топленето и карането ;-)Просто констатирам, че почти всички Ланчи в БГ са газифицирани и няма нищо спортно в марката от 1990-91 година насам :devil:
Предлагам да пуснеш една анкета в форума на Ланчия, ама не си давай адреса :) щом си толкова сигурен че Ланчите са на газ, турбо делти и т.н.
nikolaaaay
19-02-2011, 17:30
поддържаме редовно около 20 шестака ....
Е, хубаво 20 или 50 все тая (Бг не е показателен пазар). Пазарният дял на тези двигатели е нищожно малък. Оправдано ли е да се дадат милиони евро, за да се разработи "Алфов" В6 и да се продават по има няма 1 000 коли годишно в световен мащаб?! Даже и 1000 ГТА на година едва ли са продавали, щото това е 1% от продажбите на марката. Та, затова са взели опелския В6. Хубав-лош ама все пак го има като оферта, че иначе нищо.
---------- Post added at 17:30 ---------- Previous post was at 17:25 ----------
а и класата на старите алфи идва от малките губатури с висока мощност, дори фиатския (с глава на алфа ТС) 1.6 16в - 1997 година е 120 коня... дали е слаб
Е и на новите в това ще им е класата. 1.4 - 170 коня. 1.8 - 235. По-натам може и повече да извадят.
rossenvn
19-02-2011, 17:58
Да, ама фауве от 1,4 вади 180 к.с.;-)
Е, хубаво 20 или 50 все тая (Бг не е показателен пазар). Пазарният дял на тези двигатели е нищожно малък. Оправдано ли е да се дадат милиони евро, за да се разработи "Алфов" В6 и да се продават по има няма 1 000 коли годишно в световен мащаб?! Даже и 1000 ГТА на година едва ли са продавали, щото това е 1% от продажбите на марката. Та, затова са взели опелския В6. Хубав-лош ама все пак го има като оферта, че иначе нищо.
Отиди в Гърция и виж там дали има или няма шестаци.
---------- Post added at 17:30 ---------- Previous post was at 17:25 ----------
Е и на новите в това ще им е класата. 1.4 - 170 коня. 1.8 - 235. По-натам може и повече да извадят.
не знам дали си наясно колко време се произвежда арезе мотора на алфа и че след като спря производството му, няколко компании искаха да купят поточните линии и патента на двигателя за производство.... дали са глупаци купувачите.....
А на 100год в Милано по новите Алфи повечето бяха с Арезе мотора.......
Всяка марка продава най много бройки с малки двигатели. То и БМВ М продават малко, но го има, защото ако не друго това дава престиж на марката. Само посредствените марки са малолитражки. И Алфа за да е нещо повече от ФИАТ и трябват яки мотори а не да приключват на 240кс.и 1600кг тегло.
Една реклама на Крайслер...Аз лично харесвам крайслер...не казвам че се радвам на случващото, ама по-скоро съм апатичен отколкото негативен...
http://www.youtube.com/watch?v=APS9tso1G9k
И гадния корейски "кенеф", който според мен е невероятен...вкл. и Ix35 Iх55
http://kamuscoop.blogspot.com/2011/02/hyundai-i40-sonata.html
Иннначеее аз като гледам ще продължа да карам истински алфа мотор в следващите 2-3г. а след туй на някой фиатски...ама ко'....
Специално в разработката на 200С съм сигурен, че италианците имат голям дял.
nikolaaaay
20-02-2011, 14:04
Да, ама фауве от 1,4 вади 180 к.с.;-)
То ако става въпрос ФВ вади 140 коня от 1.8 16V (на Голф 2) още през 1986г., докато Алфа изкарва 1.8 16V (ТС) със същите коне едва през 1996г. (без да претендирам за абсолютна точност, но това са си 10-тина години разлика). И какво от това, голфът си е голф и Алфа-та си е Алфа и преди 25 години и до ден днешен. 10 коня не правят една кола по-добра или по-лоша, щото в голфа със 160 км/ч. почва да те хваща страх, а в Алфа, поне във всички които съм карал аз, с тая скорост се прозяваш и гледаш да не заспиш. За пътното поведение, дизайна и комфорта на окачването да не говорим. То това са и "малките" разлики между Алфа и масовите ФВ, Фиат и т.н. За някой са малки, за друг са съществени. Това, че Алфа и Фиат ползват еднакви платформи - еми кво да се прави - глобализация. Въпреки еднаквите платформи, разлика между Алфа и Фиат винаги е имало и сега когато могат да ползват и платформите на Крайслер разликата ще е още по-голяма. Дано да е за добро!
Спомням си преди време имаше някъде едно мото на Алфа Ромео - "Посредствеността е грях".Сега е обаче тенденцията е друга.Алфа се превръща в поредната посредствена марка за жалост.
Преди няколко години,когато 166,156,147 и ГТ още бяха нови модели винаги нещо в мен трепваше,когато ги виждах.Сега не мога да кажа същото за Мито и новата Жулиета.
Духът и идентичността на марката постепенно изчезват.Това е най-жалкото.
Ми все си пеем една песен, добре де, ще си замълча засега, но бих отказал една нова ланча делта, ако интеграле :)
---------- Post added at 23:25 ---------- Previous post was at 23:18 ----------
Спомням си преди време имаше някъде едно мото на Алфа Ромео - "Посредствеността е грях".Сега е обаче тенденцията е друга.Алфа се превръща в поредната посредствена марка за жалост.
Преди няколко години,когато 166,156,147 и ГТ още бяха нови модели винаги нещо в мен трепваше,когато ги виждах.Сега не мога да кажа същото за Мито и новата Жулиета.
Напълно съм съгласен, това имах предвид преди, като казвам, че в крайна сметка новите модели са някак по бездушни.В тоя дух на размисъл имаше едно хубаво представяне на мито в ауто билд от германски автор, фен на алфа.Да не го преразказвам, но с две думи много добре върви, но няма с какво да бъде запомнен модела /отделно липсава "глас" от двигателя/.не съм карал мито, много ми харесва иначе, но съм сигурен че това е вярно.А за мен гласа на мотора е много важен.Пак да цитирам ауто билд, щото си го чета главно него, но имаше сравняване на рева на двигателите на различите поршета с аналогии към рок и поп певци.По тая причина, звука, харесвам и бензиновите модели, а при новите турбокомпресорни двигатели с обем от 1,4 или 1,6 това определено липсва...
leketo84
20-02-2011, 19:41
Едно ми е много интересно къде пък ги виждаш толко често новите модели та да знаеш какво ще ти трепне ? На живо не са си лоши колите не е като на снимка или детска количка и все пак съм сигурен че ще имат и много критики , но за мен са си от семейството на Алфа и носят нейният дух !!!:jumping:
Ми все си пеем една песен, добре де, ще си замълча засега, но бих отказал една нова ланча делта, ако интеграле :)
---------- Post added at 23:25 ---------- Previous post was at 23:18 ----------
Напълно съм съгласен, това имах предвид преди, като казвам, че в крайна сметка новите модели са някак по бездушни.В тоя дух на размисъл имаше едно хубаво представяне на мито в ауто билд от германски автор, фен на алфа.Да не го преразказвам, но с две думи много добре върви, но няма с какво да бъде запомнен модела /отделно липсава "глас" от двигателя/.не съм карал мито, много ми харесва иначе, но съм сигурен че това е вярно.А за мен гласа на мотора е много важен.Пак да цитирам ауто билд, щото си го чета главно него, но имаше сравняване на рева на двигателите на различите поршета с аналогии към рок и поп певци.По тая причина, звука, харесвам и бензиновите модели, а при новите турбокомпресорни двигатели с обем от 1,4 или 1,6 това определено липсва...
чуй тоя звук
http://www.youtube.com/watch?v=kTDJ0x1vGdo
момчета осъзнавате ли, че в голяма част от темата коментирате нещо, което не сте докосвали, не сте видели на живо.Не знам, но ми се иска темата не да е "на мен това ми харесва, на мен пък не ми харесва" , а да има някакви факти, малко цифрички и т.н. Все пак ако искате да си лафите и да си ги мерите........конете......има си ЧАТ раздел.Направете си една темичка и действайте.Много ясно, че на един ще му хареса на другия няма ама ако единя каже харесва ми ЗАЩОТО.......а другия не ми ЗАЩОТО и изброи едно 10 причини, които са по-различни от "ми бяла е, ксеона е бял и тапицерията и зелена" ще се получи доста по смислена дискусия и от там хубава тема.Така си мисля аз пък вие си знаете.Аз винаги мога да заключа темата.....или да я пратя в ЧАТ раздела....ама не е там въпроса.
EDIT: явно израза "на майна си" не се прие добре, за това го променям.
Аз като цяло съм фен на марката на определени модели.Чесно казано според мен голяма част от хората се запалиха по алфа от 156.
pikli4ka
21-02-2011, 16:39
Аз като цяло съм фен на марката на определени модели.Чесно казано според мен голяма част от хората се запалиха по алфа от 156.
Не съм съгласна:gruebel: Аз се заплалих от 145, но след това се "запознах" и с 164 и избухна любов :D. Да не говорим в последствие като видях и ретро моделите колко силно се запалих :drool:. Не съм фен на 156.
Алфа Ромео си върви много добре, като марка, като изпълнение и като бизнес. Голяма работа, че на вас това не ви харесва в каква посока се развива.
Как само в българския форум се оплакваме от слаби двигатели и грозна визия?
Като не ви харесват новите модели, ми не ги купувайте бе :) Купувате си BMW 5 - ца с визия на китоловен кораб и си плавате по живо по здраво.
И те така... ин кен би дон :Tease:
Сега аз карам 156 защото точно това и тази ми харесват и не съм имал колебания за покупката. принципно външно съм заглеждал доста Алфи, особено 155. Но за мен 156 ми падна на сърцето, а отвътре нямам забележки, и особено когато оборудването е най-високо.
Сега от там насетне няма каква Алфа да си купя, да 159 също е хубава, но отвътре не ме грабва. Последните модели пък не ме впечатляват, но спаред информацията и снимките продължението на 159 може един ден да е моята кола отново.
Ще се радвам да направят и голям автомобил като 166 и разбира се паркетен джип, това доказва една компания колко е силна и държи на клиентите си. Ясно е, че Алфа Ромео няма да е сред най-продаватите марки, но това не е нужно, въпрос на вкус. Дано съм добър пророк, поне, ако от мен зависи бъдещето развите на марката така бих направил.
чуй тоя звук
http://www.youtube.com/watch?v=kTDJ0x1vGdo
Напълно съм съгласен с теб , ама просто не ми спори за това с колегата дизелджия :) /клипа не ми се отваря, дъщерята нещо е ровила и е сложила някакви пароли, при първа възможност ще го чуя/
Gh0stRider
22-02-2011, 01:37
Алфа отново да се състезава? Не било лоша идея
http://online.wsj.com/article/BT-CO-20110128-704442.html
http://spisanie.mobile.bg/djipove/italianski-dizel-za-jeep-grand-cherokee.html
ето го маторя : Трилитров агрегат развива мощност от 241 к.с., а максимумът на въртящия момент от 550 Нм
Верно че няма да е на алфа първо , но живи и здрави догодина и на СУВ-а ще се появи
StarChild
22-02-2011, 19:22
Бях се зарекъл, че в тази вече напълно безсмислена тема няма да пиша. Упорито отказвате да приемете очевидни неща - когато си част от голям холдинг или група е НОРМАЛНО и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се ползва ресурса на групата. Фиат моторите не са за марката Фиат, а за групата Фиат. Нямали сме "наши" мотори. Имаме! Наши означава мотори на групата. Както е 2.0 TFSI за групата VW, както е V10 мотора за същата група. Що не казахте, че Ламбо са се обезличили като им набутаха ФВ мотор, а? Че той се слага същия почти в S8, RS6 и R8. Ама не ги виждаме това, нали. Щото е Ламбо не е Алфа. А разликата къде е? Що нямаме шестаци вече....ЗАЩОТО НЯМА ПАЗАР ЗА ГОЛЕМИ ДВИГАТЕЛИ!!! В Европа, особено в тези сегменти, в които имаме модели, се купуват малки и икономично, пъргави двигатели. Голите двигатели са само в САЩ вече. Основния пазар на големите кубатури е там. Малкип пазарен дял тук на такива агрегати в никакъв случай не може да изплати разработката им и внедряването им. Това е. пак казвам - ПАЗАРЪТ ОПРЕДЕЛЯ ПРЕДЛАГАНЕТО!!! Това е все едно вие да продавате кебапчета по левче на пазара и изведнъж някой да почне да ви реве, че не продавате агнешко чеверме с отлежало вино и зелена салата по 2 лева. Не е рентабилно и няма търсене.
Алфа навлизат в САЩ 2012 и тогава ще има големи кубатури и двигатели. Сега няма смисъл от тях. Да не говорим, че колкото и да ревете никой от вас няма да си купи Жулиета с 3.0 шестак 350 коня или 159-ка с 5 литров мотор. Ще им се радваме и ще ги гледаме, но кой ще ги купува?!?!?
Най компетентно изказаното мнение до момента! Подкрепям!:thumbup:
Най компетентно изказаното мнение до момента! Подкрепям!:thumbup:
Що, другите некомпетентни ли са? Малко грубичко звучи спрямо останалите. Да не говорим, че Боянски е в една голяма заблуда по отношение на дякои дребни детайли.
StarChild
22-02-2011, 21:00
Можеби се исказах неправилно! По скоро най трезвото расъждение, реално погледнато това е истината в сегмента!
ПС:Много лесно се засягаш колегата не съм имал за цел да обидя никого! ;)
Можеби се исказах неправилно! По скоро най трезвото расъждение, реално погледнато това е истината в сегмента!
ПС:Много лесно се засягаш колегата не съм имал за цел да обидя никого! ;)
То всичко добре, ма алфа реално няма сегмент. Няма нищо което да привлече купувача. Нищо което да е повече от който и да е конкурент. А иначе за последните 10 г. Алфа си сви гамата , а при конкурентите се удвои, та при някои утрои.
Не знам, но на мен нещата не ми изглеждат розови. Вече и в Милано няма даже и помен от името Алфа Ромео, камо ли марката.
StarChild
22-02-2011, 21:39
По скоро Alfa е сегмент от Fiat Group a те насочват интересите си натам на където ги води пазарният дял в европа и сащ! Преди всичко това е бизнес и се изискават продажби! И следователно се инвестира там където има ръст и търсене! На мен също ми е болно но тава е реалноста в която живеем...
Ами аз Алфа в САЩ не виждам с какво може да стъпи в момента, при условие, че останалите европейски производители могат да предложат в пъти повече от Фиат. Фиат могат да предложат само Ферари и Мазерати, а под марката Алфа не може да пробие нищо на техния пазар. Може би Брера, но за САЩ само с 3.2 мотор, който е мега мъртвец на това купе. Дори и някой да си спомня отвъд океана какво е Алфа, ако си вземе една Брера ще бъде потресен от нейния невървеж.
alfasysop
23-02-2011, 08:49
Боби_33, според мен е абсолютно прав.
Едно е да пуснеш нови модели в други сегменти ( както БМВ - 1-цата, Х1, пък с предно, пък със задно, пък 4х4 и т.н.), а друго е тепърва, да се налагаш в даден сегмент с един модел, при липса на каквото и да е присъствие на даден пазар на марката като цяло.
В САЩ, JTD ли ще продават или 1.4 мултиаир ? :cheers:
Никой не успорва глобализация и т.н., но пак казвам според мен трябва да имаш гама, а Алфа няма, защото Фиат я затриха! Тепърва трябва да се наливат мнооого пари за да се случи нещо. А фиат дали ще налеят в Алфа и Ланчия достатъчно, или ще си продават Дукато, Мултипла... ?
Боби,
в САЩ все още нямат идея, че Алфа не е това, което беше. Пазара е "девствен" какво се казва на жаргон. Навлизането на Алфа Ромео там е насрочено за 2012, като до тогава се очаква да има заместник на 159 и дай Боже на 166. Може и някое джипче да изкарат. Сам каза, че зад океана миа само Ферари и Мазерати от ФИАТ групата. Трябва им масова марка. Самият Фиат не става за този параз - това си е чисто европейки насочн автомобил от нисък клас. Там сенокосачките им са по-мощни. Трябва им по-висок клас масова марка с добър имидж. И точно тук идва Алфа. Защо ФИАТ си късат гъза да изкупят Крайслер? Ами най-малкото за няколко неща - заводи, платформи, двигатели (като започнем от пентастар, Хеми, огромните Додж дизели, които ще бъдат преработени и модернизирани) и пазарен дял. Додж тръкс си е водеща марка в сегмента си в САЩ. Крайслер имат пазарен дял, който дори и малък при мащабите на автомобилния пазар там е много почеливш. Ако вкарат Алфа Ромео с гама пригодена за САЩ ще се намесят сериозно в играта. Тогава би могло да се говори за завръщане към корените на марката. М3 и М5 на БМВ къда са им основните пазари? Къде се продават най-много АМГ-та? 5.0 литровите двигатели за кой пазар са предназначени?
И искрено се съмнявам, че Алфа ще пробиват в САЩ с Брера и 159, които 2012 най-вероятно няма да се произвеждат. Още по-малко Жулиета и Мито. по-вероятно е да са автомобили ок класата на 8Ц, 4Ц, новия Спайдър Дуето, новата 166 и Джулия. Още година и малко остана и ще разберем ще я бъде ли Алфа.
голямата риба
23-02-2011, 14:10
...
Бояне, цялата борба е за дилърската мрежа на Крайслер
Е то, Чичка, дилърската мрежа е разработен пазар със сериозен дял. Като сложиш в добавка и готовите платформи за задно предаване и големите двигатели всичко си е разкошно! Аз лично не бих отказал една 159-ка с ХЕМИ двигател. А как ти звучи Вайпър или 8Ц с 8.3мултиеър бензин? Или наспедника на 166 със задно или 4х4 и пак ХЕМИ двигател? На мен ми харесва перспективата и то много.
[QUOTE=bouncer;847854 Като сложиш в добавка и готовите платформи за задно предаване и големите двигатели всичко си е разкошно! Аз лично не бих отказал една 159-ка с ХЕМИ двигател. А как ти звучи Вайпър или 8Ц с 8.3мултиеър бензин? Или наспедника на 166 със задно или 4х4 и пак ХЕМИ двигател? На мен ми харесва перспективата и то много.[/QUOTE]
Бояне престани да спамиш простотииййй.
1. Не е идеята да е "платформа на задно", а да е истинска устойчива и т.н...
2. На вайпър мотора от камион ко ми го хвалиш... там такива технологий като повече от два клапана на цилиндър и горни разпределителни валове... са новости.. какъв мултиеър..
3. Алфи с ХЕМИ мотор има от повече от 30 години ;)
4. Американците много добре знаят какъв ад ги чака, просто не четете американски форуми...
Бояне престани да спамиш простотииййй.
1. Не е идеята да е "платформа на задно", а да е истинска устойчива и т.н...
2. На вайпър мотора от камион ко ми го хвалиш... там такива технологий като повече от два клапана на цилиндър и горни разпределителни валове... са новости.. какъв мултиеър..
3. Алфи с ХЕМИ мотор има от повече от 30 години ;)
4. Американците много добре знаят какъв ад ги чака, просто не четете американски форуми...
Нянко,
"простотийййй" сигурно е древногръцки философ и мислител от школата на Неграмотний.
1. Кое не им е устойчивото на платоформите на Крайслер?
2. На вайпър мотора от камион за това ли троши къде каквото хване на писта и къса гъза на 4-5 пъти по-скъпи и по-сложни автомобили?
3. Добре, Алфи с ХЕМИ мотори може да има, но нова алфа с двигател на 5000 кубика няма! Формата на цилинтъра и буталото не е основна в случая, а кубатурата.
4. Америакнците нищо не знаят, както и ние нищо не знаем - само предполагаме и гадаем. На мен не ми изглеждат толкова лоши перспективите за близкото бъдеще, не знам...
Нянко,
"простотийййй" сигурно е древногръцки философ и мислител от школата на Неграмотний.
1. Кое не им е устойчивото на платоформите на Крайслер?
2. На вайпър мотора от камион за това ли троши къде каквото хване на писта и къса гъза на 4-5 пъти по-скъпи и по-сложни автомобили?
3. Добре, Алфи с ХЕМИ мотори може да има, но нова алфа с двигател на 5000 кубика няма! Формата на цилинтъра и буталото не е основна в случая, а кубатурата.
4. Америакнците нищо не знаят, както и ние нищо не знаем - само предполагаме и гадаем. На мен не ми изглеждат толкова лоши перспективите за близкото бъдеще, не знам...
Абе няма ли един път да кажеш, бе прав си.... може и да бъркам... нещо ... баси
Тука не стига, че та ОграмОтявам ами и се нервиш....
Моля те попрочети за двигателя на Вайпъра ... Магнума като какво нещо е, ей тъй.... батка в Италия това е стара техника от около 80 години и повече.. те сега сложиха променливо газоразпределение,,, мисля даже само на изпускател ... за какво става въпрос.... Или великия кенеВ "пентастар" матор
А и да питам конкретно Алфа Ромео за САЩ къде ще се произвежда???
Абе няма ли един път да кажеш, бе прав си.... може и да бъркам... нещо ... баси
Тука не стига, че та ОграмОтявам ами и се нервиш....
Моля те попрочети за двигателя на Вайпъра ... Магнума като какво нещо е, ей тъй.... батка в Италия това е стара техника от около 80 години и повече.. те сега сложиха променливо газоразпределение,,, мисля даже само на изпускател ... за какво става въпрос.... Или великия кенеВ "пентастар" матор
А и да питам конкретно Алфа Ромео за САЩ къде ще се произвежда???
Детройт, путка майна, Детройт. То най-вероятно запроизводството ще са им нужни само емблеми от Италия. :)
Виж сега, за някои неща си прав, за други не до там. Да, технологията в Крайслер е доста остаряла, но това не значи, че не може да е отправна точка за развитие и модернизация. Ще дойдат 'талянските инженери и ще покажат на реднеците как се правят модерни, но супер каприозни коли. Респективно янките ще ги препсуват и ще им покажат как се правят дърти и морално остарели джигатели, които са милионници и може да бъдат обслужени сносно дори и от Търтея (който както всички знаем е пирамида).
И там, по средата, между кофите с КФЦ, бърбъна, спагетите и виното ще се роди истината :)
.....или ще умре всичко.
Но до тогава на нас, феновет,е ни остава само да се надяваме и да си мечатем.
Детройт, путка майна, Детройт.
Като каза реднеци....
Ще ти отива да пуснеш бицарка през прозореца на новата Alfa Romeo RAM 1500 .
Сигурно доста Алфисти ще намерят своето ново АЗ :rotfl:
Да, технологията в Крайслер е доста остаряла, но това не значи, че не може да е отправна точка за развитие и модернизация. Ще дойдат 'талянските инженери и ще покажат на реднеците как се правят модерни, но супер каприозни коли.
Хихи тва подобно е играно един път и резултата е туин спарк 16в и мислим не е супер......:holiday2:
Хихи тва подобно е играно един път и резултата е туин спарк 16в и мислим не е супер......:holiday2:
Мдааа, главата е добра, ма долнището е кофти, има склонности към самоубийство.....
rossenvn
23-02-2011, 20:51
Мдааа, главата е добра, ма долнището е кофти, има склонности към самоубийство.....
Ако се спазваха ограниченията на скоростта тия неща нямаше да се случват:rotfl:
С нетърпение чакам да видя как ще се продават новите крайслер-и а.к.а Ланча в Европата. Цени май не съм виждал досега, но предполагам ще имат приятна цена в сравнение с конкурентите. Иначе американците, колкото обичат хамбургери, толкова обичат и ниски цени. Та тия наконтените мулти-туин джетове не знам как ще им се харесат. Народните коли цял нов пасатор направиха за тях - по-прост, по-евтин, а и май и по-добър. Та и американските Алфи требе да са прости, че за да се купуват често.
16в ТС това, 16в ТС онова!!! Аз като не толкова разбирач мисля , че двигателя е супер.... Карал съм го с всякакви скорости и всякакви диапазони от време и казвам,че голяма част от двигателите по пътя немогат да му се опрат...:dunno:
16в ТС това, 16в ТС онова!!! Аз като не толкова разбирач мисля , че двигателя е супер.... Карал съм го с всякакви скорости и всякакви диапазони от време и казвам,че голяма част от двигателите по пътя немогат да му се опрат...:dunno:
Чак пък да не могат да му се опрат....Почти всяка марка в света изважда по 150 коня от 2 литра. Нищо впечатляващо. Да не говорим, че има мотори като на Хонда, които имат и над 200 коня от 2 литра. Отгоре на всичко се чупят по-малко, и харчат по-малко. Кво ме беше на стария ТS 8V , да не би да не върви, или пък да харчи повече от TS 16V ? Само дето стария мотор (който, не е Фиат , а Алфа) е иколо 20 пъти по-евтин за поддръжка.
Като направиш проста равносметка и сложиш чертата между двата мотора, се оказва, че съществуването на Фиатския мотор е просто излишно.
А какво му е на Фиаския 16 без ТС? Да не би да е лош?
Що все търсим проблемите във Фиат?
nikolaaaay
23-02-2011, 22:22
Тука стана като пенсионерска седянка: "Всичко ново е боклук, а старите неща си бяха супер." Дай да върнем и карбураторите. Тогава ще възстановим уникалността на марката със сигурност.
Тука стана като пенсионерска седянка: "Всичко ново е боклук, а старите неща си бяха супер." Дай да върнем и карбураторите. Тогава ще възстановим уникалността на марката със сигурност.
Ми аз за себе си съм ги върнал. И съм доволен да ти кажа. И не съм зависим от лайняната марка Бош (това в кръга на шегата)
Истина е, че всичко по-ново е с по-къс живот от старите неща. Идеята е да направят нормалния човек все по-зависим и да бъде вързан. Това е друга дълга тема.
А иначе по тая тема има ли кой да напише нещо или можем да имаме мнение, само ако е наопаки на предходното?
... То най-вероятно запроизводството ще са им нужни само емблеми от Италия...
Те пък на хамериканците щото им трябват емблеми дето избеляват на 3-тата година :rotfl:
Те пък на хамериканците щото им трябват емблеми дето избеляват на 3-тата година :rotfl:
Вярно тука за ирония си много прав.:BIGsmile:
Поствам цялата статия на Auto Bild "Ще спаси ли ФВ Алфа Ромео?":
Поствам цялата статия на Auto Bild "Ще спаси ли ФВ Алфа Ромео?":
Гадни интриганти са и VW и подлогата им Auto Bild :shoot::shoot:
Гадни са ама виж какво направиха със бившата Соц марка Шкода за 20 години!!!
От Шкода 120 л до новия Супърб.
Имат широка моделна гама, всякакви двигатели, продаваемост, конкуренция.....
Аз предпочитам да ни купят ФВ отколкото да сложат на 300Ц и емблема на Алфа и айде наследник на 166...
Мразя ФВ, но имат мн.правилен маркетинг и моделна политика. Мисля че биха могли да направят от Алфа икономичекси и емоционлано прераждане на марката.
Защото каквото и да си говориме за САЩ, не мисля че това е пътя за оцеляване на Алфа.